Altero

Zamość

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 84 ocen.

Altero
2 84 6 1

Opinie o Altero

Administrator

Od dłuższego czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami zatrudnienia w Altero. Jak aktualnie wygląda praca w niej?

Feliks

Czy firma normalnie działa? Nikt nie pisze, jaki jest powód tego?

anonim

(usunięte przez administratora)

byly pracownik1

Szansa zawsze jest. Tylko w sprzedazy o to chodzi zeby target byl taki zeby go docelowo nie osiagnac, zeby fima zarobila a nie koniecznie ludzie ktorzy na to pracuja.

anonim

(usunięte przez administratora)

byly pracownik

Trzeba ich sadzic jesli da sie jeszcze co kolwiek zrobic. Mysle ze nie boja sie tego ze zostawili ludzi bez kasy. Raczej tego ze wyplacali na lewo kase a tu klania sie skarbowka. A wlasciciel zabawial sie z pracownicami - tragedia.

asica

Prawdopodobnie firma Aslan nie ma nic wspolnego z Altero....jest nowa pani prezes a zarząd wynajął nie ktore sklepy ( bardzo mało) kupuje w tym sklepie i miałam przygode z reklamacją poszłam do rzecznika i inspecji pracy aby to wyjaśnic...dostałam pismo po ok 30 dniach , ze firma Aslan nie ma nic wspolnego z Alero i mam nie nachodzic pracownic bo i tak nie pomogą ,sprawe mogę kierowac do sądu jak chce ale i po co jak Altero już nie ma.... Pracownice z Aslana ( bardzo mile panie) tez są w szoku ale nic nie mogą na to poradzic....jak by nie było to tylko pracownik.......

DobrzePoinformowany
@asica 25.07.2016 08:01

Zapewniam, że oba podmioty są ze sobą ściśle powiązane. Np. reklamacje są rozpatrywane przez firmę, która nadal posługuje się pieczątką ze stara nazwą. Ponadto, firma Aslan handluje obuwiem zakupionym przez firmę Altero. Faktury korygujące do reklamacji tego obuwia wystawiane są oczywiście do faktur zakupowych, które również były wystawiane na firmę Altero. Oczywiście cała operacja zmiany osobowości prawnej została przeprowadzona w bardzo sprytny sposób.

edek

Pod jaką nową nazwą się otworzyli ?

alien
@edek 27.06.2016 17:02

Nazywają się teraz Aslan Sp. z o.o. ale logo nad wejściem dalej mają Altero . Jedną firmę likwidują drugą otwierają i tak dymają ludzi na reklamacjach.Ja od kwietnia nie mogę się doprosić zwrotu za reklamowane obuwie. Reklamacja uznana a i tak mają to gdzieś. Na e-mail odpisują kłopoty z płynnością finansową. Złodzieje i tyle w temacie.

smuteczek

Firma Altero zostawila tyle ludzi bez pracy a nawet bez ostatnich wypłat ogłaszajac upadłosc i twierdzac ze nie maja pieniedzy otwierają nowe sklepy pod inna nazwa WSTYD!!! WSTYD!!! WSTYD!!! nachapaliście sie :D to paiętajcie że KARMA WRACA

daisy

Pracowałam w jedynym z salonów. Z dnia na dzień nas zamknęli, a teraz czekamy aż nam łaskawie zapłacą za kwiecień ,a jesteśmy 3 sklepem w kolejce. To mówi samo przez się...

