D&D Resory Polska

Lublin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 98 ocen.

D&D Resory Polska
2 98 6 1

Opinie o D&D Resory Polska

anonim

(usunięte przez administratora)

nk

Daj sobie spokoj z tą firmą

ja23

Dosyc w tej fabryce niewolnictwa pracowałem 8 lat i 13 20 brutto żenada cieszę się że już tam nie pracuje dajcie sobie spokój z tą firmą.

Anna

@Januszek na jakiej podstawie i w jakich kwotach pracownicy płacą za swoje błędy? Rozumiem, że mówisz o odpowiedzialności materialnej za poniesione straty firmy, tak? Czy w D&D Resory Polska jest wdrożony system zmianowy a ewentualne nadgodziny są tu dodatkowo płatne?

Januszek
@Anna 25.07.2018 13:57

Nie ma odpowiedzialności materialnej. Nie ma tego w umowach. Zresztą przy takich zarobkach jakie tam są musiałby chyba każdy za darmo pracować, gdyby odpowiedzialność materialna była. Przez błędy w zarządzaniu firma poniosła znaczne straty finansowe i teraz szukają wszędzie oszczędności. Podwyżki w tym roku jak pisałem wcześniej są najniższe od wielu lat. Przynajmniej odkąd tam pracuję. Teraz chcą zlikwidować nadgodziny w oparciu o art. 151 kodeksu pracy. Czyli zamiast kasy dawać dni wolne. Wielu pracowników bez nadgodzin nie dostaje nawet najniższej krajowej. Zrobienie kilku sobót płatnych 100% czy nadgodzin w tygodniu 50% to był spory zastrzyk dodatkowych pieniędzy. W moim przypadku to kilkaset złotych.

Roman T i jego dziewczyny
@Januszek 05.08.2018 21:06

Polakowi nie dogodzisz. Jak są nadgodziny to lament, że za dużo i ucisk i żony nie widzioł pół roku a dzieci wołają do ojca wujek. Nie ma nadgodzin, to płacz, że nie ma pieniędzy. Idź pan w c******. Nie ma nadgodzin, nie ma problemu. Ja się ciesze.

Anna

@Januszek czy kwestie nadgodzin są już przesądzone? Może od ostatniego czasu zmieniło się coś w sytuacji przedsiębiorstwa o czym warto wspomnieć na forum? Może są jakieś nowe przyjęcia do pracy?

Anna

@Mr Sun nie jestem rzecznikiem prasowym ani pracownikiem D&D Resory Polska. Jestem moderatorem forum, którego zadaniem jest utrzymanie rzeczowej dyskusji na forum. Każdy z kandydatów zainteresowanych pracą w D&D Resory Polska szuka interesujących go, prawdziwych opinii. Jeśli masz możliwość opisania jak wyglądała praca u tego przedsiębiorcy, daj o tym znać na forum.

Januszek
@Anna 16.07.2018 10:41

Niesprawiedliwość w firmie polega na tym, że dokładają coraz więcej pracy (zwiększają normy - co w pewnej mierze jest także winą pracowników, którzy chcą się wykazać), a podwyżki są niewspółmierne do wzrostu norm pracy. Do tego wymagają jakości na poziomie VW, czy BMW czyli niemieckich firm i straszą upomnieniami za błędy, których nie idzie wyeliminować ze względu na nawał pracy. Innymi słowy chcą wysokiej jakości za niską płacę wykwalifikowanych pracowników. Do tego oczywiście dochodzą najniższe podwyżki od ...hmmm początków tej firmy, bo "mały" tnie koszty i teraz to pracownicy płacą za błędy w zarządzaniu firmą, ponieważ ta znalazła się w poważnych kłopotach. W ostatnim roku odeszło kilku naprawdę ogarniętych pracowników, a przyjmują ludzi na których szkolenie potrzeba czasu - którego tak naprawdę nie ma. Zarobki są niewiele wyższe od najniższej krajowej, chyba, że robi się nadgodziny (a i te zaczynają obcinać). Są nawet tacy pracownicy, którym firma musi dokładać, żeby wyszła im najniższa krajowa. Najlepiej mają (że tak to ładnie ujmę) sygnaliści, czyli tacy, którzy nie potrafią dobrze wykonywać swojej pracy i nic im innego nie pozostaje jak tylko informować przełożonych o błędach innych pracowników... ale to już pojawiało się nie raz na tym forum.

Anna

@Pirania co takiego miało miejsce, że właśnie w ten sposób oceniasz D&D Resory Polska. Możesz przytoczyć merytoryczne fakty? Pamiętaj, że na forum mogą pojawiać się wyłącznie prawdziwe opinie na temat obecnego stanu danej firmy. @Tygrysek Januszek jeśli w Twojej opinii sytuacja w zakładzie pracy wymaga spotkania z zarządem, może pracownicy sami powinni je zorganizować?

Mr Sun
@Anna 09.07.2018 09:20

A ty Anna co jesteś rzecznikiem prasowym tej firmy że tak próbujesz załagodzić i spłycić skalę problemu? A może jesteś dobrze oplacanym konfidentem ...

PIRANIA

KOŁCHOZ Potocznie miejsce pracy, w którym nie szanuje się pracowników oraz ich praw. Kołchozy zwykle zatrudniają większą ilość pracowników, są to najczęściej fabryki, montażownie, linie produkcyjne, większe placówki. Praca w kołchozach uważana jest za jedną z najgorszych odmian prac. Ludzie w kołchozach pracują z konieczności; zwykle z braku pieniędzy potrzebnych do rozwoju i właściwego życia. Tempo pracy w kołchozach jest takie, że ludzie tam pracujący nie mają czasu na zastanowienie się co i jak zrobić.

Tygrysek Januszek

Wypisujcie się ludzie z tych związków zawodowych które "działają" w tej firmie... Szkoda płacić na cykorów... Co nie potrafią nawet załatwić spotkanie z zarządem... Za nos ich wodzą a ci jak małe dzieci wydygani... Boją się zrobić swoją powinność jako przedstawiciele pracownikow tego zakładu... Zdelegalizować te związki !!!!

D&D nowy koniec...

Pracownicy zostali kolejny raz wydymani...totalna porażka i upadek tej firmy...przez kurdupla...

Anna

@ja, możesz napisać coś więcej o podwyżkach w firmie D&D Resory Polska? Czy każdy z pracowników otrzymał podwyżki o których napisałeś w swoim komentarzu? Są to 3 procent od głównego wynagrodzenia? Napisz coś więcej na ten temat.

ja

3 procent podwyżki żenada gdzie są związki u prezesa w kieszenie pozdrowienia

Anna

@Ja, czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w firmie D&D Resory Polska? Jak wyglądają różnice pomiędzy pracownikami z Polski a pracownikami z zagranicy pod względem innych warunków pracy? Wspomniałeś o różnicach w wynagrodzeniu, czy poza tym aspektem coś jeszcze wygląda inaczej? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami na temat pracy u tego pracodawcy.

Administrator

Posiadacie jakieś informacje z życia firmy? Napiszcie, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w D&D Resory Polska. Wasza opinia może okazać się bardzo pomocna.

MisterTwister
@Administrator 16.03.2018 08:35

13zł brutto na start. Pracownicy firmy zewnętrznej mają więcej na rękę hehehe. Przy przedłużeniu umowy jest szansa na pisiont groszy podwyżki. Praca ciężka i odpowiedzialność duża za pieniądze niestety nieadekwatne. Pozdrawiam fanów!

Full
@MisterTwister 20.04.2018 19:35

Chyba w kiblu na ścianie ktos ci napisał że więcej te ukraińce zarabiaja. Albo z matematyką słabo a to by tłumaczyło dlaczego kręcisz sprężyny całe życie. Hehe

Ja
@Full 29.05.2018 20:27

Mają po 13,70zł/h brutto. Ludzie co pracują kilka lat nie mają 13 brutto. To nie jest trudny rachunek.

Anna

@MisterTwister, dziękuję za wyrażenie na temat pracy w firmie D&D Resory Polska, czy możesz coś więcej napisać na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy? Jak wyglądają relacje na linii pracodawca-pracownik? W swoim komentarzu wspomniałeś jaką stawkę oferuje pracodawca, czy poza tą stawką oferuje również premie bądź innego rodzaju dodatki? @Dariusz, możesz coś więcej napisać na temat pracy w firmie D&D Resory Polska? Jak oceniasz pracodawcę?

Dariusz

Powiadom, że na początek będą najniższe zarobki ale pokaźniej podniosą.

Tymon

Jeśli tak zwracacie się do siebie w pracy to strach pracować!

BMWDriver

Odradzam tę firmę. Robisz tam kilka lat, starasz się a przychodzi taki brat kierownika bez szkoły i nagle po pół rocznym zwolnieniu dostaje więcej podwyżki niż ty pracujący cały rok. Mało tego awansuje na majstra. Taki rodzinny interes który zaczyna się od szczebla administracyjnego a kończy na produkcji.

wtf people
@BMWDriver 12.11.2017 22:30

sorry, ale może jesteś takim debilem że na nią nie zasługujesz. Pokaż się wykaż się, a może zostaniesz doceniony.... who knows

Robotnik pierwsza klasa
@wtf people 18.01.2018 21:56

Dokladnie, a wiecej tu karier od pucybuta do milionera :P sam zostałem prezesem, a czyscilem lubie w Korei północnej.

Robotnik pierwsza klasa
@wtf people 18.01.2018 21:56

*kible

Mistrzo

Jak narazie to ty wykazujesz się debilnymi komentarzami imbecylu jeden

I don'tcare
@Mistrzo 29.01.2018 09:21

To co tam jeszcze robisz?? 10 lat i taka kasa? Czy nie szkoda Ci życia? Czyżbyś był takim samym debilem o których piszesz? Pakuj walizki i szukaj szczęścia i pieniędzy gdzieś indziej, a nie szczekasz że świat nie jest sprawiedliwy. Podpowiem Ci nie jest.

Mrs daewon

Daewon Po znajomościach dają pracę na lepsze stanowiska ksztaltowanie na stb to (usunięte przez administratora) rodzinna.

Witold

Czy firma potrzebuje pracowników? Jaka jest atmosfera? Czy rekrutacja jest trudna?

K
@Witold 22.01.2018 09:32

Aktualnie mały żółtek tnie koszty. Na wszystkim. Ludzi raczej nie pozwala zatrudniać. Z resztą wrogowi nie polecę tej firmy.

Mistrzo

Tak czytam sobie te opinie i powiem szczerze pracuje tam ponad 10 lat nie mam nawet 13 zł na godzinę większość przełożonych to świnie (usunięte przez administratora) potrafią kłamać prosto w oczy. Co do podwyżek to dostają ci co walą z ucha wtedy oni są według przełożonych poprostu bez skazy. Co do kontroli jakości to fakt pan Grzegorz traktuje swoich podwladnych jak pachołki. I mógłbym tak pisać i pisać bez końca jeśli chodzi o mnie nie radzę się tutaj zatrudniac i szarpać sobie nerwów z tymi debilami

Idon'tcare
@Mistrzo 05.01.2018 14:40

Co masz na myśli pisząc że "walą z ucha"? w jakim temacie? czy ktoś coś robi celowo źle żeby go podp...rzać? nie rozumiem. Zgadzam się z częścią tego co napisane, ale jeśli jesteś taki "Mistrzo" to czego się nie odezwiesz?? masz 3 ZZ lub innych do pomocy. Co ty na to?

MIJAGI

TEN PIERWSZY W FIRMIE TO PSYCHOPATA... KAZDY O TYM WIE I TO WIDZI NA WŁASNE OCZY--- CZAS JUZ Z TYM COS ZROBIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DEPORTOWAĆ I POGONIĆ TYRANA!!!!!!!!!!!!!!!1

ja
@MIJAGI 01.11.2017 00:21

Popieram w 100% od ponad 6 lat tu pracuję i takiego gościa nie było...

Nosek

Praca w kontroli w firmie daewon to jak obóz pracy robisz wiele i wszystko na wczoraj nie wspomnę o nadgodzinach to jest wręcz obowiązek bo jak nie to kierownik Grzegorz potrafi się mścić i wręcz szantażować i zmuszać. Zarobki są śmieszne dostajesz 12.5 lub 13 zł brutto i musisz się cieszyć że tyle masz co zwykły pracownik pomocniczy z agencji pracy. Jedynym plusem to pensja zawsze na czas. Radzę omijać Pana Grzegorza bo to zwykły kłamca i oszust a pojęcie ma tylko jak gnębić swoich pracowników.

Pelusiński

Tak czytam i patrzę hem i tak myślę, że ten co pytał o warunki to raczej wiedział na co się pisze. A nadgodziny? Ktoś tam nadmienił, że jak się upomnisz to zapłacą, a więc truć pupę (piszę pupę bo inaczej usuną:-) )aż do skutku, w większości przypadków pewnie nawet prezes nie wie jak jest na prawdę i nie piszę tego bo kogoś bronię. Często jest tak , że to właśnie na stopniu kierowniczym czy dyrektorskim blokowane są nie które informacje szczególnie jeżeli chodzi o kasę za nadgodziny. Szkoda po Waszych wpisach zastanawiam się czy podjąć pracę w Deawon, zarobki nie bardzo trochę niskie szczególnie jeżeli mówimy o podstawie na start.

Malgorzata

A jak wygladaja zarobki w biurze/kadrach w firmie Daewon? Czy warto tam pracowac? Uprzejmie proszę o informacje.

jakość kontrola

praca w kontroli jakości to horror szef oszust potrafi pracować jedynie cudzymi rękoma idiota nic nie potrafi zmusza pracowników do nadgodzin pensja marna czas dla siebie to mit tu liczy się tylko praca i jebanie nadgodzin, jeżeli interesuję cię praca z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] troglodytą , pieprzonym jaskiniowcem to zapraszam

pracownik kontroli

D&D resory czyli Daewon europa praca w kontroli jakości to istny horror nadgodziny w komórce tej firmy to nie przywilej a obowiązek. Szef departamentu jakości Grzekorz to kawał chama i oszusta on nawet dzień dobry szczerze nie mówi. Dokłada coraz więcej obowiązków nie liczy się z tym że na większość czynności już nie mamy czasu ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] go to obchodzi masz zrobić i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a jak ci nie pasuje to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z roboty. Szkolenia w tej firmie to mit podpisujesz tylko papier na szkolenie którego rzeczywiście nie było papier podpisany jest po to żeby szef Big Head z halitozą bolesną miał krytą swoją tłust [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jestem szczęśliwym "byłym" pracownikiem tego koreańskiego zakładu. Zarobki mizerne fuljoby mają wyższą stawkę niż kontrolerzy. A i atmosfera w pracy strasznie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zamiast spokojnej pracy i wypełniania obowiązków jest nerwówka i podpierdalanie do szefa.

misiek

Do którego działu najlepiej się starać o przyjęcie? produkcja czy magazyn?

wisienka
@misiek 22.03.2017 09:58

Stołówa :)

Qwerty

Plusy: - pensja zawsze 10tego Minusy: - Brak szacunku dla pracownika chyba że strzelasz z ucha na kolegów - Nikt się za Tobą nie stawi w razie problemów - Najlepiej jakbyś robił 7 dni w tygodniu i to po 2 zmiany i broń boże na urlop - awansujesz jak jesteś pupilkiem szefa (strzelasz z ucha) - podwyżka jest co roku ale po jakieś 60gr brutto do godziny -premia motywacją z 30zł brutto na flaszkę -jak nie pilnujesz nadgodziny na pewno się pomylą na twoją niekorzyść -brak zgrania wśród pracowników każdy dla siebie - jak im pokażesz że coś umiesz to staje się to twoim obowiązkiem bez grosza podwyżki - I wiele więcej tylko szkoda czasu na pisanie sam tam pracuję i jak bym znalazł coś innego to z wielką chęcią pójdę z tamtąd

Murka121
@Qwerty 04.11.2016 19:43

a jak tam kontrakty z Firma BPW

Qwerty
@Murka121 08.02.2017 10:50

Bpw czyli resory juz nie produkuja z tego co wiem sprzedaja linie

niki

resory czy daevon? czy to fotum dla pracownikow?

Obórzony
@niki 24.08.2016 23:32

Naucz się pisać BARANIE!!!!

Gramatyka
@Obórzony 28.04.2017 20:22

oburzony*

Zostaw opinię o D&D Resory Polska - Lublin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie D&D Resory Polska