ES-PERFEKT

Norwegia

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 138 ocen.

Opinie o ES-PERFEKT

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-PERFEKT

Jerzyk

Słyszałem o firmie sporo dobrego czyli warto z nimi pracować?

Zenia

Czy ES-PERFEKT organizuje również prace dla kobiet?

Aneta

@Zulus w ofertach pracy widnieje informacja, że możliwe są długie kontrakty. Polecam jednak bezpośredni kontakt z firmą. Numery telefonów oraz mail znajdziesz w zakładce kontakt http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,612963,0,0,kontakt @jaca wspomniał o ciągłości pracy od ponad 2 lat. Ktoś jeszcze wyjeżdżał na dłużej za pośrednictwem firmy ES-PERFEKT?

Jaca

U nas praca jest ale niestety tylko faceci na rusztach. Nienarzekam ciągłość pracy od ponad 2 lat regularna kasa i swiadczenia. Nastaw się na norweską pogodę i do pracy. Fajnie się załapać przed świętami.

Jeny

Witam, mam propozycje pracy w Norwegi z tej fimy( jako monter rusztowan) czy jest kto mi w stanie powiedziec jak wyglada okres pracy i warunki ???

Maroko

Ok, powiedz cz jak zatrudniasz sie u nich to gwarantują ci prace conajmniej na kilka miesięcy? Bo aplikować można i sie zatrudnić ale co z tego jak po miesiącu skończy sie praca bo remont czy budowa będzie ukończona? Płaca za postój?

Zulus
@Maroko 23.09.2016 13:22
Ok, powiedz cz jak zatrudniasz sie u nich to gwarantują ci prace conajmniej na kilka miesięcy? Bo aplikować można i sie zatrudn...

Mam ten sam problem co Ty. Chciałbym się zatrudnić ale nie na miesiąc czy dwa. Jak wygląda zatrudnienie, od czego zależy jego długość? Może ktoś wie ?

Krzysiek Bergen

kebaba nie jem bo nie lubię a uprawnienia zrobiłem bo Norweg tego odemnie wymagał. W porównaniu z innymi ofertami ta była bardzo dobra. Ja jestem zadowolony bo mam teraz lepszą stawkę z plastikiem a szefu nie ma stresa.

Mateusz

drogi to jest kebab w Oslo a nie uprawnienia montera, najzwyczajniej zmyślasz pod tym fiordem :p na poloniuszu albo innych sensownych serwisach jest sporo ofert es-p pracuje w tej firmie czy tam firemce jako monter od ok 1 roku i nie narzekam. Jak się da to i koleszkom od siebie też polecę robótkę a i na uprawnienia.

Ala

Czytam takie ogłoszenie Monter rusztowań-Norwegia-Paragraf 17-4 i szelki bezpieczeństwa-Szkolenie- Październik -Łódź i Onlin i jestem ciekaw o co chodzi, co to za paragraf jest i na czym to polega, czy to jakiś wzór o którym nie wiem czy o co dhodzi?

Jfk

100 koron na h? Średnia w Norwegii dla Polaka? To ty chyba pracujesz u polaka na czarnych

lala

no niestety, tutaj widzę że chyba się nie spłenisz, jednak wysyłają chyba tylko na prace różnorodną ale fizyczną za granicę, ale może na hydrauliku miałbyś lżej

Roman

jeśli chodzi o oslo to potwierdzam, pracuję 2 rok, praca na stałe a praca jak to na prefabrykacji belki, miałem dosyć roboty na budowie a tu mam stałą pracę bez względu na porę roku, wybrałem 2 zmianę bo wtedy była taka możliwość.

Krzysiek Oslo

Słuchaj, pracuję obecnie w firmie i faktycznie mam 198 koron na godzinę, 176 to to co musisz mieć w minimum tak się porozumiały związki zawodowe zależnie od zawodu ale nikt niezabroni norwegowi dać ci więcej, zazwyczaj więcej dają ci którzy już mają polaków i się jeszcze na nas nie nacieli albo mieli wcześniej kolesi ze wschodu i mają porównanie jak my robimy a jak oni. Ja na swojego bosa za wyższą stawkę kablować niebędę. Pozdro dla wszystkich siedzących dziś w Oslo.

Tomek

ciekawe, ciekawe ale ja widzę szczegóły i stawkę, podpytałem o resztę szczegółów i wiem że stawka od 176 do 220 nok za godz.

romek

a co powiecie o ofercie jako Malarz/Szpachlarz ręczny? Nie ma konkretnych zarobków, a to praca jest w Norwegii, wiec kawał drogi stąd jakby nie patrzeć.

