Wordwatch Inc. Oddział w Polsce

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Opinie o Wordwatch Inc. Oddział w Polsce Kraków

Nie przegap nowości o Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce!

sygnalista

09.07.2026 23:40

- Niska kultura pracy - Wysoka niestabilność - Chaotyczne i wolne decyzje zarządu + dziwny sposób komunikacji - Bardzo częste zwolnienia, nawet ludzi z wieloletnim doświadczeniem - Najgorsze, dehumanizacyjne, standardy korporacyjne - "Kasta" (tzw. middle managementu) zarządzająca - Twój team leader o ciebie nie powalczy - Brak jednolitej wizji i strategii, często odpowiedzialność za decyzje i procesy spychana na pracownika - Brak szacunku do pracy i pracownika, Istnieje jakis fikcyjny system "kudosów" ale nikt nie docenia twojej pracy, twój szef ci nawet nie powie dzięki po latach pracy - Rasistowskie i seksistowskie żarty na porządku dziennym - Sygnalizowanie problemów, jak również inne zdanie skutkuje zwolnieniem - brak przestrzeni na innowacje i na swoje zdanie - brak jasnej ścieżki rozwojowej - zwalnianie najzdolniejszych i najbardziej lojalnych pracowników - Fasadowy HR zbierający informacje, czy wręcz inwigulujący nastroje, ignorujący sygnalistów - Przeglądanie prywatnych wiadomości na Slack - Twój tzw. well-being naprawdę nikogo nie obchodzi - Nacisk na przechodzenie na B2B (ale pewnie, żeby cie łatwiej zwolnić) i robienie "łaski" z udostepnienia podatkowych informacji (bo to nie jest ich kompetencja?) - żaden realny zgłoszony problem nie został nigdy poruszony i rozwiązany. + wynagrodzenie + jakiś tam budżet edu (ale nikt cie w tym nie kieruje i nie cisnie na rozwój) + praca zdalna

LegacyDev

27.11.2025 23:06

Na zewnątrz firma wystawia sobie laurki. Dział HR pisze posty na tym portalu. Produkt to jedno wielkie nieporozumienie, bardzo słaba jakość kodu, grzebanie w czymś co ktoś pisał już dawno temu i wszyscy boją się ruszyć. Poprawka na poprawce, brak wizji rozwoju. Tylko dodawanie nowych nieprzemyślanych funkcjonalności a podstawowe rzeczy nie działają. Jest dokładnie parę osób mocno doświadczonych, aż dziw, że ciągle tu są. Szef technologii bez realnego doświadczenia i ukrywający problemy. Dziwna polityka i plotki wśród menadżerów. Jak z kimś się nie zgadza to potem kwestia czasu i nawet ludzie, którzy mocno ciągnęli tematy i wprowadzali realne zmiany na lepsze znikają z firmy bez realnych powodów. Jeżeli nie zgadzasz się z szefostwem mimo ważnych argumentów to kwestia czasu, kiedy się będziesz żegnał w jeden lub drugi sposób. Gdyby nie to, że kasa się zgadza i ciężka sytuacja na rynku to dawno bym stąd uciekł. Zdecydowanie nie polecam. Częsta walka z wiatrakami i murem przed realnymi zmianami.

09.12.2025 16:26

Dziękujemy za obszerną opinię. Choć nie zgadzamy się z wieloma przedstawionymi ocenami - zwłaszcza dotyczącymi pracy zespołu technologicznego, kierunku rozwoju produktu i procesu decyzyjnego - traktujemy ten głos poważnie. Rozwój opieramy na transparentności, uczciwej rozmowie i realnym feedbacku, dlatego każdy sygnał jest dla nas ważny, także ten krytyczny. Doceniamy również zaznaczenie kwestii stabilności wynagrodzeń. To obszar, na którym zależy nam szczególnie i cieszy nas, że został zauważony. Budujemy kulturę, w której feedback jest jednym z głównych narzędzi wzmacniania jakości pracy i relacji. Dlatego zachęcamy do podzielenia się doświadczeniami w miejscach, które realnie pomagają nam działać: poprzez Wellbeing Hub u zespołu HR, anonimowo w stałej ankiecie dostępnej przez cały czas, albo bezpośrednio - w rozmowie. Dzięki konkretnym przykładom możemy wyciągać wnioski, korygować kurs i wprowadzać sensowne zmiany. Jeśli będziesz chciał podzielić się większą liczbą szczegółów, jesteśmy otwarci na dialog. Naszym celem jest środowisko, które uczy się, poprawia i słucha - każdego głosu.

