Akademia Kujawsko-Pomorska

• Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Akademia Kujawsko-Pomorska

Opinie o Akademia Kujawsko-Pomorska Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Akademia Kujawsko-Pomorska!

18.04.2021 10:19

Jaka atmosfera jest między działami w KPSW?

04.11.2021 06:46

Napięta. Bo w takiej atmosferze, jaka panuje na kpsw, trudno być otwartym i przyjaznym. Każdy chroni swoje (usunięte przez administratora).
    worker

04.11.2021 06:44

Beata Witkowska (dyr.) - trzeba uważać. Osoba niegodna zaufania. Tylko tyle i aż tyle.

28.07.2021 11:09

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w KPSW? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
    MR

28.07.2021 12:49

Po pierwszej weryfikacji nadesłanych ofert odbywa się pierwsza rozmowa kwalifikacyjna. Kolejna (druga) rozmowa odbywa się z wybranym kandydatem do pracy. Osoby, które nie zakwalifikowały się do drugiego etapu są o tym fakcie informowane mailowo lub telefonicznie, po zakończeniu całego procesu rekrutacji. Czas oczekiwania na ostateczną decyzję jest różny w zależności od ilości kandydatów oraz rodzaju stanowisk.
    janek

05.09.2021 23:12

sprawna obsługa, dużo rzeczy można załatwić zdalnie..

08.01.2020 09:02

Co wchodzi w socjal KPSW?
    lovli

02.07.2021 09:34

Nic, tu nie ma żadnego socjalu, dodatków… Jedziesz 15 lat na najniższej krajowej i masz problem z urlopem
    ciao

03.08.2021 19:27

Nic, tam nie ma czegoś takiego jak socjal, tylko gola pensja, zwykle najniższa krajowa
    Henryk

08.05.2021 18:56

Nauka Oki praktyki mega
    Xyz

28.04.2021 22:22

Nie polecam wspólny pracy z działem księgowości, bardzo nie miła atmosfera wprowadzana przez panią Sylwię i Justynę. Nie miłe przytyki i wieczne niezadowolenie to wizytówka pani S.
    Nowa

09.09.2020 13:05

Cześć, Chcę pójść na magisterkę na budownictwo. Jakiejś opinie? Są przedmioty nie do przejścia?
    Nirok

18.10.2020 23:20

Bardzo polecam!

17.10.2020 17:49

Spumante 14.10.2020 20:18 @Pytanie O podwyżkę nigdy nie można się ubiegać. To słowo nie istnieje w nomenklaturze tej "uczelni". Rektor odleciała, jej mąż przemyka gdzieś po kątach, generalnie nadgodziny mile widziane, ale za darmo :D Jeśli chcesz przeżyć to apkijuj, jeśli dorobić to uciekaj.

17.10.2020 17:48

10.10.2020 10:20

Co jaki okres czasu w KPSW można ubiegać się o podwyżkę?

14.10.2020 20:18

03.06.2020 10:24

Czy w KPSW panuje luźna atmosfera?

23.08.2020 17:33

Bardzo dobrze, fajna atmosfera, dobre zarobki.
    Ola

06.09.2020 20:04

Całość całkiem dobrze, zgadzam się.
    Karolina

23.08.2020 17:35

Całkiem ok, praca ciekawa - często ostatnio zdalna trochę przez covid19.
    Ewcia

02.09.2020 20:58

Super robota, polecam, dobra praca, spokojnie wszystko można zrobić i ogólnie mili ludzie.
    Jarosław

02.09.2020 20:57

Skończyłem administrację zarówno licencjat i magisterkę, jest całkiem zadowolony, bo w czasie studiów odbyłem dobrą praktykę i pracuję teraz za przyzwoite pieniądze. Obecnie pracuję i jestem bardzo zadowolony
    Asterix

15.08.2020 20:56

Jeśli chodzi o prace biurowa w kpsw to szczerze odradzam. Płaca słaba, na umowie dostaniesz mniej niż proponowałeś. Atmosfera fatalna. Ciagle obgadywanie się wzajemnie. Panie obiecywały pomoc a później radź sobie sam. Nie polecam.
    studia podyplomowa

