TLH Polska

Przyłęki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 82 ocen.

Opinie o TLH Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TLH Polska

Aneta

@.. . a czy te nadgodziny weekendowe dla chętnych są lepiej płatne? @Agentka007 rozumiem, że czujecie niesprawiedliwość. Może mimo wszystko powinniście grupą się przejść i powiedzieć, że jesteście zadowoleni z pracy w TLH Polska, ale jednak przyznawanie premii według Was jest niesprawiedliwe i przez to spada Wam motywacja do pracy. Co sądzisz o tym pomyśle?

Szubin operator

Witam mam pytanko ile mniej więcej można zrobić na maszynie KZA łączącej do 6 metrów i ile osób na tej maszynie pracuje

.. .
@Szubin operator 17.10.2017 02:25
Witam mam pytanko ile mniej więcej można zrobić na maszynie KZA łączącej do 6 metrów i ile osób na tej maszynie pracuje...

4 osoby

.. .

W sobotę nadgodziny dla chętnych

Week

A soboty i niedziele też praca?

Kuka

Witam Czy ta firma pracuje na 3 zmiany cały rok, czy tylko w pewnych okresach??

.. .
@Kuka 12.10.2017 05:56
Witam Czy ta firma pracuje na 3 zmiany cały rok, czy tylko w pewnych okresach??

Przez cały rok

Agentka007

Witam, również pracowałam w tym zakładzie jakiś czas. Otóż , sama praca nie jest zła. Owszem, są dni, gdzie człowiek musi się napracować, ale ile razy tak się zdarza, że są małe postoje i można chwilowo odpocząć. Są stanowiska , gdzie można cały dzień tak ściemniać.. więc proszę Was, już nie mówcie , że tak Wam źle. Szefostwo, moim zdaniem jest w porządku dla ludzi, którzy są w porządku dla nich i szanują pracę ! Można z nimi pożartować , jeśli chodzi o urlop , to też często idą na rękę ! Idźcie do innych zakładów , zobaczcie jak tam zachowują się kierownicy. Pracowałam w różnych firmach i wiem , że nigdzie nie jest kolorowo. Jedyne zastrzeżenie mam do przyznawanych premii. Przyznaję , że często niesłusznie są odbierane i przez to pracownicy często chodzą na L4. Proszę, aby wziąć to pod uwagę... dlaczego osoba, która codziennie stoi przy stole i sortuje ma mniejszą wypłatę od osoby, która miesiącami robi na wzdłużnej, czy na heblu ?! Rozumiem, buble i niesatysfakcjonujące metry, no ale.. jedni starają się , a drudzy się śmieją.. to takie niesprawiedliwe. Pozdrawiam

Aneta

@Wieloletni pracownik rozumiem. Zatem czy widzisz jakieś rozwiązanie na te sytuacje? Masz pomysł? Może jakiś inny użytkownik chce się wypowiedzieć na forum o TLH Polska?

Aneta

@Pracownik szukający nowej pracy, @pracownik a w jakiś sposób interweniowaliście w firmie? Próbowaliście to zmienić? Z Waszych nicków wynika, że nadal pracujecie. Może porozmawiajcie z pracodawcą o zmianach? @Kierownik Techniczny Adam Olszewski bardzo dziękuję, za odpowiedź.

Wieloletni pracownik
@Aneta 21.09.2017 12:17
@Pracownik szukający nowej pracy, @pracownik a w jakiś sposób interweniowaliście w firmie? Próbowaliście to zmienić? Z Waszych...

Ha ha ha. Porozmawiać? Z kim? W tym zakładzie nie ma dyskusji ; kiedyś na pytanie dlaczego zabrano mi premie dostałem odpowiedź że nikt mi premii nie zabrał bo ja jej nie dostałem :) I tyle z rozmowy było

pracownik

Sam nie wiesz co piszesz gdzie nie pójdziesz musisz uważać na ręce nie wiem czy wiesz ale piły na stanowiskach roboczych powinny być ostre a nie topory .Spadające klapki z wyciągów aż proszą się o kolejną głowę.Ten ogólny syf na stanowiskach masakra.Maszyny niestety były nowe ale są tak zniszczone że trzeba było by je już wymienić.Proszę stanąć przez 8 godzin przy heblu a po pracy sobie smarknąć takie zapylenie że szok widać po parapetach oraz wyciągu . Spadający materiał z wózków jest tam chlebem powszednim. Mechanicy niestety ale muszą tam biegać aby te rozpi.......ne maszyny jeszcze pociągły.Cała prawda o tym zakładzie jest dokładnie opisana w tych postach .Pozdrawiam

Pracownik szukający nowej pracy
@pracownik 20.09.2017 07:35
Sam nie wiesz co piszesz gdzie nie pójdziesz musisz uważać na ręce nie wiem czy wiesz ale piły na stanowiskach roboczych powinn...

