OZGraf
3 31 6 1

Opinie o OZGraf

Stefan

Największy zakład poligraficzny w Olsztynie czy warto tam pracować? i czy dobrze płacą?

Magda
@Stefan 09.01.2018 21:37

Szczerze odradzam. Tam nie szanują ludzi, pracowałeam koło 4 lat i dziękuję,że już się to zakończyło. A zarobki dają wiele do życzenia. Ludzie po 30 latach pracy mają takie same a niejednokrotnie i niższe zarobki od osób zatrudnionych rok czy dwa lata temu. Nie rozumiem na jakiej zasadzie rozdzielane są stawki. Tylko stres, nerwy, nieumiejętność działu technologii w rozkładaniu etapów pracy, o kontrolowaniu tych etapów już nie wspomnę. Wszystko na tzw "łapu-Capu". Koleżaneczki czy koledzy zarządzających czują się tam jak pączki w maśle, na każdym kroku szerzy się donosicielstwo. Trzeba uważać co, gdzie i komu się mówi. A jeżeli umiesz donosić, skarżyć to możliwe,że będziesz tym przysłowiowym "pączkiem w maśle" ale tylko dopóty, dopóki będziesz potrzebny. Takie są moje odczucia ale czytając jeden z powyższych komentarzy, nie tylko moje.

Pracownik
@Magda 04.01.2019 13:11

Dopóki będzie tam rządzić Baśka, to nic się nie zmieni. Baba powinna trochę hamować swoje zachowanie i odzywki do pracowników. Myśli, że ludzie ją szanują i się jej boją a tak naprawdę to śmieją się z niej i unikają, by nie mieć do czynienia ze sfrustrowaną babą.

Magda
@Pracownik 13.01.2019 19:09

Zgadzam się! Ta kobieta to zło wcielone. Ileż to ja razy rozmyślałam jakby tu jej uniknąć, koszmar, jeżeli kobitka nie machnie czegoś w "kantorku" to jest nie do zniesienia.

Gutek

Dobra firma i chciałbym się tu zaczepić do pracy. Coś podpowiecie?

Magda
@Gutek 25.03.2018 20:05

Nie polecam, to najgorsze co mnie w życiu spotkało

Km
@Gutek 25.03.2018 20:05

Nie

ExMaszynista
@Gutek 25.03.2018 20:05

Lipski potrafi zwalniac wyszkolonych maszynistow by tylko przyoszczedzic. Dno i beczka mulu, dyrektor produkcji rozdaje wypowiedzenia na lewo i prawo a mistrzowie wciskaja bezplatne urlopy zeby tylko nie stracic pracownika. Wiec jesli nie masz aspiracji i lubisz byc dymany to praca wlasnie dla Ciebie.

Karola

Praca nie jest zła, gorzej już z kasą. Najniższa krajowa, nadgodziny za marną stawkę. Często praca po 12 h i w soboty. Wynagrodzenie zawsze wypłacane na czas, wszystkie socjalne zapewnione. Ludzie naprawdę sympatyczni tam pracują, oczywiście poza kilkoma wyjątkami. Niestety panuje tam tzw "kolesiostwo". Pani J., która pracuje na falcerce ma tak nudne życie, że interesuje się życiem innych pracowników, rozsiewa kłamliwe plotki. Nie daj Boże jak się pani J. nie spodobasz... Jestem tego doskonałym przykładem. Co chwila składała na mnie skargi, rozsiewała plotki na mój temat (z kobietą rozmawiałam jeden raz przez 10 miesięcy mojej pracy). Mistrzyni pani B. zamiast dusić w zarodku konflikt, czy też wyjaśnić sprawy, woli zwolnić pracownika na podstawie kłamliwych opinii, które opowiada jej koleżanka pani J. z falcerki. Jeśli jesteś brzydka i nic nie potrafisz, to jesteś super pracownikiem dla nich. Jeśli zaś jesteś atrakcyjną kobietą, która obsługuje maszyny, to licz się z tym, że słynna pani J. już się weźmie za Ciebie, a mistrzyni pani B. zaraz Cię zwolni z pracy. Ja zostałam zwolniona za to, że byłam na zwolnieniu i robiłam ogórki w sloikach. Tak, tak, dobrze czytacie. Drugi powód, to taki, że wstawione zostało zostało zdjęcie jak piję piwko na urlopie. Oczywiście oficjalnie podano powód "redukcja etatów". Jeśli masz stalowe nerwy do pracy z takimi ludźmi, to idź śmiało.

ktosiek
@Karola 25.10.2018 11:37

może szanowne szefostwo w końcu sie ogarnie i zrobi porządek z tym wszystkim. Może twoj komentarz otworzy im w końcu oczy na to co sie tam dzieje

Paulina
@ktosiek 07.11.2018 14:03

Czy posiadasz podobne doświadczenia jak @Karola z firmą OZGraf? Jeżeli pracowałeś w firmie, to zachęcam Ciebie do podzielenia się nimi, gdyż na forum liczy się każda merytoryczna wypowiedź, która w przyszłości może pomóc osobom zainteresowanym podjęciem pracy w niej.

Bartek

Jeśli ta najniższa krajowa jest dla osoby zaczynającej karierę zawodową to norma. Trzeba pokazać co się potrafi.

Ja
@Bartek 25.10.2018 17:41

Niestety tak nie jest.

Paulina
@Ja 26.10.2018 12:19

Z Twojej wypowiedzi ciężko wysnuć konkretne informacje dotyczące tego pracodawcy. Czy masz na myśli to, że warunki zatrudnienia w OZGraf nie zmieniają się wraz ze stażem pracy w niej? Myślę, że warto rozwinąć Twój wpis i napisać bardziej szczegółowo co firma zapewnia swoim pracownikom.

Paulina

@Piotr Każdy użytkownik ma prawo wyrazić swoją opinię anonimowo, niezależnie od tego czy jest ona pozytywna czy negatywna. Ważne, żeby opinia była zgodna z prawdą i nie łamała regulaminu forum. Jeżeli jest coś, czym chciałbyś się podzielić z innymi użytkownikami forum, to proszę napisz. Każda z Waszych opinii może przekonać niezdecydowane osoby.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w OZGraf? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Piotr
@Administrator 25.04.2018 09:32

kto się odważy tu cokolwiek napisać (poza lizusami i donosicielami), jeżeli trzeba wydać zgodę na przetwarzanie danych osobowych

Administrator

Jak oceniasz pracę w przedsiębiorstwie OZGraf? To istotne, by poznać ocenę każdego pracownika.

Wierna
@Administrator 09.02.2018 08:26

Lidl daje podwyżki o 9,3 proc. Zarobki do nawet 4050 zł Pracownicy Lidla będą zarabiać od 2800 zł do 3550 zł brutto, czyli o 250 zł więcej niż przed rokiem. A ci z dłuższym stażem pracy nawet 4050 zł. Po roku zatrudnienia niemiecki pracodawca gwarantuje wzrost płacy do 2950-3750 zł brutto, a po dwóch latach od 3150 do 4050 zł brutto. Czytaj więcej: http://www.dziennikzachodni.pl/strefa-biznesu/wiadomosci/z-regionu/a/lidl-daje-pracownikom-podwyzke-od-marca-dostana-nawet-4-050-zl-to-wojna-lidla-z-biedronka-na-zarobki-2322018,12950507/

Paulina
@Wierna 25.02.2018 20:21

Ja zarabiam więcej niż w Lidlu

Klaudusia
@Paulina 03.03.2018 15:16

zrezygnowałam z pracy w OZGraf i teraz zarabiam dużo więcej

Stefan

Największy zakład poligraficzny w Olsztynie czy warto tam pracować? i czy dobrze płacą?

Paulina

Wiecie, że OZGraf otrzymał symboliczne statuetki za osiągnięcia w dziedzinie bezpieczeństwa? http://www.ozgraf.com.pl/aktualnosci/wyroznienia-za-dbanie-o-bezpieczenstwo

Kolo

Tam zawsze przyjmują i będą przyjmować. Rotacja jest bardzo duża, ze względu na charakter tej pracy. W zasadzie biorą każdego. Rekrutacja przypomina łapankę z ulicy. Godzinowa płaca minimalna a praca jak w akordzie. Przygotuj się na pracę po 12 godzin dziennie i to często w porze nocnej. I tak po trzy dni a nawet i po pięć, jak interes się im kręci. Jeżeli posiadasz "końskie zdrowie" i zero prywatnego życia oraz godzisz się na wynagrodzenie odwrotnie proporcjonalne do włożonego wysiłku - startuj :)

EWA

CHCIALABYM SIE DOWIEDZIEC CZY PRZYJMUJA OBECNIE DO PRACY

abra

co do mistrzyni, to jak się u was dostać na takie stanowisko?

Paradox

Praca sama w sobie nie jest zła.Gorzej z atmosferą,którą wprowadzają ludzie tam pracujący.Jeden drugiemu by nóż w plecy wbił za marny akord,a dopingująca mistrzyni z uśmiechem na twarzy patrzy na to wszystko i dopuszcza do takich sytuacji sama.Plotki i jeszcze raz plotki oraz faworyzowanie pracowników,którzy przychodzą w soboty i zostają na nadgodziny,a ten co chce spędzić czas z rodziną już ma mniejsze prawa np do urlopu w odpowiednim dla niego terminie.Zresztą o urlopy zawsze jest afera i problem ze strony mistrza.Nigdy bym tam więcej nie wrócił.Odradzam.

Maszynista
@Paradox 18.08.2016 12:20

Sama prawda, poza tym lipski potrafi zwalniac wyszkolonych maszynistow by tylko przyoszczedzic. Dno i beczka mulu, dyrektor Jachemek rozdaje wypowiedzenia na lewo i prawo a kierownicy dzialu wciskaja bezplatne urlopu zeby tylko nie stracic pracownika. Wiec jesli jie masz aspiracji i lubisz byc dymany to praca wlasnie dla Ciebie.

anonim

(usunięte przez administratora)

pojutrze

Ogłoszenie zarówno na operatora jak i na maszynistę jest jest nadal aktualne.

Agatka

Też uważam że to fajny zakład. Znam ludzi którzy pracują tam wiele lat i są zadowoleni. A ile tam można poznać fajnych ludzi. Spróbujcie sami.

wierna

Każdy tylko narzeka ale nic konkretnego nie mówicie. Najlepiej narzekać a może tak coś dać od siebie. Pokazać co się potrafi a potem wymagać. Uważam że jest super

romek

szczerze mówiąc jedyne co mi się rzuca w oczy jak do tej pory to ich strona i napis "WYDRUKUJEMY TWÓJ SUKCES". Niby wszystko ładnie pieknie, ale oprócz tego to moim zdanie nic nie zachęca do dalszego oglądania strony. Parametry drukownia też z jakims patosem sa napisane, dziwna reklama strony moim zdaniem.

dcxh

a czy mozna liczyc na podwyżke ewentualne premie? czy wynagrodzenie wypłacane jest na czas w terminie? jak jest z rekrutacja? o co szczególnie pytają na co zwrócic trzeba szczególną uwagę przy rozmowie z pracodawca? jakie mozliwosci rozwoju oferuje firma swoim pracownikom? dziekuje za odpoiwedz pozdrawiam serdecznie.

ja

skarga

anonim

(usunięte przez administratora)

*druk*

najniższa krajowa

*druk*

zakład beznadziejny już pół roku czekam na sprzedaż swoich akcji a tak obiecywano złota góry

adam

nic nowego - lipa na pokladzie [usunięte przez moderatora]. szkoda czasu i nerwow

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

Niektóre komentarze nie są do końca prawda i pomimo wszystko jednak nie jest to najgorszy zakład pracy w Olsztynie . Jeśli ktoś chce się dowiedzieć więcej o pracowaniu tam może się odezwać do różnych osób na fb.

pracownik

Pracodawca który gnębi pracowników i czeka aż się sami zwolnią bo nie musi płacić odprawy . Czysta złotówa . przegrywa sprawy w sądach z pracownikami których oczerniał . Zakład i tak chyli się ku upadkowi , kwestia tego roku 2013. Jaka kariera ????

Ela

Jesli lubisz[usunięte przez moderatora] pracowac[usunięte przez moderatora] za marne grosze to polecam. atmosfera do[usunięte przez moderatora] ale nie ma co sie dziwic jak W[usunięte przez moderatora] nie placi na czas i calosci. dzieki ci[usunięte przez moderatora] Pozdro dla BZGraf

druk
@Ela 15.10.2011 21:07

pracowałem wiele lat dzieci kilka i aby pójść na urlop 2-tygodniowy musiałem pracować w niedziele i soboty po 12 godz.(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o OZGraf - Olsztyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OZGraf