Datum Logistic

Bełchatów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o Datum Logistic

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Datum Logistic

Plak

kiedyś mieli fajny szyld na bramie praca dla kierowców, zapomnieli dopisać - praca cie wyzwoli lub jestes kierowca lub fra... u nas bedziesz ciężko pracował i mało zarobisz ale dokumenty za francjie i diety dają do pod pisania, teraz to 70procent załogi to ucznie, powini mieć elke L na kabinie, jeszcze 6 miesięcy i będą chodzić po Lo i zawodówkach nakłaniając do pracy fundując C E, i oczywiście cyrografik do podpisu, chaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kiedyś byl taki film cyrk monte paitona, cos mi to przypomina

Teddy
@Plak 19.01.2018 21:20

Uważaj Plaku bo zaraz będą pisać,że będziesz ścigany i pójdziesz pod sąd,pousuwali wszystkie złe opinie o swojej firemce i sami sobie piszą tu pozytywy.Ukraińcy już uciekli ,ciekawe kiedy pozostali ogarną ,że robią za śmieszne pieniądze

Plak

te dobre wypowiedzi to sa tylko szefów, nikt nie chce robic w tej firmie, nie płacą to co jest ustawowo, tylko do podpisu, panowie kierowcy za system. 2 tygodniowy płacą juz spokojnie od 7-8tysi, nie szukajcie porównań batis, i nawt uczniow przyjmują, czas rasy panow przewoźników sie skończył, jeszcze rok, zaczna placic jak sie należy chodz do tej firmy nie jestem pewny, moze i zewsi wyszli ale wieś z nich nie, to tylko porównanie, nic do ludzi ze wsi bo zanam takiego jednego co mi barszo na trasie pomógł a kierowca nie, chodzi mi o to ze ta firma powina mieć ksywe pampers bo wiecznie chłoną w swoja strone, pasożyt to zla choroba

sra... na..... wa.....s

czlowieku takie dno ze głowa mała, nawt Ukraińcy uciekaj, za wszystko cie obciążają, kasa na czas ale marna, 5 tysi za przerzuty i jak idziesz na urlop to ci zabieraj po okolo 180zl za dzien z tych 5 tysi oczym wogule szef nie powie na początku rozmowy, kierowco szanujesz sie ?! to jesli tak to omijać jak skunksa, dziadostwo, żenadą, kłamstwo itd.

plak
@sra... na..... wa.....s 18.01.2018 20:44

180 pln za dzień????????????????/

Rabi

Z tego co wiem nikogo nie szukają. Co do nauki nie mam pojęcia.

Były szofer
@Rabi 26.12.2017 23:15

Szukają przez Olx, ostatni Ukrainiec dał nogę.

anonymous

pięknie,widze z 10 wpisów od kierowców pozytywnych, chaa dziwne bo do dzis nawet ani jeden kierowca nie przejeździł gora 2 lata, podszywanie się szefów pod kierowców na tym portalu to już norma, Panowie to jest forum wiem sie wypowiadam na temat tej firmy dla dobra innych kierowców, nie polecam,nie radze, katastrofą i uwierzcie mi, to co piszą to ściema,P.S dam namiary na co najmniej 5 firm które lepiej płaca, przyjmą bez doświadczenia i bez lojalki, łyso ci cwaniaku

Darek
@anonymous 05.01.2018 21:06

Jestem byłym kierowcą tej firmy, opisałem moje doświadczenia i przedstawiłem moją subiektywną opinie. Szef podszywa się pod kierowców, zwróciłem na to uwagę, rotacja ogromna, jednak w grudniu poza mną nikt nie odszedł. Ogólnie praca nie jest zła ale otoczka w postaci relacji z szefem, szczególnie jednym chyba jest tego przyczyną. Cwaniak straszy ludzi wokandą, nagrywaniem rozmów, ja zachowałem sobię Sms-y od niego z tego typu treściami. Myślę, że sporo, szczególnie młodych wiekiem kolegów daje się na to złapać, mnie to bawiło, pierwsze co zrobiłem po podpisaniu umowy i lojalki, poprosiłem prawnika z PIP w Łodzi o analizę prawną i czekałem na dalszy rozwój wypadków.Nie wiem jakim cudem firma ma ocenę 4,usuwanie negatywnych komentarzy i pisanie samemu sobie pozytywów, a co gorsze w sposób tak prymitywny, że na kilometr czuć czyj to styl zakrawa na kpinę i czyni to forum mało wiarygodnym.

