Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

Kalisz Pomorski

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 967 ocen.

Opinie o Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

Tygr

Jak tam tak źle to poco tam pracujecie, boicie się ze waz zwalnia i dlatego taka opinie piszecie.

Julita

@Robson, pytałam o te rzeczy ze względy na wypowiedź użytkownika @Xxxx, Ty odnośnie godzin i wypłaty piszesz z kolei co innego, niż kolega wyżej, więc może to zależy od firmy? O mieszkanie też pytałam ze względu na wspomnianą wypowiedź, było tam napisane, że jet bardzo drogo, więc pomyślałam, że może na własną rękę jest taniej.

Julita

@Xxxxx czyli w umowie, jaką się podpisuje z Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher nie są zapisane konkretne stawki? Można zrezygnować z mieszkania, jaki oferuje firma i znaleźć własne miejsce pobytu?

Robson
@Julita 13.08.2017 13:29
@Xxxxx czyli w umowie, jaką się podpisuje z Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher nie są zapisane konkretne stawki? Można z...

Są napisane . Po polsku , po niemiecku . Ale są to najniższe stawki . Wiadomo że jak będziesz na pakowaniu , wszystko zależy od tego ile godzin wyrobisz . Jak będzie ponad 200 - będziesz miał fajną kasę . Co do mieszkania - wiadomo że można zrezygnowac. Ale co wtedy ? Koszty są ogromne , gdzieś na kwaterze , w parę osób może i tak , ale gdzie ? to nie Polska , wynająć tam pokój dla 1 , 2 osób ? to nie jest możliwe. Ewentualnie mieszkanie , ale koszty Cię zjedzą.

Xxxxx

W ogłoszeniu 9 euro/h brutto, wyjazd do serów, wędlin, warzyw i owoców. W rzeczywistości jest to ogromna ubojnia! Praca miała byc 5 dni po 10h + soboty dla chetnych - ani slowa o nockach! W rzeczywistości raca 6 dni w tygodniu od 5:00 do 17:00 dwa tyg, kolejne dwa nocki. Stawka 5,2euro/h netto. Paweł Lewandowski lekcewarzy pracowników, udaje miłego. Piotr w Polsce unikał odpowiedzi na pytania podczas zatrudniania. Mieszkanie 200 euro od osoby (5 osób w mieszkaniu to 1000 euro dla tych złodziei! Standard mieszkania prl + karaluchy). Praca miała być w chłodnym miejscu 15*C, ja miałam 0*C! Obrzydliwe schody od mięsa. Rzeźnicy w białych fartuchach cali od krwi. Ale to nie koniec - aby zjesc w czasie przerwy kupujesz lodowke za 15euro lub jesz w barze za pieniadze! Łopatka do lodu płatna 50 euro albo zamarzna Ci dlonie. Jeśli zgubisz czip do pracy - 70euro kary. Nie pójdziesz do pracy w jakis dzień? 250 euro kary! Aaaa no tak aby zacząć tam prace płacisz za badania 29 euro albo nie wpuszcza Cie do rzeźni. Wyrabiasz 260h (130h to nocki) i na czysto zarabiasz 1000 euro. Raz nie wstaniesz do roboty i masz 750 euro wyplaty. Okres wypowiedzenia to 2 tygodnie! Jeśli nie podpisałeś jeszcze umowy - uciekaj! To obóz pracy!

Julita

Takie porównania @xyz niczemu nie służą i są naprawdę bardzo krzywdzące dla zakładu bo w sumie nie podajesz co tak naprawdę może przemawiać za takim stanem rzeczy. Podaj konkretne warunki wtedy ktoś poszukujący pracy będzie mógł przeczytać jak jest naprawdę.

Miro

Ja pracuje w firmie ktora kupil tonnies, narazie wszystko zostalo tak jak wczensiej, pozatym ze doszlo wiecej pracy, ow tonnies stwierdzil ze skoro daje sie przerobic 1000 ton tygodniowo to i da sie zrobic 1300. Wszystkim tym co przyjezdzaja z polski to pracy u tonniesa proponuje sie bardZo zastanowic.... wczesniej mial lihefirmy teraz stwierdzil ze po co ma placic komus jak moze sam wszystkich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

gość
@Miro 21.06.2017 08:53
Ja pracuje w firmie ktora kupil tonnies, narazie wszystko zostalo tak jak wczensiej, pozatym ze doszlo wiecej pracy, ow tonnies...

Tzn, że Tonnis zmienił nazwę? to jak się teraz nazywa, a czy mają też oddziały we wschodnich niemczech?

