AWBUD Spółka Akcyjna

Fugasówka

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 122 ocen.

Opinie o AWBUD Spółka Akcyjna

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AWBUD Spółka Akcyjna

fulok

Firma niezbyt znana, podwykonawcy nie bardzo chcą dawać oferty jak nie kojarzą firmy, dostawcy też średnio ufają. Dużo rzeczy trzeba robić samemu, wsparcia praktycznie nie ma żadnego, musisz liczyć sam na siebie. Kasa była poniżej średniej, tematy dosyć ciekawe ale małe. Jak trafisz na dobrego kierownika budowy to jest OK, jak trafisz słabo to masakra. Na plus mogę powiedzieć, że rozliczali się uczciwie tzn. jak była dodatkowa kasa to dla wszystkich, nie było kolesiostwa. Kolejny plus to dosyć dobra atmosfera. Firma raczej stoi w miejscu, nie ewoluuje. Jeśli nie ma nic ciekawszego na rynku to można się zatrudnić, lepsze to niż jakiś mały podwykonawca, czy firma rodzinna.

fulok
@Kubik 31.10.2017 09:20
@Fulok. To jest firma rodzinna.

Hilton to też firma rodzinna. Awbud jest SA więc to nie jest firma rodzinna.

Kasia
@Kubik 31.10.2017 09:20
@Fulok. To jest firma rodzinna.

To była firma rodzinna i ale została sprzedana właścicielom MURAPOLa. Może dzięki temu coś się w niej w końcu zmieni!

Pracownik

Pracuje w Awbudzie juz ponad 7 lat. Atmosfera jest ok są lepsze i gorsze dni jak w każdej firmie. Płacą nieźle i zawsze na czas.

Stasiek

Jak jest obecnie w firmie? Czy warto podjąć tu pracę?

Marta

@WTFjeśli zniknęły jakieś wpisy, oznacza to że zostały one zarchiwizowane za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii warto zapoznać się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin

WTF

Było 90 opinii i nagle jest 59. Pięknie.

Stella

Chyba przesadzacie z tym, że niewielu pracowników w firmie zostało ponieważ firma miałaby więcej ofert pracy.Chyba ktoś przesadza z tym oskarżaniem firmy.

Dzidek
@Stella 11.09.2017 22:52
Chyba przesadzacie z tym, że niewielu pracowników w firmie zostało ponieważ firma miałaby więcej ofert pracy.Chyba ktoś przesad...

W budowlance jest tak (w tej budowlance) że zatrudnia się dopiero po wygraniu kontraktu. Ale też faktem jest, że ekipa jest tam zazwyczaj przez czas jednej budowy (lub krócej) - potem dziękuje. A jak widać po raportach - członkowie zarządu też.

Rozmyślna

Zastanawiam się dlaczego nikt z pracowników nie pisze jak się tu pracuje? A tak nawiasem mówiąc to jest forum dla pracowników. Rozliczenia między firmami to jest długi temat i z pewnością nie znając szczegółów można mieć zły osąd.

ex
@Rozmyślna 08.09.2017 12:21
Zastanawiam się dlaczego nikt z pracowników nie pisze jak się tu pracuje? A tak nawiasem mówiąc to jest forum dla pracowników....

pracownicy przestali się udzielać bo już niewielu zostało :)

shaq

nie płacą kompletnie podwykonawcom, żadnego kontaktu z firmą. po prostu tragedia, już 20 tys. w plecy dobrze że ku..a nie więcej.

shaq

nie płacą kompletnie podwykonawcom, żadnego kontaktu z firmą. po prostu tragedia, już 20 tys. w plecy dobrze że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie więcej.

Norbi

Jaka jest przyczyna, że tak długo nikt nic nie pisze na temat Awbud-u na tym forum? Wakacje się skończyły, sądzę, że dobrze się pracuje i nikomu nie chce sie pisać. Ponadto firma nie ma zupełnie nowych potrzeb kadrowych i wszystko jasne. A jaka jest atmosfera?

