Heinrich Thiermann

Uchte

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 2096 ocen.

Opinie o Heinrich Thiermann

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann

bywalec

Hala jest cały sezon szparagorwy truskwawkowy i borówkowy. W sezonie szparagowym duzo kobiet potrzebuja na hale m.in.sortownia itp. A to czy się dostaniesz na hale to zalezy juz tylko od zapotrzebowania ich. zarobki zależa tylko od osoby ktora tam pracuje na akordzie ile zrobisz tyle masz. nie wytniesz akordy grupowego to minus i zalezy od grupowego bo dostaniesz 3 a u nie ktorych 6 i jedziesz do domu. Inni sami rezygnuja.

nowy

Witam. Jadę po raz pierwszy. Mniej więcej jakie są zarobki,norma do wyrobienia jakaś jest?

kk

A hala jest tylko na szparagaCH czy na truskawkach i borówkach też.Gdzie jest największe zapotrzebowanie ludzi do pracy.

Kamil

CZy jedzie ktoś z okolic siedlec

Bywalec

I tu sie mylisz kolego imprezowiczu. Na hali sa stali chlopacy i maja na godzine a kobiety maja akord. Ale ty sie nie martw na hale nie trafisz.

ewa
@n 15.03.2016, 12:04
na hale jada najpier stale osoby a jak jest miejsce to biora nowych zawsze tak bylo niestety

To nie znaczy że ten kto jedzie pierwszy raz nie dostanie się od razu na halę.W tamtym roku moja siostra z kolezanką pojechały pierwszy raz i od razu trafiły na halę,już przy rozmowie telefonicznej je poinformowała kobitka z biura że bedą na hali robić.

n
@ewa 15.03.2016, 13:02
To nie znaczy że ten kto jedzie pierwszy raz nie dostanie się od razu na halę.W tamtym roku moja siostra z kolezanką pojechały...

ja nie mowie ze na 100 procent sie nie dostanie na hale tylko jak sie miejsce zwolni tez bylam 1 raz i mi sie udalo dostac bo ktos zjechal do polski

n

Nie ma na hali godz tylko akord

Pawcio

Normy grupowej nie zetniesz trzy do czterech minusow i pojedziesz do domu zalezy od grupowego. Jak zobaczy ze sie operdala to trzy minusy i witaj polsko.

Mirek

Jak jedzie pierwszy raz na ciecie szparaga 3 dni i do domu.

k

jest jakas norma na tym polu?

o

Mam nadzieje ze mowisz powaznie czas sie znajdzie:D to praca na godz, akord?

cezar
@o 14.03.2016, 22:27
Mam nadzieje ze mowisz powaznie czas sie znajdzie:D to praca na godz, akord?

jest to praca na akord ale na hali masz godzinowke

Pawcio

Dyskotek sie zachciewa jak praca od rana do wieczora od poniedzialku do niedzieli na okolo. Ty jedziesz do pracy czy na wakacje? Wez sie zastanow.

Pracownik hali

Po co Ci klub,na hotelu takie disco gra i zabawy ile dusza zapragnie laski na stołach tańczą hehe

f

Skladam wypowiedzenie u terazniejszego pracodawcy wiec pieczatka potwerdzenia zameldowania wystarczy?? Prosze o odpowiedz.

m

rzadko piję i nie lubię raczej sporadycznie:D

Mirek

Jak dostaniesz trzy minusy pojedziesz do domu. Bedziesz pod wplywem alko to zaraz ciebie wywala.

o

Mam nadzieje ze pojade i nie wyrzuca mnie:P orientujecie się czy w poblizu znajduje sie jakis klub, dicho??:D

cezar
@o 14.03.2016, 19:16
Mam nadzieje ze pojade i nie wyrzuca mnie:P orientujecie się czy w poblizu znajduje sie jakis klub, dicho??:D...

jak dostaniesz w pizde na rajkach to ci sie odechce dyskotek hahahahaha

l
@cezar 14.03.2016, 22:25
jak dostaniesz w pizde na rajkach to ci sie odechce dyskotek hahahahaha

czyli impreza jaka kolwiek odpada??