02.06.2020 12:58

Jestem uczestnikiem studiów podyplomowych z zakresu przygotowania pedagogicznego w zamiejscowym oddziale uczelni w Słupsku. Poziom wykładowców mizerny z niewielkimi wyjątkami. Najsłabsza pani promotor Katarzyna Stefanowicz-Zawiszewska. Ściemniara na maksa. Najdłużej mówiła o kożuchu na mleku. Dodatkowo epidemia obnażyła słabość organizacyjną uczelni. Zamiast zajęć on-line które są standardem w szkołach podstawowych uczelnia skleciła coś na kształt platformy edukacyjnej gdzie wykładowcy umieszczają swoje słabiutkie materiały. Generalnie trafiają tam ich wypociny. Kompletna porażka. Zapłaciłem za pełnowartościowe studia podyplomowa a dostałem wybrakowaną usługę edukacyjną. Nie polecam tej uczelni nikomu.

16.07.2018 21:47

Uczelnia KPSW w Bydgoszczy jest uczelnią przyjazną dla studentów. Studiując na kierunku informatyki, można nauczyć się wielu ciekawych i przydatnych w rzeczy, które mogą pomóc w codziennej pracy IT. Oczywiście również należy poświęcić trochę czasu na edukację we własnym zakresie aby jeszcze bardziej zgłębić temat, który nas interesuje. Jeżeli ktoś myśli, że same wykłady wystarczą, to jest w błędzie. Jak wiadomo dziedzina IT rozwija się praktycznie codzienne (jak np. medycyna) i aby sprostać zadaniom należy systematycznie uzupełnić swoją wiedzę. W ramach kierunku informatyki, można darmowo korzystać z kursów online i praktycznych w ramach Akademii CISCO (CCNA, CCNP). Również odnośnie programowania (C++, JAVA) można nauczyć się od podstaw jak i również rozwinąć swoją wiedzę. Wykładowcy profesjonalnie wykładają wiedzę, nierzadko można dyskutować na tematy związane z IT w codziennej pracy jak i w życiu prywatnym. Zdecydowanie polecam.

23.09.2019 00:38

Ale zaleciało reklamą. Kto tam pracowało to wie, że to (usunięte przez administratora) i tyle.
    Maciek

13.06.2019 22:21

Zastanawiam się nad filologią germańską. Znam w miarę możliwości dobrze język niemiecki. Czy wiecie może drodzy państwo czy zajęcia są prowadzone od zaraz biegle w języku niemieckim? Czy jest możliwość wybrania specjalizacji nauczycielskiej?

02.08.2019 21:54

Odradzam, niczego się nie nauczysz, poza tym już 2 lata nie otworzyli germy na KPSW, nie marnuj sobie życia, każda inna uczelnia będzie lepsza niż to (usunięte przez administratora) mówi ci to były student germanistyki na KPSW, nie niszcz sobie chłopie życia w tej szkole, będziesz żałować do końca życia...

02.08.2019 21:55

Zajęcia są tylko w j. Polskim przez 3 lata

02.08.2019 21:52

Większego dna niż ta szkoła niższa, jeszcze nigdy nie spotkałem. (usunięte przez administratora) brak szacunku do studentów , brak specjalizacji, oceny wystawiane w drodze losowania, 0 wiedzy ze strony uczących, większość wykładowców to magistrzy bez umiejętności. Odradzam, nie polecam
    ZielonyPomidor

11.10.2018 21:10

Czy ktoś studiuje na tej uczelni lingwistykę stosowaną i mógłby się na ten temat wypowiedzieć bądź polecić uczelnię?
    Jagna

27.11.2018 11:38

Lingwistyka stosowana jest na bardzo dobrym poziomie. Uczelnia umożliwia wiele ciekawych programów stypendialnych, jeśli się oczywiście "chce". Na 2 roku studiów dochodzi trzeci język, więc jeśli chcesz się rozwinąć pod tym względem to zdecydowanie jest to kierunek dla Cienie. Jeśli chodzi o specjalizację to translatorska lub nauczycielska - wybierzesz sam. Praca po takim kierunku murowana jak sama pracuje w kancelarii jestem tłumaczem i nie narzekam.
    koko

