ELPLC

• Brzozówka
  • Koszyce Małe
  • Skrzyszów
  • Radlna

3. Opinie o pracodawcach Tarnów
  5. Opinie o ELPLC S.A.

Opinie o ELPLC Tarnów

Nie przegap nowości o ELPLC S.A.!

14.04.2020 13:39

Szanowni Państwo,

Wasza obecność w tym miejscu i zainteresowanie firmą ELPLC S.A. zmotywowało nas, by również zabrać głos, a przede wszystkim przybliżyć autentyczny obraz naszej firmy. Dziękujemy za Wasze komentarze i obiecujemy przyjrzeć się wszystkim konstruktywnym uwagom oraz wyciągnąć z nich wnioski.

Jednocześnie nie możemy pozostać obojętni na bezpodstawne zarzuty uderzające w dobre imię firmy, czy też jej poszczególnych pracowników. Prosimy pamiętać, że swoboda wypowiedzi nie oznacza prawa do obrażania kogokolwiek, czy naruszania czyjejś godności. Pragniemy uprzedzić, że komentarze łamiące regulamin forum, mogą być archiwizowane przez jego Administratora.

Jesteśmy jednym z wiodących producentów specjalistycznych rozwiązań do automatyzacji i robotyzacji procesów produkcyjnych dla przemysłu samochodowego. Dbamy o komfort pracy, a także staramy się proponować konkurencyjne warunki zatrudnienia. Charakteryzuje nas ambicja, dzięki czemu nieustanie się rozwijamy i udało nam się stworzyć zespół składający się ze światowej klasy projektantów, inżynierów i programistów.

Wszystkich zainteresowanych, którzy chcą się osobiście przekonać się, jak wygląda praca w ELPLC S.A. zachęcamy do odwiedzania zakładki Kariera, gdzie na bieżąco będziemy informować o nowych rekrutacjach. Gwarantujemy nieustające i fascynujące wyzwania oraz możliwości rozwoju na każdym etapie kariery zawodowej!

W przypadku szczegółowych pytań lub kwestii wymagających wyjaśnienia jesteśmy dla Was dostępni również pod adresem e-mail: [email protected]

Pozdrawiamy, ELPLC S.A.
    Zbigniew

23.07.2023 17:40

Nie ma sensu kandydować, ponieważ nie zostaje się nawet wysłuchanym przez rekrutanta, co zmniejsza możliwość wstąpienia w szeregu zespołu i rozwoju zawodowego po 32 latach stażu i pracy za granicą również.

Zibi

01.05.2025 11:30

Nie przyjmują osób starszych, mimo tysiąca CV , doświadczonych z długoletnią praktyką

05.05.2025 10:09

Dziękujemy za Twój wpis. Dokładamy wszelkich starań w temacie rekrutacji dbając o każdy jej szczegół. Stanowiska na które obecnie rekrutujemy znajdziecie Państwo na stronie spółki pod adresem: www.ELPLC.pl

Plcc

07.10.2024 23:59

Interesuje mnie stanowisko programisty plc. Może ktoś napisać ile mniej więcej czas pracy to delegację? Oraz jak wyglądają rotacje?

08.10.2024 08:51

Odpowiadając na Twoje pytanie: delegacje w przypadku podanego stanowiska pracy to okolice 35-50% czasu miesięcznie lecz jest to zależne od rodzaju projektu w jaki zaangażowana jest dana osoba. Może się tak zdarzyć, że przy dużym projekcie (osoby doświadczone) wyjazdy zaczynające się na koniec projektu pozwalają większą cześć pracy zrealizować w biurze i na hali przy liniach a nie na wyjazdach. Wyjazdy to etap końcowy na obiekcie i życzeniem ELPLC jest spędzić tam jak najmniej czasu - szybkie uruchomienie i oddanie linii to zysk dla klienta i zysk dla zespołu ELPLC. Zespół programistów PLC i programistów robotów ostatnimi czasy mocno urósł co potwierdza brak rotacji na tych stanowiskach. Mam nadzieję, że udało się rozwiać Twoje wątpliwości, w przypadku dalszych pytań zapraszam do naszego działu HR - Karolina pomoże uzyskać odpowiedzi na dalsze pytania i odpowie czy mamy wolne wakaty. Pozdrawiamy, Zespół ELPLC

06.08.2024 11:01

Jak wygląda praca w firmie ELPLC S.A.? Czy można liczyć na premię?
    RoHS

18.06.2024 23:36

Witam , chciałbym zapytać jak wygląda praca na stanowisku programista PLC , konkretnie chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w delegacjach czy jest to dodatkowo płatne . Na jakie zarobki można liczyć na start.
    K.A

16.05.2024 10:16

Czy jest możliwosc pracy zdalnej jako projektant elektryk ?