Ona

Możesz tam być 3 miesiące w tamtym roku to weszło.

n

Tylko tam pojedziesz maksymalnie od 6 ty do 2 miesiecy a jak nie dasz rady lub cie wyrzuca to nawet pare dni bedziesz i co dalej a pozatym rób co chcesz dlamnie to jest glupota i tyle

Tomek23

Witam! Jade pierwszy raz dzis dostalem papiery na 16 maja do Scharinghausenn. Skladam wypowiedzenie u terazniejszego pracodawcy wiec pieczatka potwerdzenia zameldowania wystarczy?? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

n
@Tomek23 14.03.2016, 16:40
Witam! Jade pierwszy raz dzis dostalem papiery na 16 maja do Scharinghausenn. Skladam wypowiedzenie u terazniejszego pracodawcy...

po co sie zwalniasz nie mozesz urlopu wziasc tak sie zwolnisz jedziesz 1 raz a jak nie dasz rady i wrucisz szybko to nic nie bedziesz mial

t
@n 14.03.2016, 17:18
po co sie zwalniasz nie mozesz urlopu wziasc tak sie zwolnisz jedziesz 1 raz a jak nie dasz rady i wrucisz szybko to nic nie b...

Zastanawialem sie nad tym od paru miesiecy doszedlem do wniosku ze nie warto siedziec i sie marnowac za 1500zl. Za mlody jestem:)

kris

Dziś dzwoniłem do biura i powiedziała mi że szparag ruszy najprawdopodobniej jeszcze przed świetami i zaczną ściągać pierwszy ludzi.Także powoli można się szykować.

bywalec

jak jest bezrobotny to dwie poeczatki jedna na potwierdzeniu zameldowania a druga na formularzu gospodarstwa pod rubryką nr.6

nn
@bywalec 13.03.2016, 16:38
jak jest bezrobotny to dwie poeczatki jedna na potwierdzeniu zameldowania a druga na formularzu gospodarstwa pod rubryką nr.6...

nie

grażka

Cześć czy jeśli dostajecie tą wstępną umowę to macie tam napisane przy czym będziecie pracować,ja czekam na umowę a papiery wysłałam z terminem 27marca,jadę pierwszy raz czy ktoś może mi napisać przy czym bedę praować.Dodam że jadę do Scharinghausenn.

Ja

W tamtym roku pierwszy szparag został położony na taśmie 10kwietnia.

Andrew

O co chodzi z tym potwierdzeniem prowadzenia podwójnejgo gospodarstwa domowego ..ja nie prowadzę gospodarstwa to mam to wypełniać i iść po pieczątkę czy jak ?

abi
@Andrew 13.03.2016, 08:30
O co chodzi z tym potwierdzeniem prowadzenia podwójnejgo gospodarstwa domowego ..ja nie prowadzę gospodarstwa to mam to wypełni...

Musisz mieć ta pieczątkę chodzi oto by ci nie zabrali 5% od zarobku

abi

To jest taka wstepna umowa. Nie musisz nic odsylac ani ze soba zabierac. Na miejscu podpiszesz umowe w biurze

ona

Jak dostalas na maj tzn , ze na kwiecien juz nie ma miejsca Maj to truskawka ale zaznacz inna date wczesniejsza

mała MI

Dostałam papiery z terminem na MAJ, a chciałabym pojechać w kwietniu, co powinnam zrobić, zaznaczyć w tych papierach że zgadzam się na datę majową, czy zaznaczyć że nie mogę przyjechać w tym terminie i podać datę wcześniejszą? Czy oni to uwzględniają?

Sam
@mała MI 12.03.2016, 19:23
Dostałam papiery z terminem na MAJ, a chciałabym pojechać w kwietniu, co powinnam zrobić, zaznaczyć w tych papierach że zgadzam...

