Zdecydowanie odradzam zakup auta w tym komisie. Kupiłam samochód w tym roku i niestety, okazało się to jednym z gorszych doświadczeń motoryzacyjnych w moim życiu. Zaraz po zakupie wiedziałam, że trzeba wymienić olej, więc udałam się do mechanika. Podczas wymiany okazało się, że filtr paliwa był kompletnie zanieczyszczony, a filtry powietrza (w tym kabinowy) w fatalnym stanie. To był dopiero początek kłopotów.
Po zaledwie miesiącu użytkowania zegary przestały działać, co początkowo wydawało się błahostką, jak np. spalony bezpiecznik. Samochód przejechał jeszcze około 10 km, zanim trafił do elektryka, gdzie sytuacja się tylko pogorszyła – przestał w ogóle odpalać. Przez ponad dwa i pół miesiąca walczyłam z tą awarią, w tym czasie odwiedziłam trzech różnych mechaników. Ostatecznie okazało się, że spalił się komputer, który był naprawiany, ale mimo tego auto nadal nie działało. Problem leżał również w zegarach, a ostatecznie i tak trzeba było wymienić cały komputer.
Na tym nie koniec – okazało się, że termostat nie działał prawidłowo, co powodowało niestabilną temperaturę silnika, a przy chłodniejszych dniach zauważyłam, że ogrzewanie w ogóle nie działa. Diagnoza mechanika? Zapchana nagrzewnica!
Podsumowując, mimo że lubię ten samochód, to nie zmienia to faktu, że został mi sprzedany w fatalnym stanie technicznym, co zupełnie nie przystoi komisowi, który powinien sprzedawać sprawne auta. Ostrzegam wszystkich przed tym miejscem!