"elPLC" Sp z o. o.

Tarnów

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 119 ocen.

Opinie o "elPLC" Sp z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "elPLC" Sp z o. o.

Robert S.

Nadszedł okres, kiedy firmy - jak elplc - mają mnóstwo zleceń i zarabiają krocie. W dużych miastach jest konkurencja, firmy walczą o pracowników dobrych i tych słabszych, bo zwyczajnie potrzebują rąk do pracy. Przuczają, szkołą ich bez żadnych "lojalek", bo oferują rynkowe warunki i płace, minimalizując ryzyko niezadowolenia i odejścia. W mniejszych miejscowościach pracodawcy wykorzystują ograniczoną świadomość (wychowanie w wiejskim albo małomiasteczkowym środowisku) lokalnych pracowników i zaganiają ich do ciężkiej, odpowiedzialnej pracy za groszowe stawki, z umowami ograniczającymi albo uniemożliwiającymi swobodną zmianę pracodawcy lub założenie własnej działalności po zdobyciu doświadczenia podczas "odrabiania pańszczyzny". Firma elplc zatrudnia coraz więcej osób, bo na rynku taka jest aktualnie sytuacja w branży, ciekawi mnie co się stanie z tymi ludźmi, kiedy nastąpi kolejny kryzys gospodarczy (średnio co 10 lat, czyli już blisko) i zlecenia spadną o połowę albo bardziej. Czy dostaną swoje niewielkie pensje nadal, wypłacane z dotychczasowych zysków firmy, czy stracą nawet to niewielkie źródło utrzymania? Może dyskusja o wysokości pensji - jaka poniżej pojawiła się na tym forum, póki rynek na to pozwala nie powinna być "zamiatana pod dywan".

Aaaa
@Robert S. 06.01.2018 00:47

Cytując Pana zdanie. Czy Tak Pan ocenia miasto Tarnów i swoich pracowników? Gdyż patrząc po stawkach proponowanych za pracę w firmie Elpc to tak można sobie pomyśleć. "Lider" branży z zarobkami pracowników Lidla i Biedronki. "W mniejszych miejscowościach pracodawcy wykorzystują ograniczoną świadomość (wychowanie w wiejskim albo małomiasteczkowym środowisku) lokalnych pracowników i zaganiają ich do ciężkiej, odpowiedzialnej pracy za groszowe stawki, z umowami ograniczającymi albo uniemożliwiającymi swobodną zmianę pracodawcy lub założenie własnej działalności po zdobyciu doświadczenia podczas "odrabiania pańszczyzny"

Kandydat

Na stronie firmy eLPLC są nowe oferty pracy. Możecie napisać, jak wygląda praca w tej firmie ? Powyżej naczytałem się baardzo negatywnych opinii, czy to jest prawda ?

Paweł

Uderz w stół a nożyce się odezwą.

Panie_Paweł.
@Paweł 14.12.2017 00:17

Jeśli tak błyskawicznie rośniecie jak kasowane, są nie korzystne komentarze na temat firmy eLPLC. To gratulacje :D. Pocztą pantoflową, każdemu znajomemu zasugeruję aby poczytali sobie goworka, przed wysłaniem CV do Was.

2 letni Pracownik

Witam osoby odwiedzające ten portal które chcą się czegoś dowiedzieć o firmie. Z zainteresowaniem śledze wpisy znajdujące się od ponad pół roku aż wkońcu nie wytrzymałem i postanowiłem również się wypowiedzieć. Należy pamiętać przedewszystkim że wystawiane opinie są opniami jednoosbowymi, strasznie mnie irytuje wpis "pracownicy maja źle". Żyjemy w takich pięknych czasach że nikt nikogo na siłe nie trzyma a skoro lepiej pracuje się w Lidlu czy w infosterze( Boże... osoba która wspomniała we wcześniejszej opini że tam jest lepiej chyba tam nie pracowała) to może tam spokojnie starać się przyjąć. Istotą zaletą ale( jak widać po wpisach niektórych osób również wadą) jest traktowanie pracowników inwidualnie. Zarobki w Tej firmie są dobierane do doświadczenia kandydata ( może Pan z ofertą 2000 tyś, nie posiadał odpowiedniego), lecz również do otaczającej nas rzeczywistości. Proste jest że są firmy oferujące dużo wiecej, ale są również dużo mniej ( sam w takiej pracowałem a miałem wtedy dużo wiecej obowiązków ). Za podobne stanowisko proponowano mi prawie 2x wiecej w Krakowie ale SAM wybrałem prace na miejscu co jest DLA MNIE wygodne i NIE narzekam. Kilka słów o pracownikach inaczej ubranych. Są to studenci. Tak... firma ma na tyle duże możliwości i chęci że pomaga studentom w zdobywaniu praktyki, Biedronka chyba już nie... :) Podsumowując. -Mamy mnóstwo pracy , fakt każdy narzeka ale nie oszukujmy się to nie PRL żeczy sie stoi czy się leży.. -Mamy możliwość rozwoju osobistego( nie awnsu bo ilu można mnieć kierowników) i nauki co w dzisiejszych czasach jest bezcenne ( nie rozwijająć się tak naprawde nie stoisz w miejscu tylko się cofasz) -Atmosfera w pracy tak naprawde mieszana ktoś narzeka komuś się podoba kwestie indiwidualne. -Socjal może nie powala ale góra się stara ( nowy system premi + ubezpieczenia itp. a i owoce - bym zapomniał dziekuje poprzedniemu Panu za porównanie mnie i kolegów do zwierząt, wiele firm oferuje takie zdrowe dodatki jako urozmaicenie a jak Panu zależy tylko na kasie proponuje jak kiedyś Pan będzie miał taką okazje zabrać kilka owocków i sprzedac komuś np. na burku) - Wynagrodzenie na Poziomie Tarnowa Tyle w temacie dziękuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

Uderz w stół a nożyce się odezwą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

Miałem Ci odpisać lecz daruję sobie bo to jest tak: uderz w stół a norzyce się odezwą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Konrad

Rośnie w siłę. Zatrudnili kolejne osoby i rekrutują następne. Prace kontraktują już na 2019.

Krzysztof

Z tego co słyszałem chcą kupić inną mniejszą firmę z branży. Prowadzą już rozmowy.

Marian

Jak się teraz pracuje w firmie? Słyszałem, że to super firma. Bardzo trudno dostać się tu do pracy?

Stanisław
@Marian 11.12.2017 19:54

Przyjdź, złóż CV. Każdy ma szanse.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

A jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?

Michał

Jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?

bezrobotny_

Hanno - Gdyby widział zachodzące zmiany, w firmie i widział w niej przyszłość - gdyby był doceniany za to co robi, gdyby miał odpowiednią ilość czasu na wykonanie swojej pracy, i widział możliwość awansu to by nie odszedł. Gdyby każda godzina jego pracy (czas poświęcany pracy), była tak rozliczana - jak on sam był rozliczany - to by nie odszedł. Czasami wystarczy dobre słowo, od właściciela "prezesa" - dobra robota. Kolejny projekt zamknięty. Niestety kadrze zarządzającej tego brakuje ... przecież pracownik, nie może pomyśleć, że jest dobry. Zatrudnij się, a doświadczysz tego.... Doświadczysz, tego że zawsze jest źle - bo zawsze się coś znajdzie. Resztę sobie sama dopisz.

pracownik_elPLC
@bezrobotny_ 09.10.2017 22:00

Pracuję obecnie w elPLC i jak czytam powyższe wpisy "byłych" to mam wrażenie, że pracowali w jakieś innej firmie. Bardzo nie podoba mi się stosowana forma wpisów "MY" mająca wmówić czytającym, że są to głosy wszystkich pracowników. Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. Jestem pracownikiem już dobrych kilka lat i praca w elPLC daje mi ogromną frajdę i dużo mnie nauczyła (wiem że brzmi to jak slogan reklamowy ale naprawdę tak myślę). Mam płatne wszystkie nadgodziny, których tak naprawdę ostatnimi czasy jest bardzo mało. Zdarzają się tematy bardzo trudne, jest często spinka żeby oddać temat w terminie - ale tak jest w firmach które budują prototypy i to powoduje że nie ma czasu na nudę. Dobrą kwestią jest podział na specjalizacje - czyli zajmujesz się tym co umiesz. Jeżeli chodzi o organizację pracy to wprowadzono u nas ostatnio standard ISO w prawie niezauważalny dla mnie sposób, okazało się, że ja już wcześniej go spełniałem. W poprzedniej firmie w której pracowałem wprowadzenie ISO to był istny horror. Jak rozumiem największą bolączką tych krytycznych wpisów były za małe zarobki - U mnie pensja w porównaniu z moimi kolegami pracującymi w innych firmach jest naprawdę OK. A problem z logowaniem się kartą, czy obecnością kamer w firmie mają chyba tylko osoby które chcą coś ukryć. PS.1. Gratuluję Koledze który znalazł super pracę, nie rozumiem tylko dlaczego jest taki sflustrowany i złośliwy. Ps.2. Robercie myślę, że nie powinieneś się tak szczegółowo odnosić do tych wpisów - spora część jest pisana tylko po to, żeby Cię sprowokować. Nie odbieraj tego tak personalnie - pamiętaj, że te kilka opinii nie wyraża zdania całej ekipy.

:)

W piśmie z 2008 r. (DPR I-0712-18/MF/08) Ministerstwo Pracy i Polityki Socjalnej stwierdziło, że „pracodawca nie może zabronić pracownikowi ujawnienia swoich zarobków, a tak zwane klauzule poufności w tym względzie są niedopuszczalne. Taki zakaz jest niekorzystny dla pracownika, może on bowiem uniemożliwić ustalenie, dyskryminacji płacowej”.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Ktoś skasował Ci post? Ja nie muszę bo nie mam nic sobie do zarzucenia. Cały Twój post skwituję jednym mądrym powiedzeniem: Jeśli ktoś mówi o Tobie coś złego to głównie dlatego, że o sobie nie może powiedzieć nic dobrego. PS. Żebyś choć jedną swoją wypowiedź poparł faktem to moglibyśmy dyskutować.

Robert

Wysłał mi to kiedyś ktoś wie jaka jest prawda i poznał osobę, która to pisze: Nie przejmuj się, jeśli usłyszysz o sobie nieprawdziwe plotki, bo plotki wymyślają ludzie, których zżera zazdrość. oraz Nie przejmuj się ludźmi, którzy obgadują cię za plecami. Ci ludzie szukają błędów w tobie i w twoim życiu ... zamiast naprawić swoje.

XyZ

Czytam opinie o Państwa firmie i jetem bardzo zaskoczony tak wieloma pozytywnymi komentarzami w porównaniu z innymi przedsiębiorstwami. Czy w najbliższym czasie nie planujecie rekrutacji na stanowiska dla osób bez specjalistycznego wykształcenia z niewielkim doświadczeniem ale z dużym zapałem do pracy i nauki (włączając nawet ewentualne podjęcie studiów w 2016r)? Pozdrawiam

Robert
@XYZ - gdzie to pozytywne opini 30.10.2017 18:23

Serwer się zwiesił ? Nagle komentarz z 2015 roku i to nie naszej firmy. Ciekawe. Może admin coś pomoże.

Robert
@XYZ - gdzie to pozytywne opini 30.10.2017 18:23

Nie zatrudniamy jak leci kolego, tylko doświadczonych lub poleconych. Przykro mi, że Ty musisz grosiki zarabiać, lecz cieszę się, że moi pracownicy mają inaczej. A niedługo znów podniesiemy poprzeczkę i więcej będzie niezadowolonych, że znów w ELPLC wzrosły zarobki. Przykro mi konkurencjo. Korporacją nie jesteśmy a pracownicy mają wiele dodatków lecz Ty o tym wiedzieć nie możesz i nie wiesz - więcej nie dowiesz się. My nie chwalimy się tym co oferujemy bo to praca nie dla każdego. Sami wybieramy z kim chcemy pracować. PS. Proszę się nie denerwować "konkurencjo" my nie zmuszamy Waszych pracowników do odchodzenia, my po prostu oferujemy godne wynagrodzenie i warunki pracy.

uczciwy

OOoo to jak placom po 3 tysiące nowemu pracownikowi, to odejdzie stara kadra - bo stara tyle nie zarabia. Jak se chłopaki poczytają tu, to nie będą chcieli robic, skoro nowy ma lepiej i robi mniej. Tak to nigdy nie będzie dobrze gdy młody ma więcej niz stary pracownik.

Robert
@uczciwy 30.10.2017 18:34

Biedni są Ci co odeszli i teraz powrotu nie mają do ELPLC. Żal jest ogromny kiedy inni zarabiają więcej niż Ty teraz ? - straciłeś szansę odchodząc - cierpliwość cnotą. A powiem Ci coś w tajemnicy (tylko nie mów głośno bo Twoi koledzy z pracy do nas będą aplikować i zostaniesz sam) - będą zarabiać jeszcze więcej - ta według Ciebie stara kadra.

Hanna

@Mati wiele aspektów zatrudnienia. które wymieniasz są naprawdę pozytywne. Czy widziałeś możliwość awansu w firmie? Perspektywa awansu dla wielu, to czynnik który decyduje o długoterminowym zatrudnieniu w danej firmie.

Mati

Jestem bylym pracownikiem ( programista plc ) i właśnie ktoś polecił mi lekturę tego forum. Nie zamierzam jednak wdawać się w utarczki słowne i wycieczki personalne, bo uważam, że nie dotego forum sluży. Skoro już tu jestem , to chciałbym podzielić się moją opinią z ludźmi, którzy są zainteresowani pracą w elPlc. Bezcenne doswiadczenie Sprzęt z reguły najnowszy Sluzbowy laptop PG i telefon Problemow z wyplatami nie było Elastyczny czas pracy Zarobki tarnowskie Pracy zawsze pod dostatkiem Funkcjonowały umowy lojalnościowe i o zakazie konkurencji Szkolenia Ogólnie nie żałuję, był to dobrze zainwestowany czas (2 lata)

Gigi
@Mati 17.08.2017 00:38

Mati, co Cię skłoniło do zmiany pracy?

Robert

Dzień dobry, Tak poszukujemy programistów PLC - doświadczenie min 2 letnie. Tak poszukujemy programistów CNC z obsługą obrabiarki - doświadczenie min 2 letnie.

Pytający

@Robert Witam Panie Robercie, Czy obecnie prowadzicie rekrutacje na stanowisko Programista PLC ? P.S. Na waszej stronie internetowej dział kariera w elPLC jest chyba rzadko aktualizowany :)

Michal

Witam Czy poszukuje programistow cnc?

Robert

Corocznie nasi pracownicy delegowani są na szklenia specjalistyczne poza zakład pracy. Jeżeli jest taka potrzeba to i poza granice naszego kraju. Kilka osób miało możliwość szkolić się w USA. Pracownik ma też możliwość wyszukania szkolenia jakie go interesuje i przedstawienia go do akceptacji. Dodatkowo jest organizowane bardzo dużo szkoleń technicznych w siedzibie spółki przez firmy dostarczające urządzenia. Oczywiście żeby nie było tak pięknie to - wszystko zależy od czasu (możliwość oddelegowania pracownika) oraz stanowiska na jakie osoba została zatrudniona. Dodatkowo od stażu pracownika i podejścia do pracy. Jest też podpisywana umowa o podnoszeniu kwalifikacji (lojalnościowa), od teraz przed szkoleniem. Mam nadzieję, że udzieliłem odpowiedzi na zadane pytanie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Panie M. 1. Proszę się nie martwić moją firmą i moimi współpracownikami, niech się Pan zajmie swoim życiem. Coś nie wyszło ? - przykro mi lecz nie pomogę. 2. Ja widzę tylko Pana komentarze, próbuje Pan cały czas zbudować zły wizerunek ELPLC lecz jak widać skutek jest odwrotny. Na ten moment jest nas więcej o kolejne 2 osoby. 3, 4. Jak nie zna Pan umów to po co komentarz? 5. - zdrowotnego - i znów brak wiedzy z Pana strony, nie będę komentował, - premia - była jak pisałem niemierzalna, obecny system jest bardziej sprawiedliwy, lecz jak widać Pana wiedza jest na ten temat mierna, - inne - bez komentarza, autor chciał coś napisać i się zgubił, bliźniacze firmy - podoba mi się to określenie :) proszę wybaczyć ale konkurencja jest daleko za nami. Ciężko jest określić firmę kilkunastoosobową, że jest jak nasz bliźniak :) Porozmawiajmy za kilka lat gdzie będzie ELPLC i firma przez Pana nazywana "bliźniak". Mam rozumieć, że nie wyrabiał się Pan z tematami w zakładanym czasie?. Może to brak wiedzy lub doświadczenia - lecz to mógłby określić tylko Pana przełożony, niestety ja nie. Był u nas kiedyś taki programista co programował układ transportu i koledzy od roku znajdują w programie jego błędy - mam nadzieję że już ostatnie. Przyszedł jako specjalista a doświadczenia niestety nie miał za grosz. Mam nadzieję, że to nie Pan. Odpowiadając: wątpię aby ktoś z przełożonych wydał Panu dyspozycję wykonania pracy w domu. Nie praktykujemy takiego rodzaju pracy. Nadgodziny wykonujemy w siedzibie spółki lub na delegacji i są one skrupulatnie odznaczane w liście obecności. I rozczaruję Pana, ja tym się nie zajmuję, nawet nie decyduję o nadgodzinach. Przykro mi, że podjął Pan kiepską decyzję w swoim życiu i zmienił Pan pracę. Niestety powrót do ELPLC jest niemożliwy. ELPLC przetrwa i będzie jeszcze mocniejsze nawet bez Pana. Proszę się o nas tak nie martwić. Chyba, że to zazdrość (może nawet to zrozumiem), że innym wyszło. Pozdrawiam i życzę powodzenia. PS. Nie spotkamy się, bo nie jest Pan dla nas konkurencją. To my wyznaczamy trendy w tej branży.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

To może ja teraz kilka kwestii doprecyzuję: 1. Tak, pracy jest dużo i będzie coraz więcej - budujemy stabilną pozycję na rynku krajowym i zagranicznym. Oferujemy stabilizację i godne warunki pracy. 2. Atmosfera - tu nie zgodzę się z opinią, ale to moje słowa. Każdy ma prawo wyrazić swoje. Gdyby było tak jak pisze "Były_pracownik" to nikt by do nas nie aplikował a jest odwrotnie. Zmartwię Cię jesteśmy w branży jednym z większych pracodawców w Polsce z bardzo dobrą opinią. Ciężko jest takim jak Ty ją zmienić. 3. Firma nie zmieniła właściciela a pozyskała nowego wspólnika w postaci funduszu kapitałowego - dla zainteresowanych to jest Fundusz branżowy a nie tylko finansowy THC (Tar Heel Capital) z Warszawy - jeden z najszybciej rozwijających się na rynku, możecie poczytać. Ogólnie daje to dużą stabilizację i pozwala szybciej iść w przód. Oczywiście nie wszystkim to na rękę. Niestety "zazdrość" ma tu swoje oblicze. 4. Firma nie idzie w korporację - totalna bzdura, widać kolega nie wie co to korporacja. 5. Brak funduszu socjalnego: - zdrowotnego - tu oferowaliśmy dwu krotnie pakiet prywatnego leczenia lecz większość pracowników powiedziała, że im to niepotrzebne bo mają lekarzy na zawołanie, firma płaci ubezpieczenie grupowe w 100% i tak każdy ma to w nosie, nikt tego nie pamięta, - karty na basen, kino, siłownia, dofinansowań do czegokolwiek - brak i raczej marne szanse w tym roku, - brak premii - premia roczna była premią uznaniową i została zawieszona w 2016 roku (niestety nie motywowała a nawet jednego roku usłyszałem zdanie od pracownika "kiedy będzie premia bo mi się należy"). Idąc więc dalej aby nie być gołosłownym w miesiącu czerwcu 2017 został wdrożony program pilotażowy premii za projekty w rozbiciu na działy. Zmiana sposobu gdyż wcześniejszy rodzaj premii był nie mierzalny i raczej nikt nie zadawał sobie pytania "co zrobiłem więcej aby dostać premię", więc co to jest premia - to coś co się należy bo tak i już, czy jest ona za większe zaangażowanie ? - brak integracji - na ten moment brak opcji dla całej załogi, być może będzie to zmienione, plany są omawiane lecz w tym roku może być to niemożliwe, bardzo dużą inwestycją dla firmy była zmiana siedziby i zakupu maszyny CNC, doposażenie stanowisk pracy itd. - wprowadzono wszędzie kamery, - no to jest problem, gdyż w sytuacjach niejasnych pracodawca nie może sprawdzić gdzie leży prawda, pracodawcę można oszukiwać ale on nie może nic powiedzieć. Ma płacić pensję, premię, dodatki i się nie odezwać jak ktoś go w balon robi. Druga sprawa, jest to wymagane aby dostać zniżkę na ubezpieczenie majątku firmy, trzecia to sytuacje związane z BHP, Boisz się dużych firm takich jak ELPLC to pracuj w małej gdzie jest brak rozwoju i czekaj czy będziesz czuł się stabilnie jak założysz rodzinę. Zawsze możesz wyjechać za zachód tam płacą jeszcze więcej. Aha, ciekawe czy płacą te Twoje premie i dają wszystkie dodatki. Na koniec: Jeżeli nie masz doświadczenia "szukający_"to ciężko aby się do nas teraz dostać, rekrutacja takich osób została na ten rok wyczerpana w tym miesiącu (lipiec 2017). Wznowienie w następnym roku około okolic maj - czerwiec. PS. Zatrudniamy na ten moment 120 osób i na tym nie poprzestaniemy. A może Ty załóż firmę "Były_pracownik" to chętnie popatrzę jakim będziesz pracodawcą. Łatwo jest oceniać. Zanim osądzisz mnie i moje życie, włóż moje buty, przejdź ścieżki życia, które ja przeszedłem. Wytrwaj tyle ile ja wytrwałem, upadnij tam gdzie ja upadłem i podnieś się tak samo jak ja się podniosłem. Kiedy już naprawdę poznasz moją historię, będziesz miał prawo, żeby oceniać mnie i moje życie, tylko myślę, że to mogłoby Cię przerosnąć.

szukający_

Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników - mógłby powiedzieć jak pracuję się w ELPLC, jakie są wymagania ? Słyszałem .. że biorą do pracy ludzi z małym doświadczeniem, oraz - że przejęła to jakaś korporacja z centrum Polski. Czy to jest prawda ? Jaka jest atmosfera - spokojna praca na wszystko jest pora, czy gonitwa i wyśrubowane norny do zrealizowania ? Na jakie zarobki można liczyć, czy są jakieś dodatki - jakiś socjal ?

Pracownik

W firmie pracuje się dobrze, nie wiadomo jak będzie po zmianie właściciela. Sam aktualnie dojeżdżam do identycznej pracy w podobnej firmie do Krakowa, 30 min (autostradą) a zarabiam 2 razy więcej już po odliczeniu dojazdów. Tam w ogóle jest i co chwile powstaje wiele takich firm i cały czas ktoś zatrudnia na wszystkie stanowiska, więc jak ktoś ma trochę chęci i zna się to pracę za dobre pieniądze znajdzie od ręki. Dla mniej ambitnych albo zielonych elplc będzie idealne.

Pracownik
@Robert 30.06.2017 07:09

Panie Robercie, nie wiem gdzie spotkał się Pan ze szkalowaniem, bo tutaj go nie zauważyłem. Jeżeli jest Pan przewrażliwiony na punkcie jakiegoś tematu - może lepiej po prostu szczerze się o nim wypowiedzieć , zamiast się oburzać i wtłaczać innym własne zasady pojmowania świata. Nie odpuści Pan, musi mieć ostanie słowo nawet na temat tego portalu, a przecież chyba nie Pan ustala zasady jego funkcjonowania, adresatów, użytkowników. No chyba, że się co do tego poważnie mylę?

Robert
@Pracownik 30.06.2017 11:10

Będę zawsze bronił dobrego imienia ELPLC, dobrego imienia pracowników i swojego własnego. Na tyle wydaje mi się Panie M., że już mnie Pan poznał. Nie pozwolę obrażać nikogo z kim pracuję lub będę pracował używając zwrotów "Dla mniej ambitnych albo zielonych elplc będzie idealne.". Szanujmy się wzajemnie.

anonim

Witam, Od dłuższego czasu przyglądam się firmie elPLC i zauważam, że firma cieszy się dużym uznaniem i ciągle się rozwija co w naszym regionie jest dużym plusem. Zastanawia mnie tylko na co może liczyć osoba z kilku letnim doświadczeniem w branży automatyki w tej firmie, podpowie ktoś na jakiego rzędu zarobki można liczyć i jaka jest możliwość rozwoju zawodowego.

Robert
@anonim 13.06.2017 14:45

Zależne od umiejętności i doświadczenia. Proszę złożyć CV. Pozdrawiam

Hanna

Sprawdź, kogo "elPLC" Sp z o. o. poszukuje do swojego zespołu. Na stronie internetowej firmy znajdziecie aktualne oferty pracy - http://www.elplc.pl/poszukujemy-nowych-pracownikow/ Jakie macie już doświadczenia z "elPLC" Sp z o. o. ?

robert

Przyjmujemy stażystów - proszę o szczegóły pytać u nas w sekretariacie.

mimi93

Dzień dobry. Zastanawiam się nad tym czy macie Państwo jakiś program stażowy dla studentów ostatnich lat? Na Państwa stronie niestety nie mogę znaleźć żadnej informacji na ten temat. Czy to oznacza, że aktualnie nie szukają Państwo stażystów, czy w każdej chwili można złożyć aplikację i czekać na odpowiedź?

zcz

O rany @diler, to skoro można liczyć na zarobki przekraczające te 3 tysiące złtoych, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Przecież to się jeszcze wiąże z odpowiednimi premiami, zwłaszcza, że benefity również urozmaicają zatrudnienie.

robert

Szukamy, szukamy.

robert

Szukamy, proszę ofertę przesłać na biuro(AT)elplc.com

chętny do współpracy

Witam, czy poszukują Państwo kontrahentow, którym zlecacie obróbke na CNC?? Gdzie można wysłać zapytanie??

robert

Nie wszyscy są z polecenia. CV przeglądamy szczegółowo i jak coś nas zainteresuje to zapraszamy na rozmowę. W chwili obecnej zatrudnionych jest 82 osoby, 83 czeka w kolejce + 2 stażystów.

tos

tam pracują tylko ludzie z polecenia, cv można złożyć ale i tak wezmą z polecenia druga kwestia czy potrzebują:)

~bartek
@tos 28.06.2016 11:13

Mijasz się z prawdą, firma uczestniczy m.in w Targach Pracy czy współpracuje z Urzędem Pracy

kaziu

witam czy szuka Pan operatorów programistów cnc aktualnie ? jest jakies zapotrzebowanie?

robert

pewnie nie dopłacają bo nie mogą, w ELPLC nie płaci się pod stołem jak w wielu innych Tarnowskich firmach. A na staż przyjmują ale nie każdego.

robert

Staż z UP jest zawsze płatny.

robert

Nie, u nas pracownik pracujący na CNC sam pisze programy - przeszli szkolenia z Edge CAM

Stasiu

Panie Robercie czy przyjmujecie osoby na programiste/operatora CNC aktualnie? Pozdrawiam

robert

doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie. Proszę złożyć CV.

:)

Witam Jakie Państwo maja wymagania na konstruktorów?

Linein

Panie Robercie czy przewidujecie w najbliższym czasie rekrutacje związane ze stanowiskiem konstruktor-mechanik ?

robert
@Linein 27.01.2016 18:38

Tak, poszukujemy mamy 2 nowe etaty na to półrocze.

robert

w nowe i starsze (starsze o tyle lepsze że sztywniejsze).

robert

U nas każdy ma umowę drogi Spopoo - nie pracujemy bez umów. A jak umowa się kończy bo jest na okres próbny to zazwyczaj wiąże się to ze zmianą wynagrodzenia.

tos

Witam , to bedzie nowa maszyna czy jak to bedzie wygladac?

robert
@tos 10.01.2016 09:32

Już jest nowa maszyna. Lecz miejsc brak na tą chwilę gdyż już mamy zrekrutowaną kolejną osobę na CNC.

Miły
@robert 22.01.2016 11:24

Panie Robercie inwestujecie w nowe maszyny czy staracie się kompletować park maszynowy z używanych??

tos

Witam Kiedy można się spodziewać następnych przyjęć na CNC?

tom

Tego nam niepowiedziano. Czyli faktycznie nie wygląda to tak ciekawie i korzystnie jakby się mogło wydawać.

robert

Nikt, nie pisze o tym, że nie ma nic za darmo i należy zabezpieczyć na 27 miesięcy kwotę 18 tys(bo takie może być dofinansowanie) + odsetki i opłaty - wychodzi około 21-22 tys. zł (pieniądze nie do ruszenia) lub dwie osoby muszą poręczyć zobowiązanie (kto teraz chce to robić?). Tak, że nie wygląda to już tak wspaniale.

robert

Tylko utrzymać stanowisko pracy przez 2 lata - tak, to jest naprawdę wspaniała wiadomość, tylko nikt nie pisze, że dwa razy tyle zabezpiecza UP z pieniążków firmy w banku (nie można tego użyć przez 27 miesięcy min) lub 2 osoby muszą poręczyć zobowiązanie. Dofinansowanie z tego co pamiętam może być chyba nawet 18 tys. zł. Tylko brać :) Ja tego już doświadczyłem i czy wezmę więcej to muszę się zastanowić. Oczywiście może poręczyć tylko jeden pracownik więc szukaj dusza kolejnych którzy podpiszą. Zrozumcie, że nic nie ma za darmo - jak sam sobie nie zapracujesz to nic nie dostaniesz.

tom

Zwłaszcza że pan Robert mógłby dostać dofinansowanie na stworzenie stanowiska pracy. Byłem na szkoleniu w Urzędzie Pracy, i takie rzeczy dofinansowują. Dają kilka tysięcy (chyba 8), a pracodawca musi się jedynie zobowiązać do utrzymania tego stanowiska przez minimum 2 lata. Także widać że Urząd bardzo pomaga. CV już kiedyś wysłałem więc nie wiem czy po nowym roku wysyłać je jeszcze raz do pana , czy przyjść w któryś dzień do siedziby firmy ? Pozdrawiam

robert
@tom 14.12.2015 18:55

proszę przyjść i zostawić CV w sekretariacie. Proszę napisać na CV słowo GoWORK

tom
@robert 14.12.2015 21:32

Dobrze pojawię się zaraz na początku roku, bo tak mam ustaloną kolejną wizytę w Urzędzie, więc wtedy też bym się podowiadywał dokładnie tych szczegółów.

robert

Tak,lecz nic nie obiecuję.

tom

Panie Robercie, zatem o ewentualny staż, zgłaszać się do pana po nowym roku ?

Zostaw opinię o "elPLC" Sp z o. o. - Tarnów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "elPLC" Sp z o. o.