24.07.2018 21:05

Dużo ludzi odpada na pierwszym roku informatyki?
    Tomek

30.07.2018 08:32

Dużo zależy od samozapału i chęci zdobywania umiejętności. Jeśli postawisz sobie jakiś cel to do nie dążysz. Na pierwszym roku nigdy nie jest łatwo - trzeba wciągnąć się w klimat panujący na danym kierunku, ba nawet i samej uczelni.. Współpraca z wykładowcami nie wszystkim układa się kolorowo, choć ja osobiście nie miałem nigdy z tym problemu. Z tego co kojarze to zawsze ktoś odpadnie, bo nie pasuje mu byle szczegół i już uciekają na inny kierunek. Jeśli masz sprecyzowany kierunek i wiesz,że to chcesz robić to jesteś w połowie sukcesu ;)
    Yoko

20.08.2018 08:22

Pierwszy rok jest zawsze najbardziej intensywny pod względem migracji na różne uczelnie.. trzeba się wziąć w garść i utrzymać się na kierunku a nie takie pytania zadawać :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Akademia Kujawsko-Pomorska?

Kontakt - Akademia Kujawsko-Pomorska

Toruńska 55-57 85-023 Bydgoszcz

Branża główna: Szkolnictwo wyższe

25.06.2018 14:02

@pracownik biurowy czy w związku z pracą w branży edukacyjnej przysługuje pracownikom KPSW dodatek stażowy? Czy z upustu odnośnie kształcenia i wyjazdów z programu ERASMUS może korzystać każdy pracownik, czy jest to też regulowane np. stażem pracowniczym?
    pracownik biurowy

03.07.2018 08:33

odnośnie dodatku stażowego nie interesowałem się - muszę zatem iść do Kadr ;) a jeśli chodzi o Erasmus'a i upust odnośnie kształcenia to tak bezwględnie każdy pracownik może skorzystać z tych form edukacji.
    gowork

26.06.2018 20:28

Gowork wybryk internetu, jak wiele innych, żeby napchać się kasy, żenada, a praca to tragedia!

19.06.2018 09:23

@pracownik biurowy czy możesz opisać jakie są Twoje obowiązki i jakie wymagania stawia przed Tobą KPSW? Jest to branża edukacyjna, czy uważasz, że tylko pasjonaci w niej się odnajdą? Jesteś zadowolony ze swojego wynagrodzenia? Czy pracodawca zapewnia Ci szkolenia, benefity lub inne dodatki do pensji podstawowej?
    pracownik biurowy

20.06.2018 13:12

Obowiązki jak każde inne w pracy biurowej w zaleznosci od stanowiska oczywiście. Nie podam konkretów wolę pozostać anonimowy. W branży edukacyjnej myślę że każdy się odnajdzie - wystarczy chcieć i umieć zrozumieć system działania takiej placówki oraz rzecz jasna uczestniczyć w tym. Jeśli chodzi o zarobki mogłoby być lepiej ale nie narzekam. Premia jest przeważnie do każdej pensji "uznaniowa" choć nie spotkałem się żeby ktoś jej nie dostał. Okazjonalnie na swieta jakiś drobiazg tez sie przydazy. Ponadto możliwości kształcenia się na Uczelni z dużym upustem, to samo studia podyplomowe. Program Erasmus też jest ciekawa opcja jeśli ktoś czuję się na siłach językowo by wyjechać i poznać inną kulturę. Reasumując jest to dobre miejsce do współpracy na długie lata, kto wie może nawet i do emerytury.

30.05.2018 13:24

@Nadia czy możesz coś powiedzieć o pracy w KPSW? Jaka jest atmosfera i relacje międzyludzkie w uczelnianej strukturze? Czy to praca dla osób, które lubię obszar edukacyjny czy może każdy po odpowiednim przeszkoleniu się tam odnajdzie? @Baśka a czy miałaś może testy ze znajomości ustaw bądź języka obcego? Jeśli tak, to możesz je krótko opisać?