Były pracownik

Moja przygoda z Altero zakończyła się jakiś miesiąc temu. Nie żałuje tych 4 lat. Czasami było ciężko, ale dużo się nauczyłam, mogłam rozwinąć skrzydła. Mnie firma potraktowała w porządku, nie mogę Im nic zarzucić. Mam nadzieję, że firma w moim mieście przerwa, ponieważ nie mam gdzie kupować butów;) pozdrawiam i trzymam kciuki

anonim

(usunięte przez administratora)

dostawca

Wyjdzie na prostą?????? czy wy sobie zdajecie sprawę skąd wasza firma weżmie miliony złotych na zatowarowanie tylu salonów w galeriach.......... brak torebek,portfeli,bizuterii,akcesori bama...... obuwie.... na to są potrzebne miliony...a ta firma ma długi !!!!

dfdfd

wszystkie sklepy uliczne zamknięte plus sklep w Rzeszowie zamknięty co pisze na facebooku firmowym. Sytuacja jest fatalna.Lepiej szukać pracy, nie rozumiem po co trzymać się tak kurczowo pracy za minimalną krajową, jak za minimalną krajowa ogłoszeń w necie jest na pęczki.

Jolp
@dfdfd 28.02.2016 19:21

Panie Krzysztofie.......nieładnie

Czyste ZŁO!
@dfdfd 28.02.2016 19:21

Potwierdzam to w pełni.

dostawca

Dziewczyny !!!!! jeżeli macie okazje ucikajcie z tej firmy......za parę dni ogłoszą upadłość nie dostaniecie nawet wypłaty !!!!! Znam temat pracowałem z tą firmą....pełno długów i nic więcej....... Zobaczycie wyrolują Was .....naiwne jesteście pracując w pustych sklepach.......

Monia
@dostawca 26.02.2016 19:47

Pracuję w altero już trochę czasu, i wydaje mi się, że firma nie zostawi ludzi bez wypłat, także nie strasz. Widać, ze sytuacja nie jest kolorowa, ale może z tego wyjdziemy.

dostawca

Mogę potwierdzić te informacje. Problemy z płatnościami. U większości dostawców zablokowane zakupy.

gosc

No niestety ale altero upada sama byłam pracownikiem i z dnia na dzien dali nam wypowiedzenia i sklep zamkneli. Robią z nas glupoli.

anonim

(usunięte przez administratora)

jola

żartujesz? poczytaj jak wygląda ogłoszenie upadłosci firmy. Bardzo długi i kosztowny proces. Nikt się tym nie chwali tylko po cichu wychodzi, a jak już jest pozamiatane i posprzedawane to co jeszcze miało wartość to wtedy się ogłasza upadłość

możefrytkidotego

się uśmiałam ;D @Aśka masz racje nikt głupi nie jest szkoda tylko, że nikt nie jest szczery w stosunku do nas -mam na myśli górę ;/

Aśka

nie wiem czy jesteś pracownikiem Altero, ale jeśli tak to trzeba mieć choć trochę oleju w głowie a naprawdę nie trzeba być Alfą i Omegą żeby dodać dwa do dwóch.

Aśka

tak, cieszcie się, aż dostaniecie wypowiedzenie a firma ogłosi upadłość.....trzeba być ślepym i głuchym żeby nie widzieć co się dzieje.....

anonim

(usunięte przez administratora)

klientka

Sklepy się likwidują niema jak oddzyskac reklamacji uznanej ciekawe co pozniej z naszymi butami ktore kupilismy????????? kto nam to odda?

pracownik

Nie stać ich na powiedzenie nam prawdy w oczy! Po tylu latach wspólnej pracy...dramat.

abccab
@pracownik 09.02.2016 17:57

Prawda dużo kosztuje :(

olo

bankrut się zawija,

CV Piotrków

Cześć Dziewczyny, Czy to prawda, że zamykają sklepy bo firma bankrutuje? W moim mieście w Piotrkowie sklep parę miesięcy temu zmienił lokalizację i wystrój na nowy, a teraz dziewczyny mówią, że wogóle nie przychodzą do nich dostawy, zabrali kosmetyki. Pytam bo zastanawiam się czy wogóle składać do CV. Jak firma zaraz się zawinie tak jak Centro w którym wcześniej pracowałam tez do ostatniego dnia nikt nas nie uprzedził ,że zamykają sklepy i uciekli jako bankrut. Bo po waszych komentarzach nie wiem czy się nie zawijacie.