ŚMIECH NA SALI

Szanujmy się , serio... nie pracujecie tam ludzie

ZANETA

ja pracowałam 7 lat w Tonniesch Fleisch pracowałam na różnych działach SB TK Wakum ostatnio na DZIALE CHINY prace bardzo dobrze wspominam warunki mieszkaniowe bardzo dobre przez te lata razem z mężem wybudowaliśmy sobie duży dom więc zarobki były naprawdę bardzo dobre WIĘCEJ CHĘCI PRACY MNIEJ NARZEKANIA

Tonnies Wiessenfles - firma Wal Pol, Triada

I ponowna opinia, po roku pracy. Naprawdę podziwiam siebie, i ludzi ktorzy tutaj pracuja, wracaja na hotel po 12 godzinach pracy...płaczą rano wstaja i ida ponownie. Sytuacja w pracy jest okropna. Majstrowie traktuja ludzi jak smieci. Odzywki, krecenie....sklocanie ludzi ze soba....szantaz....zastraszanie....a koordynatorzy...lepiej nie choruj, bo zostanie sam. Zero pomocy. Nie wazne czy masz goraczke, czy złamana noge do pracy musisz wstac bo inaczej powiedza ze pijesz i nie chcesz pracowac, a jak zemdlejesz przy tasmie to ich zdaniem masz padaczke alkoholowa.... zacofanie, zero zrozumienia......naprawde nie polecam. Oszustwo w bialy dzien. Brak diet, brak posilku cieplego- no chyba ze sam kupisz sobie go na kantynie, placisz za noze, i za pokoj w hotelu ktory dzielisz albo z 2 albo 3 innych osob. Nie ma to jak praca w takiej firmie....powodzenia.

gosc
@Tonnies Wiessenfles - firma Wal Pol, Triada 03.05.2017 18:00
I ponowna opinia, po roku pracy. Naprawdę podziwiam siebie, i ludzi ktorzy tutaj pracuja, wracaja na hotel po 12 godzinach prac...

To zła robota chyba nie była, że rok przepracowałeś ?

Tonnies Wiessenfles

Pracuje w Tonnies w Weissenfels. Powiem tak. Nieprawda jest to ze pracuja tam same menele itp. Pracuja tam tez normalni ludzie, ktorzy chca zarobic i wrocic do Pl. Pracuje w polskiej firmie ktora oczywiscie robi pracownikow w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to polacy.....pani ktora posredniczy w niemczech niby nasza opiekunka ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko i wszystkich, po samej rozmowie telefonicznej nie masz ochoty tam pracowac. Placza ze nie maja ludzi do pracy a mimo to dalej traktuja ludzi jak bydlo. Oosba ktora tam jedzie musi miec silna psychike, i byc odporna. Inaczej czeka ja kleska i zalamanie psychiczne. Majstrowie albo lepija sie do mlodych dziewczyn oferujac sex, albo za duzo sobie pozwalaja. Jednym slowem jezeli masz zone albo meza i nie potrafisz dochowac wiernosci ten zaklad jest dla ciebie!

ed

@dma co przyjacielu rozumiesz konkretnie poprzez poprawienie się atmosfery? o ile w ogóle możemy mówic o atmosferze w przemyśle mięsnym, ale firma okej

Atsam46

Jadę do rhedy do tunisu 14 sierpnia więc mogę jedną osobe zabrać . Jadę z włocławka w kuj-pom. Chetni na mail atsam@poczta.fm. juz tam pracowalem i nie jest tak zle

bolo

Jaks panienka co jej sie nudzi?

Anka
@bolo 19.06.2016 15:46
Jaks panienka co jej sie nudzi?

czego szukasz? pracuje w Tunisie

Ada

Czy to prawda że wbrew przepisom firma nic nie wypłaca za urlop?

patrick87

pracuje tu 8 mesiecy i nikomu nie polecam, hardcor jak ch*j, a teraz jeszcze problem z pieniedzmi, dzis sie zbuntowalem i nie pracowalem bo nie otrzymali pracownicy wyplaty, po kilku minutach juz zostalem zwolniony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tych zlodzieji, a z nimi sprawe w sadzie pracy zalatwie, ktos musi wkoncu im pokazac ze nie sa bezkarni

Arek
@patrick87 19.05.2016 00:56
pracuje tu 8 mesiecy i nikomu nie polecam, hardcor jak ch*j, a teraz jeszcze problem z pieniedzmi, dzis sie zbuntowalem i nie p...

JOB COMPLEX to nie agencja pracy jest. Zatrudnienie bezpośrednie jest.

Aga
@patrick87 19.05.2016 00:56
pracuje tu 8 mesiecy i nikomu nie polecam, hardcor jak ch*j, a teraz jeszcze problem z pieniedzmi, dzis sie zbuntowalem i nie p...

mogę prosić o kontakt podaje mejla djcj@o2.pl

Darek

Znalazłem pracę na rozbiorze w Herzberocku. Inaczej niż ten przemiał w Tonnies. Tam odzierają ludzi z godności... tu przynajmniej hotel blisko, biuro polskie jest i wyplaty na czas. Szukajcie firmy JOB COMPLEX. To nie agencja pracy, zatrudniaja bezpośrednio bez rąbania kasy...

aga

Witam.Mój chłopak chce pojechać na ładowanie pieskiem Tirów w fabryce Toonies.Czy pracuje tam ktoś przez firmę Besselmann?Jak warunki na kwaterach?I jak sama praca,ile godzin,ile można zarobić?

anonim

(usunięte przez administratora)

yyy

w prosektoriummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

yyy

wolnego w prosektoriummmmmmmmm niezla kasa

yyy

sledze net wesze tu itam ostatnio oferowali dobrze platna prace w bonn 3500 e praca w prosektorium przy nieboszczykach troche mnie nie kreci ja kto chce to moze moze bedzie mial kase niezla

yyy

nic nikt blizej nie pisze jak wywiad przeprowadzilem ze znajomymy co pracuja w berlinie to chyba sie nieda cos zalatwic bo mnustwo polakow ruskow ukraincow tam pracuje 140e brutto zaplac miszkaie zycie minus podatek no no i malo zostanie ale wiecej jak w polsce

ooo

TRAGEDIA!

yyy
@ooo 14.02.2016 17:08
TRAGEDIA!

mampytanko czy ktos pracuje w berlinie spendau w hurtowni wedlin na pakowaniu prosze o opinie czy jest przyjecie do pracy i jaka kase oferuja odpiszcie bo w zachodnich niemczech jest praca i wieksza waluta raz na miesiac do domu pojedziesz albo co 3 miesiace troche za dlugo berlin blizej i co 2 tydodnie mozna byc w chacie no mniejsza waluta niewiem ile ale jak ktos tam pracuje to cos napisze z gory dziekuje pozdrawiam

yyy

w telewizji polskiej naglasniaja o 500plus jakie to dobrodziejstwo robia w niemczech jest rodzinne na dzieci 195e na pierwsze na drugie i kazde nastepne 184e i jak masz dobrze płatna prace to lepiej zyjesz z dziecmy rodzina jak w polsce tu wielka nadzieje robia ci co pracy tu w kraju nei maja zobaczycie jak dzieci beda rodzilc pytanie istotne co dalej rodzi sie ubustwo niech rzad najpierw ludziom zapewni zaklady pracy da chleb ludzie sobie poradza a nie poprzez 500 zlotych na dziecko ja to zle widze

yyy

nastepna oferte pracy w niemczech znalazlem tez dobra stawke oferuja na polskie to 12 do 15 tysiecy złotych an miesiac tez skladam oferta nie bede robil za 900e w zakladach meisnych nie nei i glupot nie pisze jak tu probuje mnie okreslac szukasz to masz sa jeszcze platniejsze oferty 5tys e nawet nawigator lotniczy moze osiagnac 9tys e na miesiac takie pieniadze niemcy zarabiaja wiec uczyc sie niemieckiego

yyy

to nir posrednik polski co daje wam 4 e na godzine i 200t 0 200godzin w misiacu ledwo 1000e miesiecznei wyciagniecie niech sie w d u pe schowa prezes ja na jego somochody ni e bede pracowal ja musze miec swoja bryke i ty sam jeden z drugim obejzej sei za soba i sam mniej swoja bryke ty nie patrz na posrednikow ogarnij sie kolegą oni bryki zmieniaja ty za pie rr da las zi masz ciezkie gnaty i zapewnie kredyt bankowy we frankach a zone siasiaaaaaaaaa d uzywaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hi hi hi haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

yyy

ja sam zlozylem cv znalazlem ogloszenie wiecej placa bo 26,40 e na godzine plus 15e diety za kazdy przepracowany dzien praca 6 do 18 i 18 do 6 rano wiec na co mam czekac sa w niemczech platne zawody wiec kozystam z tego

