WDX

Warszawa - "WDX" S.A.
Zgierz - ZUT Wandalex

5. Opinie o WDX S.A.

Opinie o WDX Warszawa

Nie przegap nowości o WDX S.A.!

m

02.07.2014 22:55

Szukam mechanikow pracojacych dla wandalex moze bede mial cos do zaproponowania
    miły

16.07.2014 23:52

Nie martw się w Wandalexie niewiele osób mówi dobrze po angielsku-nie sprawdzą cie .Jeśli jesteś w stanie zamówić kawę to już jesteś lepszy od potencjalnego przełożonego:)Firma generalnie porażka-sam tu wpadłem ,pracę dostałem bez problemu ale żałuję ,że tu pracuję.W tej firmie nie da się mysleć o przyszłości, awansie itp.Awansuje tylko rodzina Zarządu ,której jest sporo w firmie. Na resztę załogi właściciel urządza stałe" polowania na czarownice",tylko ci z rodziny maja spokój. Zmywam się z Wandalexu
    Abstynent

10.11.2014 17:20

Nie pluj do studni bo być może będziesz musiał jeszcze z niej wodę pić. Z tej opinii najwięcej można dowiedzieć się o sylwetce i formie autora wypowiedzi, osobowości i predyspozycjach zawodowych. W Wandalex nie nauczyli, że dobry sprzedawca stosuje argumenty dwustronne i szanuje rywali?
    M

05.06.2014 13:17

Witam, chciałabym zapytać o warunki pracy w tej firmie, bo ostatnio aplikowałam na sekretarkę, ale tu widzę, ze dziwne rzeczy opisujecie chyba nieszczególnie związane z tematem (choć Pan BHPowiec chyba niesłusznie został zaatakowany - ale to tylko moja opinia) Czy zatrudnienie w firmie jest duże, czy jest wysoka rotacja, jak przełożeni no i oczywiści co z pieniędzmi (są na czas, czy są w miarę przyzwoite?) proszę o możliwie szybką odpowiedź pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia (skoro jest już taki ładny) M
    BHPowiec

04.06.2014 13:29

Drodzy, Jednak przeczytawszy historię kolegi - handlowca, nie mogę się powstrzymać, serdecznie współczuję i mam nadzieję, że wszystko jest już dobrze. Ale ku przestrodze wszystkich Handlowców (tu odniosę się do odpowiedzi Pracodawcy), jeżeli jesteście wysyłani na szkolenia z BHP to nie zasypiajcie na nich, nie grajcie w gierki na komórkach, nie wysyłajcie zaległych wiadomości, etc. Te szkolenia prowadzi się dla Waszego bezpieczeństwa i jeśli kolega zgłaszał usterkę auta służbowego a kierownik floty go odprawił z kwitkiem powinien poprosić o tą opinię na piśmie i udać się z nią do BHP-owca i swojego bezpośredniego przełożonego, jeśli i oni odesłaliby go z kwitkiem to również taką opinię bierze się na piśmie (BHP-owiec nigdy nie napisze ze ma to w poważaniu bo za dużo ryzykuje, jego obowiązkiem jest zgłosić usterkę do Zarządu i przekazać zalecenie o konieczności zmiany auta, czyli nie dopuścić wozu do użytku przed naprawieniem usterki). Jeżeli obowiązki BHP-owca pełni ktoś z Zarządu musi taką odmowę naprawienia usterki również wydać na piśmie... A swoją drogą jeśli kolega wiedział, ze w aucie są niesprawne hamulce to co mu strzeliło do głowy żeby wsiadać za kierownice czy te kilka stówek jest ważniejsze niż życie??? Swoją drogą koszt naprawy samochodów pracowników nie powinien obchodzić, to pracodawca odpowiada za ich stan i jest zobowiązany przepisami udostępniać pracownikom wszystkie niezbędne narzędzia pracy w należytym stanie. I do pracodawcy - Kierownik floty powinien zostać zwolniony to jego obowiązkiem jest pilnowanie przeglądów aut służbowych, i powinien się cieszyć że (o ile tak jest) nie został pociągnięty do odpowiedzialności cywilnej. Wiem, że szkolenia z zakresu BHP to w większości firm prowizorka, ale mówiąc wprost lepiej znać te przepisy niż później jeździć wózkiem - tyle, że inwalidzkim...
    BHPowiec

05.06.2014 12:38

Witam serdecznie "pracownika" :) Nie rozumiem aż tak agresywnego ataku, nawet słowem nie odniosłem się do sytuacji w tej konkretnej jednostce. Nie opiniuję postępowania powypadkowego jakie zostało przeprowadzone w jakikolwiek sposób. Mając jednak długie doświadczenie w branży BHP zarówno w służbie, jak też w charakterze szkoleniowca, to właśnie ta grupa zawodowa najbardziej olewa szkolenia okresowe (wstępne również). A opinii szukałem bo zastanawiałem się nad wysłaniem oferty. Widzę jednak, że przy takim zespole gdzie nie potrafisz (jako pracownik tej firmy) czytać ze zrozumieniem, to jest bezzasadne. Chyba że się bronisz bo jesteś owym BHPowcem w firmie lub kierownikiem floty to rozumiem złość, skoro można próbować udowodnić Twoje przyczynienie się do zdarzenia, gdzie zostałeś uratowany dzięki niewiedzy pracownika... Moja wypowiedź sprawiła najwyżej tyle, że teraz pracownicy będą wiedzieli co zrobić zgłaszając wadę narzędzia pracy. Nie da się wówczas zrzucić winy na niego i trzeba będzie ponieść konsekwencje. Nie znam sprawy tego wypadku i regulacji wewnątrz-firmowych, ale wiem jedno... pracownicy i pracodawcy często dogadują się "poza protokołem". Więc "pracowniku" ja jako BHPowiec wiem co mam zrobić z czasem podczas szkoleń które osobiście prowadzę :D Więc czytać się lepiej naucz, napisałem jednoznacznie że pracuje już długo i wiem jak takie szkolenia wyglądają jak Ty jesteś TYM wspaniałym przykładnym pracownikiem to świetnie, cieszę się. Mam nadzieję, że w swojej karierze spotkam więcej tak przykładnych pracowników, którzy dbają o swoje bezpieczeństwo i tych szkoleń nie traktują jak "straty czasu". Pozdrawiam Cię serdecznie PS: zwracając się do kogoś listownie "ty" pisze się wielką literą "Ty" inaczej jest to niestosowne i niegrzeczne.
    W0J

13.02.2015 08:56

Nie masz racji. Nie twórz reguły, bo nie jesteś do tego uprawniony. Jestem tu gościem, po prostu szukam opinii nt. firmy Wandalex. Ale taka opinia, którą wygłosiłeś, jest niedorzeczna. Mój aktualny pracodawca nigdy nie dopuściłby do tego, abym jeździł niesprawnym autem. Oczywiście dopilnowanie przeglądów i ich terminów, jak również wszelkie bieżące naprawy, należą do mnie. Sam sobie pilnuję tego, by jeździć sprawnym autem. Nigdy jednak - podkreślam - mój pracodawca nie narażał mnie na utratę zdrowia poprzez użytkowanie niesprawnego auta. O jakich realiach polskich firm zatem piszesz?
    szkoda gadać

20.05.2014 21:01

Firma nastawiona na maxymalne wydojenie pracownika-oszczędzają wszędzie pierwsze miesiące jeździłem do klientów komunikacja miejską i spierałem się z szefem o zwrot za bilety.Potem dostałem rozsypującego się grata.Szkolenia produktowe śmiechu warte-szkolący sam nie bardzo rozumie co wykłada-mówi dużo, szybko i chętnie dla świętego spokoju przegra ci prezentację(nie wygląda by ją sam robił i rozumiał).Zarobki słabe ok 2000zł na rękę plus prowizja.Niestety chętnuch do jej okrojenia nie brakuję, zawsze trzeba się spierać o swoje należne pieniądze. Wzorowo działa monitoring pracownika-rozliczają nawet z czasu na siusiu.Odradzam znalazłem lepszą firmę
    Wandalex

21.05.2014 11:15

W Spółce Wandalex S.A. od początku jej istnienia, szczególną wagę przywiązuje się do respektowania zasad BHP. Odzwierciedleniem tego jest szereg regulaminów szczegółowych, w tym regulamin dotyczący korzystania z samochodu służbowego. Każdy pracownik ma obowiązek zapoznania się z nim i przestrzegania go. W przypadku zgłoszenia pojazdu do naprawy, zarządca floty podejmując decyzję o jego naprawie, kieruje się w pierwszej kolejności wpływem uszkodzenia na bezpieczeństwo jazdy. Jest to zawsze jego priorytetem. Pracownik nie ma prawa korzystania z niesprawnego pojazdu. Wspomniany pracownik korzystał z samochodu służbowego, wiedząc, że nie wolno mu tego robić. Na dodatek użytkował pojazd bez ważnego przeglądu, który był obowiązany przeprowadzić w wyznaczonym terminie. W tym konkretnym przypadku wymienionym przez Pana (usunięte przez administratora)mamy do czynienia z bardzo nieeleganckim atakiem personalnym. Wstydziłby się Pan takich pomówień.
    flotowiec

21.05.2014 12:47

regulaminy regulaminami, a rzeczywistość w polskich firmach jest taka, że każdy maksymalnie tnie koszty floty samochodowej i naprawia auta dopiero jak już staną na drodze, tym samym ryzykując życiem pracowników czyli kierowców tych aut i doprowadzając do jeszcze większych strat materialnych, ponieważ naprawy wykonane z opóżnieniem bardzo podnoszą koszty tych napraw, nie mówiąc o ekstremalnych przypadkach, kiedy auto zostanie rozbite i trzeba je skasować całkowicie, takie są dzisiaj polskie realia w firmach ot co
    sandał

05.05.2014 23:14

Firma bardzo bardzo oszczędna.Kolega miał duży problem z hamulcami samochodu służbowego.Zgłosił ten fakt do zarządcy floty a ten się nie zgodził na ich naprawę-wymiana pompy hamulcowej kosztuje.Kolega przez te "optymalizację"o malo nie zginal,samochód kasacja.Zaoszczedzili.Człowiek w WDX nie przedstawia żadnej wartości,płacą b.malo i mocno szukaja powodow by uwalic prowizje.Odradzam prace w WDX

Kontakt - WDX S.A.

Taśmowa 7 02-677 Warszawa

Branże: Konstrukcje metalowe
    Brak Słów

11.12.2013 12:41

Porażka!!! Ale jak ktoś chcę pracować za ok 2000 zł ;) ???
    kot

07.01.2014 00:04

Nie ośmieszaj się taką wypowiedzią. A jeśli ktoś nie poleca. bo nie widział premii kwartalnej i tylko tym argumentem się posiłkuje to niech puknie się w łeb.
    pracownik obecny

01.11.2013 22:58

niestety to prawda. 70% sprzedaży to 2-3 osoby z działu handlowego. jesli odejdą lub zrobią konkurencję to sprzedaż pada.(usunięte przez administratora) nie ukrywam ze czekam na lepszą pracę!!!! z(usunięte przez administratora)
    mm

23.09.2013 14:16

Podstawa ok. 2 tys na reke, zalezy jak wynegocjujesz - ale na wiele wiecej nie licz. Jesli chodzi o prowizje to zupelnie nieadekwatne do cen produktu. Jest jeszcze tzw. PREMIA kwartalna, o ktorej wiecej slyszalo, niz ja widzialo. Nie polecam!
    arek

17.09.2013 19:26

marcin - 2012-10-31 23:53:07 Kasa skromna. Produkty w miarę sprzedawalne. Maksymalnie dużo raportowania. Tylu różnych raportów że 1 dzień w tyg siedzisz i klepiesz - kopiuj, wklej. Co do pozytywów to b. fajni ludzie . Minimum nacisku na wynik i ogólnie zero stresu. Przyzwoicie cię wyszkolą.Kasa podstawa + prowizja, jak to w handlu, Co do nacisku na wyniki, nie zgadzam się. Firma stawia realne cele i oczekuje równie realnych wyników. Wieloproduktowość oferty sprawia, ze to praca dla ambitnych. W kwestii wyszkolenia - zgadza się.

23.05.2013 21:58

wandalex

02.05.2014 23:53

Wandalex nie zapewnia żadnej karty opieki medycznej,karnetow na siłownię itp.Zapewnia marna pensje dla przedstawiciela 3000Zl brutto plus prowizja i rozwalajacego się focusa z GPS kontrolowanym na bieżąco.Zarząd zawsze szuka okazji do okrojenia prowizji.W firmie liczą się tylko ci z "plecami"
    marcin

31.10.2012 23:53

Zostaw merytoryczną opinię o WDX S.A.