Bitron Poland

• Ruda-Opalin
  • Ruda-Kolonia
  • Dobryłów

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Bitron Poland Sp. z o.o.

Opinie o Bitron Poland Sosnowiec

Nie przegap nowości o Bitron Poland Sp. z o.o.!

Krzysztof

31.07.2018 18:27

Bitron na Jedności, wydział Enel, to dobra praca na chwilę. Nie ważne jakbyś się nie starał/starała, to umowy pod firmą nie dostaniesz choćbyś się zesra... i nauczył pracować na każdym stanowisku na wydziale (można tutaj znaleźć osoby ,które pracują już 7 lat !!! pod różnymi agencjami pracy). Zapomnij również o jakimkolwiek szacunku od przełożonych. Nie ważne, czy pracujesz tam rok, czy dwadzieścia lat, to i tak jesteś traktowany jak idiota, który nic nie potrafi. Komponenty których zawsze brakuje, czy wiecznie psujące się maszyny to oczywiście wina operatorów. Większości przypadków na hali panuje samowolka i operatorzy sami podejmują decyzje, ponieważ koordynatorka niema czasu na rozwiązywanie problemów, lub woli się wyżywać na swoich pracownikach. Już dawno nie spotkałem tak nie miłej atmosfery w pracy. Oczywiście każdy twój najmniejszy błąd, to ciężka zjeba od przełożonego, oraz w wielu przypadkach pisemne upomnienie. Natomiast sama produkcja to tylko patrzenie na ilości, nie na jakość. Produkowanie gów... i chowanie go pod stołem, żeby tylko Max (Włoch kierownik wydziału), tego nie zobaczył. Do tego dochodzą takie atrakcje, jak praca z ukraincami, oraz hindusami, bo tylko tym opłaca się tutaj pracować, oraz są należycie szanowani. Praca dla ludzi bez ambicji, oraz bez szacunku do samego siebie. Ponieważ ta firma nigdy cię nie doceni (umowa pod firmą), jedynie może zaoferować bardzo przeciętne wynagrodzenie. Zdecydowanie odradzam.

15.08.2018 07:08

Mnie nie przeszkadzają Ukraińcy i Hindusi. Po rusku i po angielsku potrafię się dogadać. A Ukrainki bardzo sympatyczne, zwłaszcza taka młoda ruda N.
Twój stary

31.07.2018 11:10

(usunięte przez administratora) was tam wszystkich murzyni z Afryki
sekend

31.07.2018 18:06

bo oni tacy głupi, żeby tu tyrać za takie pieniądze
anonymous

02.08.2018 07:54

Wiesz co mnie zastanawia najbardziej, a to właśnie dlaczego tam w ogóle ktoś chce jeszcze robić.jest mnóstwo zakładów w okolicy, nawet ten amazon sam tam byłem, nie ma rewelacji ale jest to o niebo lepsze niż bitron.
Biały

31.07.2018 14:22

J.ebać was murzyni z Afryki

18.07.2018 09:23

Raki, raki pełne raki, a w tych rakach same braki! Co ja robić mam, co ja robić mam? Jak produkcja ma iść gdy same braki mam?

18.07.2018 09:22

Firma całkiem spoko, tylko kierownictwo do bani, zwłaszcza pan Fabio i pani Wiecha.
Ty

22.05.2018 11:32

Oj tak pani kierowniczka elektroniki K. I pani brygadzistka z smd A. krzycza, przerwy maja kiedy chca. Tam gdzie ivh nie ma mie ma chaosu....
Elooo

24.05.2018 22:35

Sugerując się waszymi wypowiedziami a tym co ja osobiście widzę. To niestety uwazam, że Pani lidera Basia nie wie co robi dokładnie w pracy a wymaga cudów a co o jej koleżance liderce Zosi można powiedzieć jedno "kierierowiczka" co pół bitronu widziało jej piz.de ale w końcu puste osoby tak robią karierę niestety. Pozdrawiam :)
WojtekSC

18.07.2018 08:26

To prawda, ta Wiecha z smd jest jakaś psychiczna! Gdzie ona jest tam nie ma porządku! A kierownik Fabio też nie lepszy.
Zyczliwa

17.07.2018 18:21

WATT. ludzie z wtrysku, sa u Was 3 laleczki, ktore wszędzie chodza razem. Jedna to Ola. Obrabiaja (usunięte przez administratora) każdemu kto sie krzywo na nie popatrzy, jedna Agnieszka na jezyku jest codziennie. Szatnia i palarnia - kompleksowym zrodlem informacji. A co do pracy, nigdzie nie jest kolorowo ale zarabiać trzeba.
Omijać firmę AP!!!

