Gemuse- Garten Gresse GmbH

Gresse

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 86 ocen.

Opinie o Gemuse- Garten Gresse GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gemuse- Garten Gresse GmbH

anonymous

Firma którą opisałem to Wittenberg Gemuse GmbH

Karol

witam, pracowałem przy budowie szklarni we wrześniu w miejscowości Lutherstadt pomimo wielogodzinnej pracy tj. poniedziałek-piątek 15h(5-20) z odjęciem 1h przerwy,sobota 14 h(5-19) z odjęciem 1h przerwy czyli 89h tygodniowo byłem nastawiony by pracować do końca listopada,tak jak planowano budowę.Wielogodzinną pracę jestem w stanie znieść,natomiast akordu,presji na zrobienie jak najszybciej prac oraz krzyczenia na siebie innych pracowników NIE.Dlatego po tygodniu zjechałem do domu,wypracowując 79 h-firma wypłaciła mi 379,48 euro w pierwszym przelewie za maksymalnie 42 h pracy co daje stawkę godzinową 9,03 euro/h =379,48/42h;po upomnieniu się o przelew za resztę godzin dwa tygodnie później otrzymałem drugi przelew 194,20 euro za 37 h co daje stawkę 5,25 euro/h =194,20/37h.Na podstawie tych obliczeń uważam,że firma zalega do dnia dzisiejszego kwotę 139,91 euro=9,03 euro/h*37h=334,11-194,20.Jestem świadomy,że firma nie prześle na moje konto zaległych pieniędzy dlatego,sprawa będzie miała swój finał,gdy będę przejeżdżał przez Lutherstadt. pozdrawiam Karol

Nie polecam!!!!!!!!!

Nie polecam pracowałem na tej szklarni 5 tyg z dziewczyną i się zwolniliśmy sami ponieważ nie spodobało nam się to jak są traktowani ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich mają był tam jeden chłopak przyjechał bez kasy i go zwolnili po 9 dniach gdzie niby ma się na wyrobienie normy 2 tyg. niektórych to nawet po 2 dniach nie miał na bilet ani kasy na jedzenie i miał busa na drugi dzień to chcieli go wyjebać w nocy z hotelu (szpitala) ale się uprosił zwalniają tam ludzi jak chcą. Normy to też są zawyżane jeśli jest dużo pomidora to zawyżają normę tylko żeby nie płacić bonusów płacą tam 6.60 euro za godzinę bo to stawka godzinowa ale jeśli nie będziesz robił normy to cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec to też można brać jako akord naszym zdaniem jak za stawkę 6.60e/h to trochę za dużo wymagają ja normę robiłem wraz z dziewczyną jeśli chcieliśmy tylko trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jest tam taki pan Jan i Przemek wiec na nich trzeba uważać bo za głupi tekst o melisie można wylecieć przemek to też zwalnia takich co mu się nie podobają a ma 26 lat chyba za szybko się znalazł na tym stołku Rob on jest tam chyba najbardziej w porządku interesuje się trochę ludźmi ale za dużo też tam fikać do polaczków nie może bo wiadomo Polacy za granicą to s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a już w ogóle na wyższym stanowisku. I dużo tam kabli wiec trzeba się pilnować co się mówi nawet w tym hotelu bo ściany też mają uszy. Nie polecamy tej firmy nikomu no chyba że tym co będą siedzieć cicho i robić co każą za te marne 6.60e. Pamiętaj w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma co ludziom włazić

Nick
@Nie polecam!!!!!!!!! 28.08.2017 13:06
Nie polecam pracowałem na tej szklarni 5 tyg z dziewczyną i się zwolniliśmy sami ponieważ nie spodobało nam się to jak są t...