Zgadzam się w 100% i weźcie te nasze wszystkie posty w końcu pod uwagę, a nie wszystko olewacie bo w tym zakładzie robi się coraz gorzej... Nikt nowy prawie już nie przychodzi tylko starzy pracownicy z dużym doświadczeniem odchodzą a zostają tylko nowi co nic nie wiedzą i za przeproszeniem : w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] walą. I nie mówię tu tylko o dziale mechanicznym, ale o całym TLH Polska bo co tutaj się dzieje to przekracza ludzkie pojęcie... Nawet Ukraińcy już nie chcą robić i jak tak dalej będzie to ta firma za jakiś czas zostanie z samym kierownictwem bez pracowników których mają kompletnie gdzieś.

Aneta

@Były konserwator maszyn to może obecni pracownicy niech powiedzą czy coś się zmieniło w tej kwestii w TLH Polska? Ważne jest rozwiązanie tej kwestii, bo firma szuka pracowników na stanowiska: mechanik, pracownik produkcji, automatyk.

Kierownik Techniczny Adam Olszewski
@Aneta 06.09.2017 13:12
@Były konserwator maszyn to może obecni pracownicy niech powiedzą czy coś się zmieniło w tej kwestii w TLH Polska? Ważne jest r...

dowiedziałem się dzisiaj, że tutaj coś o mnie się pisze, wypowiem się zatem jako obecny pracownik i jednocześnie wspomniane kierownictwo, @Elektromechanik, nie bardzo czuję na czym polega wyzysk przeze mnie pracowników warsztatu, może rozwiniesz wypowiedź, owszem pracują czasami chłopaki po 11/12 godzin, żeby ktoś w tym czasie mógł iść na urlop, jednocześnie, każde nadgodziny rzetelnie rozliczone i płacone @Były konserwator maszyn, gdziekolwiek byś nie pracował jako mechanik... wszędzie będziesz miał podobnie odczucia, ot taki jest to niewdzięczny dział, który generuje tylko koszty i pojawia się zawsze jak są problemy, awarie i jeszcze jak jest kilka problemów w jednym czasie to się nie potrafi rozdwoić @Elektromechanik nie ma się co zastanawiać, zapraszam, rozmawiać zawsze warto

Elektromechanik

Pytanie do obecnych i byłych pracowników utrzymania ruchu firma szuka elektromechanika, mieszkam blisko, to się zastanawiam, czy papiery składać, proszę o opinię czy warsztat to też wyzysk, czy nadgodziny płacą, jak tam kierownictwo? jaka atmosfera warsztatowa?

Pracownik, ale nie na długo...
@Elektromechanik 31.08.2017 11:50
Pytanie do obecnych i byłych pracowników utrzymania ruchu firma szuka elektromechanika, mieszkam blisko, to się zastanawiam, c...

Niestety, ale zarówno jak na hali, na dworze jak i u mechaników jest tak jak napisałeś wyzysk... Jest coraz gorzej i chyba lepiej już nie będzie dopóki nie zmieni się kierownictwo w tym kołchozie...

Były konserwator maszyn
@Elektromechanik 31.08.2017 11:50
Pytanie do obecnych i byłych pracowników utrzymania ruchu firma szuka elektromechanika, mieszkam blisko, to się zastanawiam, c...

Odradzam z całego serca. Nie pracuje tam dobrych parę lat ale jeżeli nic się nie zmieniło od czasu kiedy pozucilem tlh to mechanicy zawsze byli obwiniani za wszelkie awarię i postoje.

Maciej

Pracowałem tam do 2006 przez 7 lat. Przez 2 lata było ok ale jak trawnski dorwać się do władzy to zaczęła się masakra. Pociągnął kolesi że swojej wsi i zrobił ich brygadzistami a oni pojęcia o pracy nie mają bo całe życie na roli pracowali. Brygadzista sobieralski jest jaki jest bo go żona zdradza z pracownikami

Były robol
@Maciej 04.08.2017 17:19
Pracowałem tam do 2006 przez 7 lat. Przez 2 lata było ok ale jak trawnski dorwać się do władzy to zaczęła się masakra. Pociągną...