03.07.2018 18:48

Chciałbym się podzielić swoją opinią o pracy w jednej z firm zewnętrznych dzięki którym można znaleźć zatrudnienie w tym (usunięte przez administratora). Pracuje pod firmą AP i planuje się niebawem zwolnić, ponieważ po pierwsze weekendy które miały być (dzięki którym można by było więcej zarobić w ostatnim czasie są odwoływane lub koordynatorka wgl nie prowadzi zapisów. Po drugie (usunięte przez administratora) i prostactwo pani Marii (koordynatorka) oraz liderów wszystkich irytuje tylko, że nikt nie ma odwagi nic powiedzieć. Jak jesteś nowym pracownikiem praktycznie każdy patrzy na ciebie jak na wroga, nie wspomnę już o niekompetentnych liderach, każdy z nich ma się niemal za Boga, przy rozdawaniu pracy zwracają uwagę na swoich pupilków by dać im jak najlepsze stanowiska, umowa zlecenie przy minimalnym wynagrodzeniu (13,7zł), brak możliwości otrzymania normalnej umowy o pracę, liderów i koordynatorkę obchodzi tylko to byś robił normę (nawet poświęcając swoją przerwę) Apropos norm to w umowie jest zapis że za brak normy jest potrącone wynagrodzenie (tzn. zrobisz normę tylko na 4h to zapłacą Ci tylko za 4h) ciągła rotacja pracowników chyba mówi sama za siebie. Pozdrawiam i mam nadzieję że dzięki mojej opinii ktoś oszczędzi sobie swojego zdrowia i nerwów nie podejmując współpracy z firmą AP.
AP

08.07.2018 20:07

Jaja już są niesamowite z firmami zewnętrznymi po odejściu ludzi co się znali jak zrobić robotę wymyślają jakieś twory osoby po wyrokach peweksiarze co chodzą z anteną wyciągające puszki że śmietników jak patrzę na tych durnych kordynatorow co ich wprowadzają na watta HORROR SHOW
Malwina

16.07.2018 16:59

Już wkrótce bitron ich w-ebie bo norm nie ma jest tylko udawanie na rankach że wszystkie stanowiska są obsadzone ale wychodzi to na popkach a to co się dzieje na nockach na watta to jest saience fiction.

28.05.2018 01:36

Pracowałam poprzez zatrudnienie przez jedna z firm posredniczacych na Jednosci, elektronika, na akord przez 4 miesiace(umowa zlecenie). Szczerze, z zarobkow bylam zadowolona. Wiadomo, ze norme trzebabylo zrobic. Na jednych stanowiskach mozna bylo zrobic podwojnie, na innych nie dalo sie wcale. Soboty byly platne 100%, chodzilam chetnie bo bylo luzno, a konkretny grosz wpadal do kieszeni. Niedziela kazda byla wolna. Ogolnie narzekalo sie, wiadomo, jak to wszedzie, ale zle nie bylo. Jednak ostatnio slyszalam co sie dzieje. Zaczelo sie od ukrainek na enelu, pozniej na elektronice, konczac z hindusami. Szkoda, bo w lutym szukalam pracy i chcialam tam wrocic, ale ciesze sie ze przyjelam inna oferte na miejscu, bez dojazdu. Stawka godzinowa, dodatek nocny, dodatek za prace stojaca, premie i ogolnie ok. Idealnie nie jest, ale nigdzie i nigdy nie bedzie. Pozdrawiam serdecznie panie z Bitron Jednosci, elektronika.

30.06.2018 02:05

Nie wiem, nie wnikam czy napewno nikomu i czy w ogóle przeszkadzają. Wiem jak wygląda ich praca, bo moja mama miała przyjemność tego doświadczyć. W moim zakładzie pracuje też osoba z bitronu, która odeszła po 3 latach, pracowita i znam jej opinie.

30.06.2018 02:12

Jeszcze jedno. Różnica jest też taka, że "u siebie" po 4-ech misiącach, właśnie przechodzę pod zakład, a nie wyrabiam nawet normy na każdym stanowisku, w swojej linii.
Pracownik Bitron

24.06.2018 08:52

Jeśli chodzi o mnie mój dział mianowicie wtryskarki na watta nie mogę złego słowa powiedzieć kierownictwo wzorowe od kierowników zmiany jak i kierownika hali, zero jakiego kolwiek chamstwa mobbingu czy jakis dziwnych nieludzkich sytuacji, zarobki jak wszędzie w okolicy Sosnowica mówię tu o pracowniku fizycznym.czy praca ciężką to zelaeży na pewno nie siedzi się na FB cały czas i nie leży 8h zrobić trzeba swoje i idzie się spokojnie do domu. No i wypłata zawsze na czas.Ogólnie są zakłady gdzie jest duzo gorzej pod różnymi względami. Pozdrawiam :)
antyKlakier