Post dodany 28.08.2017 jak dobrze widze i TY kolego masz czelnosc mowic o stawce 6.60 ? jedne wielkie brednie. Reszty komentowal nie bede gdyz caly ten tekst nie wart jest komentarza :D

xxx

ta firma do jakaś parodia , mieszkaliśmy w takich kontenerach na około 350 ludzi były 2 kuchnie i 2 łazienki .pracowałem przy brokułach rumun był szefem na tym polu poganiał cały czas, pracowałem na 12 godzin pracy była jedna przerwa 30 min. Niby na papierach jest stawka godzinowa , a okazało się że był akord grupowy za 12 godzin pracy zarobiliśmy po 36 euro .

xxx1
@xxx 14.09.2017 12:19
ta firma do jakaś parodia , mieszkaliśmy w takich kontenerach na około 350 ludzi były 2 kuchnie i 2 łazienki .pracowałem przy...

kolego chyba firmy CI sie pomyliły 36 euro zarobiles? to reszta pewnie w sklepie albo LEPIEJ w getrance zostala. Na poczatku roku ponad 8 euro na godzine bylo teraz jest cos kolo 9 pomnóż to razy te twoje 12 godzin i nie wciskaj KITU! NIEPOZDRAWIAM

SERCEM Z WAMI RODACY

TAK RUMUNY NIECH POLAKAMI RZĄDZĄ do czego to doszło wszyscy w tej firmie są niewolnikami tylko w innym stopniu bo mamy XXI WIEK i inaczej to troche wygląda a szwaby sie smieją z nas ze pracujemy za marne grosze bo im sie wszystkim opłaca zatrudniać polaka. WITAM BIAŁEGO MURZYNA NA ZIEMI EUROPEJSKIEJ KTÓREMU NA IMIE "POLAK"

Aneta

Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie oraz Waszych doświadczeń. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Nie są akceptowane m.in. wpisy zawierające wulgaryzmy. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązuje treść regulaminu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.

Aneta

@BASIA -MAMUŚKA A jak Wy wspominacie swoją pracę w Gemuse- Garten Gresse GmbH? Poleciłybyście innym wyjazd do pracy właśnie w tej firmie?

kutur

A może wiecie jakich średnich zarobków można się spodziewać będąc początkującycm pracownikiem? Dzięki

Ola i ludo

Witam pozdrawiam suszarki jeździłam w 2004-2007 pracowałam za rene i ahmeta było super ciężko ale Oki kasa dobra pozdrawiamy sadzarki ludo slowak i olka pozdrawiamy warsztat i krzysia

BASIA -MAMUŚKA
@Ola i ludo 24.08.2016 17:22
Witam pozdrawiam suszarki jeździłam w 2004-2007 pracowałam za rene i ahmeta było super ciężko ale Oki kasa dobra pozdrawiamy sa...

Olka ja cie tez pozdrawiam razem sadziłyśmy u Ahmeta ,z Teresą i Ireną z ŁOCHOWIC .

spioo

Byłem tam rok temu. Jednym słowem - tragedia. Warunki mieszkalne koszmarne, brudno, ciepła woda raz jest, raz nie ma. Baraki są blaszane, wiec wewnątrz jak w saunie. Szefostwo to banda buraków, która nie ma pojęcia o pracy (czepiają się pracownika o rzeczy za które nie jest odpowiedzialny). Pracuje się różnie. Raz 4 godziny, raz 13. Z przerwą jest różnie, jak tir czeka na załadunek to nie ma co na nią liczyć.

jabłko

Cześć Wam mam takie pytanko poniewaz wybieram się za niedługo do tej firmy na zbiory i chciałbym się dowiedzieć jak tam jest ? jak z noclegami w tych kontenerach i jak praca wygląda czy jest ciężko czy raczej da radę się wyrobić ponad miesiąc ? A szczególnie interesuje mnie wypłata jak z nia jest ?