Przedsiebiorca

JEDNA WIELKA MASAKRA, JESTEM ICH PODWYKONAWCA, DRUGI RAZ.... W ZADNYM PRZYPADKU NALEZNOSC NIE ZOSTALA ZAPLACONA, SPRAWA SKIEROWANA DO KRD I PRAWDOPODOBNIE DO SADU JEZELI KTOS MA MOZLIWOSC PRACY Z TA FIRMA TO NIECH DWUKROTNIE SIE ZASTANOWI... WIEKSZOSC PODWYKONAWCOW MA TEN PROBLEM

Marta

A co możecie powiedzieć o samej pracy w AWBUD Spółka Akcyjna? Jak wygląda praca jako Inżynier budowy? Czego można spodziewać się po dołączeniu do firmy? Każda dodatkowa informacja może być cenna dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.

Sowa

Znam branżę budowlaną i wiem, że jest trudno ocenić kto jest winny złej atmosfery w firmie. Problemy są w wielu momentach w trakcie prowadzonych prac. Wiem jednak, że praca na budowach to horror

Andrzej

Każdą firmę można przedstawić w złym świetle ale można również chwalić. To zależy od wielu czynników, zawsze będzie to ocena subiektywna. Niektóre wpisy to czysty hejt.

Stefan

Pracuję w firmie już od dawna i mogę powiedzieć, że AWBUD jest stabilną firmą jak na branże w jakiej działa. Nie jest prawdą że nie szanuje się tu pracowników. Myślę, że to zwykła złośliwość osoby, która już nie pracuje.

stefania
@Stefan 22.04.2017 10:33
Pracuję w firmie już od dawna i mogę powiedzieć, że AWBUD jest stabilną firmą jak na branże w jakiej działa. Nie jest prawdą...

stefan, czy tobie się wydaje że to wszystko pisze jedna osoba?. Ogarnij się i wracaj do pracy

witek
@Stefan 22.04.2017 10:33
Pracuję w firmie już od dawna i mogę powiedzieć, że AWBUD jest stabilną firmą jak na branże w jakiej działa. Nie jest prawdą...

A ta opinia to od osoby z budowy, czy też może z biura?

Cat

Spotkanie rekrutacyjne zależy na jakie stanowisko, ale warto spróbować pójść i się samemu przekonać. Atmosfera w porządku.

Jadwiga

Marta daj znać czy byłaś na rozmowie? Jak oceniasz?

Jadwiga

Prosimy o więcej info. Jak atmosfera w pracy? Czy to prawda że co chwile zmiana składu następuje?

Marta

Cat, a czy wiesz jak wygląda spotkanie rekrutacyjne?

Cat

Jest karta multisportu, opieka medyczna. Warto wysłać cv i zobaczyć co zaproponują.

Wazelina

Jakie są befity pozapłacowe? Czy pensje dla kadry zarządczej są konkurencyjne? Czy trzeba mieć duże doświadczenie żeby się dostać?

Marta

AWBUD Spółka Akcyjna oferuje staże i praktyki dla studentów z możliwością dalszej kariery w firmie. Warto przeczytać o tym w zakładce "Dla studentów". Uzyskałeś zadowalające Cię informacje?

Kierownik

Awbud to firma dobra na poczatek kariery inzyniera. Plusy : ciekawe projekty, multisport Minusy: brak podwyżek, to co wynegocjujesz na początku będzie już do końca

Bil

Każdy ma momenty lepsze i gorsze to rzecz normalna. Jeśli pracujemy normalnie to będzie dobrze. Martwię sie o pracę.

Marcin

@Grzechul, szukają nie tylko do ofertowania, ale również inżynierów budowy, kierownika robót i budowy (wszystkich branż sanitarnej i elektrycznej również), dyrektora kontraktu, ludzi od marketingu. Już drugi raz w ciągu roku wymienił się zespół! Poczytaj sobie wiadomości giełdowe to zobaczysz że mają spore kłopoty finansowe i zostali sprzedani.

Grzechul

Witam, mam informacje, że Awbud potrzebuje pracownika do ofertowania. Czy ta oferta jest aktualna, jestem zainteresowany pracą u nich? Ile można dostać podstawy?

ktosiek

Michał, z tego co wiem, atmosfera do d....., dlatego ludzie odchodzą. Rozsądna kasa nie jest najważniejsza. Ludzi powinno się szanować, a różnie bywa.

