Saueressig

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 143 ocen.

Opinie o Saueressig

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saueressig

Zniesmaczony

Co tam się dzieje w tej firmie. Chciałem tam kiedyś złożyć dokumenty. Teraz nie żałuję ,a nawet się cieszę że tak wyszlo☺. Widzę że kierownictwo jest niereformowalne. A tej chemii naprawdę tak dużo macie? I rotacja taka jak piszecie? Normalnie aż strach myśleć co tam będzie dalej. Za 1800 to już nawet markety nie przyjmują. Tragedia. Wnioski nasuwają się same.

Pracownik

dokładnie tak jak koledzy wyżej opisali, nic nie motywuje jak porządna podwyżka pensji, to co ludzie dostali to są podwyżki których i tak nie idzie odczuć, wszystkie firmy oferują więcej niż tu maja ludzie którzy pracują już ładnych parę lat, mało tego nieliczni pracownicy potrafią robić nie tylko na jednym dziale lecz potrafią obsługiwać więcej działów. I znają się na tej robocie jak i potrafią rozwiązywać problemy na tych działach. Lecz jeszcze trochę ludzie którzy pracują rok, dwa beda zarabiać tyle samo co ci którzy pracują po 10 i więcej lat. Agnieszko mam pytanie do Ciebie dlaczego firma pozwala odejść pracownikom z tak dużym stażem, oraz doświadczeniem? Pracownik po tylu latach pracy i doswiadczenia jest pracownikiem że tak nazwę bezproblemowym bo wie co robić i nic go nie zaskoczy, a młodzi pracownicy potrafią tylko wciskać klawisze i wychodzą z założenia że co będzie to będzie on ma tylko to robić i nic więcej. Na moje to jeszcze nie koniec zwolnień, tylko szkoda że odchodzą pracownicy co robią już kilka lub kilkanaście ładnych lat, którym nie trzeba mówić co mają robić bo dobrze wiedzą. Odejdzie jeszcze paru dobrych pracowników to się oczy otworzą ale dopiero jak zobaczycie statystyki wysyłek i błędów, bo tego ile było wysyłane to juz nie będzie.

Janusz gol

Siemka!! Stało się tak jak przewidziałem czyli po urlopach kolejni pracownicy się zwalniają. Ślepiec by zauważył, że źle się na produkcji dzieje. Ale cóż ... Chcecie wiedziec co będzie dalej ??? Oj taak Jeśli nie zamkną firmy do tego czasu( a są takie pogłoski ) to po nowym roku posypią się kolejne wypowiedzenia. Co tu dużo pisać. Pracownik za grosze pracował nie będzie więc szuka pracy gdzie indziej. Bez ludzi nie będzie produkcji. Bez produkcji ... firma do zamknięcia ... Yyy kierownictwo i administracja będzie wtedy potrzebna ??... Temat do przemyśleń.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Production - a możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Często warunki zatrudnienia różnią się od siebie w zależności o stanowiska pracy.

Ja
@Agnieszka 16.08.2017, 15:21
@Production - a możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Często warunki zatrudnienia różnią się od siebie w zależności o s...

Na każdym stanowisku są ludzie normalni którzy zarabiają grosze i są dupowłazy którzy zarabiają więcej i poklepani po plecach przez kierownictwo że to oni są niby najlepsi.

Production

Powiem tak dopóki będzie tam kierował produkcją w cudzysłowiu oczywiście kierował , Waldziu z krzywym nosem to będzie koniec tej firmy za jakiś czas. Ile zmieniło się od odejścia Lewego? Zarobki o dobre 30% poszły w dół, atmosfera taka że za chwile będziemy się bić na produkcji i mało tego baran myśli że jest w porządku. Tak że Waldziu jeżeli masz troche honoru odejdź z tej firmy. Ps Maciej fajnie sobie wytresowałeś dwóch osłów jeden na produkcji drugi na spedycji ????

Były pracownik

Co tam koledzy słyszałem że z łaski dali wam podwyżke od lipca? A teraz co miesiąc wam premie zabierają... Ha ha ha dobrze że odeszłem z tej firmy. I trochę wam współczuje bo nic nie osiągniecie pracując w tym syfie.

ahoj
@mat 09.07.2017, 20:06
Ile zarabiają graficy - zajmujący się składem?

Po zabraniu premii słyszałem że 1800 zł nawet jak zarobisz kokosy to zobacz jaka jest rotacja, ogłoszenia non stop od kilku lat :-)

Janusz gol
@ahoj 09.07.2017, 22:29
Po zabraniu premii słyszałem że 1800 zł nawet jak zarobisz kokosy to zobacz jaka jest rotacja, ogłoszenia non stop od kilku lat...

Dokładnie Małe zarobki, duże wymagania. Nikt normalny tam nie przyjdzie pracować. Zobaczycie po okresie urlopowym jak ubędzie pracowników.

Holendergwalcipolki

Firma niby taka super a co miesiąc te same ogłoszenia. Macie tam dużą rotację ?

?
@Holendergwalcipolki 10.06.2017, 10:11
Firma niby taka super a co miesiąc te same ogłoszenia. Macie tam dużą rotację ?

to nie rotacja tylko nikt nie chce przyjsc

We are one
@? 12.06.2017, 15:11
to nie rotacja tylko nikt nie chce przyjsc

Nikt nie chce wtopić, całkowicie rozumie, tez bym nie zaryzykował.

gadula

najgorsze jest to ze starych stazem pracownikow wogole sie nie szanuje maja zblizone stawki do nowych co przychodza a jeszcze wymagaja zeby cos od siebie dawac

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Pracownik produkcji piszesz m.in. o zakazie noszenia okularów ochronnych. Dlaczego pojawił się taki zakaz? Powiedz więcej na ten temat. Czekamy na Twoją opinię.

Pracownik produkcji
@Agnieszka 11.05.2017, 11:53
@Pracownik produkcji piszesz m.in. o zakazie noszenia okularów ochronnych. Dlaczego pojawił się taki zakaz? Powiedz więcej na t...

Nie pisałem czegoś takiego. Przeczytaj jeszcze raz.

Rafał WRACAJ

Pseudo kierownictwo na produkcji to są marionetki boją sie o posady i robią jak im zagraja tak bylo jest i bedzie . Generalnie atmosfera FATALNA wprowadzona i podjudzana przez kierownictwo z dołu , ale "oni nic nie mogą " . Wiec pytam sie : PO CO JESTESCIE !!!! Odejdźcie sami jeśli macie Honor , ale co to jest pytacie jak odejdziecie to zobaczycie jak życ za 2 tys . Rafał Wracaj !!!!!!!!

Szawarna

W amazonie więcej płacą :D i w ochronie :D Ice robią Was w bambuko

Pracownik produkcji

Witam. Jestem pracownikiem Saureressig już od 5 lat. To co się ostatnie czasy dzieje w firmie na produkcji to jakieś nieporozumienie. Premie zabierane tak jak pisali wcześniej za "byle co". Jeśli już nie zabiorą premii to straszą, że ją stracisz. Prowadzi to do pracy w ciągłym stresie i zniesmaczeniu, aż nie chce się tam przyjeżdżać!! Ciągłe narzekania na pracowników, że za mało robią i że jakość nie taka itp. Kierownictwo nie rozumie, że jak nie ma obsady na stanowiskach to będzie robione mniej produkcji. Zakaz używania telefonów( nawet zerknąć nie możesz czy ktoś pinie nie dzwonił). Nakaz noszenia okularów ochronnych na całej produkcji przez całą zmianę czyli 12 godzin (oczy od tego bolą). Biorąc pod uwagę obecną sytuacją na lokalnym rynku pracy NIKT nie przyjdzie wam do tego SYFU pracować za 1700 zł "na rękę" i w dodatku do tej chemii. Bez konkretnych podwyżek nie zatrzymacie doświadczonych pracowników, których za chwile stracicie!! Ja przyznaje się, że moja przygoda z Sauerem niedługo dobiegnie końca i z tego co słyszałem kilkunastu doświadczonych pracowników również szykuje zmiany pracy. Pozdrawiam XYZ

