Jestem słuchaczką na kierunku technik usług kosmetycznych we Włocławku i dotychczas byłam zadowolona ze szkoły Pascal. Pani (usunięte przez administratora)bardzo dobrze przekazuje wiedzę i ma bardzo profesjonalne przygotowanie pedagogiczne a zajęcia w pracowni są na prawdę przyjemnością. Niestety nie można tego powiedzieć o osobie która prowadzi zajęcia z anatomii. Pani (usunięte przez administratora)zachowuje się bardzo zniechęcająco i nieprofesjonalnie do swoich słuchaczy. To co najbardziej pamiętam z zajęć to jej fochy i zmienne nastroje i wręcz niemiłe odzywanie się do słuchaczy. Na zebraniu organizacyjnym pamiętam jak Pani Dyrektor powiedziała ,że kierunek jest bardzo przyjemny( tu jak najbardziej się zgadzam) i kadra nauczycielska jest bardzo przyjazna( no i tu niestety pojawia się pewne ale...) Pani od anatomii posiada bardzo obszerną wiedzę i to nie podlega jakiejkolwiek dyskusji , która niestety nie idzie w parze z przygotowaniem pedagogicznym. Czuję się bardzo rozczarowana i większość moich koleżanek z roku też, nawet odechciewa mi się chodzić do niej na zajęcia, gdyż jestem traktowana jak większość dziewczyn jak małolaty ze szkoły podstawowej, choć jesteśmy dorosłymi kobietami z rodzinami i pomimo wielu obowiązków domowych i pracy podjęłyśmy / podjęłam wyzwanie by zapisać się na ten kierunek dla mojej własnej przyjemności a ta przyjemność staję się niechęcią. Ta osoba faworyzuje osoby z grupy, które już u tej Pani się uczyły, osoby które przychodzą na zajęcia mają zaliczone sprawdziany tylko dlatego że przyszły i wpisały się na listę. Sama się wpisałam i zaliczyłam chociaż nic nie umiałam i nadal myślę, że to bardzo niesprawiedliwe. No i te zwracanie uwagi komuś na zajęciach przy wszystkich słuchaczach, gorzej niż w podstawówce!! Moja opinia wyraża tylko moje niezadowolenie na takie sytuacje. Polecam tą szkołę i ten kierunek zdecydowanie ze względu na tą kadrę dzięki której nie zrezygnowałam jeszcze bo ten jeden Nauczyciel to mniejszość na szczęście