"elPLC" Sp z o. o.
5 134 6 1

Opinie o "elPLC" Sp z o. o.

Witold

Czy firma prowadzi może rekrutacje?

Hanna
@Witold 25.06.2018 10:37

Witold, firma elPLC posiada bardzo szeroki wachlarz działów. Jakim Ty jesteś zainteresowany? Dla ułatwienia można wybierać w dziale: montażu mechanicznego, programowania, projektowania, obróbki, montażu elektrycznego, a także w logistyce, księgowości oraz kadrach i marketingu. Ciężko więc jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Najlepiej będzie, jeśli odwiedzisz tę stronę -->>http://elplc.com/Kariera_w_ELPLC.html i klikniesz w interesujący Cię dział w celu zaczerpnięcia szerszych informacji. Będę wdzięczna, jeśli opowiesz coś więcej o tej firmie, gdy się do niej dostaniesz, bądź odbędziesz rozmowę rekrutacyjną.

Administrator

Czy mógłby ktoś polecić firmę "elPLC" Sp z o. o. osobom szukającym prace? Jakieś zalety pracodawcy potrafilibyście wymienić?

anonymous
@Administrator 09.06.2018 10:17

Na + Chcesz się czegoś nauczyć nowego? To firma dla ciebie. Brak nudy w pracy. Zawsze wielkie i ciekawe projekty. Wypłata na czas. Atmosfera na poziomie (ale często nerwowo) Na - - Zarobki - na średnim poziomie (rynek pracownika i płacą więcej w konkurencjach) - Brak systemu motywacyjnego (premiowania) - Za dużo pracy (wielokrotnie pracujesz przy kilku projektach jednocześnie) - Chaos informacyjny - Fatalne zarządzanie

Hanna

@Daniel, a jakie stanowisko Cię interesuje? Aplikowałeś już do pracy w "elPLC"? @Frost, myślę, że warto bezpośrednio skontaktować się z firmą i dopytać. Pracodawca nie musi zaglądać na forum. @Anonimowy, a możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w "elPLC"? Twoja opinia w tym momencie niewiele mówi osobom zainteresowanym pracą w tej firmie.

Daniel

Świetna firma dobrze by było dostać się tu do pracy.

Frost

Witam. Czy planują Panstwo w tym roku jakies przyjęcia na stanowisko operator programista Cnc?

Eryk

To może dobrze, dobre zarobki!

Anonimowy

Korporacja.... Nic dodać nic ująć....

Janusz

Słyszałem , że to świetna firma i mam zamiar aplikować. Podpowiedzcie jaką macie atmosferę i może coś jeszcze?

Administrator

Od Waszych ostatnich aktywności w tym wątku minęło już sporo czasu. Możecie napisać co w tym momencie dzieje się w "elPLC" Sp z o. o.? Jak przedstawia się atmosfera w miejscu pracy i ewentualne warunki zatrudnienia?

Robert S.

Nadszedł okres, kiedy firmy - jak elplc - mają mnóstwo zleceń i zarabiają krocie. W dużych miastach jest konkurencja, firmy walczą o pracowników dobrych i tych słabszych, bo zwyczajnie potrzebują rąk do pracy. Przuczają, szkołą ich bez żadnych "lojalek", bo oferują rynkowe warunki i płace, minimalizując ryzyko niezadowolenia i odejścia. W mniejszych miejscowościach pracodawcy wykorzystują ograniczoną świadomość (wychowanie w wiejskim albo małomiasteczkowym środowisku) lokalnych pracowników i zaganiają ich do ciężkiej, odpowiedzialnej pracy za groszowe stawki, z umowami ograniczającymi albo uniemożliwiającymi swobodną zmianę pracodawcy lub założenie własnej działalności po zdobyciu doświadczenia podczas "odrabiania pańszczyzny". Firma elplc zatrudnia coraz więcej osób, bo na rynku taka jest aktualnie sytuacja w branży, ciekawi mnie co się stanie z tymi ludźmi, kiedy nastąpi kolejny kryzys gospodarczy (średnio co 10 lat, czyli już blisko) i zlecenia spadną o połowę albo bardziej. Czy dostaną swoje niewielkie pensje nadal, wypłacane z dotychczasowych zysków firmy, czy stracą nawet to niewielkie źródło utrzymania? Może dyskusja o wysokości pensji - jaka poniżej pojawiła się na tym forum, póki rynek na to pozwala nie powinna być "zamiatana pod dywan".

