EDWOOD

• Cicibór Duży
  • Cicibór Mały
  • Sławacinek Nowy

3. Opinie o pracodawcach Biała Podlaska
  5. Opinie o EDWOOD Sp. z o.o.

Opinie o EDWOOD Biała Podlaska

Nie przegap nowości o EDWOOD Sp. z o.o.!

asdsfv

28.07.2025 14:17

Pracuję w Edwood już od kilku lat. Na produkcji tempo bywa szybkie, ale da się to ogarnąć trzeba się przyzwyczaić do rytmu i warunków. Firma docenia jak ktoś się stara ,a stawki zależą od stanowiska i doświadczenia. Duży plus za to, że wypłaty są zawsze na czas. Z czasem docenia się też dodatki- różne benefity. Jak ktoś ma trochę technicznego zmysłu i chce się czegoś nauczyć to można tu sporo wynieść z pracy przy maszynach i całym procesie produkcji.
    Zbyszek

02.11.2022 13:55

Wśród kluczowych cech osobowościowych poszukiwanych u kandydatów jest zmysł techniczny, chęć do pracy, dokładność i sumienność w wykonywaniu zleconych zadań. Operator maszyn produkcyjnych musi posiadać szeroką wiedzę na temat maszyn, ich zastosowania, sposobu ich obsługi, a jeszcze lepiej gdy potrafi wykonywać drobne naprawy i opanować ich oprogramowanie. W podstawowe informacje i umiejętności wyposaży cię szkoła oferująca kierunki mechaniczne. Nic jednak nie zastąpi doświadczenia zawodowego, dzięki któremu na pewno zyskasz dodatkowe punkty w oczach pracodawcy.

06.05.2022 11:39

Umowa o prace jest za najniższą krajową, pięć dni w tygodniu od pn-pt. Soboty i niedzielę oddzielnie na umowę zlecenie. Są dobrowolne ale jak się nie przyjdzie to krzywo patrzą. Roboty jest ale niema komu robić. Ludzie uciekają stąd masowo. Robota nie należy do lekkiej. Hałas, kurz, niewolnicze tempo i tylko 20 min przerwy przez cały dzień pracy. A wspomnę że latem w hali jest ponad 40stopni. Ciepło bucha od maszyn i blaszany dach nagrzewa się jak żelazko. Ogólnie praca nie dla kobiet.
    Ewelina

24.02.2022 12:12

Nie można narzekać, płaca na czas, wczasy pod gruszą są, urlop jak potrzebujesz też dostajesz, kolonie dla dzieciaków, dofinansowania do różnych imprez w mieście, nie wspomnę o integracji (imprezy odbywają się raz w roku, sponsorowane prawie w całości przez Szefa). Są tu tacy, którym Szef pomógł w sferze prywatnej, czy to zdrowie (pomógł dostać się do specjalistów, niejednego zawiózł na wizytę i nic nie oczekuje w zamian), czy w domu, kiedy potrzebowali np. opału, nie odmawiał pomocy. Wniosek jest taki, że jak chcesz pracować i robisz to jak trzeba, to w potrzebie też możesz próbować poprosić o pomoc.

Jwp

16.02.2026 18:56

Pracowałem tam nie cały rok i omijajcie tą firmę z daleka operator zarabia mniej od ludzi na produkcji lub tyle samo koleżanka po 10latach zarabia najniższą krajową wstyd i hańba dla pracownika przyjedziesz w sobotę to z premii ci odbiorą abyś za dużo nie zarobił atmosfera bardzo zła zawistni(usunięte przez administratora)

Grzecho

24.02.2026 13:06

Pracowałem tam wcześniej i mam inne doświadczenia. Dużo zależy od działu i ludzi, na jakich się trafi. U mnie nie było idealnie, ale nie powiedziałbym, że było źle jak zresztą w wielu firmach. Atmosfera też bywała różna, zawsze są lepsi i gorsi ludzie. Rozumiem, że ktoś mógł mieć złe doświadczenia, ale to nie znaczy, że każdy będzie miał tak samo. Ja robiłem tam jakiś czas temu i miałem okazję zrobić uprawnienia na wózek, więc jednak inwestują w ludzi. Odszedłem, bo w tamtym czasie zmieniła mi się sytuacja życiowa i musiałem zmienić pracę.

01.07.2025 09:53

Praca nie jest lekka, ale płaca na czas plus na święta zawsze jakiś bonus. Jest karta multisport są wczasy pod gruszą , kolonie dla dzieciaków, imprez typu grill, kabarety i różne akcje sportowe . Jest sporo pracowników z długim stażem pracy więc da się wytrzymać , jeśli chodzi o warunki pracy na pewno jest lepiej niż kilka lat temu...

Małgosia

17.04.2025 13:18

byłam dzisiaj na rekrutacji, jestem pozytywnie zaskoczona, przyniosłam CV i zostałam od razu zaproszona na rozmowę, Pani rekrutująca bardzo miła, wszystko wyjaśniła, co gdzie kiedy, pokazano mi moje stanowisko pracy, dostałam skierowanie na badania, szybko i sprawnie
    Klaudka

07.02.2024 17:22

Mistrz produkcji dużo ma ludzi pod soba? Nie mogę znaleźć zbyt wiele o tej pracy, wiem że wisiały jakieś oferty raptem z 2019. Jakie tam są te zespoły do zarządzania duże, osoby już z doświadczeniem czy takie które trzeba uczyć od zera? Może bym zapytała o pracę
    były pracownik

12.02.2024 09:29

Mistrz produkcji kieruje zespołem około 50 osobowym w zależności na którym zakładzie. Pracują osoby z doświadczeniem jak i osoby wymagające szkolenia.
    były pracownik

22.02.2024 09:41

EDWOOD ma 3 zakłady dwa są obok siebie ,a trzeci znajduje się 7km dalej. Docelowo pracuje się na jednym zakładzie.
    Danuta

21.02.2023 16:10

Dziś wstawili albo odnowili ogłoszenie na mechanika w dziale utrzymania ruchu. Mąż się zastanawia czy startować, bo musi zmieniać robotę, aby nie na gorszą. Ile płacą?
    Mistrz produkcji

