P. P.H.U. „Sierant”

Piotrków Trybunalski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 103 ocen.

P. P.H.U. „Sierant”
2 103 6 1

Opinie o P. P.H.U. „Sierant”

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Knausgard

Do Jana Serce - Nikt Ci niczego nie wyjaśni. Może jedynie obrzucić błotem i Ciebie i Twój wpis. Ten portal to „ściana płaczu” dla tych, co nie zamierzają pracować i muszą się gdzieś, ANONIMOWO, oczyścić. Była kiedyś taka stacja radiowa w Ameryce, która nadawała same dobre wiadomości i po 2 miesiącach pracy zbankrutowała...Ludzkość uwielbia kąpać się w szlamie i zawsze będzie się nim karmić. Spadaj stąd zatem Janie Serce, bo niczego ważnego się tutaj nie dowiesz.

Piaskiem w oczy

Ej Jan Serce!Jak se chcesz merytolyki posłuchać to idź se do nich pogadać.Tutaj ludzie muwią co czują.To prawdziwe jest.Wszyscy pracodawcy to chieny co krew z człowieka wypijajom i nawet ust nie wytrą.A jak sypniesz piaskiem w oczy to cie zwolniom

Jan Serce

A i jeszcze jedno - jeśli nie ma opinii,to zakład pracy nie funkcjonuje normalnie - wpis pod spodem. Oszaleć można...I jak powie mi ktoś w końcu coś o czymkolwiek,ci nie jest zwyczajnym hatem?

Jan Serce

Przeglądam oferty pracy w Piotrkowie na stanowisku administracyjnym i czytam różne opinie na temat firm na go work-u.Oprócz „jechania” na zakłady pracy o tym jaki jest beznadziejny,jak mało płaci,jak trudno w nich wytrzymać i jacy szefowie są do kitu,absolutnie nic się nie mogę merytorycznego dowiedzieć.Jeżeli ktoś pisze i wypowiada się o firmie pozytywnie - jest podstawiony,jeśli udziela konkretnych informacji - to szef mu kazał pod groźbą nie wiadomo czego.Czemu ten portal ma tak naprawdę służyć?Ktoś mi to wyjaśni?Proszę???

Jerzy

Czy firma normalnie funkcjonuje? Co jest powodem, że zupełnie nikt tu nie zagląda?

Nick 2
@Jerzy 06.09.2018 11:20

no też nie to zastanawia,cisza .... Może to cisza przez burzą

Mała MI
@Nick 2 06.09.2018 18:51

A może to tylko potwierdzenie zasady, że na takich forach wypowiadają się głównie niezadowoleni?

Anonim

Pojawiło się ogłoszenie pracy w księgowości firmy. Proszę o informacje jak się w tej firmie pracuje w tym dziale? Jakie zarobki i atmosfera?Warto składać aplikacje?

Iwona

@pracownik, jak długo pracowałeś w P. P.H.U. „Sierant” jako operator maszyn? Dlaczego nie byłeś zadowolony z zatrudnienia w tej firmie w takim charakterze? Mógłbyś rozwinąć swoją opinię na ten temat? Jakie jest Twoje doświadczenie z tym pracodawcą? Zainteresujesz swoją wypowiedzią innych użytkowników.

były pracownik

witam i ostrzegam wszystkich przed tą miłą sympatyczną rozmową powyżej między pania Magda a innymi wielce zadowolonymi pracownikami, boo jest ustawiona rozmowa, nie pracuję już na szczęście w tym miejscu ale po latach tam spędzonych mogę śmiało powiedzieć ze zaden @Całusek nie istnieje bo żaden kierownik tam tyle nie przepracowal i sie nie przeprowadzil taka osoba nie istnieje i bzdury takie pisac moze tylko ktos na polecenie szefa bo w tej firemce nikt juz pracowac nie chce więc reklamują sie jak mogą. słowa jakie tu czytam napisane przez panią Magde to tez stek kłamstw wypisywanych na polecenie szefowej pani K. ktora sama pewnie ukladala tekst tej historyjki jak to w firmie jest wspaniale i kazdego wysluchają i przyjmuja z otwartymi ramionami za fantastyczne stawki. Nie dajcie sie nabrac na te glupoty ostrzegam popytajcie ludzi to wam powiedzą jaka jest prawda

Mikołaj
@były pracownik 12.08.2016 14:59

Masz rację- z obecnych pracowników biura i dozoru produkcji w końcu 2014 roku pracowała tylko 1 osoba - to jest ta "niewielka rotacja" w "bardzo przyjaznej" firemce.

Całusek
@były pracownik 12.08.2016 14:59

Biedaku, musisz być mocno rozczarowany życiem. Widzisz, tak to już jest z takimi jak ty że jak ktoś dobrze o kimś pisze to musi być podstawiony przez jakiegoś szefa, prezesa, czy innego. Tak się składa kolego że nie tylko ja tam pracowałem przez 10 lat. Ale tłumaczyć się przed takim jak ty nie będą. Te swoje ostrzeżenia praktykuj gdzie indziej i weź się do roboty. A ja nie byłem żadnym kierownikiem, tylko operatorem maszyn.

pracownik
@Całusek 16.08.2016 17:01

Nikt z pracujących tam operatorów maszyn nie chwalił tej pracy.

Administrator

Przestaliście być na tym forum aktywni. Od ostatniego Waszego zamieszczonego postu minęły już prawie 5. Może jednak zdecyduje się ktoś na opisanie aktualnej kondycji firmy P. P.H.U. „Sierant”? Czy coś przez ten długi okres się zmieniło? Poszukiwane są nowe osoby do pracy?

rambo

ludzie jak wam zależy na zdrowiu to nie idzie tam pracować do firmy Sierant .szkoda zdrowia

Iwona

Jesteś pracownikiem P. P.H.U. „Sierant”? Chętnie dowiemy się jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity można liczyć?

Magdalena

Witam, byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Właścicielka raczej konkretna babka i konkretne pytania zadaje. Myślę jednak że to miejsce dla ludzi dla których praca jest na pierwszym miejscu, a wszystko inne tzn. życie osobiste, rodzina itd. znaczy trochę mniej. Co mnie zszokowalo, to pytanie co sądzę o zwolnieniach lekarskich oraz informacja że nie tolerują zwolnień bo kiedyś jacyś pracownicy ich naduzywali. Chorować owszem można ale w tym czasie miłej widziane jest skorzystanie z urlopu wypoczynkowego. Uważam że to nie jest uczciwa praktyka(chociaż w sumie to dobrze że wyszło to już na poziomie rozmowy kwalifikacyjnej a nie np. później po podjęciu pracy). Tym niemniej pierwszy raz w życiu się spotkałam z takim podejściem, a już w kilku firmach pracowałam i wiele rozmów odbyłam. Wiadomo że każdemu pracodawcy zależy na jak najwyższej frekwencji, ale ja jako osoba która nigdy żadnej lipy w pracy nie odstawiala poczułam się dotknięta. Uczciwie przyznałam że mam małe dzieci które chorują i zwolnień na opiekę nad nimi nie mogę uniknąć więc nie oddzwonią. A ocenę sytuacji pozostawiam forum.

Jjjjj
@Magdalena 01.02.2017 00:17

Jakie stanowisko ci proponowali?

JessiB.

Wybieram się tam w najbliższym czasie, trochę mnie martwi to co napisaliście o nich. Z drugiej strony firmy w których pracowałem do tej pory, mają taką samą opinię, a pracowałem w nich po kilka lat. Wniosek, najwięcej pisali ci co najmniej robili...

JA

teraz

JA

hej,a sa przyjecia terz i czy pracuja tam kobiety na produkcji?

Bizon

Firma lipa i tyle. Umowa zlecenie przymus pracy po 12 godzin dziennie. Przymus pracy w soboty. Trzeba pisać oświadczenie czemu nie możesz przyjść w sobotę. Brak narzędzi i sprzętu do pracy. Totalna porażka.

xxx

No nie wiem, zakład wydaje się w porządku bardzo.

anonim

(usunięte przez administratora)

ADMINISTRACJA SIERANT-MAGDA

Nieraz jest 1-2 dni opóźnienia, nieraz 3 dni, rzadko, ale jesteśmy o tym informowani.Narka!

anonim

(usunięte przez administratora)

ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA

Cze Ach, przeczytaj mojego posta z 6.08. Tak masz wszystkie informacje. Pozdro!

Profesorrek
@ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 07.08.2016 13:46

A można tam się jakoś dostać? Przedstawić swoją kandydaturę na specjalistę? Mam też dziewczynę, która jest po anglistyce. Ja bardziej informatyczny jestem.

