Polskie Fabryki Porcelany "Ćmielów" i "Chodzież" S.A.
4 37 6 1

Opinie o Polskie Fabryki Porcelany "Ćmielów" i "Chodzież" S.A.

Koleżanka Ewa

Serdecznie pozdrawiam cię Jolu weź jutro zobacz na zdobniczy bo chyba nie które księżniczki myślą że są na wakacjach i nic nie robią a są też porządne pracownice które trzeba docenić i kiedy będzie system 12 godz i prosiła bym o więcej sobót pracujących

Barbarzyńca

Dziwią się że ludzie wypowiadają się na forum a niby gdzie mają z tym iść skoro Jolka zamiata wszystko pod dywan Zastraszaja pracowników przenoszą na inne oddziały...ludzie się zwalniają nie ma komu pracować a oni ludzi traktują przedmiotowo Podwyżki które teraz były kto dostał? Lizusy i donosiciele Na jednej z brygad szkliwierni majster przyznał podwyżkę osobie która ciagle się obija w krótkim czasie rozwalił cztery wózki biskwitowe spóźnia się na nockach śpi i podwyżkę dostał zamiast nagany i wy się dziwicie że ludzie mówią o kretactwach tutaj ? A do kogo z tym iść? Do Joli ? A co ona z rym zrobi? Nic jedynie co by zrobiła to zwolniła by tego pracownika. Który odezwał by się o tym co sie dzieje albo przeniosla karnie na inny oddzial bo rak wlasnie robi ...ile już ludzi pozwalnialo się przez złe traktowanie i zastraszanie...ile Jola karnie przeniosła na inny oddział? Ludziom zależy na pracy docencie to a czystki zacznijcie od góry a nie od ludzi bo za chwilę zabraknie rak do pracy a do puki Jola będzie rządziła dobrze nie będzie A takich majstrow jak na pierwszej czy drugiej brygadzie dawno powinno się zdegradowac bo tylko sieją na brygadach chorą atmosferę Jeden ugania sie za co ladniejszymi pracownicami pieprzy się po kontach a drugi wynagradza tych co przynoszą straty dka zakladu zamiast karać bo jak można dac podwyżkę osobie ktora rozwalila cztery wozki biskwitowe w tym dwa z pilnym towarem

Pracownik
@Barbarzyńca 06.02.2017 15:17

"Się pieprzy"? Samogwałt jest zakazany. A czy to wypowiedź tej brzydszej, na którą nie spojrzał czy też może "rogacza"?

O
@Barbarzyńca 06.02.2017 15:17

Piszesz totalne brednie wyssane z palca i chyba na siłę próbujesz wywołać jakieś poruszenie lub sensacje. Chyba bardzo cię boli podwyżka którą dostał ten człowiek? Uważasz że to ty zasługujesz na te pieniędze a nie on to miej odwage i idź na rozmowę o podwyżkę, za to nie zwalniają..

Ptyś
@O 08.02.2017 14:09

Widzę wielkie poruszenie Gdybym pracował na tej brygadzie to na pewno poruszył bym temat podwyżki dla tego Pana bo wszyscy na szkliwierni wiedzą o tym że rozwalił tylko w zeszłym roku aż cztery wózki biskwitowe i zamiast ukarany został nagrodzony podwyżka a Pani z innej brygady za to że rozwalila wózek dostała nagane i to ma być sprawiedliwe. Wyssane z palca?

W
@Ptyś 09.02.2017 14:52

Ptyś jesteś nie doinformowany ten pan dostał naganę. Ile towaru niszczą inni,przy takim sprzęcie,ze średniowiecza. wózki które same się rozpadają, Ile ty zniszczyłeś towaru--------nie odpowiadaj.

Mieta
@Barbarzyńca 06.02.2017 15:17

każdy towar jest pilny haha

Kowal szkliwiernia
@W 10.02.2017 14:54

Ja każdego dnia rozwalam wózek i uchodzi mi to na sucho jutro też rozpiepsze bo mam to w d0pie a nadowod podaję dział

Maleńki

Jednak potwierdzone że wchodzi system 4 dni po 12 godz i jeden dzień wolny masakra zwalniam się natychmiast po nowym roku tak ma być a dla chętnych to można w wolny dzień przyjść od przełożonego się dowiedziałem

Była

W porcelanie zarabia się najniższą krajową a wymaga tak wiele. Szkoda zdrowia i czasu. Jak pracować ciezko to chociaż za pieniądze. Po 12 latach trzasłam drzwiami porcelany i wyszłam.

