Mercus Logistyka

• Pieszkowice
Legnica - Mercus
Polkowice - Mercus Logistyka

3. Opinie o pracodawcach Polkowice
  5. Opinie o Mercus Logistyka sp. z o.o.

Opinie o Mercus Logistyka Polkowice Kopalniana 11

Nie przegap nowości o Mercus Logistyka sp. z o.o.!

młody

16.10.2010 16:39

Trzeba przyznać jedno Ci którzy mają coś w głowie na pewno zdobędą tu świetną wiedzę i nauczą się samodyscypliny. Przyda się to kiedyś czy w tej czy następnej pracy. Jak kto woli. Owszem czasami trzeba robić coś za tych co nic nie umieją i to denerwuje, ale to jest normalne w Firmach gdzie zatrudnianych jest dużo osób. Też chciałbym więcej zarabiać. Podkreślam że nie jestem lizusem i nie dostanę za to dodatkowej premii za to co tu piszę (wypowiedz kogoś tam wyżej ) ale dam Wam radę: Trzeba mieć dystans do wszystkiego, po co się przejmować tym co inni wyprawiają, niech każdy zajmie się swoją pracą. Ja nie zwracam uwagi na to co ktoś tam gdzieś robi, na to ile kto zarabia bo po co się stresować. Mówicie o Pelczarze,że to, że tamto, a w sumie jak jest ktoś normalny i robi to co do niego należy to na bank facet się nie przyczepi do niczego. Poza tym moim zdaniem ma głowę na karku skoro umie poprowadzić cały ten interes. Niech zarabia nawet 100tys, skoro był na tyle kumaty że umiał się w firmie wybić to szacun. W sumie to też będę starał się o awans ale mam ambicje i wiedzę i tym będę chciał to zdobyć. Ale skracając to wszystko powiem Wam krótko jakby każdy zajął się swoją działką to nie było by tutaj tych wypowiedzi. Zawsze się narzeka na prace, a pracuje się dla kasy. Owszem chyba każdy poszedłby do innej firmy gdyby mu zaproponowano wyższą stawkę, jednak jakoś chyba nikt z Was nie dostał takiej propozycji skoro nadal tu jesteście. PS. Dla Waszej wiadomości powtarzam nikt nie kazał mi tego pisać i nic z tego nie mam. Chyba że narzekacie dlatego że macie kiepską ekipę na dziale, ale wszystko jest do zrobienia. Wystarczy być sobą i zająć się swoim biurkiem. W sumie to mam ochotę napisać kim jestem, pewnie parę osób by się zdziwiło !! ale !! nie będę się tym nikomu podlizywać.

13.10.2010 19:30

A do pełni szczęścia to jeszcze firma zatrudnia cała masę emerytów, ktorzy cały czas mentalnie tkwią z latach 80-tych, więc wiadomo jaką świadczą pracę.

12.10.2010 19:49

Firma jest przerażająca, nic tam nie ma rąk ani nóg. Aż dziw bierze że to się wszystko nadal kręci. Widocznie nawet przy najgorszym zarządzaniu niektóre rzeczy nie sa w stanie zbankrutować (zapewne przez przerzucanie strat na centrum logistyki materiałowej, które czerpie zyski z zaopatrzenia kghm).
    Branżysta

10.10.2010 20:00

zgadzam się. A te przedostatnie wypowiedzi to zapewne na specjalne zamówienie zarządu. Pewnie będzie za to premia dodatkowa. Albo premia z naszych premii co to niby mieliśmy je dostawać za obroty.
    Do pracownik68

09.10.2010 10:53

Czy można nie widzieć tej wszechobecnej niekompetencji? Czy tak trudno jest samodzielnie wyciągać wnioski? Czy tak trudno jest się nie podlizywać zarządowi?
    Wiri

07.10.2010 18:10

Poprzednie dwie wypowiedzi pisane są zapewne przez lizusów, którzy nie mają pojęcia czym jest mercus. Premia 50%? co ty piszesz? stawki zaszeregowania są tak niskie, że te 50% to jest mus, bo inaczej wszyscy odejdą. Prezes nie utożsamia się z firmą, on nią jest, tylko że w negatywnym tego słowa znaczeniu. A że firma to nie przedszkole wiedzą tylko pracownicy, bo napewno nie członkowei zarządu. Oni nie muszą się starać, bo i tak są inaczej rozliczani, więc wystarczy że mają wynik kosztem pensji załogi.
    zenada1

