EDWOOD

• Cicibór Duży
  • Cicibór Mały
  • Sławacinek Nowy

3. Opinie o pracodawcach Biała Podlaska
  5. Opinie o EDWOOD Sp. z o.o.

Opinie o EDWOOD Biała Podlaska

Nie przegap nowości o EDWOOD Sp. z o.o.!

POL-KRES EDWOOD

05.06.2020 14:03

KOLONIE DLA DZIECI 2020 - INFORMACJA

Otrzymaliśmy potwierdzenie, że organizator spełnia wszystkie wymogi wskazane
    w rozporządzeniu, dlatego realizacja obozu ma odbyć się bez zakłóceń, jednak

z ograniczoną liczbą uczestników max 60 osób.

Do dnia 16.06.2020 r. proszę o potwierdzenie lub wycofanie z uczestnictwa.
    W przypadku rezygnacji dużej liczby osób listę uzupełnimy o osoby z listy rezerwowej (można zgłaszać dzieci wcześniej nie zapisane)

NIEZBĘDNYM WARUNKIEM UDZIAŁU DZIECKA W/W OBOZIE W TERMINIE WCZEŚNIEJ USTALONYM BĘDZIE ZŁOŻENIE PRZEZ RODZICA OŚWIADCZENIA O ZAPOZNANIU SIĘ i AKCEPTACJI  wytycznych MEN, GIS i MZ dla organizatorów wypoczynku dzieci i młodzieży w 2020 roku.
    DOKUMENTY do pobrania w pok. nr 3 u Moniki Kuszneruk lub u innych osób w biurze (Tartak, Lotnisko, Sekretariat).
    Podpisane oświadczenia w kolejności zgłoszeń będą tworzyły NOWĄ listę dzieci na wyjazd. Przyjmujemy w 1 kolejności osoby już zapisane z wypełnionymi kartami kolonijnymi. Proszę pamiętać, że miejsc jest mniej niż zakładaliśmy więc nie należy zwlekać z deklaracjami.
    Bardzo proszę szczegółowo zapoznać się z wytycznymi, i dopiero po omówieniu ich z dzieckiem podjąć decyzję.

Lista ostateczna zostanie podana 17-18.06.2020 r.

pytania / zapisy - 605735550 – Monika Kuszneruk

W razie braku deklaracji odpowiedniej ilości osób zastrzegamy możliwość odwołania wyjazdu.

Wytyczne GIS, MZ i MEN dla organizatorów wypoczynku dzieci i młodzieży

Celem wdrażanych procedur jest:
     Wprowadzenie dodatkowych zabezpieczeń zmniejszających ryzyko zakażenia dzieci i młodzieży podczas pobytu na wypoczynku.
     Minimalizowanie ryzyka zakażenia poprzez wprowadzenie zrozumiałego regulaminu dla uczestników wypoczynku oraz ich rodziców/ prawnych opiekunów lub pełnoletnich uczestników chcących uczestniczyć w wypoczynku.
     Ograniczenie liczby kontaktów na terenie miejsca wypoczynku w ramach zabezpieczenia przed możliwym zakażeniem.
     Stosowanie się w miejscu wypoczynku do wymogów określających warunki bezpieczeństwa (m.in. opinia straży pożarnej, dopuszczenie obiektu do użyteczności publicznej).
     Kompleksowe działanie dostosowane do zaawansowania stanu epidemicznego.
    Wytyczne zostały podzielone na cztery części:
    I. Zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom podczas pobytu na wypoczynku.
    II. Zapewnienie bezpieczeństwa w miejscu wypoczynku.
    III. Procedury zapobiegawcze: podejrzenie zakażenia koronawirusem uczestników wypoczynku, kierownika, wychowawcy lub innej osoby, z którą zawarto umowę o pracę, umowę cywilno-prawną lub umowę wolontariacką dotyczącą wykonywania zadań podczas wypoczynku.
    IV. Procedury postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia u osoby mającej kontakt w ciągu ostatnich 14 dni z osobą zakażoną koronawirusem.
    I. Zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom podczas pobytu na wypoczynku
    Uczestnicy wypoczynku:

1. Są zdrowi w dniu wyjazdu, co poświadczają rodzice dziecka w pisemnym oświadczeniu o braku u uczestnika wypoczynku infekcji oraz objawów chorobowych sugerujących chorobę zakaźną.
    2. Nie zamieszkiwały z osobą przebywającą na kwarantannie i nie miały kontaktu z osobą podejrzaną o zakażenie w okresie 14 dni przez rozpoczęciem wypoczynku, co stwierdza się na podstawie oświadczenia rodziców dziecka, prawnych opiekunów lub pełnoletniego uczestnika wypoczynku. 3. Są przygotowani do stosowania się do wytycznych i regulaminów uczestnictwa związanych z zachowaniem dystansu społecznego (co najmniej 2 m) oraz przestrzeganiem wzmożonych zasad higieny.
    Rodzice/prawni opiekunowie uczestników wypoczynku:
    1. Udostępniają organizatorowi i kierownikowi wypoczynku numer telefonu lub inny kontakt zapewniający szybką komunikację.
    2. Zobowiązują się do niezwłocznego – do 12 godzin – odbioru dziecka z wypoczynku w przypadku wystąpienia u ich dziecka niepokojących objawów choroby (podwyższona temperatura, kaszel, katar, duszności).
    3. Osoby odprowadzające dziecko na zbiórkę lub do obiektu są zdrowe, nie mają objawów infekcji lub choroby zakaźnej, nie zamieszkiwały z osobą przebywającą na kwarantannie lub izolacji w warunkach domowych w okresie 14 dni przed rozpoczęciem wypoczynku.
    4. Jeżeli dziecko choruje na chorobę przewlekłą, mogącą narazić je na cięższy przebieg zakażenia, rodzic/prawny opiekun, ma obowiązek poinformować organizatora o tym fakcie na etapie zgłaszania udziału w wypoczynku w karcie kwalifikacyjnej uczestnika wypoczynku. To samo dotyczy pełnoletniego uczestnika wypoczynku. W przypadku występowania u uczestnika chorób przewlekłych konieczne jest dostarczenie opinii lekarskiej o braku przeciwwskazań zdrowotnych do udziału w wypoczynku.
    5. Należy zaopatrzyć uczestnika wypoczynku w indywidualne osłony nosa i ust do użycia podczas pobytu na wypoczynku.
    II. Zapewnienie bezpieczeństwa w miejscu wypoczynku
    Warunki zakwaterowania:

1. Wypoczynek może być organizowany tylko w obiektach, bazach i miejscach spełniających warunki bezpieczeństwa (m.in. opinia straży pożarnej, dopuszczenie obiektu do użyteczności publicznej).
    2. Obiekty, w których jest organizowany wypoczynek dzieci i młodzieży, powinny być przeznaczone tylko dla wypoczynku dzieci i młodzieży lub zawierać strefę do tego wyodrębnioną, zapewniającą ograniczenie kontaktu z osobami niebędącymi uczestnikami tego wypoczynku.
    3. Organizator zapewnia odpowiednią liczbę miejsc noclegowych przy założeniu, że w jednym pokoju lub namiocie są uczestnicy z tej samej grupy, w której prowadzi się zajęcia w trakcie wypoczynku, przy czym liczba osób zakwaterowanych w jednym pokoju nie może przekraczać 4 osób przy zachowaniu 4 m w. powierzchni noclegowej na 1 osobę.
    4. Organizator musi dysponować infrastrukturą obiektu/obozowiska umożliwiającą zapewnienie izolacji osobom z objawami wskazującymi na wystąpienie choroby, w tym w szczególności choroby zakaźnej. 5. Liczba uczestników przebywających w obiekcie w zależności od standardu obiektu musi być dostosowana i zapewniająca dystans społeczny podczas pobytu, w tym podczas prowadzenia zajęć.
    6. Dystans społeczny musi obowiązywać także przy korzystaniu z pionu sanitarnego.
    7. Zakwaterowanie uczestników w obiekcie powinno odbywać się na zasadzie wymiany turnusu, eliminując do minimum kontakt uczestników pomiędzy zmieniającymi się turnusami.
    8. Pomiędzy turnusami obiekt powinien być poddany dodatkowemu sprzątaniu i dezynfekcji powierzchni dotykowych – poręczy, klamek, blatów, włączników.
    9. Organizator wypoczynku zapewnia środki higieniczne w ilości wystarczającej dla personelu oraz uczestników wypoczynku.
    10. Należy zaopatrzyć osoby zatrudnione podczas wypoczynku w indywidualne środki ochrony osobistej, a także uczestników, jeżeli rodzice tego nie zapewnili. Organizator wypoczynku, na wypadek wystąpienia okoliczności zaostrzenia ryzyka, ma na wyposażeniu również dodatkowe środki w postaci nieprzemakalnych fartuchów z długim rękawem, przyłbic.
    11. Należy zapewnić stałą obecność lub możliwość natychmiastowej interwencji pielęgniarki lub ratownika medycznego lub lekarza.
    12. Należy przygotować regulamin uczestnictwa, który zawiera zasady bezpieczeństwa uwzględniające stan zagrożenia epidemicznego.
    13. Należy zaplanować bezpieczny sposób zakwaterowania uczestników wypoczynku według podziału przygotowanego przez organizatora i kierownika wypoczynku na grupy wychowawcze, bez gromadzenia się w jednym miejscu.
    14. Przed rozpoczęciem wypoczynku należy zorganizować szkolenie kadry wypoczynku z zakresu zachowania zasad bezpieczeństwa w okresie COVID19. Jeżeli jest to możliwe, szkolenie mogą prowadzić specjaliści ds. bezpieczeństwa i higieny pracy. Podczas szkolenia należy przestrzec przed dotykaniem dłońmi okolic twarzy zwłaszcza ust, nosa i oczu, zwrócić uwagę na unikanie komunikacji miejskiej w celu przemieszczenia się w czasie wypoczynku, dbanie o odporność, kondycję fizyczną, racjonalne odżywianie).
    15. Należy upewnić się, że pracownicy i uczestnicy wypoczynku mają zapewniony dostęp do miejsc, w których mogą myć ręce mydłem i wodą.
    16. Należy wymagać od kadry oraz uczestników wypoczynku regularnego i dokładnego mycia rąk wodą z mydłem oraz dezynfekowania ich środkiem do dezynfekcji (ograniczyć stosowanie środków do dezynfekcji w przypadku dzieci do 6. życia).
    17. Należy umieścić w widocznym miejscu dozowniki z płynem odkażającym przy wejściach do budynku oraz do pomieszczeń wspólnie użytkowanych.
    18. Należy zapewnić regularne napełnianie dozowników.
    19. Jeżeli kierownik wypoczynku otrzyma zalecenie od inspektora sanitarnego, należy wyznaczyć osobę do pomiaru temperatury uczestnikom oraz kadrze wypoczynku.
    Pomiaru temperatury dokonuje się za zgodą wychowawcy, innej osoby zatrudnionej podczas wypoczynku, rodzica/opiekuna prawnego, pełnoletniego uczestnika wypoczynku (honorowane może być oświadczenie otrzymane od rodzica przed rozpoczęciem wypoczynku).
    Wyżywienie:
    1. Organizacja stołówki/punktu zbiorowego żywienia powinna zapewniać zachowanie dystansu pomiędzy uczestnikami. Jeżeli jest to możliwe, przy stoliku powinni siedzieć uczestnicy jednej grupy wychowawczej i stosować wytyczne dla gastronomii.
    2. Rekomenduje się zmianowe wydawanie posiłków. Po każdej grupie należy dezynfekować blaty stołów i poręcze krzeseł.
    3. Wielorazowe naczynia i sztućce należy myć z dodatkiem detergentu w temperaturze min. 60° C lub je wyparzać.
    4. Stosować bezpieczny sposób przechowywania produktów, zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa i higieny żywienia.
    5. W kuchni, w miarę możliwości, należy zwiększyć odległość stanowisk pracy. Szczególną uwagę należy zwrócić na utrzymanie wysokiej higieny mycia i dezynfekcji stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych oraz sztućców.
    6. Do pracy w kuchni i stołówce mogą być dopuszczone tylko osoby zdrowe, które nie miały kontaktu z osobami podejrzanymi o zakażenie oraz nie mają infekcji.
    7. W przypadku korzystania z cateringu należy wymagać jednorazowych pojemników i sztućców.
    Transport uczestników:
    1. Dojazd na miejsce wypoczynku (kolonie, obóz) powinien odbywać się w formie dojazdu własnego lub transportem zorganizowanym (także transportem publicznym) zgodnie z obowiązującymi przepisami, w których mowa o ograniczeniach.
    2. Postój w trakcie transportu powinien być zapewniony w miejscach gwarantujących ograniczony do minimum kontakt z osobami trzecimi.
    3. Zbiórka przed wyjazdem powinna być zorganizowana w miejscu zapewniającym przestrzeń dla zachowania dystansu społecznego. Rodzice odprowadzający dzieci nie powinni wchodzić do autokaru.
    Założenia organizacyjne wypoczynku dzieci i młodzieży (kolonii i obozów lub innych form wypoczynku):
    1. Organizator zobowiązany jest do opracowania i przedstawienia uczestnikom i ich rodzicom/prawnym opiekunom szczegółowego regulaminu pobytu z zasadami higieny podczas wypoczynku.
    2. Organizator zapewnia przeszkolenie kadry wypoczynku w zakresie obowiązujących procedur. 3. Zaleca się, aby grupa uczestników wypoczynku liczyła do 12 osób (w przypadku dzieci do 10. roku życia) i do 14 osób (dzieci powyżej 10. roku życia). W przypadku kontynuowania pracy śródrocznej grupy uczestników z danej drużyny, świetlicy dopuszcza się inną liczebność.
    4. Organizator zapewnia stałą dostępność mydła, płynu dezynfekcyjnego oraz ciepłej wody do użytkowania na terenie obiektu. W pomieszczeniach sanitarnych wywiesza informacje (plakaty) o sposobie prawidłowego mycia i dezynfekcji rąk. Organizator zapewnienia sprzęt i środki niezbędne do zachowania czystości i stale monitoruje prace porządkowe na terenie miejsca wypoczynku.
    5. Należy ograniczyć odwiedziny uczestników przez osoby z zewnątrz (rodziców, dziadków).
    6. Personel kuchni i obsługi technicznej nie powinien kontaktować się z uczestnikami i kadrą wypoczynku poza niezbędnymi czynnościami.
    7. Organizator zapewnia stałą obecność pielęgniarki lub możliwość natychmiastowej konsultacji z pielęgniarką, ratownikiem medycznym lub lekarzem.
    8. Dostęp do termometru bezdotykowego oraz regularny pomiar temperatury uczestnikom wypoczynku i kadrze wypoczynku.
    9. Pomieszczenie umożliwiające natychmiastowe odizolowanie uczestnika lub kadry wypoczynku, u której wystąpiły objawy choroby.
    10. Zapewnienie szybkiego kontaktu z lekarzem w sytuacji wystąpienia objawów chorobowych, który zdecyduje o możliwości pozostania dziecka w miejscu wypoczynku lub konieczności niezwłocznego odebrania go przez rodziców lub prawnych opiekunów.
    11. Należy ograniczyć w obiekcie/obozowisku przebywanie osób z zewnątrz do niezbędnego minimum (z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego: m.in. osłony ust i nosa, stosowanie rękawiczek jednorazowych lub dezynfekcja rąk, dopuszczanie tylko osób zdrowych).
    12. W miarę możliwości nie należy angażować do prowadzenia zajęć z uczestnikami wypoczynku i innej kadry powyżej 60. roku życia. W przypadku występowania u kadry wcześniejszych chorób lub chorób przewlekłych konieczne jest dostarczenie opinii lekarskiej o braku przeciwwskazań zdrowotnych do pracy podczas wypoczynku.
    Realizacja programu:
    1. Program wypoczynku (np. kolonii, obozu) powinien być realizowany w miejscu wypoczynku lub w jego najbliższej okolicy, w miejscach zapewniających ograniczony kontakt z osobami trzecimi.
    2. Wyłączone z programu lub ograniczone do minimum powinny być wyjścia do miejsc publicznych, w tym zwiedzanie obiektów publicznych.
    3. Infrastruktura obiektu i sprzęt sportowy, pływający powinny być regularnie czyszczone z użyciem detergentu lub innych środków dezynfekujących.
    4. Minimalna przestrzeń do prowadzenia zajęć w pomieszczeniu nie może być mniejsza niż 4 m kw. na 1 osobę. 5. Z pomieszczenia do prowadzenia zajęć należy usunąć przedmioty i sprzęty, których nie można skutecznie uprać lub dezynfekować.
    6. Przybory sportowe i programowe należy dokładnie czyścić i dezynfekować.
    7. Sale do prowadzenia zajęć muszą być regularnie wietrzone, sprzątane i dezynfekowane.
    8. Organizacja zajęć musi uniemożliwiać bezpośrednie kontaktowanie się grup.
    9. Przebywanie na plażach i kąpieliskach ogólnie dostępnych powinno być zapewnione w sposób ograniczający bezpośredni kontakt z osobami trzecimi, np. przez wyznaczenie przestrzeni dla grupy.
    Higiena:
    1. Kadra i uczestnicy muszą regularnie myć ręce wodą z mydłem.
    2. Codzienne prace porządkowe wymagają dodatkowej dezynfekcji powierzchni dotykowych – poręczy, klamek, blatów, włączników.
    3. Należy zapewnić bieżącą dezynfekcję toalet.
    4. Prowadząc dezynfekcję, należy ściśle przestrzegać zaleceń producenta środka do dezynfekcji.
    Kadra wypoczynku dzieci i młodzieży:
    1. Wszystkie osoby zapewniające realizacje programu wypoczynku (w tym wychowawcy, instruktorzy, kadra kierownicza, kierowcy, obsługa obiektu) muszą być zdrowe, bez objawów infekcji lub innej choroby, w tym w szczególności zakaźnej, a w okresie ostatnich 14 dni przed rozpoczęciem turnusu nie zamieszkiwały z osobą przebywającą na kwarantannie lub w izolacji w warunkach domowych.
    2. Organizator zobowiązany jest przygotować i zapoznać kadrę wypoczynku z procedurą postępowania na wypadek podejrzenia zakażenia koronawirusem lub zachorowania na COVID-19 zgodnie z zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego. Zawsze w przypadku wątpliwości należy zwrócić się do właściwej powiatowej stacji sanitarno-epidemiologicznej w celu konsultacji lub uzyskania porady.
    3. Organizator zobowiązany jest zakwaterować kadrę w obiektach lub namiotach spełniających warunki bezpieczeństwa (opinia straży pożarnej, dopuszczenie obiektu do użyteczności publicznej).
    4. Umieścić w łatwo dostępnym miejscu numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej, służb medycznych.
    5. Przygotować ścieżki szybkiej komunikacji z rodzicami uczestników wypoczynku.
    6. Należy ustalić szybkie sposoby komunikacji kierownika wypoczynku z rodzicem i organizatorem wypoczynku, np. w przypadku sytuacji podejrzenia zakażenia lub wystąpienia jakichkolwiek komplikacji podczas pobytu na wypoczynku.
    7. Należy zabezpieczyć możliwość szybkiego uzupełniania kadry z kwalifikacjami w przypadku absencji z powodu choroby lub konieczności poddania się kwarantannie.
    III. Procedury zapobiegawcze: podejrzenie zakażenia koronawirusem u uczestnika, kierownika lub wychowawcy wypoczynku podczas wypoczynku
    1. Kierownik wypoczynku lub wskazana przez niego osoba w przypadku wystąpienia u uczestnika wypoczynku, kadry wypoczynku lub innego pracownika, w tym pracownika obiektu, w którym organizowany jest wypoczynek, niepokojących objawów sugerujących zakażenie koronawirusem, niezwłocznie odizoluje osobę w oddzielnym pomieszczeniu oraz skontaktuje się telefonicznie z lekarzem, ze stacją sanitarno-epidemiologiczną, oddziałem zakaźnym, a w razie pogarszania się stanu zdrowia zadzwoni pod nr 999 lub 112 i poinformuje o możliwości zakażenia koronawirusem.
    2. Zaleca się ustalenie miejsca, w którym ma przebywać osoba, u której wystąpiły niepokojące objawy sugerujące zakażenie koronawirusem, oraz przeprowadzenie dodatkowego sprzątania, zgodnie z procedurami zakładowymi oraz zdezynfekowanie powierzchni dotykowych (klamki, poręcze, uchwyty).
    3. Bezwzględnie należy zastosować się do zaleceń Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie dodatkowych działań i procedur związanych z zaistniałym przypadkiem.
    4. Kadra wypoczynku, sprawująca opiekę nad uczestnikami wypoczynku, powinna zostać poinstruowana przez organizatora o procedurze postępowania w przypadku podejrzenia wystąpienia zakażenia koronawirusem na wypoczynku, w tym o konieczności powiadomienia stacji sanitarno-epidemiologicznej.
    5. Kadra wypoczynku, sprawująca opiekę nad uczestnikami wypoczynku, jest zobowiązana powiadomić kierownika wypoczynku oraz rodzica/opiekuna prawnego dziecka o każdym niepokojącym symptomie zaobserwowanym u uczestnika wypoczynku.
    6. Zaleca się bieżące śledzenie informacji Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministra Zdrowia, dostępnych na stronach https://gis.gov.pl/ lub https://www.gov.pl/web/koronawirus/, a także obowiązujących przepisów prawa.
    IV. Procedury postępowania w przypadku podejrzenia u osoby z zewnątrz zakażenia koronawirusem
    1. Ustalenie listy osób obecnych w tym samym czasie co osoba z zewnątrz i zalecenie stosowania się do wytycznych Głównego Inspektora Sanitarnego dostępnych na stronie gov.pl/web/koronawirus/ oraz https://gis.gov.pl/odnoszących się do osób, które miały kontakt z zakażonym.
    2. Dokładne zdezynfekowanie przestrzeni, w której przebywała zakażona osoba z zewnątrz (ze wskazaniem, że nie mamy pewności, czy w momencie świadczenia usługi dana osoba była już zakażona), oraz zdezynfekowanie rzeczy, które były wykorzystywane w trakcie wizyty.
    Załączniki – instrukcje:
     mycia rąk https://gis.gov.pl/zdrowie/zasady-prawidlowego-mycia-rak/
     dezynfekcji rąk https://gis.gov.pl/aktualnosci/jak-skutecznie-dezynfekowac-rece/
     prawidłowego zdejmowania maseczki https://gis.gov.pl/aktualnosci/jak-prawidlowo-nalozyc-i-zdjac-maseczke/
     prawidłowego zdejmowania rękawiczek https://gis.gov.pl/aktualnosci/koronawirus-jak-prawidlowo-nalozyc-i-zdjac-rekawice/

OŚWIADCZENIE

JA NIŻEJ PODPISANY(A) OŚWIADCZAM, ŻE ZAPOZNAŁEM(ŁAM) SIĘ Z WYTYCZNYMI GIS, MZ I MEN DLA ORGANIZATORÓW WYPOCZYNKU DZIECI I MŁODZIEŻY I ŚWIADOMY(A) OGRANICZEŃ Z TYM ZWIĄZANYCH WYRAŻAM ZGODĘ NA UDZIAŁ MOJEGO DZIECKA (DZIECI) (podać imiona i nazwiska)

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

W WYPOCZYNKU NA OBOZIE LETNIM

OSTRZYCE-KASZUBY W DNIACH 31.07-07.08.2020

Maro

11.08.2020 00:20

(usunięte przez administratora)Z roku na rok coraz gorzej się pracuje, ludzie odchodzą, a nikt nie wyciąga żadnych wniosków i konsekwencji wobec ludzi zarządzających… większość kompetentnych ludzi już zwolnili lub sami odeszli jak widzieli co się dzieje i z kim trzeba pracować... Niestety brak kompetencji przełożonych zniechęca... Jeśli ktoś szuka porządnej, uczciwej firmy, której zależy na pracowniku i ukształtowaniu jego kompetencji, to niestety nie ta firma. Tu liczy się wyciskanie ostatnich soków z zatrudnionych i co za tym idzie cięcie kosztów na pracownikach. Wypłaty są słabe a premie przewijają się tylko w miejskich legendach. Polecam firmę tylko osobom, które chcą wyrobić dniówkę bez konieczności zapoznawania się z wiedzą - tutaj jest to możliwe :) Generalnie w firmie pozostają osoby bez większych horyzontów finansowych i ambicjonalnych. Jest to odpowiednie miejsce dla ludzi którzy zatrzymali się sto lat za murzynami i nie przeszkadza im polityka firmy pod nazwą CEBULA, która tutaj akurat kwitnie puszczając szczypiorek pod sam sufit :)
    KaKa

12.08.2020 15:52

Maro, coś Ci się pomieszało. Jeżeli przychodzisz do pracy, aby "wyrobić dniówkę" i nawet nie przejawiasz chęci "zapoznania się z wiedzą" (stąd wiesz, że "tutaj jest to możliwe") - to o premii możesz tylko marzyć i słuchać "w miejskich legendach". Jaka praca, taka płaca - proste. Może to nie "brak kompetencji przełożonych" nie "ukształtowało" Twoich kompetencji - może Ty zwyczajnie nie nadążasz i stąd tak niefrasobliwie wystawiasz opinie na temat polityki firmy i ludzi nią zarządzających - zastanów się nad tym. Życzę Ci powodzenia w nowej pracy, abyś bardziej zaangażował się w jej wykonywanie, a nie bujał w obłokach i snuł fantastyczne wizje na temat Twojego ulubionego warzywka:)
    tomek

15.07.2020 20:22

Jak wygląda praca na produkcji? Są teraz przyjęcia?

16.07.2020 09:05

Praca w systemie dwuzmianowym: I zmiana - 7.00-15.15 II zmiana - 15.30-23.30 Aktualnie poszukujemy operatora wózka widłowego i dozorcy.

30.05.2020 16:01

Edwood mam pytanie czy znalazla by sie praca dla mnie?? Mam uprawnienia na sownice, wuzki widlowe, ukonczone szkolenia bhp, informatyczne i jezykowe. Posiadam prawo jazdy kat. B,C.

03.06.2020 13:16

Witam, Nie mamy u siebie suwnic. Proszę o przesłanie CV na adres [email protected] lub osobiście ul. Łomaska 86, 21-500 Biała Podlaska. Na pewno się odezwiemy.
    Michał

30.05.2020 07:17

Mam pytanie odnośnie godzin pracy i przerw ,czy ktoś może mi powiedzieć jak to wygląda?
    ruda

01.06.2020 09:18

praca na dwie zmiany: I - 7.00-15.00; II - 15:30-23:30 przerwy po 5/20/5 minut: I - 9.00; 11.00; 13.00; II - 17.00; 19.00; 21.00
    aga

23.04.2020 17:50

super podejcie do pracowika to trzeba kochac
    Niko

09.03.2020 12:02

Czy potrzeba operatora na ładowarki teleskopowe ?

09.03.2020 12:04

Proszę złożyć swoje CV - możemy mieć pewną propozycję.

24.01.2020 13:49

Jaki dress code obowiązuje w POL-KRES EDWOOD?
    KSD

23.02.2020 07:12

Na produkcji standard to garnitur, na wyższych szczeblach chodzą we frakach.
    Abcdefg

13.09.2019 14:45

Witam. Prosiłbym bardzo o podanie przybliżonych stawek na rękę dla operatora wózka jezdniowego podnośnikowego. Z góry dziękuję.
    wózkowy

03.10.2019 13:28

Hmm... no wszystko na legalu, ubezpieczenie itp Teraz widziałem, że Multisport wprowadzają jeszcze :-)
    qq

08.01.2020 20:57

A jak jest w goworku? Wam powinni jakieś szkolenia zrobić, jak zagadywać ludzi na goworku tak, żeby nie odczuli tego jako robota robotów moderatorów. Fatalnie to wychodzi, nie mówię, że Pani ale ogólnie. No chyba, że to serio robot po słowach kluczowych zadaje pytania.
    Mariusz

13.09.2019 05:17

Straszna i napięta atmosfera, słabe zarobki. Kołchoz. Hałas, chaos, szaleństwo, ciężka praca. .
    Kołchoz

16.08.2019 11:32

Nie Polecam
    Zbyszek

14.08.2018 00:11

Witam. Jak wyglądają płace w firmie? Jaka jest stawka dla operatora wózka widłowego?
    Ninfoman

05.10.2018 12:21

Dostaniesz 15zl jeśli jesteś ogarnięty i sprytny.
    Zbigniew

14.08.2019 15:54

Na rękę?

05.08.2019 10:39

Ile można zarobić na produkcji w edwoodzie na rękę ?
    Łukasz

22.07.2019 13:18

w edwodzie pracuej juz 3 lata i nei narzekam. wiadomo, trzeba pracowac ale jedna z neiwielu firm w bialej gdzi ezawsze wypłata jest na czas! i do tego umowa o prace! w ktorej firmie macie kolonie dla dzieci??
    Pająk

10.07.2019 07:05

No i co z tym Lotniskiem będzie. Kto ma tam pracować?. Został Cielak który się trzyma dzięki spowiedzi do Tatka. A on ma w nosie, produkcję i ludzie są zdani na siebie. Poprzedni majstrowie, też nie chcieli z nim pracować ale tatko go trzyma...jak święta krowę.

21.07.2019 10:59

Dopóki tatko nie zrozumie ze trzeba się go pozbyć -bo to on dziala na szkodę . Gdyby zostali ci co odeszli było by tam zarzadzanie ( a rządzenie)- między tymi stwierdzeniami jest zasadnicza różnica. Na pewno parę osób wróciło by gdyby nie było tam...- każdy na odejście to tatkowi mówi .
    koras

23.06.2019 16:54

To firma gdzie dzisiaj masz prace jutro jej nie masz musisz (usunięte przez administratora) bo inaczej wylecisz :) kolesiostwo gorsze od Policji
    Myśliciel

07.03.2019 18:19

Ustalona krajowa stawka za godzinę pracy jest 14,70 a w POL-KRESie pracownicy mają różne stawki .Jeden ma 11zl a drugi 13zl nie wiem od czego to zależy. Pytam się czy to jest zgodne z prawem jeżeli za godz.jest 14,70.
    Radzio_BP

08.03.2019 09:48

Co Ty opowiadasz za durnoty.... Nikt nei zarabia mneij niż prawo przewiduje..... JAk się starasz to jeszcze premię dostaniesz.
    nnnnn

19.03.2019 14:31

chyba ze kablujesz
    Sigel

16.03.2019 20:15

Kto tam jest u was kierownikiem na lomaskiej Hala 2 zbycho jeszcze ?
    Sisoki

03.02.2019 15:01

Czy poprawiło się coś na lotnisku? Czy nadal cymbaly kierowniki?
    amoreek

20.02.2019 07:01

w tej Firmie ,pracownika traktuje sie jak kogoś gorszego. Zwalnia sie na zasadzie "jkedna Pani drugiej Pani powiedziała cos na bani .
    Myśliciel

07.03.2019 18:50

Nic sie nie poprawiło a jeszcze jest gorzej. Nie ma szacunku dla pracownika ,kierownicy podejmują złe decyzje a zwalaja wszystko na pracownika.Spaceruja po hali jak na wybiegu ,a pracownik musi sam podejmować decyzje co ma robić. Bo jak się zapytasz to jest jeden krzyk albo śmiech.

12.01.2019 20:19

Kto tam jest kierownikiem jakaś kobieta prawda to oraz jak ma na imię?
    Janusz

01.10.2018 14:04

Jestem zaproszony na spotkanie na wózki widłowe, czego mogę się spodziewać? Testują na spotkaniu? Podpowiedzcie coś :D
    Rad_EK

15.10.2018 15:44

Spotykasz się na początku z Panią od rekrutacji, ona pokazuję Ci halę itp opowiada co i jak, zadaje dużo pytań ale też dużo opowiada o zasadach pracy. Jak się jej spodobasz to masz spotkanie z szefem, jak jemu się spodobasz to Cię biorą ;-) sprawdzą Cię pierwszego dnia..... przynajmniej u mnei tak było, bo nie możesz jeździć bez umowy, szkolenia bhp czy uprawnień. Mi zajęło tydzień żeby obczaić co i jak, teraz sobie radzę chociaż łatwo nie było na początku

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EDWOOD?

Kontakt - EDWOOD Sp. z o.o.

Łomaska 86 21-500 Biała Podlaska

NIP:5372010871

Branża główna: Przemysł drzewny i papierniczy

Mirko

22.03.2018 19:32

Miałem zamiar zacząć pracować w tej "renomowanej" firmie. Ale po przeczytaniu tych opinii nie wiem czy to ma w ogóle jakiś sens. Dodam że mam 21 lat i najprawdopodobniej będę tam odwalał najgorszą robotę... Więc pytanie do was. Czy warto podjąć pracę w tej firmie, czy może lepiej poszukać czegoś innego i sobie darować?

27.03.2018 17:26

Masz w zupełności rację- też byłem i widziałem i też że środka Polski i też szybko jak się tylko zorientowałem ucieklem i nie polecanej firmy nikomu.
    Życzliwy

08.10.2018 12:09

Powinien Pan zostać dyrektorem banku. Lepsze pieniądze i godziny też. Lekka praca ogólnie.
    Anka_T

11.09.2018 12:08

Pracuje tu już 3 lata i powiem Wam jak jest. Trzeba pracować i już :-) Jeśli ktoś uczciwie pracuje, nie obija się to ma tu dobrze. Kasa zawsze na czas; widzimy, że co raz mamy nowych klientów więc spokojni jesteśmy o ciągłość zleceń czyli naszej pracy. Dajemy radę, co nie dziewczyny z Łomaskiej? :D

21.08.2018 16:31

@Peterson, czy to oznacza, że można wraz z pracodawcą negocjować warunki zatrudnienia w tym wysokość wynagrodzenia? Duże znaczenie ma nabyte doświadczenie? Proszę Cię o wypowiedź, będzie ona z pewnością wzięta pod uwagę przez osoby zastanawiające się nad rozpoczęciem współpracy z POL-KRES EDWOOD.
    Peterson

22.08.2018 08:48

no a jak myślisz.... Jak się dogadasz z Edkiem taką masz pensję ale z tego co się orientuję to podobne wynagrodzenia ludzie mają na podobnych stanowiskach. Wiadomo, że jak przychodzi koleś ledwo co po zawodówce to dostaje najniższą.... trzeba go nauczyć fachu, dyscypliny! Jak masz już doświadczenie w branży, coś umiesz, masz uprawnienia to inna gadka hehe
    Kkkk

27.05.2018 17:45

Witam a orientuje się ktoś może jak wygląda sytuacja z wynagrodzeniem ? Jaka jest płaca np dla nowego pracownika?
    Peterson

14.08.2018 11:12

Co by nie mówić, to w edwood pensja jest świętością! Zawsze na czas - dzieki Bogu! A płaca to chyba zależy od tego co umiesz kolego...

14.08.2018 07:23

Słyszeliście w ostatnim czasie coś na temat planowanych lub aktualnie prowadzonych rekrutacji w POL-KRES EDWOOD? W sieci nie natknęłam się na żadną informację na ten temat. Czy istnieje możliwość aplikowania spontanicznego do firmy? Proszę Was o zabranie głosu w tej kwestii.
    Stefan_Looootnisko

14.08.2018 11:10

Koleżanko, dużo ogłoszeń jest na olx na pracowników na produkcję a ostatnio widziałem, że szukali kierowcę na wózki widłowe.... A z tego co wiem, jak dobrze się porozmawia to na inne stanowiska też jest szansa. Na lotnisku jest nowa dziewczyna która zajmuje się rekrutacją więc najlepiej pewnie do niej się zgłosić ;-)

27.06.2018 09:02

Czy ktoś z pracowników chciałby napisać na wątku o POL-KRES EDWOOD, tartak w sposób merytoryczny i prawdziwy? Pamiętajcie, że takie wypowiedzi pomagają dużej liczbie osób.
    nikolas

04.07.2018 12:28

Bywa ciężko, właściciel potrafi być trudny, ale to wszystko jest do przejścia. Firma ciągle się rozwija, inwestuje w nowe technologie, zdobywane sa nowe rynki na całym świecie, co zapewnia stabilność. Pracodawcy myślą przyszłosciowo, chcą sami wyszkolić nowych pracowników, starając się o uruchomienie nowego profilu w zawodówkach i, co bardzo ważne, zapewniają środki dydaktyczne, odpłatne praktyki ect. Największymi hejterami sa osoby, które nie potrafią poprawnie skleic jednego zdania, nie wspominając już o poprawnej ortografii. Jeżeli ktoś bierze pod uwagę takie oceny, to może faktycznie niech szuka zatrudnienia w innej firmie. Tutaj pracuje ok 400 osób i przychodzenie do pracy po alkoholu, bezczelne kradzieże, wizyty policjantów, bo ktoś coś przeskrobał jest codziennością. Ludzie są nieodpowiedzialni: właściwie wszystkie wypadki są spowodowane nieuwagą lub głupotą ludzką. Szefostwo wykłada ogromne pieniądze na stworzenie bezpiecznych warunków pracy. Do tego dodatki, kolonie, dopłaty do koncertów, spektakli, bony... Czy wy myślicie, że to wszystko jest tylko z funduszu socjalnego? Niech jeden z drugim najpierw sprawdzi ile godzin szefowie spędzają w pracy, jak często walczą o pracownika, jaką opieką otaczają pracowników i ich rodziny po wypadkach, a dopiero później zacznijcie ich rozliczać.
    Piotr

02.07.2018 07:17

Witam, pracuje ktoś na łomaskiej z chotylowa bądź piszcząca lub zalesia ?
    Cezary

10.05.2018 19:54

Podpowiedzcie jaka jest atmosfera w pracy, jakie zarobki?

22.05.2018 04:38

Czytaj, przybądź, doswiadcz, odczuj na własnej skórze wtedy zdobędziesz odpowiedź .
    Pracownik zwykly

03.05.2018 09:50

Z tego co czytam to ten cyrk przeważnie dzieje się na lotnisku , na lomaskiej pracuje już kilka lat i nie spotkałem się z taką sytuacja żeby Szefcio kogoś wyzywal od idiotow (nie przymnie) ale podobno takie sytuacje były. Każdy dopatruje się tylko winny po stronie właściciela zakładu ale nie oszukujmy się ile to osób w tym zakładzie po prostu leci w ..uja więc potem nie dziw się jeden z drugim ze dostajecie ochrzan. Kto chce zarobić to zarobi wiadomo wiąże się to z obecnością w każdą sobotę Ale może bez przesady korona wam z głowy nie spadnie. Po zakladajcie własne firmy i zobaczysz że wtedy pracujesz 24/h 7 dni w tygodniu , zastanawiasz się czy zdążysz z terminem czy ludzie przyjdą czy materiał dojedzie czy nic się nie zepsuje. Przy zarządzaniu Tak duża firma stres jest nie do opisania więc trochę zrozummienia się należy ale jak to typowy Janusz tylko narzekać że jest źle za mało płacą za dużo roboty.
    Tonik

15.04.2018 17:46

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?
    TAKTAK

16.04.2018 12:05

Jak najbardziej jest duża ilość plusów pracy w Firmie EDWOOD. Pobory 100% na czas, dofinansowanie kabaretów koncertów, bezpłatne kolonie dla dzieci pracowników, bony przedświąteczne, etc. Firma dynamicznie się rozwija i daje gwarancję stabilnego zatrudnienia - o ile ktoś naprawdę chce pracować. Myślę że zdecydowana większość negatywnych opinii pochodzi od osób, które nie mają dużego doświadczenia/porównania z innych zakładów pracy.

17.04.2018 04:31

Placa na czas to obowiązek pracodawcy, dofinansowania z funduszu socjalnego , praca jak to na produkcji jest ciężko bo to produkcja , ale szacunek dla pracownika to całkiem cos innego.,, debile, idioci , nieudacznicy ,,, te slowa sa zbędne - kazdy zasługuje na odrobine szacunku
    Alex

13.04.2018 20:22

Jak tam panowie poprawiło się coś w tej firmie?

15.04.2018 16:30

W tej firmie nic się nie zmienia - chyba że rotacja pracownika który traci zapał i chęci........... Ale wiele zakładów poszukuje personelu więc prace znajdują bardzo szybko
    top

26.03.2018 21:18

Jeżeli nawet część wpisów, to zwykłe trollowanie, to jednak nie ma w internecie drugiej firmy o tak paskudnej reputacji. Właściciela nie czepiajcie się, bo on w zakładzie stanowi prawo, także prawo moralne. Nie wam oceniać jego zachowanie. Macie wolny wybór i pozwólcie niech losy firmy i jej zarządzających potraktuje rynek. Czas i Wieczność dokonają sprawiedliwej oceny. Trollowanie, to metoda, którą stosują, także państwa, w celu spowodowania chaosu lub upadku rządów. Choć jest to ohydne, to bywa skuteczne, dlatego żale wyjaśniajcie u siebie w zakładzie.
    Max Colonko

08.03.2018 00:59

Tatko robi podchody do uchodźców za płotu, bo nikt nie chce pracować w tak renomowanej firmie. Trzeba zasuwać i jeszcze raz zasuwać. Kierownik tylko straszy ,,,,,,,,,,,ze jak nie pasuję to za bramę. Dno, zero szacunku dla pracownika, bałagan. Praca dla wyjątkowo zdesperowanych ludzi i... zagranicznej, taniej siły roboczej. Kierownictwo to przydupasy z lotniska nie znają się zupełnie na pracy. Kierownik Tadek Z. został w czasach PRL z legitką czerwonej gwiazdy i ten jego ogon Kazek dobrali się do pary. Z takim podejściem jak te kur... maja to Polska zawsze będzie sto lat za murzynami.

14.03.2018 19:53

Dobra ksywka Faktycznie ludzie pelni nadziei , werwy, zapalu, wiedzy i siły do działania- a już po miesiącu widać że nic nie będzie z obietnic - odchodzą zawiedzeni i zniesmaczeni a my ciągle tkwimy w tych mrzonkach aż po kokarde.
    gacek

15.03.2018 01:46

Pierwszy raz słyszę zajebiaszcze ksywki dla Tadka - czerwona gwiazda, Kazika - ogon i Alberta- cielak. Trafione ksywy w 10tkę, dużo można się dowiedzieć czytając lekturę do snu na tym portalu :)
    Strugacz

05.03.2018 05:14

Witam pracuję w Edwoodzie zaledwie kilka miesiące ale już na tyle wystarczająco długo aby mieć tej firmy dosyć,to co przez te kilka miesiące widziałem w tej firmie to jak traktują pracowników z długim stażem tak nigdzie wcześniej takiego traktowania nie widziałem a naprawdę mam już ładnych parę lat pracy za sobą,przede wszystkim absurdem jest to żeby takiemu doświadczonemu pracownikowi od lat żałować podwyżki o głupią złotówkę ale wymagań i obowiązków coraz to więcej,żadnego stażowego nawet mu nie dają, a to co najgorsze to Ukraińców lepiej traktują niż Polaków,Polak chce zmienić stanowisko to usłyszy że na jego miejsce za bramą czeka setka chętnych,ukrainiec pójdzie zagadać że mu jest za ciężko to na drugi dzień robi już na innym stanowisku,ukrainiec bubli na robi to żadnych konsekwencji nie poniesie,Polak buble zrobi i na dzień dobry ma zabraną premię czasem nawet na 3 miesiące.Ja osobiście po urlopie wiosennym do tej firmy już nie wracam,ktoś zapyta dlaczego po urlopie ano dlatego że mam już wycieczkę wykupioną i szkoda było by nie jechać a po powrocie do Polski to już wszystko jedno będzie mi ale w Edwoodzie mnie nie ujrzą a swoją drogą urlopy na przełomie kwietnia /maja to istny cyrk ale tak bywa kiedy to związków zawodowych nie ma.
    barabasz

09.03.2018 21:19

Pracownik nie masz prawa decydować o swoim urlopie, ponieważ w tym obozowisku pracy nie ma kto walczyć o prawa pracownicze z tego względu że w tej firmie nie było nie ma i nie będzie nigdy związków zawodowych co jak na taką dużą firmę i dwudziesty pierwszy wiek jest totalnym absurdem,Ja osobiście również po urlopie zamierzam się zwolnić pomimo kilku lat pracy w tym obozowisku.W myśl przepisów połową twojego urlopu dysponuje zakład a druga ty jak wszystkim wiadomo w tym obozowisku tego przepisu nie stosują i czasem w połowie roku możesz już nie mieć urlopu,myslę że takie grupowe zwolnienie się kilku osób od razu konkretnie w nich uderzy i da im trochę do myślenia,byle tylko za 3 miesiące nikt nie zaczął się wycofywać,a i koledzy ze wschodu też z czasem oleją tą firmę. Wtedy może przejrzą na oczy i Edek po prostu sie obsra.

07.03.2018 15:40

Przypominam wszystkim że zgodnie z panującym na forum regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin) obowiązuje na forum zakaz ujawniania danych osobowych innych osób, komentarze w których znajdują się informacje pozwalające na zidentyfikowanie kogokolwiek mogą być usunięte z wątku. @Strugacz - próbowaliście prowadzić z kierownictwem jakieś rozmowy na temat tego jak traktowani są pracownicy? Czy widzisz w firmie jakieś pozytywne aspekty, dzięki którym mógłbyś zarekomendować zatrudnienie tam innym osobom?

07.03.2018 16:31

Szefostwo niczego nie słucha, jak myślisz dlaczego każdy nowy kierownik odchodzi - bo nie może nic zmienić, bo to co było obiecywane staje się nie wykonalne bo blokowane jest przez system PRL ( ma być po staremu bo zmiany są niepotrzebne ).
    Kicikici

07.03.2018 21:10

Zgadzam się w 100% z powyższą opinią. Każdą skargę, prośbę o choćby zmianę grupy kierownictwo traktuje z przymrużeniem oka. Mam na myśli mobbing w czystej postaci, nie mówię tu o mobbingu że strony szefostwa, bo to zupełnie inny temat (również ma on tu miejsce), ale mobbing w relacji pracowniczej. Nowy albo się dostosuje, do tego jak mu brygada zagra, albo do końca swojego pobytu gra rolę służącego dla starszej stażem załogi.Nie zakład ma problem tylko Ty młody naiwny pracowniku. Pełny zapału i entuzjazmu, chcący się czegoś nauczyć człowiek przegrywa na starcie z popieprzona hierarchią pracowniczą w firmie Edwood. Ktoś tu porównał zakład do Obozu Auschwitz. Racja. Brakuje tylko aby Pan z nazwiska U. albo S. smagał niezdyscyplinowanych batem. Zakład potrzebuje reform od wewnątrz, w tym wewnętrznego trenera, który spokojną i merytoryczną rozmową da powód pracownikowi do skutecznej produktywności. Dalej trzymam kciuki!!!
    Hehe

