L2 Language Consulting

Szkolenia profesjonalne

Szkoła językowa

Social Media

• Ciechanów

5. Opinie o L2 Language Consulting Sp. z o.o.

Opinie o L2 Language Consulting Warszawa

Nie przegap nowości o L2 Language Consulting Sp. z o.o.!

Natalia

21.01.2026 18:05

Mam przyjemność pracować w firmie L2 od kilku miesięcy i póki co nie mam zastrzeżeń. Praca w 100% zdalna (co w dzisiejszych czasach jest rzadkością) Przyjazna atmosfera pracy, wszyscy są bardzo pomocni. Duża autonomia pracy w kontekście elastycznego grafiku, po prostu robota ma być zrobiona. Dla mnie taki model sprawdza się idealnie. Polecam!

25.08.2023 12:59

Jak szefostwo w L² – Language Consulting Sp. z o.o. traktuje ludzi?

Martha

14.11.2023 15:44

Ta firma zatrzymała się w rozwoju w latach 90' pod względem traktowania pracownika i kultury pracy. Zarobki słabe, ciągle dokładają nowe obowiązki, co nie idzie w żaden sposób z podwyżką wynagrodzenia. Sprzęt do pracy słaby i wadliwy.

15.11.2023 10:58

Nasza firma od 16.03.2020 przeszła prawie całkowicie na tryb zdalny i ten model pracy sprawdził sie w naszym przypadku bardzo dobrze. Kilka osób wróciło do swojego miejsca zamieszkania przed pandemią i cały zespół pracujący od kilkunastu lat ze sobą zacieśnił jeszcze bardziej współpracę w trudnych czasach. Bez traktowania się z szacunkiem i zaufaniem, współpraca w takim systemie byłaby niemożliwa. W naszej firmie liczą się rezultaty pracy, jakość tej pracy, zdolność współpracy i kompromisów w zespole. Zespół jest zróżnicowany i pod względem wieku, i doświadczenia i wykształcenia. Martha, która jest rzekomym członkiem naszego zespołu, nie pracowałaby nawet minuty, gdyby wyngarodzenie nie było ponadprzeciętne i satysfakcjonujące:). A takie jest. Nasza firma nie będzie miała żadnego problemu z tym, by ujawnić wynagrodzenia naszych pracowników, gdy taki przepis wejdzie w życie.

17.07.2022 17:03

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w L² – Language Consulting Sp. z o.o.?
    Ola

09.08.2022 14:00

Stała rotacja obsługi działu klienta mówi sama za siebie. Od dobrych warunków współpracy, atmosfery, pełnego pakietu szkoleń, rozwoju zawodowego się nie odchodzi.

09.08.2022 15:17

Olu, oczywiście, że nie odchodzi się ani od dobrych warunków współpracy ani od dobrej atmosfery dlatego większość kadry współpracuje z nami kilka, a nawet kilkanaście lat (dziękujemy naszym wieloletnim współpracownikom:)!). "Stała rotacja", o której mówisz jest zaprzeczeniem prawdy, gdyż aktualnie jedyna osoba z wieloosobowego działu obsługi Klienta zmienia branżę po 2,5 roku współpracy z nami. Tego chyba w dzisiejszych czasach nie możesz nazwać "stałą rotacją"? Nasza firma zawiera na początku współpracy umowę na okres próbny, podczas którego obie strony mają możliwość poznania siebie, poznania specyfiki obsługi Klienta. I jak zapewne wiesz Olu- to nie jest praca dla każdego. I my to doskonale rozumiemy. Dlatego nie obrażamy się na osoby, które podejmują inne wyzwania zawodowe, wyjeżdżają za granicę, chcą spróbować swoich sił pracując w innych branżach na zupełnie innych stanowiskach, otwieraja działalność gospodarczą i podejmują ryzyko. To jest zupełnie normalne. Jesteśmy otwarci na potwierdzanie referencji u przyszłego pracodawcy.
    Paulina Święch

25.03.2022 05:41

Pracuję w firmie prawie miesiąc, i jak narazie polecam tę szkołę gorąco wszystkim lektorom angielskiego. Bardzo wysokie stawki oraz bardzo dobre wsparcie metodyczne. Doskonała komunikacja ze strony administracyjnej i finansowej. Pracownikom zależy na zadowoleniu lektora :)
    Magdalena

06.03.2022 21:38

Stanowczo odradzam aplikowanie do tej szkoły i jakąkolwiek współpracę. Jako lektor z wieloletnim doświadczeniem w nauczaniu języka angielskiego i niemieckiego oraz tłumacz nie mogę niestety o tej szkole wypowiedzieć się pozytywnie. Przez cały czas współpracy były opóźnienia w płatnościach sięgające tygodni, chaos organizacyjny i komunikacyjny. Wiele do życzenia pozostawiała postawa osób tam pracujących, które po unikały odpowiedzi na pytania o termin płatności.

