Katarzyna05.10.2017 11:47
Pracowałam w Agencji kilka miesięcy i niestety mam bardzo złe zdanie zarówno na temat Pani Właścicielki jak i samego działania agencji. Pierwszy dzień w pracy był nadganianiem projektu, który porzucił poprzedni grafik - zero wprowadzenia tylko "siadaj i rób, bo jesteśmy w plecy z terminami". Na wstępie poinformowano mnie, że stawka (najniższa krajowa za godzinę) będzie obowiązywać przez pierwszy miesiąc z możliwością negocjacji po tym czasie - jeżeli się sprawdzę. Przez cały czas mojej pracy otrzymywałam pozytywne informacje zwrotne jeżeli chodzi o zadowolenie klientów z moich projektów. Zawsze robiłam wszystko terminowo i zgodnie ze specyfikacją, dokładając wszelkich starań. Po półtora miesiąca poszłam rozmawiać o podwyżce. Niestety zostałam zbyta i nie dowiedziałam się niczego konkretnego, gdyż Pani A. stwierdziła, że nie będzie tego dnia podejmować tematu. Cóż - tematu nie podjęła aż do końca mojej kariery w "agencji". Przez te kilka miesięcy napatrzyłam się jak nieprofesjonalnie to wszystko działa i jak kuleje komunikacja i przepływ informacji - mimo, że nasze biurka były dwa kroki od siebie. W pewnym momencie dało się odczuć, że w tej agencji nie można mieć własnego zdania, a dogadywanie się z zespołem nie jest mile widziane, co moim zdaniem zakrawa na paranoję. Z dnia na dzień miałam coraz mocniejsze wrażenie że pracuję w cyrku, czego potwierdzeniem było ultimatum jakie postawiono mi bez żadnego uzasadnienia "Albo będę szybciej pracować, albo wylatuję z agencji". Oczywiście Pani A. nie miała tyle odwagi cywilnej by przekazać mi to bezpośrednio i przedstawić konkretne argumenty - bo jak się później okazało po prostu ich nie miała. Najlepsze jednak Pani A. pozostawiła na koniec wysyłając mnie na wolne i po jakimś czasie przetrzymywania stwierdzając, że dla mnie już pracy nie ma. Zero profesjonalizmu, zero szacunku dla pracownika i stawki poniżej godności - bo przez wszystkie miesiące nie udało mi się ani razu dojść do wypłaty na poziomie najniższej krajowej, gdyż płacono mi za przepracowane godziny i wysyłano na bezpłatne wolne wtedy kiedy pasowało Szefowej. Nie polecam ani potencjalnym pracownikom ani potencjalnym klientom.