Zgadzam się w 100 % z twoją opinią. Austriak za moich czasów chciał wycisnąć pracowników jak cytryny a jak się zwalniali to zatrudnial innych bez kwalifikacji byle silnych i szybkich i z regionów gdzie było duże bezrobocie żeby bali się odezwać w strachu przed zwolnieniem. Trawnski i spółka grają tak jak Chrystian in zagra. A gra jedna i ta sama nutę tzn max produkcji za min wynagrodzenie. Sobieralski ego pamiętam jak był robolem i kapowal na kolegów. I dostał awans

szaraczek70

Ja nie zostawię tego tak wszystko opiszę w gazecie i tak stracę pracę,może ktoś się za to weźmie i zrobi porządek nie może być tak żeby ktoś kto daje z siebie wszystko bał się kolejnego dnia

szaraczek70

Witam wszystkich JA obecnie pracuję w TLH i powiem wam że przechodzę tam koszmar jestem ofiarą mobbingu a raczej pozwoliłam na to bo zależało mi na pracy mam 2 dzieci ,obecnie przyjęto do zakładu kilka nowych osób są one traktowane lepiej niż osoba która ma już jakieś tam pojęcie o pracy jedna pani nawet zaczęła pracę od donoszenia na koleżanki do tego stopnia że jedną osobę zwolniono nie wiem co zrobić do szefa nie pójdę bo wiem ze to nic nie da ta pani ma solidne plecy a ja szarak nie mam szans więc jestem szykanowana popychana i obgadywana na szatni az doszło do tego ze tam nie chodzę staram się unikać konfliktu

Aneta

@ANNAa Ty od jak dawna pracujesz w TLH Polska? Mogłabyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Każda dodatkowa informacja może być cenna dla osób, które szukają informacji na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.

ANNA

Witam czy ze żnina ktoś dojeżdża żeby się zabrać?

Aneta

@Pracownikco rozumiesz mówiąc, że firmie panuje "wyzysk na ludziach"? Jeśli możesz, to podaj również to na jakim stanowisku pracujesz. W zależności od działu warunki pracy w firmie mogą się znacznie różnić. Chętnie dowiemy się więcej o TLH Polska jako pracodawcy. Co według Ciebie można ocenić na plus, a co warto by zmienić?

Były pracownik
@Aneta 11.05.2017 15:20
@Pracownikco rozumiesz mówiąc, że firmie panuje "wyzysk na ludziach"? Jeśli możesz, to podaj również to na jakim stan...

Pracowałem na dworzu czyli na wielopile i na obrzynarkach i ciągle się słyszy, że jest mało, że trzeba non stop robić i zero odpoczynku a jest to ciężka praca... Zabierane są premie za nic i są groźby takie jak: jak się nie podoba to się zwolnij... Na hali jest podobnie no i wgl brak brak słów na temat tego zakładu i zamiast być coraz lepiej to jest coraz gorzej. Tyle w temacie Pani Aneto.

Pracownik

Ja nie narzekam z jedną sobota to 2400 na rękę wyciągnę ale całe życie nie będę tam robił bo wyzysk na ludziach i atmosfera nie miła.

Były pracownik

Witam, moim zdaniem to już lepiej kopać rowy albo pracować w kanałach lub rozdawać ulotki bo przynajmniej tam nie ma takiego wyzysku i kompletnego braku szacunku dla ludzi!!!!!! Również pozdrawiam kierownictwo :)

Aneta

@m.r. co sprawia, że właśnie tak oceniasz firmę? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w TLH Polska.

Pracownik

Pani Aneto - szukają bo ludzie idą na urlopy letnie i nie będzie komu robić... A jak wygląda? Pracować tak szybko aż padniesz na r... No i jakby tego było mało to zawsze będzie mało :) pracownicy w tej firmie są traktowani jak zużyte rękawiczki tzn nie Ty to następny... Zero szacunku dla człowieka i są nawet takie teksty: jak się nie podoba to się zwolnij! Także wybór należy do Pani, pozdrawiam.

Aneta

Obecnie firma szuka osoby na stanowisko Pracownik Produkcji. Co możecie powiedzieć na temat tego jak wygląda praca w tym charakterze w TLH Polska? Czego mogą spodziewać się aplikujący?

m.r.
@Aneta 29.03.2017 10:06
Obecnie firma szuka osoby na stanowisko Pracownik Produkcji. Co możecie powiedzieć na temat tego jak wygląda praca w tym charak...