16.05.2024 11:28

Dzień dobry, Dziękujemy za zadane pytanie i spieszymy z odpowiedzią. Współpraca na zasadzie B2B jest możliwa po udokumentowaniu doświadczenia projektowania w programie EPLAN w którym spółka tworzy projekty elektryczno-pneumatyczne. ELPLC S.A.

22.07.2023 12:42

Jak wygląda kwestia awansu w ELPLC S.A.? Jakie są możliwości w ramach jednego działu oraz w perspektywie całej firmy dla stanowiska Inżynier Sprzedaży?
    Zbigniew

23.07.2023 19:08

Inga na pewno masz szansę. Aplikuj , spróbuj, dowiesz się sama. Ja aplikowałem dwukrotnie jako elektryk Widać potrzebują młodych, mających dużą wiedzę nie praktykę. Firma rozwijającą się, więc masz szansę zapewne . Aplikować nic nie kosztuje , tylko nie wiadomo czym się kierują wiedzą, wiekiem, czy praktyką.
    Marta

29.11.2022 09:49

Wiecie jakie dodatki i benefity dostaje się w pracy jako Programista PLC? Coś takiego jest? Interesuje mnie to stanowisko bo widziałam ich ogłoszenie..

29.11.2022 11:18

Wszystkie informacje na temat benefitów są opisane na stronie www.ELPLC.com w zakładce kariera. ELPLC S.A.
    Xyz

07.07.2021 22:23

Witam, jak wyglada praca operatora frezarek CNC w ELPLC tarnow? Jakim parkiem maszynowym dysponuje firma oraz na jakim sterowaniu sa maszyny? Jakie mniej wiecej sa widelki zarobkowe? Czy są jakieś przyjecia?
    Xyz

28.10.2021 22:29

Jesli chodzi o wymagania finansowe to nie są one jakieś wygórowane, generalnie chodzi mi o możliwość rozwoju w głównej mierzę w programowaniu z CAMa, mam doświadczenie w produkcji jednostkowych elementów oraz bardzo dobrze znam srodowisko heidenhain.

07.05.2021 22:02

To może ja dodam coś od siebie... Jako były pracownik firmy ELPLC jest bardzo średnio z naciskiem na źle? Ciężko to określić z kilku powodów: -Zarobki bardzo niskie jak na stan projektów które są realizowane -Jak wcześniej wspomniałem duże projekty wiec można i się dużo nauczyć -Atmosfera pracy bardzo dobra, ale chyba tak to jest w firmach w których się mało zarabia. Jakoś ludzie chcą sobie odbić to przynajmniej rozmawiając... -Motywacji brak, proszę nie mówmy tu o tych śmiesznych premiach i pseudo-obiecanych premiach za wkład pracy -Brak przejrzystości zarobkowej na poszczególnych działach. Może się okazać ze pani w kadrach, pan programista czy konstruktor może zarabiać tyle samo co mechatronik. -Bardzo słaba organizacja i brak podejmowania zdecydowanych działań w kierunkach projektów.(usunięte przez administratora) -ludzie coraz bardziej zepsuci robotą. Proszę zapytać ile ludzi już odeszło przy rozmowie kwalifikacyjnej w ciągu roku (usunięte przez administratora) -no i śmietanka na sam koniec. Obietnice obietnice obietnice... zarobków... awansów... premii... Wszystko to da się oczywiście wyprostować przy odpowiedzi pracodawcy. (usunięte przez administratora) Kandydacie który będziesz starał się o prace w tej firmie wspomnisz ten wpis i to nie raz :)

18.03.2021 07:08

Czy jest teraz prowadzona w firmie rekrutacja? Jeśli tak to na jakie stanowiska?