anonim

(usunięte przez administratora)

Darek
@Zzz 03.01.2018 22:54

Na obecną chwilę zbieram papiery i robię badania lekarskie. Praca od ok. 20.01 do dobrej firmy z krajowej Top 10 nie przyjmują z biegu, wciskając lojalki.

Rrr
@Darek 04.01.2018 14:21

Ta napewno a tutaj jak pracowałeś opowiadałaś ze masz tyle kasy ze nie musisz pracować - jak już opowiadasz te swoje bajki (usunięte przez administratora)to przemysl bo co osoba to inna baja.

Driver

Zarobki na stałej 5000-5400 za urlopy potrącane ze stałej czyli nie opłaca się chodzić na urlopy ????

Ural
@Driver 16.09.2017 10:45

To nowości nie mówisz jak w każdej na urlopach z podstawy a w co niektórych firmach to i nawet podstawy nie ma za urlop.

Arek

Witam Wiecie czy może poszukują pracy, nie mam doświadczenia, nikt nie chce nauczyć nawet zabrać na jedno kółko. Ja mogę podpisać lojalke bo szukam pracy aby jezdzić, jeździłem na busach - tam to jest dopiero jazda. Szukam czegoś z okolic Bełchatowa. Niestety gdzie dzwonie bez doswidczenia nikt nie chce.

ofijdofijdl

jak dla mnie ok. Nowe auto, czas zgodnie, na bazie zgodnie z umową, kasa na czas. Nie ma co narzekać - bywałem w gorszych. Cos tam by pewnie znalazł na nie ale nie ma co.

9n7

Ludzie pracuje tu naprawdę już spory kawałek czasu - lubię poczytać te bzdury co tu wypisuje jeden Pan. Kolego oni w datum wiedza kim jesteś kwestia czasu kiedy już tak ich zmęczy to pisanie tych twoich bzdur ze poświęca czas i pieniądze aby ci coś udowodnić - wtedy nie będzie już tak ciekawie dla ciebie. Wierz mi ze i jedno i drugie znajda jak tylko będą chcieć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Darek

Było dwóch Jarków,jeden odszedł jakoś latem,a ten ,który obecnie pracuje,ma staż w tej firmie z rok .

anonim

(usunięte przez administratora)

Datum

Dalej tak oczerniaj i obrażaj a kara nadejdzie szybciej niż myślisz. Poziom twoich wypowiedzi to kompletna żenada tak jak i twoja osoba.

John

Jarek tak sprawnie wszystkich unika, że nikt go nie zna, nie znał i nie pozna. Tajny agent, nikt go nie widział a on wszystko wie co się dzieje w firmie

jato2

Panie Jaro Nie 500 aut tylko 10 aut a 500 kierowcow sie przewinelo

Jaro

Ile ta firma ma aut ? Bo wpisów jakby było z 500 z tego co widać to pisze ciagle ta sama osoba 10 minut po sobie.

janko

Wlasnie szukam pracy, to ile jest tej stalej? I czy jak ide na wolne to tez mam stala? Albo swieta? Ktos wie, prosze o odp. Pozdrawiam

Elo

Jakie wy tu bzdury piszecie za km to tu jeździ może 2 kierowców reszta na stałej kasie.