Olek

aplikuj do kilku, przecież o tym do ilu wyślesz CV będziesz wiedział tylko ty.

W temacie

Ta firma bazuję tylko na jakis drogich szkoleniach Nic pozatym które moga niemiec mocy w Norwegi ?Proponuje ich sprawdzic w Arbeidstilsynet Norge .

misiek44
@W temacie 25.09.2015 17:50
Ta firma bazuję tylko na jakis drogich szkoleniach Nic pozatym które moga niemiec mocy w Norwegi ?Proponuje ich sprawdzic w Ar...

Sprawdziłem maja moc

Z Krajny Fiordów
@W temacie 25.09.2015 17:50
Ta firma bazuję tylko na jakis drogich szkoleniach Nic pozatym które moga niemiec mocy w Norwegi ?Proponuje ich sprawdzic w Ar...

I tu się z tobą zgodzę .Na wszystkich portalu z ofertami pracy do Norwegi ta firemka z Łodzi nie ma nic więcej do zaproponowania jak tylko drogie szkolenia ...

anonim

(usunięte przez administratora)

Marcin

Zapomniałeś o jednym szczególe. W styczniu w es-perfekt niebyło szkolenia, wiem bo chciałem w nim uczestniczyć. Szkolenie zrobiłem w późniejszym terminie. Podoba mi się Norweska jesień, już mam doświadczenie w norwegii ale kiedy wyjeżdzałem wiosną z oferty pracy to jeszcze go niemiałem w skandynawii :p

grabarz
@Marcin 14.09.2015 11:11
Zapomniałeś o jednym szczególe. W styczniu w es-perfekt niebyło szkolenia, wiem bo chciałem w nim uczestniczyć. Szkolenie zro...

nie kolego , nie zapomniałem dokładnie wiem kiedy robiłem szkolenie mam to czarno na białym w jakim celu miałbym pisać że było inaczej. Ja tylko mówię ze miałem złe doświadczenia z ta firmą i radze by dobrze się zastanowić przed współpraca z tymi ludźmi

Tom

dzień dobry chciałem się spytać o prace w państwa firmie obecnie pracowałem w Niemczech jako szlifierz -monter.posiadam uprawnienia spawalnicze metodą Mag 135 i uprawnienia do ciecia palnikiem

Looking job

Do Rafalo89 ..Jakie stanowisko zajmujesz w tej firmie ?Dlaczego nie mozna nigdy do dzwonic się do działu rekrutacji a zawsze odbiera dział szkoleń/daje do myslenia / ?Wielu moich kolegów i kolezanek ma zrobione przez duze powazne firmy takie uprawnienia za znaczam duzę companies ''shipbuilding industry'' itp...zapytaj ..Tylko trzeba umięc wykorzystać moment..

Looking job

Ta agencyjna ustawiła sie TYLKO chyba na wyrywaniu pieniedzy za pomoca drogich szkolen gdzie takie szkolenia można zrobić za Free w pożądnych Norweskich firmach ..Ahhh te ..Polskie cwaniactwo i żerownie na bezrobociu ...Podobna bajka jest z szkoleniami VCA.

Rafalo89
@Looking job 01.06.2015 10:09
Ta agencyjna ustawiła sie TYLKO chyba na wyrywaniu pieniedzy za pomoca drogich szkolen gdzie takie szkolenia można zrobić za...

Badałem temat. Wcale nie można zrobic tych szkolen tak za Free jak gadasz. Sprawdzalem i dla porownania Paragraf na miejscu w Norwegi kosztuje przynajmniej 5990 koron, czyli ponad 2500 zl. Skonczyl sie ten piekny czas kiedy firma wszystko daje darmo teraz to firma zanim cie wezmie do roboty chce zebys mial papier albo uprawnienia.. i to nie jeden zazwyczaj. coraz wiecej Polakow do wyboru do pracy w Norwegii... Im wiekszy wybor tym bardziej chca zeby miec juz uprawnienia. A nie zapominaj ze sa tam w norwegi tez nowi "koledzy" z rumuni ukrainy i rosji. Powodzenia...

Oferty Pracy

Kucharz-Norwegia-pilnie ES-PERFEKT 2015-01-05 Żródło: Gowork.pl Bergen ( )   ES-Perfekt (Nr. Cert. 5668)   Nowa oferta! Aplikuj już teraz!    „Kucharz”-Norwegia-pilnie Kucharz-Norwegia-pilnie Miejsce pracy: Norwegia Nr referencyjny: Kucharz Obowiązki:  Obowiązki:    - obowiązki związane z przygotowywaniem posiłków Wymagania: - Wykształcenie gastro

damian0708
@Oferty Pracy 25.01.2015 12:39
Kucharz-Norwegia-pilnie ES-PERFEKT 2015-01-05...

ja pracowałem dwa lata w Norwegi na wykończeniach tylko u polaka a teraz szukam norweskiej firmy i legalnej pracy w tym samym zakresie.czy ktoś może pomóc

Artur112
@Oferty Pracy 25.01.2015 12:39
Kucharz-Norwegia-pilnie ES-PERFEKT 2015-01-05...

tez pracuje w Norwegii jako malarz-szpachlarz i ogólnie wykończeniówka ale nie jest to praca stała .Mój problem to to , że nie znam jezyka . Szukam pracy na stałe gdyby ktoś mógł pomóc byłoby super.

Goran

Zależy, jak jesteś piekarzem to nie. jak jesteś monterem rusztowań to możesz robić twoja decyzja

alibaba

Ernestyna , puknij się w głowę. Nie ma takiej pracy. A jak kto na coś cudem pojedzie to malutko wychodzi. Gdzie ty żyjesz.

kinol113@o2.pl

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na tą agencje mam

anonim

(usunięte przez administratora)

maro

Ty nie masz się kontaktować ty masz za kursy płacić. To jedyne co ci mogą zagwarantować

Grzechu

Zgadzam się z Mariem ! Wcale z tą koperta nie poleciał ja też dzwoniłem do es-perfekta kilka razy i nic mają cię głęboko gdzieś. Agencje nie mają skrupułów żeby brać bo my Polacy tak jesteśmy nauczeni. To tylko Skandynawowie nie biorą bo mieliby przesrane. Ja mam wieloletnie doświadczenie jako ślusarz-monter konstrukcji stalowych angielski znam dobrze oraz podstawowy norweski i też wcześniej pracowałem na Skandynawii a także w Anglii ale u perfekta widać nie ma szans żeby się załapać. Mario próbuj w innych agencjach ja także będę będę próbował bo widzę że perfekt ma wylane na na tych co dzwonią nie odbierając telefonów. Lepiej niech sobie te panie z agencji dalej popijają kawkę i rozmawiają co każda robiła dnia poprzedniego. Niech sobie es-perfekt lepiej przemyśli swoje postępowanie bo jeśli dalej będzie tak robił to więcej osób będzie wyrażało swoje opinie na forum a to dla jakiejkolwiek agencji nie wróży nic dobrego bo wcześniej czy później kończy się tym że agencja traci kandydatów oraz klientów i jest zmuszona zwinąć swoją działalność. Pozdro

Mario

Walery ! Mnie ponad pół roku temu pani z ES-perfect przetestowała z anglika przez telefon ogólnie nie było najgorzej chociaż z angielskiego orłem nie jestem ale w Anglii pracowałem przez dwa lata więc trochę liznąłem ale wiesz jak to jest w książce inaczej się uczysz a jak przyjedziesz na miejsce i zaczniesz trochę rozmawiać z ludźmi to wtedy widzisz że jest różnica bo tak jak w Polsce czy innych krajach każdy region ma swoją gwarę. Spróbuj przedzwonić i jeśli ci zaproponują weryfikację językową to nie odmawiaj "raz kozie śmierć" jak mówią. A z tą kopertą to tak mi się powiedziało bo wiecie jak to jest człowiek już wysiada nerwowo bo wysyła non stop CV i nic ! świra można dostać ! sorry chłopaki. Marcin jak byś mógł to jak będziesz na miejscu to prześlij jakieś namiary a jakby coś wypaliło to się zrewanżuję. Pozdro

Marcin

a ja właśnie zaczynam pracę od poniedziałku w Oslo. Sami do mnie zadzwonili, nie dzwoniłem bo w ofertach piszą że kontaktują się z wybranymi kandydatami. Może tak ci powiedzieli bo chcieli być mili albo niechcieli cie urazić, zresztą wszędzie z telefonami jest podobnie. A jeszcze jedno koperty nie dawałem. Powodzenia w szukaniu pracy, jak będę na miejscu to się rozejrzę i ci przesłać jakieś namiary.

Mario

Witam ! Mam pytanie jak można się skontaktować z agencją es-perfekt ?! Bo dodzwonić się do nich zakrawa na cud na maile też nie odpowiadają ! Totalna olewka ! Co jakaś konkretna oferta się pojawi spełniająca moje doświadczenie zawodowe przesyłam zaraz moje CV i oczywiście na maila nie ma odpowiedzi a jak już jakimś cudem uda się dodzwonić ( oczywiście w skali miesiąca to udaje się max. 2 razy ) to panie pracujące w/w agencji udzielają wymijającej odpowiedzi że np. " to Norweski pracodawca decyduje o danym kandydacie a nie agencja " itp. Zastanawia mnie jedno może tutaj chodzi o załatwienie pracy dla znajomych albo dla tych którzy dadzą więcej w kopercie. Proszę o odpowiedzi jeśli ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację jak ja. Pozdrawiam.

mmmm

a jak praca dla murarzy w bergen

andrzej
@mmmm 30.04.2014 17:35
a jak praca dla murarzy w bergen

jak to praca murarzy klinkier leca kliknkier leca czasem kamien

remo

zródło: wikipedia

remo

Cha cha cha! Apanaże.... Niezła schiza Dla tych co nie wiedzą co to znaczy... (fr. apanage) – funkcjonujący we Francji sposób zapewnienia dochodów członkom rodziny królewskiej, początkowo poprzez wydzielenie części domeny królewskiej, później również w formie renty pieniężnej. Obecnie apanaże występują jako tzw. listy cywilne m.in. w Wielkiej Brytanii, Danii i Szwecji. Apanaże w formie specjalnej renty mogą otrzymywać prezydenci republik, którzy ustąpili z urzędu przed upływem kadencji (w Polsce Wojciech Jaruzelski i Ryszard Kaczorowski).

tajo

sie

tajo

a ja tam zrobiłem kurs w styczniu i już pracuje no i co no i si ciesze

MIREK
@tajo 11.04.2014 20:38
a ja tam zrobiłem kurs w styczniu i już pracuje no i co no i si ciesze

CZESC,JESTES W STANIE ZAŁATWIC PRACE NA RUSZTOWANIACH ? (ZAPŁACE)

maro

bogdanie czy pobierasz apanaże z LSJ lub podobnych firm? znam 2 autobusy ludzi z pragrafami gotowych do wyjazdu. Więc nie oczerniaj mnie i nie pisz głupot że wpyściłem Cie w maliny. Jak masz kibel na półpiętrze albo czerpiesz wodę ze studni do jedź. Odłożysz 1tys-1,5 miesiecznie. to i tak będzie sporo dla ciebie.

Bogdan

sorry maro że rodzice mi dali na imię jak innym. właśnie zauważyłem że lsj i job transfer usuwają takie wpisy bez śladu.

maro

ostrzegam wszystkich przed podszywaczami z firm robiących kursy! jeżeli macie jakieś pytania zapraszam odpowiem na wszystkie. (usunięte przez administratora)

maro
@maro 10.04.2014 13:17
ostrzegam wszystkich przed podszywaczami z firm robiących kursy! jeżeli macie jakieś pytania zapraszam odpowiem na wszystkie. (...

NAPISZ ,JESTEM ZAINTERESOWANY ZROBIENIEM KURSU,CZY WARTO?? marcinpast@onet.pl

Bogdan

nie sugeruję się, już raz mnie kiedyś w maliny wpuściłeś swoimi radami, dobrze piszesz na nic lepszego teraz w lsj czy adecco liczyć nie można pomijam job transfer bo ci to nigdy żadnych ofert nam nie dawali, czepiasz się jednych a pomijasz pozostałych, rozumiem że dla ciebie każda oferta jest cienka jak ma się ma się lepszą ale ja od takich stawek zaczynałem żeby zacząć zarabiać lepsze pieniądze nie wypieram się tego bardzo możliwe że miałeś tak samo chociaż ja umowę miałem po próbnym na 6 miechów i pokój 1 osobowy, lata lecą każdego kiedyś zamienisz na nowszy model

maro
@Bogdan 10.04.2014 10:45
nie sugeruję się, już raz mnie kiedyś w maliny wpuściłeś swoimi radami, dobrze piszesz na nic lepszego teraz w lsj czy adecco...

To mi piszesz że tak miałeś i wcześniej że kurs chcesz robić? (usunięte przez administratora)

Bogdan

maro skończ ze swoimi dobrymi radami bo nie wieżę że robisz to z dobrego serca, Przez twoje komentarze mam teraz problem, uciekła mi robota którą łatwiałem z kolegą, zniechęciłeś mnie do zrobienia papieru. Koleś teraz robi i gwiżdze na mnie i ciebie a ja siedzę. Taki jesteś dobry dziadek to teraz mi pomoż zrobić vagbrewa

maro
@Bogdan 09.04.2014 20:17
maro skończ ze swoimi dobrymi radami bo nie wieżę że robisz to z dobrego serca, Przez twoje komentarze mam teraz problem, ucie...

Bogdanie może kolega pochwali się za ile pracuje i w jakich warunkach mieszka. Bo jeżeli satysfakcjonuje cię robota za 160NOK/h,umowa przedłużana z tygodnia na tydzień, spanie po kilku na pokoju/mieszkaniu i jedzenie mrożonek z mikrofali i konserw to OK. Na nic lepszego nie masz co liczyć. Nie znam twojej sytuacji w Polsce ale jeżeli nie przeszkadza ci to że ledwo co odłożysz jakiś grosz wegetując to nie sugeruj się tym co piszę.

Artek

Czemu wszystkie negatywne opinie na firmach szczecińskich są usuwane? Zasadniczo są tacy którym i ojciec dyrektor nie pomoże a co tu mówiąc o uprawnieniach, czytam różne opinie ale te już mnie nudzą. Nie robisz bo ciągle piszesz chyba że Ci za to płacą. Na forach innych firm które robią uprawnienia też tak piszesz czy masz z nimi układ.

Olek

wszyscy w odgrzewają stare przeorane tematy a czy ktoś wie jak z NAV uczyć się języka w Norwegii?

Marcin

maro na 100 proc. nie robiłeś uprawnień w Łodzi a teraz masz pretensje do całego świata. Rozumiem że piszesz o sobie, wiesz jak to jest zasadniczo z uprawnieniami się nie dyskutuje jak z prawo jazdy, możesz jeździć bez ale do pierwszej kontroli, (usunięte przez administratora)

Domin

zasada jest taka w Norwegii że do niektórych zawodów jak jest ryzyko, wysokość, prąd ogień itp potrzebujesz uprawnień norweskich, rusztowania i elektryka z tego co wiem od kolegów elektryków ze stoczni potrzebujesz norweskie uprawnienia a same polskie uprawnienia jeśli się przydadzą to na bardzo krótko bo po jakimś czasie przychodzi boss i daje ci 2 wyjścia, norweskie uprawnienia albo zjazd. Jeśli chodzi o dsb to pytaj dalej szukaj może ktoś podpowie

Mariusz

wysłał bym ci lina z odpowiedzią ale gowork usuwa mogę ci coś machnąć na maila niżej masz mojego marius7019@wp.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

zbiqu
@maro 09.04.2014 19:52
Widzę że chyba jesteś jednym z tych co organizują te kursy i masz z tego profity. Nie mydl oczu ludziom. I nie chodzi mi tu że...

Widzę, że każdego kto nie zgadza się z Tobą uważasz za mydliciela oczu i masz się za eksperta który wie wszystko, a może dobrego wójka, który odradza innym dobrą robotę, żeby sam jej nie stracić. Pisz sobie co chcesz, ja wiem swoje. Szkoda mi tylko tych, co ci wierzą i dają sobie spokój. Sam im mydlisz oczy. Ciekawe że ty nadal trzymasz się tej swoje roboty u norków kiedyś też musiałeś od czegoś zacząć a teraz nie chcesz żeby inni cie wygryźli z roboty. Widać boisz się o to bo inaczej bys nie wypisywal tych swoich madrosci ... Niby chcesz pomoc ale chyba tylko sobie ale nie jestes jedyny i ciebie tez kiedys norki wymienia, chociaz sie tego tak boisz... a ktos kto zdobedzie tą robotę wejdzie na twoje miejsce i fabrev ci nie pomoze...

maro
@zbiqu 09.04.2014 20:45
Widzę, że każdego kto nie zgadza się z Tobą uważasz za mydliciela oczu i masz się za eksperta który wie wszystko, a może dobre...

życzę ci tego aby ci się udało. Ucz się języka i podnoś kwalifikacje. Być może ci się kiedyś uda i zajmiesz moje miejsce. Do końca życia nie zamierzam tu siedzieć.

Mariusz

czy ktoś mi może wyjaśnić co mam zrobić żeby dostać dsb? mam sep i doświadczenie ale co dalej z tym zrobić?

Arek

z tego co wiem po świętach kolejna grupa ma do nas dojechać

Monter rusztowań

A czy ktoś wie czy mają oferty dla monterów rusztowań? czy faktycznie ktoś tam wyjecha, czy to tylko po to żeby naciągnąć na kurs?

marek l.

Nie wiem czy manipulowanie cv cokolwiek może pomóc jeśli ogłasza się w poszukiwaniu pracy na polskich stronach w Norwegii pełno ludzi z 8-letnim pobytem , referencjami, językiem norweskim ,dostawczakiem, narzędziami.

Zostaw opinię o ES-PERFEKT - Norwegia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-PERFEKT