Datum Logistic Sp. z o.o.
5 412 6 1

Opinie o Datum Logistic Sp. z o.o.

Datum Logistic Sp. z o.o.
pracodawca

Witam Serdecznie Zapraszamy Państwa do merytorycznej dyskusji i tylko i wyłącznie taka dyskusja będzie prezentowana na forum. Opinie niezgodne z regulaminem nie będą akceptowane. Jednocześnie chcieliśmy Państwa poinformować iż nie wyrażamy zgody na obrażanie, szkalowanie ani firmy osób tutaj pracujących. W stosunku do osób tak czyniących zostało wszczęte postępowanie zgodnie z art. 212 KK, art. 216 KK oraz art. 190 KK. Postępowanie to zostało wszczęte do kilku użytkowników w tym : "SUBELBA", "MILASEK", "DUPABLADA" oraz kilku innych. Proszę pamiętać, iż każda opinia jest weryfikowana pod względem prawnym, opinie nie zgodne zostają archiwizowane i nie będą publikowane.

anonim

(usunięte przez administratora)

Inny pracodawca

A co chcesz sie zatrudnic?

Venus

Za takie brutto plus diety to trzeba robotę szanować

anonim

(usunięte przez administratora)

Damian

Byłeś pracownikiem firmy? Uważasz, że pracodawca nie umie zadbać o pracowników. W czym to się przejawiało? Mógłbyś przybliżyć ten temat? Na stronie pracodawcy http://datumlogistic.pl/praca jest ogłoszenie o pracę na stanowisko spedytor krajowy i międzynarodowy. Oferuje możliwość rozwoju, pakiet szkoleń, atrakcyjny system wynagrodzenia, oraz pracę z zaawansowanymi rozwiązaniami informatycznymi. Wydaje mi się, że te warunki świadczą o tym, że pracodawca jednak dba o pracownika. A co Ty o tym myślisz?

Datum

Dla Pana informacji, kierowców mamy na wszystkie auta.

Jarek
@Datum 16.11.2018 17:21

Pełna obsada a ogłoszonko wczoraj dane na olx? Jak tu wierzyć takiemu? Prawdę powie jak się pomyli

Inny pracodawca
@Jarek 18.11.2018 22:38

Człowieku netto.

Jarek

Oczywiście, że brutto, u Datuma nie ma nic pod stołem . Wszystko legal. O moją robotę się nie martw, normalna firma to i robota dobrze idzie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jarek

Auta może i nie są stare ale do nowoczesnych to im daleko a już stan opon na wielu naczepach woła o pomstę do Niebios

anonim

(usunięte przez administratora)

Damian

@Klakier Ambersky, swoją wypowiedzią łamiesz regulamin. Na forum Gowork zabrania się obrażania kogokolwiek, a także grożenia innym osobom. Należy wypowiadać się w kulturalnej formie. Przeczytaj regulamin https://www.gowork.pl/regulamin i go przestrzegaj, w przeciwnym razie Twoje wpisy mogą zostać usunięte. Aktualnie firma szuka pracownika na stanowisko spedytor międzynarodowy i krajowy. Aplikować można bezpośrednio na stronie firmy http://datumlogistic.pl/praca

anonim

(usunięte przez administratora)

Obiektyw

Cały czas na olx, a dostać trudniej niż do jednostki Grom.

Obiektyw

Praca w tej firmie to czysta przyjemność, przyjacielska atmosfera, szefowie i spedytorki to anioły w ludzkich postaciach, nawet leczą rany. Taborek jak spod igły, wszystko w kontrakcie serwisowym, najwyższe kabiny i wersje premium. Wszelkie możliwe automaty do poboru opłat drogowych w całej Europie i części kosmosu. W dzień jeździmy i byczymy się pod rampami czekając na załadunek. W nocy śpimy, tacho czyściutkie jak intencje szefa przy wypłacie. Wszystko, co chcesz będziesz miał obiecane. Mamy pełno premii i dodatków, karty służbowe na wydatki w podróży. Ciuchy robocze od stóp do głów, nawet plaka i pierwszej jakości rękawice robocze. Dostać się można tylko po protekcji. Spróbować warto,sukcesu nikt nie zagwarantuje, niesty ale droga do nieba uslana jest cierniami.

Sprawiedliwy
@Obiektyw 12.09.2018 21:17

To może jak tam taki raj warto wrócić.......?

Helena

Spółka Datum Logistic w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje pracowników na stanowisko: Spedytor krajowy i międzynarodowy. Oferują możliwość rozwoju, pakiet szkoleń, atrakcyjny system wynagrodzenia oraz pracę z zaawansowanymi rozwiązaniami informatycznymi. Czy ktoś z użytkowników forum jest zainteresowany tą rekrutacją? @Sprawiedliwy, mógłbyś napisać więcej informacji na temat warunków zatrudnienia w firmie? Czy można liczyć na stabilne zatrudnienie i umowy długoterminowe? Podziel się swoim doświadczeniem. Pomożesz w ten sposób osobom szukającym pracy.

Helena

@Sprawiedliwy, jestem moderatorem tego wątku. Dbam o porządek na forum i o to by użytkownicy przestrzegali regulaminu. Na forum Gowork.pl zostawiamy swoje opinie o pracodawcach i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Moim obowiązkiem jest zachęcanie uczestników do zostawiania swoich opinii o pracodawcy, tak aby osoby poszukujące pracy mogły podjąć decyzję czy chcą aplikować do tej firmy czy nie. Każda zostawiona informacja dotycząca pracodawcy jest dla nich źródłem informacji. Jeśli mógłbyś napisać kilka słów o warunkach pracy w tej firmie pomożesz osobom, które są zainteresowane zatrudnieniem.

Mróz
@Helena 21.07.2018 08:13

ogólnie firma ok, jak wszedzie można i do nich się o coś doczepic. Najlepsi są spedytorzy jak dla mnie. Kasa też ok na czas

Inny

Ja nie rozumiem tyle wam tam nie pasuje a jeździcie ludzie ogarnijcie sie .ja z panem T.nie mogłem sie dogadać bo z nim to nie ma gadki i odszedłem , po co sie męczyć trochę rozumu .

Inny

Spedytorki mają serce przynajmniej .a co do czystości w autach to chyba sprawa każdego który jeździ jak o nie dba.ja jak odchodziłem tez dostałem jakieś obciążenie ale olalem temat

pracownik firmy

a mi z Kasią się super pracuje, pozdrawiam

Obiektyw
@pracownik firmy 26.07.2018 09:01

No i bajka podobienstwa do siebie ciągna

Ccc

To odpoczywaj a nie siedzisz ma forum . Chore

Helena

@Sprawiedliwy, mógłbyś dodać więcej informacji na temat warunków pracy w Datum Logistic? Pracujesz jako kierowca i też przechodziłeś szkolenie na koszt pracodawcy? Czy w firmie można liczyć na stabilne zatrudnienie i umowę długoterminową? Pracodawca oferuje premie lub pakiet socjalny? Podziel się swoim doświadczeniem. Osoby zainteresowane pracą w tej firmie chętnie dowiedzą się czegoś więcej na temat zatrudnienia.

Kark

Jakie bzdury piszesz - piszesz ze maja wydzierżawiona bazę, opowiadasz bzdury - sprawdziłabyś w księgach wieczystych albo na stronach Bełchatowa. Jaka żenada piszących tu jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

inny

ale nie wiem po co się mścisz na wszystkich z tej firmy, nie każdy tam zasługuje na tak ostre słowa jak mowisz. Też pracowałam u nich i nie jedno widzialem, wiem jak jest.

Pio

Ale bzdury opowiadasz, to szok, myjnie z routexa są, parkingi cześć z routexa a cześć z automatu, czasem się zapłaci ze swoich, zdaje kwit i dostaje zwrot. Nie ma kwitu nie dostaje ale ja zawsze mam kwit. Opony dojeżdża się do końca ale co w tym nie tak. Wiec piszesz niesprawiedliwie. Ja teraz dostałem nowy komplet Ciągnik i naczepa. Mi narazie pasuje nie spasi temat to pójdę jezdzic gdzie indziej proste jak p...... pisząc o ludziach z łapanki masz na myśli kogo - nas kierowców ale jest tu kilku co jeździ już ponad 2 lata a co niekorzy prawie 3 i co jest tak zle i nie poszli nigdzie. Z łapanki było kilku - jeden instruktor z sieradza - w pierwszej trasie naczepa zarysowana i lusterko - Po pierwszym kółko powiedział ze odchodzi bo nogi siadają od jazdy , tak mówił na parkingu na łączce jak go spotkałem. Fakt ubrania robocze mógłby by się pojawić

Sprawiedliwy

Nie,takie zachowanie nie jest fajne,zwolnienia lekarskie są od tego aby czas ten poświęcić na rehabilitację i powrót do zdrowia, a nie na pracę na "lewo" u innego pracodawcy.Moim zdaniem źle to świadczy o pracowniku jak i pracodawcy,który akceptuje taki stan rzeczy i godzi się na takie praktyki.Wiem,że w wielu firmach transportowych kierowcy uciekają na ZLA aby zwyczajnie mieć czas na urlop z rodziną,gdyż należne dni wolne są jakoś dziwnie rozliczane w czasie tygodnia przerwy np w systemie 2/1 czy 3/1.Mam to szczęście,że pracuje w normalnej firmie i akurat korzystam z urlopu w pełnym wymiarze jaki mi przysługuje.

Nie jestem robotem

Prawda jest taka, że jak mówią ze swieci słońce to trzeba zakładać kalosze i brać parasol. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Sprawiedliwy

Śmieci woziłeś? Pewnie jak wołałeś odpowiedniej odzieży ochronnej do tego typu ładunków to robili wielkie i zdziwiona oczy.

Helena

@Sprawiedliwy, rozumiem, że praca jest wyczerpująca, a wynagrodzenia jak piszesz jest nie adekwatne do wykonywanej pracy i według Ciebie powinno być wyższe. Czy za terminowe dostawy możesz liczyć na premie? Obejmują Cię bonusy takie jak solidny pakiet socjalny? Dodaj jakie kwalifikacje należy mieć żeby kandydować na stanowisko takie jak Twoje? Czy prócz odpowiedniej kategorii prawa jazdy trzeba mieć ukończone kursy i zrobione certyfikaty? Te informacje zainteresują osoby poszukujące pracy.

Inny pracodawca
@Helena 09.07.2018 07:33

Za terminowe dostawy bonusy ???? Czy to żart ? Ludzie trochę chyba przewraca wam sie w głowach to przecież jest obowiązek a nie wyczyn !!!!!

inny pracodawca

i ta pensja jest ok według Ciebie?

Sprawiedliwy
@inny pracodawca 11.07.2018 08:09

Wyjeżdżam w niedzielę o 14.00 busem z Łodzi, wracam z piątku na sobotę lub sobota rano za trzy tygodnie, robota ułożona, jazda po tych samych klientach. Prawie 8 dni wolnego i biorę za to samej delegacji 1100 euraczy, a podstawy z dodatkami do 2100-2300 polskich złotych, tak uważam, że pensja jest bardzo ok.

Były busiarz
@Sprawiedliwy 11.07.2018 10:39

A czas pracy jak liczysz hehe. Po 18 h na dobę i spanie w zapyziałym kurniku. Z całego szajsu jaki jest to wole już jednak ten zestaw i normalna kabinę. Nie wieże ze ma busie masz pauzy wiem bo jeździłem trochę.

Helena

@Sprawiedliwy, dzięki za Twoją wyczerpującą opinię. @Kierowca, jeśli jesteś pracownikiem firmy, może mógłbyś dodać więcej szczegółów dotyczących zatrudnienia? Jakiego rodzaju umowy podpisuje pracodawca z pracownikiem? Zlecenie, czy na czas określony? Jak określiłbyś atmosferę w pracy? Czy masz dobre relacje ze współpracownikami i przełożonym? Te informacje pomogą osobom poszukującym pracy.

Helena

@Sprawiedliwy, jak myślisz, czy rotacja pracowników jest spowodowana tym, że firma nie chciała przedłużać umów, czy też pracownicy sami rezygnowali? Czy kwestia wynagrodzenia miała też w tym swój udział? @Dawid, jeśli chodzi o o świetną opinię o której piszesz, to co mógłbyś o niej powiedzieć? Jako pracownik firmy dodaj swoją opinię, tym samym pomożesz innym użytkownikom forum, którzy zainteresowani są tą pracą.

Sprawiedliwy
@Helena 03.07.2018 12:54

W czasach rynku pracownika aby pracodawca nie przedłużył umowy trzeba się mocno natrudzić.Tu wypisano dziesiątki powodów tej rotacji i można sobie wyobrazić tą firmę od środka. Ja podam tylko jeden, za pracę w systemie 2 tygodnie w trasie /weekend w domu czyli (usunięte przez administratora)Tak podają w ogłoszeniu na Olx, za moich czasów (usunięte przez administratora)Tymczasem w normalnych warunkach pensja w tym systemie oscyluje w granicach(usunięte przez administratora)

Dawid

Firma ma świetną opinię jako pracodawca!

Sprawiedliwy
@Dawid 22.06.2018 18:24

Ma świetną opinie i również świetną rotacje pracowników niejeden (usunięte przez administratora)mógłby pozazdrościć.

Bartosz

Zastanawiam się jaka jest przyczyna , że rzadko piszecie?

Darek
@Bartosz 08.06.2018 18:20

Bo wszystko już jak to ktoś napisał zostało o tej firmce napisane.

Patryk

Zastanawiam się kto pisze te negatywne opinie? Słyszałam, że firma ma opinię świetnego pracodawcy!!

Xyz
@Patryk 21.05.2018 23:09

Słyszałam ?

Helena

@Pozdrawiam Nie podszywam się pod pracownika firmy Datum Logistic. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl i zależy mi na wiarygodnych opiniach na temat tej firmy. Forum odwiedzają przyszli kandydaci do pracy, interesują ich konkrety, takie jak na przykład rodzaj umowy, stan floty, kontakt z przełożonym, tryb pracy. Czy ktoś z Was może napisać coś na ten temat? Czy to dobra firma dla młodego kierowcy?

Były szofer
@Helena 30.04.2018 11:49

Helena, temat wałkowany do znudzenia, napisano tu już tyle konkretów, że więcej się nie da. Ciekawie i zgodnie z prawdą opisał to Dariusz, jego opinia pokrywa się z moją.W temacie czy to dobra firma dla młodego kierowcy? Dla jednych tak bo przyszli na przeszkolenie i zostali, sporo uciekło i ma źle wspomnienia, zresztą piszą tu na forum.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były szofer

Niech zgadnę, Tomcio dzień zaczyna i kończy zerkaniem tu co kto nowego o "firmie na 5 napisał, jeszcze trochę i sam uwierzy w to co tu pisze jako pracownik.

anonim

(usunięte przez administratora)

07 zgłoś się

Ksywke miales (usunięte przez administratora)też juz wiem o kogo biega a firm zaliczonych ze 30

anonim

(usunięte przez administratora)

Były szofer

Też pozdrawiam i szerokości.

Helena

Wszystkich użytkowników tego wątku proszę o uspokojenie nastrojów. Na forum GoWork.pl nie będzie tolerowane obrażanie innych osób. Jeżeli chcecie porozmawiać na tematy prywatne bezpośrednio dotyczące danych pracowników, to najlepiej będzie z nimi porozmawiać na żywo, lub prywatnie. Jeżeli jesteście niezadowoleni z pracy w firmie Datum Logistic, to proszę argumentujcie swoje zdanie na konkretnych przykładach. Dużo napisaliście o kontaktach między pracownikami, a jak kwestie wynagrodzenia? Czy ogólnie dobrze się Wam pracuje w tej firmie?

anonim

(usunięte przez administratora)

ONZ

Najlepsze w tej firmie jest ze kazdy kto od chodzi bobms dość tej parodi to szef mówi że musiał go zwolnić, zeby nie było ze sam odszedl, do tej firmy jest tak trudno sie dostać ze nie długo szef będzie miał (usunięte przez administratora)

Filip
@ONZ 22.03.2018 12:16

Parodii tzn.czego? Kasy nie wypłacają?

Filip

Ale opóźniają sie z kasa ? Czy co ?

Filip

Kurde zobaczymy bo chwile jeżdżę u nich ????ale w poprzedniej robicie dostawałem kasę (usunięte przez administratora) z miesięcznym opóźnieniem

Były szofer

Co ty facet bredzisz,za dużo kierowców? Niby trzymają i płacą a aut dla nich nie ma? W tym systemie jaki tam obowiązuje nie potrzeba więcej kierowców niż jest aut, a tych jest 11. Na skoczków miejsca więc nie ma, no chyba.

Darek

O wstawienie się u tych dwóch aby mnie przyjęli z powrotem do pracy z której mnie wylali?

anonim

(usunięte przez administratora)

Były szofer

Dokładnie tak jest, a w każdym razie było za moich czasów a znając tych dwóch to pewnie się nic nie zmieniło. Dają na podwójną obsadę i jazda na Hiszpanie, na tzw przyuczeniu wychodziło (usunięte przez administratora). Czyli płaci się za naukę z własnej diety a obowiązek pracodawcy to przeszkolenie na stanowisku pracy. W umowie dietę za pracę w delegacji ustalili na (usunięte przez administratora)a stała pensja jaką płacą ma się nijak do wyliczeń z umowy, czyli podpadniesz czy zechcesz odejść zawsze mają cię w garści.

Zainteresowany

Słyszałem, że Datum Logistic to świetny pracodawca. Nic nie rozumie, dlaczego tak narzekacie?

Były szofer
@Zainteresowany 23.03.2018 19:22

To idź i pracuj tam. Nikt Ci nie broni. Ja słyszałem, że Tomuś rozsiewa takie wieści.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były szofer

Jak tam budowa biurowca na placu przy Czaplinieckiej?

Nick

Ok przepraszam ze coś wogole napisałem jestem zwykłym kierowca jak większość tutaj. Napisałem tutaj coś bo myślałem o pracy tam ale szybko mi przeszło po opiniach i telefonie. Wiec w (usunięte przez administratora) to mam niech każdy pracy sobie szuka sam.

Nick

Panowie Piotrkow przyjąłem się w tym roku. Polska Niemcy i jakiś przerzut po Niemczech co wekend w domu. 6tysięcy stalej. Jeszcze coś ma wolnego. Jakiś namiar na siebie to podam kontakt.

Lepiej nie będzie

Ludzie czytam od jakiegoś czasu fora na temat firm w okolicy jakie znam transportowe i od razu powiem nie podszywam sie pid szefa bo widzę ze niektórzy może faktycznie tak tu robią , ale ja nie wiem po co wy tracicie nerwy i czas na wypowiedzi tutaj . Każdy na swój różóm i pracuje gdzie chce i za ile chce . Ja wiele lat byłem kierowca i wiem teraz po latach ze to nie było sensu sie tak męczyć . Chwile próbowałem swoich sił i kupiłem dwa tiry i było jeszcze większe dno . Po prostu rzućcie ta robotę bo lepiej nie będzie . Takie czasy . I nie wiem cZy Datum to jedyni co tną koszty . Lepiej nie będzie

anonim

(usunięte przez administratora)

Były szofer

Szukają przez Olx, ostatni Ukrainiec dał nogę.

Abc
@Były szofer 17.01.2018 15:11

Masz trochę złe informacje co do ukrainca niestety . Czasem żeby sie wypowiadać trzeba znać trochę faktów

Były szofer
@Abc 01.02.2018 22:15

No tak Petro wrócił, tylko jak pisałem 2 tygodnie temu to go nie było.

Zostaw opinię o Datum Logistic Sp. z o.o. - Bełchatów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Datum Logistic Sp. z o.o.