Arti-Bau agencja pracy.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 68 ocen.

Opinie o Arti-Bau agencja pracy.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arti-Bau agencja pracy.

Edyta

@Maniek z tego, co pisze @nick to warunki na miejscu firma Arti-Bau zapewnia dobre i godne. A na jakie stanowisko chciałbyś aplikować? Z tego co widzę to jest stanowisko elektryka? Czy to właśnie Cie interesuje? Firma do tego oferuje atrakcyjne wynagrodzenie wraz z dodatkami (7 000 – 8 000 brutto),dodatek urlopowy oraz bożonarodzeniowy, umowę o pracę, opiekę polskiego koordynatora i punktualne wynagrodzenie miesięczne. Naprawdę brzmi to nieźle jak na pracę za granicą. Mogą to zweryfikować aktualni podopieczni agencji? @Maniek jak zdecydujesz się na pracę to potem innym użytkownikom zdaj relację jak Ci się pracuje.

ARTl-BAU Sp. ZOO
@Edyta 24.08.2017 14:07
@Maniek z tego, co pisze @nick to warunki na miejscu firma Arti-Bau zapewnia dobre i godne. A na jakie stanowisko chciałbyś apl...

Aha jeszcze jedna sprawa ja muszę się trochę ukrywać bo piszę z biurowego komputedra i nie jestem doświadczona w tym jak wymazać to co zostało napisane na tym laptopie ponieważ dobże mi płacą za milczenie chciałbym widzieć czy to co tu piszę będzie w jakiś sposób używane lu też odczytane PS.A.MK

Maniek

Bardzo rzadko piszecie na forum o Arti-Bau agencja pracy. Szukają pracy za granicą trafiłem na nich i teraz na to forum. Generalnie mają dobra opinię więc może warto wyjechać z nimi?

ARTl-BAU
@Maniek 24.08.2017 09:13
Bardzo rzadko piszecie na forum o Arti-Bau agencja pracy. Szukają pracy za granicą trafiłem na nich i teraz na to forum. Genera...

proszę podać gdzie można odnaleźć te dobre opinie bo z tego forum większość negatywnych opinii została wykupiona przez zainteresowaną SPÓłkę ZOO (P.S czytaj ze zrozumieniem

ARTl-BAU Sp. ZOO
@ARTl-BAU 23.09.2017 14:42
proszę podać gdzie można odnaleźć te dobre opinie bo z tego forum większość negatywnych opinii została wykupiona przez zaintere...

maniek ty jesteś idiot albo chcesz być idiot czytaj ze zrozumienieniem nic nie widzisz kto do ciebie pisze !!!!!!!Arti bau jak jesteś elektrykiem to nie możesz być idiomem specjalnie piszę do ciebie Annna .S.

Ewelina

Arti-Bau agencja pracy to dobra firma , może nie wszystkim odpowiada ale tak już mamy, że w wielu kwestiach różnimy się w opiniach.

Tom

3 lata. temu pracowaalem w tej firmie i złego słowa o niej nie powiem

Edyta

@Alicja z Krainy Czarów Serwis GoWork.pl oczywiście oferuje płatne usługi pracodawcom. Informacje na ich temat są dostępne dla wszystkich w zakładce "Dla Pracodawców" i nie mają one nic wspólnego z blokowaniem i usuwaniem wpisów zgodnych z prawdą. Jeśli jakieś posty naruszały dobra osobiste firmy albo pracowników to serwis gowork miał prawo je usunąć, ponieważ naruszały regulamin serwisu. Dostępny tutaj: www.gowork.pl/regulamin. Inne komentarze, również te o negatywnej treści na forum pozostają. @Erwin a Ty dostałeś awans? Po jakim czasie?

Erwin

Mam już spore doświadczenie zawodowe i wiem jedno, że jak ktoś stara się w pracy to zawsze zauważy to ktoś z kierownictwa. Można doczekać się awansu lub podwyżki wynagrodzenia. Podobnie jest z innymi współpracownikami, też trzeba z ludźmi rozmawiać i szanować ich.

Edyta

@ARTl-BAU co znaczy, że negatywne opinie zostały wykupione? Na forum nie ma możliwości kupienia komentarzy negatywnych. Niby w jaki sposób?

Alicja z Krainy Czarów
@Edyta 24.09.2017 15:16
@ARTl-BAU co znaczy, że negatywne opinie zostały wykupione? Na forum nie ma możliwości kupienia komentarzy negatywnych. Niby w...

Edyta wygląda to tak, że jak pracodawca ma dużo negatywnych komentarzy, co jakiś czas za opłatą może je usunąć, żeby ewentualni pracownicy dalej rekrutowali. I tak jest w przypadku tej firmy. Było w tym miejscu dużo więcej negatywnych komentarzy, które w jakiś sposób zniknęły z portalu. Kiedyś natknęłam się na artykuł, w którym było dokładnie opisane jak to się dzieje, w skrócie jest tak jak napisałam.

nick

kurczę nie wieżę co ludzie wypisują....no cóż alkohol do głowy im uderzył Praca jak praca - nikt nie jedzie na wakacje tylko pracować system 10 dni pracy na 4 dni wolnego ( w sytuacjach skrajnych zjazd może się przedłużyć lub przyspieszyć) Praca nie w stałym miejscu - bo to budowa i nikt nie buduje się przez 10 lat!!!! mieszkania spoko zazwyczaj z w-fi 2 osobowe w skrajnych przypadkach 3 osobowe. pensja na czas zgodna z umową , urlopy są, chorobowe też, w kraju w którym pracujesz są płacone podatki , Ubezpieczenie w polsce Jeśli jesteś solidny , bez większych nałogów to praca będzie cały czas. polecam.

Eryk

Czy ma ktoś wiedzę na temat nowych ofert pracy w Arti-Bau ? Słyszałem sporo dobrego o nich ale informacje z pierwszej ręki mogą się przydać. Z góry bardzo dziękuję.

Etyk

Cóż tak mało opinii o firmie , chyba jest tak dobrze i nikt nie ma czasu pisać.

Cela

Witam, dlaczego nikt nie pisze nic na temat pracy w Austrii? Proszę napiszcie kiedy wypłacana jest 13 i 14 pensja i w jakiej wysokości? Zarabiając ok 1760 euro brutto ile otrzymam na rękę?

Etyk

Czy mógłby ktoś napisać kilka słów o firmie, jak dbają o ludzi za granicą?

cela

Proszę napiszcie w jakiej wysokości jest 13 i 14 pensja, kiedy jest wypłacana? Co jest odliczane od kwoty brutto? Ile otrzymam na konto mając ok 1770 euro brutto?

Pstryk

Może ktoś mógłby podpowiedzieć czy firma ma jakieś oferty pracy w Austrii? Nic nie mogę znaleźć a zależy mi bardzo. Słyszałem, że agencja jest spoko i można załapać się na dobrą robotę. Lubię wiedzieć coś o firmie mniej oficjalnie.

cela

Nadal nie wiem ile wynagrodzenia otrzyma osoba początkująca w Austrii,nie będąca elektrykiem

KameLeon
@cela 11.04.2017 22:39
Nadal nie wiem ile wynagrodzenia otrzyma osoba początkująca w Austrii,nie będąca elektrykiem

pracuje w firmie od paru miesięcy..puki co nie mam na co narzekać..wcześniej pracowałem w paru agencjach i naprawdę nie ma źle !! praca jak praca...nie jesteśmy tam na wakacjach ! jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe...bywa różnie ale jako że firma za nie płaci to też nie narzekam...co do wynagrodzenia jest mniej więcej jak mówią...wszystko zależy od przepracowanych godzin oczywiście...i najważniejsze..na czas... + - 1 dzień nie robi mi różnicy.. a chcesz ponarzekać...popracuj w Pl za 3-4 tysie... (na papierze 2 tysie brutto zatrudniona na pół etatu..czasami po 2-3miesięcznym okresie próbnym..wówczas możesz ponarzekać...)

Stefan

Słyszałem wiele dobrego o tej agencji, pracowałem za ich pośrednictwem w Austrii i mam dobre wspomnienia. Może ktoś miał pecha i coś poszło nie tak, ale tak bywa.

cela

Ile otrzyma osoba wynagrodzenia na samym początku pracy nie będąca elektrykiem

Iza

Arti-Bau agencja pracy mają ciekawe oferty i spokojnie można dzięki nim zarobić. Wiele złego bież sie od ludzi, którzy wyjeżdżają żeby się pobawić a nie pracować!!!

elektryk

post powyżej o niku bodzio to Pani z biura pracy arti bau !!! słuchaj chamska babo!!! wiesz dobrze ze w austrii i Niemczech sa stawki minimalne dla określonego zawodu i kwalifikacji, to co oferujesz to jest przestępstwo , baw się nadal w kręcenie wałków a ja ci gwarantuje ze organy ścigania skasują ciebie i twoja szajke adekwatnie do sytuacji jaka prowadzisz ....szukając murzyna w końcu się przejedziesz !!! a wypitki w stylu co pan robi bo ja panu oferuje zarobek, to kieruj do ludzi bez wykształcenia albo po szkole specjalnej !!! NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dawny pracownik
@elektryk 16.03.2017 13:40
post powyżej o niku bodzio to Pani z biura pracy arti bau !!! słuchaj chamska babo!!! wiesz dobrze ze w austrii i Niemcze...

Słuchaj no ty WYKWALIFIKOWANY ELEKTRYKU, a jak u ciebie ze znajomością języka niemieckiego? Bo jeżeli jesteś taki mocarny, to dlaczego w pełni sezonu taki SUPER ELEKTRYK potrzebuje zatrudnić się poprzez Agencję Pracy? Wszyscy wiemy, że wszędzie brakuje dobrych fachowców. Komu chcesz wodę z mózgu zrobić? Po drugie od kiedy to w Niemczech bądż Austrii zarobki ustala się NETTO na godzinę? Pracuję już 20 lat na Zachodzie i pierwszy raz słyszę coś tak prymitywnego. Ty możesz sobie swoje netto wyliczyć(jeśli pozwoli ci na to twoja wątpliwa INTELIGENCJA), ale jeśli pracujesz LEGALNIE to na żadnej umowie nie ma NETTO ZAROBKÓW !!! Więc się więcej nie kompromituj, a Pani z firmy ARTI-BAU współczuję, że musiała z TAKIM DNEM zamienić chociaż słowo. Jako wspaniały elektryk powineneś znać inne miejsca do WYŁADOWANIA SWOJEJ NIEMOCY!!!! ARTI BAU Jedyna poważna, uczciwa firma z jaką spotkałem się, chociaż bardzo dawno temu! POZDRAWIAM!

elektryk

Uwaga oszuści, szukają elektryka za 1700 brutto :D do austrii, kto na takie stawki pojdzie pracować z elektryków z uprawnieniami??? dziś praca na linii produkcji składanie kartonow opakowań bez kwalifinacji dla studenta zarobisz ok. 1790brutto bez kwalifikacji a oni oferują elektrykowi mniejsze stawki hahahahahhahahaha OSZUSCI !!!!!!!!!!!! jak powiedziałem ze się nei zgadzam na taka stawke ze placa w Niemczech austri ok 15 netto na godzine i ponad 2000 netto na początek to się baba obrazila i chamsko zaczela rozmawiać !!! do tego się pyta jak mi nie pasuje to co ja teraz robie ??? a co cie to obchodzi lafiryndo jedna co ja robie:) na pewno nie oszukuje ludzi :D:D:D szukaj naiwnego gdzie indziej:)

@bodzio
@elektryk 15.03.2017 14:15
Uwaga oszuści, szukają elektryka za 1700 brutto :D do austrii, kto na takie stawki pojdzie pracować z elektryków z upraw...

Pracuję w firmie ładnych parę lat, nigdy nie poczułem się oszukany, pieniądze naprawdę przyzwoite, a od nowego roku jeszcze lepsze!!!! Co do Pań w biurze, zawsze mile i pomocne, także nie wiem, co ty Gościu wypisujesz!!!!! Jeśli nie pasuje Ci wynagrodzenie to nie podejmujesz pracy, proste? Proste.