Michał

Czy jest ktoś kto pracuje/pracował w tej firmie jako majster/inżynier/kierownik i może coś napisać, jaka atmosfera w pracy, płacą w miarę rozsądnie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Sowa

Po co tak piszesz. Ja bym dzwoniła na policję i sprawa prosta. Pijaków by już nie było i nie psuli by opinii o firmie.

kah

Dokładnie, tym bardziej ze firma jest duża i zatrudnia wiele osob, każdy tez może tam spróbować swoich sił, pod tym względem tez fajnie bo jak zatrudniają pracownikow to bez dosiwadczenia jakiegoś specjalnego tez sie dostaniesz ale oferuja szkolenia co tez jest na plus

ktoś

Witam tak czytam te opnie i większość z was nawet nie wie o czym pisze ,dla AWBUD nie liczy się doświadczenie tylko potulny pracownik który będzie pracował za pół darmo .Mój mąż pracował w AWBUDdzie 9 lat ,wykwalifikowany operator z doświadczeniem ,stawka godzinowa to 11 zł netto bez nadliczbowych i bez delegacji .Ciągle poza domem praca po 10 godzin ,a jak leją beton to i 14 godzin. Wieczny problem z urlopem bo nie ma ludzi . Pozdrawiam.

Damian

szanowni zainteresowani zastanówcie się Sami, dlaczego AWBUD cały czas rekrutuje. Czy to jest normalne w stabilnej firmie. Hasło w ogłoszeniach o prace typu " w związku z rozwojem firmy itp." to ściema. Jakby tak było to dzisiaj zatrudniali by tysiąc a nie trzysta pracowników. Ja pracowałem około 10 lat było dobrze, średnio i pod koniec tragicznie. Nie pod względem tematów, bo one są i były , ale pod względem traktowania i wynagradzania pracowników kadry zarządzającej budowa To tyle życzę powodzenia i pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie Nas niema

Diana
@Damian 06.10.2016 09:25
szanowni zainteresowani zastanówcie się Sami, dlaczego AWBUD cały czas rekrutuje. Czy to jest normalne w stabilnej firmie. Hasł...

zgadzam się całkowicie, rotacja pracowników i ilość ogłoszeń sama wskazuję że z tą firmą jest coś nie tak, jakby się dało pracować to ludzie by się nie zwalniali

marek

rekrutacja trwa cały czas ponieważ ludzie się zmieniają co parę tygodni w ciągu ostatniego miesiąca odeszło min.8 osób (minimum bo tyle napisało podziękowania, a ile w rzeczywistości?), odchodzą zarówno zasłużeni wieloletni jak i nowi, odszedł cały dział oferowania, powodem jest jak to napisał @ginter że tzw. "lepsi" są przyjmowani na stanowiska kierownicze, żeby być lepszym wystarczy spędzić kilka lat na stanowisku dyrektorskim, mieć uprawnienia, a Twoja poprzednia firma musi mieć problemy finansowe (na rozmowie tłumaczysz się że nie brałeś udziału w tych tematach co nie wyszły przez które bankrutują i musisz szukać nowego pracodawcy ) Już po pierwszej rozmowie z tymi "lepszymi" zastanawiasz się gdzie oni odbyli praktykę niezbędną do uprawnień, zero kompetencji, brak podstawowej wiedzy, tylko polityka i pomysły "my to nie płaciliśmy podwykonawcą, urwij mu z 20%". Wyzysk oparty na strachu i manipulacji, mobbing, poniżanie, traktowanie ludzi jak śmieci, odnośnie rozwoju osobistego to nic, kompletne zero, brak szkoleń, języków itd. , obecnie na rynku są dużo wyższe standardy i pracodawcy dają znacznie więcej (nie chodzi głównie o pieniądze) czyli szkolenia, nauka języka, kultura pracy, nowoczesne zarządzanie). System premiowy nie istnieje pracuje 5 lat i jeszcze nic otrzymałem.

iza
@marek 04.09.2016 17:22
rekrutacja trwa cały czas ponieważ ludzie się zmieniają co parę tygodni w ciągu ostatniego miesiąca odeszło min.8 osób (minimum...

@marek Ciężko mi się wypowiadać bo nie znam sytuacji, ale mówisz o odejściu 8 osób w ciągu kilku tygodni. To chyba nie jest aż tak dużo przy firmie mającej koło 300 pracowników.

Sławek
@marek 04.09.2016 17:22
rekrutacja trwa cały czas ponieważ ludzie się zmieniają co parę tygodni w ciągu ostatniego miesiąca odeszło min.8 osób (minimum...

