WNC

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 88 ocen.

Opinie o WNC

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WNC

karol

siema Przemek gdzie pracujesz?

Robert

Panowie co taka cisza od dłuższego czasu? Poopowoadajcie jak się pracuje, czy coś się zmieniło, jakie normy,jak teraz kształtują się zarobki. Pozdrawiam i bardzo ciekawy jestem :)

don Alfredo

Przemek, chyba bardzo tęsknisz za firmą skoro tak bardzo się tu uaktywniasz nawet kiedy już nie pracujesz. Stwierdzam, że rozumu niestety Ci nie przybywa. Pozdrowienia

on

czy firma pomaga w załatwieniu kwater? mam pozwolenie na pracę w polsce.

...

Zależy kim jesteś, jaki masz staż, co robisz i ile maszyn obsługujesz

sloik

mogli by wprowadzic 4 brygady zawsze to wieksza wyplata

robert

mi sie podoba spoko firma firma.nie pokazuj ze umiesz wiecej od innych i da sie zyc.produkcja to anatomia glupoty ale wystaerczy potakiwac kumu trzeba i masz spokuj.polecam kazdemu

...

Soboty oficjalnie są wolne, ale i tak co jakiś czas ktoś "poprosi" Cię o przyjście w sobotę. Na szczęście z owych nadgodzin w miesiącu starczy na coś więcej niż opłaty i jedzenie

Radek

A jak z wolnymi sobotami?

Pracownik

Ehh, co tu dużo mówić: firma to absolutne dno i wodorosty. Tragicznie zarządzana, z "Karolkiem" biegającym, wrzeszczącym, wyżywającym się na pracownikach. Jego działania podchodzą pod mobbing. Zarobki minimalne, premii brak, żadnych perspektyw awansu, normy niereaalne, 8h na nogach bo nawet usiąść nie można. I ogólne zjawisko zniechęcania pracowników do firmy. 2/10 nikomu nie polecam

don roberto
@Pracownik 14.05.2016 18:58
Ehh, co tu dużo mówić: firma to absolutne dno i wodorosty. Tragicznie zarządzana, z "Karolkiem" biegającym, wrzeszczą...

a nie prościej i szybciej jest wkraść się w łaski bossa donosząc na wszystkich i robiąc zdjęcia ?awans prawie gotowy i miejsce pracy z dobrą pensją dla np. kuzyna też się znajdzie:-DD i nie trzeba drzeć ryja

W-V

a nie lepiej zatrudnić operatorów , brygadzistów i kierownika produkcji z ukrainy lub białorusi? są tańsi lepsi i lepiej wykształceni.na miejscu Karola tak bym zrobił !

wv

pakiet medyczny to i może , ale nie operatorom cnc .oddali komuś kasę za okulary?? pozdrawiam wazeliniaży.

nick

Żadnych pakietów nie dostajesz.O premiach też nikt tu nie słyszał.Ciekawe od kogo masz takie błędne informacje.

pompom
@nick 18.04.2016 16:05
Żadnych pakietów nie dostajesz.O premiach też nikt tu nie słyszał.Ciekawe od kogo masz takie błędne informacje....

chłopaki za szybą szeptali , chłopak w stalowym kojcu opowiadał , inny po hali sie wydzierał . nikt wam tyle nie da co ja wam obiecam :-DDDD

olej to.

Na strat mniej więcej 2500 Brutto na operatora frezarek, jak nie masz nic innego to dla zabicia czasu na szukanie innej pracy można iść. A jeśli chcesz zmienić pracę to raczej nie warto.

robert
@olej to. 18.01.2016 16:25
Na strat mniej więcej 2500 Brutto na operatora frezarek, jak nie masz nic innego to dla zabicia czasu na szukanie innej pracy m...

na start dostaniesz od 2000brutto bez szans na podwyżkę. brygadziści mają od 3200 netto ale wszystkie miejsca zajęte :-DD .czytaj wszystkie wpisy bo nie warto się powtarzać

krzysz

kiedy wprowadzisz 4brygadówkę?

anonim

(usunięte przez administratora)

krzys

na szczęście nie spłacam kredytu , nie mam dzieci i nie muszę wypisywać podobnych bzdur:-D

firma żenuła

zauważyliście że kierownictwo i brygadziści dobierają sobie załogę głupszą od siebie żeby nie mieć konkurencji, żeby nikt im nie wytknął braku kompetencji.aby do wiosny potem spylam za granicę.pozdrawiam :freziki ,prosiaczka i takoo

gregor

nawet na staż nie warto tam iść

Koń

Ludzie do nich garną, bo nie mają wymagań przy rekrutacji. Nie sztuka przyjąć pracownika, sztuka go zatrzymać. Jeżeli w firmie nie będzie poszanowania pracownika to rotacja będzie cały czas. Karolek później płacze, że obroty spadają. No a jak mają nie spadać, gdy wykwalifikowani pracownicy odchodzą do firm, gdzie na starcie dostają 500-1000 zł więcej?

Kasper

Jak nie pijasz z szefem wódki,to w firmie jesteś malutki.

anonim

(usunięte przez administratora)

baaryła

ile płacą za pisanie takich pier.dołków?rozumiem że przy dyszlu u szefa pługa biegasz ale.. tfuj poziom obraża naszą inteligencje dlatego złazimy ci z drogi:-D pracowałeś w PGR że zachwyca ciebie płaca na czas i premia od zysków?to wynika z Dz.U i kodeksu pracy,zrób nam dobrze i zwolnij się.

kris

a który to?? podaj jego imię?

agness jak magness

sie podlizujesz każdemu :-DD na podwyżkę liczysz u szefa czy na pobłażliwość u załogi?? noo tak - zbliża się około roczne rozdawnictwo premii i liczysz na obsuwy?? " sprzyjaj władzy odrobinę- władza kocha wazelinę" zbierasz na opony zimowe?? czółko freziki

rafff

Karol przyssal sie do firmy jak do cycka. poki bedzie faktycznie przewodzil firmie i nie odessie sie od cyca nic to dziwne przedsiebiorstwo nie ma do zaoferowania ciekawego pracownika. maly pasozytek nie potrafi przeciez zyc bez zywiciela.

baryla
@rafff 28.09.2015 21:21
Karol przyssal sie do firmy jak do cycka. poki bedzie faktycznie przewodzil firmie i nie odessie sie od cyca nic to dziwne prze...

swiete slowa!dodam ze otoczyl sie podwladnymi o niskim IQ co przescigaja sie w spelnianiu zyczen:-D bez was praca jest ponura monotonna i mamy niezla polewke.zainwestujcie chlopaki w tiktaki .

tick

wszystkie wpisy to 100% prawdy.trafne spostrzeżenia i oceny.

Paweł

Dobrze powiedziałeś.Dodatki są tam gdzie płacą w euro.Bo w wnc tylko obiecywać potrafią.I dodatków nie zobaczysz.

Były pracownik.

Firma jak najbardziej dba o pracowników.Kierownik KP nawet kawy zabronił pić w czasie pracy.A na rozbudzenie proponuje kolejną maszynę do obsługi.

kuzyn

czy nie zastanawia Was koszmarna rotacja kadr wśród operatorów cnc?Każda normalna firma na poziomie europejskim dba o wykwalifikowany personel z dużym stażem pracy (doświadczeniem zawodowym) który wytwarza elementy do samolotów na wysokim poziomie wykonania..reszty domyślcie się sami chłopaki.ps: hiszpański zasiłek dla bezrobotnych to około 750 euro:-DD

krzys
@kuzyn 20.08.2015 20:28
czy nie zastanawia Was koszmarna rotacja kadr wśród operatorów cnc?Każda normalna firma na poziomie europejskim dba o wykwalifi...

za obsługę 2 i więcej maszyn jest dodatek do pensji.za samodzielne ustawienie maszyny, wymianę narzędzi korekty programów itp. również płacą dodatkowo - oczywiście tam gdzie płacą w euro:-D .dla niedowiarków - zapytajcie polonusów w hiszpani tam gdzie nasza centrala ,szczeki wam opadną niżej jaj z zazdrości.

marek

zglaszam kadydature kszysztofa na przewodniczacego zwiazku zawodowego

karol

Nowych wieści brak? Podboje niezwyciężonego króla idą prężnie do przodu, a lemingi strugają detale do kosza. Prężna i ambitna firma

123456
@karol 09.07.2015 18:35
Nowych wieści brak? Podboje niezwyciężonego króla idą prężnie do przodu, a lemingi strugają detale do kosza. Prężna i ambitna f...

swietnie i nadzwyczaj trafnie zgodnie w 100% z prawda ujete. dopoki lysiejacy K. w okularkach bedzie w tej firmie nic sie nie zmieni, to jest koles ktory zrobi wszystko zeby zachowac stolek. p.s. niewiem koledzy czy zauwazyliscie ze K. patrzy znacznie laskawszym okiem na mlodych chlopakow (np. stazystow)?

tokarz

firma nie refunduje okularów korekcyjnych mimo że pracujemy 8 godz. przy monitorach komputerowych.praktykanci z "wiśniowej" łażą bez przeszkolenia stanowiskowego i bhp w strojach dowolnych a nie w wymaganych przepisami bo inaczej nasz behapowiec nie dopuściłby ich do pracy.a może nic nie wie? .co na to dyrekcja szkoły? może kierowniczek też ich na kebaba zaprosił i temat umarł? :-DDD.kto ma adres do PiP'y??

szfagier
@tokarz 31.05.2015 17:28
firma nie refunduje okularów korekcyjnych mimo że pracujemy 8 godz. przy monitorach komputerowych.praktykanci z "wiśniowej...

zamiast do pipy pisz od razu do A.Macierewicza!komu karolek dotrzymał słowa z wyższą pensją po okresie próbnym? dajta znać .wszystkie wpisy to szczera prawda.

ABC123
@szfagier 04.06.2015 22:38
zamiast do pipy pisz od razu do A.Macierewicza!komu karolek dotrzymał słowa z wyższą pensją po okresie próbnym? dajta znać .wsz...

A Ty co koleś taki mądry, rowerem sie wpieprzasz na hale, odwalasz jakieś cuda. Kim Ty w ogóle jesteś żeby pouczać moralnie przy tokarce i opowiadać jakieś religijne historyjki. Pozdrawiam

greg

Nie tylko grono rodziny i znajomych ma możliwość awansu. Bywają przypadki, w których nadwaga i charakter kapusia przyczynią się do sukcesu. Nowy brygadzista i technolog jest tego przykładem. Jak jesteś samobójcą bądź chcesz być niewolnikiem chorych psychicznie ludzi wyślij CV

obiektywny ;-)
@były pracownik 30.05.2015 22:31
brygadzista nie załapał się na wizę do usa bo trzeba coś umieć i mieć wykształcenie żeby tam pracować a nie tylko pod..pierd..a...

Nie pracowałem tam długo, ale jeśli piszesz o tym grubasku co to się tak wydziera, to bardzo się mylisz. Facet ma otwartą głowę jak mało kto i naprawdę szkoda go było trzymać na stanowisku zwykłego operatora. Gość (Krzysztof?) wiele potrafi i na pewno będzie awansował dalej, a zawiść jest ludzką rzeczą. Tak czy owak trzymajcie się, bo gorsi od was zarabiają więcej, tylko gdzie indziej.

nowy
@obiektywny ;-) 17.06.2015 08:54
Nie pracowałem tam długo, ale jeśli piszesz o tym grubasku co to się tak wydziera, to bardzo się mylisz. Facet ma otwartą głowę...

racja,to super fachowiec z doswiadczeniem.gdyby miał szanse sie wykazac pokazałby jak zarzadzac produkcja i ludzmi.smialo zastapi kierownika produkcji za siatka i lysiejacego guru.moga mu buty czyscic.ciekawe kiedy wprowadzi4brygady

mlody

Kierownik pozbywa sie ludzi wykształconych, na 9 maszyn jest 4-5 ludzi. Maszyny trzeba ustawiać, serwisować, sprzątać i ogólnie Full opcja, a do tego nawet jak ustawiasz masz jeszcze druga lub i dwie maszyny do obslugi, gdzie normę musisz wyrobić na 100% bo inaczej cie degradują, albo zwalniają. W firmie jest bardzo duży przesiew sporo ludzi odchodzi, przez co jest jeszcze więcej roboty. Pracy jest coraz więcej a pensje stoją w miejscu.

marek
@mlody 27.05.2015 12:27
Kierownik pozbywa sie ludzi wykształconych, na 9 maszyn jest 4-5 ludzi. Maszyny trzeba ustawiać, serwisować, sprzątać i ogólnie...

zapomniałeś dodać że w ten sposób pozbywają się czytaj:robią miejsce dla kuzynów braci siustr szwagrów lub kolesi.to dla nich są tworzone niepotrzebne sztuczne stanowicha i duże wypłaty.reszta załogi zapier... na tych bezmózgów.ogólnie to buractwo nie umie się nawet wysłowić.kierownik musi zarobić kasiore na furę dzieci to potrzebuje wiernych parobków,no i prawie jawny mobbing działa...

piotrus

A jak tam krol jakosci,zostala nagrodzona jego psia wiernosc francuzowi? Oplacalo sie brac udzial w intrygach dentysty i francuza..?

franca

nie radze tam pracować.nie opłaca sie nawet na przeczekanie. 1800 zł maks., 3 zmiany, obsluga 3 maszyn na raz wlacznie z ustawainiem, zakaz siadania, caly czas na bacznosc. operatorzy musza sami musza myc podloge dookola maszyn mopem zeby firma zaoszczedzila na uslugach sprzatajacych.maly oboz z polskimi niewolnikami.

paweł

Jak wygląda obecna sytuacja? Bo po wcześniejszych komentarzach nie wypada dobrze. Widziałem ostatnio kilka ofert. Zmieniło się coś? Jak sytuacja z umowami i finansami? Pozdrawiam

paweł
@paweł 12.03.2015 02:39
Jak wygląda obecna sytuacja? Bo po wcześniejszych komentarzach nie wypada dobrze. Widziałem ostatnio kilka ofert. Zmieniło się...

wyjdź zza biurka porozmawiaj z chłopakami rozejrzyj się po hali bo widocznie twoi kolesie ślą złe informacje.będziesz wiedział :D

nik

mile widziane donoszenie.jeden taki operator podobno donusl z rozpedu juz nawet na bylego kierownika do samego francuza.ciekawe ile dostal za to podwyzki?

kocham was :-DD

czepiata się chłopa i jego żony!kobiecina kupiła mu duuży samochodzik prawie jak na baterie dla dziecka.normalny zdrowy młody chłop nie kupi se takiego pudła z automatem do śmigania,chyba że ma "malutki" albo tęczowy powód do siedzenia w robolu po 12 i więcej godzin a życie ucieka.ciekawe kiedy wygryzie flancuza i zajmnie jego stanowicho.podwyżek nie bedzie szukajta roboty.wszyskie wpisy powyżej to szczera prawda

qwerty

jedna z najgorszych firm z branzy CNC. zreszta czego mozna sie spodziewac po firmie CNC do niedawna kierowanej przez przedstawiciela handlowego handlujacego sztucznymi zebami po gabinetach dentysycznych. podrecznikowy przyklad nieodpowiedniego czlowieka na nieodpowiednim stanowisku o ktorym nie ma zielonego pojecia. jedynym atutem doniedawnego kierownika pana K. jest psia wiernosc francuzowi.dla utrzymania wlasnego stanowiska i twarzy w oczach zony (musi przeciez miec rownie prestizowe stanowisko jak zona), oraz dla zakamuflowania kompletnego braku wiedzy gotow posunac sie do najgorszych swinstw na pracownikach. najzabawniejesze jest to ze cala fabryka smieje sie z niege za jego plecami :)

nowy
@qwerty 30.12.2014 01:39
jedna z najgorszych firm z branzy CNC. zreszta czego mozna sie spodziewac po firmie CNC do niedawna kierowanej przez przedsta...

to prawda!pozbywa się każdego o wysokich kwalifikacjach zawodowych - główny technolog , kierownik kontroli już nie pracują , inni mądrale też na wylocie :-) ciekawe kiedy pozbędzie się kierownika produkcji bo potrafi więcej niż sprzedawca zębów.najwyrazniej boi sie konkurencji.

karol

To kierownictwo nie potrafilo odroznic freza od wiertla, bazuja na doswiadczeniu starych pracownikow. ale oszustwo to domena francuzow od zawsze ..ciagle kombinacje z materialem ,balagan magazynowy. (usunięte przez administratora)

agnieszka

nagrywajcie każde rozmowy z nowym kierownictwem ,francuzem albo z takooo bo oszukują.księgowy myli się przy naliczaniu nadgodzin na korzyść firmy .kto dał mu certyfikat MF?. kto dał WNC ISO? to śmierdzi prokuratorem.każdy normalny ucieka,zostali tłumoki emeryci

krol

takoo na hali tez ma kilku frajerów od swojego przedziałka i chamstwem nadrabia braki w wykształceniu.o podwyżkach zapomnijcie.trzeba oddawać krew aby mieć wolny dzien na studia,konkurencji sie boi?na rozmowie zaznaczac pensje netto bo myla z brutto:-/

krol

Co chcesz szefem tej placowki jest francuz clop z bogatym doswiadczeniem w cegielni. Ma do dyspozycji dwoch lizusow (jednego krola zprodukcji drugiego krola z jakosci) co codziennie robia mu przedzialek i jest git . Poza tym nepotyzm na stanowiska obsadzaja rodzine i kolegow krola z produkcji. Pozostali musza na nich i na zardzewiala ksiegowosc pracowac.

karolina

jedyni fachowcy w tej firemce to operatorzy cnc.utrzymują cały zakład swoją pracą a traktują ich jak śmieci i straszą zwolnieniami.pensja najniższa w branży.

rubens

Prężna i ambitna firma : żeby zwiększyć wydajność pracowników zabrali im krzesła przy stanowiskac (usunięte przez administratora) :-DD

Zostaw opinię o WNC - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WNC