Experis

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 32 ocen.

Opinie o Experis

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Experis

Rysiek

Czy firma działa normalnie? Może coś się zmieniło i dlatego nic nie piszecie?

Oj

Jak się znam, a trochę się znam, to muszę Wam powiedzieć, że sporo ofert tutaj się pojawiło w ostatnich dniach przed majówką, warto ich próbować teraz

anonymous

Pracowalem dla znanej korporacji IT w Gdansku poprzez Experis IT i z cala pewnością moge polecic prace u nich. Godne zarobki, dobrze dobrany zespół i ciekawy projekt. Napewno do nich wroce.

pan kulfon

U mnie w wiosce zebralo sie 45 osob by wyjechac wyslalismy kase i czekamy na wyjazn.Wszyscy lubimy czipsy

jola

tak podaje numer tel i będzie odbierał i odpowiedał na pytania do momentu wpłaty 70euro potem jak dostanie przelew to już od tej osoby nie oddbierze tel,dajcie sobie luzie spokój z tym Jabłońskim przecież firma potwierdziła że to oszustwo i on się poszywa pod firmę.

Ja

Napisal do mnie mejla, ze wyjazd zostal przelozony na 19... bo na 12 nie bylo juz miejsc... xD Jesli ktos zostal oszukany, to moze niech probuje skontakowac sie na ten numer: 0031645984310 (podal mi go w mejlu, w razie jakbym miala jakies pytania).

sxs

Myślę że powinno się to zgłosić na policję! To akurat nic nie kosztuje, a schamionego oszusta należy usadzić! Choćby nawet dla przykładu. Pozdrowionka

Oferty Pracy

psycholog oraz terapeuta Experience Team 2015-03-12 Żródło: Gowork.pl Zduńska Wola (łódzkie) Zatrudnimy psychologa oraz terapeute ze Zduńskiej Woli, Sieradza, Łasku oraz okolic. CV prosimy przesyłać mailowo lub osobiście na adres Zduńska Wola, ul. Łaska 56

uwaga
@Oferty Pracy 14.03.2015 10:43
psycholog oraz terapeuta Experience Team 2015-0...

myślę że to na pewno oszust biura pośrednictwa nie pobierają opłat nawet niektóre mają takową informację na swoich stronach że pobieranie opłat wstępnych jest nie zgodne z prawem. Też wczoraj dostałam propozycję od niejakiego pana Tomasza na wyjazd do Amsterdamu tylko muszę zapłacić mu 70 euro gdybym miała wolne 70 euro to bym pracy nie szukała więc niech się pan Tomasz wypcha swoją ofertą, szkoda mi tylko tych co dali się naciągnąć bo gnojek żeruje na nieszczęściu innych ludzi czasami naprawdę biednych i zdesperowanych. To powinno być za każdym razem zgłaszane na policji jako wyłudzenie może by go w końcu dorwali i już by nikogo nie naciągnął. Pozdrawiam wszystkich bądźcie czujni na takich jak Tomaszek.

ewa

podaje meila do firmy pod którą podszywa się ten Jabłoński gdansk.it@pl.experis.com nie pamiętam czy gdansk ma być normalnie z kropką nad ń prosze pisać odpisują.

Anonim

też dostałem pozytywną odpowiedź na maila że wyjazd jest 19.03 tylko ta opłata mi się nie spodobała bo dużo przeglądam ofert i wiem że żadne pośrednictwa nie biorą pieniędzy naprzód tylko odciągają z pierwszej wypłaty a zresztą to już nie pierwszy naciągacz który próbował mnie wyrolować ale jakoś żadnemu do tej pory się to nie udało :) choć dobrze że są na tym świecie jeszcze uczciwi ludzie którzy choć zostali oszukani jak tu przeczytałem potrafią uchronić przed oszustami którzy w dalszym ciągu w naszym kraju są bezkarni. Zadzwoniłem na podany numer pod pretekstem dopytania szczegółów co do wyjazdu, a gdy już nie mogłem słuchać tej ściemy którą mi wciskał nie jaki Tomasz powiedziałem mu co o tym sądzę wszystkim a reakcja chyba nikogo nie powinna zaskoczyć bo się poprostu rozłączył... TAK WIĘC JAK NIE JESTEŚCIE PEWNI JAKIEŚ OFERTY DZWOŃCIE I SIĘ UPEWNIAJCIE CZY OWA ISTNIEJE LUB SPRAWDZAJCIE FIRMĘ W REJESTRZE CZY WOGÓLE PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ, WIEM JAKIE MAMY CZASY I KAŻDY BY CHCIAŁ ZAROBIĆ I GODNIE ŻYĆ ALE NIESTETY TAKIE K... NA NAS ŻERUJĄ BO WIEDZĄ, ŻE SĄ LUDZIE W POTRZEBIE, A SZANOWNEMU PANU TOMASZOWI JAK TO CZYTA CHCIAŁBYM ŻYCZYĆ POWINIĘCIA NOGI I BYŚ TRAFIŁ TAM GDZIE TAKIE ŚCIERWA POWINNY BYĆ. TYLE W TEMACIE

ewa

Nie ma słów na tych oszustów dobrze że nie wpłaciłam dziadowi 70 euro,też szukam pracy jest ciężko bo czychają oszusci ale koleżanka dała mi namiary na 2 oferty pracy chętnie przekaże proszę wpisać w goglee-Bez znajomości języka Niemcy praca przy zbiorach warzyw Frankfurt nad Odrą-pokażą się strony i tam trzeba znalesc praca nawet do pażdziernika od kwietnia(jest przy ogłoszeniu zdjęcie z pomidorami) oraz -oferta pracy sezonowej w Niemczech przy zbiorach ogórków w szklarni 2015-tutaj wymagane jest przesłanie cv w jęz,niemieckim (na zdjęciu jest pan co zrywa ogórki w czerwonej koszulce)-ja wysłałam już cv na te oferty a czy ktoś się odezwie zobaczymy,proszę dać znać jak ktoś się zdecyduje i wysle cv lepiej być w kontakcie,bo też niewiadomo czy te oferty są pewne.

kst

OSZUŚCI! wpłaciłam 140 euro i wszystko przepadło!

Andzeloo

Witam Serdecznie Wszystkich Tez Miałem jechac ale wyszło jak wyszło sami oszusci jak by ktos miał namiarki na pracew bede bardzo wdzieczny jestem pod scianą Pozdrawiam

gabriel

ludzie ,moge na was liczyc :) moze ktos ma jakies namiary na prace-w miare uczciwa- jestem w totalnym dole ,a zadnej pracy sie nie boje

Piotrek

za póżno przeczytałem opinie. Teraz się pukam w ten pusty łeb bo zapłaciłem i teraz pan wyjebany tomasz ma wyłączony tel. a miałem jutro startować. Skurwysyństwo nie ma granic,a skoro firma experis wie że to przekręt to czemy oferty nie zablokuje bo zauwarzyłem że są kolejne terminy wyjazdu i znowu kogo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w kosmos

aleksa
@Piotrek 11.03.2015 09:58
za póżno przeczytałem opinie. Teraz się pukam w ten pusty łeb bo zapłaciłem i teraz pan wyjebany tomasz ma wyłączony tel. a mia...

tez nabil nas w butelke ,brak mi w tej chwili slow,wylaczyl telefon mimo ze wczesniej rozmawial chetnie udzielajac informacji=mozna odpowiednim organom to zglosic tylko trzeba kilka osob bedziemy bardziej wiarygodni

ewa

No to z tego wynika że uczciwej pracy to my nie znajdziemy,przynajmniej w ogłoszeniach w internecie.

ewa

A może ma ktoś namiary na jakaś pracę bo ci co sie ogłaszaja to jedna wielka sciema,albo przekret tak jak zrobił to z nami pan Jabłoński.

ewa

Też wczoraj dostałam meila z odpowiedzią o pracę a Amsterdamie na pakowanie wyrobów solnych i pisze że trzeba wpłacic za mieszkanie 70euro,myslałam że wkońcu trafiła mi sie praca ale jednak jak czytam to ten cały Jabłoński to zwyczajny oszust barzo prosze o podanie numeru tel do firmy pod którą sie podszywa chce przezwonić.

Pontonetti

Łukasz.. Ja też dostałem z Axella taką samą ofertę i również mi to śmierdzi tak jak ta ...

lukasz

Pełno tych darmozjadów się pałęta, ja też tam startowałem ale jak dostałem e-mail od nich to od razu wiedziałem ze coś jest nie tak. Na dobre złego, dziś dostałem wiadomość od firmy Axel z Tilburga że dostałem pracę przy pakowaniu sałatek. Ładnie, pięknie ale znowu trzeba wpłacić kase na chate. Jutro zadzwonię do biura w Polsce i się dowiem czy to nie kolejny przekręt.

ewa
@lukasz 05.03.2015 22:14
Pełno tych darmozjadów się pałęta, ja też tam startowałem ale jak dostałem e-mail od nich to od razu wiedziałem ze coś jest nie...

dopisuje sie do Pana mielismy w dwojke jechac -wylaczyl telefon caly tomasz jablonski-nabija w butelke ludzi,i nici z jutrzejszego wyjazdu

ulkaulka

Witam, też "napaliłam" się na ten wyjazd i tyle było mojego szczęścia. Nawet męża mogłam zabrać .... dziękuję bardzo za takie fora bo szybko spadłam na obie nogi ...Pozdrawiam

Andrzej 77

Tak to bywa. moj mail andrzejsz.w@wp.pl

Jaro

Dzwoniła też do siedziby firmy w Amsterdamie Amsterdam Barbara Strozzilaan 201 1083 HN Amsterdam (usunięte przez administratora) i nikt takiego człowieka tam nie zna.

Jaro

Witam. Poprosiłem koleżankę pracującą w Holandi od 10 lat. Biegle mówi po holendersku aby dla mnie to sprawdziła. Skontaktowała się z P.Tomaszem i mówi że facet nie potrafił odpowiedzieć na podstawowe pytania i bardzo się gubił w "zeznaniach". Naciągacz tak mi dosłownie odpisała. Pozdrawiam

Justyna
@Jaro 05.03.2015 15:20
Witam. Poprosiłem koleżankę pracującą w Holandi od 10 lat. Biegle mówi po holendersku aby dla mnie to sprawdziła. Skontaktowała...

A żeby zbrzydł za to... Tylko nadziei sobie narobiłam...

I.

Dzięki za informacje. Także trzeba szukać dalej i być ostrożnym ;) Powodzenia

Karola

Andrzej77 można dostać do Ciebie jakiś kontakt.?

kris
@Karola 05.03.2015 14:16
Andrzej77 można dostać do Ciebie jakiś kontakt.?

Czesc, Ja dostalem propozycje pracy od Tomasza jablonskiego. Oferuje prace przy pakowaniu chipsow w Amsterdamie. Chce bym przelal na jego konto 70 euro. Czy to jest napewno oszost. Bo zglosilbym to na policji. Prosze o odpowiedz.

Paweł

Dostałem takiego maila od Experis: "Witam, To nie jest nasza oferta pracy. Pan Tomasz Jabłoński podszywa się od jakiegoś czasu pod pracownika naszej firmy i próbuję wyłudzić pieniądze. Proszę pod żadnym warunkiem nie przesyłać żadnych pieniędzy. Polskie prawo mówi, że nikt nie może pobierać opłat za szukanie pracy od pracowników/kandydatów. Sprawa w ubiegłym tygodniu została skierowana do odpowiednich organów ścigania. Dziękuję za kontakt i czujność." Także wątpliwości chyba rozwiane ;)

eddie323

Dzwoniłem bezpośrednio do firmy experis i tam powiedziano mi że ktoś się pod nich podszywa i sprawa jest zgłoszona do odpowiednich służb. Pozdrawiam

Justyna
@eddie323 05.03.2015 11:55
Dzwoniłem bezpośrednio do firmy experis i tam powiedziano mi że ktoś się pod nich podszywa i sprawa jest zgłoszona do odpowiedn...

Do firmy EXPERIS oczywiście, to też zadzwonię do nich.

Justyna

Dziękuję i również pozdrawiam

Andrzej 77

Otóz dzwoniøem do '"Tomka" I mówiøem mu o swoim miejscu zamieszkania, blisko Amsterdamu 30 min busem. Powiedzial mi,ze tylko i wylacznie gdybym mieszkal w Amsterdamie wtedy nie musialbym byc zakwaterowany, gdyz pracoawca nie chce by ktos dojezdzal. Sprawdzalem adres firmy-zgadza sie. experis jest polozona w tym adresie. Jednak nie moglem powiazac, ani znalezc danego nam kontaktowego maila, wiec wyslalem e-maila do glownej siedziby firmy w Amsterdamie z zapytaniem o numer konta nam podanego, czy nalezy do ich firmy, aby wykluczy© podszywanie sie oszusta pod ich firme . Czekam na odpowiedz i zobaczymy jak cos sie dowiem to bede informowal na biezaco

Karola
@Andrzej 77 05.03.2015 11:35
Otóz dzwoniøem do '"Tomka" I mówiøem mu o swoim miejscu zamieszkania, blisko Amsterdamu 30 min busem. Powiedzial...

Można dostać do Ciebie jakiś kontakt.?

Oferty Pracy

Fizyczna Experis 2015-03-03 Żródło: Gowork.pl Amsterdam ( ) Experis to dobrze zorganizowana i profesjonalnie działająca Agencja Zatrudnienia zajmująca się pośrednictwem pracy na terenie Holandii. Obecnie poszukujemy pracowników na stanowisko:(pakowacz-pomocnik) Praca od zaraz. Przy pakowaniu wyrobów solonych. Termin wyjazdu do pracy 12.03.2015. Czas pracy 8 godzin dziennie. ( 5 dni w tygodniu ) Zakwaterowanie w mieszkaniu firmowym (pokoje 2 osób) Praca znajduje się w magazynach nowo o

Jaro
@Oferty Pracy 05.03.2015 11:31
Fizyczna Experis 2015-03-03...

Hej jest napisane że jeżeli ktoś posiada własne lokum w Amsterdamie to opłata nie jest wymagana.

Edyta

Witam, Mój chłopak też wysłał CV i dostał pozytywną odpowiedź i też nas ta wpłata 70 euro intryguje...Ale spotkałam się już z taki przypadkiem, że przed wyjazdem płaciło się jakąś kwotę ale za to, że załatwiło się pracę (moja siostra w tamtym roku wyjechała do Holandii i musiała właśnie 70 euro zapłacić), ale to było załatwiane przez znajomych i wszystko było sprawdzone. A tutaj nikt nic nie wie o tejże firmie...Jak będzie coś wiadomo to proszę dajcie znać.

Andrzej 77

Witam. Ja mieszkam w Holandii blisko Amsterdamu. Rozmawialem z tym "Tomkiem" , ale w sumie, wychodzi na to ze zeby dostac prace musze wplacic 70 euro i zamieszkac w kwaterze jaka daja. Mimo ze moglbym bezposrednio dojezdzac. To jest nie uczciwe, ale tak dzialaja polskie agencje. Postaram sie czegos wiecej dowiedziec jako ze jestem na miejscu. Na razie do 11 marca mamy temin wplaty, wiec mamy jeszcze czas.Proponuje sie wstrzymac. Jesli sam wplace dam znak . POZDRAWIAM

Justyna
@Andrzej 77 05.03.2015 09:12
Witam. Ja mieszkam w Holandii blisko Amsterdamu. Rozmawialem z tym "Tomkiem" , ale w sumie, wychodzi na to ze zeby...

A nie jednak tego nie ma w ofercie, sorry... Ale i tak czekam na odpowiedź, zależy mi...

moniaa1117
@Justyna 05.03.2015 09:35
A nie jednak tego nie ma w ofercie, sorry... Ale i tak czekam na odpowiedź, zależy mi...

mi włąsnie tez zależy bardzo..:(

Maniek

Również wczoraj dostałem ofertę do pracy w Holandii. Bardzo się ucieszyłem, a tu młotkiem w łeb. Nie wiem czy wpłacać kasę. Napiszcie coś

Justyna

Hej, piszę ponownie. Dzisiaj dostałam odpowiedź na moje CV z innego biura i tam także wymagają wcześniejszej wpłaty na konto, tyle że jest to troszkę mniejsza suma. Sama nie wiem co robić. Fajnie to wszystko wygląda w EXPERIS nie trzeba znać języka co mnie bardzo cieszy... Ale... Może jednak ktoś pracował w tej firmie i napisze co i jak w najbliższym czasie, oby jak najszybciej...

kuba

adresy firmy i podane w mailu nie zgadzają się. firma zajmuje się rekrutacją informatyków itp. koles podaje prywatnego maila, a nie firmowego chce kasy przed robotą moim zdaniem śmierdzi na kilometr szukamy dalej dzieki maniek

lukasz

Witam. Ja też składałem cv na te chipsy i nie było nic w ogłoszeniu o wpłacie za chate. Dostałem e-mail a tu zonk. Trochę pracowałem w hollandi i wiem że żadna normalna agencja lub firma nie bierze kasy z góry, tylko odciąga po pierwszej wypłacie. Te ogłoszenie jest zbyt piękne aby było prawdziwe. Rzadko się zdarza zeby na pakowaniu dali 9 euro. Coś tu wali. Monia, albo ktoś inny jak wiecie coś o tej pracy dajcie znać. Pozdro

Madlen

Wg mnie to naciągane dzwoniłam tam dziś i facet bardzo platal się w odpowiedziach nie dajcie się naciagnac

moniaa1117
@Madlen 04.03.2015 17:56
Wg mnie to naciągane dzwoniłam tam dziś i facet bardzo platal się w odpowiedziach nie dajcie się naciagnac...

cos ty ? hmm ;/ a juz sie cieszylam :( no ale co zrobic trzeba szukac dalej :)

nacpany pawian

Napiszcie cos o tej ofercie pakowacza chipsow dostalem odp na cv ale trzeba przelac 70 euro na mieszkanie i nie wiem czy to nie wa£ek.

nacpany pawian
@moniaa1117 04.03.2015 17:12
Tez dostalam odpowiedz..tylko te 70 euro trzeba wplacic .. nie wiem sama co robic hm :P

Daj mi jakis kontakt do siebie

moniaa1117
@nacpany pawian 04.03.2015 17:17
Daj mi jakis kontakt do siebie

moniaa1117@onet.pl ;) to napisz :P

Madlen

Mam kontakt do polskiego koordynatora na terenie Holandii do P Tomasza aczkolwiek płatność z góry budzi moje watpliwosci

anisia

Na te pakowanie to oferta nawet ciekawa ale też mi się wydaje jakaś podejrzana, jakby się ktoś dowiedział coś to proszę napisać

ghg

Dzwonił ktoś może do biura w sprawie tego wyjazdu na pakowanie chipsów? To płacenie z góry za mieszkanie wydaje mi się trochę podejrzane, planuję zadzwonić tylko nie wiem czy w polskim oddziale coś wiedzą, a z holenderskim raczej się nie dogadam... Jakby ktoś dobrze "śmigał" po angielsku i mógł się coś od nich dowiedzieć byłoby super.

eddie323

proponuję skontaktować się z biurem firmy i zapytać czy taka oferta od nich wyszła

Justyna

Też proszę o odpowiedź, chodzi o firmę Experis w Holandii, zajmującą się pakowaniem. Za niedługo mam wyjazd i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej od ludzi, którzy już tam pracowali. Pozdrawiam

moniaa1117
@Justyna 04.03.2015 12:03
Też proszę o odpowiedź, chodzi o firmę Experis w Holandii, zajmującą się pakowaniem. Za niedługo mam wyjazd i chciałabym dowied...

Hej :) wlasnie tez mam wyjazd niedlugo i bym chciala sie dowiedziec czegos wiecej hmm.. ?

I.

Witam, Czy pracował ktoś dla tej firmy przy pakowaniu w Holandii? Interesuje mnie jak wyglądają warunki pracy, czy wszystko odbywa się uczciwie? Pozdrawiam

czapik

Experis to wynik połączenia dwóch profesjonalnych marek – Elan IT oraz Manpower Professional, jeśli chodzi o branże w których działają to głównie IT, inżynieria oraz finanse. Słyszałem , że właśnie w tych dziedzinach potrafią wyselekcjonować najlepszych specjalistów dla firm z którymi współpracują

wazino

Cześć, wszystkich którzy szukają aktualnie pracy polecam nowe ogłoszenie firmy Experis, moim zdaniem warto się zainteresować. Experis jest wyspecjalizowaną marką dedykowaną realizacji zaawansowanych usług poszukiwania i selekcji specjalist&oa... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5672219?keywords=&region=

rrtt

Potwierdzam niski poziom personalny pracowników Experis. Pomimo zapewnień i rzetelnych deklaracji, zwykła dziecinada.

fakty

chodzi o warszawską experis i rekrutację do unicredit. Uwazajcie na tę rekrutacje. TE SAME OGLOSZENIA do unicredit ukazują sie przez caly rok cyklicznie co tydzien, dwa tygodnie- chodzi o te samo stanowisko. Radzę nie zwracać uwagi na ogłoszenie bo jest mylące i niezgodne z prawdą. Potem na spotkaniu z klientem okazuje się że szukają ludzi o trochę innych kwalifikacjach a i wymogi stawiają na końcu wyższe. W konsekwencji pewnie zwaliniają ludzi po okresie próbnym i zatrudniają nowych. I tak w kółko. Nie warto marnować czasu. Jest tyle innych firm na rynku a unicredit i experis mozna po prostu zbojkotowac i tyle.

Brak jakichkolwiek informacji odnośnie wyników rekrutacji pomimo zapewnień ze strony HR że takowe będą !!!

kandydat IT

Jest to chyba najgorsza firma tego typu z którą miałam do czynienia - na przesłane CV nie ma żadnej odpowiedzi, pani headhunterka dzwoni po kilku miesiącach z inną i niestety o wiele gorszą ofertą.

Zostaw opinię o Experis - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Experis