stokrotka

ja bylam w zeszlym roku jak dzwonilam poprosilam o emilke po angielsku i z nia rozmawialam wiec niewiem moze emilka urlop miala jesli chodzi o stawki to na godzine ja bylam na szpinaku mielismy godziny ale jak ruszyla robota na szpinaku to mielismy godziny i dodatkowo dostawalismy za wyrobienie ponad normy juz niepamietam 20 lub 30 euro za tydzien na salacie tez bodaj tak mieli chyba, spoko zarobic mozna ale tez sie narobisz pozdrawiam chlopakow z warsztatu z gresse

bobik

ostatnio dzwonilem na te ich nr niemeiec mi mowi po angielsku ze nie ma nikogo z polkski

szczera
@bobik 27.02.2016 08:58
ostatnio dzwonilem na te ich nr niemeiec mi mowi po angielsku ze nie ma nikogo z polkski

dzwonisz i mówisz po polsku oni wiedzą oco chodzi jeśli jest Emilka to rozmawiasz z nią i wcale nie mówisz po angielsku bo oni prędzej po polsku się dogadają

olomuzyk

witam was koledzy kolezanki prosze o podanie mi adresu mejla do firmu Gemuese-Garten Gresse Gartenbaubetrieb GmbH bo nigdzie nie ma go prosze o przeslanie mi na moj adres olomuzyk72@wp.pl

olomuzyk

witam was koledzy kolezanki prosze o podanie mi adresu mejla do firmu Gemuese-Garten Gresse Gartenbaubetrieb GmbH bo nigdzie nie ma go

stokrotka

wystarczy wpisac w gogle gemuse-garten behr i tam pokaze sie numer tel. i poproscie o emilke byc moze odbierze niemka juz niepamietam jej imienia,emila to polka i wam wszystko wyjasni

olomuzyk
@stokrotka 23.02.2016 16:17
wystarczy wpisac w gogle gemuse-garten behr i tam pokaze sie numer tel. i poproscie o emilke byc moze odbierze niemka juz niepa...

z tego co widze ze chyba tam pracowalas mozesz powiedziec czy tam jest praca na godziny czy akord bo ta polka z biura chyba nie miala czasy mowic i tez podaj mi adres mejla prosze

Matek

prosze o nr do biura na zapisy

poczotkujacy

prosze o podanie maila do firmy

lala
@poczotkujacy 02.02.2016 13:26
prosze o podanie maila do firmy

PODWYZKI SA ALE I TEZ ZA KONTENERY

anonim

(usunięte przez administratora)

bobi

hej moglbys podac namiary nr mail jak bys mogl

Janka

Mozecie dac mi numer do tej firmy?

anonim

(usunięte przez administratora)

beta

i bardzo dobrze,ale wakacji tam nie ma

anonim

(usunięte przez administratora)

BETA

są grupy utworzone jeśli chodzi o polaków to przeważnie są ci sami jeżdzą co rok więc nawet kiedy ktoś rezygnuje to są Rumuni ,bardziej poważani niż polacy.Prubować można ale wczesną wiosną wtedy uzgadniane są terminy.

szalona

teraz nie ma szans,koniec sezonu,nie jest łatwo tam się dostać ktoś cie musi polecić

realna

nie pisz głupot,mnie bulwersuje jak ktoś pisze bzdury.chyba że sobie pozwalałeś to ci tyle zostało,jeśli nie szalejesz to 2000 na czysto powinno ci zostać

stokrotka
@realna 23.09.2015 12:06
nie pisz głupot,mnie bulwersuje jak ktoś pisze bzdury.chyba że sobie pozwalałeś to ci tyle zostało,jeśli nie szalejesz to 2000...

jesli chodzi o place to naprawde albo nie robiles albo przechulales bo bylam tam oprzez 2 miesiace na wiosne i choc bylo kilka freja to zaplacili ja bylam w grupie szpinakowej u lukasza nie bylo wtedy zamowien balam sie ze bedzie kicha troche salate hakalismy a to z uta kamienie sie zbieralo u gunduli sie bylo i zarobilam na czysto mialam 2200 i bylo spoko wiec niewiem gdzie kase wsadziles

stokrotka
@stokrotka 14.01.2016 17:14
jesli chodzi o place to naprawde albo nie robiles albo przechulales bo bylam tam oprzez 2 miesiace na wiosne i choc bylo kilka...

sory realna ta odpdowiedz byla do safari z 2015-09

safari

Tak dwa miesiace pracy ciezkiej i nie latwej potem przy rozliczeniu und minus i und minus i 700euro na czysto oni udaja ze placa

Zofia

Witam Jak doastać się do pracy do Gemuse- Garte?

robak

Poprostu poraszka chartkor nie polecam jak coś żle robisz to rzucają w ciebie kapustą

anonim

(usunięte przez administratora)

szczera

masz racje pobyt tam to wielka trauma,dla Bernarda też była

Bernard-traktorzysta

Bardzo zadowolony z pracy, polecam!

piotrek

cześć zastanawiamy się z żoną nad wyjazdem do tej firmy. parę lat byliśmy u maehlmanna. i mamy parę pytań czy się razem pracuje w jednej brygadzie? o co chodzi z tymi pieczątkami z zusu czy się płaci podatek skarbowy od zarobku.

nerool

Jens pracuje, mnie się też czasem łezka w oku kręci... ...stare dobre czasy :D jeździłam w latach 2002-2014

Marcin

Łezka się w oku zakręciła jak znalazłem ten temat. Jeździłem w latach 2000- 2007 Jak tam jest teraz ? Jens jeszcze pracuje ?

artex

dostalem termin na 6lipiec, te pieczatki z zusu i up sa obowiazkowe?? mam to odeslac czx jak??

nowy

Jaka jest stawka na godzine w tym roku

neerol
@nowy 01.04.2015 21:39
Jaka jest stawka na godzine w tym roku

Nie mam pojęcia, nawet nie pytałam. Zadzwoń najlepiej i zorientuj się. Ja już na szczęście tam nie pracuję i dlatego pewnie już mnie to nie obchodzi :)...

nijo

Wie ktoś kiedy tam się zaczyna sezon? Od kiedy jadą pierwsi ludzie do pracy?

gemini
@nijo 26.03.2015 12:55
Wie ktoś kiedy tam się zaczyna sezon? Od kiedy jadą pierwsi ludzie do pracy?

już tam są. Ekipa wsadzarki: sadzą pora i inne gamele :D oraz ekipa Vliesaków....

stokrotka

Za szczepionke placiles czy moze na fundusz byla

kubashenko
@stokrotka 23.03.2015 20:30
Za szczepionke placiles czy moze na fundusz byla

Nic nie płaciłem, choć w niektórych przychodniach moga Ci dać receptę aby wykupic szczepionkę w aptece.

stokrotka

Czy ktos jadac do pracy szczepil sie przeciw tezcowi i gdzie bo umnie nie chca szczepic zapobiegawczo a ksiegowac w firmie mowila ze ludzie mieli zaswiaczenia o szczepionce rece opadaja niby nie trzeba ale lepiej sie zaszczepic

kubashenko
@stokrotka 22.03.2015 18:21
Czy ktos jadac do pracy szczepil sie przeciw tezcowi i gdzie bo umnie nie chca szczepic zapobiegawczo a ksiegowac w firmie mowi...

U lekarza rodzinnego bez żadnych problemów się szczepilem.

adam

witam prowadze przewozy do niemiec busem marki opel vivaro takze do gemuse garten-polska poludniowa-694532264 zapraszam

kubashenko

Mam pytanie, jak wygląda zakwaterowanie? W miarę czysto jest? Jest gdzie zjeść? Dostępny jest internet?

sylwiao304
@kubashenko 09.03.2015 21:26
Mam pytanie, jak wygląda zakwaterowanie? W miarę czysto jest? Jest gdzie zjeść? Dostępny jest internet?...

hej ja jade teraz pod koniec marca i wiem ze sa tam baraki ;1,2 osobowe ,3i wiecej wybor od ciebie zalezy z iloma chcesz dzielic chalupe

pawel125
@kubashenko 09.03.2015 21:26
Mam pytanie, jak wygląda zakwaterowanie? W miarę czysto jest? Jest gdzie zjeść? Dostępny jest internet?...

zakwaterowanie jest w miare dobre sa pokoje 2 osobowe i wiecej jak dobrze pamietam max 6 osobowe kuchnie i łazienki sa wspólne dla wszystkich internet owszem jest jezeli sie zabierze prywatny :D nie ma pokoi 1 osobowych a do 2 osobowych praktycznie trafiaja osoby ktore przyjezdzaja we dwoje czy pary jak jestes sam czy sama trafiasz do pokoi grupowych i nie wiesz na kogo trafisz ale nie jest zle ja byłem rok temu teraz tez jade na poczatku kwietnia i mi bynajmniej tam odpowiada kwestia przyzwyczajenia

ijsberg mistrz

siema pracowałem na sałacie lodowej w holandii, rozumiem temat ale chciałbym sie dowiedzieć po ile godzin sie pracuje, u nas po 12h i jak jest płacone akord czy godziny

Syl

Będzie 8,50 ale brutto nie netto!informacja sprawdzona,bede tam juz 10 rok.

franklin

Ciekawe czy dadzą stawke te 8.50 euro na godzine bez tego podatku? Właściwie jak to jest z tym podatkiem może ktoś się orientuje?

re

mogli byscie dac namiar na firme gemuse garten gresse

ziolo125
@re 08.01.2015 12:07
mogli byscie dac namiar na firme gemuse garten gresse

Jezeli chcesz pracowac i sie nie boisz pracy to nie jest zle czasem jest ciezko czasem lekko ale atmosfera jest ok jak robisz swoje to sie nikt nie czepia ja jade drugi rok mieszkam na gresse i ludzie tez sa zajebisci tylko trzeba miec checi wiadomo jest 8,50 ale to i tak pewnie na reke bedzie okolo 7,10 za dobra prace masz plusy niewielkie ale zawsze jak wezmie sie caly pobyt zsumuje to troche wyjdzie

nieznajoma

hej mam pytanie bo jade pierwszy raz i chciałam się zapytać jakie sa tam warunki i robota.

gemini

I temat słynnej "piąteczki" :D Dobre. Nawet bardzo

maja

Wiesz jak jesteś kobietą to możesz sobie dorobić tu pięć euro tam pięć euro i zawsze dodatkowy grosz wpadnie ;p

mikka

to zależy jak bedziesz zył o mleku i wodzie czy normalnie na pewno zarobisz wiecej niż w polsce

pola

jesteśmy nauczeni ciężkiej pracy bo cały czas pracujemy w polu a pokoje 2 osobowe to dobrze bo byliśmy w motzow na szparadze to są 6 i 8 osobowe

szczera
@pola 04.10.2014 13:03
jesteśmy nauczeni ciężkiej pracy bo cały czas pracujemy w polu a pokoje 2 osobowe to dobrze bo byliśmy w motzow na szparadze to...

a jeszcze chcę ci napisać,jeśli jest małżeństwo to jedno płaci 21procent z zarobionej sumy tzw.ubezpieczenie

pola

hej chce z mężem wyjechać na drugi rok ale niewiem czy się opłaca i czy są na serio pokoje 2osobowe czy można zarobić jesteśmy ze szczecina

szczera
@pola 20.09.2014 17:28
hej chce z mężem wyjechać na drugi rok ale niewiem czy się opłaca i czy są na serio pokoje 2osobowe czy można zarobić jesteśm...

Cześć,małżeństwa mają pokoje 2 osobowe,czy się opłaca to zależy od zamówień i pogody.Ogólnie spoko zależy do kogo trafisz i czy dasz rade praca ciężka.

zosia

Jadę w to miejsce pierwszy raz Mam kilka pytań Czy trzeba tam pieczątkę z gminy o zameldowaniu?czy są tam obiady ?ile płaci się za mieszkanie? i ogólnie proszę opisać Dzięki

beta
@zosia 12.08.2014 19:33
Jadę w to miejsce pierwszy raz Mam kilka pytań Czy trzeba tam pieczątkę z gminy o zameldowaniu?czy są tam obiady ?ile płaci się...

No z tymi obiadami to pojechałaś ,pieczątkę trzeba ,kwatera3,60 doba pokoje od 2 do4 osób,nikt ci tam nie ugotuje i nie ufaj tam nikomu bardzo pozdrawiam.

Zostaw opinię o Gemuse- Garten Gresse GmbH - Gresse

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gemuse- Garten Gresse GmbH