14.06.2018 08:57

Testu z języka obcego nie było na rozmowie, choć to i tak zawsze różnie wychodzi w praktyce. Wiele osób twierdzi,że zna język a porozumieć się nie umie :) Jeśli chodzi o znajomość ustaw to była tylko krótka rozmowa o instrukcji kancelarynej, cały przebieg od przyjęcia listu, książka nadawcza, dziennik korespondencyjny itp.

11.06.2018 02:58

Nina

14.06.2018 08:51

Nie zgadzam się z tą opinią - zresztą widać na jakim poziomie jesteś człowiekiem skoro nawet przekleństwa biją górę w wypowiedzi.. nic dodać nic ująć.. każdy może być niezadowolony ze studiów, z pracy, nikt nikogo nie trzyma na siłę. Uczelnia to miejsce gdzie pracują i zostają tylko najlepsi, to oni tworzą silny zespół.
    Zenek

16.05.2018 20:33

Coś ciekawego dzieje się w KPSW?
    Nadia

29.05.2018 11:38

Wystarczy zajrzeć na fb lub stronę KPSW - tam z pewnością znajdziesz więcej informacji.

24.05.2018 14:41

@Zenek pytasz o to co dzieje się w KPSW ze względu na chęć złożenia dokumentów aplikacyjnych, czy może masz już jakieś doświadczenia z tym pracodawcą i jesteś ciekaw, co się u niego zmieniło w ostatnim czasie? @Baśka czy możesz opisać przebieg rozmowy? Jest może zbieżny ze schematem przedstawionym na: https://www.gowork.pl/kpsw,753284/rozmowy-kwalifikacyjne Dowiedziałaś się czegoś istotnego o KPSW na spotkaniu rekrutacyjnym o czym warto wspomnieć innym użytkownikom na forum?

29.05.2018 11:37

Rozmowa prowadzona przez Panią Justynę Adamczyk. Pytań sporo głównie po to by dobrze poznać kandydata. Na rozmowę poproszą o przyniesienie świadectw pracy, ukończonych kursów po to by sprawdzić wiarygodność CV - kserują sobie wszystko i dołączają do dokumentów. Reasumując tok rozmowy był bardzo przyjemny, nie nachalny,a Pani Justyna mimo czasami "kamiennej twarzy" to miła i uśmiechnięta osoba. Nie ma czego się bać jeśli chodzi o KPSW. Po prawie miesiącu pracy nadal jest rzeczy o których nie mam pojęcia - struktura, rektorzy, dziekani to dużo do nauczenia. Jednakże polecam jeśli ktoś się widzi w takim środowisku i nie ma problemów z komunikacją z ludźmi.

20.04.2018 21:36

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację?
    Ksenia

23.04.2018 10:37

To zależy na jaki dział. Najlepiej zanieść CV osobiście do Działu Kadr lub przesłać na maila.

08.05.2018 09:45

Byłam na rozmowie w sprawie pracy. W zasadzie składałam już dawno temu Cv za pośrednictwem maila do kadr i udało się! Jak narazie polecam rozmowa bardzo przyjemna, zobaczymy jak będzie dalej napewno podzielę się informacjami.
    Eks pracowniczka :)

11.04.2018 18:45

Nie polecam pracy na KPSW w Bydgoszczy. Mnie wykorzystali - robiłam 2 etaty, niepłatne nadgodziny, na piśmie tylko 1 etat. Poza tym muszę przyznać, że warunki pracy były dobre - stanowiska OK, wyposażenie OK, zimą ciepło, latem chłodno, było gdzie zjeść i z kim pożartować. Niestety praca sama w sobie bardzo czasochłonna nawet dla osób bardzo zdolnych ze względu na ilość obowiązków.
    Nadia