07.03.2022 09:38

Prosimy o informację, jak długo trwała Pani współpraca ze szkołą? Termin płatności jest każdorazowo ściśle określony i uzależniony od terminowego dostarczenia raportu będącego podstawą rozliczenia z Klientem. Ponieważ prowadzimy bardzo wiele projektów unijnych, system odpowiedniego raportowania jest niezwykle istotny. Dział rozliczeń potrzebuje również prawidłowo wystawionej faktury lub podpisanego rachunku, na tej podstawie może być dokonany przelew dla lektora. Pisze Pani o "postawie osób" - czy mogłaby Pani uściślić tę wypowiedź. Zachęcamy też do otwartego dialogu z naszą szkołą - wszelkie uwagi może Pani skierować opisując konkretny przypadek na: [email protected]

23.12.2021 11:49

L² – Language Consulting Sp. z o.o. zatrudni osobę na stanowisko Lektor. Braliście udział w procesie rekrutacji i zostaliście zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną? Podzielcie się swoimi wrażeniami!
    Karo

15.01.2022 00:09

Pani/Panie Pracodawco! Mój profil zawodowy na portalu z ofertami nauczania języków został odnaleziony przez pracownika waszej szkoły i to on się ze mną skontaktował, ja sama wcale nie aplikowalam do tej szkoły. Pani, która zadzwoniła opowiadala o dużym projekcie i w pierwszej kolejności miałam szybko wysłać swoje dokumenty, bo projekt zaczyna się już wkrótce.Reszty miałam się dowiezieć na rozmowie. Dokumenty wysłałam, bo miało to być dużo godzin. Rozmowa rekrutacyjna, na koniec której znów mnie informowano o szybkim rozpoczęciu projektu się odbyła w październiku. Po czym kontakt z tą panią się urwał, a ja dostaję tylko jakieś przypadkowe ogłoszenia, które wyglądają jak spam. Proszę nie fatygować się z wysyłaniem ofert, nie jestem zainteresowana.

17.01.2022 10:47

Szanowna Pani Karo, oczywiście w każdej chwili ma Pani możliwość rezygnacji z otrzymywania ofert prowadzenia kursów językowych. Uprzejmie proszę o poinformowanie o swojej decyzji osobę, która wysyła do Pani SMS-y z ofertami lub wysłać e-mail na adres: [email protected]

03.04.2021 10:05

Co wchodzi w socjal L² – Language Consulting Sp. z o.o.?

06.10.2021 09:59

Większość wymienionych benefitów przeznaczona jest dla wszystkich pracowników lub jak np. sprzedażowe systemy motywacyjne - dla działu sprzedaży, Coaching personalny przeznaczony jest dla mid management.
    Martin

04.11.2021 20:28

pensja to duży benefit, bardzo dobrze, że jest wypłata dla pracowników biurowych. To się chwali.
    Katarzyna

19.09.2021 13:40

Współpracuję z L2 – Language Consulting od 13 lat i niezmiennie przez ten cały okres spotykam się z profesjonalizmem, rzetelnością, życzliwością i najwyższym standardem usług. To profesjonalny partner w biznesie i znakomita szkoła języków obcych z misją łamania barier językowych. Zdecydowanie polecam!

14.07.2021 10:50

Jakie są mocne strony pracodawcy L² – Language Consulting Sp. z o.o.?

28.07.2021 11:38

Ugruntowana i stabilna pozycja na rynku szkoleń od ponad 22 lat, Klienci naszej firmy to korporacje o światowym zasięgu, największe firmy polskie, ważne instytucje państwowe, małe i średnie firmy. Dzięki temu możemy zaoferować naszym lektorom dużą liczbę stałych zleceń i różnorodność projektów oraz długofalową współpracę. Wielu lektorów i tłumaczy współpracuje z nami od kilkunastu lat.
    anonim7

19.04.2021 16:56

Współpracuję z firmą L2 Language Consulting przez wiele lat, i nadal cenię sobie tą współpracę. Polecam.
    Martyna

25.03.2021 18:41

Pracuję tu od czasu ukończenia studiów i jestem zadowolona. Sporo zleceń, elastyczny grafik. Atutem jest opieka metodyka i ciekawe projekty do których jestem zapraszana.
    Anna

10.03.2021 12:24

Stawki dla doświadczonych lektorów bardzo dobre, pracownicy super pomocni, mega dużo fajnych materiałów dydaktycznych na papierze, i w PDF-ach! Pensja w ciagu 2-3 dni od złożenia raportów. Możliwość otrzymania przez pracownika miłej rekomendacji od szefowej. Polecam!
    Szkoleniowiec

09.03.2021 17:41

Współpracuję z L2 przy szkoleniach anglojęzycznych dla dużych instytucji państwowych. Jestem zewnętrznym podwykonawcą i nie jest to pierwsza firma, z która pracuję na takiej zasadzie. Świetnie się wywiązują ze swoich obowiązków organizacyjnych. Są ze mną w stałym kontakcie i dostaję na bieżąco wszystkie ważne komunikaty od Zamawiającego usługę. Uważam, że są bardzo przedsiębiorczy, gdyż potrafią wygrać świetne przetargi dzięki niesamowitej rzetelności i determinacji w składaniu dokumentacji. Są otwarci na pomysły szkoleniowca i tak naprawdę dają mu wolną rękę w prowadzeniu szkolenia, co w przypadku profesjonalnych szkoleniowców jest świetne, gdyż my mamy warsztat, a L2 zajmuje się administracją, która nas przytłacza. Dzięki L2 prowadziłam jedne z ciekawszych w swojej karierze szkoleń. Dzwonią z różnymi propozycjami współpracy, nie wszystkie są dla mnie atrakcyjne, ale wybieram te,które mi odpowiadają. Mam nadzieję, że jeszcze poprowadzimy razem niejedno szkolenie.

