Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

ControlTec dla przemysłu energetycznego

ControlTec dla przemysłu petrochemicznego

Automatyzacja i robotyzacja przemysłu

Rozwiązania informatyczne dla przemysłu INDUSTRY 4.0

Pracuj z nami - dołącz do najlepszych

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o CONTROLTEC SP. Z O.O.

Opinie o CONTROLTEC Wrocław

20.03.2025 12:38

Witaj na profilu ControlTec Sp. z o. o.

Cieszy nas Twoje zainteresowanie naszą firmą!

Z uwagą śledzimy wszystkie opinie, ponieważ ważny jest dla nas każdy głos, spostrzeżenie - Twoje i każdej osoby, która chce wiedzieć więcej na temat ControlTec. Zależy nam na tym, by przedstawić tu pełny i rzeczywisty obraz naszej organizacji, dlatego chętnie wyjaśnimy niejasności i odpowiemy na pytania.

Szczególnie zachęcamy do konstruktywnej i kulturalnej wypowiedzi - pamiętajmy, że każda opinia powinna być wyrażona w sposób szanujący innych, dlatego wpisy, które naruszają Regulamin serwisu GoWork lub przepisy Polskiego Prawa zostaną zarchiwizowane przez Administratora.

Dziękujemy za Twoją aktywność!
    ControlTec Sp. z o. o.
    ReviewUserIconmk

06.06.2024 16:12

Bardzo dużo można się nauczyć, polecam młodym inżynierom.

14.12.2023 18:20

Firma rozwija się w nowych branżach, szczególnie w budowie maszyn i stanowisk zrobotyzowanych. Zatrudnia na stanowiska asystent/młodszy/regular/starszy/konsultant w dziedzinie konstrukcja/projektowanie/programowanie/bezpieczeństwo maszynowe/montaż. Z kolei, dla osób które mają umiejętności organizacyjne możliwy jest rozwój w kierunku zarządzania projektami. Padały pytania po jakim czasie można liczyć na awans? Nie sam czas się liczy tylko chęci i predyspozycje. Ciekawe projekty zaczynają się od 6ciu miesięcy, a kończą na 2 latach (najwięcej jest takich około 9 mc-y) - żeby uczciwie powiedzieć, że czyjeś doświadczenie wzrosło liczyłbym 2 projekty (pełny cykl: modelowanie 3D lub programowanie lub projektowanie systemu, proces uruchomień, R&D/poprawki, wnioski i dopiero kolejny projekt). Ponieważ budujemy maszyny jednostkowe (nie ma tu produkcji seryjnej) szyte na miarę pod klienta jest dużo testów i prototypowania. Jednym to pasuje, bo mogą się wyżywać intelektualnie, szukać sposobów i rozwiązywać problemy, wydrukują coś w 3D, albo na szybko zlecą u kolegów na CNC, poskładają, założą na maszynę, programista wprowadzi zmiany w kodzie i patrzymy czy działa, jak nie to od nowa. Innym może nie pasować, bo wolą odklepać swoje powtarzalne zajęcia i nie wysilać szarych komórek. Każdy musi zdecydować sam którą wersję woli i ma do tego święte prawo. Zdarza mi się pokazać filmy z uruchomień znajomym (z reguły w ramach odpowiedzi na pytanie „co ty właściwie robisz w tej pracy?”) i o ile nie są to znajomi z branży odpowiedź zawsze jest taka sama „i wy to sami robicie, serio? Nie wiedziałem, że w Polsce buduje się takie rzeczy”. Dla osób które czytają opinie i sugerują się wpisami malkontentów. Stara zasada głosi, że opinie w sieci w większości zamieszczają Ci niezadowoleni, a Ci którym odpowiada nie udzielają się w temacie. To jak z zakupem zmywarki – kupi 1000 osób, z tego zadowolonych będzie 950. Z tych 950 pozytywny komentarz wystawi 10 osób, ale z pozostałych 50 prawie każdy wystawi negatywa. Jak w każdej społeczności, mogą trafić się osoby z którymi się nie dogadasz, albo takie z którymi idziesz po pracy na piwo i zapraszasz ich na swój kawalerski. I nie ma znaczenia czy to kolega z biurka obok czy dyrektor. W firmie jest kilka działów, w najgorszym przypadku można przejść do innego. Nadgodziny się zdarzają, ale są rozliczane zgodnie z kodeksem pracy i nikt do nich nie zmusza (bo niby jak miałby to zrobić? Przypiąć kajdankami do krzesła??). Czasami się zostanie trochę dłużej, bo są odbiory, a czasami kolega z działu potrzebuje pomocy, innym razem ja będę potrzebował i też mi pomogą. To działa też w drugą stronę - jeżeli zechcę wyjść wcześniej albo urwać się na godzinę do fryzjera to wysyłam do kierownika SMS i idę. Muszę popracować z domu, bo nie było z kim psa zostawić też nie ma problemu. Urlopów na żądanie nawet się nie praktykuje, bo nie ma takiej potrzeby. I jeszcze coś na temat bezpieczeństwa w pracy – ktoś pisał o jakimś wchodzeniu po rurach… Większość prac wykonujemy dla zagranicznych koncernów, tam trzeba załatwić 10 pozwoleń żeby coś przeciąć nożem albo szlifierką, a za wejście powyżej 1m wysokości bez specjalnego pozwolenia wylatuje się za bramę więc nikt o zdrowych zmysłach nie będzie ryzykował usunięcia z fabryki (firma również może wylecieć na wiele miesięcy) za ryzykowne zachowania. Na pierwszym i obowiązkowym szkoleniu służby BHP tłumaczą, że prawem każdego pracownika jest odmówić wykonania polecenia jeżeli zagraża ono życiu lub zdrowiu, a gdyby taki przypadek miał miejsce to nie chciałbym być w skórze tego który takie polecenie wydał gdyby sprawa doszła wyżej.

