Datum Logistic

Bełchatów

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 401 ocen.

Datum Logistic
5 401 6 1

Opinie o Datum Logistic

anonim

(usunięte przez administratora)

Obiektyw

Cały czas na olx, a dostać trudniej niż do jednostki Grom.

Obiektyw

Praca w tej firmie to czysta przyjemność, przyjacielska atmosfera, szefowie i spedytorki to anioły w ludzkich postaciach, nawet leczą rany. Taborek jak spod igły, wszystko w kontrakcie serwisowym, najwyższe kabiny i wersje premium. Wszelkie możliwe automaty do poboru opłat drogowych w całej Europie i części kosmosu. W dzień jeździmy i byczymy się pod rampami czekając na załadunek. W nocy śpimy, tacho czyściutkie jak intencje szefa przy wypłacie. Wszystko, co chcesz będziesz miał obiecane. Mamy pełno premii i dodatków, karty służbowe na wydatki w podróży. Ciuchy robocze od stóp do głów, nawet plaka i pierwszej jakości rękawice robocze. Dostać się można tylko po protekcji. Spróbować warto,sukcesu nikt nie zagwarantuje, niesty ale droga do nieba uslana jest cierniami.

Sprawiedliwy
@Obiektyw 12.09.2018 21:17

To może jak tam taki raj warto wrócić.......?

Lucky luck
@Sprawiedliwy 13.09.2018 18:15

Dobroc PANA (usunięte przez administratora) jest łogromna jak sie ukożysz za te swoje winy za to co tu piszesz o najlepszej firmie pod sloncem to ON cie przyjmie i wybaczy

Sebulba

Zadzwoń i zapytaj u źródła, jest kolejne ogłoszenie na olx-ie, na Radomsko tym razem

Klakier Ambersky

Do wszystkich zainteresowanych i czytających ten wątek: ten matko.ebca co próbuje mnie wciągnąć w WEWNĘTRZNE problemy, zagrywki czy inne przepychanki w firmie Datum logistic mam nadzieję że zdechnie tragiczną i bolesną śmiercią!

Bjorg
@Klakier Ambersky 07.09.2018 10:04

Widzę Łukasz ze Ciebie tez ktoś tu chce (usunięte przez administratora) w jakieś przepychanki, żaden z nich nie potrafi podpisać się tylko piszą jakieś dyrdymały pod jakimiś nickami ale ty widzę już się podpisałeś z tego co wiem to mówią o Tobie w Datum jako dobry kierowca.

Sebulba
@Bjorg 10.09.2018 22:02

Dobry kierowca ale parszywy człowiek, te jego "życzenia" już świadczą co to za kanalia. Będzie u kwiatka cenionym pracownikiem

ecie pecie moje dudki odawac

+sprawiedliwy z ta premia 500 za spalanie to dobre to jest, chyba ich naj naj wieksza sciema. to oszukance, a ten jeden to taki bajerant ze chooo chooo chooo, najlepiej mi sie smiac chce jak kolega mi opowiada o kierowcach co przychodza do tej firmy i maja stala pensjie , a potem sie dowiaduja ze to (usunięte przez administratora) fikcjia, przekret wiekszy niz piramida finansowa, firma w lodzkim jest tak znana z rombaniu kierowcow jak Bernard meidoff w usa

Lucky luck
@ecie pecie moje dudki odawac 09.09.2018 09:48

Wam to sie w łbach i (usunięte przez administratora) powywracało PAN Tomek jest dobry dla kierowców w swojej firmue oj jak ojciec surowy ale sprawiedliwy nie jesteście życiowe lamagi godnym stóp jego w sandalach wymoszczonych słoma okraszonych białymi skarpetami całować daje wam prace coś tam nawet płaci co się zostanie po obciążeniach a wwy jeszcze tu wyjecie żałosne to jest dać wam wypasione ałta łaske pracy dla niego i dar słuchania jego głosu nic wam w życiu nie wyszło to judzcie jeden na drugiego bo firma tak dobrze prosperuh

Lemur

Panowie jedno pytanie. Co musi pójść w życiu nie tak żeby w kilka miesięcy po odejściu z firmy kłócić się na jej temat w internecie ja jakiś durnym forum?

Sprawiedliwy
@Lemur 31.08.2018 21:47

Pytanie co spotkało delikwentów w tej firmie,co poszło nie tak,że jest w tych ludziach taki zapiekły żal do właścicieli iż trauma siedzi w nich jeszcze kilka m-cy po odejściu????

John
@Lemur 31.08.2018 21:47

Co musi w życiu pójść nie tak żeby w taki sposób traktować pracowników, kłamać i obciążać za wszystko co tylko się da, obiecywać piękne rzeczy, zmieniać wersje różnych wydarzeń itd. (Jak się ma słaba pamięć to lepiej nie kłamać bo to jest żałosne). Transport międzynarodowy w stylu Polska Niemcy Niemcy Czechy Niemcy Niemcy Ładuj śmieci i do Polski

Sebulba
@John 01.09.2018 17:15

Ja p..... e później jarają to na takich wysypiskach jak to w Zgierzu. Jaki ptak targa śmieci do własnego gniazda???

John
@Sebulba 01.09.2018 17:49

daTum targa i nie wnika, aby kasa była dobra, resztę ma się w (usunięte przez administratora) jak to mówią - za złotówkę kota do Warszawy by wysłali

Sebulba
@John 01.09.2018 17:55

Pytanie tylko czy te śmieci są tu targane po legalu??

Xxx
@Lemur 31.08.2018 21:47

Dokladnie . Brak słów . Brawo panowie .mega klasę pokazujecie .Naprawde pozazdrościć .załosne życie - siedzenie na forach i płacz

John
@Xxx 01.09.2018 21:57

I kto to mówi Haha

John
@Xxx 01.09.2018 21:57

Bolą same negatywne komentarze więc codzień rano akcja- ocen firmę na wszystkie możliwe gwiazdki co nijak się ma do komentarzy, a prawie 400 ocen gwiazdka na trochę ponad 10 zestawów... nie trzeba komentować. Boli, wiem ze boli.

Sebulba
@Xxx 01.09.2018 21:57

Żałosne to są te wasze anonse na Olx a w dodatku regularne jak bicie zegara, jeszcze trochę to będziecie okupować połowę olx w poszukiwaniu naiwnych na jedno kółko no miesiąc i pracownik daje nogę. Dwoją się i troją, różne numery telefonów, lokalizację ale jak się mawia "diabeł ma wiele imion". Konkurencja w wyścigu na miano najgorzej oceniane firmy w powiecie słynny B..... ma przynajmniej tą klasę i podpisuje się z imienia i nazwiska.

Lemur
@John 01.09.2018 17:15

Możesz podać przykłady? Za co sie obciążyli i na ile? Co ci obiecali i sie nie wywiązali?

Xxx
@John 01.09.2018 22:52

własnie kto to mówi :)

Sprawiedliwy
@Lemur 02.09.2018 21:14

Nie poda, bo będziecie wiedzieć kim jest gość o tym nicku. Ja zapytam o taką kwestie, jeżeli jest tak cacy, to czym jest powodowana tak potężna rotacja w tak małej firmie? W oddziale mojej firmy jest 80 ciu kierowców, od jakiegoś czasu już nie widzę ogłoszeń o pracowników, niebieskie ptaki, które narobiły "bigosu" odeszły same lub Simon ich pogonił siną w dal, czasem wysadzając nawet z ciężarówki na placu u klienta. Rzetelna praca jest według filozofii firmy doceniana i nie mam tu na myśli kwestii finansowych, tylko oni potrafią napisać słowa podziękowania czy w piątą rocznicę rozpoczęcia pracy podarować IPhone. W tym roku trwa rywalizacja wśród kierowców o rejs statkiem po Morzu Śródziemnym za ekonomiczną jazdę, wygrany popłynie z rodziną. A jak u was z tą premią po 500 PLN za niskie spalanie??

Xxx
@Sprawiedliwy 03.09.2018 21:39

No super iPhone tylko pogratulować ???? nic tylko życzę powodzenia . Ja znam właścicieli i jakbym napisał za co obciążali to szczęki by wam poopadały . Po prostu za brak myślenia obciążają i tyle .

John
@Xxx 04.09.2018 06:50

I wszystko jasne. Wiesz jak się mówi na takich jak Ty.

Sprawiedliwy
@Xxx 04.09.2018 06:50

Też znam obu, wątpliwy to zaszczyt ale pal licho. Wedle kodeksu pracy pracodawca nie ma prawa obciążyć materialnie pracownika bez jego zgody i jeżeli mnie pamięć nie myli to te dwie postacie z kreskówek zawarły taki zapis w umowie o pracę. Kolejna sprawa, za szkody poczynione na zestawach przez nieuważnych kierowców, wbrew zapisowi z umowy czeszą niescięśnika na wypłacie, biorą kasę z polisy i jest fajnie. Jawi się ciekawy obraz firmy, gdzie jest tylko kij za "brak myślenia" a nie myśli się o marchewce za zasługi dla firmy,należy się i basta.

Lemur
@Sprawiedliwy 03.09.2018 21:39

Rejs po morzu śródziemnym XD. Panie klakier skoro jest tak super ekstra wystrzałowo w tej twojej firmie to co ty robisz tutaj robisz? Masz traumę? Po czym? Biczowali cię? Molestowali? Co takiego ci zrobili, że nie możesz nadal się pozbierać?

Sprawiedliwy
@Lemur 06.09.2018 18:32

Fiu fiu, grubo idą z tematem, już takie praktyki się tam wyczynia? Bicze i molestowanie? Co mi zrobili pytasz lemurku??? Okantowali na pierwszej wypłacie, łgali w żywe oczy w kilku kwestiach co faktycznie wyszło na jaw w rozmowach z innymi pod rampą w tzw "Bodenie". Nigdy bym nie pomyślał, że można wprowadzić w pracy tak parszywą atmosferę fałszu i obłudy jak w tej firemce. A tak poza tym to miałem czystą historie u nich i doszedłem przyznam trochę podstępem pouczony również pod rampą z całą wypłatą. Nauczyli mnie jednego, czytać dokładnie umowę o pracę, nie zanosi się abym w najbliższym czasie czytał inna poza tą, którą mam tu, ale nauka jest. A co tu robię? Piszę ku przestrodze od listopada zeszłego roku jak spotkałem w Bolesławcu w barze dawnego kolegę nadal pracującego tutaj i zaczął mi opowiadać co te zacne postacie wyczyniają, chłopaki z naszego busa siedzieli i słuchali z niedowierzaniem. Na koniec poczytaj trochę to może zakumasz co znaczy potoczne określenie "klakier".

Gty
@Sprawiedliwy 06.09.2018 20:47

Ty spawiedliwy klakier jeżeli jesteś tym kim myśle inteligentem to gratuluje zaciekłości w pisaniu . Jednak żal.pl schowaj słomę z butów . Znam chłopaków i wiem jaka była z tobą sutuacja . Ośmieszyć cię i powiedzieć głośno .bo nie jeden by miał bekę z Ciebie geniuszu transportu . Niestety „twój stan umysłu” pozostawia trochę do ...

Sprawiedliwy
@Gty 06.09.2018 22:34

A znasz chłopaków i wiesz jak ze mną było? Pewnie jak z każdym, który się z tej firemki ewakuował w porę i ocalił wypłatę o przepraszam został wywalony na zbity pysk. A z tego mojego pisania ku przestrodze plus taki, że może niejeden naiwny ominie szerokim łukiem chłopaków i ich firmę, zapewne wyjdzie mu to na zdrowie. Ciekawe ile wytrzyma najświeższy "nabytek"……

mam na was......

Oj goralu, dore to bylo, sama prawda na temat tej firmy, wiekszego bagna nie widzial powiat belchatoski

Sebulba
@mam na was...... 25.08.2018 13:42

Na olx szukają cały czas.

Etc
@Sebulba 25.08.2018 19:04

Tyle co oni obiecują to nikt wam nie da

Sprawiedliwy
@Etc 28.08.2018 12:11

Jak to powiedział klasyk Kurski"trzy razy obiecane to jak raz dane",czy jakoś w ten deseń.

Górolek z perci

Tak se cytom i ockom nie wieze co wy tu piseta. Tak jo wam powim po swoimu. Jaski słuchejcie . dutki u nich jak gwiazdka miołeś dostać akordeon dostołeś harmonijka ustno .spedycja jak kazdo tesciowo ślepo głucho a ządzić by chciała .sefy jak toważysze ruskie pieruny cały cos nas okradają a potem z nami złodzieja sukają

Helena

Spółka Datum Logistic w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje pracowników na stanowisko: Spedytor krajowy i międzynarodowy. Oferują możliwość rozwoju, pakiet szkoleń, atrakcyjny system wynagrodzenia oraz pracę z zaawansowanymi rozwiązaniami informatycznymi. Czy ktoś z użytkowników forum jest zainteresowany tą rekrutacją? @Sprawiedliwy, mógłbyś napisać więcej informacji na temat warunków zatrudnienia w firmie? Czy można liczyć na stabilne zatrudnienie i umowy długoterminowe? Podziel się swoim doświadczeniem. Pomożesz w ten sposób osobom szukającym pracy.

Sprawiedliwy
@Helena 08.08.2018 13:41

Pierwsza umowa na okres 3 miesiące, druga na rok. Tak było w przypadku stanowiska kierowcy, czy można liczyć na współprace w długim terminie? Zakładam, że jeżeli kandydatowi będą odpowiadały te warunki pracy, płacy, atmosfera i relacje pracownik - właściciel, oraz przetrawi i zaakceptuje fakt jaką opinie ma o nim pan T, bo to on tu prowadził dialog sam za sobą pod nickiem litery alfabetu, w którym przedstawił swój manifest, to pewnie może liczyć.

Helena

@Sprawiedliwy, mógłbyś dodać więcej informacji na temat warunków pracy w Datum Logistic? Pracujesz jako kierowca i też przechodziłeś szkolenie na koszt pracodawcy? Czy w firmie można liczyć na stabilne zatrudnienie i umowę długoterminową? Pracodawca oferuje premie lub pakiet socjalny? Podziel się swoim doświadczeniem. Osoby zainteresowane pracą w tej firmie chętnie dowiedzą się czegoś więcej na temat zatrudnienia.

Lepiej jest wszędzie
@Helena 30.07.2018 19:52

O tak szkolenie jest bardzo staranne i konczy się egzaminem dla tego tak cięzko tu się dostać do pracy premii jest całe mnostwo za spalanie za terminowe dostawy za brak zwolnien lekarskich za jazde bez szkody za czyste tacho za ladny usmiech i zadbane czyste zęby,jest i pakiet socjalny wczasy pod gruszami i leszczynami pakiet medyczny ze stomatologiem i weterynarzem dla psa i kota dodatkowo duzo tego jest i full wypas

Inny pracodawca
@Lepiej jest wszędzie 31.07.2018 09:37

Noo za wszystko nagrody byście chcieli . Brawo wogole ze jesteście kierowcami . Cóż to za wyczyn !!!! Naprawdę szacun .lepiej idźcie do marketu jakiegoś pracować tam Was docenia

Lepiej jest wszędzie
@Inny pracodawca 31.07.2018 16:33

To też jest wyjscie,znam takich co poszli do lidla i sobie cenią ,co dzien w domu z rodzniną a nie nadstawianie karku za wasze smieszne pieniadze,gosc w domu,moze by inny pracodawca policzyl ile wychodzi kierowcy stawka godzinowa za 24 h w budzie???

Sprawiedliwy
@Lepiej jest wszędzie 31.07.2018 09:37

Dobre,bardzo dobre,kolega ma talent,może próbować sił w kabarecie.

Sprawiedliwy
@Helena 30.07.2018 19:52

Helena,powtarzam raz jeszcze,ja już w tej firmie nie pracuję,ponad rok.Ogólnie to mnie jak to się mówi "w kość' nie dali,odszedłem bo trafiła mi się praca w obecnej firmie.Datum to była moja któraś tam z rzędu firma w okolicy Bełchatowa ,różniąca się tym,że pieniądze z wypłaty były na czas,niewielkie ale były.Pracując dopiero w obecnej firmie zobaczyłem,jak wyglądają standardy pracy kierowcy w poważnych przedsiębiorstwach i wiem,że można zapewnić pracownikowi godne warunki pracy,płacy oraz premiować dodatkowe zaangażowanie z inicjatywy pracownika lub spełnienie prośby firmy.Np.u nas jest tak,że mamy pracujące święta,niestety te najważniejsze dla naszej tradycji też o ile wypadnie w grafiku,jednak za każdy dzień świąt w pracy jest ekstra stawka dodatkowo 100 Euro,podobnie jest w przypadku kiedy firma prosi aby zostać kilka dni dłużej niż wychodzi z grafiku bo np.ktoś chory itp,wtedy jest dodatkowo to płatne 70 Euro.Przyjmując się tu do pracy zostałem przeszkolony z zasad BHP,specyfiki funkcjonowania firmy i jak postępować w zakładach naszych kluczowych stałych klientów,z obsługi chłodni,agregatu,drukarki,systemu telematycznego,w teorii i praktyce jeżdżąc do wybory tydzień z doświadczonym pracownikiem jako instruktorem,lub przez dwa tygodnie w dwa zestawy,jak kto woli.Okres szkolenia liczył się do mojej tury w pracy i normalnie mi za niego zapłacono.W Datum o szkoleniu BHP i stanowiskowym napisano już tu wiele,więc nie chcę powielać treści,jak to mówią "taki kram jaki pan".Pytanie o tzw.benefity pozapłacowe w przypadku tej firemki jest dość bezzasadne,takie aspekty są rozpatrywane w firmach poważnych,nastawionych na długoletnie relacje z kadrą pracowniczą,a nie na wyzysk człowieka .Za moich czasów tankując paliwo na Circle otrzymywaliśmy bonus do wykorzystania na miejscu ,czyli chłopaki brali fajki,słodycze,czy energizery na drogę,w zeszłym roku szefowie zabrali im to i sami z tego korzystają,jak to nazwać?Mnie brakuje słów.Nikt,nigdy żaden z nas nie dostał nawet śmiesznej premii za swoją aktywność na załadunkach,kiedy awizacje były pomylone o np.cały dzień a udało się wywalczyć załadunek tego dnia.To się należało,ja miałem taką sytuację i nie usłyszałem nawet dziękuję.Piszę tu i na wątku jeszcze jednej firmy tego pokroju,aby młodsi stażem koledzy nie dali się wpuścić "w maliny" i czas rozłąki z rodziną spożytkowali na zarabianie pieniędzy w godnych warunkach.