03.03.2021 11:12

Będę tam aplikować. Coś się zminiło od ostatnich opinii? Warto?

09.03.2021 12:08

Warto. Firma ma wielu Klientów i wiele ciekawych zleceń w całej Polsce.

01.07.2020 19:43

Lektorka angielskiego

01.03.2021 10:10

Współpracuję z L2 już prawie 5 lat. Sytuacja znacząco się poprawiła dzięki nowym opiekunom klienta, którzy pilnują terminów rozliczeń. Przed rozpoczęciem kursu trzeba wszystko ustalić w kwestii limitu zajęć, czasu trwania danej lekcji, terminu płatności oraz dokumentów, które są wymagane. Na plus ciekawi klienci.

09.03.2021 12:02

Szanowny Panie Lulu, uprzejmie prosimy o terminowe dostarczenie raportów oraz faktury bądź podpisanego rachunku. Nie ma możliwości, aby po zgodnym z umową terminie dostarczenia powyższych, musiał Pan się upominać o należne Panu wynagrodzenie. Zachęcam do krótkiego opisania swojej sytuacji i przesłanie jej na [email protected], co pozwoli nam na dokładne przyjrzenie się Pana sprawie. Zależy nam na tym, aby współpracując z wieloma lektorami w całym kraju, unikać podobnych sytuacji. Jeśli faktycznie dostarczył Pan terminowo raporty, nasz Klient je zaakceptował, faktura/rachunek również terminowo zostały przesłane do działu rozliczeń i z jakiegoś powodu płatność wyszła później, nasza szkoła wynagrodzi tę niedogodność, oferując Panu certyfikowany kurs TEFL o wartości 199 GBP.

28.10.2020 09:27

18.02.2021 19:35

Drogi CałaPrawda, dziękujemy Ci za wiele lat współpracy z nami:). Staramy się na bieżąco wymieniać sprzęt i usprawniać obieg informacji wprowadzając ulepszenia w bazach danych i organizacji pracy. Jak wiesz, ze względu na bezpieczeństwo naszych pracowników, od prawie roku pracujemy zdalnie, co zwłaszcza na samym początku było nie lada wyzwaniem. Szkolenie na Twoim byłym stanowisku pracy rozpoczyna się od szczegółowego opisu stanowiska, zawierającego kilka stron i dokładnie opisującego procesy, z którym każdy pracownik przed podpisaniem umowy się zapoznaje. Dokładne szkolenie trwające ok. 1-2 tygodni po kilka godzin dziennie przeprowadzał w Twoim przypadku pracownik, który pracował dla nas ponad 10 lat. W trakcie 5-letniej współpracy z nami zawsze mogłeś zadzwonić do koleżanki, zawsze mogłeś zapytać o poradę, w trudniejszych sytuacjach ZAWSZE mogłeś zwrócić się do całego zespołu, bo taka jest kultura tej firmy, że się wspieramy i pomagamy sobie. CałaPrawda, nie mówisz prawdy o dostępie do szkoleń językowych, z których mogłeś korzystać bez ograniczeń. Mogłeś wybrać poziom szkolenia, profil szkolenia, mogłeś też uczestniczyć w szkoleniach z innych języków, nie tylko angielskiego i to przez całe 5 lat. Mogłeś korzystać ze szkoleń dostępnych na naszej platformie e-learningowej. Na pewno uczestniczyłeś w szkoleniu prowadzonym przez Global Exam z siedzibą w Paryżu, uczestniczyłeś też w szkoleniu Sim Team - prowadzącym był dr Szlavik z Budapesztu, a cały nasz zespół, w tym Ty, brał udział w symulacji biznesowej. Szkoleń BHP, z obsługi trudnego Klienta czy praktycznie codziennej analizy poszczególnych case studies, podczas których dostawałeś zespołowy i indywidualny feedback na temat konkretnej sytuacji - nawet nie liczę. Ponieważ do naszej grupy należą dwie firmy, i obsługujemy klientów biznesowych jednej i drugiej szkoły (obie są spółkami prawa handlowego), istnieje konieczność podziału umowy dla pracowników pracujących dla obu firm, na jedną i drugą spółkę. Od KAŻDEJ umowy odprowadzane są wszystkie należne składki ZUS, co potwierdzają regularne kontrole ZUS odbywające się w jednej i drugiej firmie systematycznie co kilka lat od początki istnienia obu szkół czyli w sumie od ponad 20-30 lat. My też się cieszymy, że jesteś zadowolony z obecnej sytuacji zawodowej i życzymy Ci nowego i bezawaryjnego oraz zawsze idealnie działającego sprzętu w nowym miejscu pracy.
    XXBAYEXX

16.02.2021 20:20

Jako były pracownik widzę tylko jeden plus: super pracowników i atmosferę między nimi. Przychodzi nowy pracownik, wdraża się w pracę od pozostałych, zero szkolenia początkowego, zero szkoleń później. Praca "zawala" Cię ze wszystkich stron. Oczywiście w pracy chodzi o to żeby pracować, nie ma płatności bez pracy, ale to przechodzi ludzkie pojęcie. Jakby pensje były porządne to oczywiście miejmy dużo pracy, ale za takie stawki tyle siedzieć to śmiech na sali. W razie problemów lepiej pytać pozostałych pracowników, ponieważ szefowa nie pomaga.. Obiecuje klientom złote góry, a pracowniku TY te złote góry zrób na jutro.(usunięte przez administratora)Lektor upomina się, dzwoni na wszystkie możliwe telefony, a Ty pracowniku martw się o to, co tym razem mu wymyślisz. Według (usunięte przez administratora)nasze stanowiska są tak ważne, że rzadko można wziąć urlop (to graniczy z cudem.. Musisz błagać aż wybłagasz), ale nie ciesz się urlopem, bo masz kilka telefonów dziennie z pytaniami.(usunięte przez administratora)Nawet jak coś się stało, jesteś chory to nie masz spokoju. Wojna o mikrofalówkę to moja ulubiona cześć pracy tam. (usunięte przez administratora) Plusem byli pracownicy. Naprawdę cudowni, pomocni ludzie, którzy wdrożyli mnie w pracę. Chciało się iść do pracy, jednak czar pryska jak tylko drzwi do pokoju otwiera (usunięte przez administratora)... Na pierwszy rzut oka to bardzo miła kobieta, jednak później dostrzegamy, co jest nie tak w firmie. Miło było również mieć styczność z językiem angielskim w mowie i piśmie.
    lektor

04.10.2020 16:35

Były problemy z płatnościami (dopóki się nie dopomniałam, to nie dostałam na konto), stawki nie są jakieś bardzo duże, ale współpraca jak najbardziej ok, udało się stworzyć bloki, które były wygodne.
    NBS

06.07.2020 15:27

Pracowalam w L2 3 lata temu. Wspominam dobrze. Dobre warunki, stawka, kasa sie zgadzala i wyplacana na czas. Wiec nic zlego powiedziec nie moge.
    Karaś

04.02.2019 09:57

Współpracuję z L2 od 2014 roku i nigdy nie miałem problemów zarówno z komunikacją, jak i płatnościami. Może te osoby, które wylewają tu swoje żale mają po prostu problem ze sobą. Jeśli się od kogoś czegoś wymaga, to trzeba też dawać, może po prostu Ci tutaj rozżaleni nie wywiązali się ze swoich obowiązków albo sami coś namącili i wtedy powstał problem. A ty, piterus, skoro jesteś taki super i pracujesz dla NAWIĘKSZYCH (ja pracuję w L2 i prowadzę zajęcia tylko w największych firmach w Polsce), to jak znajdujesz czas na swojej wywody, zresztą bardzo niechlujne (styl wypowiedzi i braki), żenada! A ten od-zwierzęcy związek frazeologiczny – to świadczy o Twojej kulturze. Czy ty zawsze o wszystkim pamiętasz? Wątpię! Warto też sprawdzić znaczenie słowa pomiatać. Jak można oceniać, czy ktoś jest wychowany, jeśli się kogoś nie zna! Takie stwierdzenia o braku wychowania lub kultury są bardzo płytkie i używane przez osoby, którym brak argumentacji. Nikt nie wymaga ode mnie pracy na cały etat, mogę idealnie dopasować sobie godziny i tak jak Pan piterus słusznie zauważył, traktować jako pracę dodatkową lub zajęcia oprócz swoich prywatnych (duży plus za elastyczność). Nie miałem też nigdy problemów z wyjaśnieniem czegokolwiek. Jak miałem wątpliwości, to dzwoniłem albo pisałem i zawsze ktoś mi pomógł. Z materiałami też nigdy nie miałem problemu, więc nie wiem skąd te uwagi, może to problem z kontaktem ze strony lektorów, Malwina. Poza tym, zawsze wiem, na jakim poziomie są kursanci. A zatem, podsumowując, warto się zastanowić, zanim coś bądź kogoś się skomentuje. Zamiast krytykować może warto zastanowić się, dlaczego tak się dzieje i wziąć się do roboty, bo właściwe osoby na właściwym miejscu właśnie się tym zajmują, a nie tracą czas na oferowane tutaj „atrakcje”.