07.12.2023 15:33

Dają 16zl/h na umowę zlecenie.
    PRACOWNIK

21.12.2023 11:31

Pracuję od kilku lat w edwood na początku umowa zlecenie później umowę o pracę. Stawka godzinowa jest inna zależna od stanowiska pracy oczywiście są premie uznaniowe. Firma zapewnia dofinansowanie do świąt, imprezy integracyjne, karty Multisport, kolonie dla dzieci, bilety na wydarzenia kulturowe. Ubezpieczenie grupowe. Wynagrodzenie jest zawsze na czas.
    Zainteresowany

10.04.2023 17:51

Czy mozliwa jest praca tylko w weekendy? Jesli tak to jakie jest wynagrodzenie

16.02.2023 12:13

Od czego uzależniona jest premia w firmie POL-KRES EDWOOD? Jakie są progi premiowe? Dodali 13 stycznia na GoWork.pl ogłoszenie na stanowisko Mistrz Produkcji.
    Prezes

21.02.2023 23:43

Premia jest uzależniona od twego zaangażowania w efektywnie wykonywane zadania przez (usunięte przez administratora)
    Dziunia

21.02.2023 23:37

Fajna robota i dobrze płatna,a na strugarce to robimy cuda
    tqbmvcxzglsiqoih

30.07.2021 17:00

mozna dowiedziec sie czegos o stawkach? ponoc na sorcie desek jest zawsze dopuszczalne minimum a co z pozostalymi stanowiskami? np: pilarz wozkowy inne funkcje
    Niuniek

21.02.2023 23:11

Tu nie ma stanowisk dziś na strugarce jutro na drukarce

24.09.2021 07:58

Tyrka jak cholera :) Kobiety mają najlżej, zahipnotyzowane układają tylko już obrobionego tetrisa. Ale zajęcie trwa 8h.. Monotonnia, tyrka, tyrka, monotonia. Najgorzej to chyba mają wózkowi - robią, myślą i latają za 3. Hałas maszyn i ostry zapier... tak to widać i słychać. Moim (moim) zdaniem to jest bardzo ciężka praca. Może dla niektórych nie, ale takie tempo i tok pracy dla mnie 6 h max, 8h nie wyrabiam... Pracowałem w paru miejscach i tutaj daje się we znaki maksymalizacja czasu, wydajności pracownika /maszyn.Nie ma grama czasu na cokolwiek. Też ten industralny hałas jest denerwujący. Trzeba krzyczeć i marnować siły by usłyszeć i powoedzieć coş na hali. Jest pełno pracy w której można chwilę pogadać, zapalić, wypić kawę, odsapnąć na chwilę. Tu tego nie znajdziesz. Nie ma na to czasu, bo jest to dobrze zorganizowana i wydajna produkcja na wyścigi. Przerwa 20 minut.. na 8h? po mojemu, minimum 2 takie powinny być. Jeśli komuś podoba się, to owszem, niech robi, pracuje. Po mojemu nakład pracy do wysiłku powinien = 3,5- 4000zł za taką robotę. Ale sobie można "życzyć". I takie to "życie".. Opinia jest neutralna. Polecam iść sprawdzić samemu i popracować. Może się spodoba, hehe.
    Hugo

11.01.2023 01:05

Dziumia

16.02.2023 01:08

3 tysiaczki w dwa dni ogarnę i nie muszę wiele robić
    Putin

11.01.2023 01:10

25.10.2021 10:16

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w POL-KRES EDWOOD?
    Hugo

11.01.2023 00:40

07.11.2022 11:19

Czy w POL-KRES EDWOOD są szkolenia zewnętrzne?
    Gonzo

11.01.2023 00:30

Są szkolenia ale tylko dla leszczy

11.01.2023 00:03

Normalny tu nie będzie robił,tu tylko tyra (usunięte przez administratora) janów i okolice
    Wentyl

10.01.2023 23:49

Spełniacie marzenia farbowanego piciuchy
    Grażyna

13.12.2022 09:23

Szukam info o pracy jako Export Specialist. Widziałam ogłoszenie sprzed paru lat i mam pytanie o umowe i pensję. Można liczyć na UoP i jaka jest pensja na początek pracy?
    Nikola

05.01.2023 14:27

To ja zostałam zatrudniona na stanowisko o które Pani pyta. Jestem bardzo zadowolona z warunków pracy i płacy, niestety szczegółów nie mogę zdradzić.

04.12.2022 19:07

Robi jeszcze kierownik Zbyszek na Łomaskiej?
    Teresa

05.12.2022 18:39

Kierownik Zbyszek bez żadnej szkoły to kto mu dał kierownika jak on nie potrafi liczyć powinien być pomocnikiem podawać deski

11.07.2022 14:21

Czy jak załocznie zapisze sie do zawoduwki to zakład zapłaci za mojo nałuke? Bo gadali w robocie że szef pomaga ludziom.
    Ala

21.07.2022 14:26

Jeżeli faktycznie masz problemy, z którymi nie jesteś w stanie sama sobie poradzić - to rzeczywiście warto (a nawet należy) poprosić o pomoc bliskich, w tym również pracodawcę. Moim zdaniem lepsze i szybsze rezultaty można uzyskać omawiając problemy w indywidualnych, szczerych rozmowach, niż sygnalizując je anonimowo na forum publicznym. Odwagi i powodzenia :)
    Ala

21.07.2022 14:31

Nie widziałam żadnych deklaracji, ale osobiście znam kilka (a może kilkanaście osób), które korzystały i korzystają z pomocy firmy podczas edukacji. A z drugiej strony - cóż są warte jakieś deklaracje, jeżeli nie idą za tym żadne czyny?
    zainteresowany

27.05.2020 16:54

witam, czy możecie napisać jak wygląda sytuacja w firmie? czy mogą się wypowiedzieć ludzie "ściągnięci z Polski" do pracy? Czy praca w firmie jest stabilna, oraz jak sobie radzi w tych czasach? Jak wygląda praca na stanowisku mistrza/kierownika/technologa/brygadzisty?
    Rolek

28.05.2020 22:07

Hej, trudno powiedzieć czy rotacja o której mówisz jest jakaś nadzwyczajna... produkcja jest strasznie rozbudowana - co klient to inne standardy, na pewno nie łatwo się w tym połapać... ale tak jak mówi @niro niektórzy przyjechali i są, innych już nie ma, bo może nie ogarniali... Co do pandemii - nie było żadnych przestojów, praca wre jak dotąd, jedyną zmianą jest skrócenie czasu pracy o 15 minut co miało zapobiec przemieszczeniu się "corona" miedzy pracownikami różnych zmian. Firma działa już od ponad 20 lat i ciągle brnie do przodu. Dlatego warto przyjechać, zobaczyć i wyrobić sobie własne zdanie. Powodzenia!
    Pajak

23.11.2021 23:13

Może Cielak ogarnia ? Albo Kazek od magazynów mistrz Excela.