Michał

14.10.2025 11:34

W firmie pracuję od ponad trzech lat i ogólnie rzecz biorąc, czuję się tutaj naprawdę zawodowo spełniony. Środowisko pracy jest bardzo pozytywne, z dużym naciskiem na pracę zdalną, która zapewnia elastyczność. Jeśli jednak ktoś woli pracować stacjonarnie, do dyspozycji jest świetnie wyposażone biuro w Krakowie. Co roku otrzymuję spory budżet edukacyjny, który umożliwia podnoszenie kwalifikacji poprzez książki, kursy, konferencje i narzędzia - to nieocenione wsparcie dla mojego rozwoju zawodowego i całego zespołu. W firmie panuje płaska struktura, a kierownictwo jest zawsze otwarte na rozmowę, feedback oraz wprowadzanie zmian - zarówno w naszej aplikacji, jak i w procesach towarzyszących codziennej pracy. Choć większość zespołu technicznego stanowią Polacy, firma ma charakter międzynarodowy, a oficjalnym językiem komunikacji jest angielski. Przejęcie przez amerykańskiego giganta Cart.com otworzyło nam możliwości współpracy z zespołami w USA, poszerzając nasze horyzonty i zasoby. Branża e-commerce jest bardzo konkurencyjna, co motywuje nas do realizacji ciekawych projektów - zarówno biznesowo, jak i technologicznie. Na co dzień czuję, że wraz z moim zespołem pomagamy naszym użytkownikom rozwijać ich biznesy, a to bardzo satysfakcjonujące. DFW to fantastyczna firma, która ceni swoich pracowników i realnie wpływa na rozwój branży e-commerce!
    K

10.07.2025 16:08

Pracuję w firmie od kilku miesięcy i to co wywarło na mnie wielkie wrażenie, to kultura pracy. Zespół darzy się wzajemnym szacunkiem, współpracownicy doceniają wzajemnie swoją pracę, emocje są na boku - pełen profesjonalizm. Mam też świetne doświadczenie pracy z managerką mojego zespołu - świetnie ustawia czas pracy i priorytety. Bywa intensywnie, ale dzięki tak dobrej organizacji udaje się dowozić zadania bez pracy po godzinach. Stawki, które oferuje firma są bardzo konkurencyjne, jednocześnie firma oferuje szereg benefitów. No i to, co według mojego doświadczenia jest rzadkością na Polskim rynku (poza korporacjami) - możliwość pracy na umowie o pracę. Zdecydowanie polecam - zdrowe środowisko, w którym można się rozwijać.
    Alice

02.07.2025 10:39

I’ve been working at DataFeedWatch for a while now and what truly stands out to me is the people. The team is full of ambitious, supportive, and knowledgeable individuals who make everyday work not only productive but also enjoyable. You really feel like you’re part of a community where everyone is willing to help and share their expertise. There are also great opportunities for growth – the company encourages development and gives you tools to succeed. For example, the educational budget is a nice bonus that allows you to keep learning and stay up to date with industry trends. Overall, it’s a place where you’re trusted, your voice matters, and you’re given space to take initiative. I’m happy to be part of a company that values people and growth equally.
    Zniesmaczony

05.04.2025 13:25

Uczestniczę w wielu rozmowach rekrutacyjnych, aby mieć rozeznanie na rynku pracy, niestety ta skutecznie do siebie zniechęciła. - rekrutacja przekazuje błędne informacje w kwestii etapów (ich liczba oraz forma nie zgadza się ze stanem faktycznym) - osoby rekrutujące / managerowie - osoby z przypadku, widać brak doświadczenia w innych organizacjach / awans wewnątrz struktur, który pokazuje brak znajomości tematu o który pytają - wynika on z doświadczenia zdobytego na aktualnym stanowisku - mały profesjonalizm pracownikow i przerost formy ponad treścią jeżeli chodzi o działalność firmy, - oferują jednak dobre wynagrodzenie. Jeżeli ktoś chce zdobywać dalsze doświadczenie zawodowe i chce pracować w stabilnej firmie to raczej odradzam ze względu na ludzi z przypadku - widoczny niski poziom kadry zarządzającej