Pani Aneto ta firma szuka ludzi od 15 lat.Wiem że nie ma tak tej pracy ale na Boga nie tam!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S Pozdrawiam kierownictwo :)masakra

Stary pracownik

Witam. W tej firmie było dobrze dopóki nie zaczął rządzić Przemuś T. z Barcina. Wydaje mu się że ta firma jest jego własnością.Wszystkich ma za gówno. Liczy się dla niego tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Pracowałem tam 11 lat. Ciężko kiedyś tam było się dostać a teraz biorą z ulicy kogo popadnie bo niema rąk do pracy. Pracowałem na lini 1 i 2 i przez 8 godzin tylko metry i metry. Przemuś obstawił się dookoła koleszkami którzy mu stale donoszą. Mianowicie Mariuszek R z Barcina z ledwo wykształceniem zawodowym stał sie kierownikem placu. Psychicznie chory brygadzista Rafał S ,zastępca Przemusia T Darek G, no i nieszczęsny nic niewiedzący Jacuś P. Panowie wasze mózgi są ograniczone , to jest główny powód dlaczego nikt nie chce tam pracować. Napisze cos o zmianie na której byłem. Mianowicie - Mariuszek R z Barcina jak pracował na krótkich to latał do biura i zaczął trzaskac loda Przemusiowi T i tak został brygadzistą. Na poczatku jeżdził kadetem i zabierał ludzi z Barcina i kasował ich jak za zboże.Kupował samochody na raty a ludzie jezdżąc z nim spłacali mu go.Przemuś wybierał mu ludzi takich na jego zmiane którzy byli zmuszeni z nim jezdzic. No i oczywiście musiał miec komplet ludzi w aucie.Takie tam cwaniaczki z Barcina.To jest tak pusty cymbał ze niepotrafił w Lagunie zmienić godziny, ani otworzyć z przodu maski. Trzymał sie tylko ludzi z prasy bo tam robili najwięksi kapusie. Jak sobie przypomnie te 3 zmiany to samsie sobie dziwie ze wytrzymałem tam aż 11 lat. Najlepsza akcja była z talonami na święta. Szef Krystian rzucił pewna pulę kasy na święta ( np 60 tyś zł ) Przemuś z całą bandą z góry pobrali sobie po 1tyś , po 2 tyś albo po 3tyś zł a pracownikom kazali wypisać pismo o zapomogę na np: remont dachu, kupno węgla, kupno butów dla dziecka itp i wtedy wypłacili nam tą jałomużne w wysokości ok 100zł jak dla żebraków. Woda Eden z dystrybutora czasami lemoniady były tylko dla biura.Nam tez postawili dystrybutor na hali ale podlączyli go rurami do zwykłego kranu , żeby dla chołota z hali piła tą żabiankę. Osłony na maszynach były dopiero wtedy pozakładane jak zdażył się jakiś wypadek , a było ich mnóstwo.Sam nawet tego doswiadczyłem na własnej skórze. Na dzisiaj kończe.Jak mi się coś ciekawego jeszcze przypomni przypomni to jeszcze odwiedzę tą stronę i podzielę sie z wami jakimiś nowinkami na temat TLH. Pozdrawiam znajomych którzy jeszcze sie tam męczą, a wszystkim którzy chcą tam złożyć papiery to kategorycznie odradzam tego burdelu.

Aneta

A co możecie powiedzieć na temat warunków zatrudnienia? Jakie benefity oferuje TLH Polska?

Sonicks
@pracownik 14.03.2017 17:27
Witam czego oczekujesz umowy oczywiście ją dostaniesz i co dalej?1850brutto i po tygodniu masz dość. Na nic więcej nie licz ni...

Dokładnie. Po 11 letnim doświadczeniu z tym zakładem wiem jedno każdemu będę odradzal pracę tam. Kierownictwo nadaje się do rządzenia jak świnie do startu w wyścigach konnych. Nie rozumieją że to oni są dla pracowników a nie odwrotnie.Najlepsze czasy tego zakładu były gdy Krystian rządził sam bez bandy pseudo kierownikow którym się wydaje sa bogami

Maciej
@Aneta 14.03.2017 12:23
A co możecie powiedzieć na temat warunków zatrudnienia? Jakie benefity oferuje TLH Polska?

