Opinie o TASKOPROJEKT S.A.
Podstawową zasadą dialogu jest słuchanie. To znaczy respektowanie tego, co ktoś do nas mówi - dlatego tutaj jesteśmy.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za dynamiczną dyskusję i podzielenie się swoimi opiniami. Każda informacja pojawiająca się na tym forum jest dla nas ważna i traktujemy ją bardzo poważnie. Z Państwa opinii z pewnością wyciągniemy wnioski. Będziemy się starać aktywnie uczestniczyć w rozmowach na forum. Swoboda wypowiedzi nie oznacza jednak, że można publikować informacje, które są nieprawdziwe, pomówienia czy oszczerstwa znieważające naszych pracowników.
Komentarze, które będą zawierać treści niezgodne z prawem oraz które będą naruszały regulamin serwisu go.work będą archiwizowane przez Administratora portalu. Prosimy o zachowanie wysokiej kultury wypowiedzi.
W celu wyjaśnienia nurtujących Państwa kwestii, podzielenia się pomysłami oraz uwagami zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem: info@taskoprojekt.com.pl
Witam aktualnie jest oferta (usunięte przez administratora) na stanowisko Projektant-Elektryk czy warto aplikowaćj ako osoba mająca roczny staż w ePlanie? Na jakie wynagrodzenia można liczyć? Czy można się dużo nauczyć od innych ?
Nie wiecie czasem jakich średnich widełek może oczekiwać robotyk? Od paru dni jest dostępna oferta ale nie podają w niej takich rzeczy. Zastanawiam się jakie zazwyczaj wyjazdy służbowe są wykonywane, że wymagają coś do nich gotowości. Opiszecie je?
Jaka jest kultura pracy w TASKOPROJEKT S.A.?
W TASKOPROJEKT obowiązuje Kodeks Wartości i Postępowania, który jest wyznacznikiem wartości, według których staramy się postępować w naszej codziennej pracy. Kodeks to jeden z pierwszych dokumentów, z którym zapoznają się nowi pracownicy. Jest on dostępny w różnych miejscach naszej firmy.
Fajnie ze firma daje szanse mniej doświadczonym osobom na podjęcie pracy. Szkoda tylko ze pod względem merytorycznym i wdrożeniowym cos tutaj kuleje. Miejmy nadzieję że nowy rok przyniesie jakieś zmiany. Dobrze by było, aby każdy mial szansę zdobyć jakieś doświadczenie.
No właśnie ja jestem taką osobą bez doświadczenia. I jak mowa jest o wdrożeniu, to ile czasy zajmuje ten proces? I an czym polega, skoro sa jakieś wątpliwości co do merytoryki tego procesu wdrożeniowego?? Kto prowadzi taki onboarding, przełożony czy ludzi też z innych działów?
Wdrożenie w TASKOPROJEKT to wieloetapowy proces, który – zależy od specyfiki danego stanowiska i może trwać od kilku tygodniu do kilku miesięcy. Nie ma jednego uniwersalnego procesu wdrożenia z uwagi na różnorodność działów w naszej firmie (na przykład dział projektowy, czy dział industry). Wdrożenie dotyczące specyfiki danego stanowiska prowadzone jest zawsze przez bezpośredniego przełożonego lub dedykowanego opiekuna, a w przypadku kwestii ogólnych związanych z Kodeksem Wartości i Postępowania – może być wspierane przez pracowników innych działów.
Czy przyjęcie się tutaj na stanowisko Inżyniera Procesu to dobry pomysł? W połowie stycznia kończę współpracę z moją obecną firmą, a to stanowisko mnie zainteresowało. Ile trwała wasza rekrutacja do firmy? Sprawnie to wszystko idzie?:) Opinie macie mieszane na temat pracy, ale wiadomo, nie można każdemu dogodzić. Prosiłbym was o przybliżenie widełek lub informację, czy płaca konkurencyjnie lub chociażby rynkowo:) Bo wymagań trochę mają. W ofercie pisza o szkoleniach, rozwoju, a wpis jednego z was temu zaprzecza. To prawda?
Radziłbym wymienić całą kontrolę jakości. Radzę zainteresować się tym tematem. Osoby tam pracujące są beznadziejne jeśli chodzi o nastawienie do pracy i opinię o firmie.
Hmm możesz napisać coś więcej? Jakieś przykładowe sytuacje? Mój chłopak trafił na ofertę pracy na kontrolera jakości, i zamierza aplikować. Nie da się normalnie wykonywać swojej pracy i robić swoje? Przy okazji zapytam jak tam zarobki wyglądają?
Widziałem info odnośnie zakupu nowych obrabiarek CNC jeszcze w tamtym roku, jak się do dziś sprawują? Pytam, bo oferta dla frezera teraz tu wisi. Widzę, że stawki nie podano a ktoś kiedyś pytał o kwotę dla siebie przy 10-ciu latach stażu. Jak mocno doświadczenie wpływa na zarobki? będzie spora rozbieżność miedzy osoba z 3-trzema latami a tą z 10-cioma?
w jakim celu pisać opinie, skoro negatywne opinie są usuwane.... rozumiem, że tylko pozytywne opinie są akceptowane .. :)
Nie polecam. Strata czasu.
Szanowna Pani, Szanowny Panie, Każda opinia ma dla nas znaczenie. Przykro nam, że jest ona nieprzychylna, jednak mamy nadzieję, że branża kolejnego Pracodawcy dopasuje się do Pani/Pana oczekiwań.
Co wchodzi w skład pełnego wynagrodzenia w firmie TASKOPROJEKT S.A. na stanowisku Asystent/-ka? 3 czerwca pojawiły się ich ogłoszenia na GoWork.pl.
Szanowna Pani/ Szanowny Panie, Dziękujemy za zapytanie. W skład pełnego wynagrodzenia wchodzi płaca zasadnicza oraz stałe miesięczne premie regulaminowe na umowie o pracę. W przypadku dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji pod adresem mailowym: info@taskoprojekt.com.pl
Bardzo fajna firma, ludzie normalni, są problemy ale gdzie ich nie ma.
Witam Na jakie wynagrodzenie może liczyć Frezer cnc z ponad 10 letnim stażem pracy, który oczywiście jest samodzielny ?
Dziękujemy za zainteresowanie firmą TASKOPROJEKT S.A. Zachęcamy do udziału w rekrutacji. Szczegóły omawiamy na rozmowie kwalifikacyjnej. Proszę o przesłania CV na adres: info@taskoprojekt.com.pl Planujemy zakup dodatkowych nowych obrabiarek CNC- więc tym bardziej zachęcamy do współpracy.
Czy rekrutacja na specjalistę ds. zakupów jeszcze w toku? i z ilu etapów się składa właściwie? Są jakieś zadania rekrutacyjne czy to tylko zwykła rozmowa?
Jest tylko jeden etap, jest to rozmowa kwalifikacyjna z kierownikiem Działu Zakupów (po pozytywnej weryfikacji CV) Zachęcamy do udziału w rekrutacji. Proszę o przesłania CV na adres: info@taskoprojekt.com.pl Dziękujemy za zainteresowanie firmą TASKOPROJEKT S.A.
Mam pytanie, może ktoś ma taką wiedzę. Czy Firma Tasko wyplątała się już z problemów spartolonych stacji zrobotyzowanych u klientów końcowych? Wiem, że od trzech lat jeszcze wiszą niezakończone tematy i czy jakieś konsekwencje z tego tytułu zostały wyciągnięte względem firmy?
Takie pomówienia, nieprawdziwe informacje i kłamliwe opinie będą kierowane na drogę prawną. Organy ścigania bardzo szybko dotrą do adresu IP osoby piszącej nieprawdziwe informacje.
Cześć! Jak wyglądają warunki pracy w biurze konstrukcyjnym w Poznaniu? Jestem zainteresowany pracą, ale osoba kontaktowa jest strasznie zamotana i przez kilka tygodni nie można niczego konkretnego ustalić. Czy ktoś może mnie oświecić, co i jak?
Nie rób sobie tego :) Naprawdę, nie warto. Do Taskoprojektu można się dobijać przez kilka miesięcy, a na końcu nikt Cię nawet nie powiadomi, że jednak nie jest Tobą zainteresowany. Jeśli masz jakąkolwiek inną opcję, to lepiej ją wybierz. Jeśli chodzi o samą pracę, to dla niektórych bywa ciekawa. No, chyba że etatowo utkniesz na robieniu excelów i prezentacji :) Kwestia przypadku, bo o jakimkolwiek modelu zarządzania, wprowadzonym przez wspominaną przez Ciebie osobę, mowy tutaj nie ma.
Przygotuj się na krzywe ruchy ze strony tej "firmy" i nie dziw się, że to co jest na umowie, nijak ma się do wcześniejszych ustaleń. List intencyjny? Dostaniesz. Zapewnienia o wysokości wynagrodzenia? Dostaniesz. Finalnie na umowie bedzie mniej. Sąd pracy?(usunięte przez administratora) już podczas przyjmowania do pracy analizuje czy wygrasz sprawę w sądzie, jeśli cię przytną na czymś.(usunięte przez administratora)
Jeden wielki dramat jeśli chodzi i zaufanie do tej firmy można się starać a i tak nikt tego nie do ceni kierownicy projektów tylko myślą o własnych tyłkach kryją budżety tak że by pracownik nie otrzymał absolutorium można by tu dużo prawdy napisać a za chwilę zostanie usunięte przez administratora ale to świadczy o firmie.
Dziękujemy za opinię. Niestety, rozliczenie niektórych trudniejszych projektów jest czasochłonne, dlatego okres oczekiwania na absolutorium może być wydłużony. Proszę zwrócić się do przełożonego z prośbą o podanie terminu wypłacania absolutorium za projekt, w którym Pan brał udział.