yyy

no lekarze ze szpitali odchodza w tv podali jakd ado pracy do niemiec na dziendobry otrzymuja 4000 euro tak jest w dabrowie gorniczej we wroclawiu walbrzych poznan itd juz sie zastanawiaja co dalej robic czy zamknac szpital osrodki zdrowia tez nei maja lekarzy w lomzy tylko pielegniarka pozostala tez maja zlikwidowac ot taka polskosc ida tam gdzie jest kasa i kasa sie liczy

yyy

guzik prawda szwab to z ciebie facio ostatnio 200km dalej robilem od tunisu fryce nie lubia zadnego polaka ba w tym rejonie oddali szkole podstawowa z napisem rudolf hess ja sie pytam dlaczego im to nie przeszkadza ptali sie z kad pochodze mowie ze ze wschodniej polski nie nie pasuje jak z prus wschodnich to tak nawet przez 2 tygodnie na hotel sam podwozil w okolicy kirschundem nie uznaja nas polakow negatywnie nas widza ty facio ty mnie nie wyzywaj od szwabow ty sam zejdz an ziemie tez robilem w zakladach miesnych w neimczech praerob ty na 8godzin to 8tys sztuk a wtones ponad 20tys na szychte i wlasnie pofatygowalem sie odpisac bo wiele widzailem wiele slyszalem i mocno stapam, na ziemi niestety niemcy tak i jeszcze inaczej mowie spotkalem sie z tym wzgledem technologi niemcy wyprzedzili nas o 40 lat oni sami tak mowiea ba dodam do tego sam fryc mnei powiedzial z aduzo w polsce jest rencistow i administracji zla nieudolna gospodarka tego nei powinno byc ze wy polacy nie macie pracy do nas za robota jezdzicie itd to nie bzdury to neimiecka opiniea

yyy

jak widze to wy polacy nie umiecie pracowac myslicie ze kasa lezy na ulicy przeliczacie jeszcze przed wyjazdem ile zarobisz itd w rzezni tam trzeba za pier d allaaac tempo na you tubie widzialem ten zaklad caly proces technologiczny uboju rozbior wynik koncowy do wysokoskladowania w chłodni calkowita sterylna higena sprzatanie chemia dezynfekcja ciecie pila tarczowa kazdorazowo moczenie w srodku odkazajacym przed bakteriamy salmonella wiec nie narzekajcie wydajnosc 20tys sztuk an szychte na 8godzin ja w berlinie we fleisch 8tys zobaczcie 2,5 raza wiecej najwiekszy zakład w niemczech w europie wiec zastanowcie sie dobrze zanim pojedziecie jka umiesz dasz rade bedziesz pracowal jak nie to niestety won do polski tak niemcy mowie

yyy
@Bez Nicku 31.01.2016 12:34
Robiłem tam parę lat temu higiena to jest tylko jak się wchodzi na hale a póżniej można o niej zapomnieć.Ale widzę że ty jesteś...

w niemczech trwa karnawal karnawal ponizenia i nienawisci do polski zobacz kuriozalna instalacje na imprezie w diiseldorfiee nawe t tvp pokazywli to

XyZ
@yyy 27.01.2016 11:48
jak widze to wy polacy nie umiecie pracowac myslicie ze kasa lezy na ulicy przeliczacie jeszcze przed wyjazdem ile zarobisz itd...

Haha takich głupot jeszcze nigdy nie słyszałem ;) Ta cala ' higiena ' jest tylko wtedy gdy ma przyjść kontrola, byłem robiłem - codzienne bóle rąk pleców na mieszkaniach się skarżą ludzie na ciągłe bóle ale zarobić trzeba by jakoś żyć więc robią. Większość osób to osoby starsze które pracowały dawniej za lepsze pieniądze teraz się pozmienialo ledwo 1000eu na rękę za 200h miesięcznie - w Polsce będzie ciężko im znaleźć pracę ic więcej nigdy nie robili to zostają tu i sie zażynają Obóz pracy nic więcej Nie polecam nikomu ;)

kinia

Witam mój chłopak ze szwagrem wyjechali tam spodziewali się ze Beda musieli dużo pracować ale to co się tam dzieje to porażka okazuje się że wypłata jest dużo niższa a warunki mieszkaniowe tragiczne chociaż podobno mieszkanie mojego chłopaka bylo w porównaniu do innych dobre po swych dniach targania mięsa miał dość ale robił dalej nie narzekajac szwagier zachorował poniez jest tam niska temperatura to chcieli go wyrzucić ogólnie rzec biorąc współczuje ludzi a którzy tam pracują i. Nie mają już do czego wrócić . Naszczesci u nas skończyło się to zmiana pracy na lepsze powodzenia w pracy kochani

kinia

Witam mój chłopak ze szwagrem wyjechali tam spodziewali się ze Beda musieli dużo pracować ale to co się tam dzieje to porażka okazuje się że wypłata jest dużo niższa a warunki mieszkaniowe tragiczne chociaż podobno mieszkanie mojego chłopaka bylo w porównaniu do innych dobre po swych dniach targania mięsa miał dość ale robił dalej nie narzekajac szwagier zachorował poniez jest tam niska temperatura to chcieli go wyrzucić ogólnie rzec biorąc współczuje ludzi a którzy tam pracują i. Nie mają już do czego wrócić . Naszczesci u nas skończyło się to zmiana pracy na lepsze powodzenia w pracy kochani

Senar

Ludzie. Byłem tam w 2013 roku , dokładnie pół roku pracowałem pod okiem Kamila na dziale TK , później na SB , tak ciężko jeszcze nigdy nie robiłem , praca po 12- 15 godzin , w pyle , brudzie, krwi , bólu który towarzyszył wszystkim z którymi robiłem ,ludzie nie wytrzymywali , niektórzy zjeżdżali po 2 miesiącach , raz pamiętam jak stałem przy maszynie która wypuszczała Kebab , 13 godzin formowałem ręcznie mięso , z bólu płakałem ,nie chciałem tego 1000 euro + ciągłe krzyki przełożonych , biuro MS MEAT to najgorsze dziadostwo jakie widziałem , mieszkania to chlew, jak trafisz na porządnych ludzi to masz spokój , jeśli nie : masz przerąbane, kradzieże są na porządku dziennym . Wiele osób z którymi pracowałem znalazła sobie pracę w okolicznych miejscowościach które również zajmują się przetwórstwem mięsa , np. w Gutersloh. Tonnies odradzam. Szkoda Waszego czasu , a przede wszystkim zdrowia które mamy jedno .

yyy

bzdur nie pisz ja przez miech zarobilem 2700e a nie 800e jak pisz ajedz sprobuj

yyy
@Brygida 18.01.2016 18:39
Gdzie zarabiałeś te 2700e - na TUNISSIE???

bylem w innym zakladzie ok 200km dalej niestety jest taka kasa to nie 5e na godzine mialem 9e netto natomiast na cnc jka praktyke bym mial oferuja nawet 24e godzina to nie posrednicy polscy a wy sie czepiacie polskich szefow robicienna prezesa bryke nie dla sebie znasz jezyk pokaz co umiesz i masz kase

carni
@Brygida 18.01.2016 18:39
Gdzie zarabiałeś te 2700e - na TUNISSIE???

jestem ciekaw gdzie tyle zarabiasz na dziale chyba jako kierownik ja tam przerobiłem 5 lat i wyplata na rozbiorze wieprzowym to 1200-1300 euro

Alutka

Wiecie co,niestert ale zaczyna sie od zera,zeby cokolwiek w osiagnac,a jak sie nie chczyce pracowac tpracowac tych nie bd mial,najlepiej tylko lezec i pachkoniec,osobiscie mam tam faceta i nie narzeka,ciezko bo ciezko,ale jakos wytrzymuje,wszystko zalezy od zalezysoby indywidualnie. Da sie zarobic jak dla pary :-) warunki? Jak warunki,faceci przewaznie maja balagan,z tego co mi wiadomo to kobiety,pary i facecie w innych budynkach,zreszta czego mozna byloby sie spodziewac w zakładach miesnych. Niestety,to polska firma,ale na terenie Niemiec i trzeba jednak tych rygorystycznych zasad niemieckich przestrzegac.Tym bardziej,ze jest to firma na europe.pozdrawiam

yyy
@Alutka 14.01.2016 20:50
Wiecie co,niestert ale zaczyna sie od zera,zeby cokolwiek w osiagnac,a jak sie nie chczyce pracowac tpracowac tych nie bd mia...

bzdur nie pisz jak nie bylas nie pracowalas to nie wiesz i co p ,,,, ś ,,,,, chcesz wiedziec pasuje ci takie okreslenie jest to na codzien nie przyjemne epitety sa na kazdym kroku jak nie rozumiesz jezyka niemieckiego to i pracujesz i glupio sie usmiechasz patrzysz ze pare euro zostanie i finito tam zyc pracowac to nie takie kokosy jedz sobacz dopiero pisz

Brygida
@yyy 17.01.2016 09:33
bzdur nie pisz jak nie bylas nie pracowalas to nie wiesz i co p ,,,, ś ,,,,, chcesz wiedziec pasuje ci takie okreslenie jest t...

