ES-PERFEKT

Łódź

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 137 ocen.

Opinie o ES-PERFEKT

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-PERFEKT

marek l.

Przed kryzysem pojechałem do Norwegii w ciemno bez języka, fakt że jestem fachowcem. Po tygodniu miałem robotę w norweskiej firmie, praca się skończyła wraz z zakończeniem projektu. Wróciłem do Polski , skończyłem kurs norweskiego i angielskiego, pojechałem znowu w ciemno 2 x pod rząd , z pracy nici , pełno bezrobotnych fachowców. Teraz wysyłam cv z Polski , wysłałęm około 200-tu , i dalej nie mogę nic znależc. To jak fachowiec nie może znalezć to jak jakiś gimbus czy pan Heniu pseudofachowiec coś znajdzie. Niewyobrażam sobie wcale tego. Można teraz tylko jechać jak ktoś ma znajomych co coś załatawią typu ryby itp.

Kamil

Dokładnie. Dlatego ja lecę pod koniec tygodnia do Norwegii

Remo

zastanawiam się czy uprawnienia dla elektryka dsb łatwo dostać i co do tego jest potrzebne

maz

wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, norwgowie to bardzo przepisowi ludzi i u nich fuszerek nie da sie odstawiac ale wiem ze nie jest tam zle bo moi dobrzy znajomi tam pracuja i widac po nich ze sa przy kasie chociaz sie tym wcale nie chwala. wszedzie trzeba pracowac

aga

mąż pracuje na fasadach w Norwegii,jest zadowolony, bo dla nas to lepiej, żeby pracował tam a nie tutaj w PL , przynajmniej mam za co żyć, i to nawet nieźle.

anonim

(usunięte przez administratora)

pawik

No to kolego jesteś szczęściarzem bo masz więcej niż norweski bass, mam nadzieję że masz stawkę większą jak bass, Faga masz jak skończysz szkołę w norwegi fakt że mają je nawet sprzątaczki ale po szkole czyli kilka lat nauki w norwegii, a ty jaką szkołę zawodową tam skończyłeś? Skoro jesteś taki wylewny i pomocny w opiniach to może napiszesz wszystkim w jakiej firmie pracujesz i pomożesz kolegom.

maro
@pawik 17.03.2014, 12:45
No to kolego jesteś szczęściarzem bo masz więcej niż norweski bass, mam nadzieję że masz stawkę większą jak bass, Faga masz j...

Coś tam wiesz ale nie do końca. Można go zdobyć kończąc szkołę tak jak napisałeś lub zdać egazmin. Fagbrev składa się z 2 egzaminów. Teoretycznej części i praktycznej. Do egzaminu praktycznego możesz podejść po zdaniu teorii oraz mając udokumentowane 5 lat pracy na rusztowaniach w Norwegii. Oba egzaminy odbywają się już tylko i wyłącznie w języku norweskim co stanowi główną przeszkodę dla większości naszych rodaków. Niestety nie podam Ci nazwy mojej firmy bo cytuję słowa mojego szefa "ma dosyć odbierania 200 telefonów dziennie od Polaków pytających o prace". Stawki też nie napiszę bo i tak pewnie nie uwierzysz. Nie pisze tego wszystkiego żeby się chwalić ale by przestrzec wszystkich którzy myślą że wszystko jest podane na tacy i mnóstwo pracy czeka na nich. Niestety tak nie jest.

maro

Nie rozumiesz mnie w dalszym ciągu. Chodzi o to że znam kilkadziesiąt osób które porobiły sobie te paragrafy i siedzą w domach bo nie ma pracy dla nich. Konkurencja na rynku jest tak duża że sam ten papier ci nic nie daje. Zgadzam się że umożliwia to pracę na rusztowaniach ale na chwile obecną z samym paragrafem pracy nie ma i nie ma co się łudzić i liczyć na kokosy.

Janek43
@maro 09.03.2014, 17:47
Nie rozumiesz mnie w dalszym ciągu. Chodzi o to że znam kilkadziesiąt osób które porobiły sobie te paragrafy i siedzą w domach...

Zgadzam się z tobą że sam papier to nie wszystko norki świrują na punkcie referencji zanim dostałem tą robotę to musiałem nieźle się nagłowić żeby wymyśleć od kogo dać referki ale nie przesadzaj bo nikt z nas a jest tu spora ekipa niema fagbreva tylko paragrafy 17 46 a niektóre dino nawet 13. Może z naszej 30 z 5 zna norweski Nawet jeśli mi się skończy przemysłówka to wole iść na fasady w norwegi niż na fasady w polsce.

Bogdan

przeslalem link z przepisami, przeslij jakiś przepis który to potwierdza. Paragraf 17-1 czy 46c to podstawa żeby na monterce pracować a fagbrev to dodatek do zawodu ale też dla innych zawodów jak ktoś chce zarabiać więcej.

Lukas

Ciekawa sprawa bo na rusztowaniach pracujemy bez języka norweskiego z norweskim paragrafem ja mam 46c ale wiem że chłopaki mają 17 i spokojnie to wystarcza Widzę że kolegę ktoś wprowadził w błąd.

Michal8011

Wyjechał ktoś jako elektryk w tym roku przez es-perfect

nemo

Bo też jak lipa jest wstyd się przyznać. Ja robiłem kiedyś w Danii i ( usunięte przez administratora )i to większą część, ale jak kolega zadzwonił to niestety sprzedałem mu bajki jaki lux mam. No bo głupio się przyznać że kicha.

jurek

kolega chce konkretnych odpowiedzi to raczej na goworku ich nie znajdzie (usunięte przez administratora) jak ktoś ma dobrze to się nie chwali bo zajmiesz miejsce zanim przyjedzie znajomy koleś poczytasz tylko teksty jak jest źle ale prawdy i czy ktoś wogule w norwegii robił to się nie dowiesz widze że zasada ta sama na forach wszystkich firm żeby sie nie wyłamywać conmen75@wp.pl

default
@jurek 21.01.2014, 17:18
kolega chce konkretnych odpowiedzi to raczej na goworku ich nie znajdzie (usunięte przez administratora) jak ktoś ma dobrze t...

Dokładnie to samo zauważyłem. Wszędzie tylko narzekania że nie warto przyjeżdżać, że już pracy nie ma. Jak powiesz że przyjedziesz w ciemno to usłyszysz że wrócisz z długami. Jak przez agencje to Cie oszukają albo w Polsce i tak nic nie znajdziej. Coś dowiedzieć się o zarobkach czy o pracy to ściśle tajne. Pomagają tylko tym ktorzy już są za granicą.

seba

Wlasnie mnie tak samo intersjue jak wyglada sprawa zbrojarza/betoniarza lub posadzkarza w norwegii ?? bo sam aplikuje i oczekuje konkretych wypowiedzi... Jakie warunki,zarobki itp.

Wojtek

widać są lepsi od Ciebie, np. ja skoro pracują :P

romek29
@Alek 14.01.2014, 08:31
a czego się spodziewać, rymowanek czy poezji w ogłoszeniu o pracę raczej nie znajdziesz:P, ogłoszenie jak to ogłoszenie ofert...

Rzecz w tym, że są zobligowani na czas zebrać ludzi bo kontrakt zobowiązuje ale skoro listopadowa oferta jest nadal aktualna w styczniu to o co chodzi? Po co ten pośpiech? Nie rozumiem, a wątpie żeby aplikowali ludzie bez doświadczenia i spełniania minimum ich oczekiwań. A teraz z innej beczki - ktoś z Was wyjeżdzał przez ES do Norwegii na prefabrykacje? Bede wdzieczny za odzew bo interesuje mnie temat.

POIRYTOWANY14:/
@marekw 13.01.2014, 16:56
Wiesz (usunięte przez administratora)zależy czy jedziesz zarobić czy na zwiedzanie bo ja akurat tej drugiej opcji nie przewiduj...

PS. nie chodzilo m w tym przypadku o firme ES-perfekt zeby nie bylo oni sie akurat w ogole nie odezwali na moje cv pewnie byli "lepsi" ode mnie hehehe.

szczery

Ta firma zalewa internet swoimi niby ofertami - a ja po spełnieniu chyba ich wszystkich oczekiwań tzn.(cv,auto,angielski,referencje) dalej siedzę w domu a sprawa ciągnie się od maja

jjjj

Rotacja polega na tym że przyjeżdzasz na miejsce poprzedników co zjechali do Polski bo realia niepokrywały się z wyobrażeniami o tym ile się wyciąga w Norwegii. I jak ty zjedziesz to na twoje miejsce bedą usiłowali zwerbować następnych nawiedzonych. Pozdrawiam chłopaków co zostali, bo niektórzy siedzą mimo mizernej celowości tego i liczą nie bardzo wiadomo na co.

GOŚĆ

a jak to jest z przelotami w tej firmie, jak trwaja rotacje czy 4/2 czy inaczej,co z wyżywieniem ,z góry dzieki za info

Bartek

Panie Kamilu czy mozna uzyskac jakis dokladniejszy opis , zarobki , godziny , koszty. Bo moze bym zlozyl na ogloszenie (nawiasem mowiac tak mnie troche zastanawia czemu ogloszenia sa bez przerwy od dluzszego czasu), ale wlasnie gdzies szukam jakichs konkretniejszych informacji. (usunięte przez administratora)

Tomek Bergen

pracuję z es-perfekt w przemyśle, jestem bardzo zadowolony, pełna wypłata na czas wreszcie jasne warunki pracy.

Kamil z Oslo

Polecam es-perfekt wszystkim, którzy faktycznie chcą pracować w Norwegii i znają się na swoim fachu, pracuję już kolejny sezon i byle tak dalej.

Jarek & Ola z Oslo

a my jesteśmy w Oslo, za mieszkanie płacimy 4000 nok, zwykłe mieszkanie nie apartament ale na pewno nie jest to rudera ani kemping, planujemy przyjazd do nas mojego barciaka z żoną. Jerzy dobrze mówi chociaż go nie znamy, ludzie nie pchajcie się tak tutaj, zostawcie miejsce żeby mogła przyjechać moja rodzinka ;) Pracuje przez agencję ale fizycznie pracuje z kilkoma Norwegami i Szwedami, póki co nie czuję się być gorzej traktowany. Zycie jest drogie tym bardziej jeśli się dużo pali i pije. Za mieszkanie jest odciągane z wypłaty, dla mnie tak jest ok,

Antonim Jaro

Czy es-perfekt wynajmuje mieszkania swoim pracownikom i pobiera za czynsz z wypłaty?

Jerzy

Kiedy ty miałeś teraz w Norwegii nadgodziny. A z pracą może dobrze trafiłeś , ale ja w Oslo byłem z ES i zapewniam cię że mieszkania za 3500 nok to nie ma. Do wysłania do Polski zostawało mi 2000zl w przeliczeniu , kobieta myślała że rozpusczam pieniądze. Nie wiem kto dostaje 190 , owszem możesz samemu negocjować, ale nie znam nikogo kto zarabia 190 /h. Wróciłem do Polski bo na dzień dzisiejszy te saksy nie mają najminiejszego sensu , nie da rady uzbierać nawet na 10-letniego Audika, nie mówiac o miszkaniu. Rodziny do Norwegii tez nie ma szans zabrać bo emigrant z Polski jest tam nikim, pierwsze że robisz przez agencje, to już jesteś śmieć, drugie nikt ci nic powyżej rozpadającej się rudery nie wynajmie. Kobiecie co najwyżej znajdziesz dorywcze sprzątanie. Zresztą pełno ludzi jedzie , a po kilku tygodniach zjeżdza samemu do Polski bo marne tam widoki.

Kamil z Bergen;)

Jasne firma jakich wiele, pracuję za ich pośrednictwem kolejny raz teraz w Bergen, wcześniej w Oslo, porównuję zarobki to stawki 165 do 190 koron i mieszkanie za 3500 nie są złe dzwoniłem do różnych firm to często niektóre z nich mają ceny mieszkań z kosmosu takie wielkie a stawki poniżej najniższej. ciężko uogolniać praca pracy nie rowna pracowałem w budowlance i teraz w przemyśle wiadomo że przemysł lepszy ale w budowlance też zdarzały się dodatkowe godziny i wyciągałem do 50, 60 godzin tygodniowo czasem wpadały nocki to zarobki lepsze Podatek i koszty życia denerwująco wysokie ale tego nikt nie zmieni. Cieszę się że tu robię bo w Polsce było jeszcze gorzej, jak wyjechałem z domu bo tam roboty nie było do warszawy to zarobki 2000, 2500 zł z tego opłacić mieszkanie i koszty życia to już nie było czego rodzinie wysłać.za pracę w Polsce dziękuję zostaję w Norwegii tak długo jak się da bo dla mnie to i tak lepiej.

billy

To taka sama firma jak kazda inna co werbuje do Norwegii, moze jak ktos jechal do przemyslu jak ktos tu ze Szwecji to jakos sie wychodzi. Ale w budowlance to rzucaja cie na krotkie projekty, zakwaterowanie drogie, jedziesz z Polski na wlasny koszt, w Norwegii benzyna i bramki nie sa tanie, jedzenie tez ciagnie , podatek przeciez ponad 1/3 pobieraja ci z wyplaty. Nadgodzin nie ma , tak ze jak wszystko sie podliczy i pooodejmuje koszty, to cala impreza wychodzi tak ze rodziny w Polsce z tego sie nie utrzyma, no bo w naszym kraju wszytko juz drogie , przyjezdzasz juz ci zona daje plik rachunkow do oplacenia, i juz nie ma kasy.

łukasz

Witam tez planuje wyjazd do Norwegii, z firmy es-perfekt. Czy jest tutaj ktoś z okolic trójmasta, może Gdańsk.

?

szukalem jakiś czas, dzwoniłem juz chyba do wszystkich firm ale wszedzie mówiom ze majom komplet, narazie zostaje na miejscu i zaczne szukać na grudzień

Paweł

Witam. Czy wyjechał ktoś do Norwegii poprzez ES pekrfekt jako pielęgniarka/pielęgniarz? I ma wyrobioną opinie?

Jacek Szwecja

Cześć Łukasz, tak z perspektywy czasu osobiście jestem zadowolony z oferty es-perfekt i pracy. Mam pełne świadczenia etat szwedzki i umowę już na stałe a od poniedziałku zaczynam urlop :)

Jacek Szwecja

do anonima Łukasza dobra nie zalewaj, pewnie chcesz wygryźć starego wyjadacza ;) pracuję w dziale utrzymania przy automatyce, z perspektywy czasu jestem zadowolony z oferty es-perfekt, A Ty na jaką czekasz pracę?

Jacek Szwecja

obecnie jestem w szwecji zaraz będzie 1.5 roku jak wyjechałem do pracy z oferty ES-PERFEKT, jestem zadowolony, mam ubezpieczenie etat i umowę bez ściemy, pracuję długi czas bo traktuję pracę poważnie a nie bajeruję też że potrafię coś czego nie umiem. Przed szwecją pracowałem w norwegii i powiem ci jedno to są różne kraje i życia dlatego zastanów się dobrze kolego gdzie konkretnie chcesz pracować.Chyba że pytasz dla samego pytania albo żeby wywołać dyskusję naciągaczy i oszustów. Jak masz pytania to pisz[usunięte przez moderatora]

Basti

Miki - 2013-07-03 12:49:15 Ktoś wyjeżdżał ostatnio z ES-PERFEKT do Norwegii lub Szwecji? Jak wygląda zakwaterowanie i ile jest płatne? Co z ubezpieczeniem?Cześć Miki, obecnie jestem w Bergen , zakwaterowanie odciągane z wypłaty bo tak chcemy żeby swojej kasy na start nie wydawać, tutaj wychodzi 4000 koron na miesiąc, ogólnie jak się rozglądaliśmy na własną rękę to wychodziło podobnie czasem drożej, Wcześnie byliśmy z es-perfekt w Oslo tam mieszkanie wychodziło 3500 koron na miesiąc tyle że tu mam lepszą pracę większą kasę. Lepsza kasa gorsza pogoda. Ubezpieczenie miałem i teraz też jest + świadczenia , bez tego pracy nie biorę.

czaro771

Dzięki Bogdan - ale już zrobiłem "paragrafik" , jako osoba niezależna i w żaden sposób nie związana z firma Es-Perfekt z Łodzi , muszę stanowczo polecić tą firmę.. Wysoce profesjonalne podejście do zagadnień związanych z paragrafem , czytelność i przejrzystość obsługi klienta , dobre warunki bazy noclegowej i nieco niższa nota za catering , kurs prowadzony przez P. Krzysztofa - bardzo profesjonalnie "podany" , do zrozumienia i "ogarnięcia" , prowadzący to osoba miła i kompetentna z dużą dawką humoru .Duża zdawalność przy minimalnym stresie - naprawdę gorąco polecam. Jestem osobiście zadowolony i myślę że osoby zdające od 9 do 11 maja razem ze mną także . Pozdrawiam p. Esterę i Sebastiana. Czarek

Bogdan

Cześć Czaro, zrobiłem paragraf w łodzi, fajnie prowadzony kurs, Człowiek dobrze się produkuje żeby wyjaśnić co z czym gra, dobrze nastawiony, typu że mu nie zwisa. Przez te kilka dni podłapałem fajne kontakty chłopakow z branzy.

czaro771

Czy warto isc do nich na zrobienie certyfikatu rusztowaniowego /paragraf 13/ -na 9maja jest termin - moze ktos cos wie ????

Paweł

cześć Bosman, dobre pytanie z tym kto rekrutuje na stocznie rotacja jest ok jak komu zależy żeby być czesto w domu, jak się czujesz na stoczni to będziesz zadowolony, ale na elewacji też są zalety do mnie ostatni jak szukalem zadzwonil norweg po kilku dniach dzwonią jak mają nastroj przerobiłem już ich kilku jak szukałem roboty.

Kędzior

bosman - 2013-04-08 21:39:43 hej Paweł, własnie dostalem ofertę pracy w Bergen, wstępna rozmowa po angielsku ok, paragrafik i zaświadczenia dosłałem. Po Twoich wypowiedziach mam nadzieję, ze jutro zadzwoni Norweg i dogadamy się końcowo. Pracowałeś może na stoczniach?heja, kto rekrutuje do bergen? ostatnie ogłoszenia przyszły mi z adecco na stocznie, do mnie dzwonil po kilku dniach norwegiem weź poprawke zadzwoni jak będzie pamiętać, albo jak go głowa nie rozboli :) norwedzy są ok tyle że im się nie spiesz chyba że mają opóźnienia.

bosman

hej Paweł, własnie dostalem ofertę pracy w Bergen, wstępna rozmowa po angielsku ok, paragrafik i zaświadczenia dosłałem. Po Twoich wypowiedziach mam nadzieję, ze jutro zadzwoni Norweg i dogadamy się końcowo. Pracowałeś może na stoczniach?

Jaca31

Witam.Pawel powiedz mi jakie dokumenty muszę mieć przygotowane,jakie są płace w Norweskich firmach.Przez ostatnie lata pracowalem w holenderskiej firmie,specjalizuje sie w tynkach gipsowych,regipsach,malowaniu,szpachlowaniu,kladzeniu podłóg.Znajde coś dla siebie?

Paweł

Jaca31 - 2013-03-11 14:57:14 Witam.Chciałbym wiedzieć coś wiecej o Tej firmie ,chodzi mi o wyplacalnosc,warunki pracy.czy warto sie starać?cześć, wypłacalnością się nie przejmuję bo nie oni mi płacą oni pomogli zebrać dokumenty do kupy i wystarać się o opinie z byłych robót. Jak się zgodziłem na ofertę to na sam koniec rozmawiałem bezpośrednio z norweskim szefem i dla mnie ważne że on jest wypłacalny i co 2 tygodnie mam pieniądze na koncie. Z opiniami to całej prawdy się nie dowiesz, albo będą ci zachwalać to jest ryzyko że lizusy albo najeżdżać na firmę ci którym się nie udało albo nawalili albo konkurencja bo ponoć tak robią konkurencyjne firmy sobie żeby psuć opinię. 9 miesięcy temu chciałem jechać z kuzynem do roboty na sezon i zacząłem pytać na necie o opinie, typki nam szczerze odradzali wyzywając od najgorszych to ja zrezygnowałem a kuzyn pojechał. Teraz on tam cały czas robi i się śmieje z opinii i ze mnie a ja musiałem jechać osobno akurat trafiło się es-perfekt bo ci wcześniejsi mnie już nie chcieli mówili że ich wystawiłem.

Jaca31

Witam.Chciałbym wiedzieć coś wiecej o Tej firmie ,chodzi mi o wyplacalnosc,warunki pracy.czy warto sie starać?

Tomik

Dasz rade gościu, Nie jest źle, dla mnie ważne że można było przed decyzją potwierdzić ogłoszenie z norweskim bossem, byliśmy wczęśniej teamem w bergen wiadomo co region to warunki inne. Wypłata terminowo, jakąś kase da się rodzinie przesłać a reszta normalnie W kwietniu będę szukał czegos w Oslo żeby się haczyć tam więcej naszych.

antos

keysee - 2013-02-22 23:07:48 antos czy to ty miales byc w wtorek 26.02.2013 w pracy !!!!a ty skąd takie info? O planach jeszcze nie mówiłem :P. Pożyjemy zobaczymy, pojadę jak się ociepli na razie mam do skończenia fuszke, roboty zaczętej przecież nie zostawię

Robert Stavanger

Hejka, ja pracuje z koleszkami Tomkiem i Łukaszem w Stavanger, siedzimy na rusztowaniach,obecnie obskakujemy na fasadach, pogoda troche lipna ale poza tym da się żyć, o wiele lepiej niż niż w Bergen jak byliśmy, ciągle lało. A co chcesz wiedzieć

keysee

antos czy to ty miales byc w wtorek 26.02.2013 w pracy !!!!

Zostaw opinię o ES-PERFEKT - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-PERFEKT