04.03.2018 16:57

Program trzysta plus fajny a reszta jak inni napisali :p

04.03.2018 18:01

Za 3 mc. Bez dnia urlopu bo jak weźmiesz 1 dzien to tak jakbys mial na żądanie. Tatko nie toleruje urlopu i niepracowania w soboty ( a soboty już przy podpisaniu umowy każą Ci zaakceptować, tak jak podpisywać się za jakimiś ustawami aborcyjnymi itp gdzie z góry jest ustalone że wszyscy mają opowiedzieć się tak jak tatko chce)

04.03.2018 19:57

Nikt nie zmusza do pracy - każdy ma prawo wyboru pracodawcy i pracy ( a nie zasiłku na który inni pracownicy musza sie złożyć-( bo jak wiesz żadne państwo nie posiada własnych pieniędzy)) A zarobki faktycznie mizerne
    zdzichu

23.02.2018 15:54

Na lotnisku jest cyrk za darmo :) Codziennie z utęsknieniem czekamy na występ szefuncia, który wpada z całym impetem na hale trzepie się po łbie, wyrywa resztę farbowanych włosów i odp...dala pierwszego majstra na zakładzie Albercika od wózka oraz resztę załogi zarządzającej :P Najgorsze we wszystkimi ze nie pilnują nawet jakości jabłek ;( Ostatniego czasu trafiają się same zgnite i poobijane. Albercik się cieszy bo zabierze jabłka i wykarmi swoje krowy na gospodarce. Trochę nas martwi fakt ze ceny biletów na kabaret idą z naszej comiesięcznej premii. Wrażenia niezastąpione za które nie zapłacisz nawet mastercard :)

04.03.2018 09:43

Prawda jest że EDWARD jednym pomaga niby bezinteresownie a potem ich gnoii na hali jak pieski i wie że nikt mu nie odszczeknie bo kupił mu stół i inne meble, albo da na jakieś leki. Je żeli komus się nie podoba to droga wolna. Ci co odeszli ( zwlaszcza kadra ) to widać ze mieli jeszcze odrobine rozsadku i szacunku do samych siebie. Ale naprawdę nikt tu nikogo na siłę nie trzyma.
    Alfred

04.03.2018 14:36

Masz racje firma wiecznie szuka Kierownika/Mistrza Produkcji nie dla tego że się rozwija, nie dla tego że pracownicy są kiepscy (przez firmę przewinęło się wielu dobrych i mądrych ludzi, niestety niedocenionych), tylko dlatego, że ludzie gdy zetkną się z realiami pracy w tej firmie po prostu dziękują.
    Absolwent

26.02.2018 09:11

Może ktoś się orientuje, czy jest teraz nabór do pracy na stanowiska w dziale kontroli jakości, optymalizacji lub technologii? Jak się pracuje w firmie? Ostatnio trochę narzekaliście, czy są jakieś zmiany? Warto starać się o pracę w firmie?
    Edzio

03.03.2018 10:59

Ktoś pytał tutaj o działy,mistrzów, kierowników oraz ich kwalifikacje...otóż w tej firmie takowi nie istnieją. Kierownik zakładu nawet nie umie odpalic komputera ( kazać mu zrobić coś w office to poci się jak pedo.il w sklepie z zabawkami) zna się na wyliczaniu rękawic :P Są tylko osoby pełniące owe funkcje,wybrani nierzadko przez kolesiostwo. Wiedza jaką powinno cechować się owe towarzystwo stanowi rzecz drugorzędną, ponieważ winę za wszelkie niedociągnięcia, niedopatrzenia, czy też wadliwe produkty ponosi zwykly szary pracownik,reszta umywa ręce.Nie ma złych pracowników , są tylko zle zarządzające nimi osoby z czasów komuny. Jak przyjdzie nowy kierownik z pomysłami to go gnębią, bo chce zmienić ich system zarzadzania z PRL. W tym zakładzie liczy się tylko orka i przy okazji dostaniesz kilka ch..ów, deb..iłów, młotów, baranów itp. W realu przekonasz się ze opinie z portalu to w 80% prawda i będziesz chciał jak najszybciej zmienić pracę. Takie sa realia jak masz twardą (usunięte przez administratora) i zero ambicji to aplikuj.
    informacja

28.01.2018 21:28

Witam mam pytanko zastanawiam się nad pracą w Edwood na stanowisko kierownik produkcji. Powiedzcie jak wygląda praca biurowa. Czy są szanse rozwoju? Mam na myśli szkolenia, formy dofinansowania nauki, itp. Czy takie stanowisko również podlega premiowaniu? Dlaczego odeszło tylu kierowników? Kierownicy Albert i Marcin R to rodzina prezesa ? Jak tam wygladają zarobki ewentualny okres próbny i później stała umowa itp jak tam z przerwą i czy wogóle takie są ?chodzi mi o stan rzeczywisty a nie to co "powinno być" (jest to dla mnie dość istotne)
    Kicikici

15.02.2018 23:16

Słychać w Twojej wypowiedzi jakby kumoterstwo albo powinowactwo z Albertem.... Przypuszczam, że sam Albert pierwszy Majster na zakładzie, to pisał???? życzę całemu Zakładowi ogarniętej kadry kierowniczej, a panu E. spokojnego odpoczynku na wypracowanej już dawno EMERYTURZE. 5!

16.02.2018 15:43

Też tak sądzę . Biedne lotnisko- ale cóż na wszystko trzeba czasu.
    Spiderman

12.02.2018 21:43

Co mogę powiedziec . Pracowałem juz w kilku firmach i moge powiedzieć że jest w Ed_woodzie ,tak jak wszędzie .Na pewno na plus jest to że nigdy nie było opóznień w wypłacaniu wynagrodzenia. Co jeszcze ? Uważajcie na Ukraińców którzy chca pożyczyć pieniądze, bo pózniej jest problem z odzyskaniem swojego własnego szmalu . Zamiast tego wymigują się od oddania kasy i jeszcze awanturują się .Taka k.....a wdzięczność.Mamy na lotnisku takiego jednego skurczybyka , metr pięćdziesiąt w kapeluszu.Biedny uchodzca wojenny z Donbasu, skromny , uczciwy , prawdomówny, pracowity , szybki jak błyskawica i wogóle nie leniwy..Taki mały ukraiński kombajn do jabłek , ktore Edek daje załodze zimą .He he he !
    Jacek

14.02.2018 16:57

ale on pracuje na lisach

Zostaw merytoryczną opinię o EDWOOD Sp. z o.o.