POL-KRES EDWOOD, tartak

Biała Podlaska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 112 ocen.

Opinie o POL-KRES EDWOOD, tartak

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POL-KRES EDWOOD, tartak

placek

Lubię Placki

Tonik

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Pajak
@TAKTAK 16.04.2018 12:05

Placa na czas to obowiązek pracodawcy, dofinansowania z funduszu socjalnego , praca jak to na produkcji jest ciężko bo to produkcja , ale szacunek dla pracownika to całkiem cos innego.,, debile, idioci , nieudacznicy ,,, te slowa sa zbędne - kazdy zasługuje na odrobine szacunku

Alex

Jak tam panowie poprawiło się coś w tej firmie?

Pajak
@Alex 13.04.2018 20:22

W tej firmie nic się nie zmienia - chyba że rotacja pracownika który traci zapał i chęci........... Ale wiele zakładów poszukuje personelu więc prace znajdują bardzo szybko

Mirko

Miałem zamiar zacząć pracować w tej "renomowanej" firmie. Ale po przeczytaniu tych opinii nie wiem czy to ma w ogóle jakiś sens. Dodam że mam 21 lat i najprawdopodobniej będę tam odwalał najgorszą robotę... Więc pytanie do was. Czy warto podjąć pracę w tej firmie, czy może lepiej poszukać czegoś innego i sobie darować?

Pajak
@Byłem i widziałem... 26.03.2018 19:08

Masz w zupełności rację- też byłem i widziałem i też że środka Polski i też szybko jak się tylko zorientowałem ucieklem i nie polecanej firmy nikomu.

top

Jeżeli nawet część wpisów, to zwykłe trollowanie, to jednak nie ma w internecie drugiej firmy o tak paskudnej reputacji. Właściciela nie czepiajcie się, bo on w zakładzie stanowi prawo, także prawo moralne. Nie wam oceniać jego zachowanie. Macie wolny wybór i pozwólcie niech losy firmy i jej zarządzających potraktuje rynek. Czas i Wieczność dokonają sprawiedliwej oceny. Trollowanie, to metoda, którą stosują, także państwa, w celu spowodowania chaosu lub upadku rządów. Choć jest to ohydne, to bywa skuteczne, dlatego żale wyjaśniajcie u siebie w zakładzie.

Max Colonko

Tatko robi podchody do uchodźców za płotu, bo nikt nie chce pracować w tak renomowanej firmie. Trzeba zasuwać i jeszcze raz zasuwać. Kierownik tylko straszy ,,,,,,,,,,,ze jak nie pasuję to za bramę. Dno, zero szacunku dla pracownika, bałagan. Praca dla wyjątkowo zdesperowanych ludzi i... zagranicznej, taniej siły roboczej. Kierownictwo to przydupasy z lotniska nie znają się zupełnie na pracy. Kierownik Tadek Z. został w czasach PRL z legitką czerwonej gwiazdy i ten jego ogon Kazek dobrali się do pary. Z takim podejściem jak te kur... maja to Polska zawsze będzie sto lat za murzynami.

gacek
@kret 09.03.2018 12:53

Pierwszy raz słyszę zajebiaszcze ksywki dla Tadka - czerwona gwiazda, Kazika - ogon i Alberta- cielak. Trafione ksywy w 10tkę, dużo można się dowiedzieć czytając lekturę do snu na tym portalu :)

Strugacz

Witam pracuję w Edwoodzie zaledwie kilka miesiące ale już na tyle wystarczająco długo aby mieć tej firmy dosyć,to co przez te kilka miesiące widziałem w tej firmie to jak traktują pracowników z długim stażem tak nigdzie wcześniej takiego traktowania nie widziałem a naprawdę mam już ładnych parę lat pracy za sobą,przede wszystkim absurdem jest to żeby takiemu doświadczonemu pracownikowi od lat żałować podwyżki o głupią złotówkę ale wymagań i obowiązków coraz to więcej,żadnego stażowego nawet mu nie dają, a to co najgorsze to Ukraińców lepiej traktują niż Polaków,Polak chce zmienić stanowisko to usłyszy że na jego miejsce za bramą czeka setka chętnych,ukrainiec pójdzie zagadać że mu jest za ciężko to na drugi dzień robi już na innym stanowisku,ukrainiec bubli na robi to żadnych konsekwencji nie poniesie,Polak buble zrobi i na dzień dobry ma zabraną premię czasem nawet na 3 miesiące.Ja osobiście po urlopie wiosennym do tej firmy już nie wracam,ktoś zapyta dlaczego po urlopie ano dlatego że mam już wycieczkę wykupioną i szkoda było by nie jechać a po powrocie do Polski to już wszystko jedno będzie mi ale w Edwoodzie mnie nie ujrzą a swoją drogą urlopy na przełomie kwietnia /maja to istny cyrk ale tak bywa kiedy to związków zawodowych nie ma.