Weronika

Na stronie internetowej Polskie Fabryki Porcelany "Ćmielów" i "Chodzież" S.A. opublikowano dwa ogłoszenia o pracę. Dotyczą one stanowisk: Wykańczalnik porcelany, Operator pras izostatycznych. W oby przypadkach firma deklaruje motywacyjny system wynagradzania. Na czym dokładniej system ten się opiera?

wesoły romek
@Weronika 07.05.2018 14:38

MOTYWACYJNY SYSTEM WYNAGRODZENIA HAHAHAHHAAHAHA takie wynagrodzenie to może być co najwyżej motywujące dla dzieciaka po szkole co siedzi na garnuszku rodziców i wypłate może wydać na przyjemności

Dawid

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje? Dużo dobrego o pracy w firmie słyszałem.

Kamila
@Dawid 05.04.2018 08:59

A co dobrego słyszałeś?

W
@Kamila 15.04.2018 10:28

Kamila ty mój kwiatuszku ty zawsze dobrze piszesz tak jak pracujesz

Maleńki

Wczoraj na nocnej zmianie walnełem komara bo łekendowy byłem pozdrawiam dobrych chłopaków którzy mnie kryli pozdro

Odlewacz

Witam nie wiem czy mogę zapytać ale mnie ciekawi ile waszej firmie zarabia osoba odlewajaca formy gipsowe osobiście pracuje u prywaciaza odlewajac formy prosił bym o odpowiedz jeżeli to nie jest tajemnicą zgury dziękuję

Odpowiedź
@Odlewacz 04.06.2018 17:13

Jedna zmiana Pon-Pt, najniższa krajowa

Weronika

@Gumowe ucho, forum Gowork nie służy do dyskusji na temat innych pracowników. Według regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin na forum nie wolno obrażać innych, więc Twój komentarz może zostać usunięty.

Gumowe ucho

Witam czy jeszcze pracuje na piecowni ten burak można go poznać po kitce

Weronika

@Menopauuza to krytyka wobec firmy, czy wobec pracowników Polskie Fabryki Porcelany "Ćmielów" i "Chodzież" S.A.? Udział w rekrutacji nie jest wiążący - to jest proces, w którym zarówno firma, jak i potencjalny pracownik może zweryfikować swoje oczekiwania i plany wobec firmy. Warto więc często wziąć w niej udział i dać sobie szanse na sprawdzenie pracodawcy. @Kamila a Ty jesteś pracownikiem tej firmy?

Administrator

Za wiele nie wiemy na temat warunków zatrudnienia. Ktoś chce się wypowiedzieć na temat firmy Polskie Fabryki Porcelany "Ćmielów" i "Chodzież" S.A.?

anonim

(usunięte przez administratora)

Weronika - córka Pani Joli

Proszę nie podszywac się pode mnie. :) wiem że mam ciekawszą osobowośc, ale proszę pisać za siebie.

Kandydatka

Witam wszystkich pracowników chce złożyć cv ale nie wiem kto to jest jolka kim ona jest bo po postach widzę że ma wrogów ale też zwolenników może mi ktoś napisać najlepiej z przykładem jakimś co sądzicie tym zakładzie i na jaki dział się dostać najlepiej dziękuję i pozdrawiam wszystkich pracowników

anonim

(usunięte przez administratora)

Seba

Proszę jeszcze się wypowiedzieć o Brygadzie I , III oraz IV gdyż niedługo planuje złożyć CV do fabryki i chciałbym wiedzieć co nieco o brygadach!

Janusz

Trudno jest uzyskać jakieś informacje od pracowników, tak mało piszecie. Słyszałem, że "Ćmielów" i "Chodzież" to bardzo dobry pracodawca. Może ktoś napisze coś?

Weronika

@OnAczy zdecydowałaś się w końcu aplikować do Zakłady Porcelany i Porcelitu, Chodzież S.A? Może jednak warto spróbować i przekonać się samemu. Opinie bywają różne, ale wszystko zależy od stanowiska pracy.

Menopauuza
@Weronika 21.09.2017 10:05

Pewnie, niech składają papiery, nie ma co się przejmować opiniami praca jest fajna , ludzie są bardzo potrzebni bo coś ostatnio sporo osób ubyło na oddziałach. Jak komuś zależy żeby szybko znaleźć pracę, nawet tymczasową to nie ma co się zastanawiać tylko składać CV do kadr. Na pewno KAŻDEGO przyjmą w końcu Pani Kierownik przyjmuje do pracy nawet ludzi którzy zostali zwolnieni nie tak dawno za złamanie regulaminu.. mało tego alkoholicy, narkomani, złodzieje i inni kryminaliści też mogą aplikować bo porcelana chętnie przyjmuje każdego jak leci ! tu można też dużo chorować bo nie zwalniają ludzi którzy w ciągu roku więcej byli na L4 niż w pracy. Ale ogólnie praca sama w sobie jest fajna na pewno jest lżej niż w europolu. Pozdrawiam !