28.09.2021 06:51

Ten pracodawca widnieje na rynku pracy już kilka parę ładnych lat polityka zatrudniania wózkowych odbywa się na zasadzie dzisiaj pracujesz za miesiąc nie, od kiedy ta firma istnieje nie potrafi od tylu lat znaleźć prawidłowo pracującego pracownika na wózek widłowy wydaje mi się, że ten problem leży nie w samym operatorze wózka widłowego, a u pracodawcy.

06.10.2021 16:44

Wydaje mi się, że to nie do końca jest tak, jak opisujesz. Pracuję tu kilkanaście lat i znam wózkowych którzy pracują tutaj kilka, kilkanaście, a nawet dwadzieścia kilka lat :). Firma cały czas się rozwija, kupuje nowy sprzęt i potrzebuje nowych pracowników. Moim zdaniem problem tkwi w systemie kształcenia i przygotowania zawodowego młodych pracowników - nie potrafią się przystosować do stawianych wymagań. Poza tym nie wierzą w siebie, w swoje możliwości i rezygnują z pracy przy pierwszych napotkanych trudnościach. Chociaż to też, nie do końca tak jest, gdyż jeździ tu kilku młodych, którzy świetnie sobie radzą. Więcej wiary w siebie, więcej cierpliwości, a wszystko będzie dobrze :) Powodzenia

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EDWOOD?

Kontakt - EDWOOD Sp. z o.o.

Łomaska 86 21-500 Biała Podlaska

NIP:5372010871

Branża główna: Przemysł drzewny i papierniczy

Kamil

08.09.2021 17:46

Cześć mam pytanie w sprawie tej firmy chodzi mi o oddział edwood lotnisko? Dużo chłopaków i dziewczyn tam pracuje? Bo właśnie załapałem się tam do pracy na lotnisko i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć?
    Pracownik miesiąca

18.05.2021 20:54

Płaca nieadekwatna do pracy.
    Pracownik roku

20.05.2021 13:47

Większość jednak zostaje dłużej niż miesiąc :-). Ale masz rację, przychodzą też tacy, którzy pracują kilka dni lub nawet kilka godzin i bez słowa wyjaśnienia nie pojawiają się w pracy lub uciekają w czasie przerwy.... Zapewne spieszą się, aby zamieścić swoją opinię na temat pracodawcy :-). Tylko, czy ich opinie są prawdziwe i rzetelne? Szkoda, że blokują miejsca pracy ludziom, którzy tej pracy naprawdę potrzebują....
    Robol

22.05.2021 18:02

No niestety najniższa krajowa to zbyt słabo za tak ciężką pracę. 90 zł dniówki to na miskę ryżu.

21.03.2021 00:14

Nie polecam!!! Żyją w iluzji dobrobytu że tacy chojni i dają zarobić???????? Na tablicy ogłoszeń jest ogłoszenie że witaminy na coronowirusa są do odebrania w biurze????????????wysyłają ludzi na badania i zanim wynik człowiek musi pracować bo straty mają!!! I tak szanują człowieka!
    Ziuta

23.04.2021 17:35

A jaka to łaska że pobory są na czas? To jest obowiązek pracodawcy
    Też Pracownik

19.05.2021 13:54

Z Twojego wpisu wnioskuję, że pracowałaś tylko w takich firmach, gdzie pobory zawsze były na czas. Życzę Ci, aby nigdy to się nie zmieniło i żebyś nigdy nie trafiła do takiej firmy, w której byłabyś zmuszona czekać na realizację tego podstawowego obowiązku pracodawcy. Powodzenia.
    Murzyn

26.04.2021 09:33

Dobra robota. Ja zarabiać 2.5€ na godzina.
    Polak biały

04.05.2021 10:08

18zł brutto to ile wyjdzie twoim zdaniem?
    Arab

04.05.2021 16:36

02.04.2021 08:00

News image
    Człowiek

05.03.2021 20:46

Nie polecam, płacą najmniej jak można! Za pracę gdzie w normalnej firmie zarobił byś dwa razy tyle, praciwnicy którzy są widziałem że zarazili się chamstwem i obłudą! Nie polecam! Ps. Ale tabletki w formie na covid dają???????? i takie same myślenie całego przedsiębiorstwa!
    Kobieta

25.03.2021 15:53

Hej, Człowieku! Podaj mi proszę adres tej "normalnej firmy", w której zarobię dwa razy tyle co tutaj. Nie bądź samolubem i podziel się swoimi wiadomościami z koleżankami i kolegami z pracy. A witaminki, co na wzmocnienie dają, za każdym razem biorę i łykam codziennie. Jesienią zaszczepiłam się przeciwko grypie, niedawno miałam wykonane szczegółowe badania krwi pod kątem chorób najczęściej występujących u kobiet, a ostatnio zrobiłam test na koronawirusa - wszystko zorganizowane przez firmę i na je koszt. Jestem silna, zdrowa i do pracy gotowa. Daj mi tylko ten adres, proszę..... Mam nadzieję, że w tej "normalnej firmie" też mogę liczyć na podobne gratisy???
    Zenek

23.03.2021 16:12

Czy można liczyć na słuzbowe mieszkanie oraz jakieś auto?
    Karnov

17.02.2021 14:26

da się zapracować w tej firmie na coś poza 25 letnim, wypierdzianym autem z niemiec, typu opel corsa, parówkami 8zł/kg na cebuli na śniadanie, urlop przy tv i harnasiu ?
    Artur

28.02.2021 09:44

Niestety za najniższa krajowa nie poszalejesz. Proponuje zmianę pracy.

03.03.2021 01:50

Zapracujesz na garba na plecach chyba hehehe. Płacą grosze a praca bardzo ciężka, jedna z najcięższych prac w Białej a pieniądze jedne z najmniejszych. Dobrze że w pracy z ziomkami sobie wódkę i piwo pijemy bo tak to nie opłacałoby się przychodzić. Dla picia tej wódki tylko przychodzę do tej pracy.
    Ruda

01.03.2021 17:38

Mam 34 latka i szukam pracy. Czy jeżeli jestem dobra w te klocki to przyjmą mnie?
    MM

08.02.2021 12:40

Czy nie ma aktualnie wolnego wakatu dla kobiet?
    Ochlaptus

09.02.2021 08:39

Nie ma i nie będzie. Pracuję w tej firmie i poco tam kobiety. Nie chcą z nami facetami wódki pić.
    MM

09.02.2021 14:55

Byłabym pierwszą taką co by piła :P
    adek

22.01.2021 12:59

Czy obecnie w firmie jest możliwość zatrudnienia się jako operator wózków widłowych ?
    adek

23.01.2021 19:26

ok, ale chwilę poczekam. może tutaj odpiszą, bo kiedyś ciągle takowych szukali.

25.01.2021 07:09

Witam, zachęcam do złożenia CV na [email protected] lub w siedzibie naszej firmy. W przypadku kiedy będziemy potrzebowali pracownika z Pana kwalifikacjami na pewno się odezwiemy. Pozdrawiam.
    Jolka

26.10.2020 15:25

Czy potrzebujecie kobiet do pracy?

28.10.2020 11:31

Witam, aktualnie nie mamy wakatów, jednak zachęcam do złożenia CV na [email protected] lub w siedzibie naszej firmy. W przypadku kiedy będziemy potrzebowali nowych pracowników z Pani kwalifikacjami na pewno się odezwiemy. Pozdrawiam.
    Jolka

26.10.2020 15:13

Dzień dobry, potrzebujecie może kobiety do pracy?
    Karolina

16.10.2020 12:30

Czy aktualnie poszukują Państwo kobiet do pracy?

16.10.2020 13:34

14.10.2020 14:32

"Mam świadomość, że nie jestem tu dla siebie ani dla zaspokojenia swoich ambicji, ale dla ludzi, którzy czekają na pomoc. Nie mogę zawieść, muszę pokazać, że zawsze warto walczyć, nawet jeśli wygrana wydaje się niemożliwa"

-Valerjan Romanovski
    (ambasador fundacji DKMS,
    propagator dawstwa komórek macierzystych,
    członek zespołu "Oswajamy Żywioły")

Firma Pol-Kres EdWOOD miała przyjemność wspierać ekspedycję Pana Romanovskiego i jego zespołu do najzimniejszego zakątka świata, do Jakucji.

Zobaczcie proszę jakie możliwości ma ludzkie ciało...

15.08.2020 10:22

Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy POL-KRES EDWOOD?

17.08.2020 07:59

Witam, tak, rozmowy kwalifikacyjne odbywają się w siedzibie firmy.

05.06.2020 14:03

KOLONIE DLA DZIECI 2020 - INFORMACJA

Otrzymaliśmy potwierdzenie, że organizator spełnia wszystkie wymogi wskazane
    w rozporządzeniu, dlatego realizacja obozu ma odbyć się bez zakłóceń, jednak

z ograniczoną liczbą uczestników max 60 osób.

Do dnia 16.06.2020 r. proszę o potwierdzenie lub wycofanie z uczestnictwa.
    W przypadku rezygnacji dużej liczby osób listę uzupełnimy o osoby z listy rezerwowej (można zgłaszać dzieci wcześniej nie zapisane)

NIEZBĘDNYM WARUNKIEM UDZIAŁU DZIECKA W/W OBOZIE W TERMINIE WCZEŚNIEJ USTALONYM BĘDZIE ZŁOŻENIE PRZEZ RODZICA OŚWIADCZENIA O ZAPOZNANIU SIĘ i AKCEPTACJI  wytycznych MEN, GIS i MZ dla organizatorów wypoczynku dzieci i młodzieży w 2020 roku.
    DOKUMENTY do pobrania w pok. nr 3 u Moniki Kuszneruk lub u innych osób w biurze (Tartak, Lotnisko, Sekretariat).
    Podpisane oświadczenia w kolejności zgłoszeń będą tworzyły NOWĄ listę dzieci na wyjazd. Przyjmujemy w 1 kolejności osoby już zapisane z wypełnionymi kartami kolonijnymi. Proszę pamiętać, że miejsc jest mniej niż zakładaliśmy więc nie należy zwlekać z deklaracjami.
    Bardzo proszę szczegółowo zapoznać się z wytycznymi, i dopiero po omówieniu ich z dzieckiem podjąć decyzję.

Lista ostateczna zostanie podana 17-18.06.2020 r.

pytania / zapisy - 605735550 – Monika Kuszneruk

W razie braku deklaracji odpowiedniej ilości osób zastrzegamy możliwość odwołania wyjazdu.