Cześć, Marek możesz napisać coś więcej na priv ? zastanawiam sie nad aplikowaniem do AWBUDu.

Avatar

Czy jest tutaj ktoś kto pracował w AWBUDzie? Pytam, bo podobno jakiś czas temu wysypał się zespół ofertowy? Czy wiecie dlaczego i czy warto w ogóle aplikować?

Warszawa

Jak pracuje się w biurze przy Marynarskiej?

anonim

(usunięte przez administratora)

Info

Stanowisko Koordynatora robót elektrycznych w firmie AWBUD S.A. jest stanowiskiem odpowiadającym kompetencjom – Kierownik robót elektrycznych – czyli inżyniera z odpowiednim wykształceniem i doświadczeniem. Jeżeli chodzi o znajomość programów typu AUTO CAD tak obowiązkowa w stopni umożliwiającym przegląd dokumentacji oraz edycje – nie mówimy tutaj o umiejętnościach z poziomu projektowego. Norma Pro jest programem wspierającym kosztorysantów nie jest to program wymagany ale jego obsługa będzie dodatkowym atutem kandydata.

ziko
@Info 25.05.2016 11:16
Stanowisko Koordynatora robót elektrycznych w firmie AWBUD S.A. jest stanowiskiem odpowiadającym kompetencjom – Kierownik robót...

Hmmm Ciekawie to brzmi, wymagania w granicach rozsądku . zobaczymy jak ktoś ma aktualne info co do hmmm kaski będę wdzięczny

kierownik budowy

ja też byłem na spotkaniu o pracę. było bardzo sympatycznie. duży nacisk kładli na sprawdzenie doświadczenia praktycznego. nawet dostałem zadanie ;) trochę dałem ciała. nie wyszło. o firmie nie mogę powiedzieć nic ani dobrego ani złego ale wynagrodzenie, o którym bez zobowiązań rozmawialiśmy było, jak dla mnie, bardzo atrakcyjne.

bater

Nie polecam.

bater

Odradzam , całym moim sercem.

bater

Sprostowanie .Firma Awbud z Fugasówki

bater

Masz rację . Za pieniądze niezapłacone podwykonawcą . Zresztą spróbuj.Powodzenia.

bater

Prawda

bater

Popieram w 100000000000 %

anonim

(usunięte przez administratora)

bater

To źle widzisz! Firma tragedia!

bater

Kolejne matołki

anonim

(usunięte przez administratora)

bater

To kup !Uwaga podstawiony.

widmo

Firma dla ludzi lubiących wolontariat, po przeliczeniu nadgodzin lepiej pracować za najniższą krajową, mniej stresu :)

Podwykonawca

Prosze o informację jaki związek ma awbud sp. z o.o. z awbud s.a. czy zwbud design&bulid

kot
@Podwykonawca 19.03.2015 21:44
Prosze o informację jaki związek ma awbud sp. z o.o. z awbud s.a. czy zwbud design&bulid

chyba nic, awbud sp zoo to deweloper, zbieżność nazw firm przypadkowa.

bater
@kot 26.03.2015 13:01
chyba nic, awbud sp zoo to deweloper, zbieżność nazw firm przypadkowa.

Jedni i drudzy to samo warci , czyli nic. Odradzam.

ula

ja o nich pozytywne opinie znalazłam w sieci, znajoma ich polecała, wiec chyba ich wezme ostatecznie, zobaczymy czy nie będzie z nimi problemów

Byłypracownik

Stefanos-nie placa podwykonawca dlatego bo jak sie partaczy robote a pozniej sie nie chce za to odpowiadac to tak jest ze kase wstrzymuja,a przez takich podwykonawcow dobrzy pracownicy Awbudu dostaja ochlapy a nie pieniadze,bo musza po takich partaczach poprawiac robote za free,a podwykonawcy sie tylko smieja jak juz kase maja na kontach za rzekomo dobrze zrobiona robote.co do zarobków fakt nie ma kokosow ale kasa zawsze na czas no i delegacja nie placona.

anonim

(usunięte przez administratora)

bater

Popieram w 100 %.

Zostaw opinię o AWBUD Spółka Akcyjna - Fugasówka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AWBUD Spółka Akcyjna