OnA

Jak czytam te wasze wpisy to aż trudno uwierzyć w to że dorośli ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać w pracy. Tutaj wpisuje się opinie o zakładzie a nie kto z kim śpi, lub kto powinien dostać podwyżkę a kto nie! Chciałam się starać o pracę w tym zakładzie, ale widzę że ludzie w nim są nienormalne! Ogarnijcie się ludzie i przestańcie wypisywać takie rzeczy bo nikt w takiej atmosferze nie będzie u Was pracował. Pozdrawiam!

Weronika

Proszę o pozostawienie merytorycznych opinii na temat firmy Zakłady Porcelany i Porcelitu, Chodzież S.A Takie opinie są pomocne dla tych osób, które zastanawiają się nad aplikowaniem do firmy.

Bobik

Da ktoś nr do tej lalki co kręci pupą?

Wielbiciel
@Bobik 15.06.2017 22:03

Mam tylko do Jolki ale musisz zdmuchnąć kusz..

kasia
@Wielbiciel 20.06.2017 19:50

@Bobik żal jest mi ciebie

Grzyb
@kasia 22.06.2017 20:57

Kasiu co ci tak wszystkich żal?

Wynciorek

"święte"? A co ona dalej w pracy handluje tymi różańcami?

Kasia
@Wynciorek 28.05.2017 23:39

Żal jest mi ciebie....

Bubu

Kiedy się w końcu zabiorą za Jolke i jej święte!!!!!

Weronika

@Pracownik Firmy, po Twoim nicku wnioskuję, że jesteś zatrudniony w Zakłady Porcelany i Porcelitu, Chodzież S.A Czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach z powyższą firmą? Na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Jak oceniasz swojego pracodawcę, oferowane warunki pracy?

xxxxx

witam. słyszę różne opinie na mieście odnośnie tego miejsca pracy, krótko mówiąc - człowiek słysząc / czytając takie komentarze, jest od razu zniechęcony, aby pójść tam do pracy. miejsce pracy tworzą ludzie, a każdy ciągnie w swoją stronę, jedni kosztem innych, drugi nie. dziwię się, że po takim podłym postępowaniu, człowiek potrafi spojrzeć w lustro. widzę, że komentarze są bardzo świeże, więc zastanawiam się czy jest tam w ogóle jakaś brygada oraz stanowisko pracy, w którym panują normalne albo chociaż w miarę normalne kontakty między pracowanikami oraz kierownikiem zmiany? pozdrawiam.

Jjkk
@xxxxx 11.04.2017 09:57

Xxxx słyszałeś że że są kosmici i mogą ciebie porwać? Tak samo jest tu u nas same potwory na każdym kroku ,zapewniam ,tylko mała uwaga tu nikt nikogo do pracy nie goni z kijem nad nikim nie stoi i nie patrzy na zegarek jak idziesz do WC fakt kasa żadna rewelacja ale na czas i wszystko odprowadzenie i może lepiej się przekonać że nie taki diabeł straszny jak go malują pozdro.

Jjkk
@xxxxx 11.04.2017 09:57

Xxxx słyszałeś że że są kosmici i mogą ciebie porwać? Tak samo jest tu u nas same potwory na każdym kroku ,zapewniam ,tylko mała uwaga tu nikt nikogo do pracy nie goni z kijem nad nikim nie stoi i nie patrzy na zegarek jak idziesz do WC fakt kasa żadna rewelacja ale na czas i wszystko odprowadzenie i może lepiej się przekonać że nie taki diabeł straszny jak go malują pozdro.

Pracownik Firmy
@xxxxx 11.04.2017 09:57

Do xxxxx jeśli wyrabiasz sobie opinie,o firmie i pracownikach z internetu,lub z ulicy ,to sobie odpuść . zostań na garnuszku Mamusi.

kk
@Pracownik Firmy 12.04.2017 14:04

nie wiem ile w życiu przeprocowałaś/łeś, ale weź pod uwagę, że hajs w życiu to nie wszystko. atmosfera i warunki w pracy to ekstremalnie ważna rzecz.