08.04.2025 11:44

Dziękujemy za opinię. Rozumiemy, że mogły pojawić się rozbieżności między oczekiwaniami a doświadczeniem – zależy nam na profesjonalizmie w każdej interakcji i jest nam przykro, jeśli nie udało się tego w pełni pokazać. Przywiązujemy dużą wagę do jasnej komunikacji, ale wiemy, że mogą zdarzyć się sytuacje, w których nasze intencje i odbiór rozmów się rozmijają – jeżeli tak było w tym przypadku, szczerze tego żałujemy. Zespół rekrutacyjny jak i menedżerski tworzą osoby z różnymi ścieżkami – zarówno zewnętrznymi, jak i rozwijające się wewnętrznie. Wierzymy, że różnorodność tych doświadczeń wnosi wartość i buduje naszą kulturę. Jeśli w kontakcie z nami zabrakło Panu poczucia profesjonalizmu lub spójności, to z przykrością to przyjmujemy – jednocześnie chcemy podkreślić, że naszym celem jest autentyczność, szacunek i budowanie sensu w tym, co robimy. Dziękujemy też za docenienie aspektu wynagrodzenia. Życzymy powodzenia i satysfakcji w dalszej drodze zawodowej.
    Guest

30.08.2024 13:07

WordWatch Inc. was once a thriving and innovative company known for its great work environment and strong product offerings. However, since being sold to Cart.com, the company has seen a significant downturn in its culture, strategy, and overall management, leaving employees feeling frustrated and stressed. Recent layoffs have created a culture of fear and insecurity. The onboarding process at the company is well-structured, making it easy for new hires to settle in quickly. Salaries remain competitive, though recent management communications suggest that the company’s financial situation isn't as strong as it once was. Most employees are fantastic and professional, contributing to a highly skilled workforce. However, the atmosphere in the office has become somber and tense due to recent layoffs, affecting overall morale.

07.11.2024 13:40

Thank you for sharing your honest feedback. We recognize that recent restructuring decisions have been challenging and have brought significant change to the team. We understand how these adjustments can impact both morale and trust. Your comments about shifts in culture and strategy are valuable as we actively work on improvements that prioritize stability and renewed focus. These decisions were made with a long-term vision of aligning WordWatch Inc. for sustainable growth and competitiveness. We remain committed to creating a supportive and engaging environment where each team member can contribute meaningfully. We’re also glad to hear that you found the onboarding process helpful and view our salaries as competitive. We will continue to focus on transparent communication and on fostering a positive workplace that leverages our team’s talent and expertise. Thank you again for your feedback; it helps us identify areas for improvement and growth.
    Guest

30.08.2024 11:39

WordWatch Inc. has declined significantly since its acquisition by Cart.com. Management is disorganized, with no clear vision for the company, leading to poor decision-making and incoherent strategy. Recent layoffs have created a culture of fear and insecurity among the remaining staff, who feel constantly at risk of losing their jobs regardless of their performance or contributions. Employees are burned out and stressed, mostly because of high expectations vs the product, that is no longer competitive. The biggest advantage is that many great people still work in WordWatch, but a lot of them are already looking for another job. NOT recommended.

07.11.2024 13:33

Thank you for taking the time to share your feedback. We understand that the transition period following the acquisition by Cart.com has brought challenges and uncertainties, and we appreciate the concerns you’ve raised. WordWatch Inc. remains committed to its long-term vision and strategy. Recent management actions, including difficult decisions like layoffs, were necessary to ensure the company’s strength and competitiveness moving forward. We are actively working on aligning our resources to focus on innovation and improving our product to better meet market demands. We value the dedication and hard work of our employees, and we recognize the importance of clear communication and support during this time of change. Our goal is to create an environment where our talented team can thrive, and we are taking steps to address the concerns raised internally. Thank you again for your feedback as it helps us continue to grow and improve.
    Elżbieta

09.04.2024 23:09

Patrzę jakie benefity oferuje firma i piszą na pracuj.pl Ze firma dopłaca do kursów szkoleń czy nauki języków. Czy ktoś mi może powiedzieć jaki procent z całej kwoty jest dofinansowywana przez firmę?