Warunki jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przymusowej. Tylko słyszysz... Szybciej więcej szybciej więcej. Masakra. Nie polecił bym tego miejsca nawet wrogowi

Byłem widziałem doświadczyłem

Nareszcie ktoś opisał to co się tam dzieje .Pracowałem w tym obozie 15 lat było dobrze dopiero jak władze dostał p.Przemek stopniowo wdrażał swoje pomysły nie koniecznie dobre zresztą podsuwane przez kolegę Mariusza który otwarcie mówił że dopiero się zacznie piekło jak Przemek dojdzie do władzy.Z całą pewnością będzie to czytał i zastanawiał się kiedy i gdzie???Panie Mariuszu halo pamięć zawodzi:).Nie jesteś do końca fer teraz trzymasz palec bo gdzie ty pójdziesz .Muchomor drugi gieroj zniszczy wszystko i wszystkich aby tylko mieć dobrze.Rafi masakra wystarczy pojechać na mecz Burzy aby dowiedzieć się jaki to człowiek i nie tylko.Mam to szczęście że już nie pracuje w tym zakładzie i współczuje tym co tam pracują.Panowie tam pracują ludzie a nie bydło i to wy powinniście pracować dla nich by czuli się jak w domu wtedy efekty pracy z pewnością były by lepsze nie mówię o atmosferze.Ale wasze mózgi są ograniczone , to jest główny powód dlaczego nikt nie chce tam pracować.Chamstwo i nadużywanie władzy jest tam na porządku dziennym.Nikt tego nie zrozumie dopóki nie zacznie tam pracować.Doświadczyłem tego na własnej skórze zresztą nie tylko ja.Jeszcze ten nieszczęsny Jacuś w czepku urodzony po tylu skargach na niego jeszcze pracuje .Ale prawda jest taka jak będziesz ryj trzymał i zapier...ał to masz robotę pewną za 1850 brutto o ile będziesz regularnie chodził do pracy na trzy zmiany nie będzie ci przeszkadzało zimno hałas i do kibelka będziesz chodził w przerwę śniadaniową.Sam nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Sprawiedliwy
@Byłem widziałem doświadczyłem 02.02.2017 16:51
Nareszcie ktoś opisał to co się tam dzieje .Pracowałem w tym obozie 15 lat było dobrze dopiero jak władze dostał p.Przemek stop...

A ja chciałem tam papiery złozyć bo wszyscy mówią że przyzwoite zarobki niż ZPD paterek potym co tu czytam to ZPD jest to uczciwa firma majstry są ok wypłaty nawet wysokie na prasie na renke 3tysie na lini prawie 2 tysie na reke a co ważne wszystko na czas i ładnie płaca za nadgodziny ludzie chca pracować a w TLH szok co tam sie dzieje

Były pracownik
@Sprawiedliwy 04.02.2017 23:24
A ja chciałem tam papiery złozyć bo wszyscy mówią że przyzwoite zarobki niż ZPD paterek potym co tu czytam to ZPD jest to uczci...

Co tam się dzieje????? Kolego tam rzadza głupki bez skrupułów. Zrobią wszystko żeby Oni mieli dobrze a wszystkich co tam pracują maja glęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Uwierzcie mi.Oni beda robic wszystko zeby tylko się tam utrzymac jak najdłuzej , bo nigdzie więcej takiej roboty niedostaną. Przemuś sie poobstawiał dookoła keleszkami i kapusiami którzy mu stale donosza. Góra ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacone , a pracownicy to żerada. Naprawde ludzie odradzam tam prace.

Były pracownik

Jakas masakra. Odradzam

Marek 2

czy pracuje tam ktoś ze żnina? Chciałem złożyć cv ale nie wiem jak z dojazdem

przemek

Z tego co wiem to dużo jest prawdy w tym i nie polecam Tlh

Olek

Witam.Ukazało się ogłoszenie pracy na linię produkcyjną w tej firmie.Moje pytanie.Aplikować czy dać sobie spokój?Po tych komentarzach mam mieszane uczucia.Proszę o radę.

jekr

Ja nie wiem, po co tak ludzi zniechęcać i straszyć. Każdy ocenia pracodawcę inaczej, każdy warunku pracy, wysokość wypłaty ocenia inaczej bo według własnych potrzeb. Wiadomo, że lepiej mieć stabilną pracę niż martwić się o jutro, a tutaj to jak najbardziej działa.

