Blach-Stal

Bochnia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 114 ocen.

Opinie o Blach-Stal

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Blach-Stal

black starr

firma kończy swój nędzny żywot z dniem 01.01.2018.dyrekcja z prezesem wydrenowała wszelakie środki finansowe z firmy.

Nieważne

Pracowałem tam 2,5 miesiąca. I to prawda co mówią, że ludzi z ulicy biorą. Ledwo CV na operatora maszyn do skrawania blachy złożyłem a już zadzwonili na drugi dzień żebym przyszedł. Praca na akord. Jeśli nie wyrobisz się z limitem na danej maszynie za każdy brakujący metr odcinają pewną kwotę z twojej wypłaty. Jeśli zrobisz więcej to twoja wypłata będzie większa. Ludzie tam pracują na 2 maszynach na raz (co jest nie dozwolone ale kierownictwo przymyka oko bo trzeba się wyrobić ) aby zarobić 3000 zł. Pracownicy boja się przekroczyć limit 3000zł bo podniosą im limity na maszynach i trudniej będzie się wyrobić z akordem. Jednym słowem MASAKRA.

Pracus
@Nieważne 06.10.2017 09:48
Pracowałem tam 2,5 miesiąca. I to prawda co mówią, że ludzi z ulicy biorą. Ledwo CV na operatora maszyn do skrawania blachy zło...

Potwierdzam tak sie niestety dzieje w tej pseudofirmie i to parunastu lat ale wazne ze forsa do rabki zdroj plynie a robole a kto by sie tym martwil staniwczo odradzam tam prace chybe ze ktos lubi zasowac dla idei i cieszyc sie ze ma prace pozdrawiam wdzystkich przyszlych praownikow byly bialy murzyn z blachstal bochnia

Paulina

@h - jeśli jakiś komentarz został usunięty oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Oczywiście, serwis ten służy do zostawiania opinii na temat firmy jako pracodawcy oraz jest platformą umożliwiającą wymianę informacji między pracownikami firmy oraz osobami nią zainteresowanymi. Jednak komentarze muszą spełniać zasady regulaminu. Podstawą ku usunięciu komentarzy jest wyłącznie niezgodność wpisu z regulaminem naszego serwisu. Jeśli uważasz, że Twój komentarz został usunięty niesłusznie bardzo prosimy o poinformowanie o tym naszego administratora pod adresem: admin@gowork.pl Więcej o procedurze procedurze reklamacji znajdziesz w treści regulaminu w §10.

h

Dlaczego niektóre (NIEWYGODNE) opinie są usuwane?To i tak nic nie da.Co ma być to będzie.

Wqrwiony

Tak, firma pada na pysk, nikt w tej firmie nie ma pojęcia o zarządzaniu, totalny chaos i brak kompetencji; jeszcze trochę i będzie po ptokach. I zgadzam się z przedmówcami, tę firemkę trzeba omijać szeeerooookim łukiem. Chyba, ze ktoś ma za dużo gotówki, czasu wolnego i zdrowia.

Paulina

@5 - nie jestem związana z Blach-Stal. Jak możesz zobaczyć, po najechaniu na mój nick, jestem redaktorem serwisu GoWork.pl - dbam, aby użytkownicy zamieszczając swoje komentarze pamiętali, aby wypowiedzi były merytoryczne i dotyczyły warunków zatrudnienia w omawianej firmie; nie skupiamy się na obrażaniu konkretnych pracowników. Wszelkie informacje na ten temat znajdziesz w regulaminie naszego serwisu: http://www.gowork.pl/regulamin

5

Paulina to pewnie jedna z przydupasek

xxx

trole!!!

Słońce Wschodu

W ofercie firmy nowa powłoka na blachy z włoskiej huty, jak pamiętam wyroby z włoskiej blachy rdzewiały już na zdjęciach !!!!!!!!!! : ) : ) . Chyba w tym temacie niewiele się zmieniło, także GOOD LUCK dla przyszłych nabywców tejże blachy ! Włoskie to jest dobre wino, pizza i mafia !!!!

KTOŚ
@Słońce Wschodu 17.07.2017 21:36
W ofercie firmy nowa powłoka na blachy z włoskiej huty, jak pamiętam wyroby z włoskiej blachy rdzewiały już na zdjęciach !!!!!!...

Weź że się puknij w czoło , jakoś fiaty jeżdżą po drogach i inne włoskie maszyny , a audi bmw i WV stoją u mechaników , Jak widzę nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz ,widziałeś parametry tej blachy? więc nie pierdziel głupot - ot jak by nie było , zawsze będzie źle , pewnie słońce wschodu chyli się ku zachodowi bo nie ma juz pojęcia o czym by tu pobiadolić

Paulina

@Słońce Wschodu dlaczego uważasz, że nie ma chętnych do pracy w Blach-Stal? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach z firmą. Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Słońce Wschodu

Firma marzenie, mnóstwo ofert pracy ,tylko chętnych brak !!!!!!!!!! :) . Radzę dobrze poczytać opinie przed wysłaniem CV !!!!! :)

Paulina

@Szarlej, czyli jesteś zadowolony?

Szarlej
@Paulina 28.03.2017 09:34
@Szarlej, czyli jesteś zadowolony?

Tak, jest super ! Jak widać nie ma ostatnio żadnych negatywnych opinii : ) : )

Szarlej

Nowy KIERO wprowadził długo oczekiwany porządek w firmie , jest lepszy niż był złodziej ciapciak !!! Niektórym się wydawało, ze do pracy mogą chodzić jak chcą i kiedy chcą, aż tu nagle ZONK i zapanował porządek !!!

Paulina

@dziadek, dziękuję za Twoją ocenę. A jakie plusy zauważyłeś w pracy?

Słońce Wschodu

Szkoda słów, ale to sama prawda !!!!!!!!!!

dziadek

na umowie najnizsza krajowa plus premia.praca w kolko w stresie wywolywanym z kazdej strony.dyrektorzy i ich 2 pupilki ze sprzedazy zarabiaja po kilkadziesiat tys. miesiecznie, reszta bez podwyzek od kilku lat. kto przychodzi nowy do pracy a ma jakas inna alternatywe to odchodzi gora po miesiacu. kierowcow zatrudniaja na pol roku orki i przerzucania wszystkiego recznie a pozniej wyrzucaja. hala pracuje w zimie przy 3st w srodku a w lecie przy 40st. urlopu w lecie nie dostaniesz, no moze jakims cudem kilka dni.w zimie przymusowy urlop bo nie ma co robic a w lecie najlepiej siedziec po 12h.biurowi to samo.magazynek tak maly ze nie mieszcza sie sprzedawane artykuly, stoja na zewnatrz.przedstawiciele jak chca dobrze zarobic to jezdza od 7 rano do 21 w sezonie no bo w zimie to nie ma co robic.kierownicy regionalni starymi rzechami tluka kilometry bo szkoda pieniedzy na nowa flote. ogolna bieda umyslowa prezesa i jego przydupaskow ograniczaja jakikolwiek rozwoj firmy.brak jakiegokolwiek utrzymania ruchu,material najnizszej jakosci.

Paulina

A co powiecie na temat benefitów?

seven inche's

Zima !!! Mróz trzyma a w blach-stal ruch taki jak w opuszczonym mieście : ) :) : )

Mietekrobol

Gdzie nie spojrzeć reklamy, bilbordy firmy blach stal, oglądając stronę firmy same superlatywy, nagrody, współpraca z największymi potentatami stalowymi. Wydawać by się mogło firma prawie o europejskim zasięgu i europejskich warunkach pracy. Jednak to tylko złudzenie. Jest też druga strona medalu mianowicie pracownicy : ludzie którzy tam pracują kilka lub kilkanaście i jakoś niewiele się dorobili ani specjalnych samochodów na parkingu nie widać ani też nie chwalą się wypasionymi posiadłościami ! O czym to świadczy ? O nędzy finansowej i wyzysku ! Pracując tam czego można się dorobić ? Reumatyzmu i tego co dromader nosi na grzbiecie : ) . Nic tylko pracować w blach stalu !

Mietekrobol
@dobra rada 12.01.2017 07:25
weź się człowieku do roboty, bądź fachowcem na pewno nie będziesz marudził że mało zarabiasz

Dzięki wielkie za radę , u Nas sami ,,fach...owcy,, szczególnie jak Najjaśniejszy przybywa. Nie mogą ,,wyrobić,, na zakrętach, dotyczy to zarówno fizycznych jak i umysłowych !

DKM
@dobra rada 12.01.2017 07:25
weź się człowieku do roboty, bądź fachowcem na pewno nie będziesz marudził że mało zarabiasz

Takim fachowcem na pewno nie chciałbym być ! Miernoto !!!!!!!!!!!

bum

Oczywiste jest, że o prawdziwości niektórych komentarzy dowiadywać się bezpośrednio u nich @Jeżyk, a skoro wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań to już całkiem dobrze o nich świadczy. Zastanawia mnie jednak jakich benefitów można się spodziewać.

klient

Czy ktoś wie kto jest wpłaścicielem blachstalu? Macie jakieś namiary lub telefon/ nazwiska? Mam z nimi problemy bo nie chcą uznać reklamacji a niby takie dobre blachy mają.

Obsrywator

Pajacu nie nie wiesz co piszesz, chyba ze jestes z rodziny blachstalowskich pajacow. Syf jakich malo w regionie. Popracuj w tym kolchozie to zobaczysz jak jest rozowo. Tam tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja dobrze.

lotka

Słyszałem, że firma ma problemy finansowe czy ktoś może słyszał coś o tym? Tak właśnie zastanawiam się czy warto składać tam cv jeżeli maja jakiś problem

Kbr

Tylko kasa na czas,a pytanie do przedmowcy .Jak tak git to dlaczego już tam nie pracujesz tylko nie zmylaj? Bo Tomaszek K. jesteś on też. Przez cb radio jeździ po a4 i zachęca do pracy w blachstalu,a ludzi brak.Więc daruj Tomaszku !

tylko ludzi żal

Jak szukacie roboty w blach stalu to oferty na ich stronie są ,tylko się śpieszcie bo wiszą chyba od roku:-*;-);-)

były robol - niewolnik

Omijać bardzo szerokim łukiem ten kołchoz!!!!!!!

STOP wyzyskowi
@były robol - niewolnik 13.05.2016 22:33
Omijać bardzo szerokim łukiem ten kołchoz!!!!!!!

popieram tylko wyzysk a samochody stoją bez kierowców

były kierowca

Tam baranów i roboli potrzebują,a nie kierowców!

kbr

Cały czas szukają kierowców 10 aut stoi i 10 by przyjęli,ale chętnych brak.Ciekawe dlaczego.

bs

Porażka praca w upadającej firmie ,brawo jozin

jozin z bazin

Kolejka ludzi od bram blachstalu az do ulicy Trudnej- to ludzie zebrzacy o prace w tej znamienitej firmie :-) :-) :-) :-)

rotredbull

Rozwoj kariery zawodowej w blachstal, zapomnieli dodac ze wylacznie dla tych co wchodza w cztery litery pewnym osobom. Dla innych zostaje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za drobne, zreszta wiekszosc tam pracujacych to same wyksztalciuchy po trzech klasach zawodowki.

colo

Zobaczysz po pierwszym dniu gdy bedziesz mial do zrobienia 10 rzeczy na raz, a i tak cie ktos opierdzieli ze sie nie wyrabiasz. To ze juz chca zebys przyszedl to chyba wszystko tez mowi o firmie ze biora ludzi z lapanki.

kbc
@colo 04.03.2016 18:59
Zobaczysz po pierwszym dniu gdy bedziesz mial do zrobienia 10 rzeczy na raz, a i tak cie ktos opierdzieli ze sie nie wyrabiasz....

Nie ma co przesadzać, ja tam pracowałem. W żadnej pracy nie jest idealnie, przynajmniej płacą na czas.

pracownik przyszły

co jest nie tak w pracy na magazynie? właśnie do mnie dzwonili i zaoferowali pracę bez chwili zastanowienia kazali przyjść i pracować

Julek

Witam, Odnośnie pensji, podstawa + premia jak w każdej pracy PH( praktycznie jak wszędzie) Produkcja? CHAOS, Kierownictwo(kierownicy regionalni) robi co może ale osoby pracujące w biurach( z wyjątkami)to ludzie bez kompetencji, jeden dyrektor to gość bez pojęcia na tematy praktyczne i teoretyczne, wiedza merytoryczna na najniższym poziomie, ciągłe zmiany próby szukania dziury w całym, gość który nie potrafi przyznać się do błędu. Co do jakości, jak wszędzie zdarzają się problemy logistyczne, uszkodzenia, to normalne w każdej firmie, nie da się materiału teleportować. Słusznie ktoś zauważył,że ludzie chcą najtańszą blachę, później marudzą... to jest standard. Co do blach, szeroka gama do wyboru, krupp, hps jakościowo dobre blachy i dobry alucynk w Blach Stalu. Reszta na poziomie jak u każdego moim zdaniem. Ceny tylko zadziwiająco szokujące na materiały takie jak u konkurencji, maty marcegalia czy arcelor lub połyski to jakaś pomyłka i szok. Niech w końcu zrozumieją biurowi, że bez PH i detalu nie ma ICH!!!! Czy polecam pracę w BS? Jeżeli ktoś ma nerwy ze "stali" to może próbować, jest ciężko, raz lepiej raz gorzej. Ludzie o słabych nerwach nawet niech nie próbują. Co do kierowców i pracy na tym stanowisku: jeżeli chcesz się nadźwigać jak osioł, wszystko jest ręcznie(poza dachówką) i najeździć jak "głupi" to praca właśnie dla Ciebie, większość kierowców zmieniła już pacę. Czy firma jest kreatywna? na pewno nie, przysłowiowe 100 lat za ... wiecie kim. Czy solidna? Kierowcy, kierownictwo, PH tak, biuro i cała zgraja, nie, absolutnie nie. Dodzwonić się do kogoś to cud, uzyskać informacje to tak jak Cud nad Wisłą;)

waq

Mam bardzo złe doświadczenie z Blach Stal w Bochni. Pracownicy to chyba ze zbieranki. Oszuści! Jak płaciłem to wchodzili mi do d..py! Ale jak chciałem reklamować produkt zakupiony u nich to nie było odzewu! Nie polecam, odradzam

pracownik

nie było żadnych paczek nawet wigilii nie było:/ a mówią że mają tyle kasy...

zizitop

Hahaha blachstal i dobre pieniadze :-) . Chyba dla wlascicieli. Chinski skafander i lizoka dlo dzieckow na swieta dostaniesz:-)

xxx

pewnie nie wytrzymał presji swych konfabulacji

Baron

co Ty nie zarobisz tam 2 tysięcy maxymalnie 1600zł, będą oferty napewno bo każdy się stamtąd zwalnia:) pozdr.

Mariola

teraz to zakład wygląda jak burdel nie powinni zmieniać poszycia powinni się leczyć...

zizitop

Po zmianie zewnetrznego poszycia fajna stodola powstala :-) , tylko baranow na popasie nie widac . Pewnie na redyk wyjechaly.

pelikan

czemu nie ma wszystkich opinii?

zizitop

Zeby pracowac w tym kolchozie, to trzeba nie miec rozumu za grosz, a tym bardziej cokolwiek tam kupowac!!!

kris

kondony kasują komentarze :/

pelikan

nie mam słów...........

kierowca

potrzebują kierowców, jakieś opinie na ten temat??? jak się mają kierowcy w tej firmie??

accc
@kierowca 30.03.2015 09:50
potrzebują kierowców, jakieś opinie na ten temat??? jak się mają kierowcy w tej firmie??

jakie sa zarobki dla początkowego pracownika produkcji ?

firma

tam straszy... :/

Pracownik 2

Według mnie w Blach Stalu pracuje się dobrze, atmosfera jest w porządku. Na temat prezesa i dyrektorów nie mogę powiedzieć złego słowa. Wynagrodzenie jest zawsze na czas w takiej kwocie w jakiej powinno być.

pracownik

przeczytałem te wypociny wszystkich z niezłym ubawem i powiem tak że jak w każdej firmie są problemy większe lub ,mniejsze a narzekają śmierdzące lenie które pójdą do następnej pracy i też im będzie źle . Rynek jest jaki jest klient płaci to na co go stać a wybór w firmie jest od kiepskiego po dobry , więc rzygać mi się chce jak ktoś pisze że kupił blachę i mu rdzewieje , widziały gały co brały a jak brały cena była najistotniejsza . Rada dla nowych pracowników ? na pewno zaangażowanie i chęć nauki są takie osoby które nic nie wiedziały a teraz jest ok.

Kris

BlachStal to bardzo dobra firma myśli przyszłościowo i kreatywnie. Ludzie piszą tu kłamstwa to napewno byli pracownicy zwolnieni co nic nie robili a chcieliby zarabiać nie wiadomo jakie pieniądze. Zwolnienie ich było najlepszą decyzją. Blacha i dachówka jest bardzo wysokiej jakości piszą bzdury że rdzewieje po miesiącu haha. Blachstal to wiarygodna firma z tradycja bo na rynku jest juz od 1994 roku :)

zwolniony
@Kris 05.02.2015 17:29
BlachStal to bardzo dobra firma myśli przyszłościowo i kreatywnie. Ludzie piszą tu kłamstwa to napewno byli pracownicy zwolnien...

Widzę ,że sam najjaśniejszy , boskie słońce Blach Stalu troluje.

anonim
@Kris 05.02.2015 17:29
BlachStal to bardzo dobra firma myśli przyszłościowo i kreatywnie. Ludzie piszą tu kłamstwa to napewno byli pracownicy zwolnien...

e krzysiu jasne blach stal to i może firma z tradycjami ale twoja osoba to już na pewno kwintesencja na stanowisku jakie zajmujesz-dno!!!

Zostaw opinię o Blach-Stal - Bochnia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Blach-Stal