Witam. Czy wątek ten odwiedzają może osoby, które pracują bądź pracowały w ZUSie, który mieści się w Poznaniu? Jest to placówka państwowa, dlatego podejrzewam, że trzeba mieć zaliczoną maturę, aby w ogóle myśleć o piastowaniu stanowiska urzędnika państwowego? Liczę, że dzięki temu wątkowi dowiem się tego.
hej chciałam zapytać o wydział SER w Poznaniu, II Oddział - czemu jest tak dużo ogłoszeń, czy chodzi o atmosferę, zarobki czy może chodzi o to, że po prostu jest tyle nowych etatów (zwiększają zatrudnienie)?
Ten II Oddział zamknięty na nowych pracowników, czy już zatrudniają? Bo mam średnie wykształcenie i niewielkie wymagania. Niczym się nie zrażam :) Wiem, że umowa o pracę jest, ale nie wiem ile płacą? Co jeszcze jest, oprócz pensji, bo inne firmy mają prywatną opiekę medyczną, grupowe ubezpieczenie, wczasy pod gruszą, tu w tym Zusie, też?
Byłem na rekrutacji. Powiem tak: -śmiech na sali, szkoda czasu. Nie wystarczy mieć maturę, doświadczenie, chęci do pracy, niskie wymagania. Nie wiem kogo Oni szukają, bo zamiast przeszkolić ludzi na takich pracowników, jakich potrzebują, olewają zwykłych ludzi, bo chyba bardziej im się opłaca cały czas dawać ogłoszenia na portalach, niż dołożyć tym, którzy tam pracują, żeby nie czuli się jak (usunięte przez administratora) Omijać szerokim łukiem. Te dwie Panie, co rekrutują- Matko i Córko. Najważniejsze pytanie na tym spotkaniu: ile by Pan chciał zarabiać? Co proszę!? Tak po hamerykansku trochu...
W wielu firmach tak pytają teraz o zarobki. Ale ciekawe czy pytali Cię o jakieś umiejętności i doświadczenie?
czyli przyklepane badania lekarskie i tyle? A dasz znać w szczegółach jak tu się tak naprawdę pracuje? Bo z zewnątrz to inne wyobrażenie może się tworzyć a ciekawa jestem, dodatkowo czy to coś się w ogóle zmienia, np., z kolejnym rokiem?
Praca Stresująca terminowa taka rola państwówki płaca na początku cienka ale premie kuszą do tego zazwyczaj opiekun jest wyrozumiały i w początku małymi krokami do przodu Praca nie dla każdego ale może się odnajdziesz staż pracy (czas) daje dużo przełożeni raczej ok nigdy nie miałam z nimi problemu
o premie mnie zaciekawiły w takim razie skoro tak kuszą. widełki jakieś są? i za co konkretnie wpadną? opowiesz coś o wykonywaniu już stricte obowiązków?
Warunki pracy koszmarne, poza salą obsługi budynek się sypie i pachnie (usunięte przez administratora) Wynagrodzenie płatne zawsze na czas, ale marne. O pracy zdalnej można pomarzyć. Słabe możliwości rozwoju, szkoleń. Skostniała struktura organizacyjna - ciężko przeforsować jakiekolwiek zmiany. Klient zawsze najważniejszy, ale pracowników mają gdzieś. Układy, układziki - pracy od groma, ale niektórzy ze względu na swoje koneksje uchylają się od obowiązków, przez co na nowych pracowników spda dużo więcej pracy. Przekłada się to potem na problemy z wyrobieniem się i pretensje od klientów. Poziom informatyzacji i wdrożenia nowych technologii żenujący. Szczerze nie polecam. W skrócie to chyba tyle.
nieuczciwi (usunięte przez administratora) zwlekają z decyzją by nie wypłacić po śmierci rodzinie zaległych pieniędzy biurokraci im więcej wniosków każą wypisać tym więcej kłamią. Matce nie wypłacili pieniędzy po śmierci córki ukrywając wydaną decyzję,
To co napisałaś jest trochę niepokojące. Mówisz, że mobbing w ZUS jest na porządku dziennym. Mogłabyś podać przykłady? Co takiego się dzieje?
Omijaj ten Wydział z daleka. Młodzi uciekają, starsi jeśli im się uda przenoszą się do I Oddziału. Tam Dyrekcja przyjmuje wprawionych pracowników z otwartymi ramionami. W II Oddziale (usunięte przez administratora) zastraszanie... A jeśli jesteś chory tak że już wstać z łóżka nie możesz i odważysz się iść na zla na kilka dni spodziewaj się natychmiastowej kontroli zasadności zwolnienia.
No faktycznie słabo to wygląda :( Jestem ciekawa czy przeniosłeś się do I oddziału i piszesz z własnego doświadczenia?

Czy jest szansa aby podłączyć rodzinkę do pakietu medycznego?
Hej to prawda że w oddziale I w Poznaniu usunięto z-ce dyrektora da administracyjno-gospodarczych wraz z naczelnikiem?????
@Kliczko o czym piszesz? Bo tak niejasno w sumie, że nie czaję o co chodzi.
Lepsi oni oni maja ludzi w kieszeni i kasa im się nalicza. Firma się cieszy jak wcześniej zdechn niemy
Zastanawiam się ,czy oprócz stałej pensji ,ZUS zapewnia jakiś socjal dla swoich pracowników? Pracownicy otrzymują benefity pozapłacowe?
Jest jeszcze dużo ofert w Wydziale Realizacji Dochodów w II oddziale ZUS w Poznań - może ktoś się wypowie o tym wydziale, np. czy lepiej aplikować(pracować) do wydziału emerytalno-rentowego czy dochodów?
Taki spokój bo nie ma powodu do narzekań? A może prowadzona jest rekrutacja?
Szkoda że ZUS zatrudnia osoby które były wmieszane w handel wrażliwymi danymi, włamania do baz danych jednostek publicznych
Czy oddział prowadzi aktualnie rekrutacje? Trudno dostać się do pracy?
Pracuję w II Oddziale ZUS w Poznaniu od 7 - lat. Jak jest? Wszystko zależy od punktu widzenia, to oczywiste. Ale jak jest: Praca w komórkach biznesowych: tutaj trzeba znać i odświeżać przepisy, na bieżąco. Praca z kontami (ubezpieczonych i płatników) wymaga ustalonej wydajności. Owszem, nikt nikomu głowy nie urwał, ale sprawdza się wydajność. Część osób uznaje, że płaca nie jest adekwatna do wymagań. Komórki wsparcia: gospodarcze, prawne, kadry, płace, bhp, organizacja - jak widać duża różnorodność, która wymaga odpowiedniej wiedzy (prawnicy, budowlańcy, administratywiści, analitycy). Muszę stwierdzić, że nie jest to "praca dla każdego", ale praca wymagająca kompetencji i odpowiednich predyspozycji. Jak ktoś nie wysiedzi przy analizach kont 8h, to praca nie dla niego. Jak nie zna MS Office'a i zasad statystyki matematycznej to nie analizy, itd. Co do płac: na starcie, teraz, 2.900,- średnia w Oddziale: 3.700,- awanse: finansowe - bez szału, ale są, funkcyjne: są, ale trzeba stawać do konkursu i nie ma kolesiostwa. Owszem, zawsze będzie tym, którzy już pracują w firmie, od tych "z ulicy". Dla mnie jest to firma ciekawa, dla różnych specjalizacji. Trzeba pracować, ale to nie mordor! Bywajcie, Zbigniew
Jaka atmosfera panuje w ZUS Oddział w Poznaniu? Czy są wśród nas osoby, które chciałyby zdradzić coś więcej na temat pracy w tej placówce? Czy warto brać to miejsce pod uwagę szukając zatrudnienia? Podzielcie się swoimi opiniami.
Jak się pracuje w ZUS Oddział w Poznaniu?
Zobacz opinie na temat firmy ZUS Oddział w Poznaniu tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.