18.03.2021 09:06

Dzień dobry, Tak prowadzone są obecnie rekrutacje na stanowiska: - konstruktor mechanik, - programista PLC, - automatyk / elektryk, - specjalista ds. zakupów, - kierownik pracowni projektowej, - kontroler finansowy, - dyrektor operacyjny. Pozdrawiamy, Zespół ELPLC

27.12.2020 11:25

Siedzieć cicho i nie odzywać się tylko pracować. Oto motto elplc

28.12.2020 17:04

Dziękujemy za Twoją opinie, jednak to co piszesz nie jest prawdą. Każda osoba w naszej firmie jest postrzegana i traktowana jako specjalista. Nikomu nie zabraniamy swobodnej wypowiedzi a nawet zachęcamy do "konstruktywnej krytyki" naszych działań i wdrożeń abyśmy z dnia na dzień byli coraz lepsi i tym samym wspierali naszych klientów "dobrymi aplikacjami w trendzie Smart Factory - Industry 4.0". Dążymy do tego aby każdemu pracowało się jak najlepiej, naszym celem jest nieustanny rozwój, dlatego także zależy nam na tym, by zatrudniać najlepszych specjalistów i stwarzać im atrakcyjne warunki zatrudnienia nawet w tych trudnych obecnie czasach. Pozdrawiamy, Zespół ELPLC
    Edek

23.11.2020 12:04

Witam czy pracownicy z Ukrainy lepiej pracują na iż Polacy

23.11.2020 13:13

Jesteśmy zadowoleni z naszych pracowników na równi. Pozdrawiamy, ELPLC S.A.

21.11.2020 15:30

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w ELPLC S.A.?

22.11.2020 11:16

Jeżeli nie znasz języka polskiego to język angielski potoczny jest akceptowalny. Pozdrawiamy, ELPLC S.A.
    Alek

20.11.2020 12:33

Witam czy w tej firmie pracują pracownicy z Ukrainy

20.11.2020 13:04

Tak pracuje 3 osoby. Pozdrawiamy, ELPLC S.A.
    Mariano Italiano

02.11.2020 18:28

Pracuje już jakiś czas w firmie ELPLC i moge podzielić się swoimi odczuciami, najważniejsza sprawa, pracownicy są traktowani z należytym szacunkiem, zawsze można poprosić kogoś o pomoc, ludzie są przyjaźni i nikt na Ciebie krzywo nie patrzy (oczywiście zawsze znajdą się ludzie, którzy ze wszystkiego są niezadowoleni ale są to pojedyncze przypadki) Praca od 7 do 15 (chwilowo przez covid pracuje się na 2 zmiany) nowa hala jest czysta, zadbana i przyjemnie się na niej pracuje, pracownicy mają karty do automatów na kawe ( darmowe 20zł na miesiąc) do ubezpieczenia i karty multisport pracodawca dopłaca połowe kwoty, praniem roboczych ciuchów zajmuje się serwis więc swojego ubrania nie musimy nawet zabierać do domu, wynagrodzenie na umowie plus premia uznaniowa. Jeśli chodzi o Tarnowskie warunki firma na prawdę trzyma poziom i warto spróbować swoich sił w ELPLC. Pozdrawiam : )

11.10.2020 13:52

Najpierw trzeba mieć dobrych technologów żeby móc napisać dobry proces A tu w elplc tego brak!!!

23.10.2020 12:02

Dziękujemy za Twoją opinie, jednak nie możemy przejść obok niej obojętnie gdyż głosi nieprawdę. Współpracujemy ze znakomitymi specjalistami z wieloletnim doświadczeniem. Naszym celem jest nieustanny rozwój , dlatego także zależy nam na tym, by zatrudniać najlepszych specjalistów i stwarzać im atrakcyjne warunki zatrudnienia. Pozdrawiamy, Zespół ELPLC

12.08.2020 16:21

Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy ELPLC S.A.?
    ABC

01.09.2020 21:09

Tak

03.05.2020 16:29

Czy w umowie ujęte jest pełne wynagrodzenie pracownika czy tylko podstawa? Jak to wygląda w firmie ELPLC S.A., interesuje mnie praca jako Dyrektor Handlowy.
    xyz

09.05.2020 07:33

Zwykli pracownicy mają w umowie zawarta tylko wynagrodzenie zasadnicze. Zakładam że osoby na takich stanowiskach jak Dyrektor handlowy jest zatrudniony na nieco innej umowie.
    Konkurencja

28.03.2020 12:40

Szczerze mówiąc, chciałbym podziękować firmie "ELPLC" za darmowe szkolenie specjalistów dla innych firm.
    AAA

02.05.2020 21:25

Smutne ale prawdziwe, duża rotacja. ELPLC niezbyt docenia pracownikow i szuka nowych zamiast podniesc stawki tym pracujacym i odciazyc ich z pracy - w kazdym dziale chyba oprócz "góry" :) Nie rozumiem tej mentalnosci z czasów PRL ze pracownik musi (usunięte przez administratora)zeby widac ze pracuje. Zadnego poszanowania czasu ktory zostaje oddany na rzecz firmy, szkoda bo boli to ze firmie sie wiedzie a ludzie dostaja po (usunięte przez administratora) w kazdym dziale. Ale chyba sie to nie zmieni ta mentalnosc zostaje przy człowieku do końca i pracownik nie bedzie szanowany bo prezes musi miec najlepiej a potem dziwota ze pracownik pracuje jak pracuje - szanujmy sie bo działa to tylko w jedna strone jak narazie pracownik->szef a nie w druga - w tym kontekscie ze praca jest wykonana a pensja? No własnie ci co tu pracują to wiedza... Nielicznym tym z najdłuższym stażem sie udaje co nie neguje jest faktem ze sie nalezy ale motywacja pracownikow jest wazna a premi brak. Chyba ze mowimy o kilku złotych raz na rok?

03.05.2020 11:38

Dzień dobry, Dziękujemy za Twój wpis. Podobnie jak większość organizacji, tak również firma ELPLC S.A. musi sprostać oczekiwaniom stawianym przez zmieniający się rynek i konkurencję. Czasami tego typu działania wymagają zmian, które często są trudne i mogą wywoływać niepewność. Rozumiemy Twoje emocje i jednocześnie zapewniamy, że zawsze dokładamy wszelkich starań, aby rozstania z pracownikami odbywały się w sposób zgodny z etyką zawodową. Natomiast, jeśli jest coś, co według Ciebie należałoby zmienić w tym procesie - jesteśmy otwarci na sugestie, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z działem personalnym [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół ELPLC

03.04.2020 19:32

Firma uparcie nie chce przeprowadzać procesu projektowania zgodnie ze światowymi standardami, które od dawna opisują kolejność tego procesu. Firma uważa, że konieczne jest wynalezienie własnego procesu, poświęcając mu dużo wysiłku, pieniędzy, czasu i nerwów, nieświadoma, że wymyśla coś, co od dawna zostało wynalezione. W tym celu zatrudnia specjalistów, którzy próbują stworzyć własną mapę procesu, w którym logiczna sekwencja operacji i zdarzeń nie jest ważna. Zgodnie z nowo utworzoną mapą procesu konieczne jest zamówienie części o długim czasie dostawy i produkcji ram przed ustaleniem z koncepcją projektu. I takie bzdury przywódcy spokojnie to akceptują.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ELPLC?

Kontakt - ELPLC S.A.

Rozwojowa 28 33-100 Tarnów

Branża główna: Maszyny i urządzenia

Konstruktor

26.03.2020 17:48

Praca w tej firmie jest trudna zarówno moralnie, jak i finansowo.
    Konstruktor

25.03.2020 18:59

Praca w tej firmie jest trudna zarówno moralnie, jak i finansowo.

04.02.2020 16:50

Rotacja niesamowita.Nawet kierownicy mają dosc bo się sami zwalniają.
    Walek

12.02.2020 19:19

Bo ludzie nie porzucają pracy, porzucają menedżerów (usunięte przez administratora)
    Walek

12.02.2020 19:21

I gdy stawiają Targety nie do zrealizowania :)
    Pytanieautomatyka

11.06.2019 16:17

Niektórzy piszą, że dobre zarobki, czyli jakie konkrety. Jestem automatykiem programistą 7 lat doświadczenia i osobiście nigdy nie pracowałem za mniej niż 5 koła podstawy, może w pierwszej firmie zaraz po studiach na okresie próbnym. Poniżej 5 koła nie uważam że są to dobre zarobki przy dzisiejszych cenach wszystkiego. Więc jeśli ktoś może pomóc, to ile można zarobić jako automatyk w tej firmie?
    Miśka

25.01.2020 12:46

Ale kłamiesz ,gościu opieka luxmedu za 1zl ,obiecanki cacanki a głupiemu radość
    Roky

27.01.2020 17:09

Cóż za rzetelna wypowiedź, aż śmiać się chce. Trzy wpisy w 10 min. Żenada.
    Szczerze

13.12.2019 14:01

(usunięte przez administratora) dodam też swoją, może kogoś uchroni od złej decyzji. Wady: -bardzo słabe zarobki, nieproporcjonalne do umiejętności i doświadczenia -brak dodatkowych korzyści poza minimalną dopłatą do Luxmedu -niespełnione obietnice premii -nerwowa atmosfera -brak odpowiedniej ilości czasu na powierzone zadanie -owszem można chwilę pograć w ping ponga, ale dwa dni później są pretensje że coś jest jeszcze nie zrobione, niestety nie zdarza się tak, żeby było trochę więcej czasu, zawsze jest gonitwa -wykluczajace się decyzje przełożonych -monitoring z podsłuchem Zalety: -jeśli ktoś będzie miał szczęście i trafi pod opiekę kogoś pomocnego to można się dużo nauczyć, wystarczająco żeby znaleźć nową, lepszą pracę. Niestety przez wyśrubowane czasy większość osób nie ma czasu pomóc innym, bo sami próbują ze swoją robota zdążyć. Serdecznie nie polecam!!!!

19.12.2019 20:47

Okrojony pakiet powiadasz ? To ja Ci powiem, że tym po Twojemu okrojonym pakiecie masz większy dostęp do specjalistów w dobrym terminie niż wystoisz w kolejkach na NFZ. Ale, co tam i tak źle bo prawie za darmo. Może jak sobie sam zapłacisz za całość to docenisz. Nie pasuje Ci to zmień pracę w innej Ci zrobią bez dopłaty. I ciekawe, że to ma być premia. Z tego to się najbardziej uśmiałem. Widać trafił się nam geniusz. Załóż więc firmę, zatrudnij pracowników i daj pracownikom przynajmniej pół takich pakietów co ELPLC. A może to dlatego, że Twoja kariera kończy się w ELPLC to teraz się popisujesz inteligencją :)
    Romek

21.12.2019 10:50

Dżiwna praca, tak jak piszesz. Można się poopierdzielać ale inni wymagają jednak abyś swoje zadania wykonał. Nikt nie chce zrozumieć, że w tym tygodniu nie chce ci się pracować... Nerwowo i częste zmiany decyzji... Może jest to związane z profilem firmy. Jest to produkcja jednostkowa, sami klienci wymuszają zmiany harmonogramów, więc i zmiany na montażu. Zawsze można do dużej korporacji, gdzie można wypoczywać jak się nie ma ochoty pracować, pracodawca opłaca wszystko, dojazd, posiłki, sponsoruje prywatne zainteresowania pracowników, płaci lepiej niż na zachodzie i nie interesuje się wynikami pracy.

08.10.2019 10:51

Czy w "elPLC" Sp z o. o. panuje luźna atmosfera?
    mark

28.10.2019 22:04

i o wiele więcej, można np. skorzystać z foteli do masażu, zagrać w ping ponga, korzystać z elastycznych godzin pracy itd.
    Bywalec

30.10.2019 02:54

Śmieszne to brzmi, ale to poniekąd prawda. Praca jest specyficzna, bo dotyczy dedykowanych pod klienta urządzeń. Wiadomo że jak jest nerwowo i terminy gonią to jest zapiepsz i każdy się dwoi i troi a kierownicy co chwilę się interesują, ale jak jest luźno na produkcji to nikt nie ukrywa że można oddech złapać i nie rozlicza z każdej minuty. Jak dla mnie uczciwe podejście do rzeczy.

01.06.2019 22:49

Nn

29.07.2019 22:14

W sedno. Dlatego kilka osób nie przedłużyło umów i się zwolniło, nie zależnie od działu. A sluchajac plotek to niestety nie koniec. Nie ważne jest to ile i jak robisz tylko jak długo jesteś na pokladzie. Pracowało się ogólnie dobrze, jednak kadra kierownicza niższego szczebla powinna mieć więcej do powiedzenia.
    ciekawy

17.06.2019 13:09

Witam Jest możliwość pracy w tej firmie na podstawie umowy B2B? Ktoś może tak pracuje, albo coś wie?
    Odpowiedz_do_Andrzeja.

01.07.2019 17:28

Jest tylko podstawa + obietnice premii (premie są obwarowane warunkami nie do spełnienia) Krotko - za dużo pracy, a za mało czasu na jej zrealizowanie (chyba że będziesz pracował za darmo po godzinach) - to może Ci się uda. Obietnice nic nie kosztują.
    do_Halina

02.07.2019 18:20

Benefity dodatkowe - brak świadczenia urlopowe - brak dopłaty do wypoczynku dzieci - brak dodatkowe ubezpieczenie medyczne- które jest odliczane od wypłaty.
    Witold

25.06.2018 10:37

Czy firma prowadzi może rekrutacje?

04.06.2019 14:36

A na jakie zarobki można u was liczyć?
    Makao

10.06.2019 21:14

Szkolenia sa rzadko, raczej powinny być lepsze zarobki żeby kogoś zmotywować.

09.06.2018 10:17

Czy mógłby ktoś polecić firmę "elPLC" Sp z o. o. osobom szukającym prace? Jakieś zalety pracodawcy potrafilibyście wymienić?
    anonymous

24.06.2018 22:27

Na + Chcesz się czegoś nauczyć nowego? To firma dla ciebie. Brak nudy w pracy. Zawsze wielkie i ciekawe projekty. Wypłata na czas. Atmosfera na poziomie (ale często nerwowo) Na - - Zarobki - na średnim poziomie (rynek pracownika i płacą więcej w konkurencjach) - Brak systemu motywacyjnego (premiowania) - Za dużo pracy (wielokrotnie pracujesz przy kilku projektach jednocześnie) - Chaos informacyjny - Fatalne zarządzanie
    Frost

09.06.2018 10:20

Witam. Czy planują Panstwo w tym roku jakies przyjęcia na stanowisko operator programista Cnc?
    Anonimowy

27.04.2018 13:47

Korporacja.... Nic dodać nic ująć....
    Robert S.

06.01.2018 00:47

Nadszedł okres, kiedy firmy - jak elplc - mają mnóstwo zleceń i zarabiają krocie. W dużych miastach jest konkurencja, firmy walczą o pracowników dobrych i tych słabszych, bo zwyczajnie potrzebują rąk do pracy. Przuczają, szkołą ich bez żadnych "lojalek", bo oferują rynkowe warunki i płace, minimalizując ryzyko niezadowolenia i odejścia. W mniejszych miejscowościach pracodawcy wykorzystują ograniczoną świadomość (wychowanie w wiejskim albo małomiasteczkowym środowisku) lokalnych pracowników i zaganiają ich do ciężkiej, odpowiedzialnej pracy za groszowe stawki, z umowami ograniczającymi albo uniemożliwiającymi swobodną zmianę pracodawcy lub założenie własnej działalności po zdobyciu doświadczenia podczas "odrabiania pańszczyzny". Firma elplc zatrudnia coraz więcej osób, bo na rynku taka jest aktualnie sytuacja w branży, ciekawi mnie co się stanie z tymi ludźmi, kiedy nastąpi kolejny kryzys gospodarczy (średnio co 10 lat, czyli już blisko) i zlecenia spadną o połowę albo bardziej. Czy dostaną swoje niewielkie pensje nadal, wypłacane z dotychczasowych zysków firmy, czy stracą nawet to niewielkie źródło utrzymania? Może dyskusja o wysokości pensji - jaka poniżej pojawiła się na tym forum, póki rynek na to pozwala nie powinna być "zamiatana pod dywan".

04.12.2017 23:01

Na stronie firmy eLPLC są nowe oferty pracy. Możecie napisać, jak wygląda praca w tej firmie ? Powyżej naczytałem się baardzo negatywnych opinii, czy to jest prawda ?