Cxx
@Sprawiedliwy 31.07.2018 21:21

Do cyrku sie nadaje

Ccc
@Sprawiedliwy 31.07.2018 22:02

Czytam i nie wierze . Śledzę wasze wypowiedzi ale teraz brak mi już słów . Wywalczyć rozładunek .wow szacun naprawdę walczycie jak lwy i „nadstawiacie karku „nic tylko medal .ludzie wykonujecie masakrycznie prosta prace i wy sie wywyższanie ponad innych ? Szok .mam tez firmę w Bełchatowie ale brak mi słów co wypisujecie naprawdę żenada

Sebulba
@Ccc 31.07.2018 23:02

Firme,hehehe te wasze firmy to albo leciwe trzymajace się na rdzy zabytkowe stralisy,premiumki,atego czy co najwyzej kilkuletnie w kredycie actrosy najnizsze wersjejak u ciebie kwiatek,ten baniak z ktorego lejecie adblue to wasz czy tez na kreche????opluwasz nas ludzi ktorzy trzymaja fajere i narazaja zycie na drodze wystarczy popatrzeyc na statystyki a twoje wyzylowane opony nie daja poczucia bezpieczenstwa tylko pytanie kim ty jestes?Pytam bo sam kiedys robiles za kiero juz zapomniales a nie pamieta wol jak cielakiem byl??

CCC
@Sebulba 01.08.2018 06:46

nie wiesz którą z firm prowadzę w Bełćhatowie, więc nie obrażaj. Narażasz życie, weź człowieku na leczenie idź. Sam kup ciągnik to pogadamy, ale nieeee nie kupisz bo przecież pewnie nawet na oponę Cie nie stać

Sebulba
@CCC 01.08.2018 08:57

Jak nie wiem ? Dziadum Logistics jak to ktos tu już pradwc napisal

Aaaaaaa
@Sprawiedliwy 31.07.2018 22:02

Ale sprawiedliwy ty palant jesteś - za miesiąc będziesz opluwał tych dla których jeździsz ... złote czasy kierowców i innych paprańcow mina ... myślisz ze wiecznie będzie to trwać ? Żenujący człowiek - w budowlance jest to samo każdy teraz fachman mistrz kierownik a 5 lat temu błaganie aby za 8 zł worki po cemencie trzepaloscie. Każdy pracodawca jest dla was zły - może sami nimi zostanie banda oszołomów a ty sprawiedliwy idź do kościoła na tace daj może uchroni cie przed kara bo nic innego cie nie czeka.

Aaaaaa
@Cxx 31.07.2018 22:54

Tak masz racje walczą .... jak lwy Hehe - No idioci mysla ze świat jest ich ... a może dodatki za trzymanie kierownicy by chciali. Połowa ledwo mówi i ledwo skalda zdania w całość. Naprawdę zakrawa o żal. Jak taka męcząca praca to zostaw idź do banku, Domu maklerskiego, zostań politykiem, - ale cóż prawda taka ze podstawówki za plecami pokończone matury wiec co pozostało budowa, kierowca market. No i internet tam wylewanie zali smutków . Czytanie tego niezle bawi. Połowa to zwykła cholota i nic więcej.

Aaaaaa
@Ccc 31.07.2018 23:02

Ccc masz racje wykonują prosta prace - Bez wykształcenia i elemtarnej logiki , towar z punktu a do b, jak dla to powinni zarabiać 3 tys . Zero wkładu w naukę szkole studia ani jego ani rodziny która często abyxwyksztalicic inżyniera czy lekarza poświęca pół życia a taki jeden z drugim zarabia tyle co ordynator szpitala co leczy - gdzie logika i sens. Z tymi ludźmi nie warto dyskutować - ich horyzonty są tak małe i tak niskie ze to straszne . Prości ludzie do prostych zadań. Kierowcy wykonują banalna prace.

Aaaaaa
@CCC 01.08.2018 08:57

Ccc pełna racja połowa z nich w swoich auta nie wymienia nigdy opony a za czyjeś pieniądze to by naprawiali wymieniali . Jak ma kupić opony to idzie do bociana. Piszą o firmach ze w kredytach pajace a sami po 500 plus albo zapomogi biegają - pajace i tyle. Sebulaciula te foremki co mówisz ze maja stralisy dafy czy cokolwiek palca większe raty co miesiąc niż twój twojej matki ojca babki pity roczne razem wzięte.

Ccc
@Aaaaaa 02.08.2018 00:43

Dokładnie dokładnie niestety co za wykształcenie zrobić prawko ? Ani kasy dużej sie nie poświęca ani czasu prawie nic a studia wiecie panowie chodź wogole ile trwają ? Ile lat ? Ciężkie pytanie prawda ? Jak wam tak ciężko i życie ryzykujecie idźcie studia skończcie i działajcie w prawdziwym świecie a nie w swoim wyemaginowanym . W świecie kredytów i komorników bo każdy z Was ich ma .czy w błędzie jestem ? Ciekawe w jaki sposób macie ich na plecach ? Ups coś chyba poszło nie tak ? Ach ale wasze mózgi są niestety za małe żeby czasem o czymś innym pomyśleć

Sprawiedliwy
@Aaaaaaa 02.08.2018 00:19

Panie T,sugeruję trochę powściągnąć emocję i nie wyjeżdżać mi tu z "palantami"bo znów się miniemy w sklepie jak w czerwcu i udasz,że mnie nie znasz a wtedy mogę zapytać,czy prosto w twarz mi to powiesz i będzie "siara" bo łydeczki zatelepotają.Na firmę gdzie pracuję "pluł" nie będę bo zwyczajnie nie mam powodu i się nie zanosi abym takowy miał,były rózne sytuację i każdą sprawę z doświadczenia wiem,można tu załatwić bez zgrzytów i napięć jak to u was miało zazwyczaj miejsce.W lutym,matka kolegi dostała udar mózgu,na jego prośbę przerwano mu turę i z NL bus firmowy odwiózł go do Pszczyny.Już widzę taką sytuację u was.Co do tacy i spraw wokół sugeruje ci abyś rozpoczął od spowiedzi,takiej szczerej ,wyznał wszystkie swoje grzechy ,szczerze za nie przeprosił i odbył pokutę,popraw się człowieku bo tą drogą to do zatracenia idziesz.Nie chcę abyś dawał na tacę bo Kościołowi twoje 50 gr nie jest potrzebne,a Stwórcy tym bardziej,Jemu zależy na twoim sumieniu aby było czyste.Cieszy mnie fakt,że udało się sprowokować abyś pokazał swoją prawdziwą twarz,napisał to co myślisz o ludziach,którzy wykonują ten zawód i kim dla ciebie są.Co do 500 plus i innych programów socjalnych to wspólnik chyba takowy szarpie co???Po 300 pln na podręczniki też pewnie łapę sam wyciągniesz??Jakby to ,nie może się zmarnować.Odnośnie tematu kary,to nie boję się ani przed sądem ziemskim ani pozaziemskim bo nic nikomu nie zawiniłem,na którym chcesz się spotkać?

Sprawiedliwy
@Ccc 02.08.2018 08:06

Czy prowadzenie dialogu z samym sobą nie jest objawem choroby psychicznej?

ABC
@Sprawiedliwy 02.08.2018 09:47

Aaaaa kończ waść wstydu oszczędź. Każdy z kierowców doświadczył kłamstwa ze strony szefa, żeby kłamać trzeba mieć dobra pamięć, jednemu mówi się jedno a drugiemu co innego, potem się spotykają kierowcy i się śmieją. Młodym nowym jest wmawianie ze auta są bogato wyposażone, tylko po co ? I tak się dowie ze jest wprost odwrotnie. I te niby telefony przy nowych ze kierowcy dzwonią i chcą bardzo się dostać do firmy. Mnóstwo bajek, a jak zrobisz coś więcej niż typowe obowiązki kierowcy to nie usłyszysz nawet dziękuje.

Sebulba
@Ccc 02.08.2018 08:06

Ot i Kulczyk sie odezwal w butach dziury kapota po starszym bracie ale byznesmen krecha tu krecha tam. Kto cię tak skrzywdzil ze ludzi nienawidzisz? Bo za darmo nie chcą u was pracowac? Piszesz ze zdania sklecic nie umieją? Może lepiej i mniej mówić niz łgac elokwentnie jak ty człowiek ksztalcony uczony w prawie bo ty jestes z Palestry tak? A w Betransie się jeździło co? To tam po studiach za fajera siedzą? Auta z naczepami w leasingu plac od miasta w dzierżawa nic swojego nie macie a biuro to na placu to postawiliscue wypasik toi toi będzie obok czy w krzaki latac będziecie? Oczerniasz kierowcow że każdy ma komornika na karku i tacy ogólnie ludzi rozbici życiowo za 3 tys powinni tyrac a to jak tym swoim płacisz że i Kia nówka stoi a gruby Passerati ponyka? To za co tych komorników maja?

Kark
@Sebulba 02.08.2018 12:17

Jakie bzdury piszesz - piszesz ze maja wydzierżawiona bazę, opowiadasz bzdury - sprawdziłabyś w księgach wieczystych albo na stronach Bełchatowa. Jaka żenada piszących tu jest.

Sprawiedliwy
@Kark 02.08.2018 14:04

Kolejne firmy z polskim kapitałem inwestują w strefie przemysłowej w Bełchatowie. Logistyczno-transportowa-spedycyjna firma Datum Logistic zainwestuje w strefie przemysłowej przy ul. Czaplinieckiej. Tuż przed nowym rokiem przedstawiciele spółki podpisali z magistratem umowę dzierżawy działki o powierzchni ok. 1,2 ha. W sąsiedztwie budowanej obwodnicy Bełchatowa powstanie baza firmy, która zostanie przeniesiona z tymczasowego miejsca przy ul. Lipowej, a także siedziba spółki. - W tej chwili mamy biuro przy ul. Piłsudskiego oraz drugie w Pabianicach, chcemy je skonsolidować do siedziby głównej - mówi Tomasz Storczyk, współwłaściciel firmy. Oprócz siedziby firmy i parkingu dla floty samochodów, ma tam powstać miejsce obsługi podróżnych i warsztat, głównie pod kątem obsługi samochodów ciężarowych. - Na nie mamy sprecyzowanego planu, co do rozmieszczenia poszczególnych obiektów, czekamy na wszystkie przyłącza i dojazd - mówi Tomasz Storczyk. - Liczymy na pomoc ze strony urzędu. Jesteśmy gotowi rozpocząć inwestycję jak najszybciej. Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/strefa-biznesu/wiadomosci/z-regionu/a/w-belchatowie-rosna-zaklady-polskich-inwestorow,10140094/

Sebulba
@Sprawiedliwy 02.08.2018 14:46

Panie ksztalcony coś zrobił z tego cos naobiecywal? Ten artykuł ma ponad dwa lata i lipa no chyba że to wszytko będzie w tej szopie z płyty ogrodzeniowej.

Sebek
@Sebulba 02.08.2018 20:24

Jaki on wykształcony? 8 klas podstawówki z 10 świadectwami.

Helena

@Sprawiedliwy, jestem moderatorem tego wątku. Dbam o porządek na forum i o to by użytkownicy przestrzegali regulaminu. Na forum Gowork.pl zostawiamy swoje opinie o pracodawcach i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Moim obowiązkiem jest zachęcanie uczestników do zostawiania swoich opinii o pracodawcy, tak aby osoby poszukujące pracy mogły podjąć decyzję czy chcą aplikować do tej firmy czy nie. Każda zostawiona informacja dotycząca pracodawcy jest dla nich źródłem informacji. Jeśli mógłbyś napisać kilka słów o warunkach pracy w tej firmie pomożesz osobom, które są zainteresowane zatrudnieniem.

Sprawiedliwy
@Helena 21.07.2018 08:13

Helena, my tu nic innego nie robimy, tylko piszemy, ja bardziej w drodze retrospekcji, koledzy pewnie są bardziej na bieżąco. Ogólnie z tego co czytam to wyłania się obraz "nędzy i rozpaczy" jazda na oponach z których wystają druty to prowokowanie nieszczęścia. Za moich czasów aż tak źle nie było, ni mniej na zapytanie o pt. termin wymiany ogumienie jeden z właścicieli zareagował dość gwałtownie i kazał mi jeździć z miarką do głębokości bieżnika. Ostatnio słyszałem, że jednemu z pracowników proponowali naprawę jednego z ciągników bo dużo pali i bierze sporo oleju, może gość zrobi to za stówe i poklepanie po plecach a serwis wiadomo swoje policzy. Tak więc piszemy dla innych ku przestrodze.

Mróz
@Helena 21.07.2018 08:13

ogólnie firma ok, jak wszedzie można i do nich się o coś doczepic. Najlepsi są spedytorzy jak dla mnie. Kasa też ok na czas

Obiektyw
@Mróz 24.07.2018 00:09

Co ty bredzisz jacy spedytorzy tu sa spedytorki jedna ma ksywke pomyłka bo ilosc błedow jakie robi woła o pomste do Niebios druga troche lepiej ogarnia ogarnia robote ale ciagle slyszysz juz tam czekaja kiedy pan bedzie.Owszem kasa na czas teraz troche lepsza bo w koncu sie kapneli ze nie bedziemy jezdzic za kpiny z wyplaty .Rotacja jest caly czas robic swoje i tyle tu w okolicy oni przynajmniej kase ci wyplacą no i w autach nie ma pluskiew i innych robali jak w kołchozach co do kasy to tylko jak odchodzisz to moga obciazenia dac

Inny
@Obiektyw 24.07.2018 06:55

Ja nie rozumiem tyle wam tam nie pasuje a jeździcie ludzie ogarnijcie sie .ja z panem T.nie mogłem sie dogadać bo z nim to nie ma gadki i odszedłem , po co sie męczyć trochę rozumu .

Inny
@Obiektyw 24.07.2018 06:55

Spedytorki mają serce przynajmniej .a co do czystości w autach to chyba sprawa każdego który jeździ jak o nie dba.ja jak odchodziłem tez dostałem jakieś obciążenie ale olalem temat

Obiektyw
@Inny 24.07.2018 07:20

Nie no ja mam na to wy..... ne jakby mi nie pasilo to bym zmienil robiec swoje i nie dyskutowac z T bo to filozof i fanfaranfa wpadek nie mam zestaw bez draski więc jakbym się wybieral gdzie indziej to nac żadne obciążenie nie pozwole frajerów już nie ma

pracownik firmy
@Obiektyw 24.07.2018 06:55

a mi z Kasią się super pracuje, pozdrawiam

Obiektyw
@pracownik firmy 26.07.2018 09:01

No i bajka podobienstwa do siebie ciągna

TO JA
@Obiektyw 24.07.2018 06:55

Dziękuję za ocenę. Pozdrawiam Kasia-Pomyłka

Ccccc
@TO JA 02.08.2018 10:54

Sam smieciu jesteś pomyłka . Mądrale z forum - żałosne pajace. Kasia pomyłka - pomylka to ty jesteś.

Hasan
@Obiektyw 24.07.2018 06:55

Jak jesteś normalny i wszystko gra to nie ma obciążeń i nie było. Ale połowa z was to najlepiej (usunięte przez administratora) porysować poniszczyc i (usunięte przez administratora) i nagadać ze zła firma. Idź do Niemca jezdzic błaźnie jeden z drugim nikt na sile nie trzyma nie pasuje. A co masz do Pawła - ze jest gruby i ma pasata co ci do tego pajacu.

Sprawiedliwy
@Hasan 02.08.2018 13:46

Zniszczyć ,porysować i dać drapaka,to powszechna praktyka oraz skutek uboczny braku kierowców z prawdziwego zdarzenia.Ponoć to prosta praca dla tępaków za 3000 PLN na miesiąc ,więc siejąc wiatr zbiera się burzę,zatrudniając ludzi z ulicy i obiecując im złote góry trzeba się liczyć z takimi przypadkami.Tych dwóch ananasów tego raczej nie zrozumie,a mają jeszcze kilku dobrych kierowców ,którym praca w Datum pasuje i zapewniam,że ani jeden tu nie pisze .

Xyz
@Sprawiedliwy 02.08.2018 14:59

Niektórzy w tej firmie rozumieją tak jak pan M ale chyba nie maja siły przebicia albo może mu sie nie chce już walczyć

Sprawiedliwy
@Hasan 02.08.2018 13:46

Ty ale ja słowa o Pawle nie powiedziałem . Urojenia masz ?

Sprawiedliwy
@Sprawiedliwy 02.08.2018 15:35

Co za typ się podszywa?Sprawiedliwy jest tylko jeden.Proszę nie kraść nicku i nie psuć mi urlopu.

Ccc
@Sprawiedliwy 02.08.2018 16:19

To odpoczywaj a nie siedzisz ma forum . Chore

Obiektyw
@Ccccc 02.08.2018 13:36

Ulżyło?To leć pilnuj co platynka wyczynia jak ją z oka spuscisz.

Inny pracodawca

Panowie wypowiadacie się, planujecie, negujecie, mówicie jak ma być, na co czekacie może załóżcie swoje firmy ? Po co komuś doradzać ? Jesteście tacy zawsze mądrzy wszystko wiecie fach znacie ? Kupić kilka zestawów zainwestować ? Zatrudniać ? Czekać na płatności po 100 dni Hmm ? Chętnych nie ma jakoś ? Skoro tak doradzacie innym bo pewnie jeden z drugim po 10 takich forach pisze ? Zadajcie pytanie co w życiu wam poszło nie tak ze jesteście kierowcami ? Jakie macie wykształcenie ? Co widzieliście w życiu ? Może warto przemyśleć ? Poczytać ? Wasz jedyny dialog to hejt ? Pytanie ile z was poszło bezpośrednio z tymi żalami do biura ? Usiadło i powiedziało ? Dodam ze wasze opinie to tylko subiektyw. Nic znaczącego w świecie tych internetowych bzdur.

Sprawiedliwy
@Inny pracodawca 22.07.2018 13:15

Po co otwieracie firmy transportowe, zatrudniacie ludzi, jeżeli nie jesteście w stanie zapewnić im godnych warunków pracy, w bezpiecznych zestawach? Brak odzieży roboczej, wyeksplatowane opony itd? Po co otwieracie firmy jeżeli zmuszacie swoich pracowników do kredytowania waszej bieżącej działalności ich pieniędzmi, kierowca płaci i ponosi wszystkie dodatkowe koszty podróży z własnej kieszeni, parkingi, myjnie, wulkanizacje itd, a łaskę robicie, że oddacie po miesiącu jak się kto upomni? Zapytam co sami w życiu osiągneliście? Auta w leasingu, domy na kredyt, last minute do Egiptu aby było taniej niż najtaniej? Do biura ze skargą? Po co, wy to wszytko wiecie, mieliście to zgłaszane nie raz i zlewka, czychacie niczym wampiry w mroku na świeżą ofiarę aby trafił się naiwny, który przyjdzie jeździć na warunkach jakie dyktujecie.

Sprawiedliwy
@Inny pracodawca 22.07.2018 13:15

Co do wykształcenia to jestem mgr pedagogiki specjalnej nie macie tego w aktach osobowych bo nie podaję nigdzie. Wykonuję zawód kierowcy bo zarobki są o niebo lepsze niż w szkolnictwie, niemiecki komunikatywny, angielski z certyfikatem. Nie mam kompleksów i nie muszę wciskać kitu, że jestem prawnikiem jak jeden z tych pajacy.

inny
@Sprawiedliwy 22.07.2018 17:06

ale nie wiem po co się mścisz na wszystkich z tej firmy, nie każdy tam zasługuje na tak ostre słowa jak mowisz. Też pracowałam u nich i nie jedno widzialem, wiem jak jest.

Pio
@Inny pracodawca 22.07.2018 13:15

Ale bzdury opowiadasz, to szok, myjnie z routexa są, parkingi cześć z routexa a cześć z automatu, czasem się zapłaci ze swoich, zdaje kwit i dostaje zwrot. Nie ma kwitu nie dostaje ale ja zawsze mam kwit. Opony dojeżdża się do końca ale co w tym nie tak. Wiec piszesz niesprawiedliwie. Ja teraz dostałem nowy komplet Ciągnik i naczepa. Mi narazie pasuje nie spasi temat to pójdę jezdzic gdzie indziej proste jak p...... pisząc o ludziach z łapanki masz na myśli kogo - nas kierowców ale jest tu kilku co jeździ już ponad 2 lata a co niekorzy prawie 3 i co jest tak zle i nie poszli nigdzie. Z łapanki było kilku - jeden instruktor z sieradza - w pierwszej trasie naczepa zarysowana i lusterko - Po pierwszym kółko powiedział ze odchodzi bo nogi siadają od jazdy , tak mówił na parkingu na łączce jak go spotkałem. Fakt ubrania robocze mógłby by się pojawić

Sprawiedliwy
@Pio 22.07.2018 22:07

Bajki tobie kolego pisać i to dla dzieci 0-1 bo starsze by cie wyśmiały. Historie z Robertem znam doskonale, był na podwójnej w przyuczeniu z Mariuszem, zjechali tam nad ranem z Hiszpanii i z tego co wiem to spotkali tego gościa, którego ponoć wylali z Datum w grudniu czy styczniu 2017/2018,nawet im wyjechał z rajki aby mogli się wciągnąć tyłem bo miejsca nie było. Robert czyli ten instruktor z Sieradza nic nie uszkodził, a fakt, że biadolił całą drogę, bo nogi a to plecki a to (usunięte przez administratora) a go bolały. W biurze się ostro starł z Tomkiem bo ten za miesiąc jazdy w podwójnej na przyuczeniu chciał mu zapłacić 2500pln,wiec chłopina doszedł do wniosku, że taki zajazd za tą śmieszna kasę to kpina. Nie wiem, czy finał nie miał miejsca w sądzie. Starsza ekipa to Darek, Paweł, Jarek z Ł, bo drugi z B odszedł, Sebcio, Piotr, Mariusz taki kulturysta, Petro z UA, który przychodzi i odchodzi, czyli 5-6 z jakimś stażem, nie sposób wymienić tych, którzy przyszli, zrobili kółko i dali dyla, o przepraszam zostali zwolnieni.

Pio
@Sprawiedliwy 22.07.2018 22:52

Co ty sprawiedliwy wygadujesz, tez się uczyłem tutaj i jaka kasę na przyuczeniu dostanę wiedziałem od początku, bo mówią o tym i nawet dają kwit, Wiec nie wygaduj głupot ze jeździ i nie wie za ile. Do sądu to poszedł tylko taki Janusz ale jego final był tragiczny - wiem bo rozmawiałem z nim. Ten co poszedł u nich na zwolnienie o jeździł na tarczki u innego na lorach .... i takie zachowanie jest fajne . Gadanie ze wszystko jest złe to jes tylko gadka.

Sprawiedliwy
@Pio 27.07.2018 07:33

Kolejny raz sugeruję aby rozpocząć naukę czytania ze zrozumieniem,napisałem gdzieś,że instruktor nie wiedział za ile idzie do przyuczenia w podwójnej?Napisałem gdzieś ,że poszedł do sądu?Czy,że nie wiem,czy sprawa nie miała finału w sądzie,bo się tym odgrażał?Jak się to potoczyło nie wiem i mnie to nie interesuje.Kolejna kwestia to zapewne wiecie,że po stronie pracodawcy leży obowiązek przeprowadzenia szkolenia na stanowisku pracy dla każdego zatrudnionego,tymczasem tych dwóch ananasów wpadło na pomysł,że oni będą wystawiać tzw lojalki i zawierać w nich kary dla tych,którzy w trakcie szkolenia bądź w okresie próbnym 3 ech miesięcy zrezygnują z pracy w tej firmie.Kara opiewała na kwotę 5000 polskich złotych,na poczet kar zabezpiecza się wypłatę delikwenta,który zobaczywszy jak wygląda praca dochodzi do wniosku,że to nie dla niego i zwyczajnie dezerteruje.Tak właśnie potraktowali instruktora,nie wypłacili mu tej marnej kasy z pracę na przyuczeniu.Podkreślam,że pracodawca ma prawo występować o zwrot kosztów poniesionych w okresie szkolenie jeżeli takowe faktycznie poniósł ,czyli wynajęty został instruktor czy firma zewnętrzna,która takowe szkolenie przeprowadziła ,musi to być poparte fakturami.Jeżeli uważacie działanie właścicieli tej firmy za etyczne i zgodne z literą i wykładnią prawa to tylko przyklasnąć charyzmie pana T,bo widać,że gość ma talent oratorski i potrafi przekonywać do swoich nie do końca słusznych racji.

Sprawiedliwy
@Pio 27.07.2018 07:33

Nie,takie zachowanie nie jest fajne,zwolnienia lekarskie są od tego aby czas ten poświęcić na rehabilitację i powrót do zdrowia, a nie na pracę na "lewo" u innego pracodawcy.Moim zdaniem źle to świadczy o pracowniku jak i pracodawcy,który akceptuje taki stan rzeczy i godzi się na takie praktyki.Wiem,że w wielu firmach transportowych kierowcy uciekają na ZLA aby zwyczajnie mieć czas na urlop z rodziną,gdyż należne dni wolne są jakoś dziwnie rozliczane w czasie tygodnia przerwy np w systemie 2/1 czy 3/1.Mam to szczęście,że pracuje w normalnej firmie i akurat korzystam z urlopu w pełnym wymiarze jaki mi przysługuje.

Nie jestem robotem

Prawda jest taka, że jak mówią ze swieci słońce to trzeba zakładać kalosze i brać parasol. Pozdrawiam

No no

Odp. dla Pracownik firmy, nic takiego nie zrobili, jest forum i helenka się pyta jak jest w tej firmie, to piszę, czy to jest normalne by na 12 aut w tej firmie przewinęło sie 40kierowców przez rok, mnie nic nie zrobili, baa nawet nie próbowali bo się nie okazalem jeleniem i było im przykro jak się domagalem przyzwoitych warunków pracy, więc jak odchodzilem z pracy to pewnie jeszcze powiedzieli inny że mię wywalili bo się nie nadawalem , tak jak to robią z innymi kierowcami tu tylko spełnia 2% kierowców oczekiwania.....

Sprawiedliwy
@No no 20.07.2018 09:27

Śmieci woziłeś? Pewnie jak wołałeś odpowiedniej odzieży ochronnej do tego typu ładunków to robili wielkie i zdziwiona oczy.

No no

Nic niech nie robią, góra rok, niech się uśmiechają głupio w biurze i zagaduja ładnie kierowców na początek współpracy a potem nie muszą nic się odzywać, pare miesięcy pracy przedstawi jak jest w tej firmie, łamanie na kole, dobre!!! Chaaaa, a po co to, pozabijaja się kierowcy na łysych oponach z drutami na wierzchu, bo naj naj naj ważniejsze jest zrobić jak najwięcej frachtow, jak najwięcej cmr zdać, a auta stoją na bazie i kierowcy sie proszą o naprawę ale bez odzewu jest ten apel o naprawę, bo po co?! tyle to kosztuje a może przyjdzie świeży szofer 22letni i przywali w uszkodzony fragment w koniu i będzie biznes, młodego szofera się obciąży a i z ubezpieczenia się weźmie do kieszeni..... lego land dla imbecyli

Sprawiedliwy
@No no 20.07.2018 09:14

Znam z opowiadań innych o takich przypadkach, ten ostatni szkolony u nich jak mu tam Patryk, ponoć dostał taki rachunek za swoje wyczyny, że szybko mu się odechciało pracy u tych dwóch wesolków.

No no

Dla mnie jest to nie zrozumiałe, mianowicie że aż tylu kierowców odchodzi a firma nic nie robi w tym kierunku by to zjawisko zatrzymać, przemyśleć co robimy nie tak!? Jendo mię sie nasuwa na myśl przemiał tylu że kto sie trafi imbecyl to zostanie, a kto zobaczy że nie jest tak jak mówią to ucieka, tą drogą ta firma daleko nie pociągnie jest bardzo mała a znają ja w łódzkim jak mielczarek

pracownik firmy
@No no 19.07.2018 11:57

a co takiego Ci zrobili? bo wielu się tutaj wypowiada tak naprawdę, ale wsumie nie ma jakiś konkretów.

Sprawiedliwy
@pracownik firmy 19.07.2018 16:17

"wsumie" to co masz na myśli? Co powinni zrobić innym aby było to rażące i godne nagłośnienia? Spuścić łomot niepokornym? Łamać kołem na rynku w Bełchatowie w piątek?

Helena

@Sprawiedliwy, rozumiem, że praca jest wyczerpująca, a wynagrodzenia jak piszesz jest nie adekwatne do wykonywanej pracy i według Ciebie powinno być wyższe. Czy za terminowe dostawy możesz liczyć na premie? Obejmują Cię bonusy takie jak solidny pakiet socjalny? Dodaj jakie kwalifikacje należy mieć żeby kandydować na stanowisko takie jak Twoje? Czy prócz odpowiedniej kategorii prawa jazdy trzeba mieć ukończone kursy i zrobione certyfikaty? Te informacje zainteresują osoby poszukujące pracy.

Inny pracodawca
@Helena 09.07.2018 07:33

Za terminowe dostawy bonusy ???? Czy to żart ? Ludzie trochę chyba przewraca wam sie w głowach to przecież jest obowiązek a nie wyczyn !!!!!

Sprawiedliwy
@Helena 09.07.2018 07:33

Nie wydurniajmy się, terminowość i solidność w pracy to dewiza każdego szanujacego się kierowcy zawodowego. Nie słyszałem aby premiowano gdzie kolwiek za wypełnianie podstawowego zakresu obowiązków. W firmie gdzie obecnie mam przyjemność pracować jest dodatek za bezszkodową jazdę i brak wykroczeń na tachografie. Raz na kwartał jest premia /do 1000pln/za ekonomiczne spalanie, ale nie jest łatwo ją zdobyć. Mam polisę opłacaną przez firmę oraz skromny pakiet medyczny. Jako polski oddział holenderskiej firmy mamy na umowie 2800 pln brutto plus 55 diety za każdy dzień pracy. Pracuje w systemie 3/1 więc łatwo policzyć jak liczona jest moja pensja. Płacone mam od momentu wejścia do firmowego busa, który zawozi nas do bazy. Odzież robocza na każdą okazję. W Datum poza obiecankami nie było żadnych premii ani dodatków, no niby miała być premia 500 PLN miesięcznie za niskie spalanie ale nie słyszałem aby ktoś ją dostał. Obiecywano zapłatę za samodzielne załadunku i rozładunki i też się z tego nie wywiazano. Po odejściu słyszałem o podtykaniu lojalek. Ogólnie to piszę tu już ostatni raz, akcentując, że nikomu nie polecam pracy w tej firmie, w nieprzyjemne, obludnej atmosferze, za małe pieniądze w stosunku do wykonywanej pracy. Mam kontakt z kilkoma kolegami, którzy nadal tam pracują i wiem, że nic się nie zmieniło, poza faktem, że są bardziej ciśnieci przez dyspizytorki.

inny pracodawca
@Sprawiedliwy 09.07.2018 21:57

i ta pensja jest ok według Ciebie?

Sprawiedliwy
@inny pracodawca 11.07.2018 08:09

Wyjeżdżam w niedzielę o 14.00 busem z Łodzi, wracam z piątku na sobotę lub sobota rano za trzy tygodnie, robota ułożona, jazda po tych samych klientach. Prawie 8 dni wolnego i biorę za to samej delegacji 1100 euraczy, a podstawy z dodatkami do 2100-2300 polskich złotych, tak uważam, że pensja jest bardzo ok.

Były busiarz
@Sprawiedliwy 11.07.2018 10:39

A czas pracy jak liczysz hehe. Po 18 h na dobę i spanie w zapyziałym kurniku. Z całego szajsu jaki jest to wole już jednak ten zestaw i normalna kabinę. Nie wieże ze ma busie masz pauzy wiem bo jeździłem trochę.

Sprawiedliwy
@Były busiarz 19.07.2018 22:07

Ja pi...... le, jednak to prawda, że na tych wszystkich forach piszą imbecyle, muszę się stąd ewakuować aby nie być utożsamiany z takimi jak "były busiarz". Chłopie jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem treści, to solidnie zastanów się czy zawód kierowcy zawodowego jest dla ciebie. Nasze ciężarówki stoją na kilku bazach w DE i NL, część chłopaków z Polski dojeżdża prywatnymi autami a większość jeździ firmowym busami, bez kurnika czy grzędy.

Nacięty

Ta ferajna powinna zwac się Dziadum Logistics i tyle w temacie z daleka omijać

Helena

@Sprawiedliwy, dzięki za Twoją wyczerpującą opinię. @Kierowca, jeśli jesteś pracownikiem firmy, może mógłbyś dodać więcej szczegółów dotyczących zatrudnienia? Jakiego rodzaju umowy podpisuje pracodawca z pracownikiem? Zlecenie, czy na czas określony? Jak określiłbyś atmosferę w pracy? Czy masz dobre relacje ze współpracownikami i przełożonym? Te informacje pomogą osobom poszukującym pracy.

Sprawiedliwy
@Helena 15.07.2018 08:34

Helena, ty z PIS jesteś z bandy tych półgłówków ? Co to za pytanie jakie umowy ? Kim ty jesteś sterowana przez kogo ? Atmosfera w pracy ? Może zapytaj kto z kim sypia w firmie ? Jaki ma kolor majtek ? Helena a powiedz jaka jest atmosfera u ciebie w sypialni ? Na twoje debilne pytanka może odpisać każdy ze pracuje i opisać atmosferę. Może opisać jaka u ciebie w domu jest ? To forum to żenada i ten cało gowork. Wdajesz się w dyskusje z ludźmi co nie maja odwagi napisać nawet swoich imion prawdziwych, siedzą za plastikowymi ekranami

Sprawiedliwy
@Helena 15.07.2018 08:34

Tomaszu, jak określić typa, który podszywa się pod innych? Jaki kram taki pan. Jeżeli już chcesz to zrobić, czyli podszyć się pod innych to przynajmniej włóż w to trochę wysiłku i zatrzyj znaki charakterystyczne a jednym z nich jest twoja zapiekła nienawiść do PiS i ta antypisowska retoryka, które wszyscy już mają dosyć. Co do tego kto z kim sypia w tym waszym biurze to może zasłonę milczenia opuśćmy, wasze intymne sprawy a co do koloru majtek, to ponoć twoje stringi są różowe. Helena przepraszam za tego typa. Zawód kierowcy jest dość specyficzny, atmosfera w pracy i relacje z kolegami są sprawą marginalną, ot rozjeżdżamy się i "każdy sobie rzepkę skrobie". Ważne są relacje z dyspozytorami, bo nie pomogą a mogą zaszkodzić. W sprawie tej konkretnej firemki należy zapytać o ubrania robocze, świadczenia urlopowe, wysokość diet za podróże zagraniczne, zaliczki na droge w przypadku nieprzewidzianych wydatków.