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Ciocialiżepytongaholendrowi czy możesz powiedzieć więcej na temat sytuacji, którą opisujesz? Co masz konkretnie na myśli? Czy przytrafiła Ci się taka sytuacja? Czekamy na Twoją opinię.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Wspaniały pracownik, wspominasz m.in. o tym, że pracodawca 'zabiera' z wynagrodzenia z różnych powodów. Możesz powiedzieć z jakich? Czy spotkała Cię taka sytuacja? Jeżeli tak, to czy była ona jednorazowa, czy pojawia się jednak częściej?

Zauer
@Agnieszka 26.04.2017, 11:05
@Wspaniały pracownik, wspominasz m.in. o tym, że pracodawca 'zabiera' z wynagrodzenia z różnych powodów. Możesz powie...

Pani Agnieszko zejdź pani na produkcje to porozmawiamy a premie zabieraja za l4 2 dni i po premi wymyślają reklamacje byle tylko oskubać biednego pracownika. Firma ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika bo przecież za bramą stoi 100 osób na twoje miejsce . A te śmieszne podwyżki 50 gr to Kierownictwo za więcej przechleje w City Parku jak tak będziecie robić to sobie szukajcie pracowników bo następną osobą która odejdzie z tego syfu będe Ja. A tak apropo co do kierownikow to za Małego było życie z uśmiechem na ustach szło się do pracy. I tyle na temat pani Agnieszko

CHWDW
@Zauer 11.05.2017, 19:44
Pani Agnieszko zejdź pani na produkcje to porozmawiamy a premie zabieraja za l4 2 dni i po premi wymyślają reklamacje byle tylk...

Dokładnie tak jak mówisz za Małego można było iśc pogadac , dogadac sie zawsze znalazło sie jakies wyjscie , rozwiazanie no i zawsze Cie wysłuchał , a teraz porównując z tym co jest ; w sumie nie ma co porownywac "chyba" każdy widzi PRZEPAŚĆ

Wspaniały pracownik

Masakra.Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.Zastanów się dwa razy zanim złożysz tam swoje CV. Pieniądze zabierają za co tylko im się podoba. Kierownik i jego pseudo zastępca mają wszystkich w du.... A zarobki na okresie próbnym to prawie 1700zł. Po okresie próbnym dostajesz premię którą zaraz zabierają za reklamacje. No i ta chemia. Każdy patrzy żeby Cię sprzedać.

Beatarobilodaholendrowi
@Wspaniały pracownik 24.04.2017, 14:35
Masakra.Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.Zastanów się dwa razy zanim złożysz tam swoje CV. Pieniądze zabierają za co tylk...

Potwierdzam

Kwach

Widziałem jak przeżarło łańcuchy kwasoodporne, a normy niby ok. Szkoda zdrowia ....

ZM

Krzysiu i Kuba wpisy wrzucają. Chcecie znać szczegóły, to dzwońcie do nich proszę.

Produkcja
@ZM 28.01.2017, 19:33
Krzysiu i Kuba wpisy wrzucają. Chcecie znać szczegóły, to dzwońcie do nich proszę.

A co niech ludzie wiedzą że zwalniają za byle co, zabierają premię i nie szanują pracownika....

Produkcja 2

Dokładnie tak jak pisze mój przedmówca ogólnie na produkcji [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Kierownik co swojego zdania nie ma , od wszystkiego sie odcina jak jest jakis przypał "To nie ja mnie nie było " itp , stawki ogólnie słabe jak na warunki 10,50 brutto , atmosfera fatalna , ludzie spoko , nadgodzin brak a jak juz są to i tak wysla cie na urlop za nadgodziny . Ogolnie szukam jakies nowej roboty .

Produkcja

Na produkcji ogolna rozpierducha. Żadzą podpierdalacze i dupowłazy. Kierownik jak coś potrzebuje to potrafi wejść w dupe a ogólnie poniewiera ludźmi. Wyplaty jak na tą chemię to bardzo śmieszne .

Alicja

Duża rotacja, 0d 2 lat firma się ogłasza z naborem do działu DTP to chyba oznacza że jest coś nie tak, już nie przez pracuj tylko przez indeed. Zarobki kiepskie w porównaniu z innymi firmami. Atmosfera nie ciekawa, dużo znajomych itp.

Operator InDesigna
@Alicja 29.12.2016, 22:54
Duża rotacja, 0d 2 lat firma się ogłasza z naborem do działu DTP to chyba oznacza że jest coś nie tak, już nie przez pracuj tyl...

Z całym szacunkiem Alicjo, ale w mojej firmie detepowiec, który zamiast dużej litery "O" wstawiłby cyfrę "0" miałby poważną rozmowę z szefem działu. Oprócz tego w krótkim tekście zawarłaś dwa, dodatkowe, błędy. Ojoj. Rasowy DeTePowiec pilnuje jakości ;-)

Alicja
@Operator InDesigna 05.01.2017, 23:27
Z całym szacunkiem Alicjo, ale w mojej firmie detepowiec, który zamiast dużej litery "O" wstawiłby cyfrę "0&quot...

Pisałam na klawiaturze tel. który musiałam trzymać pod biurkiem, tak aby nikt nie zauważył że korzystam z prywatnwgo tel. w pracy, ciągły stress i pośpiech to było przyczyną

eow

Daja rowno Benemu :D

?

Skąd wiesz, że nie można używać telefonu?

dora
@? 11.11.2016, 15:25
Skąd wiesz, że nie można używać telefonu?

Nie można poteierdzam

Róża

Nie można używać telefonu pod groźbą zwolnienia ... nie polecam, za byle co zwalniają, lojalki są mogę przesłać swoją na maila osobą zainteresowanym.

smell
użytkownik zarejestrowany

No to dobrze, że zawierana jest z pracownikami umowa o pracę @kalka, bo o takie stabilne warunki jest teraz dość trudno, a przynajmniej wiadomo, że dorzucą do tego odpowiednie benefity socjalne, co jest dobrym znakiem.

Kasetonia

Skoro jest tak super to nie będzie już rotacji. W końcu ......

Skcwj

To jest cena zniewolenia. Usmiechasz sie bo musisz i masz sztuczna atmosfere :D

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

hsd

3 tyś to po znajomości i to kilka osoób

fik mik

praca na produkcji za 11,50zł/h brutto na bogato ale możesz chodzić 30 dni w miesiącu super dzięki no i dużo chemii i wazeliny

Jacek
@fik mik 28.06.2016, 20:06
praca na produkcji za 11,50zł/h brutto na bogato ale możesz chodzić 30 dni w miesiącu super dzięki no i dużo chemii i wazeliny...

Masz racje kolego tylko że 10,50 na godzine

Jola

Buahaha kupa kasy, za tyle nie da sie wyzywic dziecka. Lepiej w niemczech placa.

Lauda-DTP

Nigdy nie pracowałem w Saueressig. Ostatnio jednak szukam nowej roboty. Przed złożeniem CV chciałbym tylko zapytać, czy to, że np. na Jobrapido regularnie, co parę miesięcy, pojawiają się propozycje pracy w dziale reprograficznym wynika z rotacji czy z rozwoju? Czy w tej firmie zatrudniają na umowę o pracę? Ile wynosi minimalna pensja na początku i po jakm czasie dają podwyżkę? Czy płacą za nadgodziny i czy pracują w trybie zmianowym? Z góry dziękuję za informację.

KJ
@Lauda-DTP 09.05.2016, 11:56
Nigdy nie pracowałem w Saueressig. Ostatnio jednak szukam nowej roboty. Przed złożeniem CV chciałbym tylko zapytać, czy to, że...

Hey. Rozwój. Dział reprograficzny prężnie się rozwija. Praca na II zmiany. Nadgodziny płacone. Pensja zależna od umiejętności. Do zobaczenia!

ak

ciekawe dlaczego znikają niektóre opinie...prawda w oczy kole?

produkcyjny

powiem Wam tak , że w tej firmie warto lizac ostatnim przykładem jest "kolega" który "wychodził" lub jak kto woli "wylizał" sobie droge do tego żeby zostac niejakim zmianowym którzy jak wszyscy wiedzą nie robią NIC pozatym że chodzą na kawe i marudzą i tylko stwarzają problemy i generalnie w produkcje nie wnoszą NIC poza swoimi parszywymi mordami bo każdy wie co ma robic z tzw IFS-a , ale jak już wspomniałem "kolega" który wsadza nos we wszystko co tylko możliwe w tej firmie który pewnie bedzie tzw. zmianiowym który jezyk i brode ma żółtą od lizania jest jednym grupy tzw. dwulicowych h... którzy chodzą i kapują bo tylko na to ich stac pozdrawiam WAS normalni pracownicy Sauera

widz

czesc, robi tam niejaki waldzio chyba na kierowniczym stanowisku z takim zlamanym noskiem? jak sie zachowuje i sprawuje, wlazi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy staje okoniem?

beton kaseton
@widz 06.12.2014, 23:35
czesc, robi tam niejaki waldzio chyba na kierowniczym stanowisku z takim zlamanym noskiem? jak sie zachowuje i sprawuje, wlazi...

Pracuję tam niejaki kaseton?

chce wyjechac
użytkownik zarejestrowany

No i co po tych zmianach? Lepiej? Odpowiedzcie, bo sie zastanawiam, ale musze miec info od pracownikow

Gosiek
użytkownik zarejestrowany

Albo z drugiej strony wszystkie inne stanowiska obsadzane przez Polaków to jakieś najgorsze stanowiska w całej firmie. Ale - żadna praca nie hańbi.

Filip
użytkownik zarejestrowany

@bekier, przecież nie będą wypisywać wszystkich stanowisk na stronie, wypisuje się tylko najwazniejsze stanowiska w saueressig.

bekier
użytkownik zarejestrowany

w tej firmie na ich stronie jest tylko jedna Polka i to od HRu. To jest takie zaciąganie polskiej siły roboczej dla niemców?

obxerwator

Pamietam poczatki tej firmy, z kobiet ruda byla w porzadku,a panowie hmmm jak nie lizus to (usunięte przez moderatora) , bylem chyba pierwszy z odstawionych do odstrzalu.I dobrze sie stalo chcociaz milo byloby (usunięte przez moderatora) niektroych przydupasów, podzro

bANAB

anonim - 2013-05-15 14:02:35 Pracował może ktoś jeszcze w Saueressig? Jak to jest teraz? Ile wynoszą dzienne godziny pracy i za jaką stawkę? Zmieniło się coś w kwestii dogadania się z szefem? Da się nauczyć w pracy czegoś nowego, czy taka trochę monotonia? Zdarzyło się może komuś, że miał niespodziewany wypadek i dostał wsparcie od szefa w postaci pomocy finansowej?No wlasnie?

ja

o firmie mam dobre zdanie praca nie najgorsza ludzie w miare normalni można sie pośmiac szkoda tylko ze co niektóry zmianowy ma problemy z podpisaniem sie ale za to dobrze ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no i kierownik co swojego zdania nie miał . (usunięte przez moderatora)

taka jedna

Jezu! Tak po latach sobie przypomniałam o "Zauerze". Ale piękne personalne wyzywanki :) Ale mi humor od rana poprawiliście! Wiem kto z kim itd. Miodzio, tak sobie powspominać... Jak dojdzie do rękoczynów dajcie znać!

gall anonim

Mój przedmówca ma całkowitą racje tylko podkladanie świń i takie tam szperanie kto gdzie kiedy i najlepiej(usunięte przez moderatora) odebraniem premii. A zmianowy ten który jest nad kierownikiem totalny beton niereformowalny i jeszcze myśli że może wszystko traktuje firmę jak prywatny folwark ( zebrania ty taki i owaki zrobiłeś to i to a nie miałeś tego robić tylko to co ja tobie powiedziałem ) ach szkoda gadać no i maile w których byk na byku , ale przynajmniej mamy tematy do rozmów i niezłego cyrku lepsze to czasami niż niejeden kabareton.

anonim

praca nie jest zła atmosfera pomiędzy pracownikami także, lecz są grupy. dziobaki, (usunięte przez moderatora) i normalni ludzie, żal mi tylko tego że nie potrafią docenić ludzi którzy robią coś dla firmy którzy starają się aby ten cały bałagan pchać dalej, zero podwyżek, zero poszanowania pracowników, zmianowi jeden mądrzejszy od drugiego, z czego jeden jest nawet nad kierownikiem:) (to ten bez wykształcenia) ogólnie śmiech na sali, polecam firmę jako przelotną ubaw gwarantowany, co do chemii jest tego sporo, ale jak to zawsze jest, idzie koperta i nic wszystko w normach co jest bardzo śmieszne, zarobki nie są nawet adekwatne do tego co się robi i w jakich warunkach, a reklamacje w firmie doprowadza do tego że ją zamkną.

ktoś

i wszystko w tym temacie!!!!! Pozdrawiam!!!!

Tomasz Lis

No wlasnie, starego prezesa juz nie ma, wiec nich wszyscy ci ktorzy zostali tak zle potraktowani wroca. Zobaczymy jak wasza prace oceni nowy prezes, jesli zechce z wami gadac. Zastanawiam sie jaka wymowka bedzie nastepna jak odkryje wasza niekompetencje

Obserwator

Juz tylu Irkow sie wpisalo ze nie wiem kto jest kto. Jak czytam ostatniego posta to wlasnie z tych powodow co podales wywalili cie z tej firmy, zapomniales dodac ze jestes daltonista, tyle lat ukrywania i wszystko na nic. Jak ktos chce robic kariere bo ma ambicje a nie pracowac to faktycznie nie jest to praca dla niego a jak ktos jest dobry to zauwaza go, predzej czy pozniej. Fajne jest to, ze jest nowy prezes, wystarczylo poczekac.

Przydupasek

Prawda jest taka, że pracują tam prawie same patałachy powodując że jest ona niekonkurencyjna. A jak ktoś chce brać momone za darmo to jego miejsce jest gdzieś indziej. Mi tu dobrze, napracuję się troche to fakt, ale nie aż tak bardzo i prawie 5000zl wpada.

Jozek

Prawda jest taka, ze tacy ludzie jak Traga i Lolo byli za ciency zeby sie utrzymac. Pisza w CV jakis bzdury a jak przyjdzie co do czego to jest ryk. Kazdego z pracownikow wysylaja na szkolenie do niemiec, jak ktos jest dobry to zostaje. No chyba ze jest sie Irkiem, ktory 10 lat nic nie robil i w koncu ktos sie zorientowal.

Lolo

Maksimum pracy = Minimum wynagrodzenia.

Traga

Praca w Saueressig to w skrócie atmosfera grozy, brak perspektyw, marne zarobki i duża rotacja pracowników . Naprawdę nie warto tam pracować !

Zostaw opinię o Saueressig - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saueressig