Wytyczne GIS, MZ i MEN dla organizatorów wypoczynku dzieci i młodzieży

Celem wdrażanych procedur jest:
     Wprowadzenie dodatkowych zabezpieczeń zmniejszających ryzyko zakażenia dzieci i młodzieży podczas pobytu na wypoczynku.
     Minimalizowanie ryzyka zakażenia poprzez wprowadzenie zrozumiałego regulaminu dla uczestników wypoczynku oraz ich rodziców/ prawnych opiekunów lub pełnoletnich uczestników chcących uczestniczyć w wypoczynku.
     Ograniczenie liczby kontaktów na terenie miejsca wypoczynku w ramach zabezpieczenia przed możliwym zakażeniem.
     Stosowanie się w miejscu wypoczynku do wymogów określających warunki bezpieczeństwa (m.in. opinia straży pożarnej, dopuszczenie obiektu do użyteczności publicznej).
     Kompleksowe działanie dostosowane do zaawansowania stanu epidemicznego.
    Wytyczne zostały podzielone na cztery części:
    I. Zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom podczas pobytu na wypoczynku.
    II. Zapewnienie bezpieczeństwa w miejscu wypoczynku.
    III. Procedury zapobiegawcze: podejrzenie zakażenia koronawirusem uczestników wypoczynku, kierownika, wychowawcy lub innej osoby, z którą zawarto umowę o pracę, umowę cywilno-prawną lub umowę wolontariacką dotyczącą wykonywania zadań podczas wypoczynku.
    IV. Procedury postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia u osoby mającej kontakt w ciągu ostatnich 14 dni z osobą zakażoną koronawirusem.
    I. Zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom podczas pobytu na wypoczynku
    Uczestnicy wypoczynku:

1. Są zdrowi w dniu wyjazdu, co poświadczają rodzice dziecka w pisemnym oświadczeniu o braku u uczestnika wypoczynku infekcji oraz objawów chorobowych sugerujących chorobę zakaźną.
    2. Nie zamieszkiwały z osobą przebywającą na kwarantannie i nie miały kontaktu z osobą podejrzaną o zakażenie w okresie 14 dni przez rozpoczęciem wypoczynku, co stwierdza się na podstawie oświadczenia rodziców dziecka, prawnych opiekunów lub pełnoletniego uczestnika wypoczynku. 3. Są przygotowani do stosowania się do wytycznych i regulaminów uczestnictwa związanych z zachowaniem dystansu społecznego (co najmniej 2 m) oraz przestrzeganiem wzmożonych zasad higieny.
    Rodzice/prawni opiekunowie uczestników wypoczynku:
    1. Udostępniają organizatorowi i kierownikowi wypoczynku numer telefonu lub inny kontakt zapewniający szybką komunikację.
    2. Zobowiązują się do niezwłocznego – do 12 godzin – odbioru dziecka z wypoczynku w przypadku wystąpienia u ich dziecka niepokojących objawów choroby (podwyższona temperatura, kaszel, katar, duszności).
    3. Osoby odprowadzające dziecko na zbiórkę lub do obiektu są zdrowe, nie mają objawów infekcji lub choroby zakaźnej, nie zamieszkiwały z osobą przebywającą na kwarantannie lub izolacji w warunkach domowych w okresie 14 dni przed rozpoczęciem wypoczynku.
    4. Jeżeli dziecko choruje na chorobę przewlekłą, mogącą narazić je na cięższy przebieg zakażenia, rodzic/prawny opiekun, ma obowiązek poinformować organizatora o tym fakcie na etapie zgłaszania udziału w wypoczynku w karcie kwalifikacyjnej uczestnika wypoczynku. To samo dotyczy pełnoletniego uczestnika wypoczynku. W przypadku występowania u uczestnika chorób przewlekłych konieczne jest dostarczenie opinii lekarskiej o braku przeciwwskazań zdrowotnych do udziału w wypoczynku.
    5. Należy zaopatrzyć uczestnika wypoczynku w indywidualne osłony nosa i ust do użycia podczas pobytu na wypoczynku.
    II. Zapewnienie bezpieczeństwa w miejscu wypoczynku
    Warunki zakwaterowania:

1. Wypoczynek może być organizowany tylko w obiektach, bazach i miejscach spełniających warunki bezpieczeństwa (m.in. opinia straży pożarnej, dopuszczenie obiektu do użyteczności publicznej).
    2. Obiekty, w których jest organizowany wypoczynek dzieci i młodzieży, powinny być przeznaczone tylko dla wypoczynku dzieci i młodzieży lub zawierać strefę do tego wyodrębnioną, zapewniającą ograniczenie kontaktu z osobami niebędącymi uczestnikami tego wypoczynku.
    3. Organizator zapewnia odpowiednią liczbę miejsc noclegowych przy założeniu, że w jednym pokoju lub namiocie są uczestnicy z tej samej grupy, w której prowadzi się zajęcia w trakcie wypoczynku, przy czym liczba osób zakwaterowanych w jednym pokoju nie może przekraczać 4 osób przy zachowaniu 4 m w. powierzchni noclegowej na 1 osobę.
    4. Organizator musi dysponować infrastrukturą obiektu/obozowiska umożliwiającą zapewnienie izolacji osobom z objawami wskazującymi na wystąpienie choroby, w tym w szczególności choroby zakaźnej. 5. Liczba uczestników przebywających w obiekcie w zależności od standardu obiektu musi być dostosowana i zapewniająca dystans społeczny podczas pobytu, w tym podczas prowadzenia zajęć.
    6. Dystans społeczny musi obowiązywać także przy korzystaniu z pionu sanitarnego.
    7. Zakwaterowanie uczestników w obiekcie powinno odbywać się na zasadzie wymiany turnusu, eliminując do minimum kontakt uczestników pomiędzy zmieniającymi się turnusami.
    8. Pomiędzy turnusami obiekt powinien być poddany dodatkowemu sprzątaniu i dezynfekcji powierzchni dotykowych – poręczy, klamek, blatów, włączników.
    9. Organizator wypoczynku zapewnia środki higieniczne w ilości wystarczającej dla personelu oraz uczestników wypoczynku.
    10. Należy zaopatrzyć osoby zatrudnione podczas wypoczynku w indywidualne środki ochrony osobistej, a także uczestników, jeżeli rodzice tego nie zapewnili. Organizator wypoczynku, na wypadek wystąpienia okoliczności zaostrzenia ryzyka, ma na wyposażeniu również dodatkowe środki w postaci nieprzemakalnych fartuchów z długim rękawem, przyłbic.
    11. Należy zapewnić stałą obecność lub możliwość natychmiastowej interwencji pielęgniarki lub ratownika medycznego lub lekarza.
    12. Należy przygotować regulamin uczestnictwa, który zawiera zasady bezpieczeństwa uwzględniające stan zagrożenia epidemicznego.
    13. Należy zaplanować bezpieczny sposób zakwaterowania uczestników wypoczynku według podziału przygotowanego przez organizatora i kierownika wypoczynku na grupy wychowawcze, bez gromadzenia się w jednym miejscu.
    14. Przed rozpoczęciem wypoczynku należy zorganizować szkolenie kadry wypoczynku z zakresu zachowania zasad bezpieczeństwa w okresie COVID19. Jeżeli jest to możliwe, szkolenie mogą prowadzić specjaliści ds. bezpieczeństwa i higieny pracy. Podczas szkolenia należy przestrzec przed dotykaniem dłońmi okolic twarzy zwłaszcza ust, nosa i oczu, zwrócić uwagę na unikanie komunikacji miejskiej w celu przemieszczenia się w czasie wypoczynku, dbanie o odporność, kondycję fizyczną, racjonalne odżywianie).
    15. Należy upewnić się, że pracownicy i uczestnicy wypoczynku mają zapewniony dostęp do miejsc, w których mogą myć ręce mydłem i wodą.
    16. Należy wymagać od kadry oraz uczestników wypoczynku regularnego i dokładnego mycia rąk wodą z mydłem oraz dezynfekowania ich środkiem do dezynfekcji (ograniczyć stosowanie środków do dezynfekcji w przypadku dzieci do 6. życia).
    17. Należy umieścić w widocznym miejscu dozowniki z płynem odkażającym przy wejściach do budynku oraz do pomieszczeń wspólnie użytkowanych.
    18. Należy zapewnić regularne napełnianie dozowników.
    19. Jeżeli kierownik wypoczynku otrzyma zalecenie od inspektora sanitarnego, należy wyznaczyć osobę do pomiaru temperatury uczestnikom oraz kadrze wypoczynku.
    Pomiaru temperatury dokonuje się za zgodą wychowawcy, innej osoby zatrudnionej podczas wypoczynku, rodzica/opiekuna prawnego, pełnoletniego uczestnika wypoczynku (honorowane może być oświadczenie otrzymane od rodzica przed rozpoczęciem wypoczynku).
    Wyżywienie:
    1. Organizacja stołówki/punktu zbiorowego żywienia powinna zapewniać zachowanie dystansu pomiędzy uczestnikami. Jeżeli jest to możliwe, przy stoliku powinni siedzieć uczestnicy jednej grupy wychowawczej i stosować wytyczne dla gastronomii.
    2. Rekomenduje się zmianowe wydawanie posiłków. Po każdej grupie należy dezynfekować blaty stołów i poręcze krzeseł.
    3. Wielorazowe naczynia i sztućce należy myć z dodatkiem detergentu w temperaturze min. 60° C lub je wyparzać.
    4. Stosować bezpieczny sposób przechowywania produktów, zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa i higieny żywienia.
    5. W kuchni, w miarę możliwości, należy zwiększyć odległość stanowisk pracy. Szczególną uwagę należy zwrócić na utrzymanie wysokiej higieny mycia i dezynfekcji stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych oraz sztućców.
    6. Do pracy w kuchni i stołówce mogą być dopuszczone tylko osoby zdrowe, które nie miały kontaktu z osobami podejrzanymi o zakażenie oraz nie mają infekcji.
    7. W przypadku korzystania z cateringu należy wymagać jednorazowych pojemników i sztućców.
    Transport uczestników:
    1. Dojazd na miejsce wypoczynku (kolonie, obóz) powinien odbywać się w formie dojazdu własnego lub transportem zorganizowanym (także transportem publicznym) zgodnie z obowiązującymi przepisami, w których mowa o ograniczeniach.
    2. Postój w trakcie transportu powinien być zapewniony w miejscach gwarantujących ograniczony do minimum kontakt z osobami trzecimi.
    3. Zbiórka przed wyjazdem powinna być zorganizowana w miejscu zapewniającym przestrzeń dla zachowania dystansu społecznego. Rodzice odprowadzający dzieci nie powinni wchodzić do autokaru.
    Założenia organizacyjne wypoczynku dzieci i młodzieży (kolonii i obozów lub innych form wypoczynku):
    1. Organizator zobowiązany jest do opracowania i przedstawienia uczestnikom i ich rodzicom/prawnym opiekunom szczegółowego regulaminu pobytu z zasadami higieny podczas wypoczynku.
    2. Organizator zapewnia przeszkolenie kadry wypoczynku w zakresie obowiązujących procedur. 3. Zaleca się, aby grupa uczestników wypoczynku liczyła do 12 osób (w przypadku dzieci do 10. roku życia) i do 14 osób (dzieci powyżej 10. roku życia). W przypadku kontynuowania pracy śródrocznej grupy uczestników z danej drużyny, świetlicy dopuszcza się inną liczebność.
    4. Organizator zapewnia stałą dostępność mydła, płynu dezynfekcyjnego oraz ciepłej wody do użytkowania na terenie obiektu. W pomieszczeniach sanitarnych wywiesza informacje (plakaty) o sposobie prawidłowego mycia i dezynfekcji rąk. Organizator zapewnienia sprzęt i środki niezbędne do zachowania czystości i stale monitoruje prace porządkowe na terenie miejsca wypoczynku.
    5. Należy ograniczyć odwiedziny uczestników przez osoby z zewnątrz (rodziców, dziadków).
    6. Personel kuchni i obsługi technicznej nie powinien kontaktować się z uczestnikami i kadrą wypoczynku poza niezbędnymi czynnościami.
    7. Organizator zapewnia stałą obecność pielęgniarki lub możliwość natychmiastowej konsultacji z pielęgniarką, ratownikiem medycznym lub lekarzem.
    8. Dostęp do termometru bezdotykowego oraz regularny pomiar temperatury uczestnikom wypoczynku i kadrze wypoczynku.
    9. Pomieszczenie umożliwiające natychmiastowe odizolowanie uczestnika lub kadry wypoczynku, u której wystąpiły objawy choroby.
    10. Zapewnienie szybkiego kontaktu z lekarzem w sytuacji wystąpienia objawów chorobowych, który zdecyduje o możliwości pozostania dziecka w miejscu wypoczynku lub konieczności niezwłocznego odebrania go przez rodziców lub prawnych opiekunów.
    11. Należy ograniczyć w obiekcie/obozowisku przebywanie osób z zewnątrz do niezbędnego minimum (z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego: m.in. osłony ust i nosa, stosowanie rękawiczek jednorazowych lub dezynfekcja rąk, dopuszczanie tylko osób zdrowych).
    12. W miarę możliwości nie należy angażować do prowadzenia zajęć z uczestnikami wypoczynku i innej kadry powyżej 60. roku życia. W przypadku występowania u kadry wcześniejszych chorób lub chorób przewlekłych konieczne jest dostarczenie opinii lekarskiej o braku przeciwwskazań zdrowotnych do pracy podczas wypoczynku.
    Realizacja programu:
    1. Program wypoczynku (np. kolonii, obozu) powinien być realizowany w miejscu wypoczynku lub w jego najbliższej okolicy, w miejscach zapewniających ograniczony kontakt z osobami trzecimi.
    2. Wyłączone z programu lub ograniczone do minimum powinny być wyjścia do miejsc publicznych, w tym zwiedzanie obiektów publicznych.
    3. Infrastruktura obiektu i sprzęt sportowy, pływający powinny być regularnie czyszczone z użyciem detergentu lub innych środków dezynfekujących.
    4. Minimalna przestrzeń do prowadzenia zajęć w pomieszczeniu nie może być mniejsza niż 4 m kw. na 1 osobę. 5. Z pomieszczenia do prowadzenia zajęć należy usunąć przedmioty i sprzęty, których nie można skutecznie uprać lub dezynfekować.
    6. Przybory sportowe i programowe należy dokładnie czyścić i dezynfekować.
    7. Sale do prowadzenia zajęć muszą być regularnie wietrzone, sprzątane i dezynfekowane.
    8. Organizacja zajęć musi uniemożliwiać bezpośrednie kontaktowanie się grup.
    9. Przebywanie na plażach i kąpieliskach ogólnie dostępnych powinno być zapewnione w sposób ograniczający bezpośredni kontakt z osobami trzecimi, np. przez wyznaczenie przestrzeni dla grupy.
    Higiena:
    1. Kadra i uczestnicy muszą regularnie myć ręce wodą z mydłem.
    2. Codzienne prace porządkowe wymagają dodatkowej dezynfekcji powierzchni dotykowych – poręczy, klamek, blatów, włączników.
    3. Należy zapewnić bieżącą dezynfekcję toalet.
    4. Prowadząc dezynfekcję, należy ściśle przestrzegać zaleceń producenta środka do dezynfekcji.
    Kadra wypoczynku dzieci i młodzieży:
    1. Wszystkie osoby zapewniające realizacje programu wypoczynku (w tym wychowawcy, instruktorzy, kadra kierownicza, kierowcy, obsługa obiektu) muszą być zdrowe, bez objawów infekcji lub innej choroby, w tym w szczególności zakaźnej, a w okresie ostatnich 14 dni przed rozpoczęciem turnusu nie zamieszkiwały z osobą przebywającą na kwarantannie lub w izolacji w warunkach domowych.
    2. Organizator zobowiązany jest przygotować i zapoznać kadrę wypoczynku z procedurą postępowania na wypadek podejrzenia zakażenia koronawirusem lub zachorowania na COVID-19 zgodnie z zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego. Zawsze w przypadku wątpliwości należy zwrócić się do właściwej powiatowej stacji sanitarno-epidemiologicznej w celu konsultacji lub uzyskania porady.
    3. Organizator zobowiązany jest zakwaterować kadrę w obiektach lub namiotach spełniających warunki bezpieczeństwa (opinia straży pożarnej, dopuszczenie obiektu do użyteczności publicznej).
    4. Umieścić w łatwo dostępnym miejscu numery telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej, służb medycznych.
    5. Przygotować ścieżki szybkiej komunikacji z rodzicami uczestników wypoczynku.
    6. Należy ustalić szybkie sposoby komunikacji kierownika wypoczynku z rodzicem i organizatorem wypoczynku, np. w przypadku sytuacji podejrzenia zakażenia lub wystąpienia jakichkolwiek komplikacji podczas pobytu na wypoczynku.
    7. Należy zabezpieczyć możliwość szybkiego uzupełniania kadry z kwalifikacjami w przypadku absencji z powodu choroby lub konieczności poddania się kwarantannie.
    III. Procedury zapobiegawcze: podejrzenie zakażenia koronawirusem u uczestnika, kierownika lub wychowawcy wypoczynku podczas wypoczynku
    1. Kierownik wypoczynku lub wskazana przez niego osoba w przypadku wystąpienia u uczestnika wypoczynku, kadry wypoczynku lub innego pracownika, w tym pracownika obiektu, w którym organizowany jest wypoczynek, niepokojących objawów sugerujących zakażenie koronawirusem, niezwłocznie odizoluje osobę w oddzielnym pomieszczeniu oraz skontaktuje się telefonicznie z lekarzem, ze stacją sanitarno-epidemiologiczną, oddziałem zakaźnym, a w razie pogarszania się stanu zdrowia zadzwoni pod nr 999 lub 112 i poinformuje o możliwości zakażenia koronawirusem.
    2. Zaleca się ustalenie miejsca, w którym ma przebywać osoba, u której wystąpiły niepokojące objawy sugerujące zakażenie koronawirusem, oraz przeprowadzenie dodatkowego sprzątania, zgodnie z procedurami zakładowymi oraz zdezynfekowanie powierzchni dotykowych (klamki, poręcze, uchwyty).
    3. Bezwzględnie należy zastosować się do zaleceń Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie dodatkowych działań i procedur związanych z zaistniałym przypadkiem.
    4. Kadra wypoczynku, sprawująca opiekę nad uczestnikami wypoczynku, powinna zostać poinstruowana przez organizatora o procedurze postępowania w przypadku podejrzenia wystąpienia zakażenia koronawirusem na wypoczynku, w tym o konieczności powiadomienia stacji sanitarno-epidemiologicznej.
    5. Kadra wypoczynku, sprawująca opiekę nad uczestnikami wypoczynku, jest zobowiązana powiadomić kierownika wypoczynku oraz rodzica/opiekuna prawnego dziecka o każdym niepokojącym symptomie zaobserwowanym u uczestnika wypoczynku.
    6. Zaleca się bieżące śledzenie informacji Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministra Zdrowia, dostępnych na stronach https://gis.gov.pl/ lub https://www.gov.pl/web/koronawirus/, a także obowiązujących przepisów prawa.
    IV. Procedury postępowania w przypadku podejrzenia u osoby z zewnątrz zakażenia koronawirusem
    1. Ustalenie listy osób obecnych w tym samym czasie co osoba z zewnątrz i zalecenie stosowania się do wytycznych Głównego Inspektora Sanitarnego dostępnych na stronie gov.pl/web/koronawirus/ oraz https://gis.gov.pl/odnoszących się do osób, które miały kontakt z zakażonym.
    2. Dokładne zdezynfekowanie przestrzeni, w której przebywała zakażona osoba z zewnątrz (ze wskazaniem, że nie mamy pewności, czy w momencie świadczenia usługi dana osoba była już zakażona), oraz zdezynfekowanie rzeczy, które były wykorzystywane w trakcie wizyty.
    Załączniki – instrukcje:
     mycia rąk https://gis.gov.pl/zdrowie/zasady-prawidlowego-mycia-rak/
     dezynfekcji rąk https://gis.gov.pl/aktualnosci/jak-skutecznie-dezynfekowac-rece/
     prawidłowego zdejmowania maseczki https://gis.gov.pl/aktualnosci/jak-prawidlowo-nalozyc-i-zdjac-maseczke/
     prawidłowego zdejmowania rękawiczek https://gis.gov.pl/aktualnosci/koronawirus-jak-prawidlowo-nalozyc-i-zdjac-rekawice/