Zanzacz maj potem zadzwon ze mozesz wczesniej jechac

Dana

nie sluchajcie jakiegos oszoloma ze na hale jedzie elita to nie prawda ja w ubieglym roku poszlam z pola -- tylko tam pracuje sie od 10 --14 godzin ale jest ok

sssl

wie wierzczieze na szapradzenie da sie zarobi tylko ci comysla zepojada juz zarobiazeby zarobic trzeba zapier... ja 3lata po kolei bylemna asendorf iniematam alkoholikow tylko kto chce pije a jak jest coie ciota i nie umiesie tegokopac to zal sam dosiebiemiej anie ze nie zarobiles ... 8tyg 19tys zl:) jak dla kogos to malo to brawo TY...... tylkoniemowieo nowych bo nowi nie przywioza tyl;ezapierwszym razem

n

Bo to wyglada tak na hale jezdza stale osoby które jezdza tam od lat a jak sie zwolnia miejsca lub zabraknie kilku stalych osob biora osoby ktore jada 1 raz taka prawda tak mi mowila gropwa na motzowie ze mialysmy szczescie ze zwolnilo sie miejsce na hali bo oni biora stale osoby

abi

Jaka znowu elita. Tam pracuja tacy sami ludzie jak w polu...

ala
@abi 12.03.2016, 07:02
Jaka znowu elita. Tam pracuja tacy sami ludzie jak w polu...

Zgadzam się z abi,że żadnej elity nie ma ja jechałam 2 lata temu pierwszy raz i trafiłam na halę,a żadnych znajomości nie miałam i nie tylko ja bo ze mną było jeszcze kilka dziewczyn.

Andrew

Wczoraj dostałem papiery z terminem 2 maja..ale jakąś zdymaną pieczątkę muszę załatwić w urzędzie

Katarzyna

Nie masz na karcie napisane czy jedziesz na hale czy na pole. Ja mialam ogolnie gospodarstwo Scarringhausen.

NOGA

ALE wyscie sa naiwni alewyscie sa kurwa naiwni jedziecie tam a t szwaby was wykozystuja glupi wy jestescie ze tam jzdziecie sa lepsze prace i lepiej platne a nie jakies kurwa pojebane zbiory

Gregor

Ty jestes normalna.? Na hale to jezdzi elita a ty wpolu bedziesz zapier....

renia

Czesć czy w papierach które od nich się dostaje jest napisane gdzie sie bedzie pracować tzn. czy pole czy hala.

cezar
@skrzypek 13.03.2016, 07:09
Ile masz opłaty na socjal? Zmieniło się coś? W tamtym roku było 3 euro za obiad i 2,9 za mieszkanie. Widziałem, że thiermann og...

czy w tym roku ruszy wczesniej szparag prosze o odpowiedz

skrzypek
@cezar 13.03.2016, 07:43
czy w tym roku ruszy wczesniej szparag prosze o odpowiedz

Szczerze to nawet nie wiem kiedy w tamtym roku ruszył, bo ja pierwszy raz byłem i pojechałem 17 kwietnia. W biurze nawet nie wiedzą kiedy ruszy.wiem, bo dzwoniłem. Pogoda jest niezła to myśl, że po świętach można się szykować. Nawet bym się nie zdziwił gdyby jeszcze przed świętami dzwonili.

Dana

w ubieglym roku tez pracowalam na hali tu nie ma kresek ale pracuje sie po 10 a nawet 14 godzin z przerwa godzinna na obiad

julka

Cześć czy któraś z dziewczyn ma zamiar jechac pierwszy raz w kwietniu do Thiermana do Sharinghausenn z woj.łódzki ale nie tylko.

olka

Chłopaki kiedy wyruszacie na zbiór szparaga :p nudzi mi się ja chce juz pracowac :)

nowa

Bo w burze Pani mówiła że przy zbiorze trusawek w tamtym roku płacili 2,5 euro czy to prawda.Czy tylko obietnice. Gdzie kobiety mieszkają z truskawekbysf

Witek

To zalezy od ciebie czy zarobisz czy nie... Bedziesz rwac dobrze to zarobisz nawet 60euro dniowki a nawet wiecej za kiste bylo 1.50okolo

Dana

firma jest w porzatku - tylko jest jedno ale niepotrzebnie stawiaja te kreski jesli nie uzbiera sie normy np na borowce i kto dostanie 10 kresek ma zjazd do polski powinno byc tak kto ile uzbiera to ma za tyle placone jak jest w innych firmach

ania
@Dana 11.03.2016, 07:21
firma jest w porzatku - tylko jest jedno ale niepotrzebnie stawiaja te kreski jesli nie uzbiera sie normy np na borowce i kto d...

A jak jest na hali czy też dostaje się kreski i za co,czy kreski dotyczą tylko praca na polu przy zbiorach.I za ile kresek jest przymusowy zjazd za 3 czy 10.

nowa

Czy ktos wie jak jest na truskawce czy można zarobić ile placa na akord.Prosze o opinie.

ona
@nowa 11.03.2016, 07:10
Czy ktos wie jak jest na truskawce czy można zarobić ile placa na akord.Prosze o opinie.

jak się nie boisz pracy to te same pieniadze zarobisz w Polsce w okolicach Warki pozdrawiam

kamil
@ona 11.03.2016, 08:51
jak się nie boisz pracy to te same pieniadze zarobisz w Polsce w okolicach Warki pozdrawiam

W warce jest sadownictwo i placa 6,7,8,zlotych na godzine

miroslawaszm1972

Ja otrzymałam papiery dzisiaj, a mam na 9 maja

ass

hejo wczoraj dzwonilem i niby Pani mowila ze wysylane sa..ale nie potrafia powiedzec czy akurat twoje poszly bo setki tego wysylaja Pozdrawiam ;)

ktosik

hello wiecie czy wysyłaja papiery na szparage ?a jesli tak to do kiedy jest nadzieja ze dostane ?

aga
@ktosik 10.03.2016, 15:23
hello wiecie czy wysyłaja papiery na szparage ?a jesli tak to do kiedy jest nadzieja ze dostane ?

Ja dostałam wczoraj z terminem na 28marca.

Koko

Pierdu pierdu piją czy nie to akurat mało ważne zawsze można się dobrać w pokojach,a teraz może mi ktoś powiedzieć czy coś się dzieje na Motzow????

skrzypek
@Koko 09.03.2016, 13:38
Pierdu pierdu piją czy nie to akurat mało ważne zawsze można się dobrać w pokojach,a teraz może mi ktoś powiedzieć czy coś się...

Ja dzisiaj dzwoniłem na Motzow żeby sprawdzić czy papiery dotarły i czy wszystko ok. O dziwo za pierwszym razem się dodzwoniłem :-). Pani powiedziała ze wszystko w porządku i na razie sezon szparagowy jeszcze nie ruszył i że zadzwonią do mnie 3-4 dni przed wyjazdem. Termin mam na 4 kwietnia

anonim

(usunięte przez administratora)

ak

potwierdzam banda pijaków i kryminalistów normalny człowiek z tamtąd po tygodniu zjezdza

ktos

Tak was czytam i śmiać mi sie chce alkoholicy przeciesz nikt nikomu w gardło nie leje więc przestańcie pisać takie famazony :)

Radek
@ktos 08.03.2016, 18:51
Tak was czytam i śmiać mi sie chce alkoholicy przeciesz nikt nikomu w gardło nie leje więc przestańcie pisać takie famazony :)...

A na co dokladnie masz jechac 2 maja bo mi tez przyszly papiery ze orientacyjnie na 2 maja.

basia
@Radek 13.03.2016, 12:27
A na co dokladnie masz jechac 2 maja bo mi tez przyszly papiery ze orientacyjnie na 2 maja.

Termin z 2 maja to mogą być szparagi,a pózniej truskawka.

Andrew

mam na 2 maja termin papiery wysłali tydzień temu ...powiedziala ze 2 maj to termin orientacyjny

Zostaw opinię o Heinrich Thiermann - Uchte

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann