Streamsoft

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 117 ocen.

Streamsoft
2 117 6 1

Opinie o Streamsoft

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Bożena

@Doggy, dziękuję za Twój komentarz na temat pracy w firmie Streamsoft. Z Twojego wpisu wynika, iż praca na stanowisku, które zajmujesz w firmie Streamsoft, jest to praca elastyczna. Mógłbyś w sposób bardziej szczegółowy przybliżyć na czym konkretnie polega? Jak oceniasz pracę w tej firmie pod względem atmosfery pomiędzy poszczególnymi pracownikami?

Doggy

Polecam pracę tutaj. Leci mi 6 ty rok i nie zamierzam zmieniać. Na moim stanowisku praca zadaniowa a nie urzędowa 8 - 16. Kto wie co to elastyczność doceni to.

Bożena

@Satisfied Employee :), dziękuję za wyczerpującą opinię. Będzie ona pomocna dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w firmie Streamsoft, jednak czy możesz napisać coś więcej na temat wynagrodzenia? Na jaką umowę mogą liczyć pracownicy, i czy pensja pracownika składa się jedynie z podstawy czy również są możliwe premie? Obecnie firma poszukuje pracowników na kilka stanowisk https://www.streamsoft.pl/kariera/oferty-pracy/ Czy ktoś z Was może coś powiedzieć o stanowiskach wymienionych w ogłoszeniu? Czego należy się spodziewać w trakcie rekrutacji?

Jerzy

Czy tak dobrze się pracuje i obawiacie się konkurencji nowych pracowników?

Satisfied Employee :)
@Jerzy 14.05.2018 10:57

Jerzy faktycznie bardzo dobrze się tutaj pracuje. Dobra atmosfera, fajni ludzie i fajna kadra zarządzająca. Pewnie, że bywają stresujące sytuacje, ale gdzie ich nie ma? Chyba tam, gdzie nic się nie robi. Osobiście polecam Streamsoft, jako miejsce pracy. A jeśli są tacy, co narzekają (malkontenci zawsze się znajdą, ba oni tutaj są!) to powinni zmienić pracę. Tak na marginesie, jeśli narzekają w Streamsoft, to na rynku zielonogórskim trudno będzie im znaleźć miejsce, które ich zadowoli. Pozdrawiam! PS. Ten tekst nie jest lokowaniem produktu :-)

Szukajacy

Szkoda, że pracownicy firmy nie piszą, miałem nadzieję na info.

Frankowicz

Nie wiem kto wczesniej pisał opinie o tej firmie (chyba dział handlowy streamsoft). Nasza przygoda z firma zaczęła sie kilka lat temu. Przyjechali dyrektorzy poszczegolnych działów i naobiecywali "zlote gory". Kontakt wspaniały - telefony niemalże co drugi dzien. Umowa podpisana. I co dalej? Cisza... Niedotrzymywanie teminow, brak kontaktu (telefonicznego, mailowego) z konsultantami odpowiedzialnymi za wdrożenie - To główne cechy tej firmy. Pomijam rotacje wśród pracownikow która jest NIEWOBRAZALNA! Czterech konsultantow potrafilo naprawiać problem zgłaszany pol roku wcześniej. Gdyby jeszcze raz przyszło do podpisania umowy, to na pewno nie z tą firma...

Kamil
@Frankowicz 10.02.2017 13:30

A jak to się ma do strony Goworka? Przecież tu pisze się opinie o pracodawcy a nie o programie..

księgowafk

Jestem księgową prowadzącą biuro rachunkowe. Od kilku lat korzystam z różnych programów księgowych. Na co dzień używam programów Streamsoftu - finase i księgowość, KPiR oraz kadry i płace. Mam też okazję korzystać z innych programów, które posiadamy w biurze i muszę powiedzieć, że na ich tle Streamsoft wypada całkiem dobrze. Do tej pory nie miałam problemów z aktualizacjami, w razie zmian w przepisach nanosili je dość szybko. Jak miałam pytania do serwisu też nie było problemu. Wg mnie ich programy zawierają wszystko, czego potrzebuje księgowa do prowadzenia biura rachunkowego.

Bbq
@księgowafk 25.02.2017 23:10

Nie chciał bym aby Pani prowadziła mi księgowość skoro na stronie OPINIUJĄCEJ PRACODAWCĘ pisze Pani o ich produkcie.

Biuro Rachunkowe eFKa

W swojej pracy zawodowej korzystałam z kilku programów księgowych. Gdy otwierałam biuro nie było dla mnie innej możliwości jak zakup właśnie oprogramowania Streamsoft. Jak każdy program ma wady jednak jest na bieżąco aktualizowany dostosowywany do przepisów i w razie problemów jest tam sprawnie działający Hot Line i serwis.

anonymous
@Biuro Rachunkowe eFKa 08.03.2017 21:57

Bardzo chciałbym dowiedzieć sie jak Pani pomagają, gdyż zakupiłam obecnie ten program i jak nie zapłacę 500 zł to nie ma pomocy no może za kilka dni łaskawie, nie działają w nim tzw. złe długi i do dziś nie są naprawione. I nie reagują. To chyba był zły pomysł. Pozdrawiam Anna Sowa

Administrator

Czy ktoś z pracowników chciałby napisać na forum o Streamsoft w sposób merytoryczny i prawdziwy? Pamiętajcie, że takie wypowiedzi pomagają dużej liczbie osób.

Kama

Ostatnia zmiana w programie Ala/program księgowy/ , koniec października to tragedia. W tym czasie jest już 11 wersji poprawek i program nadal źle działa. Po każdym uruchomieniu programu rozsypują się ustawienia. Do tej pory program działał bez większych zastrzeżeń i nie wiem kto i po co zmieniał dobrze funkcjonujący program na bubel. Szczerze mówiąc rozważamy zmianę oprogramowania bo praca w obecnych warunkach jest nie do przyjęcia.

Wiktor
@Kama 30.11.2017 15:47

Nie bardzo rozumiem jak tego typu komentarz ma się do strony na której go zamieszczono i sekcji związanej z opiniami o pracodawcy? Zdaje się, że sporo ludzi ma problem z czytaniem ze zrozumieniem skoro zamieszczają treści w nieodpowiednich do tego miejscach

zdeterminowany

Szukają konsultantów do Krakowa, Zielonej Góry i Wrocławia :D Chyba naprawdę nikt tam nie chce pracować...

Sebastian
@zdeterminowany 22.09.2017 13:45

Oprogramowanie, a raczej narzędzie do budowy oprogramowania Vert, to jakaś porażka nawet firmy typu Ekspert wspołpracującd ze Streamsoftem nie dają rady,

Waldi

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Streamsoft
@Waldi 23.01.2018 17:24

Dzień dobry! Tak, prowadzimy aktualnie rekrutacje na stanowiska: Konsultant ds. wdrożeń systemów ERP, Konsultant Działu Wsparcia Technicznego Streamsoft Verto oraz Specjalista ds. wsparcia sprzedaży. Szczegółowe informacje znajdzie Pan tutaj ➡ https://www.pracuj.pl/praca/streamsoft;en . Zapraszamy do rekrutacji! Pozdrawiamy Zespół Streamsoft

łoś superktoś

dlaczego nazwaliście program Firmino? :D trzeba było Maradona :D posikałem się ze śmiechu, leżę i kwiczę ^^

Pcbiznes jest ok

Nie jestem pracownikiem ale współpracuje blisko z działem programistów i wdrozeniowcow. Mogę powiedzieć ze jeśli nie upominasz się i nie mówisz ze coś jest pilne to nie rusza twojego problemu nawet kijem ale jak podręczysz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo nakrzycze to w 5 minut wszystko naprawia i skończą. Nie jest to zbyt profesjonalna organizacja ale chyba coś tam się pomału zmienia i poprawia. Generalnie nie narzekam ma system a obsługuje dwie firmy produkcyjne ponad 100 użytkowników.

Adek
@Pcbiznes jest ok 21.08.2017 20:16

W PCBIZNES pracuje na Ewie i wprowadzili w polowie roku taka aktualizacje ktora uczynila program niezmiernie uciazliwym w uzytkowaniu. Prowadze handel detaliczny i uzywam kodów EAN. jak wymóc na nich cofniecie zmiany?

Godmodeon

W jednej z podwrocławskich firm, gdzie streamsoft wciaz (od dwoch lat) wdraza system, w momencie uruchomienia produkcyjnego nasi klienci widzieli ceny produktow innych klientow... Nie musze pisac jakie wiazaly sie z tym konsekwencje... ich pseudo "sklep internetowy" to totalna klapa. Przestrzegam przed ta firma!!

Abakuska

Co to za firma?! Jesteśmy użytkownikiem programów Streamsoftu i ciągle zgłaszamy ich błędne działanie. Kiedyś działały i było ok, ale to co się z nimi dzieje od 3 lat to zgroza! Wykorzystuję ten portal, dotyczący pracy, żeby zwrócić uwagę, bo zgłaszanie uwag telefonicznych lub mejlowych nie skutkuje!

NS
@Abakuska 24.03.2017 20:00

W celu lepszego zobrazowania (orwz jako przestroga) jak dziala firma Streamsoft, zapraszam do kontaktu z firma Metal Team z siedziba w Wanatach (Tel: +48 34 326 12 15).

And

Jestem klientem (użytkownikiem oprogramowania) i powiem tak Firma nie ogarnia tematu reklamacji ja mam zgłoszonych ponad kilkanaście i olewają mnie od trzech lat . Ale widzę że jak olewają pracowników to to samo robią z klientami. Szkoda bo zapowiadało się na coś dobrego a teraz to syf z gilem :-(

Księgowa

Streamsoft, moduł FK - najgorszy program z możliwych, nie poleciłabym wrogowi! I co najważniejsze, niezgodny z Ustawą o Rachunkowości. Serwis poniżej wszelkiej krytyki, zgłoś problem to może po kilku miesiącach otrzymasz odpowiedź, że przeanalizowali i niestety, nie da się. Jeżeli ktoś zastanawia się nad kupnem tego programu - odradzam!

WciazPracownik

@InnyWciazPracownik Uwierz - kwestia czasu, a cala kadra sie zmieni :) A Wy w Zielonej Górze jesteście jak bita żona - do końca macie nadzieje ze bedzie lepiej, a i tak nie macie innej opcji do wyboru :)

jajcorz

Widzę, że hotline czy też dział marketingu streamsoft zadziałały z reklamą programów tej firmy....ale my tu piszemy o pracy, anie o zachwalaniu kiepskich programów.

WciazPracownik

Zmieniła się kadra, ale nie zmieniły sie zarobki. Zasady wypłacania premii zawsze były jasne i nigdy nie było z tym problemu, więc nie rozumiem poprzedniego wpisu @Pracownik ? Ktos próbuje naprawić (i tak już słaby) wizerunek tej firemki? Wracając do premii, nawet z nią zarobki są dwukrotnie poniżej średniej... Pracuję tu od dłuższego czasu i nie ma zadnych szans na podwyżke. Ale obietnice składane są... przynajmniej raz na kwartał...

InnyWciazPracownik
@WciazPracownik 24.02.2017 11:09

Ja również pracuję w tej firmie i raczej nie narzekam - oczywiście zawsze może być lepiej ;-) A serio to pracuję za takie wynagrodzenie na jakie się umówiłem (dla mnie jest ok), nie ma kręcenia, prób pozbawienia premii itd. WciazPracownik - skoro tak bardzo Ci nie odpowiada a konkurencja daje 2-3 razy więcej to co tutaj jeszcze robisz ? Chyba, że to tylko zwykłe marudzenie ;)

Pracownik

W zeszłym roku nastąpiła zmiana kadry w firmie. Wcześniej z rozliczeniami faktycznie było różnie. Ale za to teraz, po zmianie, wiele jest na plus. Dostaję premię zgodną z wyliczeniem i bez żadnych obcięć. Atmosfera też jest ok.

12groszy

Misja tej firmy brzmi: Zrób jak najmniej, skasuj jak najwięcej, a pracownikom zapłać tylko tyle ile absolutnie musisz.

FmcK

Widze ze forum ozylo, to i ja wrzuce swoje 3 grosze :) Praca za psie pieniadze, ciegle obiecywanie podwyzek bez zadnych rezultatow. Zatrudniaja mlode osoby, szkola ich, a potem co madrzejszy sam odchodzi do konkurencji za 2,5-3x wieksza pensje.

FbC

Wrocław to samo :) z piętnastoosobowego zespołu zostały może 3-4 osoby :)

Rest

Konsultant ERP ( Warszawa ), nie polecam! "Szukaja konsultantow bo sa projekty"?! Szukaja konsultantow bo wszyscy sie zwalniaja!

FOive

Konsultant ds. systemów ERP - nie polecam. Wynagrodzenie (w porównaniu z innymi firmami) poza jakimkolwiek poziomem. Prawie zerowe szanse na podwyżkę.

PartykaArtur

Najważniejsze że nie ma naszej ukochanej Pani Dyrektor. Kompletny pustostan.

ERP

Cześć, chodzi mi o cyklicznie pojawiające się oferty pracy na stanowisko konsultantów/wdrożeniowców ERP. Czym spowodowana jest taka rotacja? Pytam ponieważ jestem zainteresowany pracą, ale takie coś wygląda odstraszająco. Mam niecałe 3 lata doświadczenia w ERP, stabilną robotę (teraz inna branża) i średnio tak ryzykować. Jak wyglądają zarobki (widełki na tych stanowiskach)? Pozdrawiam

MM
@ERP 07.11.2016 08:52

Konsultanci są cały czas poszukiwani, ponieważ są projekty. Na tych stanowiskach nie ma żadnej rotacji, czy zwolnień. Jest potrzebna na kolejnych specjalistów.

dx

@ erfgw kierowników jak widze już znaleźli bo aktualnei na tapecie pojawiły się nowe opcje jak KAM.

Zostaw opinię o Streamsoft - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Streamsoft