Mam pytanie odnośnie franczyzy. Wiem że można pójść na taką współpracę z firmą i poprowadzić restauracje na zasadzie właśnie franczyzy. To jest opłacalne? Ktoś ma doświadczenie w tym temacie i mógłby mi doradzić jak się do tego zabrać i czy dużo trzeba zainwestować?
Masakra. Zamawiając pizze została dostaczona po 3 godzinach. W dodatku zimna. Da Grasso spada na psy. Zero szanowania klienta. NIE POLECAM
Pizza przychodzi zimna. Wiecznie spóźniona dostawa. Potrafią się spóźnić nawet godzinę. NIE POLECAM!!!!
A żaliłeś się obsłudze na te wszystkie aspekty? jak z ich strony z reakcją, przejmują się że klienci są niezadowoleni czy raczej nie widać żeby im zależało na satysfakcji klientów?
Myślę że raczej im nie zależy na zadowoleniu klientów. A szkoda bo samymi konkursami opinii sobie nie poprawią. Dzwoniąc do lokalu, uslyszalismy ze dostawca już powinien być, mija pół godziny dalej go nie ma.
Widzę tu bardzo wyczerpujący komentarz i chyba tylko mój optymizm i wiara w ludzi każe mi dopytać: coś się zmieniło? Warto teraz aplikować? W sumie to nawet nie wiem o którą rzecz dokładnie pytać bo chyba wszystko było złe. No ale co ze stawką, podejściem kierowniczki, zadaniami?
Rozmowa była przeprowadzana przez kierowniczkę. Ogólnie nie licząc stawki (7zł), wszystko wydawało się w porządku.
Masz swój samochód? Jesteś dyspozycyjny? Pracowałeś w gastronomi? Jesteś w stanie szybko jeździć?
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Macie zniżki pracownicze na pizzę ?
Stawka 7zł netto za godzinę (umowy brak). Szefowa wydawała się w porządku. Kierowniczka wymaga od Ciebie wszystkiego i zawsze jest źle. Szuka pretekstu by się przyczepić. Pomoc kuchenna - dzieci w wieku 15-16lat. Na kuchni syf, pod szafkami można znaleźć pleśń. Mycie podłogi śmierdzącą wodą (chyba sprzed miesiąca). Zatrudniasz się na samochód służbowy - płacisz z własnej kieszeni za paliwo oraz opłatę amortyzacyjną (?) Ogólnie ja tam wytrzymałem około miesiąca i pracę zmieniłem. Na szczęście.
Dodatkowo: - Musisz zanieść i później pochować stoliki i krzesła na ogródku. - Wynoszenie śmieci z całej pizzerii (nie tylko ze swojego stanowiska). - Robienie zakupów. - Wyrabianie i rozlewanie sosów. - Podlewanie roślinek. - Składanie kartonów. - Pilnowanie czy aby nie zabrakło jakiś składników. - Rozlewanie sosów do lokalu lub sałatek itd (których de facto Ty nie robisz). - Sprzątanie po innych pracownikach, którzy naśmiecili Ci na stanowisku (porozlewali sosy, zostawili obierki itd), bo przecież to Twoje stanowisko i oni muszą dbać o swoje (?) Jeżeli coś jest nie tak - wszystko wina kuriera. Samochody służbowe to stare złomy takie jak rozpadające się tico, z wyjątkiem nowszej skody, która i tak już jest w bardzo kiepskim stanie.
Dodaj opinię o tym pracodawcy i daj znać jak naprawdę wygląda zatrudnienie u niego. Osoby zastanawiające się czy wysłać do niego CV czekają na twój szczery wpis.
Często zadawane pytania
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Dagrasso ?
Kandydaci do pracy w Dagrasso napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.