barabasz
@Strugacz 05.03.2018 05:14

Pracownik nie masz prawa decydować o swoim urlopie, ponieważ w tym obozowisku pracy nie ma kto walczyć o prawa pracownicze z tego względu że w tej firmie nie było nie ma i nie będzie nigdy związków zawodowych co jak na taką dużą firmę i dwudziesty pierwszy wiek jest totalnym absurdem,Ja osobiście również po urlopie zamierzam się zwolnić pomimo kilku lat pracy w tym obozowisku.W myśl przepisów połową twojego urlopu dysponuje zakład a druga ty jak wszystkim wiadomo w tym obozowisku tego przepisu nie stosują i czasem w połowie roku możesz już nie mieć urlopu,myslę że takie grupowe zwolnienie się kilku osób od razu konkretnie w nich uderzy i da im trochę do myślenia,byle tylko za 3 miesiące nikt nie zaczął się wycofywać,a i koledzy ze wschodu też z czasem oleją tą firmę. Wtedy może przejrzą na oczy i Edek po prostu sie obsra.

Dorota

Przypominam wszystkim że zgodnie z panującym na forum regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin) obowiązuje na forum zakaz ujawniania danych osobowych innych osób, komentarze w których znajdują się informacje pozwalające na zidentyfikowanie kogokolwiek mogą być usunięte z wątku. @Strugacz - próbowaliście prowadzić z kierownictwem jakieś rozmowy na temat tego jak traktowani są pracownicy? Czy widzisz w firmie jakieś pozytywne aspekty, dzięki którym mógłbyś zarekomendować zatrudnienie tam innym osobom?

Kicikici
@Pajak 07.03.2018 16:31

Zgadzam się w 100% z powyższą opinią. Każdą skargę, prośbę o choćby zmianę grupy kierownictwo traktuje z przymrużeniem oka. Mam na myśli mobbing w czystej postaci, nie mówię tu o mobbingu że strony szefostwa, bo to zupełnie inny temat (również ma on tu miejsce), ale mobbing w relacji pracowniczej. Nowy albo się dostosuje, do tego jak mu brygada zagra, albo do końca swojego pobytu gra rolę służącego dla starszej stażem załogi.Nie zakład ma problem tylko Ty młody naiwny pracowniku. Pełny zapału i entuzjazmu, chcący się czegoś nauczyć człowiek przegrywa na starcie z popieprzona hierarchią pracowniczą w firmie Edwood. Ktoś tu porównał zakład do Obozu Auschwitz. Racja. Brakuje tylko aby Pan z nazwiska U. albo S. smagał niezdyscyplinowanych batem. Zakład potrzebuje reform od wewnątrz, w tym wewnętrznego trenera, który spokojną i merytoryczną rozmową da powód pracownikowi do skutecznej produktywności. Dalej trzymam kciuki!!!

Hehe

Program trzysta plus fajny a reszta jak inni napisali :p

Pajak
@Edopolonia 04.03.2018 18:00

Nikt nie zmusza do pracy - każdy ma prawo wyboru pracodawcy i pracy ( a nie zasiłku na który inni pracownicy musza sie złożyć-( bo jak wiesz żadne państwo nie posiada własnych pieniędzy)) A zarobki faktycznie mizerne

zdzichu

Na lotnisku jest cyrk za darmo :) Codziennie z utęsknieniem czekamy na występ szefuncia, który wpada z całym impetem na hale trzepie się po łbie, wyrywa resztę farbowanych włosów i odp...dala pierwszego majstra na zakładzie Albercika od wózka oraz resztę załogi zarządzającej :P Najgorsze we wszystkimi ze nie pilnują nawet jakości jabłek ;( Ostatniego czasu trafiają się same zgnite i poobijane. Albercik się cieszy bo zabierze jabłka i wykarmi swoje krowy na gospodarce. Trochę nas martwi fakt ze ceny biletów na kabaret idą z naszej comiesięcznej premii. Wrażenia niezastąpione za które nie zapłacisz nawet mastercard :)

Alfred
@Pajak 04.03.2018 09:43

Masz racje firma wiecznie szuka Kierownika/Mistrza Produkcji nie dla tego że się rozwija, nie dla tego że pracownicy są kiepscy (przez firmę przewinęło się wielu dobrych i mądrych ludzi, niestety niedocenionych), tylko dlatego, że ludzie gdy zetkną się z realiami pracy w tej firmie po prostu dziękują.

były

Przepracowałem w tej firmie za długo i niestety mogę potwierdzić negatywne opinie o niej. Pracowników się tam nigdy nie szanowało. Jak przychodził nowy pracownik to jego szef wyzywa od hu... młotów, baranów itp. i jego załoszne pomysły tylko spowalniały produkcję. Jedyna słuszna decyzja to wywalenie z lotniska na pysk kabla kierownika Marcina R. barana nie z tej zmiemi zero wiedzy na temat produkcji tylko na wszystkich donosił zeby utrzymac się w firmie. Albercik od wuzka kolejny przedłuzacz żeby Edek wiedział ile na maszynach przerobilismy materiału klasy A na jego patyki . Nowe laski kierowniczki tez nie maja pjecia jakiegokolwiek o produkcji. U szefa posłuch mają tylko tzw. włazidupy najczęściej nie mający zielonego pojęcia o specyfice produkcji w tej firmie a kierownik zakładu również pociotek ojca założyciela. Zero szacunku dla pracownika. To nie te czasy ze straszy sie pracownika. Jakim trzeba byc kretynem by straszyc pracownika zwolnieniem bo nie przyjdzie w sobote. PORZADANY PRACODAWCA niestety nigdy nim nie bedziecie skoro ma takich ludzi na stanowiskach kierowniczych zreszta juz chyba na to za pózno,bo opinia jest o was straszna. Zniszczyła was kadra która myslala ze cale zycie bedzie mogla pomiatac ludzmi a teraz w innych czasach nie potrafia juz sie odnalezc w nowej dla nich sytuacji. Nie polecam tej firmy nawet największemu wrogowi.Dlatego spieroliłem z tego łagru!!!!!!!

sedzia
@Marcin R. 26.01.2018 15:08

Po tym wpisie kapusiu potwierdziłeś ze donosiłeś. Masz jeszcze czelność pozdrawiać pracowników, którym du..pe odrabiałaś i kasę od Edka za to brałeś. Po twarzy było widać, ze śmierdziało konfidentem na kilometr. Oby jak najmniej takich konfitur w zakładdzie.!!!

Absolwent

Może ktoś się orientuje, czy jest teraz nabór do pracy na stanowiska w dziale kontroli jakości, optymalizacji lub technologii? Jak się pracuje w firmie? Ostatnio trochę narzekaliście, czy są jakieś zmiany? Warto starać się o pracę w firmie?

Edzio
@Absolwent 26.02.2018 09:11

Ktoś pytał tutaj o działy,mistrzów, kierowników oraz ich kwalifikacje...otóż w tej firmie takowi nie istnieją. Kierownik zakładu nawet nie umie odpalic komputera ( kazać mu zrobić coś w office to poci się jak pedo.il w sklepie z zabawkami) zna się na wyliczaniu rękawic :P Są tylko osoby pełniące owe funkcje,wybrani nierzadko przez kolesiostwo. Wiedza jaką powinno cechować się owe towarzystwo stanowi rzecz drugorzędną, ponieważ winę za wszelkie niedociągnięcia, niedopatrzenia, czy też wadliwe produkty ponosi zwykly szary pracownik,reszta umywa ręce.Nie ma złych pracowników , są tylko zle zarządzające nimi osoby z czasów komuny. Jak przyjdzie nowy kierownik z pomysłami to go gnębią, bo chce zmienić ich system zarzadzania z PRL. W tym zakładzie liczy się tylko orka i przy okazji dostaniesz kilka ch..ów, deb..iłów, młotów, baranów itp. W realu przekonasz się ze opinie z portalu to w 80% prawda i będziesz chciał jak najszybciej zmienić pracę. Takie sa realia jak masz twardą (usunięte przez administratora) i zero ambicji to aplikuj.

informacja

Witam mam pytanko zastanawiam się nad pracą w Edwood na stanowisko kierownik produkcji. Powiedzcie jak wygląda praca biurowa. Czy są szanse rozwoju? Mam na myśli szkolenia, formy dofinansowania nauki, itp. Czy takie stanowisko również podlega premiowaniu? Dlaczego odeszło tylu kierowników? Kierownicy Albert i Marcin R to rodzina prezesa ? Jak tam wygladają zarobki ewentualny okres próbny i później stała umowa itp jak tam z przerwą i czy wogóle takie są ?chodzi mi o stan rzeczywisty a nie to co "powinno być" (jest to dla mnie dość istotne)

Pajak
@Kicikici 15.02.2018 23:16

Też tak sądzę . Biedne lotnisko- ale cóż na wszystko trzeba czasu.

Spiderman

Co mogę powiedziec . Pracowałem juz w kilku firmach i moge powiedzieć że jest w Ed_woodzie ,tak jak wszędzie .Na pewno na plus jest to że nigdy nie było opóznień w wypłacaniu wynagrodzenia. Co jeszcze ? Uważajcie na Ukraińców którzy chca pożyczyć pieniądze, bo pózniej jest problem z odzyskaniem swojego własnego szmalu . Zamiast tego wymigują się od oddania kasy i jeszcze awanturują się .Taka k.....a wdzięczność.Mamy na lotnisku takiego jednego skurczybyka , metr pięćdziesiąt w kapeluszu.Biedny uchodzca wojenny z Donbasu, skromny , uczciwy , prawdomówny, pracowity , szybki jak błyskawica i wogóle nie leniwy..Taki mały ukraiński kombajn do jabłek , ktore Edek daje załodze zimą .He he he !

Jacek
@Spiderman 12.02.2018 21:43

ale on pracuje na lisach

szop

Wiadomo, że ilu pracowników tyle opinii i raczej nikt nie napisałby złych słów o firmie w której nie czułby się szanowany, potrzebny i przede wszystkim dobrze wynagrodzony za to co robi. Jest to robota na przeczekanie zimy . Potwierdzam opinia na rejonie straszna. Jedynie dobra opinie mogą wysuwać mistrzowie, kierownicy w lotniska co chca się wybielic i inni co nic nie robią A mają dobre siano. Każdy widział ze po swojej zmianie z lotniska Albert i Marcin czesto bywali gościami Edka na Łomaskiej. Sraja nawet do swojego gniazda na kolegów po fachu. Kolesiostwo, układziki i rąbanie sobie (usunięte przez administratora) na wzajem na lotnisku to już standard. Szkoda że dyrektorem tego zakładu nie jest Lenin bo na pewno na swych podwładnych mówił by to co kiedyś już powiedział "pożyteczni idioci ". pozdrowienia dla załogi z Łomaskiej. AMEN

Jasia

Majsterka zlotniska wielce pani R nawet niewie jakie palety zbija sie ile ona materialu zmarnowala zeby szef wiedzial i zobaczyl zawsze pilnowala zeby edek niewpad jak pzerabia sie material to zmija na dyrektora stara sie dziewczynom takie kalesony pokupwala ze popranu podloge wcierac stopery pzeszkadzaly potrafi sfoih zmienikuw wstawic sla szefa bo moze jakies meble mowe kupi jej i da awas dla mezulka i jej????

Pajak
@basaba 09.02.2018 15:23

Nie no trochę przesadzasz z tym dicenianiem przez szefa i z tym Albertem jako świetnym fachowcem , ale też jestem zdania że jak ktoś nie chce to niech odejdzie a nie szkaluje. Ci co odeszli mieli do tego prawo i oni akurat nic na ten temat nie smaruja, podjęli decyzję bo im nie pasowało i tyle a inni siedzą i szukają dziury w całym.

zrebak

Zapraszam do pracy zarobki genialne idzie zarobic na imprezy i alkohol, Szef jest czlowiekiem moze bardzo nerwowym ale za to ma wielkie serce. A mnie się podoba młoda kierowniczka z lotniska.tylko czy poszła by zemną na kawkę :)

FILIP

Dokładnie jak powyżej. Czysty wyzysk człowieka. Stanowczo odradzam pracy w tym obozie. Nie jest tak kolorowo jak wam mówią. Brak wykwalifikowanej kadry zarządzającej. Tak to jest szczera racja Edwood tylko wyniszcza ludzi tyranie przy stole nie masz ochoty ani siły na cokolwiem w domu nie masz siły zeby sie zajać własnym dzieckiem tam jest tylko wyzysk i orka w tej firmie nikt nie chce juz pracowac ludzie uciekaja stamtąd bo praca tam grozi kalectwem za te smieszna minimalna krajowo na którą trzeba cieżko orać a kierownictwo oraz cala administracja chodza z rekoma w kieszeni i smieja sie z roboli co na nich oraja a tych kierowników stary zmienia jak rękawiczki. W tamtym roku uciekło 6 nowo zatrudnionych kierowników. Dziś sie boisz, a za rok jeśli wytrzymasz, o ile wytrzymasz, będziesz już tylko przeklinać to miejsce. Bez względu na to gdzie trafisz, na którą halę, i który idiota będzie kazał ci zwracać sie do siebie szefie !!!

FILIP

Witam serdecznie wszystkich. Znalazłem ofertę pracy jako kier. produkcji, aczkolwiek po przeczytaniu powyższych komentarzy trochę się odechciewa aplikować... Widzę natomiast, że od dłuższego czasu nie pojawiają się żadne wpisy? Czyżby atmosfera w pracy się poprawiła? Będę wdzięczny za pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam

Kicikici
@FILIP 09.01.2018 14:04

Do odważnych świat należy. Jeśli masz dużo mentalnych sił w nadmiarze i jeśli praca w STRESIE nie jest Ci obca to próbuj.

gucio2232

Chory zakład pracy ;) ;) nie polecam !!!! ;)

PRACOWNIK
@gucio2232 02.10.2017 22:25

KIEROWNIKA TRZEBA ZMIENIĆ ...NIE POLECAL

Biały murzyn

Pracuję w tym tartaku od kilku lat, praca jest ciężka, zwłaszcza w okresie zimowym, materiał zamrożony nieraz przysypany śniegiem. Ale do czego zmierzam... tutaj człowiek się nie liczy w drodze do zysku, zwłaszcza pod ostatnim kierownikiem Z. Kozłowskim, za byle co urywa po godzinie, nie zna się na produkcji tartaku to nadrabia przesadzoną dyscypliną i takimi tekstami bez świadków " jeżeli panu zależy na pracy to proszę przyjść do pracy w sobotę na drugą zmianę ". Za jego rocznej kadencji były dwa śmiertelne wypadki na terenie zakładu, właśnie takie poganianie mechanika słowami " ile będziesz si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tą fadromą "...człowiek w zdenerwowaniu odkręcił nie ten zawór co trzeba i kleczcze go zgniotły... Szefunio ma jedną odpowiedz - jak nie pasuje droga wolna...ale gdzie pójdą ci ludzie.... podstawówkę ledwo ukończył, zawodówkę albo skończył albo nie... pięćdziesiąt parę lat na karku, jak go opieprza to tylko głowę opuści i milczy... reszta to młodzież taka co tu robi a rozgląda się za inną pracą, najlepiej za granicą..Zarobki są też żałosne w porównaniu do roboty, taki nowy co przyjdzie to bierze prawie to samo co kilkuletni operator....tyle dobrego że są płacone w całości i na czas.

fff
@Biały murzyn 14.12.2016 11:19

Dwa śmiertelne wypadki? Najpierw dowiedz się jaka była ich przyczyna, a dopiero później pisz bzdury! Typowa roszczeniowa postawa - przyszedłem do was do pracy, więc bądźcie mili i rozłóżcie mi dywan pod nogami. Dobry pracownik zawsze zostaje tutaj doceniony, a jak ktoś sie obija, kradnie, kłamie to niestety, ale musi się liczyć z ostrzejszą krytyką lub zwolnieniem. Właściciel pomaga ludziom, wyciąga ich z uzależnień, pomaga cały rodzinom, nie zostawia ludzi samym sobie.

Kicikici

Jeśli masz serce z kamienia i zadek z żelaza to miejsce idealne dla Ciebie przyszły pracowniku. Licz się z tym, że nie spotkasz się ze zrozumieniem. Jedyny plus to że jest to jeden z niewielu uczciwych pracodawców w tym regionie. Płaca na czas i dobry socjal. Reszta zależy od Ciebie. Każdy Majster musi mieć coś z fallusa żeby się w tym zakładzie utrzymać, więc nie licz na jakąkolwiek pobłażliwość że strony kierownictwa. Ręka rękę myje, a i mnóstwo życzliwych karierowiczów się tu znajdzie, więc uważaj wyrażając się w jakikolwiek sposób o tym miejscu pracy.

Zostaw opinię o POL-KRES EDWOOD, tartak - Biała Podlaska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POL-KRES EDWOOD, tartak