06.10.2010 19:34

Chyba przyłączę się do tego pisania, bo widzę, że tu ładne szykany idą pod kątem ludzi, którzy włożyli ogromnie dużo serca i pracy, żeby Mercus był w tym miejscu, w którym jest dziś. Miałem w swoim życiu kilku Prezesów i wierzcie mi, że chciałbym kiedyś powiedzieć, że traktują firmę jak swoją. Bo co powiedzieć o ludziach, "którzy są przejazdem" pomiędzy funkcją Prezesa w jednej firmie i funkcją Prezesa w dugiej firmie i tak naprawdę niewiele ich wszystko interesuje...
    pracownik68

06.10.2010 16:50

Czytam sobie wypowiedzi tych wszystkich ludzi i się zastanawiam dlaczego to robią. Tym bardziej, że co miesiąc z wypłatą idą premie 50% dla każdego pracownika. I to chyba każdy widzi oglądając swoją fiszkę. Co do osób zarządzających tą firmą, to powiem tyle, biznes jest twardy i trudny i każdy z nich musi się mierzyć codziennie z różnymi kłopotami, a firma, to nie przedszkole, w którym głaszczemy się po głowach. Tu każdy ma jasno postawione cele i zadania i jest z nich rozliczany. Właśnie przez zarządzających. Czy się to komuś podoba czy nie. I każdy może się wykazać.
    M.P.

01.10.2010 19:28

PRACA W MERCUSIE POSIADA JEDNĄ POZYTYWNĄ CECHĘ: DOCENIASZ POPRZEDNIE PRACE NO CHYBA, ŻE BYŁA TO TWOJA PIERWSZA PRACA A WÓWCZAS TO JUŻ I TAK NIC GORSZEGO NIE MOŻE CIĘ SPOTKAĆ ;-))
    Bonzo

29.09.2010 20:25

Panie Prezesie niech Pan zmieni dyrektora handlowego i jego przy[usunięte przez moderatora]sów to może jeszcze bedzie szansa dla firmy, bo inaczej to papa.
    xXx

28.09.2010 19:48

Mercus jako pracodawca niestety pozostał w początkowych latach 90-tych. A ciężko aby firma była sprawna jak jest zarządzana przez osoby bez wiedzy i z patologicznym doświadczeniem zdobytym niewiadomo gdzie i niewiadomo jak. Odradzam zatrudnienie w Mercusie, bo szkoda nerwów.
    Pure

27.09.2010 20:25

Tyle tutaj fajnych opinii, ale nikt nie pisze nic o centrum logistyki. Tam to dopiero są wybitne jednostki.
    sraty taty

25.09.2010 14:42

chyba paraktyk Ci za mało w Mercusie ale z jednym musze sięzgodzić, trochę neładnie tak obrażać ludzi, którzy nie mogą się obronić tu, no chyba, że się mylę i i ten nick Praktyk to to ściema
    Praktyk

24.09.2010 22:21

Chyba tam nikt nie trzyma pracowników na siłę? Jak się wam nie podoba to się zwolnijcie. Narzekać to każdy potrafi, więc zróbcie coś ze swoim życiem. Chyba że jesteście w mercusie bo gdzie indziej nie macie szans na cokolwiek, bo takie z was asy. Widząc morale pracowników to prezes i [usunięte przez moderatora]muszą to towarzystwo trzymać twardą ręką, bo trochę luzu i się wam w główkach przewraca.

Kontakt - Mercus Logistyka sp. z o.o.

Kopalniana 11 59-101 Polkowice

Mercus Logistyka sp. z o.o.
    MYSLICIELKA

24.09.2010 13:20

CHYBA NIEDLUGO POWSTANIE DOKTORAT NA TEMAT PRACY W TEJ FIRMIE....
    Widzący

21.09.2010 20:42

Prezes B.Ksel z niewiadomych powodów obstawia się beztalenciami. Do końca nie wiadomo czemu to robi, bo przecież wszyscy oni nie mają potężnych pleców. A te beztalencia doprowadzją firmę do ruiny, z [usunięte przez moderatora]na czele i jego przy[usunięte przez moderatora]skami. Jest tam kilka myślących osób, ale [usunięte przez moderatora]nigdy nie da szansy komuś kto nie jest wierny i ślepo oddany i liżący cztery litery. Każdy kto dostanie nawet lekko lepszą propozycję pracy od razu porzuci tą firmę, bo tam poprostu nie szanuje się potencjału pracownika, a myślenie jest wykroczeniem przeciwko prawu pracy według pana i władcy Pana Wszechmogącego Prezesa.
    "wielbiciel" Mercusa

16.09.2010 21:45

Pozwolę sobie przedstawić kila subiektywnych opinii na temat firmy PH-P Mercus. Żadne słowo nie dość dobrze odda jak bardzo słabą i nieprzyjazną pracownikowi jest firma Mercus... dlaczego ? - Jest beznadziejnie zarządzana przez człowieka, który uważa ją za soją własność.Nie znasz dnia i godziny kiedy nie wiadomo dlaczego ON uzna że musisz zmienić dział...ale po co ? Tego nie wiedzą najstarsi górale. Wracasz z urlopu i pytasz się współpracowników czy wciąż z nimi pracujesz ... Słowo premia jest tylko mitem..pragnieniem, czymś nieosiągalnym dla szarego pracownika Mercusa. Nic nie szkodzi że pracujesz solidnie..że starasz się..nie nie warto. Kadra zarządzająca jest OOOGROOMNAAA .. każdy ma auto..oczywiście służbowe, każdy jest co najmniej mało kompetentny, ale czemu się dziwić skoro pracują tam wszyscy Ci którzy kogoś gdzieś znają albo ten ktoś kogoś zna. Pani Dyrektor jest osobą mocno "teoretyczną" jej wiedza jest dokładnie taka sama. Zarządzający Mercusem są "mistrzami" nietrafionych inwestycji. Hurtownie budowlane gdzie nawet pies z kulawą nogą nie zagląda, sklep internetowy z przeogromnie wysokimi cenami, wreszcie salon marki TATA - masakra. Hinduskie auta za grosze... ale po chwilowym zastanowieniu można dojść do wniosku że jakie zarobki takie auta. Reasumując te wywody... jeżeli masz perspektywę pracy w Mercusie...zastrzel się !!! Pozdrawiam
    Zygi

19.08.2010 20:45

I co z tego, że sobie pogadacie na Pelczara. To on jest panem i decyduje o wszystkim, przy okazaji zarabiając 20 000 zł miesięcznie. [usunięte przez moderatora] ... Facet ma mocne układy i nikt go nie przebije.
    nick

16.08.2010 22:58

witajcie - doświadczajcie i zatrudniajcie się w PHP MERCUS. zachęcam osoby przeglądające to forum, które chcą znaleźć pracę aby sprawdziły i zatrudniły się w PHP MERCUS. pozdrawiam NICKt

10.07.2010 11:37

A może mi Ktoś powiedzieć jak się pracuje w CZB Lubin ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mercus Logistyka?

michal

10.06.2010 23:23

nic nie straciles!! tylko zyskales pozdrowienia
    OBSERWATOR

10.06.2010 13:37

FAKTYCZNIE POZIOM LUDZI, KTORZY SIE TU WYPOWIADAJA NA FORUM A RACZEJ JUZ NIE PRACUJA JEST ZENUJACY I NIE SWIADCZY DOBRZE O FIRMIE, SZKODA MIALEM SKLADAC PAPIERY.
    rudy

30.05.2010 20:02

Mercus to dno!!!!!! Pan Misek do tego doprowadzal a teraz pan obecny dyrektor chyba p.[usunięte przez moderatora] ten to dopiero porazka facet nie ma pojecia o handlu zero kultury zero podejscia do ludzi porazka !!!!!!!!!!!! a zarobki sa naprawde beznadzejne zblizone do zasilku ha ha ha
    Magdalena

20.05.2010 14:07

to byla oczywiscie ironia, gdybys nie zrozumiala...i nie pisz o czyms, o czym nie masz pojecia.
    Magdalena

20.05.2010 14:00

moja droga pensja jest od razu 4 razy wieksza! Prezes docenia swojego pracownika!! M.
    mężczyzna

11.05.2010 21:59

Zarobki są marne jak mężczyzna może utrzymać rodzine dostając na wypłate 1100 zł ? Parodia ! Ludzie w Auchanie czy realu na kasie mają więcej, ale kogo to obchodzi taki system panuje jak ci nie pasuje to [usunięte przez moderatora] ....aj i tyle. Komuna

29.04.2010 23:31

????

14.04.2010 21:33

racja.dyrektorem jest jakis rolnik z pod glogowa, zero kompetencji. burak jak niewiem a ludzie sie go boja.ponoc kazdego straszy. nadgodzin nie wyplacaja!!!!!!!!!!111

Zostaw merytoryczną opinię o Mercus Logistyka sp. z o.o.