Widać, że firma ma zatrudnioną na stałe osobę która 24/h śledzi to forum i skrupulatnie pilnuje aby bolesna prawda o tej firmie nie wyszła na jaw :)
W firmie jest nie ciekawie. Zarobki na niskim poziomie. Często inne firmy oferują lepsze zarobki na start. Większość osób jest z Ukrainy i gdyby nie oni to firma by daleko nie zajechała. Zresztą obecnego zarządu nie interesują stali pracownicy. Bo oni uciekają z firmy. Bo o podwyżce zapomnij. Nie wspominając o corocznej inflacyjneej, której nie maaaa. A co do rodziny to każdy zatrudnia każdego i to zwłaszcza beż żadnej wiedzy i kompetencji do wykonywania danego stanowiska. Z kierowców awansują na operatorów z operatorów na biurowych a do biurowych można przyjąć rodzinę. Bo tak najlepiej . Zero problemów. Bo rodzina nie będzie narzekała. A obecny prezes ma za nic ludzi którzy tu pracują. Jesteś pracujesz to pracuj dalej beż możliwości podwyżki. A na każdym kroku wszystko droższe. Tylko pensja tutaj stoi w miejscu. Szkoda bo firma mieli grube miliony. A na utrzymanie pracowników nie ma. Pozdrawiam wszystkich zatrudnionych . Żyjcie dalej w świadomości że jesteście w dobrej firmie.
Marcinku, jeżeli praca nie odpowiada, zawsze można ją zmienić - nawet na taką w miejscu zamieszkania. Jeżeli chodzi o awans, to zapraszamy na rozmowę. Chyba nawet na szkoleniu byłeś? Zapraszamy do rozmów, chętnie pozwolimy rozwinąć skrzydła.
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w firmie TASKOPROJEKT S.A. na stanowisko Kierownik Projektu?
Po pozytywnej ocenie CV następuje rozmowa kwalifikacyjna z Dyrektorem Działu Realizacji Kontraktów. Czyli od razu z bezpośrednim przełożonym. Stąd też decyzja zapada szybko ???? Zapraszamy!
Odradzam w szczególności młodym pracownikom chcącym się czegoś nauczyć. O dzieleniu się "tajemną" wiedzą techniczną zapomnijcie, a zostaniecie zjechani, jak czegoś nie będziecie wiedzieć przez zasiedzianych, starych pracowników. Szkolenia? Okrągłe 0, żadnej inwestycji w pracownika. Dochodzi nawet do sytuacji, kiedy nie dostajesz żadnego zadania, a "kierownika" nie ma w pracy kilka dni i nie idzie się z nim skontaktować. To siedzisz i pijesz kawę albo przeglądasz dokumenty. W ogóle kompetencje menedżerskie u większości kierowników są mocno wątpliwe, w większości to starzy kumple, którzy nie potrafią zbudować zespołu.
Zarówno szkolenia jak i wysokość zarobków uzależniona jest od stanowiska na jakim się pracuje, a także od kwalifikacji jakie posiada dany pracownik. Jesteśmy otwarci na rozmowy i zapraszamy wszystkich chętnych do negocjacji zarówno w temacie rozwoju osobistego- który tym samym przyczynia się do rozwoju firmy, a także do rozmów dotyczących wynagrodzenia. Jesteśmy nastawieni na długofalową współpracę. Zapraszamy.
W taskoprojekcie tli się ciągły konflikt między pracownikami a ludźmi którzy zarządzają. Było kilka fal odejść wielu doświadczonych pracowników odeszło, na ich miejsca zatrudniano tańszych pracowników z niewielką praktyką. Albo się Taki odnajdzie albo nie. Pracy coraz więcej.terminy coraz krótsze = nie ma komu szkolić nowych ludzi bo kazdy ma swoje obowiązki do wypracowania i swoją pętlę na szyi. To nei wina pracowników że taka jest polityka kadrowa.
Dziękujemy za podzielenie się z nami swoją opinią. Pojedynczych przypadków odejść nie można nazwać falą. W ostatnim okresie odnotowujemy powroty naszych starych pracowników oraz napływ nowych - ze świeżym spojrzeniem. Okres wakacyjny jest dla nas zawsze bardzo pracowity. Zachęcam do wyrażenia swojej opinii bezpośrednio do Zarządu- można to zrobić anonimowo, na naszej hali produkcyjnej znajduje się skrzynka pocztowa, w której można zostawić swoje uwagi.
Na jakie wsparcie w TASKOPROJEKT S.A. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
Pracująca mama to skarb! A work-life balance jest dla nas najważniejszy. Tak, kobieta w ciąży jest u nas objęta szczególną ochroną. Młode mamy natomiast, mogą skorzystać z przerwy na karmienie dziecka piersią.
W Polsce nie ma większego problemu aby zachodząc w ciążę iść od razu na zwolnienie lekarskie. Później przechodzi się płynnie na urlop opiekuńczy. Pracodawca nie ma tutaj zbyt wiele do gadania. Miejsca pracy czekały na dziewczyny, ale one chętne do powrotów nie były.
Jak się pracuje w TASKOPROJEKT S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy TASKOPROJEKT S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.
Jakie są opinie pracowników o pracy w TASKOPROJEKT S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 13, z czego 1 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!