Obram So z o.o.

Olsztyn

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 25 ocen.

Obram So z o.o.
425

Opinie o Obram So z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obram So z o.o.

Maciej

@Tymek, chciałem po prostu wyeliminować wszelkie oskarżenia, które często przytaczane są danej osobie nad wyrost. Dziękuję za Twoją odpowiedź. Czy zechciałbyś opisać dokładnie swoje doświadczenie związane z praca w tej firmie? To co Tobie się przytrafiło może przytrafić się też osobom, które są zainteresowane pracą w Obram. @Piękny, @Jacek, Wy z kolei piszecie, że w firmie nie wytrzymują jedynie osoby o słabej psychice? Czy mogę to właśnie w ten sposób zinterpretować? Z tego co się tu doczytuje wiele osób skarży się na mobbing, Wy chyba widzicie to trochę inaczej? To jak jest w tej firmie według Was? Jak Wy ocenilibyście stosunek szefostwa/ kierownictwa względem pracowników? Dlaczego inni czują się traktowani źle w tej firmie a inni z kolei radzą sobie w niej i ją chwalą?

CNC

Witam a na CNC jakie stawki proponują?

Henryk

Słyszałem, że firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy a tu zupełnie co innego piszecie

Logiczny
@Henryk 09.05.2018 20:13

Ile osób pisze? W firmie pracuje ok 300 osób.

Piękny

Jacek zastanawiasz się kto tu pisze? To są ludzie którzy nie nadają się do pracy. Sieroty.

Logiczny
@Mrozik 13.03.2018 23:51

Skoro jest tak źle to dlaczego chcecie wracać?

Maciej

@Obramowiec, @TYMEK, @Mrozik, w swoich wypowiedziach piszecie o mobbingu. Jest to bardzo poważne oskarżenie. Zgodnie z treścią Kodeksu Pracy jest to działanie, którego celem albo skutkiem jest poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny lub wyeliminowanie albo też odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy właśnie w taki sposób to odczuwacie? W związku z tym, że jest to poważne oskarżenie, to jego prawidłowe zdefiniowanie jest istotne. @Piękny, forum nie służy do obrażania innych użytkowników, tylko do wymiany rzetelnych oraz merytorycznych informacji na temat pracy w firmie Obram. Zapoznaj się z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin Wpisy z nim niezgodne będą usuwane przez admina.

Tymek
@Maciej 11.04.2018 13:40

Mam wypowiedzenie w którym jest dokładnie napisane że z powodu atmosfery w pracy posiadającej pod mobbing oraz notatka od kierownika ze się zgadza i że bez zastrzeżeń z wyraznym podpisem tak że o czym do mnie mówisz ?

Jacek

Ja słyszałem, że firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Zastanawiam się kto tu pisze?

Tymek
@Jacek 10.03.2018 14:09

Słyszeć to można wiele a praktykowales ?

TYMEK

Potwierdzam wszystkie niepokojace komentarze na temat tej firmy. Mobbing i ciagle przesladowanie pracownikow. Koledzy z pracy podkopuja pod soba dolki, donosza do przelozonych. Swoje bledy zwalaja na kogos innego. Ciezka praca za male pieniadze, dodatkowo nacisk na szybkie wykonywanie pracy. Bylem w tej firmie przez kilka miesiecy, na okresie probnym. Za przedluzenie umowy podziekowalem.

Obramowiec

Witam , chicialem podzielic sie swoja opinia o pracy w obramie. Pracowalem w tej firmie 3 miesiace jako spawacz i na tym zakonczyla sie moja kariera . Stawke zaproponowano mi jak dla slusarza . Na hali panuje napieta atmosfera pracownicy sa szantazowani i doswiadczaja mobingu .Praca jest ciezka i wymaga duzego doswiadczenia gonia ich terminy a robic nie ma komu bo ludzie sie zwalniaja . Zarobki bardzo slabe za ta ciezka prace jaka sie tam wykonuje dlatego nie polecam.

12

Ile można zarobić w firmie Obram dla nowo przyjętych ludzi

Święty
@12 13.11.2017 11:25

11.90 netto

Ziółko

Obram się sypie wszyscy odchodzą, przychodzą nowi z ulicy pracownicy nie doświadczeni którzy już są pokaleczeni przez nie bezpieczna pracę. Nie ma kto robić roboty, a mobbing nie ustaje dalej, ciekawe co będzie dalej z tą firmą... masakra

Ziółko

Obram się sypie wszyscy odchodzą, przychodzą nowi z ulicy pracownicy nie doświadczeni którzy już są pokaleczeni przez nie bezpieczna pracę. Nie ma kto robić roboty, a mobbing nie ustaje dalej, ciekawe co będzie dalej z tą firmą... masakra

Święty

Obram był kiedyś porządną firmą - do póki nie przejął jej Tetra Pack. Teraz robi się powoli tutaj cyrk na kółkach. Pracownicy, żeby otrzymać premię do wypłaty, podlizują się majstrom i kierownikowi. Jak ktoś ma jakieś odmienne zdanie, bądź chce zaproponować swoje rozwiązanie jakiegoś problemu zostaje po prostu ochrzaniony. Majstrzy mają swoich pupilków, których wywyższają i doceniają. Reszta to szaraki, po których można jechać jak po burej suce. Obram teraz poszukuje nowych pracowników, a to tylko dlatego, że teraz zaproponowano nowe stawki godzinowe, które wchodzą od 2018 r. Z tego powodu wielu stałych (i doświadczonych już) pracowników odchodzi. Zostają tylko starzy pracownicy, którzy wiedzą, że już w wieku 45-50lat nie będą mieli szans na zatrudnienie w innej firmie. Kładą uszy po sobie i pozwalają na to, żeby nimi pomiatano. Dodam tylko, że podobnie jak w Ostrowi Mazowieckiej, to i tutaj zaczyna się pojawiać mobbing i dręczenie pracownika. Socjal w tej firmie też leży i kwiczy. Nie polecam. Jeśli aplikujesz do tej firmy - daj sobie na luz. Lepiej idź do innej firmy.

spawacz
@Święty 10.01.2018 16:22

I to jest konkret.Dzięki za info .Pozdrawiam.

Ksiadz

Nie polecam tej firmy najgorszemu wrogowi... straszny mobbing nawet wyjść do łazienki nie można bo zaraz majster przychodzi wypytuje ludzi gdzie on jest itd a dokładnie wie gdzie jest ten pracownik bo non stop obserwują ludzi przez kamery a zarobki jak na taką firmę są śmieszne nowy pracownik dostaje 11.90 netto a taki co pracuje ok 5 lat to 13 zł netto zarobki w biedronce są większe a praca w Obram jest bardzo ciężka, nie idźcie do tej firmy szkoda nerwów i zdrowia.

Krinol

Stawki są różne jeśli pracujesz po 8 godzin to około 2500 ale jeśli pracujesz po 10 g + soboty 8godz to stawki są fajne bo wychodzi 3500-4500. To znaczy że jeśli lubisz (usunięte przez administratora) w pracy to Obram jest dla Ciebie.

Spawacz
@Krinol 23.10.2017 21:51

Dzięki za info pracuję mniejszej firmie ale mam lepiej i wszstko legal z zusem.Miło że ktoś odpisał konkretnie :-).

Spawacz

Obram szuka ludzi jestem spawaczem ,mam dozorowe na tig-a,7 lat w kwasówce czy ktoś może napisać ile proponują ?

Mateusz

Witam . Jestem pracownikiem firmy obram. Tyle że w siedzibie Ostrów mazowiecka pracuje w tej firmie 10lat .. Jestem ślusarz spawacz .. tu w Olsztynie praca ok .. Ale to co wyprawia dyrektor w Ostrowi mazowieckiej to przechodzi ludzkie pojęcie ... M.i.n . Uprawia sobie bez karnie MOBING ! A przepisy BHP ma totalnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co najlepsze nie ma za bardzo co z tym zrobić bo ludzie którzy tam pracują boją się otworzyć za przeproszeniem gembe .. wcale się nie dziwię nikt nie chciałby stracić pracy z rodziną na utrzymaniu i ludzie godzą się na rządy tego chorego człowieka ... To teraz opowiem cco ten człowiek wyprawia ... Pracuje tam 4 brygady mniej więcej po 5 os 6 tokarzy , pracownik utrzymania ruchu i zaopatrzeniowiec . Wspomnę jeszcze ze przez tą sytuację lada moment zwolni się 6 młodych ludzi którym praca odpowiada lecz atmoswera i zarobki nie są warte urzerania się z tym panem. ... W jednej brygadzie ma dwóch ludzi o których dba .. reszta ludzi w jego oczach są obibokami i nie znają się na pracy.. cały czas coś mu przeszkadza wyrzywa się na pracownikach jak coś nie idzie w pracy ..często jest tak że każe zrobić pracę która robi się dwa tygodnie w 5 dni później wszystko jest nie tak i są nie potrzebne pretensje do pracownika ze coś źle zrobił ... Ostatnio już totalnie przesadził .. kazał dozorcy pozabierac i pochować wszystkie radia z hali .. gdzie w Olsztynie na każdym stanowisku gra radio z inna stacja i nikomu to nie przeszkadza ... Długo tu jeszcze pisać o tym gosciu.dodam że był poruszany temat zachowania tego człowieka ale najwyraźniej tym wyżej położonym od dyrektora się to podoba . mam tylko nadzieję że przeczyta to odpowiedni czlowiek i ktoś się w końcu zainteresuje co ten człowiek wyprawia z ludźmi w Ostrowi mazowieckiej ... Moim zdaniem wystarczyła by anonimowa ankieta przeprowadzona w tym zakładzie bez obecności tego człowieka . Pozdrawiam Mateusz ..

welder-tig

Czy ktoś może napisać coś o zarobkach spawaczy ?Konkretnie stawkę godzinową i ewentualne dodatki typu premia,szkodliwe itd...?

ciekawski Pan
@welder-tig 03.07.2016 20:00

Nie

pan

Żaden nowy program wdrażany nie poprawi wydajności pracownika , a wręcz przeciwnie spowoduje zwiększenie biurokracji, a co za tym idzie powolny zgon firmy . Najlepszym sposobem na podniesienie wydajności pracowników jest szacunek ,odpowiednie motywowanie i dobre słowo od mistrza, a zwiększanie biurokracji mieliśmy to już za komuny i co wracacie do tego samego miłego spadania

admin

Jesteś zainteresowany pracą w firmie Obram So z o.o.? Zadaj pytanie na naszym forum i uzyskaj niezbędne informacje.

Maro
@admin 21.06.2015 13:58

Dzień dobry mam pytanie jaka jest stawka godzinowa dla slusazy nowo przyjętych i czy są aktualnie przyjęcia na to stanowisko.

Zostaw opinię o Obram So z o.o. - Olsztyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obram So z o.o.