OŚWIADCZENIE

JA NIŻEJ PODPISANY(A) OŚWIADCZAM, ŻE ZAPOZNAŁEM(ŁAM) SIĘ Z WYTYCZNYMI GIS, MZ I MEN DLA ORGANIZATORÓW WYPOCZYNKU DZIECI I MŁODZIEŻY I ŚWIADOMY(A) OGRANICZEŃ Z TYM ZWIĄZANYCH WYRAŻAM ZGODĘ NA UDZIAŁ MOJEGO DZIECKA (DZIECI) (podać imiona i nazwiska)

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

W WYPOCZYNKU NA OBOZIE LETNIM

OSTRZYCE-KASZUBY W DNIACH 31.07-07.08.2020

Maro

11.08.2020 00:20

(usunięte przez administratora)Z roku na rok coraz gorzej się pracuje, ludzie odchodzą, a nikt nie wyciąga żadnych wniosków i konsekwencji wobec ludzi zarządzających… większość kompetentnych ludzi już zwolnili lub sami odeszli jak widzieli co się dzieje i z kim trzeba pracować... Niestety brak kompetencji przełożonych zniechęca... Jeśli ktoś szuka porządnej, uczciwej firmy, której zależy na pracowniku i ukształtowaniu jego kompetencji, to niestety nie ta firma. Tu liczy się wyciskanie ostatnich soków z zatrudnionych i co za tym idzie cięcie kosztów na pracownikach. Wypłaty są słabe a premie przewijają się tylko w miejskich legendach. Polecam firmę tylko osobom, które chcą wyrobić dniówkę bez konieczności zapoznawania się z wiedzą - tutaj jest to możliwe :) Generalnie w firmie pozostają osoby bez większych horyzontów finansowych i ambicjonalnych. Jest to odpowiednie miejsce dla ludzi którzy zatrzymali się sto lat za murzynami i nie przeszkadza im polityka firmy pod nazwą CEBULA, która tutaj akurat kwitnie puszczając szczypiorek pod sam sufit :)
    KaKa

12.08.2020 15:52

Maro, coś Ci się pomieszało. Jeżeli przychodzisz do pracy, aby "wyrobić dniówkę" i nawet nie przejawiasz chęci "zapoznania się z wiedzą" (stąd wiesz, że "tutaj jest to możliwe") - to o premii możesz tylko marzyć i słuchać "w miejskich legendach". Jaka praca, taka płaca - proste. Może to nie "brak kompetencji przełożonych" nie "ukształtowało" Twoich kompetencji - może Ty zwyczajnie nie nadążasz i stąd tak niefrasobliwie wystawiasz opinie na temat polityki firmy i ludzi nią zarządzających - zastanów się nad tym. Życzę Ci powodzenia w nowej pracy, abyś bardziej zaangażował się w jej wykonywanie, a nie bujał w obłokach i snuł fantastyczne wizje na temat Twojego ulubionego warzywka:)
    tomek

15.07.2020 20:22

Jak wygląda praca na produkcji? Są teraz przyjęcia?

16.07.2020 09:05

Praca w systemie dwuzmianowym: I zmiana - 7.00-15.15 II zmiana - 15.30-23.30 Aktualnie poszukujemy operatora wózka widłowego i dozorcy.

30.05.2020 16:01

Edwood mam pytanie czy znalazla by sie praca dla mnie?? Mam uprawnienia na sownice, wuzki widlowe, ukonczone szkolenia bhp, informatyczne i jezykowe. Posiadam prawo jazdy kat. B,C.

03.06.2020 13:16

Witam, Nie mamy u siebie suwnic. Proszę o przesłanie CV na adres [email protected] lub osobiście ul. Łomaska 86, 21-500 Biała Podlaska. Na pewno się odezwiemy.
    Michał

30.05.2020 07:17

Mam pytanie odnośnie godzin pracy i przerw ,czy ktoś może mi powiedzieć jak to wygląda?
    ruda

01.06.2020 09:18

praca na dwie zmiany: I - 7.00-15.00; II - 15:30-23:30 przerwy po 5/20/5 minut: I - 9.00; 11.00; 13.00; II - 17.00; 19.00; 21.00

Zostaw merytoryczną opinię o EDWOOD Sp. z o.o.