Marek

Emeryci na emerytury

Emeryci
@Marek 14.02.2017 07:56

A kto będzie pracował, młodzi . co nic nie potrafią, mądrzy w buzi ,a do trzech nie policzą ,ani kabelka nie przykręcą ,bez internetu. Młodzi którzy ,pracowali wszędzie ,i nie dają rady. Starcom nigdy nie dorównają . Gdyby pracowali w czasach takich jak my,kiepsko ich widzimy.

Marek
@Emeryci 14.02.2017 15:23

Skoro zakładu nie stać na młodych z wykształceniem po kursach bądź studiach itp to musicie się zadowolić tym co dostajecie - młody po podstawówce lub liceum bez doświadczenia. Sami takich biorą, nie ma co się dziwić potem że nie potrafią naprawić usterki mechanicznej bądź elektrycznej . Ale masz rację, maszyny pamiętające wojne będą potrafili naprawić tylko emeryci bez Internetu .

życzliwy
@Marek 15.02.2017 08:04

Młodzi z czasem was 10 razy przeskoczą!

Emeryci
@życzliwy 21.02.2017 13:45

Tylko wówczas też będą już starymi, lub emerytami.

Igor!!!!

To sa wlasnie ci uczeni po kursie krawieckim byk na byku ale inteligecja cala geba ,siorbanie i mlaskanie przy stole sloma w butach a w pracy bulke przez bibulke i byle komus cos wytknac

zmanipulowani

no wlasnie temat dotyczyl zachowania majstra i jego spouchwalania sie z pracownikiem przyzwolenia na wszystko za korzysci a wy tutaj miedzy soba szukacie winych szkoda slow w ten sposob zawsze was jacus wysteruje i zmanipujuje on jak zawsze bedzie mistrzem a wy najgorsi jako pracownicy to bylo do przewidzenia ze tak zoztanie rozegrane zeby temat odsunac bo zagrazal

Maryja
@zmanipulowani 13.02.2017 19:22

Spoufalania się pisze

Br II
@zmanipulowani 13.02.2017 19:22

Naucz się pisać. Odczep się od naszej Br II, Wszystko sobie wyjaśniliśmy z majstrem, i nie wracamy do tego.

Pracownik

Z tego wynika, że lepiej było przed wprowadzeniem systemu premiowania. Mniej swad i konfliktów. Trzeba wrócić do poprzedniego systemu, nikomu i nic nie dawać i będzie spokój. Zazdrość to paskudna jednak przywara...

II br...

Jacek,jako Przełożony Jesteś Ok!Życzyłbym Każdemu pracownikowi Przełożonego z takim podejściem do pracy i ludzi jak Ty.A dla reszty 2brygady UKŁONY za zgranie,to przyjemność z Wami pracować;-)

Brygada Druga
@II br... 10.02.2017 22:38

Niew wiem kto wypowiada się w imieniu drugiej brygady ale druga brygada nie ma nic wspolnego z oczernianiem naszej koleżanki nie mamy hej nic do zarzucenia a jak ktoś ma jakiś problem to n8ech mówi głośno w swoim imieniu a niech się nie wypowiada za całą brygade Zresztą te wpisy to jedna wielka farsa Brygada Druga

K
@Brygada Druga 11.02.2017 15:20

I Brygada nie podpisuje się pod tym co ktoś napisał na Panią Lalkę jak ją ktoś nazwał Mieliśmy okazję poznać tą dziewczynę z bardzo dobrej strony Jest pracowita i potrafi się odezwać jak coś jej nie pasuje głośno Nie boi się zaczepic ani kierownik ani dyrektor ani dyrektora i na pewno gdyby miała coś do powiedzenia to jawnie nie potrzebuje do tego forum sami mielismy okazję się o tym przekonać gdy z nami pracowała na brygadzie.Wypisujecie na majstrow kierownictwo a jak przychodzi co do czego to wszyscy niewinni i najlepiej winę zgonic na kogoś innego a najlepiej na nią bo jest pyskata i głośno mówi co ją boli.Ciekawe komu zalazla za skórę że teraz wykorzystuje okazję i koniecznie chce jej zaszkodzić

I br....

Zaloga pierwszej brygady tez radzi tobie sie. O......od nas i naszego majstra mamy tu swoje sprawy jestesmy zgrani jeden za wszystich i wszyscy za jednego i nam sie lalka nie wpier....

Zostaw opinię o Polskie Fabryki Porcelany "Ćmielów" i "Chodzież" S.A. - Chodzież

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Fabryki Porcelany "Ćmielów" i "Chodzież" S.A.