27.06.2018 03:44

:D a to że macie po 8 wtryskarek i nie raz i nie dwa 7 dni pod rząd w robocie siedzicie, a potem na kontach po 2600 zł do ręki też ci nie przeszkadza ? To, że chłopaki przeniesieni z gi group uciekają jeden po drugim, to też jest normalne ? To że się szuka ludzi i nikt nie chce tam przejść, nawet z firm zewnętrznych ? Przestańcie sobie sami pochwały wystawiać i zajmijcie się szukaniem mechaników, bo jak tak dalej pójdzie, to wszystkie wam te maszyny wybuchną jak ta jedna w ostatnim czasie ;)
anonymous

23.06.2018 15:00

Ta psychiczna kierowniczka tempa Marzenka z jedności co dziecko z brudasem ma to.jeszcze pracuje?czy już przestala dobrze ciągnąć i ja zwolnili?
ZŁOTA DZIEWCZYNA

09.05.2018 19:31

Powiem szczerze, że pracuję tam kilka lat i z perspektywy kobiety praca w Bitronie na ul. Watt to moje najlepsze czasy, nawet spełnione zawodowo marzenia. Pracuję tam na lini AQS, kierownictwo miłe i pomocne w każdym problemie. Ludzie, którzy ze mną pracują są moimi przyjaciółmi. Zarobki bardzo dobre, można robić dużo nadgodzin 100% i 200% — właśnie zaczęłam budować dom. Pozdrawiam wszystkich, a najbardziej MAGAZYNIERÓW, którzy pracują na nockach. Chłopaki wiedzą co robi się z prawdziwą kobietą, tyle wspólnych chwil między regałami. Jeden z nich jest mistrzem bogato obdarowanym przez naturę. A z produkcji pozdrawiam kierownika Jacka i Panią Basię. Sa najlepszymi kierownikami zmiany. Wzór dla innych. Szczerze polecam cały Bitron.
UWI

29.05.2018 11:16

Pamiętam Panią Basię kiedyś na palarnii chwalila się ze jej curka kupila kilkanaście konserw z morlin po 3 zlotych za sztukę .
you

16.06.2018 00:12

tak pamiętam tam taką sylwie jak pracowałem na magazynie, podobno przeszła teraz na jedności
mariolaa

13.06.2018 14:04

Witam, w poniedziałek mam rozmowę, ale po tych opiniach zastanawiam się czy wg na nią jechać, interesuje mnie tylko praca w weekend. Czy naprawdę jest aż tak źle ?
Gość

06.06.2018 11:23

Po raz kolejny usunięte komentarze. ..admin pilnuj tego Co trzeba...zero wulgaryzmu w kom...chyba ze za dużo prawdy w oczy kole. Co z podwyzkami ..wiadomo coś. I tu usuniete (Watt miał aneksy. Jedności zero....) . Czy coś wiadomo co dalej?jakieś rozmowy w związkach.?

08.06.2018 11:55

jak ktoś będzie płakał, że go zwalniają z bitronu, to musi być niezłą niedorajdą życiową. Podwyżki to jest sci-fi.
Never Ever

12.06.2018 21:28

@Savalas a żebyś wiedział że ludzie będą płakać jak ich zwolnią ale ze szczęścia że już w tym gó...nie siedzieć nie muszą ???? poza tym jak by dało odprawy to by chyba więcej niż przewidują ludzi się zwolniło bo tylko żal im tego żeby odejść ..... A tak poza tym nie licz cię na tych nieudaczników że związków poza swoimi (usunięte przez administratora) resztę mają gdzieś ....
Jaja

07.04.2018 16:26

O co chodzi z tymi hindusami?Obi na serio beda w wiekszej ilosci przyjezdzac i pracowac bo tansi?

09.06.2018 18:53

To przyszła kadra kierownicza :)

09.06.2018 18:57

I mają rację! Co to K za pomysł, żeby pracować po 12h dziennie? I pewnie jeszcze w soboty i na nadgodziny też? Piiii kapitalizm!
Nikodem

05.06.2018 18:32

Normalna firma produkcyjna jakich wiele.Wynagrodzenie uśrednione w porównaniu z innymi zakładami w okolicy.Kierownicy nie najgorsi.Zależy na jakim wydziale.Na gumach są akurat bezproblemowi.Ogólnie spoko oceniam na mocne 4.Większość ludzi narzeka ale już taka mentalność ludzka.Polecam założyć własną działalność i pracować na własny rachunek wtedy życie staje się fajniejsze.
były