07.02.2019 16:32

Może inaczej, kilka pytań: 1. „przyjąłeś inną taktykę” Cytowanie jest taktyką? Inną, to znaczy że też na początku jakąś miałem? Czyli ocena jaką oddałem na tej stronie jest jakąś taktyką? Odpowiedź na odpowiedź jet też jakąś taktyką? 2. Odpowiadasz na mój komentarz: „Spodobało Ci się?” – jaką wartość ma ten komentarz? I czy oby na pewno nie jest złośliwy? 3. „I znowu insynuacje, że raczej nie jestem lektorem” – znowu – a gdzie wcześniej tak pisałem? 4. „krytykujesz innych mimo, że Tobie również można wiele zarzucić, to znaczy, że uważasz się za super bezbłędną osobę” – podręcznik logiki dla przedszkolaków: z krytykowania nie wynika, że osoba krytykująca uważa się za super bezbłędną osobę. Wynika? Jak? Wytłumacz? 5. Dlaczego „Największych” przerobiłeś na „najlepszych”? Manipulacja czy znowu braki w rozumowaniu? Piszesz: „nie trudno połączyć fakty, że skoro (jak już napisałem) uważasz się za super lektora, którego nie można „wypuścić”, to na pewno dostawałeś najlepszych…….Tak więc z moją logiką jest ok.” Gdzie, precyzyjnie proszę podaj, napisałem że jestem super lektorem? I wcale nie uważam że najlepsi lektorzy dostają największych klientów. Po pierwsze ktoś może woli nauczać lekarz indywidualnie niż w jakiejś znanej korpo itd. 6. I wracam do punkt z pierwszej odpowiedzi: dlaczego uważasz, że ja nie mogę mieć czasu na pisanie komentarzy a ty możesz? Bardzo proszę o odpowiedź. Proszę! 7. „A poza tym, ja nie pisałem nic o tym, że jestem super i że mam dużo zajęć” – gdzie to napisałem. I po to są cytaty, których nie lubisz, by być precyzyjnym a nie ogólnikami rzucać typu: insynuacje, nie prawda, niby jesteś super, wcale nie jesteś blablablabla…..itd. 8. „Może warto czasami postawić się w sytuacji innych… Ja jestem zadowolony z tego, co robię,” – nie rozumiem, co masz na myśli? Bo ty jesteś zadowolony, to nie wolno mi się krytycznie wypowiadać? Wytłumacz mi to proszę, ale precyzyjnie. 9. „a jeśli Tobie coś nie pasuje, to po prostu tego nie rób” czyli co z tego zdania wynika? Ktoś skarży się na restaurację, warsztat, czekoladę, sąsiada itd. – to ty mu mądrze doradzisz: Nie wolno się skarżyć, nie chodź do restauracji, sklepu, nie jedz czekolady , przeprowadz się itd.? A dlaczego nie wolno czegoś skrytykować? Wytłumacz? Bo ty mnie krytykujesz. Dlaczego tu tak, a tu nie wolno? Ps: już „po prostu tego nie robię” bo już od was zleceń nie biorę. 10. „to warto poprosić kogoś, żeby zerknął czy nie ma „byków”. - nie uważam by mój język odbiegał od średniej na forach internetowych. Na pewno nikogo nie zamierzam fatygować, by sprawdzał. 11. „inni po prostu robią swoje i nie zajmują się zbędnymi rzeczami” – pisanie tu jest zbędną rzeczą? To dlaczego piszesz? Ciekaw jestem. 12. „Stop mowie nienawiści, mówi komuś to coś?” – brak słów, żenada. Bardzo będę wdzięczny za 13 precyzyjnych odpowiedzi. Bez przekręcania słów i najlepiej z cytatami. Nic w stylu „ty i tak myślisz że jesteś super i największy kozak…..”
    Alehanda

15.02.2020 13:09

Żenada co Wy ludzie tu wypisujecie , że Wam się chce tak skakać sobie do oczu - szkoda życia .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w L2 Language Consulting?

Kontakt - L2 Language Consulting Sp. z o.o.

Marszałkowska 8 lok. 17 00-590 Warszawa

Branża główna: Nauka języków

Agnes

24.01.2020 16:38

W firmie L2 panuje miła i przyjazna atmosfera. Pracownicy są bardzo pomocni, jestem zadowolona z pracy w tym miejscu. :))
    L² - Language Consulting

23.01.2020 10:07

Drodzy lektorzy, Chcieliśmy serdecznie podziękować wszystkim, którzy uczestniczyli w ostatnim szkoleniu dla lektorów dotyczącym nauczania wymowy oraz poprawnego planowania lekcji. Następne szkolenie będzie organizowane w maju 2020. Propozycje tematów, które by Państwa interesowały prosimy zgłaszać bezpośrednio do biura. Szczegóły dotyczące następnego szkolenia wyślemy Państwu dwa tygodnie przed planowanym szkoleniem. Pozdrawiamy serdecznie, L² - Language Consulting Sp. z o.o.
    Rosa

29.10.2019 11:05

Pracuję w tej firmie ponad rok. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Zespół jest zgrany i pomocny, a praca daje możliwość rozwoju.

18.10.2019 11:03

Zespół L²-Language Consulting

28.10.2019 15:51

Szanowna Pani/Szanowny Panie, w odpowiedzi na zamieszczoną opinią pragniemy poinformować, iż nasza firma nie praktykuje wysyłania wiadomości typu SPAM. Z uwagi na bardzo dużą liczbę kursów korzystamy z ogłoszeń zamieszczanych przez lektorów i kontaktujemy się z daną osobą w związku z poszczególnymi zajęciami. Jeśli nie jest Pani/Pan zainteresowana/y ofertami prosimy o kontakt z naszym Zespołem w celu uwzględnienia Pani/Pana prośby oraz uwag. Pozdrawiamy, Zespół L²-Language Consulting
    Victor

04.10.2019 16:29

fajna atmosfera, mili pracownicy, mój 3-miesięczny staż mi sie bardzo podobal i wiele się nauczyłem :)
    [email protected]

06.08.2019 17:48

(usunięte przez administratora)czyli krótka historia mojej pracy w L2. W tej firmie praca zasypuje Cię ze wszystkich stron, im więcej pracujesz tym więcej zadań ląduje na Twoim biurku. Pracodawca jeżeli tylko zobaczy u Ciebie trochę wolnych mocy przerobowych napewno dosypie nowych zadań. Wszystko jest na wczoraj, wszystko jest najważniejsze. (usunięte przez administratora) W tej firmie napewno nie będziesz cierpiał na brak pracy.(usunięte przez administratora)Do tego służy rozproszony system podtrzymywania Cię w stanie podwyższonej gotowości i ciągłego stresu. (usunięte przez administratora)

19.08.2019 12:26

Drogi „warszawiaku”, drogi były Kolego z pracy, faktycznie L2 nie jest miejscem, w którym jedyne, co przeszkadza w pracy, to praca. Współpracowaliśmy zaledwie przez miesiąc i to wcale nie dlatego, że szefowa "napędzała Cię do ciągłej pracy" (przyznaj szczerze - czy zdarzyło Ci się pracować chociażby 1 minutę dłużej niż ustawowe 8 godzin?). Cały zespół L2 przez cały ten miesiąc włożył mnóstwo czasu i energii, by przybliżyć Ci procedury i sposób działania firmy. Wszyscy przyjęli Cię ciepło i służyli radą i pomocą. A Ty, zamiast tak ciężko pracować, jak piszesz, zostałeś przyłapany na obstawianiu zakładów sportowych w godzinach pracy ( dla zilustrowania swoich typów drużyn sportowych miałeś rozłożone na biurku monety, żeby trzymać rękę na pulsie - tak wielka jest "kontrola, kontrola i jeszcze raz kontrola" w tej firmie, że nie miałeś żadnych skrupułów, by w środku dnia pracy przy wszystkich swoich kolegach obstawiać mecze). Nie wspominam o tym, że całemu zespołowi dziwny wydawał się fakt, że w pierwszych tygodniach nowej pracy masz założone słuchawki. I wcale nie chodzi tutaj o zbawienną rolę muzyki w utrzymywaniu koncentracji, co jako szkoła wykorzystujemy w nauczaniu języków obcych. Ale w jaki sposób można chłonąć nowe środowisko, poznawać i uczyć się od zespołu zasad i sposobów reagowania na bieżące sytuacje w firmie ze słuchawkami na uszach? W obliczu ogromnego zaangażowania zespołu L2-Language Consulting i naszej odpowiedzialności w stosunku do klientów, lektorów, podwykonawców oraz koleżanek i kolegów z zespołu, Twoje zachowanie było kompletnie niesportowe i nie pasujące do ducha tej firmy. Dlatego podjąłeś jedyną słuszną decyzję, żeby odejść. Masz rację, to nie jest właściwe miejsce dla osób, którzy zwykłą pracę interpretują jako "podwyższoną gotowość i ciągły stres".
    lektor

29.04.2019 15:14

Płacą na czas, sporo kursów. Dobry pracodawca, polecam współpracę.
    Anka

23.03.2019 18:20

Słyszałam również o firmie sporo dobrego. Wiecie może czy rekrutują?
    L² - Language Consulting

05.04.2019 11:04

Dzień dobry, prosimy o przesłanie aktualnego CV oraz informacji dotyczącej stanowiska, na które chciałaby Pani aplikować. Dane kontaktowe znajdzie Pani na naszej stronie internetowej www.language.com.pl Pozdrawiamy serdecznie, Zespół L² - Language Consulting Sp. z o.o.
    Słodki Lolo

03.03.2019 10:23

Firma wspaniała ale szefowa beznadziejna Moje sugestie dla L2-Language Consulting: Dużo zmian

09.03.2018 15:07

Maria

25.02.2019 19:03

100% racji
    Krystian

26.02.2019 13:53

Jeśli znasz jakąś szkołę językową, która oferuje umowę o pracę to daj proszę znać (chętnie tam zaaplikuję). Jestem lektorem w Warszawie i jeszcze nigdy mi takiej formy współpracy nie zaoferowano. Termin płatności? Współpracowałem ze szkołą, w której termin płatności wynosił 35 dni! takie są realia na dzisiejszym rynku! Aby zapłacić komuś trzeba najpierw dostać money od innych, ale najwyraźniej nie wszyscy się w tym orientują. Taka ciekawostka - pracowałem kiedyś w windykacji i miałem za zadanie egzekwować płatności od największych gigantów w Polsce - to była również firma edukacyjna pracownicy też mieli pretensje, że muszą czekać na wypłatę... A ty Matinka (czy jak ci tam:))) pracowałaś na etacie w L2, że wiesz że nie mają umów i pracują dzieci??? Ukraińcy hmmm czy to nie brzmi trochę rasistowsko...?
    Anna

15.02.2019 16:48

Zgadzam się z przedmówcą. Pracuję w L2 od 2 lat i jestem zadowolona ze współpracy. Zawsze mogę liczyć na pomoc (np. przy doborze nowych materiałów na zajęcia, pomysłów na lekcje).
    Kuba

11.02.2019 15:44

Ja w L2 pracuje od kilku lat (lektor j.angielskiego). Poki co wspolpraca przebiegala bezproblemowo - kasa byla, ewentualne watpliwosci zawsze wyjasnione, mila atmosfera w biurze - tyle w temacie L2.

26.01.2019 15:21

Ja mam i dobr i złe doświadczenia z tą firmą. Pracowałem ( a właściwie to brałem zlecenia bo jestem lektorem) kilkanaście lat temu od nich. Nigdy nie było problemów z płatnościami, choć słyszałem od innych lektorów ze mają problemy z l2. Nie wiem dlaczego mnie inaczej traktowali, może jakoś w kadrachwiedzieli, że jeżeli mnie tak potraktują to po prostu podziękuję, a inni lektorzy się nie szanują i pozwalają sobą pomiatać? Nie wiem. Kilka lat dla nichwykonywałem usługi. Problemem są stawki - marne. A teraz jeszcze coś co mi się nie podoba. Babk - metodyk wysłała mi smsa, że poszukują lektora. Znalazła moje ogłoszenie w internecie gdzie była jak wół podana stawka którą oczekuję - stawka dwukrotnie wyższa niż standardowo oferowana przez l2. Odpisałem, ze mozemy współpracować, jeżeli oczywiście stawka z ogłoszenia jest ok. Metodyczka mi odpisała bym przypomniał jakie było w ogłoszeniu - odpisałem grzecznie i podałem stawkę. I cisza - zadne dziękuję, to za dużo, albo po prostu dziękuję. Po prostu brak wychowania. Kiedyś miałem zajęcia w dużej renomowanej wszystkim znanej firmie notowanej na giełdzie i poleciłem im l2 - nie było zadnego dziękuję od l2. Jako początkujący lektor szybko zauwazyłem że praca dla nich się po prostu nie kalkuluje finansowo. Może dla studentów, albo dodatkowo dla etatowych nauczycieli którzy się nudzą. Moje sugestie dla L2-Language Consulting: zmienić stawki, które od 20 lat są zamrożone. Dziś co 10 lat na rynku średnia płaca się podwaja. Po drugie: postawić na jakośc a nie na bylejakośc przypadkowych lektorów z łapanki. Po trzecie - kultura. Lubię atmosferę w L2-Language Consulting za: nie miałem problemów z atmosferów bo co miesiąc przesyłałem fekturę - więc z atmnosferą nie miałem styczności.
    L2 - Language Consulting

06.02.2019 10:15

Szanowny Panie piterus, dziękujemy za zamieszczenie opinii na temat naszej szkoły. Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji oraz że poczuł się Pan dotknięty. Z pewnością nie były to działania celowe, a brak odpowiedzi spowodowany był przeoczeniem lub natłokiem informacji zwrotnych. Jeśli chodzi o szczegóły dotyczące współpracy z lektorami (w tym stawki) to faktycznie nie zawsze jesteśmy w stanie je zapamiętać, jak zdążył Pan słusznie zauważyć, mimo zamieszczenia odpowiednich wpisów, w bardzo widocznym miejscu, dlatego też w celu uniknięcia nieporozumienia zawsze dążymy do wyjaśnienia bądź doprecyzowania odpowiednich informacji, jak też się stało w Pana przypadku. Zawsze podchodzimy profesjonalnie do swoich obowiązków i traktujemy naszych lektorów z szacunkiem, gdyż są dla nas bardzo ważni. Poza tym, wszystkie osoby rozpoczynające współpracę ze szkołą L2 – Language Consulting Sp. z o.o. są rekrutowane, a ich umiejętności skrupulatnie weryfikowane. A zatem nieprawdziwe są Pana uwagi „bylejakość przypadkowych lektorów” i „z łapanki”, w związku z tym proponowalibyśmy nie zamieszczać komentarzy, których treść nie jest zgodna z prawdą. Są to określenia dotkliwe zarówno dla naszej szkoły (pracy i profesjonalnego podejścia), jak i dla samych lektorów. Zawsze dbamy o najwyższą jakość i dobre relacje, zarówno z Klientami, jak i pracownikami. Jeśli chciałby Pan wyjaśnić jakąkolwiek wątpliwość lub otrzymać odpowiedź na nurtujące Pana pytania, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszą szkołą. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół L2 – Language Consulting Sp. z o.o.

06.02.2019 22:36

Odpowiedż jak na infolini - wodolejstwo. "Zawsze podchodzimy profesjonalnie do swoich obowiązków" - nikt nie jest zawsze profesjonalny. Powiedzieć coś tak jakby się nic nie powiedziało.

17.10.2018 15:03

L2 - Language Consulting

19.11.2018 14:13

Szanowna Pani, proponowalibyśmy nie zamieszczać informacji, które nie są zgodne z prawdą. Naszym lektorom zapewniamy materiały dydaktyczne oraz wsparcie metodyczne w przypadku każdego kursu. Testy poziomujące są przeprowadzane zgodnie z ustaleniami między stronami zainteresowanymi, natomiast kwestia przygotowania do zajęć leży po stronie lektora. Nieprzygotowanie świadczy o jego braku profesjonalizmu. Zawsze chętnie udzielamy informacji niezbędnych do poprowadzenia/rozpoczęcia kursu i wyjaśniamy ewentualne wątpliwości. Jeśli chciałaby Pani wyjaśnić którąkolwiek z poruszonych przez Panią kwestii, prosimy o bezpośredni kontakt ze szkołą. Z poważaniem, L2 - Language Consulting
    Zainteresowany

22.06.2018 18:14

Miło czytać, że jesteście zadowoleni!!!
    alkaa546

26.06.2018 13:39

haha nie wszyscy
    lektorL2

28.06.2018 16:54

oby tych zadowolonych było tu jak najwięcej!!! :)

12.06.2018 12:02

anonymous

18.06.2018 19:54

hahaha no chyba ze sie jest na wyskokim stanowskiu.. tu nawet w rozmowie kwalifikacyjnej nie wiadomo o co chodzi tej babce...
    lektorL2

22.06.2018 16:59

na żadnym wysokim stanowisku - jestem lektorem. do tego bardzo zadowolonym z pracy w L2. ma rozmowie kwalifikacyjnej też nie miałam żadnych problemów. wszystko zrozumiałam. co więcej, już jako lektor, na pomoc metodyka, z którym miałam rozmowę mogę zawsze liczyć i dużo się od tej osoby uczę - trzeba po prostu chcieć.
    Studentkapracująca

29.01.2018 18:14

Pracowałam w firme L2 Language Consulting jako lektorka języka francuskiego, w ramach tej współpracy udzielałam kursów w dwóch różnych firmach. Byłam zawsze z raportem i podpisaniem rachunku na czas i zawsze dostawałam wypłatę w terminie. Doceniam również fakt, że kontakt z pracownikami firmy był zawsze szybki i bezproblemowy, odpowiedź na wszystkie moje maile przychodziły zawsze tego samego dnia, a przepływ informacji jak wiadomo bardzo ułatwia współpracę. Niedawno zrezygnowałam z tej pracy, ponieważ wyjechałam z Polski. Będąc już poza krajem poprosiłam o rekomendację w języku angielskim, i w przeciągu trzech godzin dostałam na maila piękną laurkę, którą przypnę do CV szukając kolejnej pracy. W moim przypadku współpraca z L2 była bardzo pozytywnym doświadczeniem.
    kate92

14.06.2018 15:35

miałam to samo - rekomendacje i zaświadczenia o zatrudnieniu wystawione w mig! kontakt z pracownikami bezproblemowy, atmosfera w pracy bardzo ok! ja również mam mega pozytywne doświadczenia z L2 :)
    agnesss

18.06.2018 15:55

również polecam - atmosfera jest naprawdę super, z niczym nie ma problemu. wypłata zawsze na czas. stawki też są spoko no i najważniejsze jak dla mnie to to, że mają masę kursów, więc można naprawdę wybierać. najlepsza szkoła z jaką miałam okazję współpracować.

17.06.2017 09:15

aurel

14.06.2018 15:39

ja swoją zawsze dostaję na czas, generalnie jestem mocno zdziwiona jak czytam te komentarze, bo u mnie nic takiego nigdy nie miało miejsca... ja jestem bardzo zadowolona.

04.03.2018 11:35

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Jak wygląda ten aspekt w L2-Language Consulting? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
    paua

14.06.2018 15:31

jest super! wszyscy są bardzo pomocni - wizyty w biurze to wielka przyjemność!

20.11.2016 22:54

wieloletni lektor

14.06.2018 15:29

większość kursów firmowych na terenie warszawy to zajęcia 60min lub 90min, więc nie powinno to dziwić. co do pracowników: ja mam tam jednego opiekuna od 4 lat a to, że ktoś się zmienia to chyba naturalne - nie dotyczy to tylko tej jednej szkoły. no i nie ma wpływu na organizację szkoleń, którą ja oceniam bardzo dobrze i bardzo polecam L2 jako pracodawcę!

Zostaw merytoryczną opinię o L2 Language Consulting Sp. z o.o.