ADMINISTRACJA SIERANT-MAGDA
@Profesorrek 07.08.2016 14:07

Z tego co się orientuję, to można składać CV-kę do kadr. Jak poprosisz o spotkanie to ktoś napewno cię przesłucha,jeśli nie w tym dniu, to ci wyznaczą jakiś inny termin.Są raczej otwarci na nowych ludzi.Wbijaj!

Profesorrek
@ADMINISTRACJA SIERANT-MAGDA 07.08.2016 15:25

Wielkie dzięki Magda! Przejdę się do nich. Strzałeczka i żółwik!

anonim

(usunięte przez administratora)

ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA

Cze xxx, jeżeli chcesz pracować na stanowisku specjalisty, w biurze, to wszystko masz wyjaśnione w moim poście na temat pensji. Przeczytaj sobie. Jeśli coś nie jest dla Ciebie jasne, to pytaj. Piszę, że są szkolenia w zakresie obsługi systemu na poszczególnych stanowiskach opowiadając na pytania edzia i Profesorrka, a Ty piszesz, że "nawet jak nie ma odpowiednich szkoleń, to nie jest tak źle". Nie bardzo rozumiem....

Profesorrek
@ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 07.08.2016 13:01

Dzięks Magda za konkretne informacje! A księgowość też jest podpięta pod ERP-a? Czy rozlicza produkcję? Powiedz jeszcze, jaka firma wdrażała Wam system? Z kim na początku współpracowaliście, żeby to wszystko uporządkować. Robiliście analizę przedwdrożeniową? Jakie osoby były w nią zaangażowane, brały udział w jej budowaniu, od Was z firmy? Bardzo mnie to interesuje, więc jeśli byś mogła....

ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA
@Profesorrek 07.08.2016 13:07

Profesorrku, moduł księgowy też jest oczywiście w ERP-e, musi rozliczać produkcję i tak się dzieje. System został wdrożony przez firmę Omega z Piotrkowa. Była robiona analiza przedwdrożeniowa, żeby wiedzieć jaki schemat działania, dopasowany specjalnie do nas, będzie odpowiedni. Tak naprawdę, to w całym wdrożeniu, bo to niezła kobyła jest, brali udział wszyscy. Od produkcji, po kierowników, działu księgowego oczywiście, całego działu przygotowania produkcji, działu sprzedażowego itd. Do dzisiaj specjalne moduły, czy raporty, które ułatwiają pracę, są dopisywane przez Omegę. Tak pokrótce to wygląda. Co jeszcze chcesz wiedzieć?

anonim

(usunięte przez administratora)

ADMINSTRACJA W SIERANT - MAGDA

Cze Edzio! Tak, jasne, przewidziane są szkolenia, najcześciej w małych grupach albo indywidualnie. Jeżeli po szkoleniu dalej ktoś sobie nie może z czymś w programie poradzić lub czegoś nie rozumie, to jest ponowne przeszkolenie.I znowu - indywidualnie albo w grupach.Pozdro!

Profesorrek

Na jakim systemie komputerowym pracuje ta firma? To wiele mi powie... Ktoś wie?

ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA
@Profesorrek 06.08.2016 17:12

Pracujemy na CDN - XL, program produkcyjny typu ERP. To niełatwy program, bo wdrożenie trwa długo. Masę szczegółów produkcyjnych trzeba ogarniać. Każdy produkt ma swoją kartę technologiczną, taki przepis jak go wywarzać. Jest tam cały moduł sprzedażowy, handlowy, logistyczny i kadrowy.

Profesorrek
@ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 06.08.2016 18:49

Siemka! Dzięki za INFO! ERP? To już coś. Wdrożenie faktycznie jest mozolne. Dla niektórych ten program jest trudny jak cholera. Pewnie dlatego, że jest mało intuicyjny. Ale jak zdobędzie się doświadczenie w pracy z ERP-em, to praktycznie z każdym programem zarządzającym nie będzie się miało problemów. Strzałka!

anonim

(usunięte przez administratora)

ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA

O jakie konkrety Ci chodzi SIRE? Zadaj konkretne pytania i do produkcji i do administracji. Chcesz się dowiedzieć jakie są zarobki i umowy na wyższych stanowiskach?

ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA

Witam wszystkich :) :), pracuję w administracji w Sierancie kilka lat. Myślę, że zaspokoję ciekawość niektórych. Może się uda :). Od 2 lat zespół administracyjny jest całkiem nowy. Dowodzi nami młoda karda zarządzająca (brat i siostra), zresztą produkcją też (kierownicy i dyrektor produkcji - tzw. "ta kobieta" :) :)), nawet główna księgowa ma około 30 lat. Nasz zespół składa się z około 20 osób, w tym chłopaki z działu handlowego i technicznego. Mam umowę na czas określony, ale zaraz będzie na czas nieokreślony. Na umowie mam 2000 zł netto + premia uznaniowa - około 400 - 500 zł na rękę, to zależy od miesiąca i wyników firmy i od zaangażowania w robotę każdego z nas, indywidualnie. Urlop wynikający z umowy. Pracujemy od poniedziałku do piątku. Czasami w soboty, np. przy inwentaryzacjach albo w sezonie (kwiecień - październik). Nadgodziny są rejestrowane i wypłacane. Jeśli ktoś chce może sobie je odebrać. Atmosfera jednego dnia jest zła, drugiego bardzo dobra, trzeciego rewelacyjna, a piątego bardzo średnia. To zależy, jak wszędzie, od wielu rzeczy. Jeżeli ktoś szuka pracy takiej, jak w budżetówce albo bibliotece szkolnej i jest zaprogramowany na spokój i brak stresu, niech tu lepiej nie przychodzi. Ponieważ trzeba tutaj mieć głowę na karku, mieć wiedzę i umiejętności techniczne i analityczne. Cała ekipa ma na umowie stanowiska specjalisty. Tyle. Na marginesie. WIELKIE POZDRO DLA CAŁUSKA OD NAS WSZYSTKICH! Trzymaj się staruszku! EVER :) :)

Wiesiek

Polecam sie

Zbychu

Jak w firmie Sierant z usługami transportowymi? Są bardzo aktywni na giełdzie, ale nie odpowiadają na moje zapytania.Chciałbym wozić im towar po Polsce.Czy ktoś może coś na ten temat powiedzieć?Proszę o informację.

Wiesiek
@Zbychu 06.08.2016 01:44

Zbychu, wiem że mają tam dobrze zorganizowaną logistykę, jedna z dziewczyn która im to ogarnia jest bardzie w porządku.Jak nie możesz dostać się na giełdę to normalnie tam przyjedź żeby pogadać. Idź od razu do logistyki, zresztą cie pokieują.

Zbychu
@Wiesiek 06.08.2016 02:33

Wielkie Dzięki Wiesiek za informację. Wybiore sie tam

Całusek

Jezu...Ale się rozpisaliście!!!Czy to ma być jakieś życie na gorąco? Co wy? Piszecie, czy szef wam się podoba czy nie?! To jakieś totalne bzdury! Piszcie o konkretach! Ja napisałem, jak zarabiałem i za ile. Może któryś z moim dawnych kolegów z administracji się wypowie ile się z kolei tam zarabia? A może o swoich głodowych pensjach wypowiedzą się też moi koledzy z rolet zewnętrznych? To byłoby nawet ciekawe...:)) A co do tych dwóch kobiet, które jeszcze zdąrzyłem poznać, to wiecie co? O byle kim się nie mówi...

Życzliwy
@Całusek 06.08.2016 00:48

A ja bym te kobitki chętnie zadowlił :))) od razu by im przeszło gnębienie pracowników:))))))) Stare panny poprostu

anonim

(usunięte przez administratora)

Justyna

Dlaczego piszesz takie banały że wszystkim się niedogodzi? Jesteś administratorem czy co? Twoja uwaga jest nie na temat. My tu piszemy o tych koszmarnych dwóch babach. One straszą już nawet swojm wyglądem. Brrr... ..Biedny brygadzista nawet pies mus uciekł przez nie... Już tam nigdy niewrócę. Na szczęście pracuję po 8 godzin i mam soboty wolne. W piątki to już praktycznie jestem w weekendzie i myślę o grilowaniu hi hi hi... Niebedę pracować na krwiopiców

Olga

A jakiego ma ojca....ten to dopiero musiał być niezły...:-P

Betti

Ej ludzie!!!! A wiecie może czym pachnie dyrektor handlowy też jest właścicielem? To niesamowity zapach....uwielbiam jak codziennie przechodzi obok mnie. Wogòle to on jest niesamowity, taki przystojny i empatyczny...o wszystkim można z nim pogadać. No i przedewszystkim jest wyrozumiały, jak popełnia się błędy w pracy...To najpozytywniejsza osoba w tej firmie EVER!!!!

Zostaw opinię o P. P.H.U. „Sierant” - Piotrków Trybunalski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P. P.H.U. „Sierant”