krzysio

To slabo 6tys. Ja jerzdze za 245zl dniowka i podstawa 1850zl netto i mam 7300zl a to juz ruznica kosztow jedzenia piwka itd, 10 dni w trasie i okolo 3-4dni w domu, a tak sciekawosci to ile maja za km? Bo ja zrobie max 9000tys km , jak musza zrobic z 13 tys by tyle zarobic to ktos tu nie wziol lekow, za nic bym nie jezdzil za km na przerzutach, tam warten, tam towar nie gotowy, ale takie firmy to juz dinozaury

W sumie nic ciekawego

Gadalem z ich kierowcą jeździ za km 6-6,5 na miech wychodzi

ide na smerfy bo juz 19.30

Kinio to jak to jest kazdy kto odchodzi z firmy do zadowolony jest? To co odprawy daja jak pkn orlen, chaaa bo ja wie ze za wszystko obi. z kasa

lubie robic za darmo

Kto napisal zarobki od 5 do 7,5 , to fajnie jeden zarobi od drugiego 2,5 kafla wiecej, to co przerzuty po niemczech od km, smieszne , diety i podstawa to tak a za km po 250km od zaladunku do roz. To za km placa 1zl? Ale bajdy pisza, widac ze to ktos od nich,

Kinio

Nie czaje tego... każdy kto odszedł z tej firmy jest zadowolony choć żaden nie rozstał sie w zgodzie... te miłe komentarze to jednak jacyś kierowcy widmo wypisują bo to aż niemożliwe...

niemcy polska drewno niemcy

michal a ty mi napiszerz jakies opowiadanie typu avatar, fajnie by bylo

Michał

To ja teraz opisze moją przygode z nimi, pracowałem u nich prawie 1,5 roku, było całkiem ok, normlanie - ale jak to kierowca szukałem wiecej lepiej łatwiej, i odszedłem od nich, normlanie podając sobie ręke, zmieniłem kilka firm, a to auta złom, a to 2 karty a to paliwa a to brak kasy za prace, to ktos zusu nie płacił za mnie. Zmeczony tymi przygodami wpałem na pomysł i kupiłem jeden zestaw, było fajnie kupiłem drugi - i musialem zatrudnic jednego z nas czy was, i to najgorsza rzecz, cigle cos nie tak, pretensje a to do domu a to ktos chory a to wesele, nie ma nic gorszego jak zatrudniac kierowców, teraz patrze na to z innej strony, szukacie nie wiem czego, nie wiem po co. nigy w zyciu nie chce juz prawadzic tego biznesu a naprwno nie zatrudniach jednego z was - czyli ciagłych poszukiwacze nie wiadomo czego. Z perspektywy załuje mogłem jezdzić sobie spokojnie a miec wieksze pieniądze. Jesli nie wierzycie wezcie samochody zatrudnijcie jednego z nas i zobaczcie jak cudownie. teraz marze aby pozbyc sie tego złomu zmienic branże - robic cokolwiek ale nie miec nic wspolnego z kierowcami. Dlatego jak czytam opinie o róznych firmach i widze tych mądrali których niedawno popierłaem to chce mi sie żygać .... jak nie pasuje praca zmienicie, podajcie reke i idzcie dalej. Wydawało mi sie ze bedą kierowcą zrozumię to zakładajac firmę transportową - wg mnie ich tabor i ich spedycja to działa naprawde dobrze .... tak ze Panowie dajcie sobie na luz - nie podoba sie odejdzcie ale z honorem - czasy zapotrzebowania na kierowce kiedys miną i co wtedy ? W polscie to chyba nie ma dobrej firmy tranposrotwej jak sie czyta opinie .... załóżcie swoje i powodzenia. Tą firme uznaje za jedna z porządniejszych z naszego bliskiego rejonu.

tober

od 5000 do 7500 i zgodnie z czasem

Ccc

Jak jest teraz ? Jakie zarobki ?

xxx

Pisząc ponosisz odpowiedzialności za treść zamieszczanych tutaj ofert, postów i wątków. Osoby zamieszczające treści naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Powyższy adres IP będzie przekazany uprawnionym organom Państwa w przypadku naruszenia prawa.

Xyz

Proponuje iść pojeździć i zobaczyć jak jest. Jest jak wszędzie ja jeżdżę jakiś czas. Kontakt ze spedytorkami wporzadku. Wypłata na czas.

anonim

(usunięte przez administratora)

Dick

A co nie tak ? Wybierałem sie do nich na rozmowę ?

anonim

(usunięte przez administratora)

dick

to zmień robotę :)

nello

ogólnie firma ok, jak wszedzie można i do nich się o coś doczepic. Najlepsza jest pani Ula, zarąbisty spedytor jak dla mnie. Kasa też ok na czas

yeti

było ogłoszenie na bazie wywieszone, ale teraz chyba juz zdjęte, bo podobno mają juz pełną obsadę(usunięte przez administratora)

Jaki

Jak dużo szukają ? nie ma żadnego ogłoszenia. Z tego co wiem to wywalili 2 typków co trochę za mądrzy byli. Sam ich nie lubiłem a tego jednego z nich to już dawno powinni wywalić. Coś tam słyszałem o jakimś kursie eko jazdy. Praca jest normalna bez cudów. Kasiora na czas zawsze.

yeti

podobno kupuje nowe auta teraz

idek

a czemu szukają aż tylu keirowców?

yeti

idę do nich do roboty, zobaczymy

Jaro

Napisze tak. Szeryf jest normalny można załatwić każdy temat zwraca uwagę na dbanie o sprzęt i wyposażenie aby było na aucie to co ma być. Jazda 100 procent legal z tego co wiem to teraz wywalili jednego typa co bawił się czasem. No co robota jak każda cześć stałych wyjazdów cześć innych ja powiem ze wole ładować w Niemcu czy u francuza. Woza jakieś towary w kółkach czasem coś zabieram. Brak obciążeń za paliwa. Ogólnie praca normalna na wesoło . Spedytorka fajna . maja swoją spedycję i ładunki. Trasy planowane rozsądnie bez napinki. Robi się od 11 do 13 tys. Ja latam stałej kasie bo jak mam za 500 zł się szarpać bo zrobię km czy nie to wole mieć stała kasę i spokojna głowę.

j.

ja jezdze na 2 tygodnie- 3 dni wolnego, tzn mniej wiecej z 10-11 dni w trasie i 3 dni wolnego zawsze pełne, zazwyczaj wychodzi zawsze troche więcej. Czas legalnie, nie ma przeciągania żadnego u nich, żadnych magnesów itp.

Zyx

A czas legalnie ? W jakych cyklach jeździcie ?

j.

pracuje tutaj od jakiegoś czasu. firma ogólnie ok, zarobki jak zarobki jak wszędzie. płacą terminowo zawsze na czas, oprócz tego nie było sytuacji, żeby mi nie pomogli, mimo moich osobistych problemów, dla mnie to mega ważne. praca zorganizowana i zazwyczaj zawsze zjeżdzam do domu tak jak jestem umówiony, a właściciele ok.

Pracownik

Witam zainteresowanych. Trochę czasu minęło jak zaglądałem tutaj na forum. Pracuje już kawałek u nich . Praca Ok jeżdżą po zachodniej Europie od czas do czasu jakaś Hiszpanie robię. Umówiłem się km i jestem zadowolony najmniej jak zrobiłem to ponad 11 tys. Za paliwa brak obciążeń są jakieś dodatki za eko jazdę . Firma w porządku atmosfera Ok . Ogólnie polecam.

Adam

Panowie i panie powiem tak ... auta Ok mercedesy i scanie ja mam mercedesa. Jeśli chodzi o kasę to na to co się umówiłem to mam. Terminowo płaca a teraz to ważne. Pracuje niedługo. Ogólnie całkiem Ok. Przydałaby im się jakaś hala do drobnych napraw. Fajnie ze maja opłaty w automatach to nie trzeba latać i płacić. Ja mam Mietka 200 tys km. ma przejechane. Z tego co mówią inni kierowcy to podobno 10 nowych ma być na sierpień. Szefa widziałem raz kontakt ze spedytorka Ok.

