Foonsy S.A.

Września

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 33 ocen.

Foonsy S.A.
4 33 6 1

Opinie o Foonsy S.A.

Bartek

Foonsy ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy są szanse na dostanie pracy w firmie?

Jan
@Bartek 23.10.2018 13:27

Na jakiej podstawie wnioskujesz? Bazujesz na opiniach poniżej czy masz jakieś inne źródła.

Edward

Wiem, że jest to miejsce gdzie mogę uzyskać informację na temat Foonsy jako pracodawcy, ale być może zajrzy tu osoba która użytkuje ten system. Niestety nigdzie nie mogę znalezć informacji na temat samego systemu. Wiadomo że kontaktując się z firmą usłyszę same superlatywy. Spotkałem się z Foonsy i moje pierwsze wrażenia są pozytywne. Chciałbym uzyskać opinie jak wygląda wsparcie ze strony tej firmy? W jakich branżach używacie tego systemu? Jestem zmuszony w ciągu miesiąca rozpocząć wdrażanie w naszej firmie. Za wszystkie informację z góry bardzo dziękuję

Jarosław
@Edward 25.10.2018 10:39

@Edward, system jest tak zbudowany, że nadaje się pod niemal każdą branże. Proponuje wyprobować system w wersji testowej. Co do wsparcia - jest ono natychmiastowe. Tak jak było napisane poniżej, programiści robią tam dobrą robotę. Jeżeli czegoś Ci brakuje na pewno to dorobią, dopasują. To nie jest zamkniete oprogramowanie którego nie można już modyfikować. Kazdy klient ma inne wymagania i pod każdego trzeba odpowiednio dopasować. Nie chce zdradzać swojej działki pod jaką uzytkuję produkt ale polecam.

Edward
@Edward 25.10.2018 10:39

Czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć?

Jan
@Edward 28.10.2018 20:02

Zapytał Edward (prezes Ryszard) odpowiedział Jarosław (prezes Ryszard). To jakaś farsa, to ma być portal o pracodawcach, a nie kryptoreklama firmy. Proponuje usunąć ten wątek.

pepe

35zł/h B2B Brak urlopów Podejście w stylu "Tak robimy od zawsze, więc tak będzie najlepiej"

Arkadiusz
@pepe 28.09.2018 14:02

Czy podana stawka jest stawką na start? Pytam ponieważ stawki programistów obecnie przy umowie B2B zaczynają się od 50zł netto/h od Juniora w woj. Wielkopolskim. Jeżeli tak to firma ma dużo do nadrobienia i będzie mieć problem ze znalezieniem/utrzymaniem pracownika.

Pope
@pepe 28.09.2018 14:02

Oo to widzę że były podwyżki ????

popek
@Pope 02.10.2018 17:39

albo byłeś tanim pracownikiem (usunięte przez administratora) przez pracodawce, przepraszam kontrahenta bo tutaj UoP nie istniała jak ja byłem i pewnie nadal nie istnieje

pepe
@Arkadiusz 02.10.2018 14:54

Stawka jest teoretycznie na start, jednak na podwyżkę nie ma co za bardzo liczyć. Ze znalezieniem pracowników firma raczej nie ma problemów (ogólnie jak na Wrześnię 35zł/h dla programisty to (relatywnie) całkiem fajna stawka) jednak z utrzymaniem tych pracowników już gorzej. No i z jakością/umiejętnościami samego pracownika przy takiej stawce bywa różnie ;)

Arkadiusz
@pepe 03.10.2018 14:25

skoro piszesz "bywa różnie ;)" czyli rozumiem, że pracujesz w tej firmie i masz 35zl /h i jesteś świeżakiem? czy firma rekrutuje obecnie do pracy jako programista? Jeżeli chodzi o jakość to skomentuje to tak: słabi programiści się wykruszają po góra 3msc i odpadają, tak to wygląda u programistów, osoba posiadająca umiejętności wytrzyma długo, mam staż około 10 lat i wiem jak wygląda w tej branży, napisałeś, że z utrzymaniem pracowników już gorzej - mogę prosić o wyjaśnienie?

dowcip
@pepe 03.10.2018 14:25

Nie ma problemów? OKROPNY ŻART. Programistów brakuje, a za takie pieniądze kto chciałby programować dobrego ERPa?

Honorata

@poszukujący pracowników, forum służy wymianie opinii na temat pracy w danym przedsiębiorstwie. Ten wątek dotyczy firmy Foonsy S.A.. Użytkownicy forum mogą wymieniać się opiniami na temat warunków i atmosfery pracy w Foonsy S.A..

poszukujący pracowników

Słyszałem wiele pozytywnych opinii o programistach w Foonsy, jeżeli będziecie zamierzali zmienić pracodawcę to zapraszam do mnie. Jestem w stanie zaoferować bardzo dobre warunki finansowe oraz UoP.

J

@Przemo, polecam system z uwagi takiej, że posiada wiele innowacji biznesowych. Konkurencja posiada stare systemy i wiele ukrytych kosztów. Jeżeli napotykam problem z systemem jest on bardzo szybko rozwiązywany przez programistów. Podsumowując, programiści wykonali bardzo dobrą pracę tworząc Foonsy ERP.

Przemo
@J 23.08.2018 10:14

@J czy mógłbyś napisać jakie konkretnie są to innowacje ? z góry dzięki!

Patrick
@Przemo 23.08.2018 14:28

Podpinam się. Czy pracownicy mogą się wypowiedzieć na temat samego systemu, polecicie?

Były pracownik

Czas spędzony w firmie wspominam z mieszanymi uczuciami. Z jednej strony fajnie ludzie, z każdym można się dogadać, poprosić o pomoc. Z drugiej słabe warunki zatrudnienia (B2B lub UZ) i wiecznie spozniajace się wypłaty (nigdy nie otrzymałem jej w terminie). Po odejściu z prscy czekam już kolejny tydzień za przepracowany miesiąc, prezes nawet nie raczy odpowiedzieć na moje wiadomości. Co do samych obowiązków - robiłem inne rzeczy niż te do których zostałem zatrudniony. Nikt mnie nie wprowadzał, sam musiałem uczyć się systemu. Jeżeli ktoś zapyta mnie czy polecam pracę w tej firmie - nie. Jeżeli ktoś szuka dobrych pracowników do współpracy polecam skontaktować się z osobami które tam pracują.

Przemo

Czy to prawda że lepiej dać sobie spokój z tym systemem? Miałem okazję spotkać się z produktem foonsy ERP, pierwsze wrażenie było dobre, ale przeraża mnie fakt waszych opinii. Może lepiej postawić na ugruntowanego dostawcę oprogramowania ?

Jerzy

Jeśli ktoś pracuje bo musi i niestety nie spełnia oczekiwań firmy to będzie niezadowolony i pisanie jest wówczas odreagowaniem!!!

dev2

@Krzysztof to raczej pracodawca, bo jaki normalny informatyk/programista pyta na gowork o pracę? :/

Krzysztof

Słyszałem, że firma ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca. Może podpowiecie czy potrzebni są ludzie?

dev

1. Śmieszne pieniądze, 30zł/h B2B po ponad 2 latach pracy. 2. Brak urlopów. 3. "Rodzinna firma", tzn. lepiej ma osoba po znajomości niż doświadczony pracownik. 4. Brak sprzętu, tzn. każdy przynosi swój. 5. Brak szkoleń. 6. Brak dokumentacji. 7. Brak testów. Prezes słucha niewłaściwych doradców albo wydaje pieniądze na bzdety, czy też w nieodpowiedni sposób. Jak poniżej, TV ważniejszy od monitorów. Jedyny plus to ekipa, ale już połowa odeszła.

anonymous

Niestety ze smutkiem muszę przyznać, że "były pracownik" ma w 100% rację. 1. Oznajmiasz, że odchodzisz - jesteś wrogiem i na kasę czekasz miesiącami. 2. Nowi dostają zawsze lepsze warunki niż starzy wyjadacze. 3. Kasa marna jak na B2B (o innej formie współpracy zapomnij) 4. Brak urlopów 5. Jeżeli masz jakieś własne zdanie, powinieneś je zachować do siebie bo i tak nie zostanie ono wysłuchane 6. Idziesz do pracy to przynieś swój sprzęt. Prezes woli kupić telewizor, który jest odpalany raz na pół roku niż kupić monitory dla programistów 7. Herbata - jak sobie kupisz, co najwyżej możesz liczyć na rumianek albo inną "zielonkę" 8. Zatrudnianie po znajomości. Ty (usunięte przez administratora) a inni niech sobie odpoczywają 9. Szkolenia - brak 10. Jeżeli jesteś nowy to zapomnij, że ktokolwiek Cię wprowadzi lub Ci pomoże 11. Dokumentacji brak 12. Hipokryzja to standard. Śmiejemy się z innych, nie widząc swoich własnych wad Ogólnie nie wspominam źle czasu spędzonego w firmie, ale to w jaki sposób są tam traktowani starsi pracownicy to kpina. Teraz nowi przejmują stery w firmie, zobaczymy jaki to przyniesie skutek.

były pracownik

Zdziwiony jestem, że nie ma jeszcze ani jednej opinii... Pracowałem w firmie pare dobrych lat i nie polecam nikomu! Za późno przejrzałem na oczy, możliwe że przez monotonnie życia codziennego. Firma dla studentów lub "rodzynków po znajomości". Jeżeli firma woli docenić nowego, który ledwo zaczyna przygodę z IT niż pracownika, który posiada kilka lat doświadczenia to sami sobie odpowiedzcie. Pracodawca próbuje manipulować ludźmi, przed każdym coś mówi i myśli ze pracownicy miedzy sobą siedzą cicho i nic nie mówią. To nie lata 80, w IT rządzi inny rynek zasad, który w Foonsy jest nieznany. Na początku obiecują gruszki na wierzbie a ostatecznie i tak nic z tego nie ma. Nie wspomnę o podwyżkach, których nie ma! Bardziej opłacałoby się zwolnic i złożyć podanie na nowo bo z tego co się wszyscy orientują, nowe osoby dostają lepsze stawki niż osoby które tam pracują kupę lat. Winę za wszystko zwalają na programistę, że żle napisał i miał płacone za prace, którą źle wykonał. Tylko jak wypuszcza się do klientów soft który nie został wcale przetestowany to jak może być inaczej? Foonsy wychodzi z założenia ze programiści mogą zarabiać bardzo słabo! Nie wiem czy nie orientują się jakie są obecnie stawki na rynku albo udają, że nie wiedzą. Obecnie umowa tylko B2B, brak urlopu, wymaganie bycia dostępnym przez 24h, opóźnienia w wypłatach, śmieszne premie lub ich brak, zwalanie winy na pracownika to tylko kilka z minusów jakie tam są. Kiedyś były jeszcze jakieś spotkanie integracyjne...teraz to zapomnijcie, w firmie nawet wigilii nie robią. Ludzie zaczęli odchodzić lawinowo i przypuszczam, że to nie jest koniec, zostaną tylko Ci nowi którzy jeszcze nie wiedzą co ich czeka. I na końcu dodam, że jak oświadczysz, że rezygnujesz to jesteś traktowany jak wróg nr 1 oraz musisz dopominać się o swoją ostatnią wypłatę...

admin

Macie doświadczenie w pracy w firmie Foonsy Sp. z o.o. ? Znacie osoby, które tam pracowały? Czekamy na Wasze komentarze!

Zostaw opinię o Foonsy S.A. - Września

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foonsy S.A.