Bauer solar production

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 24 ocen.

Opinie o Bauer solar production

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bauer solar production

Jak tam dojechać

Czy podjęta została na nowo produkcja solarów, bo telefony nie odpowiadają ?

http://www.europe-solarproduction.com/pl/nasza-fir
@Jak tam dojechać 30.05.2017 13:01
Czy podjęta została na nowo produkcja solarów, bo telefony nie odpowiadają ?

Najważniejsze, że strona nadal działa http://www.europe-solarproduction.com/pl/nasza-firma/

erf

@Inka hej no ja to podejrzewam ze powinni miec tam konto przeciez wtedy najłatwiej jest cos zamowic czy nawet tez wylicytowac dany przedmiot prawda? :)

nolte

Ludzie, no to macie wiadomość z pierwszej ręki. Ta firma już praktycznie nie istnieje,od początku ubiegłego 2015r do obecnie nie są opłacane składki ZUS/ tj.rentowa, zdrowotna, emerytalna itd., również ubezpieczenie/.Pracuje i wynagradzana jest z dużym opóżnieniem wąska grupa pracowników / opóżnienie około 2 m-cy /. Zaległości w ZUS, skarbowym , u kontrahentów to już wiele milionów złotych, nie do spłacenia, więc tam każdy sobie rzepkę skrobie.Pieniądze na niewielkie wynagrodzenia pochodzą z produkcji firmy zewnętrznej, natomiast od wielu miesięcy a nawet lat prezes Hansen nie podtrzymuje żadnej produkcji. Na pracę w Europe dało się nabrać kilkunastu pracowników na umowę zlecenie ale ich też wykiwali. Tak więc mowa o jakiś benefitach w tym zakładzie to bzdura. Omijajcie go z daleka. Wszyscy czekają na likwidację tej spółki.

czarna

PROTEST PRACOWNIKÓW W DĄBROWIE GÓRNICZEJ Gdzie są nasze wypłaty? – Nikt nic nie wie! Jesteśmy okłamywani i mamieni przez pracodawcę. Od grudnia nie mamy wypłaty – skarżą się pracownicy Europe Solar Productions w Dąbrowie Górniczej. Firma wchodzi w skład norweskiego holdingu, który zajmuje się produkcją paneli słonecznych. Od stycznia zakład stoi. Szefostwo nie reaguje na apele pracowników. Oddział w Polsce powstał pięć lat temu. Udało się pozyskać 22 mln zł unijnej dotacji na otwarcie i produkcja paneli ruszyła z kopyta. Do czasu… – Norweg dostał pieniądze, zarobił na tym, a teraz ma nas w nosie. Czekamy na wypłaty. Pracodawca nie opłaca nam składek, nie odprowadza podatku, zalega z fakturami za towar. Nic dziwnego, że siadł na nim komornik – mówi Zbigniew Józefowski, jeden z pracowników. REKLAMA REKLAMA Jak udało się nam nieoficjalnie dowiedzieć firma ma 8 mln zł długu. Każdy z pracowników, czeka na pensje - to 1800 zł na miesiąc. Problemy z wypłatami były już na początku 2015 roku. Na szczęście udało się je rozwiązać. Teraz załoga martwi się o jutro. Zaczyna brakować na rachunki i jedzenie. Sfrustrowani o pomoc zwrócili się do prawników. Pierwsze spotkanie ma odbyć się w poniedziałek. Kiedy pracodawca wypłaci im zaległe pensje? – Czekamy na zamówienie, wtedy linia produkcyjna ruszy. Jestem w kontakcie z szefostwem, które stara się o kredyt na zaległe pensje – mówi Grzegorz Liszaj, koordynator produkcji. fakt.pl

czarna

koniec już tuż tuż, kasy niema od 2 miechów ,totalna klapa i niema się u kogo nawet upomnieć o kasę zakład widmo.

szkoda

a mi się wydawało, że taka cisza, bo udało się jakimś cudem ograniczyć wpływy prezesów-kosmitów . Szkoda, że fajna firma z potencjałem trafiła w łapy norweskiego i niemieckiego nieudacznika-cwaniaka. To niewiarygodne, że z takiego potencjału można zrobić takie totalne dziadostwo!

wkurw

na rozkręcenie? chyba uratowanie przed upadkiem! będzie dobrze jak ten pseudo zakład produkcyjny wytrzyma do wiosny!