06.06.2018 09:21

Aleś napłodził/a tych bałwochwalczych tekstów na cześć Bitronu a prawda jest niestety taka jak ją w zdecydowanej większości opisują . Widać płacą ci za to
Gość

06.06.2018 07:07

automotive lighting sosnowiec mają być podwyżki 150 zeta od nowego roku. A tu? Związki coś myślą nad jakąś kaską dla nas?jakieś info co dalej od lipca? na Watt podwyżki były z tego co slayszalem. Jedności umarło ....ech
Jednosci

31.05.2018 11:57

Witam Parę informacji odnośnie Bitronu elektronika zmiana A Prawda jest jedna jaki nadzór taka praca.Dobrze ktoś napisał ryba psuje się od głowy.
Do roboty

05.06.2018 19:42

A moze warto najpierw zastanowic sie nad soba, nad tym jak sie samemu pracuje. Jak nie ma wspolpracy miedzy ludzmi to tak jest. Jeden z drugim narzekacie a dalej tam pracujecie sami ferment na okolo siebie siejecie.
Ty

05.06.2018 13:45

Połowa tych problemów w tym zakładzie jest ludziska przez was. Nie zajmujecie się pracą tylko chodzicie i zbieracie ploty a robić nie ma komu. Potem jak pomyłka to oczywiście nie wasza wina. Zawsze było jest i będzie źle, czy to bitron czy inna firma nikt nikomu nigdy nie dogodzi zawsze się ktoś znajdzie z opinią że jest be. Narzekacie na kierowników, brygadzistów czy liderów ale jak do Was podchodza to w pude im chcecie wejsc jak ich nie widac to nadajecie na nich. Jedna wielko obłuda i dwulicowość w tej firmie. Dobrze ze się zwalniam bo my pracownicy psujemy ta atmosfere. Jeden z drugim sie niby lubi a za plecami obgaduje
AlaW

27.05.2018 15:36

Zakład na Watta. Pracowałam tam przez dwa tygodnie (zostałam przysłana z innej fabryki na delegację) i mogę powiedzieć, że nie rozumiem dlaczego w ogóle ktoś tam pracuje. Normy są wyśrubowane i dla nowego pracownika ich wyrobienie jest na początku niemożliwe/bardzo trudne, jeśli nie wyrobisz normy, to zamiast płacić za godzinę (11 zł) to płacą za sztukę i oczywiście stosują mobbing. Są dwie przerwy po 15 minut a i tak część pracowników biegnie wypalić jednego papierosa i wraca z powrotem do roboty,o zjedzeniu czegokolwiek w normalnych warunkach nie ma mowy, tylko na szybko kanapka w brudnej szatni. Na zakładzie są zatrudniani oprócz Ukraińców np hindusi, nie mam z tym problemu, chodzi mi o to, że już i Polacy i Ukraińcy nie chcą tam robić. W ciągu 2 tygodni cały czas ktoś na kogoś donosił do kierownika i wyglądało to tak, że najczęściej ludzie tylko czekali na okazję, żeby na kogoś donieść i bardzo się z tego cieszyli, bo po pierwsze mogli komuś dowalić, a po drugie chcieli się podlizać kierownikowi. Jak pisałam nie rozumiem czemu ktoś chce tam pracować, za taką samą biedastawkę jest masa ofert pracy na produkcji w Sosnowcu i okolicach, a przynajmniej praca jest w normalnych warunkach. Podsumowując jeśli ktoś chce być traktowany jak śmieć, tyrać ponad siły za śmieszne pieniądze to niech się od razu zatrudni, rotacja jest na tyle duża, że nie powinno być żadnego problemu z dostaniem się.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bitron Poland?

Kontakt - Bitron Poland Sp. z o.o.

Jedności 46 41-218 Sosnowiec

HANIA KADROWA DAMA

11.05.2018 17:25

W związku z brakiem wystarczajacej ilości pracowników na linie produkcyjne Bitron przyjmuje ludzi pod siebie, a nie przez firmy zewnętrzne. Ta akcja prowadzona jest 1 maja do końca lipca 2018 roku. Wystarczy udać się do Bitronu na ulicę Watta i na ochronie podać hasło BITRON PRACA SATYSFAKCJA. Po tym zostaniemy skierowani do działu kadr gdzie zostanie przeprowadzona krótka rozmowa kwalifikacyjna. A pod Bitronem warunki płacowe są rewelacyjne, dobra stawka godzinowa, dodatki, premie świąteczne i wakacyjne itp. Taką szansę trzeba wykorzystać.
UR

23.05.2018 13:08

No i co z tego czy ktoś ma wiedzę czy nie.Kaskę i tak się dostaję.A za takie pieniądze co mamy to możemy najwyżej na warsztacie posiedzieć i tak robie.W biedrące na kasie mają już wyższe stawki.Ale tam trzeba robić a tu nie.Potrzebuje jedynie aby mi Zus płacili a na boku mam swoją działalność. A po co się wysilać. Mamy takie samo podjście jak pracodawca. Czyli wszystko w pupeni.Mamy przynajmniej odpowiedź.Jakie szkolenia takie naprawy.Szanowałbym tę robotę jakbym zarabuał na ręke 4000 tak jak w większosci firm na tym stanowisku alenie za 2500 na ręke.Teraz mnie już rozumiecie.
Never Ever

23.05.2018 23:38

@Hania kadrowa dama ty sobie chyba jaja robisz z ludzi dobre zarobki ???? A jakie to są dobre zarobki ??? Te marne stawki które oferujecie a najlepszy jest rozwój w tej firmie jak zapierdslasz i godzisz się na to poniżanie to faktycznie rozwój jak nic bo nawet po 15 latach nie potraficie docenić pracowników i okazać im troszkę szacunku a jedyne co oferujecie to chyba niedorozwój i nawet żul za jabcoka by w tym (usunięte przez administratora) nie wyrobił więc to co oferujecie to, to macie pracowników którzy mają już was w (usunięte przez administratora)
Igor Pachmielnik Zakusov

22.05.2018 01:02

Na jedności to były niezłe jaja :D niby starali się mobbować ale setnie się przy tym uśmiałem :) szczeniary po 20-25 lat z buczaczy zdrój, z iq niższym niż mój rozmiar obuwia próbujące mobbingu to takie ambiwalentne :D niby żal bo puste toto, niby śmiech bo głupsze niż ustawa przewiduje, człowiek niepoważny by się złościł, że go taki pustaczek zakapował do kierwowniczki, ale jak ktoś był inteligentny i z dystansem to się uśmiał :) wpadłem tam na chwilę i spotkałem degrengoladę jakiej nie mogę opisać słowami :D Mam nadzieję, że Ewelinka sobie znalazła normalną pracę, a krolowa izabelle wózek przejechał,bo wprasowanie w grunt to dla niej odpowiedni poziom :)

20.05.2018 14:28

Upadek Bitronu zaczął się w momencie gwałtownego sprowadzania włoskich nierobów. Włosi zostali kierownikami wszystkich kluczowych działów. Oni znowu posprowadzali swoich kolegów, wyrzutków z innych firm, kelnerów i obsadzili nimi kluczowe stanowiska dyrektorskie i HR. Włoch z wiedzą o wiele mniejszą od polskiego Inżyniera zarabia 4 razy więcej i 4 razy gorzej pracuje. O ile rozmawianie przez telefon można nazwać pracą. Wycieczki na koszt firmy. Mieszkania dla ich rodzin. Żyć, nie umierać. Niektórzy tylko chodzą po hali jakby zbierali grzyby. To główny powód dlaczego bitron zaczyna szukać pieniędzy zatrudniając obcokrajowców za marne grosze. Bitron to firma, którą należy omijać z daleka. Ja i moi koledzy znaleźliśmy już dawno lepsze prace, gdzie szanuje i szkoli się pracowników. To była dobra decyzja. Osoby, które pracują tu chwilowo, aby zdobyć doświadczenie szybko się rozczarują. W każdej normalnej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej zweryfikują to "doświadczenie". Solidarność w Bitronie to też jakaś kpina. Raz na 4 lata Pani Izabela sprowadzi pijanych górników, aby blokowali bramę i to wszystko. Żal.
Ģirel

18.05.2018 07:06

Było już o kobietach,są tam jacyś młodzi i umięśnieni chłopaki ? ;)
Ona_Sc

14.05.2018 21:30

Powiem krótko - jest to najgorszy zakład w którym miałam "przyjemność" pracować. Dokładnie byłam przyjęty przez agencję AP, zacznijmy od tego, że jeśli ktoś tam trafi na początku zapewniają, iż po 2-3 miesiącach będzie już umowa o pracę. Prawda jest niestety inna dają comiesięczne umowy zlecenia z najniższą stawką, co prawda otrzymuje się dodatki za pracę w nocy oraz 50% za soboty i 100% za niedzielę, ale mimo wszystko to jest umowa śmieciowa. Pomijając kwestie umowy, panuje tam totalny chaos, brak organizacji oraz zdarzają się dość częste odwołania najczęściej 2 godziny przed rozpoczęciem pracy, bywają też sytuacje w których pracownik przyjeżdża do pracy, jest już na hali, a lider/ka odsyła go do domu tłumacząc że nie ma pracy. Liderzy wymagają cudów od pracowników, chociaż sami nic nie potrafią zorganizować - chociaż to oni powinni czuwać nad sprawnym przebiegiem produkcji. Koordynatorki - dwie Panie które są tam chyba tylko i wyłącznie do dekoracji, praktycznie niczego nie można się dowiedzieć - ponieważ nie są zainteresowane co się dzieje na hali. Jak ktoś idzie do nich z problemem najczęściej nie mają czasu, bądź spławiają pracownika w sposób bezczelny, a nawet chamski. Praca w sam raz dla osób bez ambicji, nie mających żadnych perspektyw, ew. dla osób które są w stanie uwierzyć, że trafił im się złoty los na loterii ponieważ dostali pracę w tym (usunięte przez administratora)
Qwert

15.05.2018 08:39

Bitron...smrod brud i ubustwo
Selena

15.05.2018 15:54

Pracowałam także pod spółką AP. Już było napisane wszystko co najważniejsze. Brak umowy o pracę, niekompetencja przełożonych - zwłaszcza Pań koordynatorek, tak naprawdę Panie siedzące w biurze też niewiele wiedzą i zwykle odsyłają do koordynatorek, a te do liderów, liderzy potrafią tylko wymagać norm, a sami udają że pracują i cokolwiek robią. Na żadnej zmianie nie ma lidera który potrafił by zarządzać sprawnie zespołem ludzi. Poza tym co to za firma skoro dopiero po roku czasu otrzymałam skierowanie na badania wstępne, szkolenia BHP się nie doczekałam, a pracowałam tam ponad 1,5 roku... Osoby które tam pracują udają miłych i przyjemnych, a tylko czkają na jakiś błąd i bez przerwy obrabiają ci (usunięte przez administratora) za plecami... Jeden wielki (usunięte przez administratora) Z szczerego serca odradzam każdemu pracę zarówno w Bitronie, a tym bardziej pod AP. Z tego co słyszałam ostatnio Bitron zrezygnował z AP w zakładzie przy ul. Watta, nie zdziwi mnie jak w końcu zrezygnują z nich także na Jedności.

11.05.2018 16:03

Ciekawe czy pomysłodawca tego pisma o etyce pracy, które jest podstawiane pod nos pracownikom Bitron i Gi group do podpisania pod groźbą zwolnienia, ma świadomość, że zastosował mobbing w czystej postaci i gdy to pismo dotrze do osób, które nie boją się reagować na takie rzeczy, sprawa zostanie oddana do sądu pracy i PiP. Dalej sobie tak pogrywajcie z ludźmi, to wam braknie narodowości, żeby ten zakład ocalić.

13.05.2018 14:16

Co tym razem tam napisali? Co za bitronowy "geniusz" to wymyślił?
Gołąbek Pokoju

13.05.2018 00:47

Bitron ? Uciekać !!!!! nie ruszać !!! , nie dotykać !!!! Włoski chaos to przy Bitronie jest wzorem porządku, brak organizacji, brak dyscypliny, chaos, samowola, brak kompetencji. Ta firma to tragedia zatrudniająca głównie leni i dekowników, kilku masochistów i paru wariatów oraz grupkę Włochów z których większość snuje się po firmie i udaje że pracuje. Niektórzy Włosi snują się z tłumaczami. Każdy kto miał jakiekolwiek ambicje zawodowe poza braniem marnej kasy za marną robotę odszedł już z tej firmy lub odejdzie po kilku miesiącach pracy. Zarząd Bitronu nie rozumie swojej roli, znaczenia słowa "planowanie" oraz sytuacji panującej na rynku pracy. Łatwo znaleźć coś lepszego. Moim zdaniem Bitron jest pierwszy do odstrzału przy załamaniu gospodarki w Polsce.
Tomasz

09.05.2018 22:10

witam jak wygladaja zmiany w firmie od ktorej do ktorej ?

10.05.2018 14:00

I 6:00 - 14:00, II 14:00 - 22:00, III 22:00 - 6:00
Porozumienie

22.04.2018 10:46

Witam Czy ktoś się orientuje czy związki zawodowe będą wnioskować do pracodawcy o podwyżki???Z tego co wiem porozumienie jest do czerwca 2018 Pozdrawiam
Tyrajmisiu

05.05.2018 13:18

Pewnie takie będzie.w Magnetti też tak teraz jest .Średnio po 650 zł. Zwykły robol czyli my dostaniemy 100 zł na pocieszenie.A w biurach po 650. Taka podwyżka.W. Magnetti się na to związki nie zgodziły.A u nas co to za związki.Kilka dziewczyn które piją kawkę przy papierosku i boją się odezwać bo pracują na linii. Śmiechu warte. Kiero im każe i mają siedzieć cicho.Szkoda tylko te składki płacić.Ja już dostałem podwyżkę w tym roku aż 3 razy.Za prąd,czynsz,gaz.I to są pewne podwyżki.Nie mówiąc że wszystko zdrożało.Wiecie że kawa w automatach w biurach kosztuje 40 groszy.Biedny zawsze ma pod górę.
Łatwa

15.04.2018 19:18

Renata Faracik podobno zrobi co tylko chcesz po pracy:)

02.05.2018 08:55

Ciężko powiedzieć. Napisał to małymi literami i nie używa przecinków.
Qwert

03.05.2018 18:06

No w końcu hacker to nie może być taki bezpośredni xd
Wkurzony

21.04.2018 19:43

Czytam i nie wierzę,piszecie jak jesteście źle traktowani w pracy ( zero szacunku od przełożonego i współpracowników ) a wy jesteście lepsi rzygacie na jakiś forum fajnie bo anonimowo....wszyscy wiecie wszystko o innych kto co robi i z kim ( dodam że dodawanie nazwisk jest poprostu nielegalne jest na to paragraf). Czasem warto zrobić rachunek sumienia wy ideały bitronu.....

23.04.2018 02:35

na to co dzieje się w firmie bitron też są paragrafy, tylko, że PiP jest w tym kraju instytucją teoretyczną, broniącą interesów pracodawców i jednostki nie mają szans, na wygranie z pracodawcą.

28.04.2018 13:45

Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. To forum jest od tego, aby przekazać przyszłym pracownikom na co się szykują. Po opiniach widać, że z firmą jest coraz gorzej. Na produkcji już nawet ukraińcy nie chcą pracować, a najlepsi inżynierowie odeszli. Proponuję, abyś Ty się przedstawił bohaterze, skoro innym to zarzucasz.
Nnnn

20.04.2018 23:20

Witam Czytam i mogę powiedzieć jedno - Nie chcesz nie pracuj jest tyle pracy ze taki beznadziejny Bitron i beznadziejne osoby nie są ci do szczęścia potrzebne.... Najlepiej obrzygac na jakims forum, bądź odważny i powiec to w twarz napewno będziesz bohaterem Bitronu????
Przeprosiny

21.04.2018 19:12

Jeszcze raz przepraszam, napisane to zostało w nerwach i wcale nie przemyślane. Czasami ludzie najpierw robią a później myślą i tak tu bylo. Na dniach temat będzie wyprostowany a wpis zniknie. Jeszcze raz przepraszam AP

16.04.2018 23:57

Savalas

18.04.2018 15:54

nie ma się czym cieszyć, linie AP, przejmie inna śmieszna firma np. CRI, która jest jeszcze większym rakiem niż AP. Współczuję tym ludziom, którzy boją się tupnąć nogą. Mają śmieciówki, mogą poprawić sobie swój los w 10 minut, ale się boją. Tylko tąpnięcie tym śmiesznym Bitronem, przez właśnie pracowników firm zewnętrznych może tym ludziom poprawić warunki pracy
Yon

19.04.2018 13:24

Popieram. Ciekawe kto kasuje oceny pod postem bo dziwnie zniknęły
Oburzony

12.04.2018 05:03

Nie wiem czy P.Justyna i Monika od zmiany P.Kolędy są upoważnione do tego aby odnosić się do pracowników wulgarnie .Nie pozazdrościć słownictwa
gum

22.03.2018 15:31

są tu jakieś godne polecenia laski
karmi

23.03.2018 20:04

coś się pewnie jeszcze znajdzie ,a ta taka niska liderka
Li mu bai

10.04.2018 21:08

Czy się znajdzie na warta pracują same prostaczki to niema znaczenia czy są pod firmą czy nie czym kobieta więcej mówi na palarni tym może osoba która jest dobrym obserwatorem zobaczyć jakie mają spruchniale zeby. NIGDY PRZYJACIELE CO SIĘ PRZYJMUJECIE TAM NIEROZMAWIAJCIE Z ŻADNĄ KOBIETĄ ONE SA ZEPSUTE. szczególnie tą z KAIZENA co ma krzywe zembiska i wagry które próbuje ukryć wkładając w pysk smartfona.
szczęśliwy

02.04.2018 13:40

są tam łatwe kobiety które dają (usunięte przez administratora) nie odmawiają nawet nie trzeba się zbytnio starać,nie ważne wolne czy zajęte
ono

03.04.2018 18:55

Gdzie są takie, na jakim wydziale, na watta czy na Jednosci?
szczęśliwy

06.04.2018 12:50

watta
zzz

06.04.2018 07:45

ten (usunięte przez administratora) kubicz jeszcze tam pracuje
Memory

23.03.2018 21:54

Bitron Poland warunki najgorsze z możliwych. Wyzysk tylko dla nich się liczy i praca za najniższa krajowa . Ciągle im mało i mało normy ciągle w górę praca do równej bo zaraz jakieś kary i darcie ryja. Kierownik Jacek dostał awans na kierownika palarni każdy go zna nic nie robi ale kolega Pani Piorunowej . Cały dzień tylko pali papierosy i stosuje mobbing na pracownikach . Babeczki z maszyn oszukują i specjalnie norm nie robią chodzą na przerwy po 45 minut . Reszta kierowników to konfidenci i za to dostali awans nic nie potrafią tylko umia sprzątać tyle ile zostało. Nie polecam w 100 %
Perez

04.04.2018 01:07

No odrazu widać że opinia przez jakiegoś lizodupa wstawiona hehehe dobre uśmiałem sie trochę nie ma co "kierownictwo nie jest złe" dobry żart dobry "przestrzeganie bhp czy pomoc kontroli jakości" no to już mnie na łopatki rozwaliło jaka (usunięte przez administratora) pomoc co ty pieprzysz tam nie ma żadnej pomocy nie ma od kogo liczyć na pomoc tam jedynie sprawdza się powiedzenie umiesz liczyć licz na siebie mobbing na każdym kroku zero dbania o pracownika czy o produkt który jest robiony (usunięte przez administratora) ci na ziemie płytka to kierownik ci powie nastepnym razem uważa i tyle ta firma to masakra ludzie uciekają z tego syfu bo traktowani są jak w (usunięte przez administratora) a nie pieprzenie że jak ci się chce pracować to pracujesz choćbyś sobie z (usunięte przez administratora) nogi powyrywał to i tak każdy ma cie tam za nic!!!!

04.04.2018 11:15

nie kłam, 12 lat tu pracuję, zarabiam więcej niż ludzie na liniach i moja opinia zgadza się z wszystkimi którzy krytykują tą firmę. Jest źle, a będzie jeszcze gorzej, przy pomysłach z hindusami, szukaniem coraz tańszych firm zewnętrznych, obniżaniem jakości komponentów, szukaniem oszczędności tam gdzie nie trzeba i tak... mobingiem i to jak najbardziej oskarżenia zasadne
gosc321

25.03.2018 03:45

jak wyglądaja płace i umowy w firmach zewnetrznych typu AAS,CRS,SGP,NEGOTRUST? bo pod bitron raczej odrazu sie nie dotane, co? chodzi o Watta
Sekend

30.03.2018 01:17

9.5-10.5 zł do ręki na h soboty od 50% do 100 % umowa zlecenie. Pod bitron nie dostaniesz się nigdy. Chyba że popracujesz w gi group i jakimś cudem nie wywalą Cię przed końcem umowy. Obecnie z firm zewnętrznych najlepiej aplikować do crs 10.5 zł na h jak się sprawdzisz 11 zł na h soboty 100 %
Ktos

22.02.2018 13:35

Nie polecam! Znosiłem już wiele złego w swoim życiu, ale tego co przeżyłem w tej "firmie" nie jestem wstanie nawet opisać. Ja jako nowy pracownik pierwszego dnia otrzymałem "naganne" tylko i wyłącznie za błąd "liderki"? Która sama się gubi w poleceniach i sama chyba nie wie co jest pilne do wykonania. Praca tylko dla ludzi o twardych nerwach bo Was zajadą psychicznie starsi pracownicy, którzy robią tam kilka lat i nowych mają za (usunięte przez administratora) Z ręką na sercu i bez wyrzutów sumienia z czystej dobrej intencji odradzam pracę w tym zakładzie. Mogłaby być to praca całkiem znosnia ale zakładowi na tym chyba nie zależy. Połowa załogi do wymiany! Na szczęście znam swoją wartość i wiem ile jestem wstanie poświęcić swoją osobą pracy swojemu pracodawcy a ten nie jest tego wart. Odszedłem po tygodniu i mimo że mówią że nie należy palić mostów za sobą w przypadku tego zakładu nie będzie tego problemu , za żadne skarby bym tam nie wrócił!
Lilia

28.03.2018 12:23

Twoja wypowiedź chyba mnie już przekonała żeby tam nie iść, wyczuwam że jest szczera.

Zostaw merytoryczną opinię o Bitron Poland Sp. z o.o.