17.04.2018 11:21

Wszystko zależy od punktu "siedzenia". Mi się dobrze pracuję, zapewne zależy na jaki dział trafiłaś... Nie narzekam płaca przeciętna,ale jest komfort pracy w odpowiednich godzinach i ludzie są rzeczywiście do rany przyłóż
    Marta

17.04.2018 11:18

Też odbyłam praktykę na tej Uczelni i jestem zadowolona z wiedzą, jaką wyszłam. Polecam wszyscy pracownicy bardzo pomocni.
    Iwonka

16.04.2018 23:22

Polecam szkołę, odbyłam bardzo ciekawe praktyki, natomiast zajęcia były zróżnicoeane i interesujące.
    Dagmara

11.10.2017 10:35

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat kierunku Prawo na KPSW?

13.03.2018 15:16

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś opory przed wybraniem Prawa na tej Uczelni to spróbujcie uczestniczyć w "Studiach na próbę". Tego dnia wiele się dzieję i prowadzone sa wykłady z powiecone np. tematyce filozofii prawa. Ponadto macie okazję poznać wykładowców, dziekanów porozmawiać z nimi na żywo
    Robert

04.04.2018 11:14

Polecam ze względu na możliwość odbycia kursów prawniczych, które rzetelnie przygotowują do konkursów na asystenta sędziego,prokuratora,a także typowo pod aplikację radcowską, notarialną etc. Sam skorzystałem i czuję się dobrze przygotowany.
    Ryszard

17.03.2018 22:52

Szkoda, że nikt z pracowników nie ma czasu żeby napisać kilka słów jak się pracuje.
    Małgorzata

18.03.2018 17:24

Pracuje się dobrze, jeśli wykonujesz swoją pracę jak należy. Nikt nie lubi pracować za kilka osób, więc Ci którzy się obijają są systematycznie "wymieniani". Zarobki przeciętne, choć praca 8-16 z pewnością ma swoje plusy.
    Krzysztof

19.03.2018 10:15

Zapewne za jakiś czas pokarzą się tu zbyt wylewne opinie, więc ja zacznę pierwszy. Co do pracy w tym miejscu z pewnością wiele osób może ponarzekać. Jednakże są to osoby, które zapewne pracują wiele lat i nie potrafią nadal ustalać priorytetów,a co najważniejsze współpracować. Każda Uczelnia ma swoje własne "życie" do którego trzeba się dostosować. Nie znam osoby, która choć trochę nie lubi ponarzekać. Ja swoją pracę bardzo cenię i z pewnością polecę to miejsce dla niezdecydowanych poszukujących pracy.

28.02.2018 08:11

Polecam uczelnie KPSW w Bydgoszczy na kierunku Informatyka. Jest uczelnią przyjazną, panuje tam miła atmosfera, można tam poszerzyć wiedzę w wielu dziedzinach a zajęcia prowadzone są bardzo profesjonalnie. Szkoła również daje możliwości rozwoju poprzez darmowe kursy takie jak kurs CISCO CCNA oraz CCNP.
    Paweł

03.03.2018 13:39

Ja również studiuję Informatykę na KPSW. Polecam ze względu na najlepszego wykładowcę jakiego spotkałem w życiu - prof. Jana Owedyka. Zawsze pomocny, doradzi, świetny kontakt ze studentami.
    Zara

09.02.2018 12:25

Wypowie się ktoś na temat kierunku budownictwo? Warto na kpsw? Przygotowują rzeczywiście do zawodu,długo pracy szukaliście po tym kierunku?

15.02.2018 10:15

Ukończyłem Budownictwo Energooszczędne na tej Uczelni kilka lat temu i dzięki temu mogę pracować w prywatnej firmie, która stawia na młodych i kreatywnych ludzi. Nabyte umiejętności pozwalają mi na audyty energetyczne i co najważniejsze mogę projektować/ budować obiekty energooszczędne, które teraz są "na czasie". Plusem jest,że KPSW daje możliwość uzyskania uprawnień budowlanych w Izbie Inżynierów Budownictwa, oczywiście do konkretnych gabarytów. Ogólnie rzecz biorąc mile wspominam czas studiów i mogę polecić je z czystym sumieniem.
    Jan

