Heinrich Thiermann

Uchte

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 2098 ocen.

Opinie o Heinrich Thiermann

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann

Thierman

Guten tag! Ja ich bin gut german czlowiek. Klaine mowic po polski , und powiem tak : Polen ich biedna kraj , i wy robic u nas szparage zbierac , und kirchen. Malo placic polak ,bo my najlepsza narod europa a polacken to podludzi

iwa

A ktos kto byl juz tam moze wie co ze soba zabrac tak do pracy w pole na borowke i czy musze zabierac poduszke, jakis koc itp clzy daja cos

xxxxxxxxxxxxxx
@iwa 07.05.2014 14:51
Hej dzieki bardzo za odpowiedz!

Zapomniałam jeszcze o środku na komary i kleszcze , najlepiej kupić kilka i zabrać ze sobą , potem na miejscu można kupić ale wychodzi drogo więc najlepiej zaopatrzyć się w Polsce i termos też będzie bardzo przydatny

klaudia466
@iwa 07.05.2014 14:51
Hej dzieki bardzo za odpowiedz!

hej a skąd jesteś??:) może razem bedziemy póżniej w grupie:)

ANETA

Czy jest jeszcze ktoś z term 21.04 kto nie poojechał?

ani
@ANETA 05.05.2014 21:25
Czy pierwszy raz jedziesz?

Tak. Jade pierwszy raz, o ile wogle zadzwonia

klaudia466
@ANETA 05.05.2014 16:47
Czy jest jeszcze ktoś z term 21.04 kto nie poojechał?

hej nie martw sie ja mam termin na 31 marca i jeszcze tez nie pojechałam :)

siwy78

Witam mam termin na 12.05.ma ktos moze taki termin z rzeszowa lub okolic?

anonim

(usunięte przez administratora)

marek

to prawda jeszcze im musisz kuoic dobra wodke za to ze przyjechales i jeszcze zebys mogl na drugi rok przyjechac to tez im musisz kupic i kontrolerom tez a oni nie rozumieja ze my na to ciezka praca musimy zarobic

ZAKRECONA

KURCZE MOJ MA TERMIN NA 12MAJA A JAK PISZECIE ZE SZPARAGA ZOSTALO JESZCZE NA JAKIS MIESIOC TO SZALU NIE BEDZIE PEWNIE a zalatwil sobie urlop bezplatny tu w polsce dlatego zastanawia sie czy nie bedzie bardziej stratny niz do przodu z kaso

High
@ZAKRECONA 04.05.2014 15:32
KURCZE MOJ MA TERMIN NA 12MAJA A JAK PISZECIE ZE SZPARAGA ZOSTALO JESZCZE NA JAKIS MIESIOC TO SZALU NIE BEDZIE PEWNIE a zalatwi...

Każdy ma gwarantowane 6 tygodni pracy jak nie będzie szparaga to będzie coś innego robił

ZAKRECONA

KURCZE MOJ MA TERMIN NA 12MAJA A JAK PISZECIE ZE SZPARAGA ZOSTALO JESZCZE NA JAKIS MIESIOC TO SZALU NIE BEDZIE PEWNIE

ghhhh

Ktoś tam jest i wie jak jest pogoda?

anonim

(usunięte przez administratora)

colo

to zależy ile zbierasz ale z Bline zwiewali nawet ludzie który jeżdżą po 10 lat :( szału nie ma na dużą kasę nie nastawiaj się.

Hhhhh

Zależy gdzie byś trafił bo teraz to tylko uzupenianie grup jak niemasz zajęcia w domu to jedz na minusie nie będziesz

Tttt

Jedzie ktos jutro

zakrecona

wie ktos czy duzo jest szparaga na polu moj ma jechac i jestem ciekawa czy warto

Jurek
@zakrecona 03.05.2014 14:12
wie ktos czy duzo jest szparaga na polu moj ma jechac i jestem ciekawa czy warto

Czy warto? To zależy. Pozostało może gdzieś miesiąc wycinana szparaga teraz to jeszcze a jak jechać po połowie mają to niewarto

colo
@zakrecona 03.05.2014 14:12
wie ktos czy duzo jest szparaga na polu moj ma jechac i jestem ciekawa czy warto

Właśnie wróciłem z Bine 1.5.2014 powiem tak praca jak praca robić trzeba jak wszędzie trafiłem do 5 grupy u(usunięte przez administratora) facet porozprasza. Co do szparagi jest mało cena 42 do 70 centów kg . Opóźniali rozrost obracali wszystko na białą stronę foli . Co do ludzi z PL to jak wszędzie każdy jedzie po co innego jeden do pracy drugi na wakacje ale mają mnie do powiedzenia niż Rumuni i są gorzej traktowani . Jezdziłem na pole gdzie płacono nam 0,98-1,2 E za Kg jak się dowiedzieli rumuni zrobili strajk zabrali nam pole i pod koniec stawka była 0,42 centa co do skrzynek to prawda oszukują u mnie w grupie jak był dym to bulikowy dostał tydzień l4 po czym wrócił

you

A co jesteś u thiermana że tak wdxysko wiedz?

Mala

Ja mam 5 maja i jade w niedziele

ani

Czy jest jeszcze ktos z term 31.03 kto nie poojechal?

Mala

Kto jedzie z leszna w niedziele pisac

MERRELL
@Mala 02.05.2014 05:15
Kto jedzie z leszna w niedziele pisac

Taaaa,120euro:))),śmiech na sali...

Jola
@Mala 02.05.2014 05:15
Kto jedzie z leszna w niedziele pisac

Też tam byłam i naprawdę nie jest tak żle.Jak się komus pracować nie chce to zawsze znajdzie jakąś wymówkę. Kto czeka na termin na 5 maja?

1313

Napiszcie proszę czy wysyłają już zaproszenia na borówkę-

xxxxxxxxxxxxxx
@1313 01.05.2014 19:18
Napiszcie proszę czy wysyłają już zaproszenia na borówkę-

Ja też czekam , zgłaszałam na 15 czerwca ,do połowy maja powinni przysłać

wiola

ja już byłam i właśnie wruciłam z wężem i dlatego to wszystko opisałam jak tam jest

olek
@wiola 01.05.2014 18:49
ja już byłam i właśnie wruciłam z wężem i dlatego to wszystko opisałam jak tam jest

Taka jest prawda odradzam wyjazdy do pracy do tej firmy

anonim

(usunięte przez administratora)

olek
@iiii 01.05.2014 23:34
bo na tym forum znalazlo sie pare osob co im sie robic niechcialo a teraz oczerniaja firme. prawda jest taka ze wrescie pojawil...

NIE PISZ TAKICH GLUPOT BO JA TAM PRACUJE JAK BYL AKORD GRUPOWY I CO WIDZIALEM I PRZESZEDLEM TO BYS SZOKU DOSTAL A NA SZARIKU GRUPOWI TO NIE PIJA NIE BEDE UZYWAL NAZWISK BO TO SPRAWA INDIWIDUALNA .A CO DO 12O EU TO MOZE I BEDA ZARABIAC ALE TERAZ ZARABIAJA MALO A TYLKO MOZESZ BYC 60 DNI ALBO CI GRUPOWY ZALATWI PRZEDLUZENIE JAK BEDZIESZ JEGO ZNAJOMYM

Paweł
@iiii 01.05.2014 23:34
bo na tym forum znalazlo sie pare osob co im sie robic niechcialo a teraz oczerniaja firme. prawda jest taka ze wrescie pojawil...

jak jest szparag moze zarobisz ale i manipuluja ceną za kilo..

wiola

jak wziwłam wypłate za tydzień a pisałam sobie skrzynki to wiedziałam że oszukują jak by oszukali mnie o 3 skrzynki .a to prawda co piszecie że (usunięte przez administratora)odkleja kody i przykleja swojej kochance żeby tylko ona zarobiła a świeże kobiety przyjeżdzają poco mają zarobić poprostu grupowi to są hamy sami kupe kasy zarabiają i boją się o swoje premie nawet kierowców autobusu opierniczają że po wode dla kobiet się zatrzymują ma być na polu (usunięte przez administratora) nie polecam tej firmy

moni

nie warto tam jechać wszyscy po tygodniu i tak wracaja,. chyba ze zwiedzić niemieckie ob.pracy.

ja

nie jade to ob. pracy

Paweł

ja rowniedz odradzam wyjazd.