polak

potraficie tylko narzekać a pracować się nie chce.Skoro macie takie wygórowane ambicje i mniemanie o sobie to otwórzcie firmę, zaryzykujcie własnym wkładem pieniędzy i pracy, zarządzajcie nią tak aby wszyscy byli zadowoleni, wystarczyło wam na zusy, podatki i jeszcze na tym zaróbcie.Takie gnidy jak wy powinny być gnane do roboty batem za miskę ryżu!!

sratatata

Słuchajcie.....tempi durnowaci ludzie....będę pisała w obronie firmy ALTERO ...pracuję już dobrych parę lat...i co??? nie jest żle....a co myślicie że gdzie indziej jest super pięknie....wszędzie podobnie.......zawsze będą osoby narzekające na zarobki,atmosferę,dyrektora,regionalnych.......ale cóż trzeba pracować za stanie nie płacą....a panią w Zielonej Górze radzę wziąść się za pracę bo wyniki straszne macie.......zresztą dlatego też poleciała kierowniczka teraz kolej na beznadziejną ekipę.......

cociętoobchodzi
@sratatata 16.12.2015 19:28

Sama jesteś TĘPA i radzę WZIĄĆ do ręki słownik ortograficzny i zapoznać się z zasadami pisowni zanim spłodzisz jakiś beznadziejny post. A żeby wziąć się za pracę to trzeba było PANIOM w Zielonej Górze dać odpowiedni towar, a nie jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na sklep wsadzić nie wiadomo skąd sprowadzone, a potem marudzić, że słabe utargi. Swoją drogą ciekawi mnie czy jako klient chciałabyś kupić takie badziewie? A jak nie znasz faktów to się nie wypowiadaj...beznadziejna istoto! I pracuj sobie w tej pożałowania godnej firemce, bo praca pracą, ale szacunek do ludzi musi być, i musi to działać we dwie strony, a nie tylko w jedną!

szu-szu

@ hihi, już twój nick ma dużą dozę humoru nie mówiąc o treści twojego posta... rozbawiłeś mnie do łez xD

anonim

(usunięte przez administratora)

zainteresowana

To nie była kontrola a raczej rozeznanie jaka tam jest atmosfera . Czasami warto coś takiego zrobić , tak samo jak czytanie opinii na forum .Nie widzę w tym nic śmiesznego .

Monia

Dobra jestes, jeszcze Cię nie przyjęli do pracy, a już robisz kontrole. Śmieszne

zainteresowana

Wczoraj przeszłam się do salonu w Zielonej Górze , żeby zobaczyć jak pracuje obsługa . Na salonie były 3 ekspedientki z tego jedna przekładała pudelka z butami a dwie rozmawiały sobie głośno o sprawach prywatnych . Nie przejmowały się moją osobą , nawet "dzień dobry" nie powiedziały. W między czasie wchodzili inni klienci i też nie zwracały na nich uwagi tylko dalej sobie gadały a jedna z nich nawet wyciskala sobie przed lustrem syfki z twarzy....porażka

allutka
@zainteresowana 09.12.2015 13:21

a Ty myslisz ze w upadającej firmie beda ci sie ekspedientki kłaniac w pas?

Monia

Jak Ci zależy, to poszukaj w internecie, do jakiego salonu w ostatnim czasie przyjmowano kierownika, no i uderz do źródła;) powodzenia

Czyste ZŁO!
@Monia 09.12.2015 00:53

Buhahahaha, to dobry przykład. Panie zabrały swoje rzeczy i poszły do domu bo nikt im nie chciał zapłacić... Nie dziwię się. Wcześniejsza ekipa to żenujące modelki natomiast nowa z góry została wydymana na starcie.

zainteresowana

Czy ktoś może opowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko Kierownika salonu? Nigdy nie pracowalam w sklepie obuwniczym ale mam doświadczenie w obsłudze klienta i w kierowaniu zespołem . A może ktoś z salonu w Zielonej Górze sie wypowie?

Zostaw opinię o Altero - Zamość

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altero