Hexenmeister

Wpływy norweskie są, nawet i większe niż wcześniej niestety. Coś tam prezesi cudują bo wiedzą, że to ostatnia szansa na rozkręcenie tego cyrku.

ciekawska dusza

Były, miałem krótki epizod w tej firmie, stąd też moje zainteresowanie. Jeżeli zmieniło się na lepsze to chyba wpływy norweskie musiały zostać mocno ograniczone ?

ciekawska dusza

od kilku miesięcy żadnych nowych wpisów, czyżby tak się pozmieniało na lepsze, że nie ma na co narzekać ? Czy może firma upadła i po prostu nie ma już o czym pisać ? Ktoś ma jakieś aktualne wiadomości na temat tego co dzieje się w ESP ?

Hexenmeister

Prezesi patrząc z zewnątrz wydają się idiotami. Przy bliższym poznaniu potwierdza się- są idiotami. Dlaczego ludzie nadal tam pracują? Niekoniecznie pracują bo mimo starań nowego dyrektora firma stoi raz na jakiś czas więc ludzie siedzą w domu i czekają na wypłatę, a to w sam raz na wakacje. Poza tym praca sama w sobie jest ok i gdyby firma normalnie działała to nie byłoby na co narzekać porównując do innych firm tego typu. Jest szansa, że nowy dyrektor- młody, ambitny Polak- wygryzie tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i/lub rozkręci firmę, co usilnie stara się zrobić, ale nie do końca mu się to udaje bo niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć.

do gość

Niestety komornik za bardzo nie miałby czego zabierać. Budynek oraz linia produkcyjna nie należą do prezesów. Jedynie co można zabrać to pare mebli i inne drobiazgi. Poza tym firma dno. Wiecznie problemy z wypłatami. Od ponad roku firma nie płaci zusu pracownikom. Wieczne postoje firmy. Nieudolne jednoosobowe kierownictwo. I to chyba tyle w tym temacie. Szkoda pisania.

gość
@do gość 20.07.2015 12:21
Niestety komornik za bardzo nie miałby czego zabierać. Budynek oraz linia produkcyjna nie należą do prezesów. Jedynie co można...

tu chodzi o to żeby wyeliminować to norwesko-niemieckie cwaniactwo, żeby uniemożliwić im dalsze oszukiwanie ludzi.

gość

Dzisiaj dostałem potwierdzenie z firmy która zajmuję się sprawą z tymi oszustami. Moja sprawa trafiła do sądu, aktualnie czekam na uprawomocnienie wyroku z sądu do uiszczenia należności. Jeżeli nie dostosują się do nakazu zapłaty to sprawę przejmuje komornik. Jeżeli czyta to jakiś pracownik zarządu firmy EUROPE SOLAR PRODUCTION to serdecznie pozdrawiam :)

Gość

Moim zdaniem to już koniec tej firmy,ciekawe tylko po co przyjmują ludzi??

smutne
@Gość 29.06.2015 16:28
Moim zdaniem to już koniec tej firmy,ciekawe tylko po co przyjmują ludzi??

Szukają pazerne staruchy następnych frajerów do roboty za darmo. Ludzie nie dajcie się nabrać! Oni wam nie zapłacą!

Uwaga

czy ktoś może zaktualizować nazwę tej firmy? EUROPE SOLAR PRODUCTION Sp. z o.o. NIP6292417134 Dąbrowa Górnicza dodatkowo powinni mieć w nazwie OSZUŚCI.

Gostek

też nie pracowałem, a współpracowałem oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic więcej przez 4 miesiące nie mieli kasy zapłacić, jak poszło do windykacji to postraszyli upadłością, ale... zaproponowali ugodę na 70% i o dziwo na to kasa była... zapłacili

gość
@Gostek 29.05.2015 10:50
też nie pracowałem, a współpracowałem oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic więcej przez 4 miesiące n...

A z ciekawości jaką branżą Pan się zajmuje?

źródło

kombinacja norwesko-niemiecka czyl H. i M. położyła Europe Solar Production koncertowo. Firma ma ogromne długi liczone w milionach złotych (instytucje państwowe, banki, pracownicy, dostawcy, ogólnie co kto chce). Odnośnie tych, którzy dali się naciągnąć to życzę powodzenia w odzyskiwaniu należności, choć w obecnej sytuacji nie będzie to łatwe. Wszystkim innym radzę trzymać się z daleka. Firma pod rządami H. i M. to dno i 100 metrów mułu. Jedyne co tych dwóch potrafi robić to kłamać patrząc ludziom prosto w oczy. Jak patrzę na te ich opasłe, uśmiechnięte gęby na zdjęciach zamieszczonych na stronie internetowej to coś mnie trafia.

gość

Moją sprawę z tą firmą oddałem w ręce firmy windykacyjnej lecz nie udało się im ściągnąć pieniędzy. 24.04 został złożony pozew do sądu ponieważ jest to jedyna możliwość aby odzyskać pieniądze. Poinformuję jak sprawa nabierze konkretów.

wiem

Dla tych, którzy nie wiedzą ta firma nazywa się teraz EUROPE SOLAR PRODUCTION Sp. z o.o.NIP6292417134Dąbrowa Górnicza Nie dajcie się nabrać tym cwanym oszustom . Zapamiętajcie: EUROPE SOLAR PRODUCTION Sp. z o.o.

gość

Nie pracowałem ale współpracowałem. Są to oszuści! Zamawiają towar i nie płacą za faktury. Po terminie daty płatności nie odbierają telefonu. OSTRZEGAM WSZYSTKICH KTÓRZY CHCĄ PODJĄĆ WSPÓŁPRACE Z TĄ FIRMĄ!

wiem
@gość 24.04.2015 11:15
Nie pracowałem ale współpracowałem. Są to oszuści! Zamawiają towar i nie płacą za faktury. Po terminie daty płatności nie odbie...

Dobrze, że ostrzegasz przed tymi oszustami. Nie jesteś jedynym oszukanym. Długi Solara są wystawiane do sprzedaży na giełdzie wierzytelności.

prawda

Buahahaha, Morten Hansen prezes-głupek co każdą firmę rozwali. Podajcie do sądu oszusta, bo nic nie dostaniecie. Wykiwał was i tyle...

nieplaca

A wiec tak z ludzi zrobili idiotów ,takie miały być zlecenia a nie ma nic zostały ddlugi i na tym się kończy !szkoda bo praca super ludzie tez ,jedynie osoby rządzące po prostu nie dali rady ze niby się starają ale nie zrobili kompletnie nic doprowadzili firmę do zadłużenia ,a co do wypłat tylko słychać prosimy o cierpliwość kpiną!!!!!!na całym świecie panele słoneczne są sprzedawane to jest przyszłość a u nas klęską przez ludzi którzy chcieli się tylko nachapac a nie rozwijać.

duch bauera

Firma na skraju upadku. Jest 13 luty a wypłaty za grudzień jeszcze nie ma. Produkcji nie ma. Wszyscy siedzą w domach. Połowa ludzi już odeszła a szykują się następni. Firma kompletne dno. Omijać z daleka.

obiektywnie

Zgadzam się z opinią. Panowie prezesi i pan CFO są wyjątkowo mało rozgarnięci, a to co wyprawiają to zawodowo szczyt niekompetencji , ale też dowód na wyjątkowo niski poziom intelektualny zarządzajcych. Zresztą każda spółka, w której maczał łapska pan prezes ma straty milionowe.

Inka
@obiektywnie 15.01.2015 14:51
Zgadzam się z opinią. Panowie prezesi i pan CFO są wyjątkowo mało rozgarnięci, a to co wyprawiają to zawodowo szczyt niekompete...

Produkują chociaż te solary? Chciałabym kupić na początek ze dwa 250 wattowe. Mają konto na Allegro?

żaba
@Inka 22.04.2016 10:53
Produkują chociaż te solary? Chciałabym kupić na początek ze dwa 250 wattowe. Mają konto na Allegro?...

Mają konto w Zusie u Komornika w Urzędzie Skarbowym ale do zapłacenia.

Hexenmeister

Z tym "w ogóle nie wypłacają a robić każą" to tak nie do końca bo firma dłużej stoi niż działa, a i tak "płacą"(prędzej czy później) za postój. Minimalną bo minimalną, ale jednak. Raz na jakiś czas prezesi wzywają na kilka dni z weekendami i świętami włącznie żeby wykonać zamówienie "na wczoraj", a czasem trafi się pełny miesiąc. Dlaczego ludzie się nie zwalniają? Ano bo się przyzwyczaili i rozleniwili, normalna sprawa i czysta kalkulacja- lepiej siedzieć w domu minimalną niż jeździć za stówę czy dwie więcej. Poza tym, wiadomo, "lepsze zło znane niż dobro nieznane". Kolejna sprawa, że praca sama w sobie wcale taka zła nie jest, atmosfera na ogół była całkiem przyjemna (teraz firma się sypie to sypią się i zmiany), praca na ogół nie jest wybitnie ciężka(choć to akurat zależy) ani wybitnie wymagająca, a teraz panuje taki bałagan i ignorancja, że jakby płacili regularnie to byłyby to raczej wczasy porównując do innych pracodawców. Prezesi to ciężkie przypadki, wpadają na różne genialne pomysły i zastanawia mnie czy oni są nieogarnięci czy po prostu ignorancyjni. Poza tym traktują nas jak kraj trzeciego świata, ale nie wiadomo jak długo to pociągną bo coś im się interes nie kręci. Pewnie oddadzą firmę w dobre ręce przy najbliższej okazji albo sami coś wycudują więc może jeszcze coś z tego będzie. Tak czy tak aktualnie nie jest to zbyt dobry okres dla firmy. Podsumowując, gdyby firma działała tak jak trzeba (niestety wątpliwe by tak kiedyś było) to byłoby całkiem dobrze, choć i tak co niektórzy będą marudzili, a marudzili nawet w "czasach świetności", kiedy płacili setki od pierwszej nadgodziny i dało się bardzo ładnie zarobić.

wkurzony

No niestety wszystko co złe o firmie to prawda. Nowi inwestorzy Norweg i Niemiec to jakieś szemrane towarzystwo. Jeśli ktoś na dzień dobry kombinuje jakby tu zrobić przekręt na podatkach i zaczyna od nie płacenia fiskusowi to raczej nie można się niczego dobrego spodziewać. Szkoda, bo produkt (panele) ma potencjał, ale nawet najlepsze możliwości zostały zniszczone przez niekompetencje i niepoważne podejście do pracy Norwegów i Niemca.

Nieznane

EUROPE SOLAR PRODUCTION . nAJGORSZA FIRMA JAKA MOZE BYC NIEWYPLACALNI SA LUDZIE PRACUJA ZA DARMO A PREZEZ NORWEG OSZUST I TYLE NIE PRACUJCIE TAM

czarna

Teraz to totalna klapa kasy w ogóle nie wypłacają a robić każą każda wypłata jest jak komuś się przypomni że ma pracowników , nikt niewie kiedy bedzie ani kierownicy ani biuro co za firma siedzieć i płakać mam zostało .A ludzie narzekali na prezesów z segu a teraz widzą że byli jacy byli ale kasa zawsze na czas c i płakać

jacek

Faktycznie, wartym uwagi jest jeszcze fakt, że Bauer solar production nie tylko działa w Polsce, ale i w Niemczech i Norwegii, fajnie, że sa otwarci na inne rynki.

