SciTeeX Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 115 ocen.

SciTeeX Sp. z o.o.
4 115

Opinie o SciTeeX Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SciTeeX Sp. z o.o.

Andrzej

@Robol a jak wygląda sytuacja z dodatkowymi, pozapłacowymi benefitami? Orientujesz się jak wygląda kwestia z aktualnymi rekrutacjami, czy obecnie są prowadzone? Daj znać, wielu osobom się przyda ta wiedza.

Robol

Ludzie odeszli a nowych twarzy widać tylko prze kilka dni...

Administrator

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić teraźniejszy stan firmy SciTeeX Sp. z o.o.?

Obecny pracownik

Każdy pracownik jest w firmie pionkiem, z których składa się cała konstrukcja firmy!!! Każdy "pionek" jest bardzo ważny

pionek
@Obecny pracownik 02.02.2018 11:39

Z punktu widzenia pionka, to chyba nie ma wielkiej różnicy czy coś się z niego składa czy nie. Po prostu jest pionkiem, z którym można zrobić wszystko.

laserowiec

witam, pracuję w tej firmie od ponad roku, na produkcji i uważam że nie jest tak źle, stawki ok, szef wiadomo jak ma zły humor to lepiej go nie spotkać ale poza tym mi się pracuje tu dobrze, od razu dostałem umowę o pracę, teraz mam obiecaną podwyżkę co się rzadko zdarza po nieco ponad roku pracy

GT1000
@laserowiec 28.11.2016 21:46

Stawki to porażka... Najlepsze jest to że na Święta zamiast cos dorzucić, to zabierają z wyplaty.. na pewno nie pracujesz na Laserze... wiec po co ten tytuł ...laserowiec?!

Jako

Witam czy w firmie polframet jest praca zmianowa i czy pracuje się w soboty pozdrawiam

Det
@otis 22.12.2017 23:26

Jest nawet 4 zmiany zależnie od nawału pracy

Vtg

Pracuje w firmie ponad 9 lat i nie zamierzam zmieniać. Szef kapryśny lecz bardzo inteligentny człowiek. Są chwile na reorganizację lecz tylko pozytywne. Firma z pewnością pozytywnie nastawiona na rozwój i też tak jest. Prawdą jest ze czeba pracowac a nie stymulować lecz tacy również maja sie dobrze. Szef woli zatrudniać niż zwalniać. Ktoś co pisze negatywne opinie to szuka odskoczni od życia a nie konkretnych motywacji zawodowych.

Plak
@Vtg 29.11.2017 21:58

W ten firmie nie ma motywacji. Zwykły pracownik jest tylko pionkiem. Brak szacunku.......

anonim

pracuje w kloczewie wszyscy kradna ile sie da i nikt tego nie widzi wszyscy armanda oszukuja jezeli to by byla moja firma zwolnil bym psełdo kierowników co zarabiaja po 5000zł i szacunku nie maja do pracowników po prostu rodzinna firma obsadzili sie znajomymi ten klan w kloczewie jest nie do ruszenia armand zacznij robic porzadek w kłoczewie jeden powiedział przez 20 lat kradną idalej jest co (usunięte przez administratora) porazka

Vito
@anonim 13.01.2018 18:58

Rodzina Corleone he he he

Nieidźtam6847

Na szczęście już tu nie pracuję, po 2 latach pracy zdecydowałem- koniec. byłem na dziale obróbki plastycznej i cięcia blach, kierownictwo masakra, pan J. i pan P. traktują pracowników gorzej niż maszyny, a co do maszyn i całej hali jest wiele zastrzeżeń chociażby to że podczas deszczu na maszyny które są pod dużym napięciem woda leje się strugami a dalej każą na tym pracować... W lato temperatura na hali sięga 40 stopni. Podsumowując, jeszcze trochę i każdy będzie unikał tej firmy jak ognia, ostatnio sporo pracowników odeszło z wiadomego powodu... Bardzo się cieszę że nie pracuję już tam, poszedłem do innej firmy i tam zobaczyłem jak szefostwo potrafi docenić pracownika.

Qutaz321

Nie polecam, a szczególnie działu laser i plazma

Adam D.

Praca w tej firmie to najgorsze 2 miesiące mojego życia. Fatalna atmosfera pracy bo jest paru podlizusów i kablarzy. Firma bardzo dziwna, właściciel ormianin który steruje wszystkim na odległość, bo wiekszość czasu na wczasach (z wyglądu oszołom, z charakteru matacz i oszust). Zakład produkcyjny jest w Kłoczewie (woj. lubuskie), co firma stara się ukrywać przed światem - biuro sprzedaży w stolicy, dopiero niedawno przeniesione ze starego i śmierdzącego lokalu do bardziej cywilizowanego budynku - przypisuje sobie, że ma pół budynku, ale w rzeczywistości ma część piętra i mozna mieć dostęp np. do salki koferencyjnej i parkingu, które są wspólne dla wszystkich najemców. Z rozmów można podsumować, że mówią jedno i wiele obiecują choć sami wiedzą, że nie są spełnić własnych obietnic. Metoda sprzedaży to wprowadzenie klientów w błąd i granie na czas, zeby klienta dopchnąc do muru aż będzie zmuszony dokupić opcjonalne wyposażenie. Prezes nie szanuje pracowników i wyzywa od głupich, nawet wspólników za plecami obgaduje i wyzywa. Siedzą tam ludzie, którzy nie mają innego wyboru.

xyz
@Adam D. 08.03.2017 20:25

Pracuję w tej firmie długi czas (powyżej 6 lat )w Warszawie - moja opinia jest dobra , nawet bardzo dobra nie było tutaj przez 2 miesiące żadnego Adama D. - szczególnie takiego który pracował blisko Prezesa oraz mógł mieć wgląd w procesy sprzedażowe firmy.....które defacto w każdej firmie są objęte klauzulą poufności... W powyższej wypowiedzi jest DRASTYCZNIE DUŻO niespójności: - skoro jak domniemuje Adam D. prezes jest cały czas na wczasach, to jak mógł poznać tak dobrze jego zwyczaje oraz typ osobowości ...skoro jak sam mówi pracował 2 miesiące - skoro pracował 2 miesiące - to jak możliwe wypowiada się z taką pewnością o sposobie sprzedaży i niedopełnianiu obietnic - skoro firma realizuje kontrakty których ramy czasowe to minimum 6 miesięcy, z iloma klientami mógł rozmawiać - ilu z nich mógł poznać relację bezpośrednio. - Wykluczone jest aby firma która z roku na rok jest laureatem "Gazeli Biznesu" - miała by się odwoływać technik sprzedaży bazujących na "niespełnianiu obietnic" - skutkowało by to utratą opini i brakiem nowych klientów - a tymczasem spora część klientów to powracający klienci - realizujący nową inwestycję - lub klienci przychodzący "z polecenia" - skoro pan Adam pracował 2 miesiące - a firma niemalże od roku jest w nowej siedzibie - to skąd mógł wiedzieć że stare pomieszczenia były "śmierdzące" czy był w nich osobiście - czy wąchał je swoim nosem? - i wreszcie skoro jest się tak błyskotliwym obserwatorem jak pan Adam.D - to jak można przeoczyć fakt że zakład - którego istnienia nikt nie ukrywa - o czym świadczą częste wizyty potencjalnych klientów - jest w województwie Lubelskim a nie Lubuskim. Powyższe argumenty każą przypuszczać że osoba o pseudonimie Adam.D jest hejterem - który nie spędził w firmie ani minuty - i opierając się na poszlakach - postanowił ugodzić w dobre imię firmy SciTeeX - z tylko znanych sobie powodów

były pracownik

Prezes wymusza na pracownikach aby wpisywali na GoWork pozytywne opinie o firmie

nick
@były pracownik 20.10.2016 14:39

jak to?

były pracownik

Prezes wymusza na pracownikach aby wpisywali na GoWork pozytywne opinie o firmie

Ryszard

A jak wyglądają płatności dla podwykonawców i innych firm. Płacą faktury w terminie i uczciwie ?

Beton
@Ryszard 16.10.2016 23:52

Nie placi.

pracownik

Szef może i nieco zwariowany, ale chyba jak to w każdej firmie prezesi się czymś muszą wyróżniać. Najważniejsze że zarobki są bardzo dobre, dlatego pracownicy są zatrudnieni długo i nie ma rotacji w firmie. Jeśli ktoś pracuje solidnie to nie ma powodu bać się tego opisywanego tu tak szefa. Firma międzynarodowa, dobrze się rozwijająca.

do buraków

Osoby które wypowiadały się negatywnie i obrażająco to nic innego jak tylko buraki i opierdalacze, co by tylko chcieli nic nie robić a zarobić. Buraki podwincię wasze słoikowe rękawy i zacznijcie sumienniem pracować to żaden francuz czy Ormianin nie będzie straszny. Ja nie wyobrażam sobie jak ogarnąć firmę z siedzibami np. w Dubaju, USA, Niemczech , Francji czy niegdyś w Rosji nie bedąc ostrym i surowym prezesem. Sciteex jest to firma która daje zatrudnienie wielu osobą w powiecie ryckim i jako chyba jedyna w powiecie tak prężnie sie rozwija. Tym co myslą inaczej niż moja skromna osoba to życze im najlepszego, ale robić trzeba.

pracownik

Pracuje w firmie SciTeeX od ponad siedmiu lat, i póki co nie zamierzam zmieniać pracy. Praca w tej firmie jest stabilna, nie ma strachu, że w każdej chwili zostanę zwolniony lub że nie dostane pieniędzy na czas. Od tylu lat jak pracuje nie zdarzyło się żebym nie dostał w terminie w pełnej wysokości pieniędzy. Wszystkie pieniądze jak zarobie mam zapłacone i to wszystko jest naliczone do ZUS

zorientowany

Znam firmę od kilku lat,uważam że wręcz przeciwnie ,widzę tendencje wzrostową,na n rok mają mnóstwo kontraktów i to bardzo dużych ,produkcja wręcz ledwo wyrabia,fakt Witusiòw jest sporo,jeden drugiego podkopuje, ale co do tego pierwowzoru to chyba nie był taki poszkodowany i na własne żądanie poszedł. Specyfika specyficzna pracy ,ale kasa przyzwoita.

ja

to co tu jest napisane to totalne bzdury

ech

Predyspozycje to naprawdę z górnej półki. Nie możesz mieć ani sumienia ani litości .Tylko pogardę dla innych może wtedy .... Zalezy na jakie stanowisko i gdzie aspirujesz? W Kłoczewie jest fatalna atmosfera - ślą na siebie donosy,podkładają świnie ,ślą do przełożonych.W Warszawie myślę,że podobnie.

pracownik 1

Ja nie widzę plusów w tej pracy. Podanie przygotowane, odchodze. Wspomniany "Witold" już też został wykiwany przez mocodawcę. Mocodawca polewa jego już brudem. A sporo sprzedawał dla mocodawcy. Firma tonie.

pracownik

Pracuję tu ponad 6 lat i jest ok. Szef specyficzny, ale praca w porządku. Zarobki bardzo dobre, atmosfera ok. Współpracownicy rzadko się zmieniają więc to świadczy że nie jest tak źle jak piszą powyżej.

gadldo

był ktoś na rozmowie u nich?

al

Widzialem, ze poszukuja kogos do dzialu handlowego. Jednak kiedy sie naczytalem opinii o firmie, nie wiem juz co myslec. Czy nie ma tam na prawde zadnych plusow, ktore moglyby mnie przekonac?

ech

(usunięte przez administratora)Atmosfera w firmie - to choćby czytać ze zrozumieniem wystarczy posty. Dla nowych zawsze jest na początku uśmiech i klepane po ramieniu.Nie liczyć na to ,że ktoś zostanie zauważony i w ten sposób dostanie podwyżkę itd. (usunięte przez administratora)

HKLANS

Cóż,niektórzy tak mają że całe życie muszą być pucybutami swoich idoli.A firma zadłużona,faworyzująca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a co inteligentniejszym jednostkom podcinająca skrzydła. A co do "hę" to z całą pewnością nie warto tracić życia dla takiej pracy, bo ona życie może co najwyżej zmarnować, czego wielu znanych mi ludzi jest żywym dowodem.Co zaś do "Witoldów" i Kłoczewa, to niech się zadławią, jeszcze i oni zostaną wykiwani przez mocodawcę jak pozostali. Lepiej niech szykują miejsca w psychiatryku dla takich panów.

hę?

Po mino, jednak jesteś i trwasz w Tym...? Smutne, że wiele osób(nie tylko w SCITEEX) godzi się na taki stan rzeczy. Jaki jest tego powód? Jaki jest powód trwania w takiej beznadziejnej sytuacji: pewna praca?, kasa? - współzależność? Czy warto "tracić" swoje życie dla choćby jednego z tych powodów?

ech

HKlans Pięknie napisane a co najważniejsze od tylu lat tak aktualne nie tylko na Conrada ale i na Długiej w Kłoczewie...tam " Witoldów" też pod dostatkiem....

MC

(usunięte przez administratora) Dzisiaj nie jest łatwo utrzymać się na rynku, gość który musi zapłacić pensję kilkuset osobom czasem dostaje szału od ciśnienia w koło, ale pensje płaci.

lalamido

Firma słyszałem ,że tonie.........a co z tym idzie ludzie uciekają..

Zostaw opinię o SciTeeX Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SciTeeX Sp. z o.o.