Ośrodek Wczasowy Chemar 2

Łeba

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 38 ocen.

Opinie o Ośrodek Wczasowy Chemar 2

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ośrodek Wczasowy Chemar 2

dużo wpisów z opiniami jest usuwanych

dużo wpisów z opiniami jest usuwanych przez administratora... niestety..... taki jest regulamin, że pracodawca może wnioskować o usunięcie wpisu

grazynka
@dużo wpisów z opiniami jest usuwanych 24.07.2017 12:08
dużo wpisów z opiniami jest usuwanych przez administratora... niestety..... taki jest regulamin, że pracodawca może wnioskować...

a to szkoda bo goscie by dowiedzieli sie duzo wiecej na temat tego osirotka i by sie zastanowili czy korzystac a chentni do pracy czy sie tam zatrudnic

Black

Pokoje z wilgocią odradzam porażka , śmierdzą łóżka

CHEMAR2 w ŁEBIE – FAKTY

CHEMAR2 w ŁEBIE – FAKTY CHEMAR2 w Łebie – FAKTY o atmosferze Negatywizm szefostwa, złe traktowanie ludzi powoduje złą atmosferę w pracy. Duża rotacja pracowników nie dziwi, nie do przyjęcia są dla większości pracowników warunki poniżej godności ludzkiej zarówno w relacjach, godzinach pracy, wyżywieniu, wynagrodzeniu….

Ksiezniczka
@CHEMAR2 w ŁEBIE – FAKTY 08.07.2017 23:52
CHEMAR2 w ŁEBIE – FAKTY CHEMAR2 w Łebie – FAKTY o atmosferze Negatywizm szefostwa, złe traktowanie ludzi powoduje złą atmosf...

A gdzie warszawiak? Jego kuchnia była najlepsza. Zupełnie inny smak.

jeśli planujecie rozstać się z Chemar2

jeśli planujecie rozstać się z Chemar2 to zróbcie to po otrzymaniu wynagrodzenia, bo jeśli wcześniej poinformujecie że tylko np. do końca miesiąca pracować tu będziecie, to jest ryzyko że nie otrzymacie wypłaty albo tyle co kot napłakał... i to po długim płaczu osoby która rezygnuje.....

mz
@jeśli planujecie rozstać się z Chemar2 27.06.2017 12:22
jeśli planujecie rozstać się z Chemar2 to zróbcie to po otrzymaniu wynagrodzenia, bo jeśli wcześniej poinformujecie że tylko...

to prawda

cxz

Ciekawi mnie jednak to czy jest szansa u nich znaleźć zatrudnienie? Oferta pracy na programistę jest całkiem dobra, skoro ejst opieka medyczna, szkolenia, wyjazdy zagraniczne i wyjazdy angielskiego to pewnie jest szansa na wypłaty terminowe. Dziękuje.

Ksiezniczka

A co z kucharzem z tym z Warszawy. Podobno pijak, i go wyrzucili ale zawsze było jedzenie super, bo ten w tym roku stara się ale to nie jest już to.

Nick
@Ksiezniczka 20.08.2016 13:28
A co z kucharzem z tym z Warszawy. Podobno pijak, i go wyrzucili ale zawsze było jedzenie super, bo ten w tym roku stara się a...

Nie był pijak,tylkoztego co zauwazyłam pił piwo po pracy i nie wyrzucili go tylko sam nie chciał przyjechać , a dlaczego to już nie wiem. Wiem to od jednego z pracowników stałych.

Nick
@Ksiezniczka 20.08.2016 13:28
A co z kucharzem z tym z Warszawy. Podobno pijak, i go wyrzucili ale zawsze było jedzenie super, bo ten w tym roku stara się a...

Nie był pijak,tylkoztego co zauwazyłam pił piwo po pracy i nie wyrzucili go tylko sam nie chciał przyjechać , a dlaczego to już nie wiem. Wiem to od jednego z pracowników stałych.

Martyna

pracuję w Chemar2 jest naprawdę w porządku - nie mogę narzekać - szefostwo ok, konkretne obowiązki - czasami są cięższe dni przy przyjazdach grup i zapierdziel ogromny ale ogólnie jestem zadwowolona

kinga
@Martyna 07.07.2016 18:30
pracuję w Chemar2 jest naprawdę w porządku - nie mogę narzekać - szefostwo ok, konkretne obowiązki - czasami są cięższe dni prz...

ale wypisujesz brednje az cie szkoda a wrocilas w tym jak bylo tak super

monia

Pracowałam w CHEMARZE jakieś 13 lat temu. Na dobrą sprawę był to okres kiedy przedsiebiorca z Łodzi wykupił ten osrodek. Chyba był to jego drugi sezon. Szef ( starszy facet) sam nie wiedział czego chciał. Pracowałam na recepcji. Pracowałyśmy po kilkanaście godzin - stwierdził że mamy pracowac po 8. Ułożyłyśmy soebie dyżury po 8 godzin, pracowałyśmy po kilkanacie. Bo ta co miała popołudniową zmianę, musiała przyjśc na recepcję by ta z rannej zmiany mogła iśc na obiad. A ta z rannej zmiany organizowała dzieciakom (był to okres przed sezonem - okres zielonej szkoły i majówki) a to ognisko, dyskotekę itp. więc w pracy było sie od rana do wieczora. Nawet jak szłam na popołudniowa zmianę i chciałam od rana wyjsc na miasto na zakupy niezbędnych rzeczy to jak tylko szef był na recepcji, to nie było bata by wyjść - zawsze jakąś robotę wymyślił. Doszło do tego że usłyszałam, że skoro szef nam płaci, daje dach nad głową, i wyżywienie to jesteśmy jego niewolnikami !! A ja mu odpowiedziałam wtedy, że z historii nigdy dobra nie byłam ale z tego co mi wiadomo czasy niewolnictwa skończyły się kilka wieków temu. odwróciłam sie na pięcie. Tego samego dnia zrezygnowałam z tej niewolniczej pracy. Słyszałam że z młodszym szefem lepiej można było sie dogadac.... ( to chyba zieć tego starszego ) Jednym słowem , niewolnicze traktowanie pracownika. ale po opiniach widzę, że od tamtego czasu niewiele się zmieniło.....

sroka
@monia 10.06.2016 23:31
Pracowałam w CHEMARZE jakieś 13 lat temu. Na dobrą sprawę był to okres kiedy przedsiebiorca z Łodzi wykupił ten osrodek. Chyba...

njc sie nie zmienilo

Adam Król

Ja również przyjeżdżam na wczasy do Chemara zawsze w lipcu na tydzień. Na następny tydzień zmieniamy zawsze obiekt i co roku jeździmy gdzie indziej. Moim zdaniem Chemar2 to prawdziwa perełka jeżeli chodzi o wypoczynek nad polskim morzem. Genialnie zarządzany obiekt, czuć rękę i kontrolę nad wszystkim, pracownicy wyszkoleni,wszędzie czysto, schludnie, smacznie, kompetentnie, wszyscy uśmiechnięci - taka prawdziwie sympatyczna atmosfera. Ceny bardzo korzystne Polecam A.K

MICHAŁ88

WCZASY W CHEMARZE BYŁY NAPRAWDĘ FAJNE!!!! GORĄCO POZDRAWIAM CAŁĄ OBSŁUGĘ A ZWŁASZCZA PIĘKNE MŁODE KELNERKI :D

wojawoja

Dzień dobry pracuje w OW Chemar2 od paru lat i bardzo sobię chwalę. Zawsze pracuję sezonowo co dla mnie jest wygodne. Bardzo solina rzetelna firma, praca bywa stresująca ale jest dobrze płatna i sympatycznie się pracuje. pozdrawiam

Maja Pszczółka

Chemar jest spoko ale bardzo oblegany ośrodek dzwoniłam i w lipcu juz cieżko o miejsca byłam juz 2 razy i zawsze cała rodzinka zadowolona. Szczerze w Łebie byłam w wielu miejscach kiedys ale Chemar jest naprawde dla nas najlepszym wyborem w tym roku mam zarezerowany pokoj studio na sierpień, co do pracownikow to wszyscy bardzo mili byli wiec nie narzekam

kar123

Do ośrodka jezdziłem jako dziecko kilka razy, teraz jeżdze ze swoimi dziećmi i nie nie wiem jak można na cokolwiek narzekać !!! pozdrawiam wszystkich Chemarowców !!!

alk88888

hej ja pracowałem w Chemarze, nawet fajnie, ale praca w turystyce nie jest łatwa- ciągła dyspozycyjność, duża wiedza, wielozadaniowość. ale po jednym sezonie pracy w Chemarze na pewno nauczyłem się jak LOGICZNIE MYŚLEĆ i ZORGANIZOWAĆ SOBIE PRACE ZEBY BYŁO EFEKTYWNIE< dużo mi dało, szefostwo mnie lubiło, płaca ok, dogadać się można, ale trzeba pracować i dawać dużo z siebie. Szefowa nie lubi nygusów. Pani Ewelina jest spoko, młodziutka ale konkretna i z jajem, najgorsza kierowniczka kuchni- Helka, człowiek co nie ma żadnych argumentów, tylko nie bo nie. Na szczęście jej chyba już nie ma - aczkolwiek prywatnie bardzo miła pani i serdecznie pozdrawiam.

Piotr Gajda

No wlasnie Pani Ewelino prosimy o otwarcie Chemara w innych miesiącach!!!! Jestem totalnie uzależniony od wczasów u Was- czuję się jak w domu i oszczędzam cały rok na te wakacje! Pozdrawiam całą ekipę!!! Piotr Gajda

Piotr Gajda

No wlasnie Pani Ewelino prosimy o otwarcie Chemara w innych miesiącach!!!! Jestem totalnie uzależniony od wczasów u Was- czuję się jak w domu i oszczędzam cały rok na te wakacje! Pozdrawiam całą ekipę!!! Piotr Gajda

Marlena

Chemar jest cZgnny tylko latem:(( Szkoda żądamy otwarcia poza sezonem letnim!!!

Adam Sławiński

Ja przyjeżdżam od 4 lat na wypoczynek rodzinny i jestem bardzo zadowolony z ośrodka, obsługi, jedzenia, położenia, dużo fajnych atrakcji jest. Korzystam z pokoju typu studio w pawilonie. Śmiało mogę polecić!Adam

M....
@Adam Sławiński 31.10.2014 11:09
Ja przyjeżdżam od 4 lat na wypoczynek rodzinny i jestem bardzo zadowolony z ośrodka, obsługi, jedzenia, położenia, dużo fajnyc...

Panie Adamie Dziękujemy bardzo za taką opinie :) Pracuje w Chemarze już któryś rok...i mimo, że czasem jest ciężko dajemy radę :) Za nasze przewinienia ( nie planowane )przepraszamy jak tylko możemy...ale miło usłyszeć od wczasowicza " jak miło Panią widzieć ponownie " Ewelina Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam :)

Ewelina Dąbrowska

Nic sie nie popsuło, zawsze mieliśmy najlepszą kuchnie najlepszych kucharzy i najświeższe produkty, w Łebie, 80%pracowników pracuje u nas co roku, mamy świetny zespół ludzi, których bardzo szanujemy, a negatywne komentarze piszą Ci, którzy z powodów nadużywania alkoholu, lenistwa ,braku kompetencji i kradzieży już u nas nie pracują. Niestety za bardzo szanujemy swoich Gości żeby pracowali u nas beznadziejni ludzie. I proszę o zaprzestanie pisania tych kłamstw, bo w innym przypadku będę musiała sięgnąć po mocniejsze środki! Dziękuję i pozdrawiam cały nasz Personel i Gości! Do zobaczenia w Łebie :)))

kotka
@Ewelina Dąbrowska 24.10.2014 19:56
Nic sie nie popsuło, zawsze mieliśmy najlepszą kuchnie najlepszych kucharzy i najświeższe produkty, w Łebie, 80%pracowników pr...

Polecam Ośrodek a pani Ewelina jest szefową ośrodka i ma racje z tym co napisała :D

jacenty

Musze potwierdzić powyższa opinie. Tak było. Dodam jeszcze ze jestem tu od czterech lat z rodziną W tym roku byłem tylko tydzien i musze powiedzieć, że jedzenie się bardzo,ale to bardzo popsuło. Śniadania w porównaniu z poprzednimi latami to koszmar. Sałatki przez cały tydzień te. Żadnych urozmaicenie.w zeszłym roku jadłem tam nawet rostbeff po angielsku,ale w tym roku nic takiego nie widziałem.obiady tez się .zupy dobre,ale drugie dania dAnia lepiej nie mówić. Nie wiem co się stało.

ELA

BYŁAM JAKO GOŚĆ,PRACOWNICE-KELNERKI NIEMIŁE DZIEWCZYNY,DOŚC OPRYSKLIWE JEDYNIE TAKA TĘŻSZA DOŚC PRZYJEMNA ,PRZYKŁADAŁA SIĘ ,WIĘC SORKI ZA CO CHCECIE DOBRĄ KASĘ JA TEŻ ROBIE U PRYWATNEGO ,PRACA BIUROWA ,KONTAKT Z KLIENTEM I KOCHANE MUSZĘ SIĘ DWOIĆ I TROIĆ I WYCHODZIĆ Z SIEBIE ,ZEBY KLIENT BYŁ ZADOWOLONY

Ciekawska
@ELA 11.08.2014 12:15
BYŁAM JAKO GOŚĆ,PRACOWNICE-KELNERKI NIEMIŁE DZIEWCZYNY,DOŚC OPRYSKLIWE JEDYNIE TAKA TĘŻSZA DOŚC PRZYJEMNA ,PRZYKŁADAŁA SIĘ ,WIĘ...

Elu a ta " tęższa - dość przyjemna " to jak miała na imię? Jak kojarzysz ?

K.....

hm...bardzo ciekawi mnie dlaczego używasz męskiego nicku damskich nie bylo ? A powiedz mi co dla Ciebie oznacza słowo " KATORG " ?

krzysiu22

bylą pracownicą w katorgu

K.....

Krzysiu 22 to chyba zmienił płeć na Kobiecą !!! Jakby ktoś byl bystry to by zauważył, że można sobie ustawić powiadomienia o nowych postach na forum. A kim TY jesteś, że niby Tobie goście o tym mówili?

Krzysiu 22

Mowilam, że zaraz będą odpowiedzi.ALA niech lepiej się nie odzywa bo to ona siedziała plecami do gości, uśmiechnięta do recepcjonistka.Sama słyszałam jak goście mówili o romansie w miejscu pracy.

K...

Ala z nazwiska to może nie bo ktoś może sobie tego nie życzyć.... Zresztą co tu dużo mówić pracuję już któryś sezon i gdyby było tak źle jak piszą poniektóre osoby to bym tam tyle czasu człowiek nie pracował.

Ala

Nie wiem, ja pracowałam caly sezon. I caly sezon pracowało dużo osób. Mam wymieniać z imienia i nazwiska? Zliczyłam 15 osób. . Praca jak każda sezonowa - czyli ciężka. Ale za to są inne zalety, dobra płaca, NA CZAS i zawsze, mieszkanie, wyżywienie. Można się z szefostwem dogadać. Co do późnych powrotów to faktycznie było kablowanie i obrywali czasami niewinni za tych co wracali 4,5 i rano do pracy i często nietrzeźwi. Ja ogólnie oceniam prace w Chrmarze bardzo dobrze.

Krzysiu22

izaraz się pojawia ze dwie trzy odpowiedzi,niby od innych osób na moją odpowiedz. A ja na to:ZAPRASZAMY DO PRAZY W CHEMAR 2

sąsiadka :)
@Krzysiu22 24.05.2014 05:34
izaraz się pojawia ze dwie trzy odpowiedzi,niby od innych osób na moją odpowiedz. A ja na to:ZAPRASZAMY DO PRAZY W CHEMAR 2...

Po pierwsze może długo nie wytrzymują bo fakt pracodawcy zbyt miło nie traktują i po drugie Krzyś tam pracuje i to dość długo jak wiem a po trzecie to kochania fakt faktem się popsuła i to mocno po czwarte jak by przyjmowali pracowników odpowiedzialnych to by było inaczej ale też potwierdzę ze też znajdzie się tam kilku pracowników którzy pracują więcej niż 4 lata.

Krzysiu 22

iznowu dwie odpowiedzi tego samego dnia. Bez komentarza to zostawiam.Pracownik sezonowy nie pracuje dłużej niż rok,pomijając miejscowych,bo normalne że oni będą chwalić bo tam jest ciężko o pracę poza sezonem.Kelnerki? Może jedna zostanie bo ma pewnie ciężko w domu,to musi.Jeżeli komuś się wydaje,że moja opinia jest niewiarygodna,to zapraszam do pracy,tylko ze później juz drugą ciężko będzie znaleźć. A w chwmarze sezon zaczyna się około 10 lipca,jak są tylko wczasowicze. Zielone szkoły to zabawa. ODRADZAM KAŻDEMU SZANUJACEMU SIĘ PRACOWNIKOWI. To jest jak w[usunięte przez admina] PO PRACY DO POKOJU,BO JAK PÓJDZIESZ NA IMPREZĘ NOCNA TO RECEPCJONISTKA Z NOCNEJ ZMIANY ZAPISUJE O KTÓREJ SIĘ PRZYCHODZI I PRZEKAZUJE SZEFOM, A WTEDY NIE DAJ BOŻE. Jakaś wpadka i jesteś wyzywany. Od najgorszych. Kto nie wierzy,niech próbuje pracy w CHEMAR 2. Powodzenia życzę odważnym.

K....

Krzysiu 22 mylisz się jeżeli twierdzisz, że tylko Damian i kucharz cały sezon pracowali. Jeżdżę już jakiś czas do Chemaru i co roku są znajome twarze,są tam ludzie, którzy pracują tam od przeszło 10 Lat!! i tacy którzy są 3 4 i 5 sezon też. A skąd wiesz jaką minę miał kucharz?

Krzysiu 22

Nie wierzcie w pozytywne opinie. To wszystko pisze kierowniczka albo właściciele. Jest koszmar. Żaden krzysiu. Nie pracował tam cały sezon. Caly sezon pracował tylko Damian z recepcji,a i kucharz warszawiak,ale po sezonie nie odjezdzał tez z najlepszą mina to tez go chyba nie będzie. Tam nie ma ludzi którzy pracują dłużej jak w innych obok ośrodkach co pracują od ładnych kilku sezonów w tej samej ekipie. Tu się nie da. Odradzam prace w chwmarze

krzysiu

witam pracowałem w chemarze ibyło super szefostwo i kierownictwo bardzo sympatyczni a przedewszystkim wypłacalni na czas bo w łebie jest dużo pracodawców ktrzy zatrudniają na okres prubny a potem nie widzisz kasy

Maryjka

No to z tego co przeczytałam to tam napewno nie pojade .Byłam na wczasach w Darłówku i jakoś tam wszystkich traktowano jak należy( temu najbardziej się przyglądałam), obsługa na luzie z uśmiechem i kierownik naprawde super gość i do nas jako wczasowiczów bo jakżeby inaczej ,ale przede wszystkim do personelu,bo to chyba podstawa dobrej i zgranej pracy ;).Dla nich ocena celująca ;)

Kociak

Pracowałam w tym ośrodku Kierowniczka nic się nie zmieniła (usunięte przez administratora) ludzi do tego ma ich za nic i każdy to wie płaca jest bardzo niska a za kablowanie dostaje się premię i tak się pracuje w Chemar2 Łebie.

Iga z Warszawy

ja pracowałam w zeszłym roku w łebskiej chacie i w koralu. Zobaczcie tam wydzielanie. Chemar2 to naprawdę luksus w porównaniu do innych łebskich (usunięte przez administratora). Nikt nie powiedział, że dostaje się kasę za leżenie na plaży. Ja ogólnie byłam zadowolona. Miałyśmy z koleżankami do dyspozycji jeden czysty pokój, łazienkę, wyżywienie też było na miejscu, czasami fktycznie nie dawano za dużo, no ale szło to tylko na zdrowie :)

ktosia

Pracowałam jako kelnerka i pomoc kuchenna....wiec dziwią mnie wasze opinie.... Przepracowałam cały sezon i nie spotkałam się z tzw. wydziałem żywności... Co miesiąc do pensji miałam premię i nie była ona obcinana :)

kwiatek

Tak pracowałaś tylko nie wiem jako kto sytuacja jest tam bardzo zła wydzielanie posiłków dostaniesz 2 plajsterki szynki która ma już kilka dni troszkę sałaty pół jajka i kosteczkę malutką masła to jest śniadanie kierowniczka (usunięte przez administratora) ludzi do tego ma ich za nic i każdy to wie płaca jest bardzo niska a za kablowanie dostaje się premię i tak się pracuje w Chemar2 łeba

ktosia

co Wy piszecie ja w tym roku po raz pierwszy tam pracowałam i nie narzekam...fakt pracy jest duzo ale nie jest tak jak wy piszecie wynagrodzenie jest sukcesywnie zwiekszane. a co do kierownictwa owszem jest wymagajace ....lecz w moim mniemaniu musi takie byc poniewaz jest to wielki osrodek ktorego utrzymanie i prowadzenie wymaga twardej reki

nata

a gdzie pracowałaś, bo takiej nie znam

Ewa Paskowska

Ja pracowałam i wszystko było ok. Prawda jest taka, że (usunięte przez administratora)naczęściej wogóle nie znają słowa praca. a niestety praca sezonowa jest ciężka. jest to ok 12 godzin. Ale jest zakwaterowanie, jedzenie i ja jako kelnerka dostawałam 2 200 na czysto, także naprawdę tam jest praca bardzo dobra ale tylko dla dobrych osób które wiedzą co to sumienność a nie 4 godziny pracy i imprezy do 5 nad ranem a potem nie ma kto rano wstać

Wiem bo byłam

Dokładnie zgadzam się z Tobą. To był jakiś (usunięte przez administratora)Niby byłąm zatrudniona jako kelnerka a wykonywałam prace różne od sprzątaczki po pokojówke gdzie stawka pokojówek była większa niż nasza.Ogólnie nie polecam i ostrzegam!

kwiatek5070

Ten ośrodek nie cieszy się dobrą opinią i to prawda że wykorzystują ludzi a nie pani pisze że jest tam dobrze pracuje się tam tak długo aż się skończy kuchnia pracuje po 14 godzin lub więcej i nie mają przerwy bo muszą pomagać pokojówką pracowałam tam i wiem doskonale jak tam jest pracowników p(usunięte przez administratora) i obcinają pensje kantują że ktoś pracował mniej niż powinien a najgorsza tam jest kierowniczka ta z ludżmi pomiata i traktuje jak bydło jak ktoś tam pracuje 2 rok to już jest (usunięte przez administratora) i czepia się notorycznie a obiecują złote góry a jak będziesz u nich pracować nie wytrzymasz miesiąca każdy tam mówi że jest super napoczątku potem ucieka

koalcia

Pracuje w Chemar2 i jest bardzo Fajnie .!!!!! nie ma takiej stafki jak napisali tylko wieksza !! Nie robi sie po 14-15godzin tylko po 11h w tym 3 godziny przerwy !!! bardzo miła atmosfera zachecam ludzi tutaj ... były tutaj osoby co nic sie im nie podobałao ale chciały zarabiac ale nic nei robić!!!

anonim

To wszysyko prawda, byłam, widziałam i pracowałam tam- coś okropnego......Przestrzegano mnie przed tym pracodawcą ale nie wierzyłam dopóki sama się nie przekonałam. Po kilku dniach sama zrezygnowałam- szkoda zdrowia.......

anonim

Praca w ośrodku Chemar 2 jest stresująca i wyczerpująca, pracownicy (usunięte przez administratora) i poniżani przez kierownictwo. Wynagrodzenie 1400,00 za 12-15 godzin pracy dziennie przez 30-31 dni w miesiącu. Najbardziej nie podobała mi się atmosfera która tam panowała i wyrzucanie pracowników na \" bruk\". Ogólnie ośrodek ten cieszy się bardzo złą opinią dlatego przestrzegam przed pracą u tego pracodawcy.

Zostaw opinię o Ośrodek Wczasowy Chemar 2 - Łeba

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ośrodek Wczasowy Chemar 2