Witam!! Dzisiaj miałam styczność z placówką w Oleśnicy. Mianowicie mój tata miał podejrzenie udaru tzn. prawa część twarzy sparaliżowana brak możliwości mrugania powieką!! Tradycyjnie w holu milion osób więc poszliśmy poprosić o pomoc w głównej części szpitala a tam pani doktor pijąc kawę z koleżankami i widząc w jakim stanie jest mój tata wyprosiła z gabinetu mówiąc że musi czekać n a świątecznej izbie przyjęć bo bez skierowania go n ie przyjmie!!!! W tym samym momęcie wyszliśmy ze szpitala i udaliśmy się na SOR do Oławy gdzie została udzielona fachowa pomoc mojemu tacie bez kolejki i bez skierowań!!! Zostały wykonane wszystkie niezbędne badania łącznie z tomografem.
to nie żadna nowina! to szpitalidło oraz Pogot.Rat. z tym kierownictwem to zwyczajna UMIERALNIA Omijać to Dziadostwo z daleka! Dawno to powinno byc całkowicie ZAMKNIĘTE!
Martwiące sa te komentarze w których zarzekają sie ze szpital już dawno powinien być zamknięty. Więcej osób które pracuje teraz uważa podobnie? miałam zamiar do was sie przenieść ale teraz zwątpiłam w te cala atmosferę
Moja babcia lezy na oddziale wewnetrznym nie mozna sie z nia kontaktowac ale dziekuje pania pielegniarka za kazdy odebrany telefon za cierpliwosc i dobre slowo w tej okropnej sytuacji.
Bardzo możliwe, że kontakt utrudniony jest z uwagi na panującą sytuację w Polsce i na świecie. Tak na marginesie wiesz w ogóle coś więcej na temat tego szpitala? Może jakiś szczęśliwym trafem udało Ci się dowiedzieć coś na temat ewentualnej pracy tam? Daj znać proszę bo Twoje wpisy na ich temat będą bardzo pomocne.
-ta kwestia nie dotyczy sytuacji na świecie w tym badziewiarskim szpitalu; problemem jest dyrekcja i całe to dziadoskie towarzystwo zarządzające . Brak odpowiedniej kadry głównie w Pog.Ratunkowym gdzie zatrudnieni ratownicy to w większości zaniedbana przemądrzała gówniarzeria bez praktyki, wpuszczeni na samopas bez żadnej kontroli. Z jakimi konsekwencjami przyjdzie nam pacjentom się zmierzyć po podjeciu przez decydentów PZS tak niefrasobliwych decyzji gdzie jak w przypadku wym. Pog.Rat. kierownikiem zostaje ratownik medyczny-bez autorytetu,bez posłuchu także gówniarz! do kogo ma sie zwrócić o pomoc zawiedziony obsługą potencjalny pacjent? O ZGROZO! Gdzie są władze Powiatu co robią? nie widza tego co sie dzieje?
To chyba żart ze ktoś robił tu przez 40 lat i nie był przy tym zadowolony. Jeśli sie komuś coś nie podoba to czemu po prostu nie odejdzie? Ostatecznie nie jest jednak aż tak źle?
Dzień dobry, proszę o opis warunków pracy pielęgniarek. nie widzę by w ostatnim czasie taka ocena się tu pojawiła a wkrótce będę szukać dla siebie zatrudnienia w Oleśnicy. Czy warto wziąć szpital pod uwagę podczas składania CV? jaka może być ocena aktualnych zarobków?
nie myśl o tym pracodawcy! daj sobie spokój! kompletne nieporozumienie! spędziłem w tym dziadostwie 40 lat- konowalstwo, niedbalstwo i niewiedza na stanowiskach kierowniczych idioci!
Dzień dobry. zastanawiam się czy do Działu Kadr i Płac nie będzie jeszcze planowanych przyjęć. wcześniej poszukiwano Księgowego ds. rozliczania listy płac z dobra znajomością programu Płatnik, którą posiadam. Czy warto jest czekać na ewentualną ofertę?
Niedawno byłam pacjentką SZPITALA Powiatowego w Oleśnicy na oddziale chirurgicznym ogólnym i chciałabym bardzo serdecznie wszystkim podziękować za leczenie opiekę i wyżywienie. Lekarze super profesjonalnie uporali się z leczeniem, panie pielęgniarki nie chodzą tylko wręcz biegają wokół pacjentów i delikatnie się opiekują, posiłki smaczne i pachnące, czysto i miła atmosfera pomimo wielu obowiązków. Jestem wdzięczna za wspaniałą opiekę.
Bzdura,wszystko było odwrotnie. Lekarze , bez komentarza... Pielęgniarki ok. Jedzenie ok. Jednak od lekarzy ciężko cos wyciągnąć. Po 3 dobach dowiedziałem się co mi Dolega, a w 4 wyszło cos innego.Nie polecam!!!
Witam, również czekam z niecierpliwością na odpowiedź względem stawek dla pielęgniarek, o które spytano w zasadzie niedawno. Interesuje mnie przy tym także to czy istniałaby możliwość na zatrudnienie się na część etatu?
Zauważyłem, że we wpisach pojawiają się zapytania o stanowiska niemedyczne. Mnie wstępnie interesowałaby praca w dziale IT, będę wkrótce czegoś sobie szukać w Oleśnicy, nie wiem jednak kiedy szukano tutaj ostatni raz informatyka? Nikt chyba jeszcze o te prace nie pytał?
Przyznam, że mnie także zaciekawiło to ogłoszenie do działu księgowości z tym, że jest już od dwóch miesięcy wygasłe. ile osób mniej więcej pracuje w biurze i w jakiej atmosferze? Chcę dopytać, bo kolejna oferta widnieje... Ciekawiłyby mnie tez zarobki bo nie zostały podane. Czy ktoś zna widełki? są po prostu rynkowe?
Nie polecam jeździć do szpitala w Oleśnicy. Dzisiaj pojechałam na sort z opuchnięta twarzą i nie udzielono mi pomocy chociaż mówiłam że biorę leki i nie ma rządnej poprawy. Powiedziano mi to nie zagraża życiu proszę chodzić do lekarza rodzinnego.
I nie wiem o co Pani chodzi . Skoro nie byli zagrożenia życia to prawidłowo ze kazali iść do lekarza rodzinnego .
Byłam na oddziale ginekologicznym jako pacjentka, super. Super opieka, począwszy od Pań Pielęgniarek i Lekarzy. Czułam się zaopiekowana jak w prywatnej klinice, wszyscy troskliwi, wyrozumiali, wytłumaczyli na czym polega operacjia, cierpliwi i profesjonalni. Jestem po operacji i po drugim dniu czuje się świetnie. Polecam, polecam, polecam i dziękuję całemu zespołowi za opiekę i zaangażowanie.
Planuję aplikować na stanowisko Księgowa do firmy Powiatowy Zespół Szpitali. Jak wygląda rekrutacja i z ilu etapów się składa?
Dzień dobry, nie widzę aktualnych opinii na temat pracy więc prosze o tegoroczny opis warunków dla pielęgniarek. Na stronie facebook szpitala widziałam ofertę z października dla pielęgniarek oraz położnych. Z opisu wynika, że można liczyć na szkolenia oraz rozwój przy dowolnej formie umowy. Jak warunki finansowe przy tym mogą się przedstawiać i o jaki zakres szkoleń chodzi?
Oddział chirurgii, miałem przyjemność skorzystać z opieki na oddziale chirurgii. Krótkie terminy na zabieg( 12dni) ,pełen profesjonalizm lekarze fachowcy w swojej dziedzinie , pielęgniarki miłe i pomocne jak i cały personel! Polecam Polecam Polecam
potwierdzam, bardzo krótkie terminy (ja czekałem 10 dni), opieka ok, i to zarówno lekarzy chirurgów, jak też anestezjologa przy zabiegu, pielęgniarek na oddziale i na sali operacyjnej. Nie ma na co narzekać. Standard pomieszczeń nie najwyższy - np. brak łazienek, czy toalet w salach, ale to nie hotel czy spa, więc da się przeżyć. Posiłki takie sobie, ale da się przeżyć :).
Czy orientuje się ktoś, czy Powiatowy Zespół Szpitali jest otwarty na studentów medycyny? Czy chętnie przyjmują na praktyki?
Nie polecam rodzić naturalnie w tym szpitalu. Jeśli natomiast ktoś ma wskazania do cesarskiego cięcia, to już bardziej bym się skłaniała do tej placówki. Szczególnie nie polecam położnej Pani Iwony. Nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii, ale uważam, że osoba, która opuszcza to miejsce wychodzi z towarzyszącą traumą. Inne rodzące miały takie same doświadczenia. Szkoda, że nikt tego tutaj nie zamieszcza. Może z innymi oddziałami jest inaczej, natomiast położniczy stoi bardzo słabo. Może i maja sprzęty itp., ale Kadra niezbyt dobrze dobrana (szczególnie położne).
Tak prawda jest masakra wykanczajam kobiety też nie polecam i bede pisać do dyrektora skargę.
Wczoraj 05.10 ,kolo godziny 13 ,miałam okazje zetknąć się z opieka medyczna na oddziale wewnętrznym. Lekarze, pielęgniarki: empatia, a wiec wsparcie, profesjonalizm, prawdziwe powołanie....Ogromna wdzięczność za to, co Państwo robicie.
Nie potrzebują rak do pracy?
Jak sobie szpitale teraz radzą, ciężko jest ?