Spomasz – Wronki Grupa SEPI

Wronki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 41 ocen.

Spomasz – Wronki Grupa SEPI
241

Opinie o Spomasz – Wronki Grupa SEPI

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spomasz – Wronki Grupa SEPI

Luzak

Ja pracuję tu od samej szkoly zawodowej okolo 15lat i mam nawet 20zl zl brutto, a premi jak niema. Mają wy..na nas.

Artur

Witam wszystkich. Chciałbym sie zatrudnic do tego zakladu bo widziałem ogłoszenia w gazecie ale zalezy mi na dowiedzeniu sie pewnych podstawowych bardzo istotnych dla mnie rzeczy. Moze ktos mi powiedzieć na temat stawki brutto mniej więcej na start. Posiadam uprawnienia na wozek widłowy , szescioletnie doświadczenie na tokarce numerycznej poziomej . Jest możliwość godzin nadliczbowych i czy ktos zmusza do nadgodzin bo gdzieś wcześniej pisało o tym tu . Zaloga jest w porządku? Park maszynowy jes stary czy nowy? Pytam tutaj bo ogółem ogłoszenia widzę troche już są w prasie. Moze ktos mi szerzej wypowie sie o temacie tego zakładu bo nie chcialbym wdepnac w minę . Pozdrawiam Artur.

Artur o
@pracownik 29.04.2018 00:08

We wronkach wszyscy podobnie płacą więc nie mam gdzie iść.

Gabriela

@pracownik, a Ty? Jakie masz zdanie na temat pracy w Spomasz – Wronki Grupa SEPI? Zachęcam do dodawania swojej opinii! @Ktos, rozumiem, że pracujesz w Spomasz – Wronki Grupa SEPI. Na podstawie jakiej umowy pracuje się w tym miejscu? Czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Spomasz – Wronki Grupa SEPI i chciałby podzielić się swoją opinią na temat tego pracodawcy na forum?

Szukasz pracy?

Gabriela

@Artur, widziałam, że byłeś zainteresowany podjęciem pracy w Spomasz – Wronki Grupa SEPI. Zdecydowałeś się aplikować czy jednak zrezygnowałeś? @Git, po Twoim komentarzu wnoszę, że pracujesz w tym miejscu. Co jeszcze możesz powiedzieć o tym pracodawcy? Jak oceniasz warunki przez niego oferowane na tle innych firm z branży?

Gabriela

@Onnnn, a jak oceniasz atrakcyjność tego pracodawcy pod względem dodatkowych benefitów, szkoleń, na które może są wysyłani pracownicy? Jest coś takiego w Spomasz – Wronki Grupa SEPI? @Art, a jakie możliwości rozwoju stwarzane są pracownikom? Możesz napisać coś na ten temat? @Irek 2, to już od ludzi zależy, a nie od pracodawcy :) Może warto po prostu szczerze porozmawiać?

Onnnn

Hmm premia jest? Ciekawe ze tylko dla biurowych caly czas... Gdzie tu sprawiedliwość? Dlaczego fizyczny ma zawsze gorzej niz umyslowy ( siedzący na WP) ? W tym zakładzie powinno byc placone ,,szkodliwe,, za wspolprace z pewnymi osobami. Dziwi mnie tylko ze ta mlodziez siedzi jeszxze w tym zakładzie bo przeciez tam pieniedzy niema praktycznie zadnych jak na ten fach. Jesli nie siedzisz caly miesiac po 12 to g... Zarobisz. Moze z 1800-1900zl

Irek 2
@Irek 27.02.2018 19:49

Co niektórzy zachowują sie jak by pozjadali wszystkie rozumy

123

Wreszcie jest premia. Widac ze cos dobrego zaczyna sie dziac. Duzo pracy, duzo zlecen, mozliwosc brania nadgodzin. Oby tak dalej. jak ktos chce i sie angazuje to ma dobrze w spomaszu.

Nyrus
@123 04.09.2017 16:13

Dobrze ma chyba jak podpi.erdoli kolege z stanowiska obok, albo wchodzi analnie tam gdzie trzeba

Komisarz W

Potrzebuja fachowców itd. Gdyby jeszcze dobrze płacili.. stawki godzinowe są śmieszne , podobnie ludzie zarabiaja jak Ukraińcy w okolicznej firmie. Tam przynajmniej sie postawili co dało rezultat taki ze każdy dostal podwyżkę,takze nie czarujcie się stawki sa na niskim poziomie .

Krt

Irek zapotrzebowanie na fachowców jest cały czas. Firma powoli wymienia zespół, stawia na młodych specjalistów. Zaczynając od produkcji, poprzez serwis, technologię, sprzedaż, konstrukcję.

Irek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje ludzi?

chujjjawisz

Nie ma co narzekać ! Przynajmniej przyzwolenie na alko jest ???? może nie dla wszystkich ale to kwestia przyzwyczajenia kierownictwa ????

.
@chujjjawisz 04.12.2017 09:23

Przyzwolenie jest tylko dla nie licznych :D

Władymir Putin

Jakaś robota jest tylko pewnie wszyscy nie mają aż tyle zajęć lecz spokojnie gdy tylko zbliży się zima to ,,kierownik od spraw tytoniowych i uprzykrzania człowiekowi życia,, zacznie wysyłać na przymusowe zimowe urlopy. No tak premia była w końcu! pracownicy otrzymali od 200-400zł netto i muszą sobie tą bagatelną sumę rozłożyć na kolejne 2 lata bez premii :) Ciekawe kto takie pozytywne komenty pisze na tym forum ........... Czyżby ludzie BB?

inżynier

Czy ktoś generalnie mógłby opisać pokrótce na czym właściwie polega problem tej firmy? Ciągle coś się słyszy złego, ale nigdy żadnych konkretów.

Myster BB

Premia miała byc w czerwcu ale oczywiscie niema. Tłumaczenie kogoś z wyżej postawionych: robią wyliczenia pieniędzy a pewnie dzieci w przedszkolu szybciej to wyliczylyby . Chodzi o to żeby na maxa przeciągnąć dodatki. Premii juz nie było ponad rok jak nie dwa.

AU

a są jakieś zwolnienia albo obniżki wynagrodzeń ?

Obserwator
@Op 28.06.2017 20:20

Żeby być docenionym trzeba pracować a nie kawy spijać i fajki po kiblach palić ????????

goga

motywacja załogi beznadziejna, płace jedne z najniższych na lokalnym rynku, organizacja oraz planowanie produkcji nie istnieje, młody Prezes z wiedzą techniczną lecz z brakiem doświadczenia w zarządzaniu firmą, do tego należy dodać ciężki okres jeżeli chodzi o zamówienia......czy może być gorzej?

Goofie
@goga 12.06.2017 14:50

Ciezki okres jeśli chodzi o zamówienia? To Ty gościu chyba w innej firmie pracujesz...dawno nie było tyle

spawacz

Nie ma zysku nie ma premii, firma płaci tyle ile musi żeby utrzymać pracowników

Yet

Przykre jest też to że nie ma premi...

abcd

niestety w Spomaszu nie ma produkcji ciagłej więc wystaczy że w jednym miesiącu jest mniej zamówień i jest problem

AMC

Ten kryzys to chyba trwa już drugi rok... zobaczymy w jakim kierunku to dalej pójdzie

Bob
@AMC 04.03.2017 16:09

Przy takim podejściu prezesa szału nie będzie.

Bob

Firma przechodzi kryzys. Wprowadzono ruchomy czas pracy,pracować jak najdłużej i nie płacić. Prezes z zarządem nie widzą tego,że coraz więcej ludzi odchodzi z produkcji czy to na emeryturę czy też się zwalnia a nikogo nie przyjęto w zastępstwie. W związku z tym produkcja się nie wyrabia. Natomiast do biur przyjmowane są dziewczynki i chlopcy przechodzajacy się po hali lub dolewające wody do czajnika bo tylko takie posiadają kompetencje.. Gdzie tu logika?

Ccc

System premiowania został stworzony w taki sposób aby szeregowy pracownik nigdy nie zobaczył tych pieniędzy.. Kierownik BB ma swój świat. Zmusza ludzi do robienia nadgodzin

:PPP
@Ccc 24.02.2017 10:41

Jak zmusza? przecież nic na siłe....

Haha

Kompletny chaos. Tylko czekać na kłódkę na bramie.

bgvj
@Haha 20.12.2016 13:00

czemu tak uwzasz?

anonim

(usunięte przez administratora)

Bob
@OPTYMISTA 06.07.2016 13:21

Optymista,widocznie masz małe doświadczenie.

kk,

A jaki masz zawód?

kot
@kk, 01.11.2014 23:28

Prosze o odp.Dlaczego taak?Póżniej powiem o zawodzie.

cd

Taak

kot
@cd 22.10.2014 22:52

Dlaczego taak?Prosze o wiecej info.

wronek

Czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy tak?Czy warto się zatrudnić?Proszę o info.

Muchomorek

Pracuję w tej firmie i powiem szczerze iż pensje głodowe a wymagania wysokie. Stres itd. Osobiscie niepolecam.

Zostaw opinię o Spomasz – Wronki Grupa SEPI - Wronki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spomasz – Wronki Grupa SEPI