anonim

(usunięte przez administratora)

Daras

Na co czekasz ?TLH czeka na Ciebie.Współczuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

beata

Zgadza się więc dlaczego piszą o podwyżkach płac i stażu w tym zakładzie jeśli co dwa lata jest podwyżka o 50zł brutto ile lat trzeba tam robić aby mieć godziwą pensję za tą prace?

anonim

(usunięte przez administratora)

beata

Tylko dyrekcja może tak myśleć i pisać te bzdury z tej firmy poodchodzili ludzie którzy pracowali tam ciężko przez parę lat za 1850 brutto więc o czym ty piszesz.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Tak dostaniesz umowę o prace i będziesz niewolnikiem pomiatanym przez panów i władców TLH

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Tak odbywa się to bez pośredników dlatego szukają ludzi z poza terytorium polski bo już wszyscy w kujawsko pomorskim już tam pracowali jedynie Barcin się ostał.

pracownik

Nowego pracownika zniechęca do pracy w tym zakładzie ogólny syf ,tempo pracy jak w obozie,cała ta elita która myśli że dobrze rządzi,chamstwo,brak zrozumienia.Pracownik w tym zakładzie jest tylko do za........nia za 1500zł.Do pracy tu zatrudniają wszystkich nie zależnie od wykształcenia najlepiej po gimnazjum bo wtedy będziesz miał tylko o jedna szkołę mniej niż kierownictwo które w większości jest po zawodówkach.Mądry tam pracować nie będzie.Czytam te posty i widzę że nawet dyrekcja nudzi się tam i pisze głupie posty @maji jak nie widzisz powodu sam jesteś powodem wiec co się dziwisz kase bierzesz za pisanie postów żal mi takich ludzi.Brakuje ludzi na każde stanowisko a ty nie widzisz problemu.Dobry zakład ma swoich ludzi przeszkolonych jak trzeba opłacanych dobrze i rzadko się tam dostaje nowy pracownik a wy od 20 lat macie cały czas nabór wiec coś jest nie tak.Lepiej opłacacie leniów kablarzy leserów .Ilu macie stolarzy w tym zakładzie?na jednej ręce policzyć można nawet majstrowie nie mają wykształcenia w tym kierunku.Ile wypadków było przez ostatnie kilka lat a ty nie widzisz problemu.No tak widzisz tylko Krystiana KASE.Pozdrawiam.Jeszcze was tu odwiedzę.

anonim

(usunięte przez administratora)

user404

Bo każdy kto przychodzi od razu ucieka.

anonim

(usunięte przez administratora)

user404

I pracownicy pracujący kilkanaście lat są traktowani jak "idioci" Wypłaty czasem na czas czasem kilka dni po czasie. Kierownictwo to tragedia, banda zapatrzonych w siebie buńczucznych patałachów, którzy dopadli się do władzy jak świnie do koryta. Wynagrodzenie za pracę jaką się tam wykonuje to masakra. Szkolenia stanowiskowe wyglądają tak: kierownik zabiera cię na wycieczkę po hali (około 10-15 min) a potem do roboty. Stałego stanowiska raczej mieć nie będziesz.

anonim

(usunięte przez administratora)

ELA

Na stabilne zatrudnienie mogła liczyć raczej kadra która nie zmienia się od 20lat ale ostatnie wydarzenia w tym zakładzie mogą wreszcie to zmienić na co czekam z utęsknieniem.

sonicks

Pracowałem tam 11 lat i gdybym kogoś bardzo nie lubił to napewno bym polecił mu te prace. Wszystkim innym odradzam

pracownik
@sonicks 22.08.2016 21:19
Pracowałem tam 11 lat i gdybym kogoś bardzo nie lubił to napewno bym polecił mu te prace. Wszystkim innym odradzam...

Wielu dobrych pracowników odeszło z tego samego powodu .

anonim

(usunięte przez administratora)

ewa

Proszę abyś nie prosił mnie o konkretne przykłady gdyż mógłbyś zaszkodzić samemu sobie @kierowniczku.

ewa

Firma w której pracownik jest niewolnikiem zastraszanym przez idiotów.Wystrzegaj się pracy w tym zakładzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Łach Andro

Od początku tego roku ani razu nie było wypłaty na czas bo stary ma ludzi w d..pie i jeździ po świecie a jak mu się przypomni to wróci. wtedy śpi a kierownictwo tego syfu nawet niema odwagi go obudzić i się upomnieć i pieniądze na wypłaty. jesteś chory albo na urlopie możesz zapomnieć o premii. Zarobisz tyle co w Biedronce. Należy pamiętać że wraz z nadejściem lata będziesz tyrać po 10h bo niema ludzi do pracy a tych co jeszcze zostali kierownictwo itak ma w dup..e i nie obchodzi ich ze ktoś ma inną prace oprócz tej. Musisz być. Firma znajduję sie na takim zadupiu że niema absolutnie innego dojazdu niż własnym autem mimo to pieniądze wypłacają zawsze z opóźnieniem i wymagają zeby stawić sie w pracy. Za co ludzie mają opłacić kredyty i inne zobowiązania. Za co kupić paliwo na dojazd do pracy skoro niema wypłat? Przecież to jakaś paranoja! Zwrot kosztów dojazdu tak śmieszny ze kierownictwo wychodzi z założenia ze każdy ma chyba disla w gazie:D Absolutny brak szacunku dla pracowników produkcji. Jeśli szukasz pracy idź gdziekolwiek ale nie tu. NIE POLECAM! OBÓZ PRACY!

???
@Łach Andro 16.06.2016 16:02
Od początku tego roku ani razu nie było wypłaty na czas bo stary ma ludzi w d..pie i jeździ po świecie a jak mu się przypomni t...

Chyba nie byłeś nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba podałeś zły nr konta jeżeli wypłaty nie masz na czas! Odkąd tam pracuje to może tylko dwa razy było niewielkie opóźnienie z wypłatą. Gdyby ludzie pracowali A nie siedzieli na chorobowym po 3tyg. W miesiącu to mieli by normalna wypłatę. Na własne życzenie dostajecie takie małe wypłaty! Leserzy!!!

!ZaBramąJesteśmyRówni!
@??? 03.12.2016 21:35
Chyba nie byłeś nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba podałeś zły nr konta jeżeli wypłaty nie masz na czas!...

Ludzie siedzą na chorobowym bo ich gonią jak w Auschwitz a na halach niewiele cieplej niż na dworu. Później tacy spoceni robią w tym zimnie. Na 2 lini to już wogóle nie wiem po co są sciany na hali..pod wiatą byłoby równie ciepło. A opóźnienia w wypłatach nie powinny się zdarzać gamoniu. Co ja mam sie płaszczyć przed bankiem ze nie mam pieniędzy bo syfiarskie TLH nie przelało kasy... Prawie wszyscy starzy pracownicy już sie pozwalniali więc o czymś to jednak świadczy. Nowi przychodzą i uciekają. No sory ukraincy zostali bo dla nich to zarobki jak dla nas w UK. Kierownik Rafi -GWIAZDA ma jakieś problemy w domu i przenosi je do pracy....Typ jest tak wulgarny i chamski ze to sie w głowie nie mieści. Coś z głową u tego Pana jest mocno nie tak. Brak szacunku dla kogokolwiek. Człowieku ogarnij sie i zacznij sie zachowywać bo w końcu komuś nerwy puszcza. Kobiety i starsi taryfy ulgowej u niego też nie mają. Jeżeli chcesz pracować w takim dziadostwie i mieć kierownika buraka to aplikuj albo w zasadzie nie aplikuj tylko przyjedź odrazu do pracy bo itak Cie przyjmą. Biorą jak leci bo tam już niema komu robić. Pozdrawiam całą produkcje!

UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!!

WYPŁATY NIE SĄ NA CZAS WYPŁACANE!!! ZAWSZE SĄ WYPŁACANE OD 11 DO 14 KAŻDEGO MIESIĄCA A W UMOWIE O PRACE MASZ WYRAŹNIE NAPISANE, ŻE DO 10 KAŻDEGO MIESIĄCA!!! A CO DO PRACY MŁODZI PRACOWNICY MAJA PRZERYPANE BO ZAPIERDA***Ą JAK W OBOZIE PRACY ALE KTO JAK LUBI. MŁODY PRACOWNIK ZAWSZE BIEGA Z DESKAMI NA LINI I PO 2 GODZINACH ROZMYŚLA CZY DOBRZE POSTĄPIŁ. TYLKO JEDNO JEST DOBRE UMOWA O PRACE ALE PIENIĄDZ ZA WYKONANĄ PRACE JEST NIE ZAPŁACONY!!! ZASTANÓW SIĘ 2RAZY ZANIM BĘDZIESZ CHCIAŁ TAM PRACOWAĆ!!! A CO DO KASY ZWYKŁY ROBOL NIGDY TUTAJ NIE ZAROBI !!! Pozdro ludziska.