Aaaa
@Robert S. 06.01.2018 00:47

Cytując Pana zdanie. Czy Tak Pan ocenia miasto Tarnów i swoich pracowników? Gdyż patrząc po stawkach proponowanych za pracę w firmie Elpc to tak można sobie pomyśleć. "Lider" branży z zarobkami pracowników Lidla i Biedronki. "W mniejszych miejscowościach pracodawcy wykorzystują ograniczoną świadomość (wychowanie w wiejskim albo małomiasteczkowym środowisku) lokalnych pracowników i zaganiają ich do ciężkiej, odpowiedzialnej pracy za groszowe stawki, z umowami ograniczającymi albo uniemożliwiającymi swobodną zmianę pracodawcy lub założenie własnej działalności po zdobyciu doświadczenia podczas "odrabiania pańszczyzny"

Kandydat

Na stronie firmy eLPLC są nowe oferty pracy. Możecie napisać, jak wygląda praca w tej firmie ? Powyżej naczytałem się baardzo negatywnych opinii, czy to jest prawda ?

Mariusz
@Kandydat 04.12.2017 23:01

Jeżeli sugerujesz się wypowiedzią jednej i tej samej osoby dodatkowo na portalu GoWork to sam sobie odpowiedz.

Kandydat
@Mariusz 05.12.2017 03:02

Kolego Mariusz - pracujesz tam pracowałeś ? Możesz coś napisać ?

Po rozmowie
@Kandydat 05.12.2017 06:42

Kandydat. Byłem na rozmowie wstępnej, widziałem czym się zajmują - ładnie to wszystko wygląda, do momentu jak zaczniesz negocjować warunków finansowych z właścicielem. Rozmowa wstępna, ok .. szybko, konkretnie z samym właścicielem (sam jest osobą techniczną, tak mówił - więc nie dasz rady koloryzować). Warunki płaca bardzo słaba - dostałem ofertę pracy około (usunięte przez administratora) plus premia. Okazyjnie miałem też okazję porozmawiać z pracownikami z działu montażu gdy stali na papierosie, łatwo ich rozpoznać po czerwonym kolorze. Potwierdzili, to co ktoś tu pisał, bardzo dużo pracy, za bardzo słabe pieniądze - dostają tylko podstawę. Premie, to tylko wabiki. Podziękowałem, za takie warunki.

Michał
@Po rozmowie 07.12.2017 07:14

Jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?

Paweł
@Po rozmowie 07.12.2017 07:14

Ale wpadka. Super, że byłeś na rozmowie tylko jest mały szczegół Prezes jest na delegacji służbowej w Meksyku od 02.12.2017 do 11.12.2017 więc kłamiesz aż się kurzy. Do tego stroje w naszej firmie są szare z elementami czerwonego. Czytając wpisy poniżej to pewnie dalej ta sama osoba je pisze.

Paweł

Kilkuletnie doświadczenie w branży i tyle Ci zaproponowano to musiałeś zrobić piorunujące wrażenie. Po drugie prezes od długiego czasu nie prowadzi rozmów o pracę jako pierwszy tylko kierownicy działów. A jakbyś przeszedł nawet taką rozmowę to z doświadczeniem masz murowane większe zarobki, dużo większe. PS. Dziwne to co piszesz bo od kilku miesięcy nasza ekipa wzrosła o ponad 30 osób. Nic nie wiesz na temat firmy, zarobków itd. Lecz rozumiem bo ludzie tam chętnie idą pracować odchodząc z innych zakładów co jest dla kogoś problemem. Więc hejt za hejtem.

Paweł

Uderz w stół a nożyce się odezwą.

Panie_Paweł.
@Paweł 14.12.2017 00:17

Jeśli tak błyskawicznie rośniecie jak kasowane, są nie korzystne komentarze na temat firmy eLPLC. To gratulacje :D. Pocztą pantoflową, każdemu znajomemu zasugeruję aby poczytali sobie goworka, przed wysłaniem CV do Was.

2 letni Pracownik

Witam osoby odwiedzające ten portal które chcą się czegoś dowiedzieć o firmie. Z zainteresowaniem śledze wpisy znajdujące się od ponad pół roku aż wkońcu nie wytrzymałem i postanowiłem również się wypowiedzieć. Należy pamiętać przedewszystkim że wystawiane opinie są opniami jednoosbowymi, strasznie mnie irytuje wpis "pracownicy maja źle". Żyjemy w takich pięknych czasach że nikt nikogo na siłe nie trzyma a skoro lepiej pracuje się w Lidlu czy w infosterze( Boże... osoba która wspomniała we wcześniejszej opini że tam jest lepiej chyba tam nie pracowała) to może tam spokojnie starać się przyjąć. Istotą zaletą ale( jak widać po wpisach niektórych osób również wadą) jest traktowanie pracowników inwidualnie. Zarobki w Tej firmie są dobierane do doświadczenia kandydata ( może Pan z ofertą 2000 tyś, nie posiadał odpowiedniego), lecz również do otaczającej nas rzeczywistości. Proste jest że są firmy oferujące dużo wiecej, ale są również dużo mniej ( sam w takiej pracowałem a miałem wtedy dużo wiecej obowiązków ). Za podobne stanowisko proponowano mi prawie 2x wiecej w Krakowie ale SAM wybrałem prace na miejscu co jest DLA MNIE wygodne i NIE narzekam. Kilka słów o pracownikach inaczej ubranych. Są to studenci. Tak... firma ma na tyle duże możliwości i chęci że pomaga studentom w zdobywaniu praktyki, Biedronka chyba już nie... :) Podsumowując. -Mamy mnóstwo pracy , fakt każdy narzeka ale nie oszukujmy się to nie PRL żeczy sie stoi czy się leży.. -Mamy możliwość rozwoju osobistego( nie awnsu bo ilu można mnieć kierowników) i nauki co w dzisiejszych czasach jest bezcenne ( nie rozwijająć się tak naprawde nie stoisz w miejscu tylko się cofasz) -Atmosfera w pracy tak naprawde mieszana ktoś narzeka komuś się podoba kwestie indiwidualne. -Socjal może nie powala ale góra się stara ( nowy system premi + ubezpieczenia itp. a i owoce - bym zapomniał dziekuje poprzedniemu Panu za porównanie mnie i kolegów do zwierząt, wiele firm oferuje takie zdrowe dodatki jako urozmaicenie a jak Panu zależy tylko na kasie proponuje jak kiedyś Pan będzie miał taką okazje zabrać kilka owocków i sprzedac komuś np. na burku) - Wynagrodzenie na Poziomie Tarnowa Tyle w temacie dziękuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

Uderz w stół a nożyce się odezwą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

Miałem Ci odpisać lecz daruję sobie bo to jest tak: uderz w stół a norzyce się odezwą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Konrad

Rośnie w siłę. Zatrudnili kolejne osoby i rekrutują następne. Prace kontraktują już na 2019.

Krzysztof

Z tego co słyszałem chcą kupić inną mniejszą firmę z branży. Prowadzą już rozmowy.

Marian

Jak się teraz pracuje w firmie? Słyszałem, że to super firma. Bardzo trudno dostać się tu do pracy?

Stanisław
@Marian 11.12.2017 19:54

Przyjdź, złóż CV. Każdy ma szanse.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

A jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?

Michał

Jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?

bezrobotny_

Hanno - Gdyby widział zachodzące zmiany, w firmie i widział w niej przyszłość - gdyby był doceniany za to co robi, gdyby miał odpowiednią ilość czasu na wykonanie swojej pracy, i widział możliwość awansu to by nie odszedł. Gdyby każda godzina jego pracy (czas poświęcany pracy), była tak rozliczana - jak on sam był rozliczany - to by nie odszedł. Czasami wystarczy dobre słowo, od właściciela "prezesa" - dobra robota. Kolejny projekt zamknięty. Niestety kadrze zarządzającej tego brakuje ... przecież pracownik, nie może pomyśleć, że jest dobry. Zatrudnij się, a doświadczysz tego.... Doświadczysz, tego że zawsze jest źle - bo zawsze się coś znajdzie. Resztę sobie sama dopisz.

Robert
@bezrobotny_ 09.10.2017 22:00

Panie bezrobotny_ jednak żal po odejściu, rozumiem teraz w innej firmie gdzie pracujesz już nie ma takiego rozwoju - lecz to my w ELPLC kreujemy ten świat technologii. My nie jesteśmy garażem 10 osobowym a Team-em ponad 120 osób. Teraz tam gdzie jesteś Prezes czy dyrektor (ba właściciel) nie przychodzi i nie przywita się z Tobą - choć to mała firma. Jesteś szarą myszką a u nas każdy pracownik czuje, że go cenimy. Zadbaj o swoich pracowników a oni zadbają o Twoich klientów.

Robert

Cały Twój post skwituję jednym mądrym powiedzeniem: Jeśli ktoś mówi o Tobie coś złego to głównie dlatego, że o sobie nie może powiedzieć nic dobrego. PS. Żebyś choć jedną swoją wypowiedź poparł faktem to moglibyśmy dyskutować. Panie M. życzę powodzenia.

Robert

Poziom Twojej wiedzy jest mierny na przykładzie nawet systemu kart - to nie nasz system i on nie rozlicza godzin - proszę zapytać TKP. Szkoda więc komentować wypowiedzi osoby piszącej kłamstwa. Ja nie muszę się tlumaczyć.

obecny

Drogi Kolego. Nie bardzo rozumiem agresje w Twoich wypowiedziach. Przytaczanie wyrwanej z kontekstu "podrasowanej" anegdoty, lub straszeniem, że pracownicy są tak rozgoryczeni swoją pracą, że planują masowe zwolnienia czemu ma slużyć? Co Chcesz udowodnić i komu? W firmie pracuje ponad 120 osób rotacja jest minimalna, cały czas zatrudniane są nowe osoby a tzw "starzy pracownicy" z tego co wiem wszyscy dalej pracują w Elplc. Firma realizuje coraz ambitniejsze projekty w wielu aspektach pionierskie, czyli ludzie są zmotywowani do pracy, a jeśli nie... to jest już problem Roberta nie Twój. Ciesze się, że Znalazłeś miejsce pracy w którym Jesteś szczęśliwy(bo o to w tym wszystkim chodzi), rozumiem też chcesz sie podzielić swoją opinią o elplc ale można forma w jakiej to Zrobiłeś pozostawia wiele do życzenia, był tu gdzieś taki post podpisany Mati gdzie kolega wypisał liste za i przeciw, naprawde na poziomie. Proszę nie Stawiaj siebie w roli "głosu" pracowników elplc bo nie jestem pewny czy wszyscy by sobie tego życzyli.

pracownik_elPLC
@bezrobotny_ 09.10.2017 22:00

Pracuję obecnie w elPLC i jak czytam powyższe wpisy "byłych" to mam wrażenie, że pracowali w jakieś innej firmie. Bardzo nie podoba mi się stosowana forma wpisów "MY" mająca wmówić czytającym, że są to głosy wszystkich pracowników. Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. Jestem pracownikiem już dobrych kilka lat i praca w elPLC daje mi ogromną frajdę i dużo mnie nauczyła (wiem że brzmi to jak slogan reklamowy ale naprawdę tak myślę). Mam płatne wszystkie nadgodziny, których tak naprawdę ostatnimi czasy jest bardzo mało. Zdarzają się tematy bardzo trudne, jest często spinka żeby oddać temat w terminie - ale tak jest w firmach które budują prototypy i to powoduje że nie ma czasu na nudę. Dobrą kwestią jest podział na specjalizacje - czyli zajmujesz się tym co umiesz. Jeżeli chodzi o organizację pracy to wprowadzono u nas ostatnio standard ISO w prawie niezauważalny dla mnie sposób, okazało się, że ja już wcześniej go spełniałem. W poprzedniej firmie w której pracowałem wprowadzenie ISO to był istny horror. Jak rozumiem największą bolączką tych krytycznych wpisów były za małe zarobki - U mnie pensja w porównaniu z moimi kolegami pracującymi w innych firmach jest naprawdę OK. A problem z logowaniem się kartą, czy obecnością kamer w firmie mają chyba tylko osoby które chcą coś ukryć. PS.1. Gratuluję Koledze który znalazł super pracę, nie rozumiem tylko dlaczego jest taki sflustrowany i złośliwy. Ps.2. Robercie myślę, że nie powinieneś się tak szczegółowo odnosić do tych wpisów - spora część jest pisana tylko po to, żeby Cię sprowokować. Nie odbieraj tego tak personalnie - pamiętaj, że te kilka opinii nie wyraża zdania całej ekipy.

:)

W piśmie z 2008 r. (DPR I-0712-18/MF/08) Ministerstwo Pracy i Polityki Socjalnej stwierdziło, że „pracodawca nie może zabronić pracownikowi ujawnienia swoich zarobków, a tak zwane klauzule poufności w tym względzie są niedopuszczalne. Taki zakaz jest niekorzystny dla pracownika, może on bowiem uniemożliwić ustalenie, dyskryminacji płacowej”.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Ktoś skasował Ci post? Ja nie muszę bo nie mam nic sobie do zarzucenia. Cały Twój post skwituję jednym mądrym powiedzeniem: Jeśli ktoś mówi o Tobie coś złego to głównie dlatego, że o sobie nie może powiedzieć nic dobrego. PS. Żebyś choć jedną swoją wypowiedź poparł faktem to moglibyśmy dyskutować.

Robert

Wysłał mi to kiedyś ktoś wie jaka jest prawda i poznał osobę, która to pisze: Nie przejmuj się, jeśli usłyszysz o sobie nieprawdziwe plotki, bo plotki wymyślają ludzie, których zżera zazdrość. oraz Nie przejmuj się ludźmi, którzy obgadują cię za plecami. Ci ludzie szukają błędów w tobie i w twoim życiu ... zamiast naprawić swoje.

XyZ

Czytam opinie o Państwa firmie i jetem bardzo zaskoczony tak wieloma pozytywnymi komentarzami w porównaniu z innymi przedsiębiorstwami. Czy w najbliższym czasie nie planujecie rekrutacji na stanowiska dla osób bez specjalistycznego wykształcenia z niewielkim doświadczeniem ale z dużym zapałem do pracy i nauki (włączając nawet ewentualne podjęcie studiów w 2016r)? Pozdrawiam

XYZ - gdzie to pozytywne opini
@XyZ 08.11.2015 23:00

Kolego drogi, gdzie te pozytywne opinie ? Na temat pracy w elplc ? Bo nikt nie widzi, patrzym i nie widzim. Bioro do roboty każdego jak leci, i bez doświadczenia tez - bo nie ma komu pracowac, za te grosiki które szef oferuje. Osoby psychodza i wychodzom. Bo chce aby pracowac za najnizsza krajowa, albo bys był z bezrobocia. Bo państwo placi mu za takiego pracownika. Biznesmeni !!! byle by podatkow wyciagnac i nie placic, tak chłopaki mowią. A ta firma to juz korporacja jest z tego co się dzieje, a nie maja niczego, w ofercie dla pracownika. Na rozmowie nie dowiesz się tez o widelach najniższej i najwyższej stafki na danym stanowisku. Jestes młody idz, odpokutuj mlodosc naucz sie czego tam i bier nogi za pas, przyszłości tam dla młodych niema

Robert
@XYZ - gdzie to pozytywne opini 30.10.2017 18:23

Serwer się zwiesił ? Nagle komentarz z 2015 roku i to nie naszej firmy. Ciekawe. Może admin coś pomoże.

Robert
@XYZ - gdzie to pozytywne opini 30.10.2017 18:23

Nie zatrudniamy jak leci kolego, tylko doświadczonych lub poleconych. Przykro mi, że Ty musisz grosiki zarabiać, lecz cieszę się, że moi pracownicy mają inaczej. A niedługo znów podniesiemy poprzeczkę i więcej będzie niezadowolonych, że znów w ELPLC wzrosły zarobki. Przykro mi konkurencjo. Korporacją nie jesteśmy a pracownicy mają wiele dodatków lecz Ty o tym wiedzieć nie możesz i nie wiesz - więcej nie dowiesz się. My nie chwalimy się tym co oferujemy bo to praca nie dla każdego. Sami wybieramy z kim chcemy pracować. PS. Proszę się nie denerwować "konkurencjo" my nie zmuszamy Waszych pracowników do odchodzenia, my po prostu oferujemy godne wynagrodzenie i warunki pracy.

uczciwy

OOoo to jak placom po 3 tysiące nowemu pracownikowi, to odejdzie stara kadra - bo stara tyle nie zarabia. Jak se chłopaki poczytają tu, to nie będą chcieli robic, skoro nowy ma lepiej i robi mniej. Tak to nigdy nie będzie dobrze gdy młody ma więcej niz stary pracownik.

Robert
@uczciwy 30.10.2017 18:34

Biedni są Ci co odeszli i teraz powrotu nie mają do ELPLC. Żal jest ogromny kiedy inni zarabiają więcej niż Ty teraz ? - straciłeś szansę odchodząc - cierpliwość cnotą. A powiem Ci coś w tajemnicy (tylko nie mów głośno bo Twoi koledzy z pracy do nas będą aplikować i zostaniesz sam) - będą zarabiać jeszcze więcej - ta według Ciebie stara kadra.

Hanna

@Mati wiele aspektów zatrudnienia. które wymieniasz są naprawdę pozytywne. Czy widziałeś możliwość awansu w firmie? Perspektywa awansu dla wielu, to czynnik który decyduje o długoterminowym zatrudnieniu w danej firmie.

Mati

Jestem bylym pracownikiem ( programista plc ) i właśnie ktoś polecił mi lekturę tego forum. Nie zamierzam jednak wdawać się w utarczki słowne i wycieczki personalne, bo uważam, że nie dotego forum sluży. Skoro już tu jestem , to chciałbym podzielić się moją opinią z ludźmi, którzy są zainteresowani pracą w elPlc. Bezcenne doswiadczenie Sprzęt z reguły najnowszy Sluzbowy laptop PG i telefon Problemow z wyplatami nie było Elastyczny czas pracy Zarobki tarnowskie Pracy zawsze pod dostatkiem Funkcjonowały umowy lojalnościowe i o zakazie konkurencji Szkolenia Ogólnie nie żałuję, był to dobrze zainwestowany czas (2 lata)

Gigi
@Mati 17.08.2017 00:38

Mati, co Cię skłoniło do zmiany pracy?

Robert

Dzień dobry, Tak poszukujemy programistów PLC - doświadczenie min 2 letnie. Tak poszukujemy programistów CNC z obsługą obrabiarki - doświadczenie min 2 letnie.

Pytający

@Robert Witam Panie Robercie, Czy obecnie prowadzicie rekrutacje na stanowisko Programista PLC ? P.S. Na waszej stronie internetowej dział kariera w elPLC jest chyba rzadko aktualizowany :)

Michal

Witam Czy poszukuje programistow cnc?

Robert

Corocznie nasi pracownicy delegowani są na szklenia specjalistyczne poza zakład pracy. Jeżeli jest taka potrzeba to i poza granice naszego kraju. Kilka osób miało możliwość szkolić się w USA. Pracownik ma też możliwość wyszukania szkolenia jakie go interesuje i przedstawienia go do akceptacji. Dodatkowo jest organizowane bardzo dużo szkoleń technicznych w siedzibie spółki przez firmy dostarczające urządzenia. Oczywiście żeby nie było tak pięknie to - wszystko zależy od czasu (możliwość oddelegowania pracownika) oraz stanowiska na jakie osoba została zatrudniona. Dodatkowo od stażu pracownika i podejścia do pracy. Jest też podpisywana umowa o podnoszeniu kwalifikacji (lojalnościowa), od teraz przed szkoleniem. Mam nadzieję, że udzieliłem odpowiedzi na zadane pytanie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Panie M. 1. Proszę się nie martwić moją firmą i moimi współpracownikami, niech się Pan zajmie swoim życiem. Coś nie wyszło ? - przykro mi lecz nie pomogę. 2. Ja widzę tylko Pana komentarze, próbuje Pan cały czas zbudować zły wizerunek ELPLC lecz jak widać skutek jest odwrotny. Na ten moment jest nas więcej o kolejne 2 osoby. 3, 4. Jak nie zna Pan umów to po co komentarz? 5. - zdrowotnego - i znów brak wiedzy z Pana strony, nie będę komentował, - premia - była jak pisałem niemierzalna, obecny system jest bardziej sprawiedliwy, lecz jak widać Pana wiedza jest na ten temat mierna, - inne - bez komentarza, autor chciał coś napisać i się zgubił, bliźniacze firmy - podoba mi się to określenie :) proszę wybaczyć ale konkurencja jest daleko za nami. Ciężko jest określić firmę kilkunastoosobową, że jest jak nasz bliźniak :) Porozmawiajmy za kilka lat gdzie będzie ELPLC i firma przez Pana nazywana "bliźniak". Mam rozumieć, że nie wyrabiał się Pan z tematami w zakładanym czasie?. Może to brak wiedzy lub doświadczenia - lecz to mógłby określić tylko Pana przełożony, niestety ja nie. Był u nas kiedyś taki programista co programował układ transportu i koledzy od roku znajdują w programie jego błędy - mam nadzieję że już ostatnie. Przyszedł jako specjalista a doświadczenia niestety nie miał za grosz. Mam nadzieję, że to nie Pan. Odpowiadając: wątpię aby ktoś z przełożonych wydał Panu dyspozycję wykonania pracy w domu. Nie praktykujemy takiego rodzaju pracy. Nadgodziny wykonujemy w siedzibie spółki lub na delegacji i są one skrupulatnie odznaczane w liście obecności. I rozczaruję Pana, ja tym się nie zajmuję, nawet nie decyduję o nadgodzinach. Przykro mi, że podjął Pan kiepską decyzję w swoim życiu i zmienił Pan pracę. Niestety powrót do ELPLC jest niemożliwy. ELPLC przetrwa i będzie jeszcze mocniejsze nawet bez Pana. Proszę się o nas tak nie martwić. Chyba, że to zazdrość (może nawet to zrozumiem), że innym wyszło. Pozdrawiam i życzę powodzenia. PS. Nie spotkamy się, bo nie jest Pan dla nas konkurencją. To my wyznaczamy trendy w tej branży.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

To może ja teraz kilka kwestii doprecyzuję: 1. Tak, pracy jest dużo i będzie coraz więcej - budujemy stabilną pozycję na rynku krajowym i zagranicznym. Oferujemy stabilizację i godne warunki pracy. 2. Atmosfera - tu nie zgodzę się z opinią, ale to moje słowa. Każdy ma prawo wyrazić swoje. Gdyby było tak jak pisze "Były_pracownik" to nikt by do nas nie aplikował a jest odwrotnie. Zmartwię Cię jesteśmy w branży jednym z większych pracodawców w Polsce z bardzo dobrą opinią. Ciężko jest takim jak Ty ją zmienić. 3. Firma nie zmieniła właściciela a pozyskała nowego wspólnika w postaci funduszu kapitałowego - dla zainteresowanych to jest Fundusz branżowy a nie tylko finansowy THC (Tar Heel Capital) z Warszawy - jeden z najszybciej rozwijających się na rynku, możecie poczytać. Ogólnie daje to dużą stabilizację i pozwala szybciej iść w przód. Oczywiście nie wszystkim to na rękę. Niestety "zazdrość" ma tu swoje oblicze. 4. Firma nie idzie w korporację - totalna bzdura, widać kolega nie wie co to korporacja. 5. Brak funduszu socjalnego: - zdrowotnego - tu oferowaliśmy dwu krotnie pakiet prywatnego leczenia lecz większość pracowników powiedziała, że im to niepotrzebne bo mają lekarzy na zawołanie, firma płaci ubezpieczenie grupowe w 100% i tak każdy ma to w nosie, nikt tego nie pamięta, - karty na basen, kino, siłownia, dofinansowań do czegokolwiek - brak i raczej marne szanse w tym roku, - brak premii - premia roczna była premią uznaniową i została zawieszona w 2016 roku (niestety nie motywowała a nawet jednego roku usłyszałem zdanie od pracownika "kiedy będzie premia bo mi się należy"). Idąc więc dalej aby nie być gołosłownym w miesiącu czerwcu 2017 został wdrożony program pilotażowy premii za projekty w rozbiciu na działy. Zmiana sposobu gdyż wcześniejszy rodzaj premii był nie mierzalny i raczej nikt nie zadawał sobie pytania "co zrobiłem więcej aby dostać premię", więc co to jest premia - to coś co się należy bo tak i już, czy jest ona za większe zaangażowanie ? - brak integracji - na ten moment brak opcji dla całej załogi, być może będzie to zmienione, plany są omawiane lecz w tym roku może być to niemożliwe, bardzo dużą inwestycją dla firmy była zmiana siedziby i zakupu maszyny CNC, doposażenie stanowisk pracy itd. - wprowadzono wszędzie kamery, - no to jest problem, gdyż w sytuacjach niejasnych pracodawca nie może sprawdzić gdzie leży prawda, pracodawcę można oszukiwać ale on nie może nic powiedzieć. Ma płacić pensję, premię, dodatki i się nie odezwać jak ktoś go w balon robi. Druga sprawa, jest to wymagane aby dostać zniżkę na ubezpieczenie majątku firmy, trzecia to sytuacje związane z BHP, Boisz się dużych firm takich jak ELPLC to pracuj w małej gdzie jest brak rozwoju i czekaj czy będziesz czuł się stabilnie jak założysz rodzinę. Zawsze możesz wyjechać za zachód tam płacą jeszcze więcej. Aha, ciekawe czy płacą te Twoje premie i dają wszystkie dodatki. Na koniec: Jeżeli nie masz doświadczenia "szukający_"to ciężko aby się do nas teraz dostać, rekrutacja takich osób została na ten rok wyczerpana w tym miesiącu (lipiec 2017). Wznowienie w następnym roku około okolic maj - czerwiec. PS. Zatrudniamy na ten moment 120 osób i na tym nie poprzestaniemy. A może Ty załóż firmę "Były_pracownik" to chętnie popatrzę jakim będziesz pracodawcą. Łatwo jest oceniać. Zanim osądzisz mnie i moje życie, włóż moje buty, przejdź ścieżki życia, które ja przeszedłem. Wytrwaj tyle ile ja wytrwałem, upadnij tam gdzie ja upadłem i podnieś się tak samo jak ja się podniosłem. Kiedy już naprawdę poznasz moją historię, będziesz miał prawo, żeby oceniać mnie i moje życie, tylko myślę, że to mogłoby Cię przerosnąć.

szukający_

Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników - mógłby powiedzieć jak pracuję się w ELPLC, jakie są wymagania ? Słyszałem .. że biorą do pracy ludzi z małym doświadczeniem, oraz - że przejęła to jakaś korporacja z centrum Polski. Czy to jest prawda ? Jaka jest atmosfera - spokojna praca na wszystko jest pora, czy gonitwa i wyśrubowane norny do zrealizowania ? Na jakie zarobki można liczyć, czy są jakieś dodatki - jakiś socjal ?

Zostaw opinię o "elPLC" Sp z o. o. - Tarnów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "elPLC" Sp z o. o.