10.04.2024 12:43

Pracownik otrzymuje roczny budżet szkoleniowy, który jest dla niego dostępny po 3 miesiącach od zatrudnienia. Pracownik wraz ze swoim przełożonym, decyduje na co chce przeznaczyć swoje środki - może to być kurs językowy, szkolenie, udział w konferencji.

07.01.2024 06:17

Powie ktoś coś, jak ta praca Digital PR and Brand Expert wygląda w przybliżeniu? Staram się trafić na jakieś ogłoszenia aktualne w ogóle, ale nic nie ma, tylko to z kwietnia 2022 się przewija. Naprawdę nie ma wakatu żadnego teraz?
    Oksana

08.01.2024 14:17

Dzień dobry wszystkie nasz stanowiska postujemy tutaj https://www.datafeedwatch.com/jobs/open-positions. Zakres obowiązków może zmienić się odpowiednio do potrzeb biznesowych w DFW.

19.08.2023 12:19

Wiecie, czy Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    @Oksana

09.09.2023 14:08

DataFeedWatch jest firmą, która proponuje pracę 100% zdalnie, dla większości stanowisk. Dla nas to oznacza, że pracownik może pracować z dowolnego miejsca w Polsce i nie tylko. Spotykamy się na integracjach zespołowych raz w kwartale, oraz kilka razy do roku na integracjach firmowych. Dla stanowisk HR praca może być hybrydowa, ze względu na potrzebę dostępu do dokumentów.
    Oksana

25.09.2023 11:37

Integracje odbywają się w Krakowie lub góry blisko Krakowa, nie są one obowiązkowe. Tak jeśli ktoś zaczyna pracę zdalnie, to może liczyć na sprzęt, wysyłamy go pocztą. (usunięte przez administratora)
    QA

12.11.2022 14:40

Jak wygląda rekrutacja od strony kandydata? Szukali kandydata do pracy na "już", albo jak najszybciej. Rozmowa ze wszystkimi osobami przebiegła bardzo pozytywnie. Obiecali odpowiedź w przeciągu kilku dni. Nawet po kilku tygodniach zupełny brak odzewu, brak jakiejkolwiek odpowiedzi nawet negatywnej. Nikt spośród rekruterów nie znalazł 10 min, żeby powiadomić o wyniku rekrutacji. To samo ogłoszenie zostało opublikowane ponownie, dalej szukają kandydata, który był im przecież bardzo potrzebny do pracy od zaraz. W mojej ocenie wygląda to bardzo słabo. Szanujmy się i swój czas!
    QA

29.12.2022 15:02

Wygląda na to, że rekrutacje trwają u nich wiele miesięcy i jakoś dziwnym trafem nie mogą znaleźć kandydata, który przecież był im pilnie potrzebny "na już". Nikt z kandydatów nie ma kompetencji? Nikt nie pasuje do kultury organizacji? Nasuwa mi się przypuszczenie, że to zwykłe badanie rynku, a nie rekrutacja ;)

03.01.2023 16:37

Do każdej rekrutacji staramy się podchodzić indywidualnie. Część pozycji jesteśmy w stanie zamknąć nawet w miesiąc, a w przypadku niektórych poszukiwania trwały prawie rok. Nie ma idealnego procesu rekrutacyjnego i kandydata, ale staramy się maksymalnie znaleźć najlepsze dopasowanie. Obok kompetencji kluczowe jest dla nas dopasowanie do zespołu. Jest nam przykro, że podejrzewasz nas o badanie rynku w ten sposób, bo należy pamiętać, że proces rekrutacyjny sam w sobie jest dużym kosztem dla firmy. Dodatkowo benchmark przeprowadzamy inaczej :) Przy tak dużej ilości kandydatów, którą w tym momencie mamy (czasami mówimy tutaj o tysiącach) niestety mogą nam umknąć w systemie pojedyncze osoby, którym nie przekażemy informacji zwrotnej. Bardzo za to przepraszamy. Staramy się nad tym cały czas pracować. Jeśli czujecie, że pewne kwestie nie zostały z naszej strony wyjaśnione, zapraszam do kontaktu przez naszego maila [email protected] lub bezpośrednio do naszej rekruterki [email protected]. Pozdrawiam Ola ;)
    Ania

02.12.2022 17:16

Pomimo, że nie udało mi się dostać do firmy ;-( uważam ją za bardzo przyjazną pracownikom . Rozmowa z Oksaną - rekruterką przebiegała w bardzo przyjaznej atmosferze. Widać było , że emocje i pozytywne nastawienie do kandydata nie są wymuszone a wręcz przeciwnie pozwalają kandydatowi na swobodne wypowiadanie się w różnych kwestiach. Kolejna rozmowa z zespołem do którego aplikowałam przebiegała także bardzo pozytywnie i bez zbytniego stresu . Jak już wspomniałam nie udało mi się dostać do firmy - niestety nie wszyscy mają to szczęście , ale szczerze polecam tego pracodawcę. Rzadko zdarza się firma , która tak dba o swoich pracowników i dba o odpowiednią atmosferę w firmie . Dziękuję dziewczyny za te miłe chwile podczas rekrutacji . Ania

16.12.2022 12:14

Cześć Ania, dziękujemy za pozytywny feedback. Rozmowy z Tobą były dla nas czystą przyjemnością i bardzo miło nam było Cię poznać :) Życzymy Ci samych sukcesów na ścieżce zawodowej. HR Team

07.10.2022 10:49

Jak szefostwo w Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce traktuje ludzi?
    Anna

17.10.2022 10:00

To chyba jedna z pierwszych firm, gdzie czuję, że głos pracowników jest brany pod uwagę i że szefostwo nas słucha. Na bieżąco zbierane są uwagi i propozycje zmian, po czym sporo z nich dość szybko wdrażana. Szefostwo daje nam odczuć, że jesteśmy integralną częścią firmy, i jesteśmy nagradzani za wkład, nie tylko wynagrodzeniem, ale i różnymi inicjatyami, np funduszami na rozwój.
    Anna

19.10.2022 14:57

Potwierdzam, że jest to fajne miejsce, gdzie ludzi traktuje się jako ważne zasoby (i osoby!). Ostatnio np dyskutowaliśmy nad targetami, bo co jakiś czas warto je zrewidować. Zeszliśmy aż do definiowania, czym targety mają być, jak je postrzegamy i jakie powinny być, abyśmy czuli, że faktycznie opisują to, co robimy w poszczególnych działach. Po dyskusji zaczęliśmy wdrażać je w inny sposób niż dotychczas. Pytają nas też np o benefity, o to, co by sprawiło, że chętnie będziemy chodzić do biura (dostaliśmy nową konsolę do gier ostatnio! :D) A na codzień takie decyzje to np jaką czekoladę chcemy do biura (tak mamy czekoladę oprócz kawy. Mnie motywuje :D)
    Mua.

05.07.2022 12:59

Very healthy work enviroment. Employees are not profit opportunities but are treated like partners. The growth of company is clearly seen and we all know what we aim for.

Kontakt - Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Przemysłowa 12 30-701 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

Paweł

06.05.2022 20:15

Pros Yearly awesome salary review, Good bonuses, Awesome HR, Friendly work environment, capable leadership. Cons Every company has cons normally but comparing this one to other companies I have worked with in the last 15 years is a huge game changer. The atmosphere is amazing.

10.05.2022 15:04

Thank you! :)

28.04.2022 13:31

Firma przestaje być transparentna i w moim odczuciu atmosfera zrobiła się lekko kwaśna. Czas wiać :)

10.05.2022 15:02

Bardzo dziękujemy Ci za podzielenie się swoją opinią. Tak jak pewnie wiesz, staramy się pracować nad wieloma rzeczami i je nadal ulepszać. Nie zawsze jednak pewne kwestie układają się tak, jak powinny — z drugiej strony nauka na błędach należy też do procesu uczenia. Dlatego zapraszam do kontaktu ze mną, czy do kontaktu z dziewczynami z zespołu, do którego należę, żeby po prostu porozmawiać o sytuacjach, które przyczyniły się do wypracowania tej opinii. Z chęcią Cię wysłuchamy. Chcemy być lepszym miejscem dla każdego członka zespołu DFW, ale bez Waszej pomocy i Waszego feedbacku nie jesteśmy w stanie tego zrobić. Pamiętaj, że jeśli nie czujesz się komfortowo, żeby porozmawiać o tych kwestiach twarzą w twarz, zawsze możesz wypełnić naszą anonimową ankietę. Mam nadzieję, że do usłyszenia Ola :)
    WW