???
@UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA!!! 10.06.2016 16:02
WYPŁATY NIE SĄ NA CZAS WYPŁACANE!!! ZAWSZE SĄ WYPŁACANE OD 11 DO 14 KAŻDEGO MIESIĄCA A W UMOWIE O PRACE MASZ WYRAŹNIE NAPISANE,...

Chyba nie byłeś nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba podałeś zły nr konta jeżeli wypłaty nie masz na czas! Odkąd tam pracuje to może tylko dwa razy było niewielkie opóźnienie z wypłatą. Gdyby ludzie pracowali A nie siedzieli na chorobowym po 3tyg. W miesiącu to mieli by normalna wypłatę. Na własne życzenie dostajecie takie małe wypłaty! Leserzy!!!

bezdomny

A ja lubio moja praca. łoduje so deski na maszyna i kasiura leci. za kilko dni sie łobkupie bo byndzie wypłato i kupio całom toczke ziemniokuw. Robota bardzo dobro. Mom cieplij nisz w hołupie i wodo czysto z kronu leci to żem sie moge umyć pod pachomi po pracy. Atmosferu przyjozna i kierowniko fajne chłopoki som. To moje ziomki przecia z piaskownicy. Polecam tom robote!

anonim

(usunięte przez administratora)

wicher

Piła jak cię tam przeszkolą to za miesiąc będziesz na chorobowym ale widzę że mierzysz wyżej to wiec że na stanowiska fotelowe trzeba naprawdę mieć pusto w głowie jak Pan R..... nie wspomnę o G...... i dlatego nie będziesz tam mile widziany bo jesteś mądrzejszy od nich.Ale próbuj bo ludzie w tym getto potrzebują zmiany.Pozdrawiam

wicher

Witam wszystkich których interesuje praca w tej firmie.Miałem okazje pracować przez kilka miesięcy w tym zakładzie. Piszecie tu o jakiś szkoleniach które zakład zapewnia prawda jest taka że pokażą wam co robić i to wszystko.Jakiś kierowniczek zrobi wam wycieczkę po zakładzie opowie o czymś o czym nie macie zielonego pojęcia i postawi was na stanowisko gdzie po 4 godzinach będziecie się zastanawiać czy to był dobry pomysł wybierając ten zakład.Nie man zielonego pojęcia z kąt te tak pozytywne komentarze o tym zakładzie pracowało tam już tyle ludzi że można by było zapełnić cały stadion na finał EURO2016.Pytacie o zarobki,jak wszędzie 1850brutto na rękę 1470 jak wpadniesz w łaski panom którzy spacerują po halach i nic nie robią takie tam majstry to nie dużo jak na taką ciężką prace jeszcze na 3 zmiany.Można dorobić donosząc na pracowników ale to już jak będziecie wtajemniczeni.Dyrekcja lubi jak coś się dzieje wtedy maja zajęcie.Zanim złożycie C.V zastanówcie się niech to będzie wasza ostatnia deska ratunku tam zawsze zdążycie się zatrudnić tam nie ma selekcji rekrutacji itp. Pozdrawiam.

nikt
@wicher 14.05.2016 01:41
Witam wszystkich których interesuje praca w tej firmie.Miałem okazje pracować przez kilka miesięcy w tym zakładzie. Piszecie tu...

Zgadzam się z tą wypowiedzią tam zmieniają się tylko pracownicy cała elita siedzi na swoich stołkach i w nie pierdzą a reszta załogi zap......a na tych nierobów.

anonim

(usunięte przez administratora)

oko

Ciebie przyjmą na pewno po twoich postach składaj papiery.Powodzenia.

yyss

Bylem , Nie Polecam , Obóz Pracy , Tam Pracuja tylko Ci co musza .

Pracownik

Z całym szacunkiem ale ta firma jest prowadzona przez ludzi którzy nie wiedzą co to szacunek dla innego człowieka traktują tę firmę jak własną.Mam nadzieje że Szef tej firmy obudzi się któregoś dnia i zrobi z tym porządek.Żadne pieniądze nie zrekompensują traktowania ludzi w tej firmie.Mimo wszystko pozdrawiam Panów i Władców z TLH.

Zostaw opinię o TLH Polska - Przyłęki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TLH Polska