Nick

Proszę wysłać aktualny życiorys ze zdjęciem na adres: [usunięte przez moderatora]

Rafał

kierownictwo czyli [usunięte przez moderatora] i przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy uposledzonego dyrektora [usunięte przez moderatora] to załosne jak traktują ludzi... pracownicy srają sobie na głowy jeden drugiemu (konfidenctwo) chociaż i są ludzie wporządku...jeden kierwonik nie pyta sie czy chcesz nadgodziny tylko masz być wtedy kiedy on chce i wali go to czy masz chore dzieci itp...płace marne,robota monotonna i beznadziejna...jak by nie było to zawsze pracownik jest zły... jednym słowem DNO !!!!

inna

xyz - 2012-03-28 22:20:48 no szkoda.. bo pasowałaby mi tam praca.. aktualnie robie w finalu.. masakra.. czyli nie ma na co liczyć widze..jakby ktoś słyszał o wolnym miejscu to dajcie znac

xyz

no szkoda.. bo pasowałaby mi tam praca.. aktualnie robie w finalu.. masakra.. czyli nie ma na co liczyć widze..

czarny białas

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx - 2012-03-07 18:24:10 a jak z przyjęciami?? złożylem cv 3 tyg temu i cisza...Przyjęć jako takich to nie ma. Jest pełna załoga. Wszystkie stanowiska są obsadzone i przyjmują kogoś tylko jak ktoś odchodzi. Do tej pory była to jedna osoba.

bizon

wietnamczyk - 2012-02-12 12:21:53 Pracownicy to tania siła robocza. Prezes chce coraz więcej a w zamian nic nie daje, nawet przysłowiowej czekolady na święta nie dał, choć obiecał jakąś premię. Z premiami kombinują jak mogą, żeby tylko ich nie dać. Zabierają urlopy jak jest postój. Atmosfera wśród pracowników jest fajna ale żadnej motywacji finansowej do pracy. Trzecia umowa za tą samą stawkę. Zero premii, zero socjalu, kompletne zero. Masz robić i tyle a jak się nie podoba to na twoje miejsce jest 200 chętnych.nic dodac nic ująć;))Po co nam jechać do Stanów jak mamy je w kraju,dziki zachód,stado bizonów,kowboi i białych murzynów najlepiej jakby pracowali za hog doga.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

a jak z przyjęciami?? złożylem cv 3 tyg temu i cisza...

Biały murzyn

Na rozmowach o pracę była obiecana premia. Premii nie ma i nie będzie. Prezes wodzi załogę za nos, obiecuje premię, co trochę zmieniając datę jej wprowadzenia. Nie ma żadnych dodatków, za nagrodę Prezes uważa pracę w nadgodzinach (po 7 nocy), kiedy są zamówienia. Kiedy zamówień brak, bądź komponenty potrzebne do pracy nie dotarły na magazyn, wysyła się ludzi na urlopy wypoczynkowe albo kto chce na bezplatne - kpina. Ludzie w szatniach nie mają nawet szafek na ubrania bo "Prezes jedzie po bandzie".

wietnamczyk

Pracownicy to tania siła robocza. Prezes chce coraz więcej a w zamian nic nie daje, nawet przysłowiowej czekolady na święta nie dał, choć obiecał jakąś premię. Z premiami kombinują jak mogą, żeby tylko ich nie dać. Zabierają urlopy jak jest postój. Atmosfera wśród pracowników jest fajna ale żadnej motywacji finansowej do pracy. Trzecia umowa za tą samą stawkę. Zero premii, zero socjalu, kompletne zero. Masz robić i tyle a jak się nie podoba to na twoje miejsce jest 200 chętnych.

chińczyk

Co mogę powiedzieć. Była [usunięte przez moderatora]. Prezesi ci sami co w Segu. Praca To zapieprz jak nie wiem tylko słychać mało i mało. Zarobki Laski ok. 1400/ miesiąc, faceci ok. 1650/miesiąc, więc nie wiele. Premii nie ma. Socjalnego też nie mimo, że pracują 3 zmiany. Ogólnie atmosfera taka sobie.

Zostaw opinię o Bauer solar production - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bauer solar production