88810.12.2013 21:24
Przede wszystkim trzeba brać pod uwagę to, że jest dużo stoisk/sklepów franczyzowych tak więc jaki właściciel takie warunki :) Osobiście pracuję w D/K już długi czas i jeśli miałabym być szczera to owszem - są rzeczy, do których można się przyczepić, bo przecież zawsze może być lepiej. Ale może być też gorzej!! Pensje zawsze mam na czas, premia też jest przyznawana jeśli jest wyrobiony budżet, grafik można dostosować i dogadać się z kierowniczką, z urlopami też nie ma problemów jeśli się dwie osoby nie pokrywają. Ilość godzin dziennie - u mnie np. pracujemy po 12h ale mnie taki tryb pracy odpowiada, bo jest dużo dni wolnych w miesiącu (dzień pracujesz - dzień wolnego). Przysługuje normalnie przerwa na jedzonko, na skorzystanie z toalety. Stawka godzinowa - każdego indywidualna sprawa, każdy musi sam sobie negocjować :) Ale można wyjść naprawdę sensownie!
Nie ma takiej pracy gdzie szef czy kierownik głaszczą po głowie cały czas, niczego nie wymagają i płacą ogromne sumy za nic nie robienie. U mnie nikt nigdy nikogo nie wyzywał - jak się czyjaś praca nie podoba to zawsze jest to konstruktywna krytyka i normalna rozmowa, a nie krzyki i wyzwiska!
Sama praca nie jest skomplikowana i trudna. Jeśli robisz co do Ciebie należy to nie ma problemów. Czysta i spokojna praca z fajnym produktem.
A osoby, które mają taki wielki problem z wypełnianiem swoich obowiązków - no cóż, nie każdy musi pracować i zarabiać ;)