No no

Rotacjia, dlaczego? , głupie pytanie, jak firma dobrze płaci,traktuję dobrze pracownika, dba o sprzęt, wszelkie naprawy na bieżącą, to co kierowcą.dochodzi z takiej firmy?,, nie! Odchodzi z firmy dal której liczy się tylko firma a kierowc to zło konieczne, kwiatek to taka Złotówa ze na oponach z drutami na wierzchu by ci kazał jechać w trasę, tyle o tej firmie

Kierowca
@No no 12.07.2018 10:04

No tak to w końcu jest prawdziwy (usunięte przez administratora) i róża polskiego transportu drogowego.

Wolow

Dno, i tyle

Helena

@Sprawiedliwy, jak myślisz, czy rotacja pracowników jest spowodowana tym, że firma nie chciała przedłużać umów, czy też pracownicy sami rezygnowali? Czy kwestia wynagrodzenia miała też w tym swój udział? @Dawid, jeśli chodzi o o świetną opinię o której piszesz, to co mógłbyś o niej powiedzieć? Jako pracownik firmy dodaj swoją opinię, tym samym pomożesz innym użytkownikom forum, którzy zainteresowani są tą pracą.

Sprawiedliwy
@Helena 03.07.2018 12:54

W czasach rynku pracownika aby pracodawca nie przedłużył umowy trzeba się mocno natrudzić.Tu wypisano dziesiątki powodów tej rotacji i można sobie wyobrazić tą firmę od środka. Ja podam tylko jeden, za pracę w systemie 2 tygodnie w trasie /weekend w domu czyli 45 lub 66 h tu płacą 5700 PLN miesięcznie.Tak podają w ogłoszeniu na Olx, za moich czasów płacili 5400 więc się rzucili. Tymczasem w normalnych warunkach pensja w tym systemie oscyluje w granicach 7000pln.

Dawid

Firma ma świetną opinię jako pracodawca!

Sprawiedliwy
@Dawid 22.06.2018 18:24

Ma świetną opinie i również świetną rotacje pracowników niejeden kołchoz mógłby pozazdrościć.

Bartosz

Zastanawiam się jaka jest przyczyna , że rzadko piszecie?

Darek
@Bartosz 08.06.2018 18:20

Bo wszystko już jak to ktoś napisał zostało o tej firmce napisane.

Skalpel
@Bartosz 08.06.2018 18:20

Bo już szkoda słów na tego KWIATKA polskiego transportu

Sprawiedliwy
@Skalpel 11.06.2018 22:21

U kwiatka znów rotacja, ogłoszenie na olx było dane, zarobek w godnych i etycznych warunkach 5700-7500.

Patryk

Zastanawiam się kto pisze te negatywne opinie? Słyszałam, że firma ma opinię świetnego pracodawcy!!

Xyz
@Patryk 21.05.2018 23:09

Słyszałam ?

Sprawiedliwy
@Patryk 21.05.2018 23:09

Patryk to ty co trasa to coś uszkodzone?A to naczepa rozbita a to hamulce zjarane.

Helena

@Pozdrawiam Nie podszywam się pod pracownika firmy Datum Logistic. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl i zależy mi na wiarygodnych opiniach na temat tej firmy. Forum odwiedzają przyszli kandydaci do pracy, interesują ich konkrety, takie jak na przykład rodzaj umowy, stan floty, kontakt z przełożonym, tryb pracy. Czy ktoś z Was może napisać coś na ten temat? Czy to dobra firma dla młodego kierowcy?

Były szofer
@Helena 30.04.2018 11:49

Helena, temat wałkowany do znudzenia, napisano tu już tyle konkretów, że więcej się nie da. Ciekawie i zgodnie z prawdą opisał to Dariusz, jego opinia pokrywa się z moją.W temacie czy to dobra firma dla młodego kierowcy? Dla jednych tak bo przyszli na przeszkolenie i zostali, sporo uciekło i ma źle wspomnienia, zresztą piszą tu na forum.

No no

Ojtam ojtam

Fotomontaż

Dobre chłopaki zjechali na weekend popili ponarzekali na szefa firmę i sami sobie nawrzucali a dziś już pewnie cichutko każdy w drodze

Były szofer
@Fotomontaż 09.04.2018 21:33

Niech zgadnę, Tomcio dzień zaczyna i kończy zerkaniem tu co kto nowego o "firmie na 5 napisał, jeszcze trochę i sam uwierzy w to co tu pisze jako pracownik.

Bjorg

No jak jesteś jak ten palant Darek to po co mieli mieć takie kogoś z rezta jakiś czas temu sam pisałeś Darku ze dajesz im mocna czwórkę a teraz piszesz bzdury . Lepiej zobacz co się dzieje w twoim domku jak cie nie ma nahaja. Panowie nie wiem po co ktoś pisze te bajki. Jeżdżę i jest normalnie bez cudów ale i bez ekscesów. Nikogo nie szukają a z tego co widzę to nikt się nie zmienia. Wiec nie piszcie bzdur bo wszystko jeździ . Do niczego nikogo nie zmuszają chcesz pracujesz nie to nie i tyle. Co do diet jakoś musza być rozpisane a jakbyś jeden z drugim policzył normalne diety to z pełnej delegacji nawet 5000 byś nie wyszedł w trybie 2 tygodniowym wypłacają więcej niż wychodzi z diet .

Darek
@Bjorg 06.04.2018 19:32

Obejszczańcu, jak masz jaja a nie pusty worek, to pisz i podpisuj się przynajmniej z imienia, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię i tyle. Ten pracodawca jest jaki jest i tyle, mam tu a zacząć przykłady z imienia i nazwiska ludzi, którzy zostali przez nich potraktowani parszywie? Ja swoją przygodę z tą firmą opisałem i zrobiłem podsumowanie plusów i minusów, sceptycyzm z jakim się spotkałem dał mi do myślenia. Ot zwyczajnie inni doszli do wniosku, że to pościk pisany pod zamówienie. Kolejna kwestia jak masz jaja w co wątpię to ujawnij się i może mi opowiesz co się dzieje w moim domku jak mnie nie ma a ja to ocenie i otrzymasz solidną lekcje nie do końca według zasad markiza Queensberry, ale te są zarezerwowane dla ludzi odważnych a nie szczurów piszących pod nickiem incognito.

Sprawiedliwy
@Bjorg 06.04.2018 19:32

35 euro na umowie za zagranice, obojętne czy Niemcy, Francja, Hiszpania, Anglia. Według prawa mogą sobie ustalić i 20euro nie daje to do pomyślenia że faktycznie maja haczyk na niepokornych??? Piszesz ze płacą więcej niż wychodzi z diet które ustalone są na śmiesznym poziomie ojej no manna z chmur się sypie no panowie dobrzy i łaskawie placą więcej niż wychodzi z diet hahaha według mnie to ty jesteś albo globus albo ten drugi

Oliwa nie żywa ale sprawiedliw
@Bjorg 06.04.2018 19:32

K.... a czytam i nie wierzę jakim trzeba być kretynem aby podjebac własna firme że płaci pod stołem bo tak to się nazywa gościu składowa pensji kiero w PL i nie tylko to podstawa i diety i twoja pensja ma się z tego składac a ty tu piszesz ze płacą więcej z jakiego tytułu ja pytam?

Bjorg
@Oliwa nie żywa ale sprawiedliw 07.04.2018 09:26

Złe mnie rozumiesz kolego chodzi o to ze jest to wszystko w dietach płacone a gdybys miał to co daje ustawodawca bez ryczałtów to nawet dieta 49 by brakło na twoje 6000. Niebawem piękny PIS diety opodatkuje i z naszych 6 koła zostanie 4. Wiec plucie i (usunięte przez administratora) o tym jak to jest zle można zawsze. Tak jak Darek który musi (usunięte przez administratora) u Niemca heheh a w domu cyrki.

Darek
@Bjorg 07.04.2018 09:42

Nie muszę tylko chcę i nie mam zamiaru stąd się ruszać.Piszesz o 6k .........w tej firmie nikt nie widział takich zarobków,więc nie wypisuj bzdur.Kolejna kwestia to standard pracy w niemieckiej firmie a "standard" u was to /tak panie T/dwa światy,czyli tak jakby porównać Szwajcarię do np.Ghany......to państwo i to państwo.U "Niemca" zostałem ubrany w odzież roboczą od stóp do głów,buty,spodnie,kurtka zimowa,kurtka lekka,t-shirt ,rękawice zimowe,podgumowane itd.Na wyposażeniu każdego zestawu jest karta płatnicza z limitem 300 Euro,na parkingi,myjnie itp,auta i naczepy w serwisie,nawet nie ma zapasu i lewarka bo nam przy aucie poza wymianą żarówki nic nie wolno samemu zrobić.Urlop mam liczony od kwoty 1700 Euro brutto,zauważono,że jeżdżę dużo w nocy,więc od tej tury,którą zaczynam we wtorek mam dostawać dodatek za godziny nocne i mogę wystąpić o wyrównanie za poprzednie miesiące od połowy stycznia jak tu pracuje.Kolejna kwestia to sama kultura pracy,tu nie ma tekstów czy sms które sobię zachowałem na pamiątkę od waszej spedytorki,nie zdarza się aby coś było pomylone,data i godzina zawsze się zgadza,jakikolwiek problem po zgłoszeniu jest dość szybko rozwiązywany.A jak to wygląda u was?Odzież robocza to te rękawiczki po 2 złocisze,koszty trzeba ponosić samemu .....a zresztą opisałem to wszystko w swoim podsumowaniu pracy w Datum .Co do mojej oceny to na "4" oceniłem pracę spedycji .......a nie całokształt tego waszego ......jak zwał tak zwał.Widzę koleś,że zaczynają ci puszczać nerwy i wyjeżdżasz mi tu z insynuacjami typu co w domu itp.Straszono tu kiedyś,że "znajdą cie i wymierzą kare",więc jak nie zaprzestaniesz tego typu praktyk to ja cię znajdę przy pomocy prokuratury i chowanie się za nickiem nic ci nie pomoże a art. 216 par. 2 kodeksu karnego polecam jako lekture.

Bjorg
@Darek 07.04.2018 12:37

Darek ty na nocna zmianę jeździsz bo musisz ... a nie ze chcesz. U szkopa pracujesz a szkop cie zje. Te paragrafy to sobie na domku napisz na ścianach wymaluj albo u Niemca mu je pokaz - wyśmieje cie i pogoni. Nie pracujesz już tutaj to skąd możesz wiedzieć co jest. Jeździsz u szwaba to pracuj i tyle. Już nie pamiętasz ja wsiadłeś w auto po mnie i mówiłeś ze jestem brudas i śmieciarz do innych. Dosyć tego Pani nobrazales wszystkich łącznie z tym co cie tutaj uczył a teraz wieki jesteś bo u Niemca jeździsz 4 tygodnie w kabinie. Chcesz odpowiada ci to Ok ale (usunięte przez administratora) ze się nie da tataj zarobić bo się da. A co do wymiany żarówki to dla ciebie i tak zbyt skomplikowane. Zapomniałeś jak na prom nie umiałeś wjechać i dzwoniłeś po chłopakach od nas taki z ciebie mistrz. To dziś masz ksywkę karateka. Wiec zajmij się swoją robota a jak masz problem zapraszam na piwko i wyjaśnimy temat. Były szofer a ty myślisz ze nikt inny poza forum nie istnieje tylko ty i jak pisze dobrze to tylko ktoś od nich to się mylisz. Może i pisze ale (usunięte przez administratora) mnie to obchodzi ja wyrażam moje zdanie i tyle. Mi jest tu Ok a obrażenie ze pracują to samo degeneraci to mnie obraza bo taki się nie czuje. Nie pasowało ci odszedłeś i tyle ale nie obrażaj nas pracujących tu a co do kasy to wiele się zmieniło na dużo lepsze.

Darek
@Bjorg 07.04.2018 19:13

Oj zdecydowanie mylisz mnie z kimś innym, biorąc pod uwagę ogromną rotację w tej firmie to i pewnie Darków w zeszłym roku przewinęło się tu sporo. Dla ścisłości na drodze z Radomska do Bodenheim pod Frankfurtem nad Renem nie ma nigdzie przeprawy promowej a ja robiłem takie kółko plus przerzut po Niemczech i ładunek powrotny do kraju, wjazd i wyjazd w Zgorzelcu. Kolejna kwestia to nie przyszedłem do Datum na naukę, w pierwszej trasie byłem z doświadczonym w transporcie międzynarodowym kolegą tylko z tego powodu, że "zszedłem" z kraju. Kolejna kwestia pierwsze auto dostałem po czystym kierowcy więc nie miałem powodu do narzekania, drugie dostałem po Petro a ten też był czysciochem, trzecie auto czyli słynną "skakanke" dostałem po Mario a ten na punkcie czystości to był i jest wprost jeb......ty.Ogolnie to miałem okazję jeździć na rozładunek autem Staśka czy Seby i oba można postawić za wzór czystości. Żadnym innym autem tu nie jechałem. U "Niemca" jeżdżę w systemie 2/1 nie mylić z 2/weekend jak wy w Datum. Pasuje Ci ta robota to twoja sprawa, problemu nie mam, za wspólne piwko też dziękuję. Proszę grzecznie tylko abyś nie wypisywał głupot na mój temat, oraz nie zmyślał co piszą inni, bo o degeneratach jakoś nikt tu nie pisze. Na koniec jeszcze dodam, że cały czas mam kontakt z kolegami z Datum więc wymieniamy się info co u kogo na bieżąco.

Lepiej jest wszędzie
@Bjorg 07.04.2018 19:13

Ja cie pamietam,aly nie łżyj że ty tam nadal jezdzisz,Scania biała jezdziłeś a pozniej na actrosa cie wsadzili .Wiesz czemu nikt z tobą nie chciał sie zadawac,bo tak jak piszesz ty niechluj jestes,nie pamietasz jak opowiadaleś że trzy euro za prysznic to nie zaplacisz?A w lodówce pleśń,w butach jeżdziłeś a co trasa to lusterko urwane,czy próg,czy mandat,albo swiatla przy naczepie bo rampa zla była.Na mnie tez pierdół do szefów nawygadywałeś,nie tylko na mnie.Tylko ciebie to już w Datum z rok najbiedniej jak nie ma,stracili cierpliwość hehehehe.Robota jaka tam jest każdy w okolicy wie,zgniła atmosfera w biurze,tak jak tu pisał ktos,mili jak cmr oddajesz i kwitków za parkingi z drogi nie było.Robota w większosci z giełdy to targasz po górach 24 tony,a ciocia Ula swoje"już tam na pana czekają",ja miałem stałke 5,4k,wyjazd w poniedziałek powrót za dwa tygodnie w czwartek czasem w piątek,teraz słysze,że od chłopakow,że częściej zjazdy w piątek i w poniedzialek dzida w droge.Ja mam taką kase na chłodni w kraju,kazdy pełny weekend w domu .

07 zgłoś się
@Bjorg 07.04.2018 19:13

Ksywke miales smierdziel też juz wiem o kogo biega a firm zaliczonych ze 30

Pozdrawiam

Bjorg, jeb.. sie w łeb i nie siej propagandy, kto przy drowych zmysłach jezdzi na przerzutach za 5 tysi, tyle maja po Polsce lub 5-6 i co weekend w domu, Nie podszywajcie się pod kierowców, myslicie ze jak kierowca to debila, i można go jechać, Nie czytajcie tych bzdur to szefowie pisza ze firma ok, trzymajcie sie z daleka od tego cyrku

Były szofer
@Pozdrawiam 07.04.2018 16:58

To nie jest żaden Bjorg to Tomuś.

Pozdrowienia
@Były szofer 07.04.2018 18:16

No wiem ze to tomus lub jego (usunięte przez administratora) tak pisze, pozdro dla ciebie

Były szofer
@Pozdrowienia 07.04.2018 22:01

Też pozdrawiam i szerokości.

Pozdrawiam

Jeszcze jeden wpisik bo ide w piłę pokopac z smerfami moimi, kazdy kto się zwolni to Panowie prezesy micro transportu twierdzi ze kierowca został zwolniony by podnieść prestiż tej sielanki transportowej, bzduraaaaa ,Panowie kierowcy do siebie dzwonią i wymieniają sie wiadomościami, dla tego juz nie długo zostaną wam tylko banderowcy, elooooo

Pozdrawiam

Helena to nie firma tylko (usunięte przez administratora) i co do zarobków to tandeta, dobrze sie.podszywasz, milutka tylko wtedy gdy cmr jest dawana, chaaaa, a co dotej firmy to sobie zasłużyli na takie opinię

Zostaw opinię o Datum Logistic - Bełchatów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Datum Logistic