^^ Coś w tym jest, ludzie są w porządku, ładne dziewczyny ;D i pośmiać się można... aczkolwiek ostatnio atmosfera jest [usunięte przez moderatora]przez te wypłaty. Padło za wiele słów więc trzeba to wyjaśnić. Wszystko przez to, że nie ma klarownej informacji dlaczego tak się dzieje.
"Przecież jesteśmy na bieżąco informowani" - Zgoda, ale historii o pełnomocnictwie jest już nieaktualna skoro "Kita już nie jest prezesem".
A skoro nie ma prezesa, to przychodzą na myśl czarne scenariusze. Bo kto to wszystko utrzyma w ryzach?
Czy kita zawinął się z pieniędzmi? Czy kita sprzedał akcje firmy? Jeśli tak to komu? Kiedy zbierze się zarząd? Jaka jest gwarancja, że kolejny prezes nie wyprowadzi pieniędzy z firmy i nie ogłosi upadłości?
Nie srajmy do własnego gniazda. Kierownicy czekają tak samo jak pracownicy. Najgorsze jest to, że człowiek zapierdala czasem za kilka osób, dla siebie i innych, bo przecież wiele osób jest w jednym projekcie... i nic z tego nie ma. Prawda jest taka, że z atmosfery się nie wyżyje, śmiechem się nie najemy, nie mówiąc już o realizacji swoich planów czy życiu na poziomie.. Czy to jeszcze Polska czy Białoruś? Jeśli kogoś można winić, to te osoby na najwyższych szczeblach, jednak nie wiemy kto za ten bajzel odpowiada i jakie są przyczyny. Może firma musi dać zwrot do Urządu Skarbowego, może Prezes wyprowadził pieniądze z firmy, może zobowiązania finansowe przewyższają wypłaty z projektów. Można gdybać i nic z tego nie wyniknie. Domyślam się, że prawdy nie poznamy bo prawdopodobnie wzburzyła by pracowników jeszcze bardziej...
Mam tylko nadzieję, i wierzę w słowo honoru dyrekcji, że wypłaty kwietniowa i majowa będą w tym miesiącu. I wam też tak powiem, aby cierpliwie poczekać na wypłatę. Przy sprawach sądowych i odwołaniach ze strony firmy wyjdzie na to, że jakikolwiek rezultat będzie osiągnięty pod koniec czerwca, więc jeśli pieniądze zostaną przelane do tego czasu to na jedno wyjdzie, a zaoszczędzimy nerwy.
Co nie zmienia faktu, że jestem teraz w domu bo nie mam na dojazd do firmy, a projekt który do tej pory reanimowałem leci z wynikiem w dół. Pozostaje nadzieja, że CZTERY projekty przeleją pieniądze w tym miesiącu i zobaczymy te wypłaty.