Luki

jezdze u nich i powiem wam tak. Robota ułożona generalnie płaca stała kasę jak ktoś chce to może na km pewnię więcej bym zarabiał ale wole mieć luz i stała kasę. Zjeżdżam co drugi weekend na 3 pełne dni. Wychodzi mi tak 11-12 dni w drodze. Jazda legal tutaj to maja fioła bo można by czasemcos dociągnąć. Parkingi płatne. Widziałem się ostatnio z kimś co od nich odszedł i teraz widzę jak jeździ trupem na lorach. Myśle ze powrotów nie ma u nich tutaj wydają się bardziej stanowczy nic w innych kwestiach. Jeżdżę tu prawie 2 lata

Wojas

Panowie dziś rozmawiałem z jednym z kierowców na parkingu . Mówi ze Ok zrobił u nich już ponad 150 tys. Km i nigdy nic mu nie zabrali nie odciągnęli z kasy . Jeździ na stałej kasie , mówi czy zrobi 9000 tys czy 12000 kasa ta sama. Na święta zawsze w domu . Pieniądze są zawsze na czas. Pytałem czy potrzebują mówił ze nie wie.

Robert

Driver czyli piszesz ze jest ok i warto tam iść,ja byłem tam pytać co i jak, widzę żę mają pojęcie o pracy - proponują albo stałą albo z km. Pytanie ile robią km, z przebiegów które mi pokazywali to od 10 500 najmniej do 13.500 i co najważniejsze pełen legal. Umówiony jestem na kolejne spotkanie bo faktycznie tak z buta to nie chcą przyjąć.

driver

nie wiem jak teraz jest. Ja odszedłem jakiś czas temu juz, ale dlatego, że mają cykl na 2 tygodnie, a ja muszę być co tydzien w domu. Takto było ok wszystko dla mnie tam. Kasa okolo 5500-6000 mniej wiecej wychodziłem.

romek

Witam. Dzisiaj własnie byłem podpisać umowę, wydaję mi się wszystko ok. Widziałem ich nową bazę nawet - utwardzony teren wygląda normalnie. Pojazdy są ok - kilka osob w biurze. Podejmuje z nimi wspópracę - zacznam od 4 maja. Podoba mi sie że nie płaca mandatów kierowcą - powiedzieli że ma być pełen legal. parkingi płatne - kase zwracają za parkingi. Widzę ze mają mega program do tacho taki jak BAG czy nasze polskie ITD - sprawdzili mi karte co i jak. Mam nadziej że będzie ok - rozmawiałem z jednym kierowcą mówi ze kasa zawsze na czas ja umowiłem sie na stawkę z km .

lulek

pracowałem tam niby jest ok ale......... ( usunięte przez administratora )konfliktowy realna pensja 3tys fakt wałsciciel nie ma pojęcia o autach

bełchatowiak

Owszem rotacja jest. Podstawą wynagrodzenia jest najniższa krajowa + delegacje za granicą ok. 3500.

janas
@bełchatowiak 01.03.2017 14:53

Pracuje w tej firmie od początku jak tylko mają auta, i nie ma sprawy której nie da sie załatwić bez sporu, ale jak widzę jacy kierowcy przychodzą, " na chwile" - a połowa z nich nie umię nawet odpalić Mercedesa to pozniej piszą takie głupoty. Pracuje tu kilka lat i nigdy nic mi nikt nie zabrał z pensji jesli sie nie zgodziłem na to, a co bylo z mojej winy. Pensje - zawsze na czas i napewno wiecej niż to co piszą u góry.

anonim

(usunięte przez administratora)

wojtek

Rotacja nie rotacja, znam właścicieli, nie przyjmują byle kogo po prostu.

Zostaw opinię o Datum Logistic - Bełchatów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Datum Logistic