ARTI-BAU
@elektryk 15.03.2017 14:15
Uwaga oszuści, szukają elektryka za 1700 brutto :D do austrii, kto na takie stawki pojdzie pracować z elektryków z upraw...

Szanowny Panie Mariuszu, na wstępie proponuję cedzić słowa. Nieprawdą jest to, co Pan wypisuje o firmie!!!! Nikt nigdy takich warunków, o jakich Pan pisze nie proponował. Być może źle Pan zrozumiał!!!! Firma Arti-Bau Sp.zo.o. jest rzetelną firmą, od lat realizującą swoje usługi głównie na terenie Austrii i Niemiec. Wynagrodzenie jakie oferujemy pracownikom skierowanym do pracy za granicę jest zgodne z przepisami jakie obowiązuje w miejscu wykonywania pracy. Aktualne warunki wynagrodzenia na terenie Austrii, które zostały Panu telefonicznie przedstawione przedstawiają się następująco: 1.minimalne wynagrodzenie w branży elektrycznej : 1769,47 Euro brutto/ m-c.+ dodatek montażowy ( Montagezulage) wypłacany za każdą godzinę pracy + dodatek (Entfernungszulage) wypłacany za każdy dzień pracy oraz 13 i 14 pensja( tak zwany dodatek urlopowy i dodatek bożonarodzeniowy). Oczywiście wszystkie elementy wynagrodzenia wypłacane są w walucie Euro!!!! 2.zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, 3.25 dni urlopu wypoczynkowego/rok, 4.bezpłatne zakwaterowanie w miejscu wykonywania pracy, TAKIE, A NIE INNE WARUNKI ZOSTAŁY PANU PRZEDSTAWIONE!!! Wszystkich zainteresowanych ofertą pracy w branży elektrycznej zapraszamy do współpracy!!!!! Zapraszamy do złożenia aplikacji na adres rekrutacja@artibau.pl lub o kontakt pod numerem tel. 71/7822677 wówczas będziecie Państwo sami mogli wyrobić sobie opinię, nie sugerując się bezpodstawnymi komentarzami. Serdecznie zapraszamy!!! Zespół Arti-Bau

Edyta

Czy kontakt z polskim koordynatorem po dotarciu na miejsce pracy jest dobry?

zadowolony

Fajna firma i polecam wyjazdy przez nich organizowane!!!

Etyk

Szukam pracy jako elektryk ale interesuje mnie tylko Austria. Może dowiem się ile płacą i jakie są warunki mieszkaniowe na miejscu? Czy praca jest w tym samym miejscu, jeśli nie to co z dojazdem? Jak długo trwa kontrakt

były koleś LACKYMANA
@Etyk 16.01.2017 12:07
Szukam pracy jako elektryk ale interesuje mnie tylko Austria. Może dowiem się ile płacą i jakie są warunki mieszkaniowe na miej...

Arti-Bau to praca na budowach a nie w utrzymaniu w ruchu, więc oczywiste, że nie w tym samym miejscu. Budowy się zaczynają i kończą, to typowy montaż. Płacą dobrze, niektórym to aż za....Ponieważ zmieniają się miejsca to i zmienia się mieszkania, ale spoko. Kontrakt jest zależny od ciebie, będą cię majstrowie austriaccy chcieli, to będą sami cię ciągnąć z budowy na budowę, wykażesz się będziesz miał robotę. Jak długo jestem w firmie, a to już 7 lat, dobrego nigdy nie pogonili. Po prostu spróbuj a nie słuchaj pijaków i lewusów....

szahija2@onet.pl

nie jest tak zle pracowałem andrzej nicze pozdrawiam

lackyman

jest gorąco bo jest nadzieja na sprawiedliwość frau mazanek będzie miała problem nie dał jej rady kolega z austrii ale da jej normalny gość paragrafy na niej już zawisły problemy z ukryciem swoich przekrętów i to niestety za waży na przyszłości ponad 200 ludzi którzy do pewnego momentu i do teraz myśla ze to jest dobra kobieta niestety z przemyśleń i po doświadczeniach jakie ja na własnej osobie osiągnołem muszę powidzieć że ta baba robi tylko pod siebie my wszsscy też tak robimy każdego ranka !!!!!!ale ona robi i ma. nie tylko to co my mamy każdego ranka pod warunkiem że masz wyregulowany stolec to trzeba powiedzieć dla wszystkich przyszłych rekrutów i ostrzec na co i po co i w jakim celu chcą być i współpracować z tymi oszustami i nie będę pisał w drukowanych literach oszust będzie oszustem !Ale jeżeli oszukuje rodzinę to niech tak pozostanie jak szanowne forum już wie z wcześniejszych wpisów i nie tylko moich to jest rodzinna firma oszustów i co jakiś czas w tej patologicznej rodzinie brakuje złotej rączki i dlatego wystawiają ogłoszenia teraz napiszę z dużej litery UWAGA!!!!! Fachowcy są mile widziani ale zarabiają mniej niż rodzina i są potrzebni tylko na wypadek gdy rolnik czy polonista /ciastkarz/dostawca pizzy/lodziarz nie daje rady w elektroinstalacji aha był też lakiernik i pracował jako saper czyli elektromonter

były koleś LACKYMANA
@lackyman 11.12.2016 00:32
jest gorąco bo jest nadzieja na sprawiedliwość frau mazanek będzie miała problem nie dał jej rady kolega z austrii ale da jej...

Oj widzę, że szanowny LACKYMAN ciągle nie może zapomnieć, że go-PIJAKA pogonili z Arti-Bau. On jest przecież takim super fachowcem, za którego to musiliśmy 2 tygodnie rypać na budowie. Drzwi do chłodni dureń zostawił otwarte i takie tam inne.... Frau ....to i tak złota kobieta, że cię zatrudniała, ja bym cię na morde po dwóch dniach wywalilł, jakoś nikt więcej cię nie chce ha, ha i siedzisz jak ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w chałupie. Weź się chłopie do roboty, przestań chlać, a z nazwiskami to radziłbym ci uważać!!! Wszystko jest do udowodnienia i sprawdzenia, ale tobie ta wóda rozum już kompletnie zniszczyła. A my jak pracowaliśmy tak pracujemy w Arti-Bau, ja już ponad 7 lat i nie szukam nic innego, bo mi tu dobrze. A tobie Miro gra na gitarze i chlanie zawsze lepiej wychodziło niż robota, więc zbastuj!!!

romek

Jejku no ale co wy tutaj o jakiś teoriach piszecie to strasznie dziwne jest xd ja tam wchodząc na to forum no to mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat danej firmy jakiś zarobków czy atmosfery jaka panuje czy jest umowa o pracę itp :p

Anonimowy

Prawda jest taka. Firma mrozi pieniądze pracowników ale ty podpisałeś takie papiery że nic nie zrobisz bo jest za późno. Atmosfera jest w większości do bani bo większość ludzi przyjeżdża tam w celu wyrwania się od rodziny 1/3 to alkoholicy a potem masz co tydzień libację. Fakt że firma płaci regularnie pieniądze na konto ale i tak cie wydyma bo nigdy nie dostaniesz to co ci przysługuje. Następne to że będziesz spał w kilka osób w pokoju dobre lokum maja ci co się podlizują a w najgorszym wypadku będziesz spał z kolegą w jednym łóżku :).

Tomasz

Witam. Mam pytanie słyszałem że firma ma w ofercie prace sezonowe zbiory pomarańczy w Hiszpanii jestem zainteresowany takim wyjazdem z dziewczyną. Proszę o info w tej sprawie. Pozdrawiam. Tomek.

anonim

(usunięte przez administratora)

galaxy100

sa to oszusci umowy przedluzaja co 2 tyg wiec gdy cie wymelduja z budowy jestes na lodzie bez ubezpieczenia i swiadczen obiecuja wiele a smieci daja

zainteresowany

Witaj Rafał, a na jaką umowe zatrudnia firma Arti-Bau...o prace, zlecenie czy kontrakt? Pozdrawiam

Rafał
@zainteresowany 12.08.2016 08:59
Witaj Rafał, a na jaką umowe zatrudnia firma Arti-Bau...o prace, zlecenie czy kontrakt? Pozdrawiam

Jest to normalna umowa o pracę z określonym czasem pracy, podatki płacone w docelowym kraju(można liczyć na zwrot), składki odprowadzane do ZUS w pl .

zainteresowany
@Rafał 12.08.2016 11:39
Jest to normalna umowa o pracę z określonym czasem pracy, podatki płacone w docelowym kraju(można liczyć na zwrot), składki od...

Dzięki, bardzo fajnie

anonim

(usunięte przez administratora)

Rafał

Ja pracuje jako elektryk w tej firmie. Szczerze to nie widziałem i nie słyszałem żeby u nas pracowała dziewczyna. Ale jeśli nie boisz się wysokości (do 15m) potrafisz posługiwać się szlifierką, wiertarką, młotkiem:) i innymi elektronarzędziami to warto spróbować (zadzwoń zapytaj to nic nie kosztuje). Musisz się liczyć z tym, że nieraz całymi dniami trzeba stać na 6-10 szczeblowej drabinie. Jest jeszcze jedna sprawa...mianowicie kwestia mieszkania, bo mieszkamy razem często 2-3 w pokoju (zdarzają się pojedyncze pokoje ale to rzadkość) tak, że też musisz to przemyśleć czy mieszkanie np w 3-4 osoby gdzie jesteś jedyną dziewczyną na mieszkaniu Cie nie krępuje, ja np. nie miałbym z tym problemu, wszyscy jesteśmy tam po to aby zarobić! Nie straszę Cię tylko piszę jak jest. Praca nie jest trudna ale wymaga wysiłku fizycznego. Jeśli jesteś na to gotowa to zadzwoń do firmy. Dodam, że byłem już w wielu krajach i widziałem na różnych budowach jak dziewczyny są elektrykami! i nie odstają ani wiedzą ani umiejętnościami pracy od facetów.

bruce wayne

Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy. Czy pracując uczciwie na jak długo mogę liczyć na zatrudnienie? Obawiam sie kontraktów typu rok i do widzenia...Proszę napiszcie cos co skłoni mnie do podjęcia decyzji:) aha jak ze zjazdami do domu wyglada sytuacja(wiecie rodzina:)? Są jakieś problemy?

Rafał
@bruce wayne 11.08.2016 10:08
Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy. Czy pracując uczciwie na jak długo mogę liczyć na zatrudnienie? Obawiam sie kontrak...

Widać kolego nie czytasz tego co inni piszą, wyżej napisałem jak wygląda sytuacja w firmie, ja pracuje 5lat ciągiem. i nie mam przerw dłuższych niż 1tyg chyba, że sam bym potrzebował. Średnio zjazd co 10dni na 4 do domu. Owszem są momenty kiedy np. jest koniec budowy i trzeba zostać dłużej wtedy jeśli się nie dostosujesz mogą być problemy przy następnym kontrakcie... Jeśli jesteś faktycznie dobry w tym co robisz, uczciwy, bez nałogów to możesz liczyć na dłuższą pracę.

anonim

(usunięte przez administratora)

karolek

witam właśnie dostałem skierowanie na badaniea lekarskie jako elektruk do austrii

karolek

może wybiera sie ktoś do austri do pracy jako elektryk

dzinks

Jedzie ktos nie dlugo do Graz?? Firma oszusci czy nie bo.juz sam nie wiem.. napiszcie czy warto u nich pracowac

jurek
@dzinks 22.07.2016 10:08
Jedzie ktos nie dlugo do Graz?? Firma oszusci czy nie bo.juz sam nie wiem.. napiszcie czy warto u nich pracowac...

szukaj lepiej czegoś innego,pracowałem tak kilka lat

rafal
@jurek 23.07.2016 10:59
szukaj lepiej czegoś innego,pracowałem tak kilka lat

jurek skoro pracowałeś parę lat to dlaczego źle piszesz o firmie?? mogłeś odejść od razu! jednak pracowałeś kilka lat! to coś znaczy... ja wiem jedno pewnie masz za dużo w d...e i jesteś takim typem człowieka co tylko narzeka, a w pracy czeka na fajrant.

rafal

firma arti-bau to typowa agencja pracy tymczasowej, tam gdzie mają kontrakt tam was wrzucą. Wypłata(w euro) jest na czas, mieszkanie=gratis, zjazdy-raczej zależne od szefów na budowie (średnio co 10/4dni -ale można różnie: co tydzień, raz w miesiącu). Ja pracuję w firmie 5-lat i nie narzekam, szczerze mogę polecić tę firmę tym którzy chcą pracować za granicą.

Waldemar

Mam pytanie jak wygląda praca w Austrii z tej firmy. Czy mają jakieś oferty.

GOLAN

ja akurat jestem we Francji z tej firmy, polecam, to co było uzgodnione to firma się z tego wywiązała, kasa jest na czas, tyle ile trzeba, co do mieszkań, to nie można narzekać, pokoje są dwuosobowe, kuchnia jest wyposażona. Nie mieszkamy w norach jak to nazwał Pan Ręka powyżej.

Ręka

Firma oszuści. Pani z biura mówi prawdę jak się pomyli. Stawka 9 euro którą obiecują wynosi 7,5 w rzeczywistości. Mieszkania to nory, w 6 osób na dwóch pokojach. Zwrotu za podróż nie zobaczyłem. Ubezpieczenie jest też nie wiele warte, iż trzeba płacić z własnej kieszeni. Narzędzia trzeba mieć swoje, ubrań roboczych nie dają. Wypłata była na czas ale dużo mniejsza jak obiecali. Zainteresowanym mogę zdradzić szczegóły.

Wyrocznia

3000 euro w tej firmie to by trzeba było zrobić 500 godzin :). Polski koordynator w co wy wierzycie ludzie. Pieniądze ? nigdy się nie doliczycie tak was zrobią.

rla

Jaka tam jest umowa polska,czy zagraniczna, słyszałem że płacą 9eur/h ale też równolegle że jakieś 3900zł na polskiej umowie o pracę? Wie ktoś?

anonim

(usunięte przez administratora)

aw

atrakcyjne zarobki? w arti bau? to mogla wymyslic tylko glowa siedzaca w ich biurze hahaha

Wyrocznia

Witam. To prawda że podpisuje się urlopy in blanko. To prawda że firma ma system z koszykami czyli robienie ludzi w !!! przez te lata firma stworzyła dobry system mrożenia pieniędzy nigdy się nie doliczysz a na końcu twoja stawka i tak nie będzie się zgadzała normalnie i legalnie zostaniesz oszukany. Uwaga na konfidentów od pani M prawie na każdej budowie są tacy zazwyczaj to ci którzy są proszeni na bok po spotkaniu tacy ludzie dostają za to pieniądze między 200 a 300 euro miesięcznie i kupony doładowania do telefonu.

laky man

jeżeli masz wątpliwośi do tezy zawartej w moich komentarzach odnośnie płacenia za usuwanie negatywnych opinii zapraszam o zapoznania się z komentarzami link poniżej (usunięte przez administratora) PS.nie którzy do dzisiaj nie wierzą w istnienie

lacky man

zapraszam do przeglądnięcia załączonego linku http://www.gowork.pl/opinie_czytaj_3,3663,0,0,0

polin

dla zainteresowanych, wiekszosc negatywnych opinii została z tej strony usunięta, wiec niech da wam to do myslenia o tej firmie, dla zainteresowanych podam dokladne szczegoly o oszustwach tej firmy na maila

ARTI-BAU

Jako Prezes Zarządu, w imieniu i na rzecz spółki Arti-Bau zwracam się z prośbą o uwagę wszystkich osób zainteresowanych podjęciem pracy w mojej firmie. Wpisy człowieka o niku LACKY MAN są całkowicie bezpodstawne i mocno nadwyrężają dobre imię firmy, co nie pozwala mi stać obojętnie. Pragnę jednak zaznaczyć, ze wpis będzie pierwszym i ostatnim jednocześnie. Spółka zgodnie z przepisami prawa zatrudnia pracowników na umowę o pracę na cały czas trwania kontraktu. Wykwalifikowany i pracowity elektryk, ślusarz czy spawacz zawsze dostaje koleją propozycję podjęcia pracy przy następnym projekcie. Firma ubezpiecza pracowników po stronie polskiej i gwarantuje stałą opiekę socjalną w kraju oddelegowania. Zatrudniamy tych samych pracowników od 2009 roku, tak więc gdyby warunki były niegodziwe, a panowie czuli się oszukiwani czy wykorzystywani, z całą pewnością szukaliby pracy u innego pracodawcy. Mamy jednak schyłek 2015 roku i pozostają nadal zatrudnieni w Arti-Bau bez używania wobec nich jakichkolwiek środków przymusu – dotyczy to również podpisywania dokumentów związanych z zatrudnieniem. Wynagrodzenie negocjowane jest w sposób indywidualny, w zależności od kwalifikacji potencjalnego pracownika i możliwości kontrahenta, które zawsze jest wypłacane terminowo. Dla pracowników myślących poważnie o przyszłości składki ZUS opłacane od całości wynagrodzenia są ważniejsze od tych, które odprowadzane są w przypadku „diet” czyli tylko od minimalnego, miesięcznego wynagrodzenia w Polsce. Cała reszta to sprawy znacznie mniej istotne, bo rzeczywiście internet nie zawsze jest dostępny w mieszkaniach ale nie jest to również regułą. Panu z nikiem LACKY MAN proponuję zająć się swoim życiem zawodowym w należyty sposób, bo gdyby był rzetelnym i zdolnym pracownikiem zapewne pozostałby w stosunku pracy z Arti-Bau a fakt nieujawniania swojego nazwiska, które w mojej opinii mogłoby pozostać nikiem, świadczy jedynie o jego zwykłej ludzkiej złośliwości, której sporo w dzisiejszych czasach. Zainteresowanych zapraszam do przesyłania CV i rozpoczęcia współpracy.

lucek

BZDURY WYPISUJESZ!!!Ja pracuję od lat w firmie i jeszcze ani razu się nie zdarzyło, że kasy nie dostałem, że nie było pracy, cały czas mam ciągłość w zatrudnieniu. Jak ktoś chce pracować, to praca zawsze jest. Gorzej jest z leniami, albo z takim, co myślą, że się od żonki i dzieci urwą i na wczasy jadą, a nie do pracy, gdzie trzeba pracować!!! JA POLECAM PRACĘ !!! NIGDY NIKT MI NICZEGO NIE KAZAŁ PODPISYWAĆ!!!!

Ogiewka
@lucek 02.09.2015 11:29
BZDURY WYPISUJESZ!!!Ja pracuję od lat w firmie i jeszcze ani razu się nie zdarzyło, że kasy nie dostałem, że nie było pracy, ca...

A to nie ty coo w toitojuwolisz siedzieć i wdychać smrodu niż pracować zięć paaula Niemca mi

szym

ile w rzeczywistosci ma sie brutto za godzinę? Czy jakoś innaczej płacą. Są polskie firmy co płącą po 9 euro brutto za godzinę. a powino byc innaczej bo na umowie wiecej. A 10 najpuzniej muszą byc pieniądze na koncie bo innaczej w niemczech zolle byu tą firme przetrzepały i tylko tego wszystkie firmy sie boją. Działąjące na rynku niemieckim.

szym

Jakie są tam proponowane umowy? Czy UJmowy o pracę na polskich warunkach a praca za granicą? Zus płacony w polsce a podatek w niemczech lub austrii zalezy do jakiego panstwa się jedzie?

ta jest

tak, zdarza sie ze spi sie z kolega w jednym lozku, pff z kolega, z obca osoba ktora wam przydziela poprostu, to jest prawda.prawda jest tez ze dostajesz wyplate zawsze 10 na konto . za kilometry od mieszkania na budowe tez placa. chorobowego nie placa. za to niema problemu ze zjazdami do domu. ja bylem zadowolony, pracowalem tam dosc dlugi okres. mysle ze niema co narzekac. mieszkania nie sa najgorsze, w niektorych jest internet w niektorych nie, to akurat normalne. ja osobiscie firme polecam, i jesli beede zmuszony znow jechac za granice to napewno wroce do tej firmy.

Zostaw opinię o Arti-Bau agencja pracy. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arti-Bau agencja pracy.