22.04.2022 20:28

Od dwóch miesięcy jestem tu stażystą, doświadczenie dotychczas jest bardzo pozytywne - fajne benefity (bez znaczenia rodzaj umowy), przyjazna atmosfera i przede wszystkim indywidualne podejście z nastawieniem na rozwój. Dobre miejsce również na początek przygody z IT :)
    WW

29.04.2022 15:56

tak :D
    Panda

21.04.2022 14:58

Pracuję już w tej firmie od ponad 3 lat. Jest wspaniała atmosfera, przyjaźni ludzie, którzy zawsze służą pomocą oraz świetne benefity! Ścieżka kariery jest jasno określona co pozwala na awanse i możliwość rozwoju poprzez udział w warsztatach i kursach. Polecam gorąco!
    Panda

22.04.2022 09:44

Cześć Ryszard ;) DataFeedWatch oferuje: multisport plus, karta Sodexo do wykorzystania w restauracjach i barach, ubezpieczenie zdrowotne allianz, ubezpieczenie grupowe, budżet edukacyjny, dofinansowanie do okularów, darmowy parking przy biurze, dostęp do biblioteki firmowej (lub zakup książek które są potrzebne do rozwoju) oraz co najważniejsze możliwość zabrania swojego pieska do biura

20.02.2022 14:55

Miałem przyjemność brać udział w rekrutacji na stanowisko Support Ninja w fimie Wordwatch Inc. Rozmowa przebiegła w bardzo przyjaznej atmosferze, jako kandydat nie czujesz się jak na przesłuchaniu jak to bywa w niektórych firmach, a na rozmowie na której możesz poznać ewentualnego przyszłego pracodawcę takim jakim jest, a ten wprowadzony luz przez rekrutujące osoby sprawia, że możesz również luźniej się poczuć co w mojej ocenie wpływa na to jak się sam przedstawisz. Firma jest zarejestrowana w USA, przez co faktury również są wystawiane z tego kraju, nie jestem biegły jeśli chodzi o sposób rozliczania B2B, jednak Manager zespołu twierdził, że jest to korzystne. Oferują również dużo benefitów, pracę zdalną jak i z biura co również uważam za duży plus, a dodatkowo możesz sprowadzić swojego pupila do pracy ???? Wcześniej opisywane nocne zmiany nadal obowiązują ze względu na obsługę klientów z innych stref czasowych. Sam feedback jednak oceniam na negatywny. Po rozmowie która została przeprowadzona w poniedziałek otrzymałem informację, że feedback otrzymam do końca tygodnia w czwartek lub piątek. Minął czwartek cisza, minął piątek, cisza. Przyszedł kolejny tydzień to samo, następny również. W 3 tygodniu oczekiwania, a dokładnie w ubiegły piątek postanowiłem zadzwonić i się dopytać (tydzień wcześniej jeszcze wysłałem maila z zapytaniem) o obiecany feedback. Początkowo Pani rekrutująca nie bardzo skojarzyła mnie, dopiero po kilku sekundowej przerwie przypomniała sobie o przeprowadzonej rozmowie. Wytłumaczeniem było to, że po pierwsze ona jak i manager zapomnieli o mojej kandydaturze, a po drugie bardziej kuriozalne, że moje CV w ogóle gdzieś się zapodziało w systemie, stąd też brak informacji za co zostałem przeproszony i miałem obiecany feedback jeszcze tego samego dnia. Oczywiście był on negatywny, aczkolwiek nie było zdziwienia z mojej strony po tak długim czasie kiedy to sam musiałem się przypomnieć. Zawyżyło to, że nie znam ich narzędzi do obsługi klientów, chociaż nawet nie dotarłem do etapu sprawdzającego kwalifikacje, gdzie jednak mam duże doświadczenie w innych programach do obsługi podobnych systemów. Ale oczywiście rozumiem, że mogli pojawić się kandydaci z większym doświadczeniem co również zostało poruszone. Na koniec zostałem zapytany, czy mogą przechować moje CV jeśli w przyszłości pojawi się jakaś oferta, oczywiście się zgodziłem, chociaż teraz uznaje to pytanie za trochę dziwne, ponieważ podczas rozmowy Manager mówił o rozrastającym się zespole Supportu (około 8 osób jeśli dobrze pamiętam ma być docelowo zatrudnione) co potwierdzają nowe ogłoszenia na to stanowisko np. na rocketjobs. Trochę to daje do myślenia, czy moja kandytatura nie została czasem oceniona w dosłownie 2 godziny, ale to tylko moje przemyślenia ???? Jestem jednak w stanie uwierzyć w pozytywną atmosferę pracy która była opisywana na tej stronie. Na koniec jeśli chodzi o płace, to oczywiście padło to pytanie, widełki w ogłoszeniu to 6000-11000, ja ze swojej strony zaproponowałem oczywiście minimalną stawkę jaka była podana w ogłoszeniu. Gdyby ktoś miał dodatkowe pytania o samą rozmowę to chętnie dam znać, możliwe, że przez tak długi czas mogło mi coś umknąć ????

21.02.2022 14:50

Hej :) Zgadza się, pracodawca oferował obie formy zatrudnienia, b2b oraz uop. Rzeczywiście z mojej wypowiedzi wynikło to tak, jakby była jedna dostępna forma. Co do pytania Pauliny o widełki, ciężko jest stwierdzić jakie chcesz pieniądze jeśli nawet nie zostało Ci przedstawione narzędzie na którym ta praca się opiera. Jedynie informacje ogólne, kim jesteśmy, czym się zajmujemy i jak pracujemy, dlatego też podałem najniższą trochę z niewiedzy o programie przez nich używanym oraz z myślą, że jednak przynajmniej dostanę szansę aby przedstawić się ze strony technicznej której poszukują, do czego jednak finalnie nie doszło. Inna sprawa to jest taka, że akurat pieniądze przy zmianie pracodawcy są dla mnie wartością drugorzędną :) Do innych, mam nadzieję, że opinia nie ma negatywnego wydźwięku, jak już wspomniałem samą rozmowę oceniam na pozytywną, jeśli firma rzeczywiście tak wygląda jak rozmowa, to jest to bardzo duży plus. Jedynie mam złe odczucia po feedbacku. Pozdrawiam :)

21.04.2022 17:09

Mały update, chyba zatrudnili jakąś zewnętrzną firmę rekrutacyjną. Odezwał się do mnie miły Pan początkowo przez LinkedIn, a później po uzgodnieniu telefonicznie. Okazało się, że moje doświadczenie pasuje do profilu kandydata którego poszukują, mimo że dwa miesiące wcześniej było inaczej. Podczas rozmowy Pan wydawał się trochę w szoku, ale koniec końców wyszło zabawnie :D

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wordwatch Inc. Oddział w Polsce?

Fast growing company

21.04.2022 15:49

PROS I joined DataFeedWatch in 2016 after working at two big global companies and I don´t regret it! At this time the company counted just 15 employees, now almost 100 which shows how the number of people has more than doubled in the meantime. Here are some pros: - Very nice work environment which gives you the feeling that you belong to this DataFeedWatch-Family - Flexible working hours & work from home - If you do something "extra" it gets definitely noticed by the management and your team - Great Management - People stay at this company for +3 years, some for almost 10 years already! - Work from home or come to the office whenever you want - Enjoy lunch with your colleagues (Sodexo Card) - Gain knowledge about E-Commerce (and Sales, Marketing, etc.) - Not a typical Corpo-Company - Good salary & bonus - People from different countries CONS Well, I don´t see any real cons´ at DFW but let me tell you about some other points: - Unfortunately, you need to work - Your colleagues ask you to go for a beer after work - DFW takes the whole company once a year for a few days to a nice hotel in Wroclaw or Zakopane for example, where you spend time with your teammates, have fun, activities, have some nice dinner, and drink again ;)
    Maen

19.04.2022 14:10

Po roszadach w IT i zatrudnieniu korpo-betonu firma stała się mało stabilna i mało przyjazna. Niski poziom wiedzy technicznej również jest barierą rozwojową.

20.04.2022 16:03

Dziękujemy Ci bardzo za Twoją opinię. Szybki rozwój firmy zawsze wiąże się z ulepszaniem obecnych procedur oraz tworzeniem nowych. Zdajemy sobie sprawę z tego, że taka sytuacja nie jest dla wszystkich łatwa oraz komfortowa i wiążę się z pewnymi trudnościami. Wszystkie zmiany, które są wprowadzane staramy się komunikować otwarcie i szczerze. Pamiętaj, że nasz zespół Human Relations oraz Management jest zawsze otwarty na rozmowy. Jeśli nie czujesz się komfortowo z rozmową w cztery oczy możesz wypełnić anonimową ankietę i podzielić się z nami swoją opinią. Przed zatrudnieniem nowej osoby sprawdzamy jej dopasowanie do zespołu. Zależy nam na tym żeby utrzymać dobre relacje, ale też żeby osoba, która do nas dołącza, czuła się komfortowo. Zachęcamy do podzielenia się szerszą informacja zwrotną oraz swoimi potrzebami, ponieważ pozowali nam to na lepsze dostosowanie się do Twoich oczekiwań. Pozdrawiam Ola :)

29.07.2021 10:33

Ile jest zmian w Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce?

29.07.2021 14:07

Ze względu na bezpośrednią pracę z klientami, z różnych kontynentów dwa zespoły: Sales i Support, mają zmiany wieczorne do godziny 23.00.
    kandydat

13.12.2021 17:54

Czy często się zdarzają zmiany do 23? jakie są inne godziny pracy jeszcze?

07.11.2021 10:18

Jakie narzędzia pracy zapewnia Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?

08.11.2021 12:19

Staramy się zapewnić pracownikom wszystkie potrzebne narzędzia, które są dostosowane do stanowiska. Są one wybierane zarówno z managerem ale i też naszym nowym talentem. Jeśli jest taka potrzeba zalicza się do nich telefon służbowy, z którego pracownik może korzystać w godzinach pracy.
    user12

15.10.2021 13:46

Mimo, że się nie dostałem, chciałem pochwalić firmę za profesjonalny proces rekrutacji. Osoba, z którą rozmawiałem była bardzo miła, a jednocześnie zadawała dobre pytania, dotyczące konkretnych potrzeb firmy i w tym kontekście - moich możliwości. Po rozmowie już czułem, że raczej z moimi umiejętnościami nie będę tam najlepiej pasował. Za dwa dni otrzymałem odpowiedź - negatywną. Doceniam jednak feedback, który został mi przedstawiony. Nieczęsto zdarza się tak wzorowo wyglądający proces rekrutacji.
    Dominika

18.01.2021 18:21

Przeczytałam bardzo dobre opinie odnośnie pracodawcy więc zapytam o rekrutację w takim razie. Ciężko dostać się do pracy? Czy aktualnie można ubiegać się o jakieś stanowisko? Jakie trzeba spełniać wymogi?

01.02.2021 09:57

@DOMINIKA odpowiadając na Twoje pytanie obecnie mamy 4 etapowy proces rekrutacji, który składa się z: Initiall call, WHO interview, Focused interview, następnie sprawdzamy referencje kandydata/kandydatki. Aktualne oferty oraz wymogi związane z pozycją znajdziesz na naszej stronie: https://jobs.datafeedwatch.com/. Zachęcamy do sprawdzenia, może znajdziesz pozycję, która Cię zainteresuje ;)
    sof

18.01.2021 14:58

I have been working for more than a year at the company. Compare to other job offers the salary and befits are extreamly valuable. People are nice and fun, working atmoshpere is without any stress. For those who would like to join I can just recommend to give a try.
    asdfgh

18.02.2020 14:43

Odkąd pracuję w firmie (ponad 3 lata). Wszyscy którzy pracowali, pracują nadal (przybyło także kilkadziesiąt nowych osób). Myślę że mówi to samo za siebie. Możliwość pracy zdalnej 5 x w tygodniu, benefit lunch, pyszna kawa, ruchome godziny pracy, luźna atmosfera, darmowy parking.
    mesk

12.02.2020 15:32

Pracuję tu od ponad pół roku. Zdecydowanie na plus. Fajna atmosfera, możliwość pracy zdalnej i zarobki powyżej średniej rynkowej.
    admin

06.08.2015 16:01

Wiesz czy na okres wakacyjny firma WordWatch Sp. z o.o. uruchamia projekty staży? Jak wygląda rekrutacja w ciągu roku? Czekamy na Twoją opinię!

Zostaw merytoryczną opinię o Wordwatch Inc. Sp. z o.o. Oddział w Polsce