ReviewUserIconXyz

24.03.2026 11:07

Hej, zainteresowała mnie posada starszego konstruktora. Czy osoba z 13 lat doświadczenia może liczyć na 15-16 tys.brutto ? Jak atmosfera w pracy ? Rozglądam się za dłuższą współpracą.

ReviewUserIconKandydat

14.10.2025 14:59

Chciałbym spytać o pracę na stanowisku Konstruktora. Mianowicie jak wygląda pokrótce praca Konstruktora (czy zajmuje się tylko dokumentacją czy również innymi sprawami), nadgodziny były są i będą, ale pytanie czy są "mile widziane" czy nie. Jak wygląda spawa z pracą hybrydową lub czasem pracy oraz jak rozliczany jest konstruktor ze swojego czasu pracy.
    ReviewUserIconJ.J.

29.03.2025 00:23

Dlaczego firma Controltec nieustannie od kilku lat prowadzi rekrutację, choćby na stanowisko "Projektanta instalacji elektrycznych i automatyki" ?

ReviewUserIconDarek

28.04.2025 14:17

Witam Faktycznie jest dużo ogłoszeń o poszukiwaniu pracowników. Składałem aplikacje na kilka stanowisk. Mimo dużego doświadczenia w konstruowaniu i prototypowaniu, nigdy nie dostałem informacji zwrotnej. Co oprócz wiedzy i doświadczenia należy posiadać, aby zostać zauważonym przez rekrutera u Was? Czy przeszkodą jest wiek lub miejsce zamieszkania? A może decyduje przypadek przy dużej ilości chętnych, bo rektuter ma za dużo pracy i nie ma możliwości przejrzenia wszystkich CV? Pozdrawiam serdecznie

06.05.2025 11:40

Dzień dobry, Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i doświadczeniem. Na etapie zbierania aplikacji w procesie rekrutacyjnym zastrzegamy sobie możliwość kontaktu jedynie z wybranymi Kandydatami. Każda aplikacja jest przez nas analizowana indywidualnie, z zachowaniem pełnej rzetelności procesu rekrutacyjnego. Decyzje nie są podejmowane przypadkowo i nie mają związku ani z wiekiem, ani z miejscem zamieszkania Kandydata. O dalszym udziale w procesie rekrutacyjnym decydują przede wszystkim konkretne potrzeby projektowe oraz kluczowe kompetencje techniczne. Jeśli chciałby Pan pozostawić swoją aplikację na potrzeby przyszłych rekrutacji w ControlTec, zapraszamy do przesłania jej na adres: [email protected] Raz jeszcze dziękujemy za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami i za zaangażowanie. Życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym!
    ReviewUserIconLotka

09.12.2023 18:58

Na jakie widełki można liczyć jako elektromonter ds instalacji przemysłowych? I czy warto?

20.03.2025 13:16

Dziękujemy za zainteresowanie! Zapraszamy do przesłania swojej aplikacji - chętnie przedstawimy szczegóły dotyczące stanowiska na spotkaniu rekrutacyjnym. Omówimy kwestie finansowe oraz organizacyjne, mając nadzieję, że w ten sposób jednoznacznie pokażemy, że WARTO :)
    ReviewUserIconNick

04.07.2024 11:37

Czy firma oferuje możliwość pracy całkowicie zdalnej albo hybrydowej?

12.12.2024 15:48

Predzej hybryda i zależy od stanowiska

20.03.2025 13:09

Istnieje możliwość pracy hybrydowej, zapraszamy do aplikowania.
    ReviewUserIconKk

13.01.2025 09:14

Cześć, chciałbym zasięgnąc opinii na temat stanowiska Inzynier ds zakupów. Czy warto aplikować na ten dział czy może ktoś się wypowiedzieć na temat atmosfery itd?
    ReviewUserIconMaliniak

14.01.2025 21:58

Aplikuj , zobacz i sam oceń

20.03.2025 13:05

Dzień dobry, Cieszymy się, że interesuje Cię to stanowisko! Dział Zakupów tworzy niewielka (4-osobowa) grupa świetnych specjalistów i specjalistek, która współpracuje przy realizacji zadań/projektów z pionami inżynierskimi - energetycznym lub przemysłowym. Są nie tylko doskonałymi znawcami tematów zakupowych, ale i wspaniałymi, życzliwymi i bardzo wesołymi osobami. Tworzą taką atmosferę, w której każdy mógłby się odnaleźć. Pozdrawiamy
    ReviewUserIconkandydat

26.03.2024 08:47

Pytanie, czy stanowisko specjalisty ds. rekrutacji jest jeszcze aktualne bo nie wiem czy składać aplikację ?

11.03.2024 15:55

W ogłoszeniu dla specjalisty ds. rekrutacji wymagają Office'a, a w szczególności Excela. Znam się na programie, bo pracowałam głównie na nim, ale czy w razie jakiś braków można liczyć na szkolenia z jego obsługi? Chciałabym jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki tym bardziej, że doceniane jest energia w działaniu o osiąganie celów. Zakładam że są premie? :)

11.03.2024 19:38

Tak, jak najbardziej. Jest możliwość uzupełnienia wiedzy, szczególnie tam, gdzie kompetencje są niewystarczające do efektywnej pracy. Jeżeli w codziennej pracy korzystała Pani z arkusza kalkulacyjnego - podstawowe formuły, funkcje, operacje na obiektach, formatowane, filtrowanie i sortowanie danych, sprawdzanie poprawności danych, ochrona arkusza, to będzie dobrze. :) Nie jest wymagana znajomość na poziomie zaawansowanym.
    ReviewUserIconDiter

17.07.2023 11:51

Byłem na rozmowie na stanowisko Projektant Konstruktor. Rozmowa standardowa, opowiedz o swojej dotychczasowej pracy, jaki CAD znasz itd.. Kierownik opowiadał o wielkich wyzwaniach i możliwościach rozwoju. Kasa - zaproponowali widełki 12-14 brutto + nadgodziny + benefity.

30.09.2023 10:27

Hej, to znaczy jak można się tu rozwijać? Z takiego Projektanta to na jakie stanowisko można awansować np. Starszy projektant i ile czasu może to zająć? Możliwości rozwoju to też chodzi o kursy językowe?

14.12.2023 17:36

Tak na Starszego Konstruktora, a później na konsultanta. Z kolei, dla osób które mają umiejętności organizacyjne możliwy jest rozwój w kierunku zarządzania projektami. Po jakim czasie? Nie sam czas się liczy tylko chęci i predyspozycje. Ciekawe projekty zaczynają się od 6ciu miesięcy, a kończą na 2 latach (najwięcej jest takich około 9 mc-y) - żeby uczciwie powiedzieć, że czyjeś doświadczenie wzrosło liczyłbym 2 projekty (pełny cykl: modelowanie 3D, wsparcie procesu uruchomień, R&D/poprawki, wnioski i dopiero kolejny projekt). Ponieważ budujemy maszyny jednostkowe (nie ma tu produkcji seryjnej) szyte na miarę pod klienta jest dużo testów i prototypowania. Jednym to pasuje, bo mogą się wyżywać intelektualnie, szukać sposobów i rozwiązywać problemy, wydrukują coś w 3D, albo na szybko zlecą u kolegów na CNC, poskładają, założą na maszynę, programista wprowadzi zmiany w kodzie i patrzymy czy działa, jak nie to od nowa. Innym może nie pasowąć, bo wolą odklepać 8 godzin łatwiej i powtarzalnej roboty i iść do domu. Każdy musi zdecydować sam którą wersję woli. Zdarza mi się pokazać filmy z uruchomień znajomym (z reguły w ramach odpowiedzi na pytanie „co ty właściwie robisz w tej pracy?”) i o ile nie są to znajomi z branży odpowiedź zawsze jest taka sama „i wy to sami robicie, serio? Nie wiedziałem, że w Polsce buduje się takie rzeczy”.
    ReviewUserIconAneta

18.02.2023 17:49

Specjalista ds. bezpieczeństwa maszynowego-obecnie trwa rekrutacja na to stanowisko. Nie ma określonego dochodu w ogłoszeniu. Jest mi ktoś w stanie powiedzieć jakie zarobki wchodzą w grę na tym stanowisku? Wyjdzie minimum z 8 tyś netto? Może ktoś był już na rozmowie kwalifikacyjnej i jest w stanie coś w tym temacie powiedzieć? Z ilu etapów składa się rekrutacja chociażby?
    ReviewUserIconPanInflacja

21.02.2023 11:35

Mozliwe, ze takie wynagrodzenie jest osiagalne. Ostatnio bardzo skoczyly na rynku widełki dla specjalistow takze moze i w ctecu te 11-12k brutto sie znajdzie.

14.12.2023 16:15

A nie prościej (i wiarygodniej) wysłać CV i na rozmowie rekrutacyjnej dowiedzieć się o warunkach?
    ReviewUserIconZainteresowana

22.10.2023 10:42

Ile osób liczy dział księgowy? Jest główna księgowa, ktora deleguje do zadań młodsze? Jakie są widełki wynagrodzeń dla młodszych księgowych?
    ReviewUserIconPiter

30.01.2023 08:24

Czy ktoś się orientuje czy w firmie jest wypłacany dodatek za pranie ubrań roboczych?

09.02.2023 10:19

Przepisy prawa pracy nie określają konkretnej kwoty ekwiwalentu pieniężnego za pranie odzieży roboczej. Wysokość ekwiwalentu jest uzależniona od szeregu zmiennych parametrów takich jak: • koszty mediów: wody, ścieków, energii elektrycznej, • koszty środków piorących, • rodzaj zabrudzeń, • rodzaju i ilości pranej odzieży, Ponadto kwota wypłacanego ekwiwalentu jest pomniejszana o nieobecności pracownika.
    ReviewUserIconMarcin

09.02.2023 21:04

A czy tylko w jednym dziale jest taki problem z ekwiwalentem za pranie odzieży? Czy w innych działach też?
    ReviewUserIconNowy

09.02.2023 09:58

Pracuje trzy miesiące i chyba to co czytam pisane jest o jakiejś innej firmie:) Młody i pomocny zespół, kierownik jest człowiekiem :) , informacje są ogólnodostępne dla pracowników i wynagrodzenie na czas.

Oferty pracy - CONTROLTEC SP. Z O.O.

Kierownik Projektu / Kierowniczka Projektu / Project Manager – kontrakty wielobranżowe (automatyka przemysłowa, energetyka)

Projektant / Projektantka elektryki i systemów automatyki

Samodzielny Księgowy/ Samodzielna Księgowa

Specjalista/ Specjalistka ds. Dokumentacji 2D

Wrocław

Lider techniczny/ Liderka techniczna zespołu konstrukcyjnego

ReviewUserIconPiotr

08.02.2023 10:42

Czy w CTEC wypłacane są nadgodziny i są one opisane na pasku wynagrodzeń jako nadgodziny, czy mają jakaś inna nazwę? Pytam z ciekawości, czytając opinie na temat wypłacania ekwiwalentu za pranie odzieży roboczej.

13.01.2023 16:51

Firmy nie polecam, jeden wielki Januszex. Firma z roku na rok zmienia się na gorsze. Bardzo słabe warunki pracy, (usunięte przez administratora) a wymagania mają niesamowite. Polecam trzymać się z daleka.

20.12.2022 14:51

ReviewUserIconKot Filemon

30.12.2022 12:35

A czego tutaj się uczyć? Jak wcześniej gdzieś był kierownikiem to powinien to od razu ogarniać. Jakoś poprzedni kierownik nie miał z tym problemu. Biorąc pod uwagę fakt że zaczynał tak naprawdę od zera. Montował zespol od początku, organizował halę, przechodził wszystkie audyty. Tak samo było z CNC też wszystko od początku organizował.

04.12.2022 09:18

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w CONTROLTEC SP. Z O.O.?
    ReviewUserIconAnka

05.12.2022 10:52

W tej firmie znałam tylko tak naprawdę kierownika z prawdziwego zdarzenia. Jego podejście do swoich współpracowników było niesamowite. Zawsze uśmiechnięty, zadowolony chetny każdemu pomóc kto go o to poprosił. Wystarczy fakt że w ciągu trzech lat kiedy był kierownikiem nikt z jego Działu się nie zwolnił. Szkoda ze odszedł. Drugiego takiego już nie będzie.

02.12.2022 18:47

ReviewUserIconFormer employee

05.12.2022 10:31

3 lata temu dla absolwenta dawali cos około 4.5k brutto na stanowisku inzynieryjnym
    ReviewUserIconCiekawosc

13.09.2022 13:59

Witam , aplikowalem na asystenta do spraw logistyki jutro przymierzam do badań na owe stanowisko , ktoś podrzuci jakies opinie co do tego stanowiska ?
    ReviewUserIconMAX

26.08.2022 10:58

Mam pytanie pojawiła się oferta pracy w dziale zakupów może ktoś podpowie jak się tam pracuje ?
    ReviewUserIconzainteresowany

30.08.2022 19:15

a jakie opinie o kierowniczce działu zakupów?
    ReviewUserIconPotencjalny

12.09.2022 18:33

Nie wiem ale parę dni temu byłem na rozmowie i dyrektor wydawała się być normalna.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CONTROLTEC?

ReviewUserIconMlody czlowiek

07.09.2022 13:36

Czy firma oferuje mozliwosc wspolpracy b2b dla programistów? Czy zarobki miesięczne rzędu 13-15 tys. brutto mieszczą się w widełkach jakie oferujecie dla programisty z 3-4 letnim doświadczeniem(regular)?
    ReviewUserIconPrzyszły specjalista zakupów

05.09.2022 14:02

W związku z pojawieniem sie nowej oferty pracy, proszę o informacje jak pracuje sie w dziale zakupów oraz jakie opinie ma dyrektor prowadzący dział.
    ReviewUserIconcichy

20.06.2022 07:55

Witam myślę nad zmiana pracy i przyglądam się tej firmie ale potrzebuje 1 informacji i konkretnej jakie zarobki netto na stanowisku Elektromonter ds. Prefabrykacji Maszyn i Urządzeń czy też elektromontera Proszę o podawanie tylko kwoty ....... rozmawiajmy o konkretach Z góry pozdrawiam
    ReviewUserIconMarynarz

26.06.2022 12:06

Max 4100 i to masz w zasadzie 90 % wyjazdów. nadgodziny były płatne po 90 dniach, ale teraz można tylko odebrać wolne( wtedy kiedy pozwoli Ci Pan i Włądca)

03.07.2022 05:49

Witam, nie mogę się z Panem zgodzić co do wyjazdów. Co prawda mamy w firmie elektryków obiektowych jednak w rozliczeniu rocznym jest to około 30%. System rozliczania nadgodzin został zmieniony na 3 miesięczny i został przedstawiony powód. Wynagrodzenie ustala się osobiście na rozmowie o pracę na którą zapraszamy do siedziby firmy :) Pozdrawiam.
    ReviewUserIconAdministrator

15.03.2022 14:57

Czy w firmie CONTROLTEC SP. Z O.O. da się zarobić 15000 ? Staraliście się tam o pracę w niedawno prowadzonej rekrutacji na stanowisko Programista?
    ReviewUserIconPiston postrach wsi.

25.01.2022 13:19

Witam. Czytając wypowiedzi innych potwierdzić mogę natomiast: -Rozmowa była bardzo długa ale nie była nudna czy monotonna a wręcz dynamiczna wymiana zdań. -Firmę reprezentowały 3 osoby $ Pani Kadrowa - rodzaj i warunki zatrudnienia, $ Kierownik - struktury i organizacja firmy, $ Lider - weryfikacja kompetencji. -Sprawdzona była wiedza teoretyczna, praktyczna i minimalnie manualnej. -Była rozmowa o nadgodzinach bezpłatnych (system pracy zadaniowej), które kiedyś zamienią się w/w premię oczywiście wg zaszeregowania i zaangażowania. -Można było też wybrać system premiowy czy nadgodziny. -Praca to jedna wielka delegacja (dojazdy dla pracowników szeregowych nie są płatne) -Rodzaj umowy - uop. Negocjacja warunków szybka i bezbolesna. Pani Kadrowa kilkukrotnie dopytywała czy warunki odpowiadają i czy się z nimi zgadzam. Część rozmowy nt. organizacji firmy to jak każda rozmowa tego typu. Wstęp o zasięgu działań, trochę o kontraktach no superlatywy. Rozmowa techniczna była spokojna i wytonowana nie wyczułem aby ktoś siedział za karę. Nie było biegania wzrokiem po ścianie czy innych typowych objawów zlewania petenta. Osobiście na rozmowie bawiłem się przednio. Widzisz @Marecki Energetyka przypomina biblię a Monter księdza. W obu przypadkach są widoczne różne interpretacje jaki u "czarnych" taki u monterów. To jak walka zwolenników dr Musiała i dr Boczkowskiego, którzy ślepo wierząc swojemu guru - pozbawieni własnej doktryny poznawczej atakują się nawzajem bez konkretnych argumentów cytując przestarzałe opracowania i normy. Patrząc na ise mam wrażenie, że zaraz będą organizować ustawki a nie sympozja. Niczym Pisowcy broniąc nieróbstwa i wszystkich plusów, którzy nie dostrzegają jak Państwo kochane ora ich w kakao. Niektóre nawet skraje, aż do ścisku (usunięte przez administratora) nazewnictwa są niczym przy rozumieniu zasady działania. Miałem podobną sytuację podczas rozmowy ale mój zwieracz nie przysparzał mi niepokojących objawów. W moim wypadku wystarczyło porozmawiać i wszystko było jasne. Ba nawet trochę się nauczyłem. No i niech Mu będzie to 0,5pkt niech się Chłop cieszy, że mnie na czymś zaorał. Więcej luzu chłopie i dystansu do siebie bo na każdą rozmowę będziesz nosił zapasowe majtki. I nie wyskakuj mi tu ripostą pełną rozpaczy bo też się nie dostałem. Pozdrawiam. Oświadczam, że na dzień pisania tego tekstu nie jestem pracownikiem firmy, etatowym trolem, przydupasem Prezesa lub innymi ofiarami systemu o których mowa w komentarzach.
    ReviewUserIconRobert

02.07.2021 15:53

Przedsiębiorstwo funkcjonuje w tzw. układzie. Realizuje zlecenia na rzecz państwowych molochów. Osoby kumające w czym rzecz wiedzą co to oznacza. Aktualnie stoi przed koniecznością przestawienia się na tory bardziej "wolnorynkowe" (jakby coś takiego istniało), ze względu na wstrzymanie tzw. "inwestycji rządowych" w branżę którą opędzała. Sytuacja ta brutalnie obnażyła barbarzyńskie styl zarządzania i skrajną niekompetencję ludzi pełniących funkcje kierownicze. Wśród osób tych są ludzie o narodowości niepolskiej. Stosowana jest socjopatyczna technika zarządzania poprzez kryzys oraz ucieczki do przodu. Ucieczka do przodu polega na pochwyceniu kolejnych zleceń w momencie gdy staje się jasne, że aktualnie realizowane "pójdą pod wodę" (popularny zwrot w tym przedsiębiorstwie) i dofinansowywaniu tyłów za pomocą przodów, oczywiście do czasu...

02.07.2021 21:13

Panie Robercie - dziękujemy za opinie. Uzupełniając Pana niestety niepełne informacje na temat tego co dzieje się aktualnie w przedsiębiorstwie: 1. Przedsiębiorstwo nie funkcjonuje i nigdy nie funkcjonowało w "układzie" 2. O realizowanych projektach można dowiedzieć się więcej z naszej strony internetowej - https://www.controltec.pl/realizacje/ 3. Kadrę kierowniczą stanowią wysoko wykfalifikowani specjaliści - na tą chwilę tylko o narodowości polskiej ( być może za jakiś czas ulegnie to zmianie - jesteśmy otwarci na pracowników z poza granic naszego kraju - narodowość nie jest dla nas żadnym kryterium) 4. Style zarządzania dostosowane są poziomu świadomości i kompetencji pracowników - co owocuje wynikami na zadaniach a to daje możliwości rozwoju całej Organizacji ( w tym wejścia w nowe branże:) ) Miłego wieczoru!

Kontakt - CONTROLTEC SP. Z O.O.

Rakietowa 33 54-615 Wrocław

KRS:0000220307

Branże: Oprogramowanie - Systemy IT

10.08.2020 01:27

Jakie są przeciętne zarobki (widełki) na stanowisku Programista Systemów Automatyki

03.09.2020 19:09

Pytanie aktualne... chcę rozeznać, czy wart w ogóle wydać kasę na paliwo lub taksówkę ;)

20.04.2021 21:14

Wynagrodzenia pracowników ControlTec nie odbiegają od stawek rynkowych - te dane są na bieżąco monitorowane, sprawdzane i weryfikowane tak aby doświadczeni i kompetentni pracownicy czuli się docenieni i sprawiedliwie wynagrodzeni za wykonaną pracę.

01.03.2021 10:13

Czy w CONTROLTEC SP. Z O.O. są szkolenia zewnętrzne?

02.04.2021 10:24

Tak - w zależności od potrzeb realizujemy szkolenia zewnętrzne dla naszych pracowników

06.08.2020 16:18

Jakie godziny pracy przyjęte są w firmie CONTROLTEC SP. Z O.O.?

11.08.2020 18:50

To znaczy, że firmie obowiązuje zadaniowy czas pracy ?
    ReviewUserIconCTEC

12.08.2020 10:35

Pracujemy standardowo 8 h dziennie - wskazane jest być na miejscu między 9:00 - 15:00 ze względu na spotkania czy to z klientem czy zespołem. Są dni kiedy wyjdziesz godzinę/ dwie wcześniej, ale będą też takie sytuacje kiedy wydajemy projekt i wtedy trzeba zostać dłużej - całość powinna się bilansować:) Za wykazane nadgodziny płacimy zgodnie z regulaminem.
    ReviewUserIconJacek W.

10.08.2020 01:29

Na jaki okres zawierana jest pierwsza umowa o pracę?
    ReviewUserIconCTEC

11.08.2020 08:01

Na okres 3 miesięcy.

27.04.2020 17:21

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie CONTROLTEC SP. Z O.O.?
    ReviewUserIconmmmm

28.04.2020 15:03

Zależnie od stanowiska, jeśli chodzi o specjalistów to głównie UoP
    ReviewUserIconNiewazne

25.01.2020 14:31

Witam ! Obserwuje od dawna opinie, które sa tutaj pisane i jestem w szoku. Negatywy chyba piszą ludzie, ktorzy nosili monterki i mieli zawsze problem wykonać jakąś prace, co innego z przerwa, która zawsze im sie należała i najlepiej wypalić paczke papierosów bo te krótkie przerwy zeby zapalic trwa niby 5 minut a w rzeczywistości 30minut... Aaaa no i kto ile ma na godzinę, odwieczna walka, ze mi za mala płaca, a 10 to kazdy ile kto dostał, bo przeciez mnie to oszukali na pewno... Owszem pracowałem tam na monterce również, z czasem jako brygadzista i bylem zadowolony. Fakt czasem trzeba było dłużej zostac, ale praca w delegacji, wiec wolałem popracować jak lezec w hotelu i pić... Osobiście uwazam, ze praca daje dużą możliwość rozwoju zawodowego, tylko chęci wykazać sie tzreba mieć. Jesli zostaniesz zauwazony, to z pewnością zzostaniesz doceniony w postaci premii oraz stanowiska. Mowie to z własnego doświadczenia w tej firmie. Miałem bardzo fajny dział, w której panowała świetna atmosfera. Ja ogolnie polecam.
    ReviewUserIconLakukaracza

21.01.2020 14:05

Czołem! Kiedyś pracowałem w tej firmie. Moja opinia jest taka, że kiedyś pracowało się lepiej. Ja zaczynałem od biura i przygotowywania projektów, potem realizacje i nadzory. I właśnie na tej ostatniej grupie firma bardzo mocno się opiera - potrzebne są silne zespoły obiektowe, które pociągną realizację. NIestety, w mojej ocenie błędem było awansowanie świetnych obiektowców na wyższe stanowiska kierownicze (stricte do zarządzania działem i zasobami ludzkimi), bo nie było kim załatać dziury przy prowadzeniu realizacji projektów. Ponadto Ci sami ludzie, którzy byli przyzwyczajeni do łatania i ogarniania budżetu na budowie, zaczęli tych samych mechanizmów używać potem w budżetach do zarządzania działem w firmie - czego nie można robić! Pracownik firmy powinien być ważniejszy niż pracownik konkurencji - to niestety nie zawsze było przypilnowane. Jednakże od samych pracowników niższych szczebli też to jest wszystko uzależnione. Jak komuś się nie chce i przychodzi do pracy za karę, to nic nie osiągnię i będzie tylko marudził. A prawda jest taka, że jak do 10-osobowej grupy pozytywnych ludzi wrzucisz 1 marudę, to cała grupa się zepsuje. Płace? Różnie, raczej słabo. Ci, co pracowali już jakieś 5-6 lat zdążyli się ustawić z wysokością pensji. Smutne było to, że w większości przypadków ludzie z monterki mieli lepsze płace niż kadra inżynierska, nawet ta doświadczona. Nie uważam, że monter powinien zarabiać mniej - broń boże, bo robota na obiekcie jest trudna. Ale inżynierowie, mający na barkach sporo odpowiedzialności powinni być lepiej nagradzani. Miałem przyjemność pracować ściśle z Zarządem firmy i dobrze to wspominam. Tam jest ciągle myślenie otwarte, logiczne i racjonalne. Niestety, powinni skrócić smycz kierownictwu średniego szczebla, bo to oni skutecznie filtrują informacje które przechodzą wyżej. Nie twierdzę, że wszyscy są źli. Są tacy kierownicy których polubiłem i ceniłem. A są tacy, który nie można było ufać w żadnej kwestii.

07.10.2019 11:23

Jak ze studentami w CONTROLTEC SP. Z O.O.? Chętnie zatrudniają?
    ReviewUserIconMateusz K.

02.10.2019 12:44

Bardzo źle oceniam rozmowę kwalifikacyjną. Półtora roku temu byłem na rozmowię na stanowisko asystenta projektanta elektryki i AKPiA. Rozmowa w zasadzie w 100% techniczna. Z wiedzy teoretycznej nie było źle, przynajmniej tak stwierdził Pan Michał "wiedza teoretyczna jest ok. Z praktyką gorzej, mam małe doświadczenie. Zrezygnowałem jednak z dalszego etapau jak na końcu rozmowy dano mi... Do układania szcześcian z drewnianych klocków. Ktoś może wytłumaczyć co to za standard?! Jeden z panów bardzo arogancki. Jak mu się niechciało, mógł na rozmowę nie przychodzić.
    ReviewUserIconKoyima

22.03.2019 18:43

Witam, Patrząc z perspektywy czasu, własnego doświadczenia i zmieniających się warunków płacowych na rynku pracy z pełną świadomością mogę powiedzieć, że: 1. Jeżeli chcesz pracować w CTEC (czytaj Controltec) nie licz na wynagrodzenie adekwatne do twojego doświadczenia. Bo coś takiego nie istnieje. Z 7 - 8 letnim doświadczeniem zgarniesz może 5,5 tys na łapkę. Hmm połowę tyle zarabia kasjer w Lidlu. Czysty wyzysk!!! Każda inna firma (z pełną świadomością to mówię) zaproponuje więcej wiedząc, że w dzisiejszych czasach trudno o doświadczonego pracownika. Teraz wiadomo pracodawca będzie się tłumaczył, że nie tylko doświadczenie ale również umiejętności się liczą (taka prawda z tym się zgodzę). Ale na litość boską jak pracownik który ma 7 lat doświadczenia zarabia porównywalnie tyle co pracownik z 1,5 letnim doświadczeniem. Niestety w firmie nie liczą się kompetencję tylko hmmm jak by to delikatnie nazwać "koleżeństwo" każdy powinien wiedzieć o co chodzi. 2. Premie są, w zależności od tego jak zaangażowałeś się w dany projekt. Premie liczone są przeważnie od zakończonego projektu bądź etapu. Liczyć można na (no i teraz ciekawostka - dla mnie nie do pomyślenia): a. Możesz zgarnąć premie w wysokości (usunięte przez administratora)tysiące brutto w skali roku (średnia statystyczna) co daje miesięcznie około 118 zł miesięcznie (zafunduje kobiecie wczasy na Haitii ewentualnie kupię dezodorant w sprayu :D) Wiadomo w zależności od tego co będzie chciała:D b. (usunięte przez administratora) zł na miesiąc ( i teraz nie żartuję - taką kwotę otrzymał jeden z pracowników jako premie) 3. Poziom techniczny, hmm chyba najważniejszy punkt jeżeli chodzi o możliwość zdobycia cennego doświadczenia (niektórzy nazywają to profesjonalizmem). No właśnie kurczę nic nie mogę powiedzieć na ten temat bo profesjonalizmu brak (nie licząc 2 no może 3 osób w firmie). 4. Kierownictwo - ktoś kiedyś powiedział jeżeli coś umiesz jesteś w stanie wytłumaczyć to czteroletniemu dziecku. W tym wypadku czteroletnie dziecko tłumaczy nauczycielowi. Upss zmieniamy system nauczania. No ale podsumowując nic ciekawego cię nie spotka w CTEC (czytaj wyżej) no może częste wyjazdy i brak (no właśnie brak mi słów) chodzi o to, że jak się wykażesz i będziesz zapierniczał jak gość mieszkający na pustyni opiekujący się kozami i jeżdżący na wielbłądzie nikt tego nie zauważy, nie doceni (początkowo możesz uważać, że jesteś GOŚĆ) ale tak nie jest. Ukłon w waszą stronę. Pozdrawiam T.C
    ReviewUserIconMarek

24.02.2019 02:27

Ostatnimi czasy w cetecu wprowadzono... uwaga... DZIENNE GODZINOWE RAPORTY CZASU PRACY. Czyli każdego dnia pracownicy zobowiązani są w dokładnością do chyba 15 min rozliczać się z wykonanych prac. Oczywiście czas konieczny do wykonanie owego bezeceństwa nie wlicza się do czas u pracy. Kto to wymyślił? Dlaczego? Receptą na niekompetencję kadry kierowniczej w cetecu jest więcej kontroli.

24.01.2019 11:03

ReviewUserIconMarek

01.02.2019 19:33

Potwierdzam, że powszechną praktyka w firmie, jest obiecywanie wysokich premii podczas rozmów kwalifikacyjnych oraz na wczesnym etapie projektu. Wg mojej wiedzy nikt z pracowników nie otrzymał nigdy premii.
    ReviewUserIconGwiazda

05.11.2018 10:05

Omijać szerokim łukiem... Nie płacą za nadgodziny Moje sugestie dla CONTROLTEC SP. Z O.O.: 0/10 Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zapoznał się z kodeksem pracy.
    ReviewUserIconGigi

25.01.2019 10:08

Nie wiem w jakim dziale ty pracujesz, kogo reprezentujesz, ale mijasz się z prawdą. Wydaje mi się ze nie jesteś pracownikiem tej firmy lub kierujesz jakimś działem i za wszelką cenę w sposób kłamliwy chcesz przywrócić dobre imie firmie. Formy twojej wypowiedzi wskazują, że możesz być opłacony za wypowiedzi prezentowane na gowork. Jeśli jest tak wspaniale to dlaczego tyle ludzi się zwalnia? Dlaczego zwalniają się ludzie z doświadczeniem, czy kierownicy którzy są na prawdę czegoś warci? Czyżby te kilkadziesiąt osób które odeszło o których wspomniał właściciel podczas spotkania świątecznego to nic? To świadczy o firmie niestety i jeśli jest tak duża rotacja to znaczy że zarządzają nią nieodpowiedni osoby w nieodpowiedni sposób.

25.01.2019 13:35

Zastanawiałeś się czasami nad zestawieniem danych o których tak ogólnikowo piszesz i bez zrozumienia? Zastanawiałeś jakie grupy osób zwalniają się albo są zwalniane? Zastanawiałeś jakie są rzeczywiste powody w każdym z tych przypadków? Zastanawiałeś się jakie są cele zarządzających, które Tobie mogą się wydawać niezrozumiałe? Zastanawiałeś się nad warunkami wewnętrznymi i zewnętrznymi mającymi wpływ na pracowników i pracodawców? Nad trendami w gospodarce? Nad potrzebą dostosowywania się do panujących warunków? ........ i mnóstwa innych warunków. Patrzysz na wszystko przez bardzo wąski pryzmat i zamiast być dociekliwym, zadać sobie i innym pytanie dlaczego, rzucasz ogólniki bez głębszej analizy. PS Kto wie, może tak też bez dociekliwości, wnikliwości, bez zaangażowania realizowałeś zadania powierzane Tobie przez firmę, powodując tym samym problemy za które teraz oskarżasz innych... Kto wie... Pozdrawiam;
    ReviewUserIconMarcin

02.12.2018 17:44

Polecam szczerze firmę. Bardzo dobrze płacą. Jest dużo doświadczonych ludzi, chętnych do pomocy i przekazania wiedzy młodym. Projekty są bardzo ciekawe. Dużo szkoleń nie tylko technicznych ale też mededżerskich. System płac jasny, czytelny i sprawiedliwy. Duże premie po zakończeniu projektów. Oprócz tego zapewniają służbowy telefon, laptop i pyszną kawę w biurze!

Zostaw merytoryczną opinię o CONTROLTEC SP. Z O.O.

Nie przegap nowości o CONTROLTEC SP. Z O.O.!