08.12.2017 12:53

Jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?
    Panie_Paweł.

17.12.2017 22:22

Jeśli tak błyskawicznie rośniecie jak kasowane, są nie korzystne komentarze na temat firmy eLPLC. To gratulacje :D. Pocztą pantoflową, każdemu znajomemu zasugeruję aby poczytali sobie goworka, przed wysłaniem CV do Was.
    2 letni Pracownik

14.12.2017 08:36

Witam osoby odwiedzające ten portal które chcą się czegoś dowiedzieć o firmie. Z zainteresowaniem śledze wpisy znajdujące się od ponad pół roku aż wkońcu nie wytrzymałem i postanowiłem również się wypowiedzieć. Należy pamiętać przedewszystkim że wystawiane opinie są opniami jednoosbowymi, strasznie mnie irytuje wpis "pracownicy maja źle". Żyjemy w takich pięknych czasach że nikt nikogo na siłe nie trzyma a skoro lepiej pracuje się w Lidlu czy w infosterze( Boże... osoba która wspomniała we wcześniejszej opini że tam jest lepiej chyba tam nie pracowała) to może tam spokojnie starać się przyjąć. Istotą zaletą ale( jak widać po wpisach niektórych osób również wadą) jest traktowanie pracowników inwidualnie. Zarobki w Tej firmie są dobierane do doświadczenia kandydata ( może Pan z ofertą 2000 tyś, nie posiadał odpowiedniego), lecz również do otaczającej nas rzeczywistości. Proste jest że są firmy oferujące dużo wiecej, ale są również dużo mniej ( sam w takiej pracowałem a miałem wtedy dużo wiecej obowiązków ). Za podobne stanowisko proponowano mi prawie 2x wiecej w Krakowie ale SAM wybrałem prace na miejscu co jest DLA MNIE wygodne i NIE narzekam. Kilka słów o pracownikach inaczej ubranych. Są to studenci. Tak... firma ma na tyle duże możliwości i chęci że pomaga studentom w zdobywaniu praktyki, Biedronka chyba już nie... :) Podsumowując. -Mamy mnóstwo pracy , fakt każdy narzeka ale nie oszukujmy się to nie PRL żeczy sie stoi czy się leży.. -Mamy możliwość rozwoju osobistego( nie awnsu bo ilu można mnieć kierowników) i nauki co w dzisiejszych czasach jest bezcenne ( nie rozwijająć się tak naprawde nie stoisz w miejscu tylko się cofasz) -Atmosfera w pracy tak naprawde mieszana ktoś narzeka komuś się podoba kwestie indiwidualne. -Socjal może nie powala ale góra się stara ( nowy system premi + ubezpieczenia itp. a i owoce - bym zapomniał dziekuje poprzedniemu Panu za porównanie mnie i kolegów do zwierząt, wiele firm oferuje takie zdrowe dodatki jako urozmaicenie a jak Panu zależy tylko na kasie proponuje jak kiedyś Pan będzie miał taką okazje zabrać kilka owocków i sprzedac komuś np. na burku) - Wynagrodzenie na Poziomie Tarnowa Tyle w temacie dziękuje.

13.12.2017 23:43

Paweł

14.12.2017 00:11

Miałem Ci odpisać lecz daruję sobie bo to jest tak: uderz w stół a norzyce się odezwą.

12.12.2017 21:06

Konrad

13.12.2017 22:47

Rośnie w siłę. Zatrudnili kolejne osoby i rekrutują następne. Prace kontraktują już na 2019.
    Krzysztof

13.12.2017 23:03

Z tego co słyszałem chcą kupić inną mniejszą firmę z branży. Prowadzą już rozmowy.
    Marian

11.12.2017 19:54

Jak się teraz pracuje w firmie? Słyszałem, że to super firma. Bardzo trudno dostać się tu do pracy?
    Stanisław

13.12.2017 22:50

Przyjdź, złóż CV. Każdy ma szanse.

07.12.2017 07:16

08.12.2017 12:51

A jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?

08.12.2017 12:52

Jakie masz doświadczenie w tej branży? Czy to Twoja pierwsza praca?
    bezrobotny_

09.10.2017 22:00

Hanno - Gdyby widział zachodzące zmiany, w firmie i widział w niej przyszłość - gdyby był doceniany za to co robi, gdyby miał odpowiednią ilość czasu na wykonanie swojej pracy, i widział możliwość awansu to by nie odszedł. Gdyby każda godzina jego pracy (czas poświęcany pracy), była tak rozliczana - jak on sam był rozliczany - to by nie odszedł. Czasami wystarczy dobre słowo, od właściciela "prezesa" - dobra robota. Kolejny projekt zamknięty. Niestety kadrze zarządzającej tego brakuje ... przecież pracownik, nie może pomyśleć, że jest dobry. Zatrudnij się, a doświadczysz tego.... Doświadczysz, tego że zawsze jest źle - bo zawsze się coś znajdzie. Resztę sobie sama dopisz.
    obecny

22.11.2017 23:03

Drogi Kolego. Nie bardzo rozumiem agresje w Twoich wypowiedziach. Przytaczanie wyrwanej z kontekstu "podrasowanej" anegdoty, lub straszeniem, że pracownicy są tak rozgoryczeni swoją pracą, że planują masowe zwolnienia czemu ma slużyć? Co Chcesz udowodnić i komu? W firmie pracuje ponad 120 osób rotacja jest minimalna, cały czas zatrudniane są nowe osoby a tzw "starzy pracownicy" z tego co wiem wszyscy dalej pracują w Elplc. Firma realizuje coraz ambitniejsze projekty w wielu aspektach pionierskie, czyli ludzie są zmotywowani do pracy, a jeśli nie... to jest już problem Roberta nie Twój. Ciesze się, że Znalazłeś miejsce pracy w którym Jesteś szczęśliwy(bo o to w tym wszystkim chodzi), rozumiem też chcesz sie podzielić swoją opinią o elplc ale można forma w jakiej to Zrobiłeś pozostawia wiele do życzenia, był tu gdzieś taki post podpisany Mati gdzie kolega wypisał liste za i przeciw, naprawde na poziomie. Proszę nie Stawiaj siebie w roli "głosu" pracowników elplc bo nie jestem pewny czy wszyscy by sobie tego życzyli.
    pracownik_elPLC

23.11.2017 23:50

Pracuję obecnie w elPLC i jak czytam powyższe wpisy "byłych" to mam wrażenie, że pracowali w jakieś innej firmie. Bardzo nie podoba mi się stosowana forma wpisów "MY" mająca wmówić czytającym, że są to głosy wszystkich pracowników. Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. Jestem pracownikiem już dobrych kilka lat i praca w elPLC daje mi ogromną frajdę i dużo mnie nauczyła (wiem że brzmi to jak slogan reklamowy ale naprawdę tak myślę). Mam płatne wszystkie nadgodziny, których tak naprawdę ostatnimi czasy jest bardzo mało. Zdarzają się tematy bardzo trudne, jest często spinka żeby oddać temat w terminie - ale tak jest w firmach które budują prototypy i to powoduje że nie ma czasu na nudę. Dobrą kwestią jest podział na specjalizacje - czyli zajmujesz się tym co umiesz. Jeżeli chodzi o organizację pracy to wprowadzono u nas ostatnio standard ISO w prawie niezauważalny dla mnie sposób, okazało się, że ja już wcześniej go spełniałem. W poprzedniej firmie w której pracowałem wprowadzenie ISO to był istny horror. Jak rozumiem największą bolączką tych krytycznych wpisów były za małe zarobki - U mnie pensja w porównaniu z moimi kolegami pracującymi w innych firmach jest naprawdę OK. A problem z logowaniem się kartą, czy obecnością kamer w firmie mają chyba tylko osoby które chcą coś ukryć. PS.1. Gratuluję Koledze który znalazł super pracę, nie rozumiem tylko dlaczego jest taki sflustrowany i złośliwy. Ps.2. Robercie myślę, że nie powinieneś się tak szczegółowo odnosić do tych wpisów - spora część jest pisana tylko po to, żeby Cię sprowokować. Nie odbieraj tego tak personalnie - pamiętaj, że te kilka opinii nie wyraża zdania całej ekipy.

Zostaw merytoryczną opinię o ELPLC S.A.