tom

był tam mój brat i szwagier i ledwie na busa zarobili. ja miałem jechać ale zrezygnowałem. to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc24

tak popieram cie panowie grupowi tylko dbaja o swoje panie zeby one dobrze zarabialy dobre pieniadze reszta sie nie liczy grupowi swoje i tak zarobia i to ladne pieniadze

gość24

To wszystko prawda co pisze Baska,Siwy jak nie wierzycie to jedżcie najwyżej będziecie mieć wycieczkę na pole nie ma co tam jechać jedynie tylko na hale tam jest praca bo Thirmann kupuje od małych gospodarstw rolnych szparag także w Polsce się zaopatruje bo ma podpisane umowy .Myślę,że to nie!!!! przez Niego jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam ,tylko przez Polaków ,którzy tam są grupowymi i żądzą każdy h..j na swój strój.Prze klejanie kodów to tylko na polu na głównej wadze jest pracownik niemiecki więc on nic nie prze kleja bo mu obojętnie czy zarobi Jola ,czy wojtek.NAPRAWDE NIE WARTO JECHAĆ NA POLE -CHYBA ,ŻE GRUPOWY TO RODZINA LUB ZNAJOMY.

olek

Pamietajcie w tej firmie kazdy jest tylko numerem bez zadnych praw maja tam nas za nic .TO JEST SWIETA PRAWDA .PRACOWALEM wtej firmie wiele lat oszukuja wszyscy polacy i niemcy ksiazke mozna napisac to itak nikt nie uwiezy .BO JAK SIE NA SWOJEJ SKUZE NIE PRZEKONASZ TO NIE UWIERZYSZ.LUDZIE ODRADZAM WYJAZDY DO THIERMANA.Pozdrawiam wszystkich chetnych zastanowcie sie.

anonim

(usunięte przez administratora)

;.;.

z waga to jest roznie im dalej w sezon to szparag robi sie lzejszy nawet jak szkrzynki leza na polu to zawarosc wody z szparaga potraafi wyparawac

Gravedigger

Polecam wziąć ze sobą ręczną wagę jeżeli nie macie wzglądu na własne kilogramy wtedy zobaczycie czy oszukuja :D Ja wezme :D

MERRELL

Witam wszystkich,to wszystko co tu piszą na temat zarobku u Thiermanna to szczera prawda.Jestem szparagowcem z 8 letnim stażem więc już chyba wszystko widziałem w czasie pracy i po ale takiego burdelu jak u ,,Henka,,to jeszcze nie.Cholera wiesz za jaką kase robisz,brak codziennych kilogramów do wglądu,(usunięte przez administratora)Wytrzymałem 2 tygodnie aż mnie krew nagła zalała i wróciłem.PRZESTRZEGAM NIE WPRAWIONYCH W BOJU SZPARAGII ze w piz..konkretnie dostaniecie I TO NIE SĄ ŻARTY.POZDRAWIAM.

piotr

Proponowany termin 12.05.2014 gospodarstwo Scharringhausen czyli co na pola na szparagi??,a kiedy borówki są ??

gosc24
@piotr 29.04.2014 19:30
Proponowany termin 12.05.2014 gospodarstwo Scharringhausen czyli co na pola na szparagi??,a kiedy borówki są ??...

tak szparag

anonim

(usunięte przez administratora)

mkj

to w jakiej grupie byles?

piotrek

A czy wie ktoś ile płacą od kilograma szparag?

piotrek

Czy tam tak naprawdę jest tak żle?mam termin na 12.05 na szparagi.

aras

witam czy ma ktoś wyjazd na 26.05 bo ja dostałem umowe na szparagi

leon

ludzie jesli nie chcecie wtopy zaliczyć to nie jedzcie do tych złodziei!!! wczoraj z tamtąd wróciłem. traktują jak śmieci a reszta to obozy koncentracyjne. polak za polakiem wraca jeśli na bilet mu dadzą! już jest 90% rumunów. 12 godzin w polu,szparaga niema, praca na akord,nie da się zarobić.

Adam

Witam. Prowadzę przewozy do Niemiec 9-cio osobowym busem marki Opel Vivaro z klimatyzacją i dużą przestrzenią ładunkową również do firmy Thiermann. Telefon ( usunięte przez administratora ). Zapraszam.

aaaaaaaaa

z tego co wiem dziewczyny to na hali jest sporo osób . I przyjeżdżają nowi . Więc musicie czekać i pogoda tam w niemczech narazie jest taka sobie raz ciepło raz deszcz . Trochę cierpliwości :)

Maria

Czy ktos ma wyjazd na truskawki na 5.o5 z Mazur jestem

ewcia

Czy jedzie ktoś na 2 czerwca samochodem i ma wolne miejsce.Najlepiej z okolic woj.łódzkiego

zakrecona

dziekuje za pomocno odpowiedz

Bruno

Mam pytanie jedzie ktoś z mazur na termin 12 maja ???

ktos
@Bruno 27.04.2014 18:15
Mam pytanie jedzie ktoś z mazur na termin 12 maja ???

ja mam na 5 maja do Motzow a skad dokladnie jestes bo ja tez z Mazur

ani

ja tez mialam termin na 31.03 i nadal czekam na tel. Jak dzwonie do nich to bardzo niemila pani mowi ze trzeba czekac bo wszystko zalezne jest od pogody. Moi znajomi ktorzy mieli pozniejsze terminy juz dawno pojechali.

Ania

Zakrecona masz gg to podaj

zakręcona

Mam pytanie czy w niedziele wieczorem tez mozna tam sie stawic mam busa w niedziele rano wyjazd do thiermana

xxx
@zakręcona 27.04.2014 13:34
Mam pytanie czy w niedziele wieczorem tez mozna tam sie stawic mam busa w niedziele rano wyjazd do thiermana...

mozna, na placu w firmie jest postawiony duzy zółty kontener z stolami i lawkami i tam mozna przeczekac do rana jak sie wczesniej przyjedzie aby na glowe nie padalo i bylo ciepło... bo na hotelach ciezko z miejscem...

zakręcona

Ma ktos termin na 12maja jestem z brodnicy kujawsko pomorskie

szparagi
@zakręcona 27.04.2014 13:29
Ma ktos termin na 12maja jestem z brodnicy kujawsko pomorskie

Ja też jestem z okolic Brodnicy Miałam termin na 31.03 i siedzę w domu i pewnie sobie jeszcze posiedzę Nie licz na to że pojedziesz w terminie chyba że zdarzy się cud

zenek

jak czytam to forum,i to co niemcy z nami wyprawija, w glowie sie nie miesci, ze musimy w tak( usunięte przez administratora ) kraju jak Polska zyc i za chlebem trzeba jezdzic do Thiermana( usunięte przez administratora )

nn
@zenek 26.04.2014 09:31
jak czytam to forum,i to co niemcy z nami wyprawija, w glowie sie nie miesci, ze musimy w tak( usunięte przez administratora )...

to prawda a najgorsze jest to że z tym złodziejstwem nie można nic zrobić Thiermann robi z nami co chce szparai może i się zaczeły ale nie wszędzie .Jak masz człowieku zarobić jak dostałeś pole ostatnio roczne i pierwszo roczne chodzisz i tylko je wietrzysz przez prawie miesiąc roboty w kieszeni czterysta e paranoja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paula

A ja czekam nadal z terminem 31.03. Dzwonilam wczoraj, Pani powiedziala mi ze w tej chwili maja komplet i nie jestem jedyna kobieta z tym terminem ktora jeszcze nie pojechala.W pierwszej kolejnosci sciagaja te ktore juz tam były potem dopiero nowe.Na grzeczne pytanie "jak długo jeszcze" Pani lekko sie zdenerwowala...bo skad ona moze wiedziec, siedzi tylko w biurze i jak dostaje zlecenie to dzwoni po ludzi.W maju rusza truskawka wiec beda potrzebowac wiecej kobiet.

kubus

Witam mam termin na 19 maja jeśli ktoś chętny mogę zabrać 2osoby jadę z Częstochowy do Motzow Lehnin jak by coś podaję gg 50260034 pozdrawiam

stan
@kubus 25.04.2014 20:41
Witam mam termin na 19 maja jeśli ktoś chętny mogę zabrać 2osoby jadę z Częstochowy do Motzow Lehnin jak by coś podaję gg 50260...

witam zabrał bym się z kimś do motzow z terminem 19 maja dożuce sie do paliwa tel 665943164

Bea

Właśnie dzwoniłam. Też miałam na 14 kwietnia. Dowiedziałam się, że trzeba czekać, bo mają komplet kobiet. Na pytanie ile czekać dostałam odpowiedź, że trudno powiedzieć. Może to być nawet w lipcu :(

krycha

Ja miałam na 14.04 i nie dzwonią, czekam dalej Pozdrawiam

krycha

Ja miałam na 14.04 i nie dzwonią, czekam dalej Pozdrawiam

Zostaw opinię o Heinrich Thiermann - Uchte

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann