Telewizja TVT

Rybnik

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 50 ocen.

Opinie o Telewizja TVT

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telewizja TVT

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

elegante

Dobra wiadomość jest taka że nie ma etapów rekrutacji jeśli będziesz pracował /a za darmo! - przychodzisz i już masz pracę siedem dni w tygodniu, średnio 260godzin w miesiącu. Nic tylko zakasać rękawy !! Pieniądze na życie możesz zawsze zarobić po pracy ...

Tom

Proszę nie używć takich sformułowań. Jest obraźliwe.

Wio

Chyba TVT rośnie konkurencja, dzisiaj na naziemnej znalazłem, że od października rusza Wspólna tv. Sprawdzam w necie i co paczę ? Byli prezesi, panowie S&S uruchamiają tv, a właściwie na ich stronie leci już straming . Hmmm, może u nich będzie jakaś robota, może wyciągnęli wnioski i będą lepiej płacić :)

Karolina
użytkownik zarejestrowany

Czy Telewizja TVT poszukuje w tym momencie nowych pracowników? Kto z forumowiczów był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w tej stacji? Jakie pytania usłyszeliście? Czy coś szczególnie Was zaskoczyło? A może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej.

DG
@Karolina 25.08.2017, 11:10
Czy Telewizja TVT poszukuje w tym momencie nowych pracowników? Kto z forumowiczów był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w te...

Z tego, co mi wiadomo to szukają dziennikarzy.

Pablo

Tomek nie wiem jaki fanpejdż TVT oglądałeś, że widziałeś na nim takie zdjęcia. Chyba telewizji ze Zgorzelca :D Operatorzy są od robienia zdjęć, a nie od przeprowadzenia wywiadów - to tak dla Twojej informacji.

Tomek

To fakt.

Kama

TVT ma dużo spraw w sądzie, więc z kasy będą wypłukani:-)

Tomek

Może widział na fanpejdżu zdjęcia jak to operatorzy robią materiał bez dziennikarza. Jak mówił klasyk: Morzna? Morzna. Info dla trolli: rz zamiast ż to celowy zabieg.

Karolina
użytkownik zarejestrowany

@Zyro - mógłbyś rozwinąć swoją opinię? Wszelkie konkrety będą pomocne dla osób rozważających podjęcie pracy w Telewizja TVT. Co sprawiło, że masz takie zdanie o firmie?

Zyro

Boże! Ale lipa!

Roman

Widział ktoś w tvt zakładkę konkurs na dziennikarza? Warunki jak w tvp. Zyczę im powodzenia, ale ludzie z takimi umiejętnościami podejmują pracę za ok 3-4 tys , a nie otrzymują staż i obietnice!

Diego
@Roman 08.06.2017, 10:09
Widział ktoś w tvt zakładkę konkurs na dziennikarza? Warunki jak w tvp. Zyczę im powodzenia, ale ludzie z takimi umiejętnościam...

Widział. Ludzie podejmują pracę za 3-4 tys. z takimi umiejętnościami oraz doświadczeniem. Na staż szukali osób bez doświadczenia (bo w ogłoszeniu nie ma o nim mowy), ale z pewnymi umiejętnościami. Dopiero po sprawdzeniu zapewne zaproponowali zatrudnienie. Bez sensu są takie uwagi. @Mati nie będę już więcej ustosunkowywał się do takich zarzutów, bo sił brak, chęci brak i poziom przepychanek niski :)

Spod biurka

Jeszcze trochę i cała rodzina prezesa bedzie tam pracowała. Co za utalentowana medialnie rodzina. No no :)

Mati

Oczywiście, że nie latają, ponieważ jak na razie nie ma kasy na zakupy, a poza tym dziennikarze są mądrzejsi od Prezesa i starają się robić porządnie. Ale z biegiem czasu najlepsi odejdą i zostanie sama Ela i Prezes. Już teraz samochodów jest więcej niż operatorów

Diego
@Mati 02.06.2017, 17:56
Oczywiście, że nie latają, ponieważ jak na razie nie ma kasy na zakupy, a poza tym dziennikarze są mądrzejsi od Prezesa i stara...

Skąd takie informacje? Siedzi Pani pod biurkiem Prezesa, że wie, iż nie ma kasy na zakupy? :) Niesmaczne są takie personalne wycieczki, a te pojawiają się tu od jakiegoś czasu. Oglądam TVT praktycznie od samego początku i widzę, że niektóre osoby pracują tam od lat. Wnioskuję, że nie może tam być aż tak źle.

Diego

Szanowna Pani, jedno trzeba Pani przyznać, tak bujnej wyobraźni pozazdrościłby Pani niejeden bajkopisarz. Wierzyć się nie chce, że ludzie wypisują takie farmazony. Widziałem ekipe TVT na nagraniach i nikt nie latal ze smartfonem i nie nagrywał relacji z imprezy. Od razu widać, że jest Pani internetowym trollem.

Mati

Tak, TVT zdecydowanie się rozwija. Prezes jako był dyrektor kopalni to bez wątpienia fachowiec, który raczy swoich pracowników fantastycznymi poradami, jak to w dzisiejszych czasach można materiał tv nakręcić smartfonem i bez udziału dziennikarza. Na razie największym osiągnięciem jest zatrudnienie wszystkich chyba prezesowych dzieci na stanowiskach w stylu "pełnomocnik zarządu".

olo

ha ha rozwija :D

HR

Do PiXel, nie wiem ktoś ty, ale widzę, że zbytnio nic się nie zmieniło na antenie, przepraszam jest teraz gorzej. Z pewnego źródła wiem, od pracownika TVT , że finansowo jest b.źle. PiXel , więc bzdur nie pisz.

maria
@Thera 01.03.2017, 08:53
Nic, tylko prowizja.

pracownicy działu reklam mają normalną umowę o pracę więc proszę nie wypisywać głupot

va banque
@Zołza 28.02.2017, 10:06
Ile płacą na stanowisku spec. od reklamy? Ktoś coś?

Płacą pewnie zależnie od doświadczenia i skuteczności. Ogólnie widać, że tvt się rozwija.

Ilona M.

Czy ktoś wie czy przyjmuja w TVT do pracy? Na jakie stanowisko szukają pracowników? Chcialabym sprobować swoich sil jako dziennikarz.

Artek
@Ilona M. 14.02.2017, 15:45
Czy ktoś wie czy przyjmuja w TVT do pracy? Na jakie stanowisko szukają pracowników? Chcialabym sprobować swoich sil jako dzienn...

Szukają dziennikarzy oraz osób, które dopiero chciałyby spróbować dziennikarskiego fachu. W drugim przypadku zaczyna się od okresu próbnego, a jak dana osoba się sprawdzi, to ma szansę na normalne zatrudnienie.

plutoo

Jak dla mnie spoko stacja. Chciałbym tam pracować.

omega

Polecam chociażby dlatego że mozna zdobyć duże doświadczenie w pracy w mediach i poznac wielu ciekawych ludzi. Z tego, co mówią pracownicy TVT zarobki tez są ok.

Ciller

Napewno się super dorobicie w TVT mam nadzieje że upadną bo nawet nie da się ich oglądać Adam T. jakaś wielka porażka przed kamerą Jakub P. wada wymowy a wy mówicie że ta tv jest super. Ona jest żałosna.

Eye
@Ciller 31.01.2017, 12:42
Napewno się super dorobicie w TVT mam nadzieje że upadną bo nawet nie da się ich oglądać Adam T. jakaś wielka porażka przed kam...

Ciller przecież nikt Ci nie karze oglądać TVT :) Zawsze możesz sobie włączyć np. Telewizje TRWAM :) TVT porusza śląskie sprawy i jest blisko ludzi. Zadna inna tv nie poświęca uwagi zwykłym wydarzeniom, które są ważne dla zwyłych ludzi mieszkających na Śląsku. Żałosne chłopie to są twoje nadzieje, o których piszexz.

David

Dobra firma, która pozwala zdobyć duże doświadczenie i poznać prace w mediach od podstaw. Zarobki ok, dobra atmosfera i pomocni ludzie. Polecam

PiXel

Gdyby ta firma była taka tragiczna jak piszą tu co poniektórzy, to w TVT już dawno przestałoby istnieć. Ponoć wcześniejsi prezesi o mały włos nie doprowadzili firmy na dno. Naszczęście ktoś mądry wykopał ich w ostatnim momencie. Nowy prezes robi wiele, aby firma odżyła. Ludzie dalej tam pracują, więc raczej wypłaty dostają na czas, a widać też, że TVT dość mocno działa w regionie.

HR

Nieporozumienie, telewizja szkolna, poziom tragedia. Sami dyrektorzy. Nie polecam.

Carlo Rossi

Nie polecam, mam nadzieję że zbankrutują za niedługo:-)

KrzyśT

Nie polecam.

bon jovi

Ja również nie polecam pracy w TV jak płacą to najniższą krajową a ostatnio nawet po czasie. Prezes na niczym się nie zna zatrudnia kolejnych dyrektorów i wydaje na nich kase zamiast na dziennikarzy. Buja się superbem i mysli że jest wielki pan prezesik.

carl

Nie polecam pracy w tv! Brak perspektywy na przyszłość. Długi maja coraz większe więc co do wypłat to może być krucho. Zarząd - hmmmm - NO COMMENTS

mrau
użytkownik zarejestrowany

Hej, a wiadomo czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, a skoro zapewniają stabilne warunki pracy, bo umowa jest w pełnir espektowana, co jest rzadkością w dzisiejszych czasach.

zigzu

Bez przyszłości!zarząd -hmm - brak jakichkolwiek kompetencji w tv. Wszędzie podobno mają długi . Sami dyrektorzy tam są , kto te struktury układał ?! Nie polecam.

krzyśT

naprawdę jest ok , znacząca poprawa i podejście do ludzie zupełnie inne , oby tak dalej

bios

Po firmach w których do tej pory rządził obecny prezes tvt widać firma skazana jest na "sukces"

thx

@bios, nie zgodzę się z Tobą... Telewizja TVT z nowym prezesem to zupełnie inna firma. Zmiana zdecydowanie na lepsze. Najgorsze, że podobno muszą prostować, to co pozostawiło po sobie stare prezesostwo. Wizerunek muszą budować od nowa... a to pewnie jeszcze potrwa.

alfa

Byłem tam ostatnio pytać o pracę prezesik i jego zastępca zero kompetencji o Telewizji, o zarobkach szkoda się wypowiadać no ale jak mają zatrudnionych 5 dyrektorów to co się dziwić że dla osoby która ma doświadczenie proponują 1850 zł brutto.

bios

Nie radzę pracować w Telewizji TVt nowy prezes jakieś nieporozumienie totalna porażka nie płacą na czas mają wszędzie długi odradzam

krogulec

Pytałem ludzi z TVT i okazuje się, że wszyscy mają umowy o pracę albo umowy zlecenia. Ktoś tu kłamie?

meritum

SK napisał prawdę i zgadzam się z jego opinią ... Odnośnie tego czemu pracownicy lub byli pracownicy nie udzielają się tutaj w tym temacie to trzeba zrozumieć że nie powinno się pisać o jakimkolwiek pracodawcy negatywnych opinii. Co do zarobków to dostanie się najniższą krajową (bez umowy o pracę),oczywiście jeśli się upomnisz ale nie wcześniej niż po dwóch miesiącach pracy , no i jeszcze dyrekcja musi stwierdzić czy się nadajesz i poświęcasz dla firmy siedem dni w tygodniu w nienormowanym czasie pracy.Charytatywnie jako wolontariusz są duże szanse pracować od zaraz, chociaż jeśli się umówisz na rozmowę to w 90% nikt na Ciebie nie będzie czekał żeby porozmawiać.Jeśli lubisz chaos i totalny brak organizacji pracy, jest to najlepsza firma w regionie i nic się nie zmieni jeśli będzie to kierownictwo które jest!!

SK

Sprawa wygląda następująco, jeśli ktoś nie rozumie. Jeśli chcesz się zatrudnić, to nie dostajesz umowy o pracę, tylko o praktyki i nie pracujesz za free przez tydzień, dwa, tylko 2 miesiące, jak dostaniesz umowę, to chwała bogu, całuj dyrektora po stopach. Szanowny "Dyrektor" robi spotkania, na których nie wnosi żadnych konkretów, a odbywają się one po to, aby mógł dać upust swoim nerwom i wyrzucić wszystko swoim pracownikom. Nie polecam, nawet do zebrania doświadczenia. Zbierzecie same złe doświadczenia i zrazicię się do zresztą świetnej i ciekawej pracy, jaką jest dziennikarstwo. I proszę nie podejrzewać, że mszczę się za moją nieudolność w pracy, piszę jak jest, z doświadczenia, jakie nabrałem. Widać zresztą po ogłoszeniu, jak ktoś już wyżej napisał, jaka jest rotacja pracowników, a to o czymś świadczy. Pani Redaktor, proszę nie umieszczać bzdur na tym portalu, że ludzie chwalą sobie pracę u Państwa. Wiem, jak jest, wiem, że Pani się stara, ale dopóki jest pan Dyrektor, nic się tam nie zmieni...

moniqa
użytkownik zarejestrowany

witajcie bardzo, jestem po studiach dziennikarskich i bardzo mi zleży żeby zacząć prace w zawodzie. Myślałam właśnie na początek o telewizji tvt ale nie wiem czy oni potrzebują teraz kogoś, orientujecie się? może dodam że jestem reprezentacyjna wyglądem i umiem się odnaleźć w każdej sytuacji a to chyba plus w takiej pracy

benek

Jeśli ktoś chce się przekonać na własnej skórze co to "charytatywny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; to serdecznie polecam firmę TVT! Nie ma się co martwić że ktoś będzie się nudził.

sirio

Kolego przecież ja tam nie miałem ani sekundy praktyki i nawet tam nie byłem. Przeczytaj dokładnie co ja napisałem. Pozdrawiam

sirio

Witam, Chyba z początkiem tego roku złożyłem swoje CV w TVT jako operator. W lipcu będąc na wyjeździe (daleko)odebrałem telefon i miła pani z TVT poinformowała mnie iż zapraszają mnie nazajutrz na rozmowę kwalifikacyjną. Poinformowałem że wracam za tydzień i czy można to przełożyć. Pani powiedziała, że oczywiście i się zemną skontaktuje ponownie. Minął czas i nic. Dzwonię do nich i powołuję się na naszą rozmowę. Pani pamięta ale nie może ustalić spotkania bo akurat szef wyjechał na dwu tygodniowy urlop i sprawa się przesunie o ten czas. Oczywiście jak szef wróci to będzie się ze mną kontaktować ponownie. Mijają dwa a nawet trzy tygodnie i nic. Dzwonię do nich i pytam jak się ma sprawa? Pani mi mówi, że przypomina sobie mnie ale ten temat jest już nieaktualny. Tak jak państwo widzą podejście do sprawy mają na bardzo wysokim i profesjonalnym poziomie nie mówiąc dotrzymaniu słowa. Ps. Na własnej stronie internetowej do dziś oczywiście widnieje "Poszukujemy operatora kamery" Zdaje się to potwierdzać post napisany powyżej przez SK na jakiej zasadzie działa szanowna "Telewizja" TVT z Rybnika. Pozdrawiam wszystkich zrobionych w konia.

SK

To ma być Telewizja? (TVT Rybnik) To jest jakieś nieporozumienie. "Zatrudniają" Cię na okres próbny, gdzie na umowie masz "praktykant"(Oczywiście pracujesz za darmo) Na początku miały być szkolenia, o których można pomarzyć. Lecisz z materiałem, jak doświadczony dziennikarz, chwalą Cię, czujesz się doceniany, sprawiają wrażenie solidnych. Po trzech tygodniach pytasz o umowę, to prezes odpowiada "przyjdzie czas, że porozmawiamy o umowach, albo i nie porozmawiamy", po czym dowiadujesz się za kulisami, że i tak Cię nie zatrudnią. Oczywiście kolejna "praktykantka" siedzi już na rozmowie kwalifikacyjnej u "prezesa". Jedno wielkie bagno, kompletny bałagan w redakcji, do tego wszystkiego uczysz się sam, jak dostaniesz umowę, to dziękuj Bogu za 1400 na rękę. Parodia

Radek
użytkownik zarejestrowany

Cos mi sie wydaje, ze jednak komentarz wyzej nie jest do końca prawdziwy, przeciez to jednak telewizja, musza byc takie stanowiska..

Radek
użytkownik zarejestrowany

Zalezy jeszcze w jakiej telewizji, bo regionalne maja małe przychody, no i nie zapominajmy o stanowisku, to tez jest ważne.

gilo

Nie ma tam dźwiękowców. Pewno mniej od dziennikarza.

sos

słyszałem, że wyciągają dziennikarze ponad 4tys.

w moraju pracją tylko nieudacznicy

anonim - 2010-11-16 23:34:30 squirrel - 2009-10-26 15:45:04 negatywne doświadczenia, niepolecam nic dziwnego, że Cię wywalili! Trzeba umieć pisać, a Ty nie potrafisz. A zdanie rozpoczyna się z dużej litery.

anonim

squirrel - 2009-10-26 15:45:04 negatywne doświadczenia, niepolecam nic dziwnego, że Cię wywalili! Trzeba umieć pisać, a Ty nie potrafisz. "Nie" z czasownikami pisze się osobno!

hit

Jak kumpela się sama nauczyła i jest taka genialna, to po co pracowała w TVT mogła iść do TVN tam też sama by się nauczyła wszystkiego:) i zarobiłaby!

Zostaw opinię o Telewizja TVT - Rybnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telewizja TVT