22.02.2018 15:43

Ja również mogę pozytywnie wypowiedzieć się o tej uczelni. Przygotowali mnie do zawodu i dzięki temu znalazłem pracę!
    Iza

03.01.2018 10:10

Podpowiedzcie czy potrzebni są pracownicy ? Warto szukać tu pracy?
    Megan

05.01.2018 10:36

Jeśli szukasz stałej pracy i pewnej umowy o pracę to śmiało możesz próbować. Najlepiej na ogólnego maila do kadr - na stronie jest dokładny kontakt. Działów jest tak wiele,że zawsze może się znaleźć akurat coś o Twoim profilu zawodowym.
    Janina

09.01.2018 12:34

To prawda od razu dostajesz umowę o pracę zwykle na okres próbny 3mce. Jednak nie spoczywa się na laurach. Trzeba coś z siebie dać i pokazać się od dobrej strony, zresztą o to chyba chodzi w takich umowach. Na pewno jest to miejsce gdzie trzeba nauczyć się współpracować z szeregiem ludzi, bo bez tego się nie obejdzie. Warto uczestniczyć w wielu imprezach/ wydarzeniach uczelni organizowanych zwykle przez kilka działów, choć każdy może się włączyć w nie indywidualnie. Wolontariat jest również dobrą formą pomocy dla zainteresowanych.
    Ania

22.12.2017 01:34

Studiuję na KPSW Pedagogikę i uważam, że poziom jest dobry. Wykładowcy wymagają wiele od studentów co pewnie jest ok . W każdej uczelni znajdą się lepsi i gorsi wykładowcy. Ale jest kilku na KPSW, których darzę wielkim szacunkiem.
    Mateusz. C

21.12.2017 21:02

Z jestem bardzo zadowlony opinie oglnie moich kolegów są dobre. Jest to zawsze jakaś alternatywa dla uczelni publicznych ,a tam lepiej nie mówić co się dzieje. Nie wysokie czesne, ogolnie polceam
    Pp

20.12.2017 07:14

KPSW to jedna wielka porażka. Co rok to większy problem ze studiami. Władze robią co chcą. Wykładowcy zamiast robić dyżury w szkole to albo robią na plebani albo dyżur dla studentów niestacjonarnych w tygodniu. Stypendia są wypłacane z jak największym opóźnieniem.. odradzam
    Agnieszka

18.11.2017 17:41

Jeśli chcecie popełnić największy błąd w waszej edukacji to wybierzcie filologię germańską w KPSW. Ja właśnie popełniłam ten błąd i teraz ponoszę jego konsekwencję studiując. Zacznę od tego że do jednej grupy na filologię germańską przyjęto osoby z znajomością języka i takie, które nigdy nie uczyły się niemieckiego co wpłynęło na poziom nauczania, zamiast się czegoś nauczyć można się raczej uwstecznić. Wykładowcy jawnie mówią o tym jakie błędy popełniła szkoła i współczują nam studentom. Oczywiście w czasie 1,5 roku szkoła nie zdążyła udostępnić sylabusów a może nawet ich nie przygotowała. Siatkę godzin dla germanistów podobno przygotowywał anglista. Niektórym wykładowcą trzeba było zwracać uwagę na błędy jakie popełnili przy wykonywaniu ćwiczeń np. na zajęciach z gramatyki. Jeszcze jednym problemem jest zimno, które panuje w salach wykładowych, czasami na zajęciach siedziałam w kurtce a i tak siniały mi palce. Ciekawostką jest to że w pokoju Pani dziekan zawsze jest ciepło.
    Edyta

21.11.2017 17:34

Agnieszko, nie zgodzę się z twoją opinią. Też studiuje i miałam okazję poznać że nasi germanisci są bardzo dobrze przygotowani, niektórzy są wieletnimi praktymai. ZAWSZE dawali nam sylabusy na czas. A z temperaturą to ja raczej narzekalabym na wrecz zbyt wysoką co można uznać za niedogodność...

Zostaw merytoryczną opinię o Akademia Kujawsko-Pomorska