Hurtownia Zoologiczna Rokus

Inowrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 95 ocen.

Opinie o Hurtownia Zoologiczna Rokus

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hurtownia Zoologiczna Rokus

Administrator

Możecie opisać teraźniejszą sytuację Hurtownia Zoologiczna Rokus? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Ja
@Administrator 06.02.2018 10:49

trzeba uważać z kim się rozmawia, każdy każdemu tyłek obrabia, najgorsza jest Milenia Ja ( taki ma nick na FB) niby trzyma z kierownictwem, a za plecami szkoda gadać....i w drugą stronę niby wielka koleżanka, a na każdego doniesie. Postępowanie z klientami, to podobny niski poziom kultury osobistej, niektórzy tak mają, że wyżej s .... niż tyłek mają... jak już pracuje w branży kilka lat to mogę udawać, że pracuje i wiem, że i tak nikt mnie nie zwolni. są oczywiście dobre aspekty i takiej pracy, bezkarność.

lepiej na nią uważać
@Ja 07.02.2018 15:08

Oj wiem coś i ja na ten temat, jest milusia: kawkę z Tobą wypije ale potem okazuje się że to wredne babsko

Kolo

Pracowałem w tej firmie 2 lata i coś mogę na ten temat powiedzieć. Magazyn 1600 plus nadgodziny, ale nie według kodeksu pracy.Kierowca zarabia najniższą krajową , reszta pod biurkiem do łapy lub na konto. Kierowca może zarobić od 2000 do 2600 razem z dietami jeśli lata w długie trasy dwudniowe i umie dobrze lizać tyłek kierownictwu tego oddziału.Jest to bardzo ciężka fizyczna praca.Rozwozisz towar po sklepach zoologicznych w całej Polsce.Dostarczasz towar do sklepu i nie ważne jest czy masz paletę czy dwie worków z karmą ,każdy od 15 do 25 kilo a sklep na pierwszym piętrze, musisz to wszystko sam wnieść. Auta prawie zawsze przeładowane do oporu, dodam ,ze to najdłuższe i najwyższe iveco ,które legalnie może zabrać 850 kilo , często ładowane po 3 i 4 tony.Trzeba uważać na Inspekcję transportu drogowego bo ważą i jest problem.Często dostajesz tyle sklepów ,że jadąc przepisowo nie da rady tego obrobić.Sposobem na to są wyjazdy bardzo wcześnie rano ,kończysz po 18 ,nieraz 20. Praca po 10 ,12 godzin dziennie za te psie pieniądze jest nieporozumieniem .Warto dodać ,że robisz jeszcze jako kasjer ,czyli pobierasz kasiorę od sklepów i przywozisz do firmy rozliczając się z niej.Pomyłka to twój błąd ,jesteś w plecy. Tak więc pracujesz jako : kierowca dużego busa -dziennie pokonujesz około 600 ,800 km, tragarz-noszenie towaru około 4 tony na trasę, kasjer plus faktury ,korekty ,nieraz magazynier ,bo musisz sobie załadować auto przed trasą .Oczywiście obowiązki związane z naprawą auta , zmianą opon oczywiście po godzinach pracy, itp... też należą do ciebie. Teraz sobie przelicz czy ci się opłaca tak ciężko tyrać za takie pieniądze......

FU
@Kolo 02.11.2016 19:01

też tam pracowałem tylko ze w inowrocławiu masakra jakas tak jak kolega wyzej opisał kierowca-magazynier-tragarz-kasjer (usunięte przez administratora) po całosci dobrze ze juz sie zwolnilem pozdrawiam Nataszę z inowrocławskiego oddziału obyś sie udławiła chlebem za robienie kierowców w ciula na kasie ty zołzo

Sebol

Z firmą Rokus współpracuję od kilku lat. Czytając wypowiedzi muszę się z wieloma nie zgodzić. Znam Panią Milenę bo jest przedstawicielką obsługującą mój sklep zoologiczny i nigdy nie miałem problemu z kontaktem i zamówieniami. Zgadza się nieraz dostawa przychodzi nie kompletna ale nie oceniajmy za to przedstawiciela, to nie od niego bezpośrednio zależą stany magazynowe a system zamówień nie działa online tego nikt nie ukrywa. Wpadki zdarzają się w każdej firmie natomiast ważne jest jak takie wpadki się rozwiązuje i tu muszę powiedzieć że zawsze można liczyć na pomoc ze strony biura sprzedaży czy samego przedstawiciela. Osobiście nie mam zastrzeżeń do obsługi handlowej przez Panią Milenę jak i biuro zawsze podejście było merytoryczne i uczciwe. Co do samej oceny przedstawiciela handlowego to mogę tylko życzyć żeby wszyscy mieli takie podejście i tyle energii w swoim działaniu. A chyba dla nikogo nie jest zaskoczeniem że to od obrotu zależą zarobki przedstawiciela. Pani Mileno, oby tak dalej trzymać, rozwijać się i zdobywać nowych klientów. Trzymam kciuki i zapraszam po zamówienie.

bzdura
@Sebol 10.12.2017 18:46

kpiny jakieś, przedstawicielka chyba sama sobie wystawiła tą opinię...

Sebol
@bzdura 18.12.2017 12:25

Bzdura, to bzdura co piszesz Znam Panią Mileneod wielu lat i gwarantuje Ci ze mało znam osób tak zaangażowanych i posiadających rozległą wiedzę w rynku zoologicznym Z tego co wiem w branży jest od kilkunastu już lat i to nie tylko w Rokusie i poświęca się i doskonali w branży. Osobiście powiem że dzięki jej zaangażowaniu moje obroty w sklepie się znacznie zwiększyły z czego jestem mega zadowolony. Jak ktoś nie wierzy to proszę się powołać na mojego nicka przy następnej Jej wizycie a zapewniam ze z przyjemnością dziewczyna poda moje dane a ja je zweryfikuje i polecę ja jako PH.

Zocha

ja jestem natomiast zadowolona z obsługi biura w Łodzi, pozdrawiam Panią Ewę :) dobra zmiana.

Właściciel sklepu

Prawdę mówiąc czytam te opinie jako klient i również miałem odczynienia z wieloma pomyłkami w dostawie czy w zamówieniach, były to gł.błędy PH. Zamawiają w trzy światy, a później trzeba prostować zamówienia, lub też zapominają czegoś zamówić i dopiero po interwencji czy w biurze czy u PH sprawa się prostuje. Ostatnio towar był wysyłany do mnie w trybie pilnym gdyż owa, wspomniana Pani prawdopodobnie zapomniała złożyć zamówienie...może po prostu jedni klienci mają u niej specjalne względy, a inni są pomijani i zostawiani bez towaru.

Koluszki

W końcu zaczęto o tym mówić, że pH w tej firmie są do bani z Mileną Sz. na czele, która nie wywiązuje się ze swoich zadań, u mnie w firmie miała się pojawić ale z jakieś przyczyny nie dojechała, kiedy zwróciłem uwagę strzeliła przysłowiowego "focha" nie tak powinien zachowywać się pracownik firmy

Pola

Pracuję w firmie i nie narzekam. Dobrych rad nie potrzeba, praca w handlu nie należy do łatwych. Zastanawiające, że chciało się niektórym szukać forum żeby coś napisać????

Były klient
@Pola 16.11.2017 12:33

Zastanawiające jest to, że w firmie nic się nie zmienia i jedynie mniejszość pracownikow jest zadowolona ze swojej pracy, a wiec wykonują ją na tz." Odwal się" czyli tyle co muszą. Jestem akurat byłym klientem i miałem odczynienia z handlowacmi z tej firmy, ze wspominana Panią M. która była hamska, pyskata i niekompetentna.

anonim
@Pola 16.11.2017 12:33

chyba nie ma nic w tym dziwnego, że ludzie dzielą się spostrzeżeniami o firmie i pracownikach, a to jest właśnie takie miejsce gdzie mogą się podzielić, jest to dobre dla innych użytkowników żeby przestrzegać przed pyskatymi i niekompetentnymi przedstawicielkami

kllient

z punktu widzenia klienta towar nie jest dostarczany na czas, Pani Milena obiecuje gruszki na wierzbie, a potem towar nie dochodzi, sama spóźnia się na spotkania lub w ogóle nieprzyjedza...mimo umówionej wzesniejwizyty, mało poważne zachowanie.

wujek dobra rada

może właściciel firmy powinien podnieść wynagrodzenia i wymienić nieudolnych przedstawicieli z Panią o której mowa na czele

niezadowolony klient

nie polecam współpracy z Panią Mileną Sz, -przedstawiciel handlowy w tej firmie; wprowadza w błąd klientów; żeby tylko sprzedać, zero kultury osobistej, podejście do klienta jak by pracowała za karę. Przestrzegam.

znieszmaczony
@niezadowolony klient 16.10.2017 13:38

Przedstawiciele w firmie Rokus wprowadzają klientów w błąd, obiecują że towar będzie a go nie ma; robią dobrą minę do złej gry; zero profesjonalizmu; co do Pani M.Sz. zatrudniona z przypadku; lepiej już zadzwonić do biura niż z nią coś załatwiać.

Kolo

Zapomniałem dodać ,że opinia ta tyczy się oddziału w Łodzi -pozdrawiam

dits

No zarobki są różne, bo dużą część stanowi właśnie prowizja @ytr.

pich

chciałbym podłączyć sie pod pytanie szymona, jesli ktos mógłby udzielić konkretnych informacji na temat kasy, czasu pracy itd byłbym wdzięczny :) słyszałem rózne opinie na temat firmy, jedni mówia ze kasa bez szalu, inni ze "dwójkę" da sie wyciągnac na spokojnie wiec jak to jest? pozdrawiam

szymon

Witam, mam pytanie do ludzi którzy pracowali badz pracuja w tej firmie na stanowisku kierowcy. Chodzi generalnie o zarobki, jak jest z umowa o prace, jak wyglada dzienny czas pracy i ile dni w tygodniu jest pracujacych. Z góry dziekuje za informacje :)

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc

Prowadzi ,prowadzi ,potrzebni kierowcy do Łodzi jak i magazynierzy.Tutaj jest duża rotacja a ludzie cały czas potrzebni...

rokus hokus pokus

Do wszystkich zainteresowanych. Pracy w w tej hurtowni jest naprawdę dużo,świadczą o tym kolejne przyjęcia nowych pracowników zarówno na kierowców jak i magazynierów.Niestety brakuje ludzi do pracy - powód ? popracujecie ,zobaczycie... w każdym bądź razie są przyjęcia w Łodzi.

kakas

Cóż, czym zajmuje się hurtownia zoologiczna rokus to można już wywnioskować z samej nazwy, to jasne, że mają szeroki zakres asortymentu dla wszystkich zwierząt domowych. Powiedzcie lepiej jak tutaj w ogóle z możliwością podjęcia pracy, bo widze, że wpisy nie pojawiają się zbyt często, to mnie zastanawia, czy oni w ogóle przyjmują nowych?

bili

Rokus jest to hurtownia oferująca szeroki zakres asortymentu dla wszystkich zwierząt domowych. Ciężko znaleźć sklep równie dobrze zaopatrzony co ten. Dlatego myślę , że narzekać można na wiele spraw ale nie na te związane z zaopatrzeniem. Trochę inaczej moim zdaniem ma się sprawa z samym personelem pracującym tutaj :P

no nie przesadzajcie !

wiecie co - ja bardzo lubie zwierzęta ale nie wiem czy to coś zmienia w podejściu do pracy w HURTOWNI. no coz chyba ze wlasciciele mocno na to stawiaja. tak szczerze to chcialbym sie dowiedziec czego tutaj mozna sie spodziewac po pracy to znaczy ile za prace na magazynie mozna dostac? bo to dla mnie bardzo istotne.

mońka

Ja też myślę o rokusie jako o moim nowym miejscu roboty, bo uwielbiam zwierzaki, trochę mam ich w domu, z resztą wychowałam się wśród dużej ilości zwierzat stąd też znam się na akcesoriach i karmach tylko własnie kiepsko z tym że nigdzie nie mogę znaleźć żadnych ofert zatrudnienia u nich a szkoda ;//

BorysDE

Skoro piszesz że taka zła firma,to po co tam tyle razy składałeś papiery.

BorysDE

Dziwię się moim przedmówcom.W moim oddziale było inaczej,umowa w granicach dwóch tygodni była podpisana z dniem kiedy przystąpiłem do pracy.Nadgodziny fakt były,ale magazynierzy mieli za nie płacone,lecz drugi fakt to taki że nie było odpowiedniej organizacji pracy,tylko dreptanie z kąta w kąt a po 6 godzinach dopiero szykowanie towaru i załadunek samochodów(to nic dziwnego że góra przestała płacić za nadgodziny).Bo nikt nie płaci za nieudolność pracownika.Powiadacie że samochody przeładowane,to fakt lecz myślę że żaden z Was nie wypuścił by samochodu z 1.5 tony z hurtowni.Dziwi mnie to że kierowcy narzekają na czas pracy (długi),tak jak wpisane nawet 1000 km,a żaden nie wspomniał o oszczędnościach które na pewno pokrywały z nadmiarem nadgodziny.Więc jeśli piszecie takie oskarżenia to zastanówcie się czy faktycznie macie powody do takich słów i wniosków.Poza tym czytajcie co jest zapisane w umowie,tam warunki były podane.Jak tak żle Wam było to było iść do innej pracy,nikt nas tutaj na siłę nie trzymał.Ja jeszcze raz powtarzam - Z pracy w tej hurtowni byłem zadowolony,i mogę ją polecić innym.Tylko trzeba czytać umowę i pracować jak należy a nie udawać że się pracuje.

qwerty

Zarobki w tej firmie to 3 tysiące w 3 miesiące.Nie polecam.....

biuro

zgadzam sie ze wszystkimi.firma to kompletne ( usunięte przez administratora )

aaaaaaa

Firma AlleZoo to firma ( usunięte przez administratora ).. Dzięki temu, że założona jest na jego kumpla.... Puszcza on przez neta wielkie partie towaru... Co za tym idzie dystrybutorzy np karmy dla zwierząt tj. nestle, mars dają mu później większe rabaty przy zakupie... Wiadomo, że sklepy internetowe nie dostaną takich rabatów jak hurtownia... To jest jeden wielki wałek tego ( usunięte przez administratora )

Pytajacy

A skąd wiesz ze to ta sama firma ??? włascicielem wg regonu i nipu są dwie różne osoby !!!

smerfetka

Zgadzam się z moimi przedmówcami. Nadmienie tylko, że podobnie sytuacja wygląda w bliźniaczej firmie tego samego właściciela - ( usunięte przez administratora )

gość

To co sie tam dzieje woła o pomste.Najgorsze miejsce z jakim sie spotkałem.Marne pieniądze,bałagan totalny,brak socjalu i szef ktory ma pracownika za nic a i o umowie można zapomnieć.Błagam nie róbcie sobie krzywdy i trzymajcie sie od tego miejsca z daleka!!!!

gość

( usunięte przez administratora )Zatrudnienie na najniższą krajową, wielki bałagan i coraz to nowsze pomysły szefa!! Odradzam pracę!!

Zostaw opinię o Hurtownia Zoologiczna Rokus - Inowrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hurtownia Zoologiczna Rokus