O CO CI CHODZI??że Alutki facet nie narzeka?? - przecież pisze wyraźnie ,,że jest mu ciężko- ale jakoś daje rade"- nie pojechał tam ,,leżeć i pachnąć" tylko do roboty- chyba wiedział przed wyjazdem ,ze jest tam harówka, i wcale nie ma wielkich zarobków -ale woli to - niż siedzenie w domu i czekanie aż mu ,,kaszka manna " z nieba spadnie!! - Brawo Alutka ,że masz faceta z jajami i nie płacze tylko pracuje .A inni wolą siedzieć i pić ,,za kuroniówkę" matki albo żony niż się wziąć do roboty .

daniel

Mam pytanie czy w Redzie ktos z was pracuje i gdzie jest polskie biuro

Lali
@daniel 09.01.2016 11:13
Mam pytanie czy w Redzie ktos z was pracuje i gdzie jest polskie biuro

(usunięte przez administratora) kamery w szatniach i toaletach przed kradzieżami. oszusywa na całej lini. Obejrzyj to , mnie zniechęcił kierowca busa , wywoził masowo z Redy schorowanych ludzi ,którzy opowiadali po drodze jaka tam jest praca w tej mordowni. drugie przez co zrezygnowałam z tej pracy były zarobki. W biurze w PL dowiedziałam się,że z nadgodzinami i premią dostanę na rękę 1000 euro. Żart??

prawda
@Lali 07.12.2016 20:37
(usunięte przez administratora) kamery w szatniach i toaletach przed kradzieżami. oszusywa na całej lini. Obejrzyj to , mnie z...

nie prawda. nie ma kamer na szatni i w ubikacjach. Nie wciskaj kitow

anonim

(usunięte przez administratora)

kkk

bzdur nie pisz nie pracujesz nie podpuszczaj ludzie sami ocenia

Eche

Rozpisalem sie na maxa i tego nie dodali ...

anonim

(usunięte przez administratora)

sanio

wejdz na ypu tube zobacz jak zapieprzaja polacy na rozbiorze w wenstenfels nie umiecie pracowac tam trzeba zapierdalac to cała przyczyna

Alex

Pracowałam tam 3 miesiące i uwierz mi, że czasem nei masz rąk do pomocy, a szef jak przyjdzie to robi rozpie*dol i cała organizacja leży.

Kasia

Pracowałam już w Niemczech dwa razy .. Nie doceniałam pracy 12 godzin czasami 14 w tamtej pracy w której pracowałam, uważałam że jest ciężko, Ale po tym co przeżyłam w tym AUSCHWITZ zaczelam doceniac tamtą prace , !! Ludzie nie wybierajcie sie tam to istne pieklo!!!!!!!!! pieklo wszedzie ! mam uraz na psychice i stwierdzilam ze wole siedziec za 1200 zl w Polsce jako kasjerka niz w tym chlewie i mordowni !! Polska jak Polska , ale chociaz jestem z rodzina i mam spokoj psychiczny. !!

Lechu

Praca jak praca,normalne ze rabia na kasie.Dziwne jest to,jak dlugo zony i mezowie w Polsce dalej beda wierzyc w milosc i wiernosc swoich polowek na kontraktach.Jeden wielki Bordel,kazdy ma partnerke,kazda ma partnera.To jest qurwa lipa jak mezaci sie tu lansuja na kawalerow lub rozwodnikow aby tylko robic bzyk,bzyk.Mezatki to inna sprawa.Salatke zrobia,wodeczke kupia,ze tak napisze ,tak rodzinnie mozna pobzykac.Normalne ze na wekend kazdy jedzie do domu.Ale to jest tylko wekend,.po powrocie na kontrakt ona lezy znowu goraca.

rach
@Lechu 06.12.2015 18:40
Praca jak praca,normalne ze rabia na kasie.Dziwne jest to,jak dlugo zony i mezowie w Polsce dalej beda wierzyc w milosc i wiern...

Lechu a gdzie pracujesz może w Weissenfels?

kkk
@rach 07.12.2015 10:09
Lechu a gdzie pracujesz może w Weissenfels?

wejdz na you tube zobaczysz jak pracuja rozbieracze miesa to nie polskie tempo moim zdaniem to zastanowcie sie co wy rsa pokazuje jak on potrafi na pile to obrzyna szynki zastanowcie sie co wy tam pokazujecie niemcy z was sie smieja i przez to sa niesmaski wsród polakow szanujacie sei to co zobaczylem to takiemu baranowi tylko pale wziasc i po lbie

Tadek

Praca dla zrozpaczonych pijaków ,kryminałów i menelstwo. Jest ich tam ok 90% ,osoby nie mające mózgu,nie znające praw języka itp dają się wykorzystywać ale szefostwu to na rękę jak przyjdzie pijany albo tak zapije że w ogóle nie będzie siły miał przyjść oni tylko na takich czekają i na tym żerują,gdyby większość stanowili normalni ludzie a nie patologia to nie było by tak żle a tak większość to patologia normalni świadomi są w mniejszości bez siły przebicia a to szefostwo wykorzystuje.

yyy

zaraz zaraz jakich argumentow ci brakuje ludzie jasno przejzyscie pisza co wiec szukach jedz zobacz i zarazem kup sobie bitet open powrotny bo mozesz nawet noca szybko zjechac warunki hotel 5 gwiazdkowy z sauna lokajem lufe na przywitanie hahaaa tyle zostalo napisane i jeszcze gdybasz pewnie nigdy nie pracowalo sie za granica

Asik

Witam, również odradzam pracy w tej firmie! Jest tak jak opisuje MarKar, Klachis, również przeżyłam to samo , dałam się namówić na tą prace było obiecywane wiele , ale było za przeproszeniem jedno wielkie gówno, które bym z przyjemnością wysmarowała na twarzy P.M... Po pierwszym dniu pracy miałam dość , w nocy nie wytrzymałam i poszłam z tam tond... Również pokryłam duże koszty z dojazdem i powrót !!!! Ale nie chce już ich widzieć ani o tym słyszeć ! Odradzam kobiety pracy.. Kierownik stoi za tobą , źle chwycisz nóż od razu WYJAZD! Również zgadzam się z tym Oświęcimiem , Identycznie jest tam !Sami faceci chlew i pijaństwo! Odradzam wszystkim tam pracy , bo uwierzcie , po pierwszym dniu , lub nocy na wet na pieszo wrócicie do domu !!

MarKar

Wyjechałam w poniedziałek rano do Firmy Tönnies Weißenfels a popołudniu już rodzina musiała po mnie i po koleżankę przyjechać.. Pan Maciej zwany w firmie wielki Boss obiecał stałą i dobrze płatną pracę oraz "hotel". Mieszkanie w którym miałyśmy mieszkać okazałą się straszną porażką.. Miałyśmy zamieszkać z czterema facetami w dodatku z pijakami po 50-ce,zero prywatności, pokój nie zakluczany,syf w całym mieszkaniu już nie wspominając o pokoju w którym miałyśmy mieszkać.Ściany obrzygane,łóżka osikane,na podłodze butelki po piwach,brak szafek na ubrania,zimno oraz nie przyjemny zapach w całym mieszkaniu.zero zainteresowania ze strony kierownictwa. NIE POLECAM TEJ FIRMY straciłyśmy swój czas, bardzo dużo pieniędzy oraz nerwy swoje i rodziny.

klachis
@MarKar 17.11.2015 22:06
Wyjechałam w poniedziałek rano do Firmy Tönnies Weißenfels a popołudniu już rodzina musiała po mnie i po koleżankę przyjechać.....

Wiem coś na ten temat. To jest Banda złodziei i nic więcej. Wzbogacają się na Polakach...Takie przepisy jak w tej firmie to chyba są wewnątrz zakładowe... bo co Pan M wyprawia z pracownikami to jest porażka...!!! Dziewczyny uważajcie i nie namówcie się na tą firmę, bo to jest Auschwitz. a wracając do kroku Kierownictwa to po prostu szok, aby nie umieć porozmawiać normalnie z ludźmi tylko podśmiechujki urządzać i niczym się nie interesować, Pan M miał wszystko w D...pie.! Nie interesowało Go nic. Kobiety "MarKar" jakie relacje Wy miałyście z Panem M? Bo według mnie był nie człowiekiem w stosunku i szacunku do Mnie, tylko był okrutnym chamem!!! Pozdrawiam i Odradzam ...

MarKar
@klachis 17.11.2015 22:23
Wiem coś na ten temat. To jest Banda złodziei i nic więcej. Wzbogacają się na Polakach...Takie przepisy jak w tej firmie to chy...

ZERO relacji z Panem Mackiem !!!! to jest zwykły CHAM nie człowiek... Pytając się go coś normalnie to burchał sobie i ze swoim kolegą zwanym Gienią się głupio śmiali z nas... Brak słów na tą firmę... ODRADZAM!!!!!

klachis

Witam. Wszystkich ostrzegam o Firmie Tönnies Weißenfels. Bardzo fałszywi ludzie, a w szczególności kierowniczek Pan M.. Dla Kobiet zero szacunku i wyrozumiałości. Rzucają na " ala hotele" jeśli to w ogóle można nazwać "ala hotelem- to meliny dla pijaków i więźniów". Kobiety uważajcie!!! Nie dajcie się na mówić na wyjazd do tej firmy bo Pan M dużo obiecuję a mało robi. a w rezultacie to traktuje jak psa!!!! Trafiłam do hotelu, gdzie mieszkali sami faceci, kuchnia i pokoje wyglądają jak speluna dla bezdomnych... Nikomu tego nie życzę, w nocy uciekałam!!!

Ami
@Ami 17.11.2015 22:57
Po prostu brak słów... na tą firmę i Pana Maciusia... Z całego serca mu życzę żeby mu wpadł w największe bagno...!!!...

Współczuć tylko Dziewczyną [MarKar] które straciły pewnie dużą sumę pieniędzy... teraz powinny się ubiegać o zwrot pieniędzy od Pana Maciusia za podróż którą musiały sobie zorganizować.... Powodzenia..

gosciu
@Ami 17.11.2015 23:05
Współczuć tylko Dziewczyną [MarKar] które straciły pewnie dużą sumę pieniędzy... teraz powinny się ubiegać o zwrot pieniędzy od...

a nie pisalem to nie tylko w tej firmie ale w wielu innych to samo ludzie glupot nie pisza sami widzicie jak jest pozdrawiammmmmmmmmmmmmmmmmm

Karolina

DSI GmbH & CO. KG kupferstrasse 11 A Rheda Wiedenbruck. Bardzo bym prosiła o opinie tej firmy... Był ktoś?

Poznanianka

Mój mąż jest tam drugi dzień,praktycznie odkąd wyjechał nie mam z nim kontaktu(nikły),wiem tylko,ze robi popołudniowa zmianę,która zaczyna się o 12 w południe,a kończy o 23.30,telefony mają pozamykane w szafkach,ale to normalka bo w Polsce też tak jest.Z negatywnych opinii,które tutaj wyczytałam bardzo dużo się zgadza.Mój mąż określił to jednym słowem Auschwitz-w pierwszy dzień dostali już w d... mój mąż mówił,ze nie moze ruszać rękoma(rozbieracz-wykrawacz)i nogi strasznie bolą,a mąż jest facetem silnym fizycznie,pracował już jako brukarz,budowlaniec,więc ciężkiej pracy się nie boi,acha jeśli ktoś nie dał rady,a chciałby wrócić to albo na własny koszt albo niestety musi wytrzymać tam 2 tygodnie,bo po 2 tygodniach autokar jedzie do Polski.Zastanawiam się czy męża nie będę musiała ściągać szybciej do domu. Nie zdążyłam zapytać o warunki mieszkalne,ale internetu nie ma,każdy musi załatwić sobie we własnym zakresie,tak samo nie wiem jak to wygląda z drogą do pracy,jak się dowiem to napiszę

sep

i znow dupa maryna oj plociuchy cos konkretnego to nikt nie odpisze dzieciaki do przedszkola wysłac i obgolic genetalia

sep

no podobno to sie nie wymydli a blondynek wiela jest hahaa no zarty zartamy rozlaka negatywnie wpływa pokusa jest niestety cos za cos baba chłopa przy dupie powinna miec powiem tak wolgarnie jak jechac to razem

robi

witam wszystkich tunisowców mam takie pytanie co sie stało ze zjechał yogi majster z korei ? co sie z nim dzieje ? pozdrawiam

76

Rajmund trzyma z Anka i chodzi do niej na kawki w godzinach swojej pracy. Nie jest wtedy dostepny dla pracownikow. Jego psim obowiazkiem jest poswiecenie tego czasu pracownikowi a nie kawka z kolezanka

Ja

Podam namiary na belgie praca do rzeznikow num tel( usunięte przez administratora )

Zostaw opinię o Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher - Kalisz Pomorski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher