Heinrich Thiermann

Uchte

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 2099 ocen.

Opinie o Heinrich Thiermann

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann

Adam malysz

Witam jak praca jest w marcu tam w tej firmie

wiemmmm
@Adam malysz 19.02.2018 12:18

folia

fanatyk
@wiemmmm 19.02.2018 13:16

folia a koniec marca już na ocieplanych polach szparag.

zły

To jest niepoważne jadę pierwszy raz mam termin na 5 luty zwolniłem się z pracy siedze w domu i dzwonie do nich caly czas a one te ci...py nic nie wiedza no ludzie powagi trochę.

ona
@zły 19.02.2018 11:00

Szkoda, że wczesniej nie poczytałeś forum gdzie pisano, że termin proponowany w papierach nie jest terminem do wyjazdu. W dokumentach które dostałes też jest coś napisane w sensie żeby nie sugerować się danym terminem tylko czekać na tel.Rozumiem Twoje zdenerwowanie ale nic innego Ci nie pozostało jak tylko czekać na tel. W następnym roku będziesz wiedział jak postąpić.

edek

ile płacił za kilogram wykopanego szparaga w sezonie

Adam
@edek 18.02.2018 12:24

Cena jest rozna raz bylo 1 euro

niedowiarek
@Adam 18.02.2018 16:07

1 euro masz na początku jak jest mało szparagu. Potem jest od 40do 70centów.

Wiktoria Z.

Jak jest z pracą na Hali od szparagi? Jest ciężko? Koleżankę chciałabym wziąźć ale nie wiem co jej mam kompletnie powiedzieć? Jak myślicie? Ona ma tą chorobę że jej jest zimno w dłonie i szybko jej marzną. Co jej polecacie?

Nunu
@Wiktoria Z. 17.02.2018 20:13

Tam jest bardzo ciężko i mega zimno wiem bo byłam 4 razy poza tym też jest woda i ręce marżna dają ocieplane ale przemawiają

Dawidek

Fajne 2 laski sa przy rejestracji znacie moze je tak blondyna I czarna w okularach

wiemmmm
@Piotr 17.02.2018 03:47

one to czytają barany.Czarna w okularach to Justyna mieszka na Kirchdorfie na stałe.

Piotr
@wiemmmm 17.02.2018 09:10

No i co ze czytaja przeciez nic zlego nie napisane

stalin

Kiedy ta folia w końcu sie zacznie?

fanatyk
@stalin 16.02.2018 14:15

Szczerze to może być początek mrca koniec lutego. Nigdy nie wierz w to co przysyłają/

ona

Jak sobie radzicie z pieczątką punkcie 6 (gosp. dom.) której nie chcą dać w gminie?

Adam
@ona 14.02.2018 22:01

Ja ci moge posteplowac jak przyjedziesz

Fanatyk
@Adam 15.02.2018 15:41

To musisz mieć pieczątki gminy w której jesteś zameldowany

Edzia670

Jak ktos szuka pracy przy szparadze ( male gospodarstwo pracownikow jest zazwyczaj ok.25 sami polacy ) miejace sprawdzone jezdzilam przez 5 lat w tym roku jednak nie moge a szef potrzebuje ludzi moj mail edzia670@interia.pl

prawdziwy

Czytam te wasze posty i ukazuje się prawdziwe obllicze pracy w tej firmie. Musisz (usunięte przez administratora) by zarobić ale i to ostro. Stawki fakt trzymają się za godzine od kilku lat że np. na folii dniówki na czysto wychodzą od 50 do 60 euro to jest różnie. Na akord musisz ostro ciąć szparage mieć wprawe by zarobić. Borówke i truskawke to samo. Na hali masz akord grupowy i też nie jest lekko. Tam powinna stawka się ruszyć w góre bo już nie opłaca się tam jeździć.

baktus
@zawiedziony 13.02.2018 10:04

Dokładnie tak jest,a co do języka to wystarcza podstawy bo nie spotkałem grupowo który biegle mówi po niemiecku.Ja chce w Polsce ułożyć sobie wszystko by kiedyś powiedzieć, mój czas już minął na zapie....niu na saksach,nawet będąc grupowym lub nie powiedzieć sobie,,stać mnie by tam nie jechać,,dlatego to będzie mój ostatni lub przedostatni sezon.pozd i samych BAB życzę

Zdzichu
@baktus 13.02.2018 11:45

No i tego ci zycze Pozdrawiam

stalin

Czy ktoś jedzie w lutym na folie i ile można zarobić,jadę pierwszy raz?

zawiedziony
@stalin 06.02.2018 01:20

a ja w tym roku nie jade. wszędzie podwyższają nawet takiego mahlmana a u heńka cały czas takie same stawki 7 lat jeżdżę i nic.

wiemmmm
@stalin 05.01.2018 00:25

Tak jak ktoś napisał. Dniówki są od około 40 euro na czysto do 60 euro. tak za miesiąc jak wytrzymasz zarobisz około 1000 euro.

Buchorst

W polu najgorsze sa deszcze i wichury No i błoto w rajach Podrawiam szparagowcow

Folio

Na folii robisz za niewolnika i to dosłownie. Długie pola wody w rajkach po same jaja. Grupowy się tylko śmieje i nagrywa filmiki. A ty lazisz po polach przez cały dzień za 50 euro na czysto.

Wiktoria

Jakie są grupowe na hali? Jest Kryska? Czy istnieją pokoje 1 lub 2 osobowe albo Max 3 osoby?

Nunu
@Wiktoria 03.02.2018 01:13

Tak jest niestety

Wiefzacy
@Wiktoria 03.02.2018 01:13

Na kurchdorfie nawet jest pokój 14 osobowy.

Wiktoria

Jak jest na szparagach ktoś był? Byłam na borówce i fakt jest faktem że się pracowało po 15 godz dziennie (zdarzało się) . Kto jest grupową na Hali ? Pani Krystyna? Jak jest z Kobietami czy one też idą w pole i zbierają te szparagi? Słuchy mnie dochodziły że to jest praca tylko dla mężczyzn jeśli chodzi o zbiory. Proszę się więcej wypowiedzieć na ten temat

moni
@Fanatyk 02.02.2018 11:48

Na hali jest 9 grupowych

Nunu
@Wiktoria 01.02.2018 23:49

Jeśli chodzi o Lenin to na borówka o na szparadze jest Kryska na 100 bo jeżdżę

Nik

Witam państwa bardzo serdecznie Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile można zarobić na hali w ciągu 6 tygodni? Czy jest to praca na akord czy na godzinę? Z góry dziękuje za odpowiedź!! :) pomocna (0) odpowiedz

Klaudii
@Nik 20.01.2018 09:43

Po odliczeniu mieszkania obiadów, ok 1800 euro. Ale to jest zależne od godzin

kik
@Nik 20.01.2018 09:43

Przy szparadze dziewczyny na hali na akord robią, mało kiedy godzinówka jest. Wszystko zależy od grupy jak grupa zgrana i szybko palety robi to i dużo zarobisz, jak się trafią osoby które nie chcą pracować to możesz i 15h stać i klepać palety a zarobisz mało. Jak się zgraciei leniów nie będzie to i powyżej 2000 można skasować taka prawda.

Spokojna

Ile można średnio uzbierać skrzynek truskawek przez dzień? Wiem zależy od rajki i wogole ale mniej więcej. I od kiedy już są zbiory? I jak długo trwają?

Spokojna
@fanatyk 31.01.2018 11:25

A może znasz jakieś inne miejsce sprawdzone na truskawki? Dużo jest na internecie ale dużo jest oszustów.

fanatyk
@Spokojna 31.01.2018 11:45

napisz do mnie to ci podam harry_potter88@wp.pl

Bruchausen vilsen

Dostaliscie termin na spargel wycinanie

fanatyk

Witajcie macie termin na 5 luty? pozdrawiam.

KRZYSIEK
@fanatyk 30.01.2018 14:07

Witam ja mam termin na 5 luty na folie jade 5 raz ja mysle ze to sie odwlecze do okoo 20 luty bo tak zawze jest tak pogoda ..wrazie czego to dzwon 48783053437

Spokojna

Chciałabym zapytać o zbiory truskawek. Ile mniej więcej za skrzynkę wychodzi? I jak długo tam zbiory truskawek trwają i czy opłaca się.

fanatyk
@Spokojna 30.01.2018 12:12

ile zbierzesz tyle zarobisz to jest akord indywidualny. ok. 2.50 za prawie 6kg masz w kiście.

Hala borowka

Cześć,czy w tym roku będzie większa stawka godzinowa niz 5,50? Bo to jest jednak malo ☺

Jowitka6661

Czy ktoś mi powie czy jeszcze tam pracuje Sven ?

Sven Kretyn
@Jowitka6661 27.08.2017 04:16

To straszna kutwa. Trafiłem na niego. Uważac na tego szmaciasza

masza
@Jowitka6661 27.08.2017 04:16

Svena nie pracuje u Henia juz od dawna. Stary go zwolnił on mieszka i pracuje w Brandenburgu.

Patryk

Wiatam państwa bardzo serdecznie ! Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile można zarobić na szparadach w ciągu 6 tygodni ? Z góry dziękuje za odpowiedź

Pat
@luki 05.01.2018 17:22

@luki a jak z pracą na hali?

kik
@luki 05.01.2018 17:22

zależy czy na akord wraz z dziewczynami będziesz wtedy zależy od ilości zrobionych palet czy też na godziny.... jak chcesz pracować to się opłaci ale jak masz zamiar "za darmo" kasę dostawać to sobie odpuść bo i żyć dziewczyny z maszyny Ci nie dadzą a i kierownictwo bo lewactwa się nie toleruje a robota zrobiona musi być

moni.

Czy ktos juz dostał dokumenty do pracy u Henia?

asdfgh

W polu pracuje coraz mniej polakow Rumuni i ukraina Kiedys to byla dobra firma niewiem jak teraz

Zainteresowany

Czy możecie podpowiedzieć jak to jest z tą firmą? Sporo jest negatywnych opinii a wyjechać za granicę chciałbym spokojnie!

ksena
@Zainteresowany 17.12.2017 18:43

Wszystko zależy od podejścia...fakt pokoje kilkuosobowe, łazienka wspólna ale źle nie jest. Jednym się podoba drugim nie. Nikomu nie wygodzisz. ja jeżdżę kilka lat a i znam ludzi którzy kilka lat jeżdżą. Narzekają głównie młodzi którzy tyle co szkołę skończyli i to ich pierwsza praca i płaczą i lamentują. Nie dają rady i po kilku dniach chcą do domu. Czas wolny też jest nie ma tak ze pracuje się 24h. owszem są dni w których człowiek zapierdziela czasami do 2 - 3 w nocy ale są też dni gdzie kończy o 16. Na polu mają od - do mniej więcej i czasami jak hala jeszcze pracuje oni już są w hotelach i odpoczywają (szacun dla nich bo faktycznie ciężko pracują) ak nie chcą nie ida w pole, traca dniówkę ale nie idą na hale trzeba iść bo tam się w grupach pracuje i jak 2 osób na maszynie zabraknie to już robota stoi.

anonymous

Po przyjeździe koniecznie zróbcie sobie badania , po kilku latach pracy przy szparagach będziecie mieć kręgosłup do du......

lili
@anonymous 19.12.2017 12:08

jak przy każdej pracy fizycznej.... nikt nie zmusza żeby jechać, niektórzy jeżdżą kilka lat i jakoś tam wracają a ciężko pracują. Kto się nie boi pracy ten da sobie radę....ludzie myślą, ze na wczasy jadą a potem wielkie pretensje. Jakoś jak są dyskoteki organizowane to tłumy się bawią a tak ciężko podobno się pracuje a na tańczenie każdy siły ma i kręgosłup nie boli...

Obywatel Polski

To miejsce to tragedia! Obóz pracy! Wykorzystywanie ludzi za marne grosze w porównaniu za tyle godzi (nie raz po 18h pracy) z godzina na obiad i druga przerwa 30 minutowa gdzie samo dojście na hotel zajmuje najwięcej . Traktują nas jak maszyny. Ludzie płaczą z bolu, Robia w amoku. Osobiście nie polecam i żałuję wydanych pieniędzy na sama drogę.. Nie pakujcie się tam. Szkoda zdrowia . Pozdrawiam serdecznie!

jest ok
@Obywatel Polski 29.10.2017 22:08

bo taki pracownik z ciebie ja siedem lat tam jezdze i nie narzekam

Klark

Witam wszystkich jeżdżę na folię od 5 lat na jesień praca 6 tygodni bardzo ciężka płaca bardzo mała na folię płacą od hektara czarnej foli 100euro biała 90 euro a druty co według mnie jest pracą naj miebezpieczna płacą 80euro oczywiście jest to kwota od jednego hektara na 33 osoby czyli niecałe 2.5 euro na osobę jest stawka bardzo niska w poruwnaniu z niebezpieczęstwem straty oczów ale jeż jeżeli przetrwasz 6 tygodni w deszczu lub mrozie to zarobisz Max 1600 euro odjeżdżają do domu . Jeżeli nie pracujesz fizycznie w Polsce to nie przyjeżdżaj . Jeżeli lubisz alkohol nie przyjeżdżaj ponieważnikt nie będzie na Ciebie robił ponieważ jest to akord grupowy

Adi

Czy teraz jesienia i zima jest tam praca? Jesli tak to przy czym?

Weronika

@sarenka - dziękuję za informację. Zatem na co Heinrich Thiermann zwraca uwagę zatrudniając nowych pracowników? Czy możesz też napisać o warunkach pracy, jakie oferuje pracodawca? Jak je oceniasz? Czy firma zapewnia zakwaterowanie? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

sarenka
@Weronika 12.09.2017 13:20

zapewnia zakwaterowanie, dowoz na pole, obiad. nie ma wymagan przy podjeciu tam pracy , nawet wiek nie ma znaczenia. bylebys Ty miała zdrowie i siłe do pracy bo tam nie ma ze boli :) słonce czy deszcz w pole trzeba iść.

Bywalec

czy to prawda że Ania jest rumuńską grupową?

Weronika

Czy aplikując na oferty pracy od Heinrich Thiermann musimy posługiwać się językiem niemieckim na określonym poziomie? Jak pod tym względem przebiega proces rekrutacyjny? Pracodawca podczas rozmowy przeprowadza test językowy, czy może wymagany jest specjalny certyfikat potwierdzający nasze umiejętności?

sarenka
@Weronika 13.08.2017 19:06

nie musisz znac wcale jezyka niemieckiego . Nikt na to nie zwraca uwagi .

Dejvv

A jakie macie opinie o zbiorach Rzepy?Jaka stawka dzienna,po ile godz?

nunu

jedzie ktos w tym tyg na hale

anonim

(usunięte przez administratora)

Byłam

Ja mogę się wypowiedzieć więc byłam tam tydzień ogółem miałam fajną grupową fajną grupę,oprócz Ukrainek praca nie jest ciężka nikt Cię nie pogania każdy jest miły dla siebie i motywuje Cię do pracy ale jest jeden problem zarobki jeśli jedziesz pierwszy raz na borówki to żadnych "kokosów" się nie spodziewaj pracujesz po 11h za niewelką stawkę

margolka
@Byłam 25.07.2017 12:26

Mamy z koleżanką być w sobotę - pierwszy raz w tej firmie interesują mnie zarobki jak i atmosfera w pracy.

Ja

Prosiłbym o kontakt do kogoś z biura.

@świezakjakichmało

Do kogo mamy się zgłosić na zakwaterowanie? Dotrzemy w późnych godzinach nocnych. Dziękuję z góry z pomoc.

@świezakjakichmało
@z 18.07.2017 20:59

Czyli pozna pora to nie problem i ktoś nas na pewno przyjmie?

z
@@świezakjakichmało 18.07.2017 21:04

tak ! poczekalnia przed biurem:)

ona

Może i borówka jest,ale Rumunii są okropni. Rwą jak chcą, skaczą po rajach,zawyżają poziom, są jakieś limity limity, które trzeba wyrobić!!! Także ciekawie w tym roku się zapowiada. Z jednej grupy są już zjazdy, bo ludzie nie dają rady. Wyjechali 10 i jutro już zjeżdżają !!!

ja

Obecnie wchodzi ok 60 ton borwki ,wiec jest wysyp i czas na dobre zarobki. Placi 1 euro i nie zejdzie nizej. Warto przyjechac.

adela

hej czy jest ktoś z tereminem na 19 lipca z zachodniopomorskiego ? Krucho z dojazdem mam. I też lipca, że jade sama, bo mój chłopak nadal nie dostał odpowiedzi.

Andrzej

Jest ktos na borowce w Kirchdorf i moze dac znac jak to wyglada? Duzo borowki? Bo mamy termin na srode i noe wiemy czy jechac czy isc na magazyn ze stala stawka

świeżakjakichmało

Mam pytanie do osób będących na miejscu lub dobrze znających realia rzeczonej firmy. Mianowicie, czy opłaca się przyjeżdżać teraz na borówkę? Poza tym byłbym wdzięczny za podanie dokładnego adresu. Pozdrawiam.

kaska
@agnieszka 14.07.2017 11:29

Jeśli do Ciebie dzwonili i każą przyjechać, to jedź!!Robert pisze , ze jest borówka, więc zarabiaj:)

kaska
@kaska 15.07.2017 18:42

Umowę dostaniesz na miejscu,tylko musisz mieć tel.,że masz przyjeżdzać

natalka

powiedzcie mi ile borówki rwiecie w godzinę ,tak srednio

Rwaczka

Ile placą obecnie za kg ?Borowki

Robert
@Rwaczka 13.07.2017 10:33

1 Euro za Kg i poniżej tej ceny nie zejdą.

kaska

jaki jest aktualny numer bo na ten z koncówką 970 nikt nie odbiera i tylko kase zrzera

J.

Nie wiem jak wyglada sytuacja na borowce, ale wiem ze sporo osob sciagaja na srode i na piatek, wiec chyba jest co zbierac. Sprobuj sam do nich zadzwonic :)

Dylemat

Co sie dzieje w firmie Thiermann ? Kiedy zbior borowki sie rozkreci ? Czekam z terminem poczatek lipca i co dalej ?Czekać czy szukac innej roboty ?

Xymox

Ma ktoś jakieś aktualne info jakie teraz obowiązują stawki za kg ile za socjal i czy istnieje możliwość zakwaterowania małżeństw razem

Nick

Łoooo . To bardzo szybko dali znać .. Nie wiem kto w tym biurze pracuje ale nikt normalny ... Żeby dzwonić 2 dni wcześniej . Ja do tej pory nie dostałem telefonu i raczej nie licze juz na to zeby dostać .

Xyz
@Nick 06.07.2017 22:29

Przecież do środy jeszcze 6 dni, nie 2 :)

Nick

Czy do kogos z was dzwonili juz w sprawie borowki i na kiedy. ? Bo ja mialem jechac na lipiec/sierpien ale do tej pory nie dostalem telefonu .

Swoja
@KamilzPodlasia 06.07.2017 22:21

Na szarik jedziesz czy motzow ?

KamilzPodlasia
@Swoja 07.07.2017 07:55

Na szarik :-)

Zostaw opinię o Heinrich Thiermann - Uchte

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann