"Leks" Sp. z o.o.

Sulęcin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 49 ocen.

Opinie o "Leks" Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Leks" Sp. z o.o.

on 2017

lepiej szukajcie innej pracy to jest jakaś masakra ja mam 11brutto porażka premi 200zł którą wyrównują najniższą krajową śmiech

on 2017

lepiej szukajcie innej pracy to jest jakaś masakra ja mam 11brutto porażka premi 200zł którą wyrównują najniższą krajową śmiech

Dominika
użytkownik zarejestrowany

@paweł rozumiem, że nie odpowiadają Ci zaproponowana stawka, ale piszesz też, że nie narzekasz na kierownictwo. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy i atmosferze w niej panującej? Jakie plusy dla pracownika wynikają ze współpracy z tym pracodawcą?

zawiedziony

Szukają kierowcy z kat.C i obiecują 3500 brutto. Żeby tyle zarobić przy stawkach , które Ci wyzyskiwacze proponują to kierowca mósi tyrać 300 godzin czyli paść przynajmniej raz w miesiącu na ryj. Odszedłem od nich z dnia na dzień czyli olałem robotę z dnia na dzień. Mają przez to kłopot bo nie ma chętnych na moje miejsce ,ale żadna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zadzwoniła z propozycją podwyżki ,że może bym został. No to H im w D i to głęboko.

marian

Ja tu się wyłamię i napiszę o chlebku. Chlebek spoko... to pewnie dzięki pracy zespołu,, smaczny tylko tej suchej mąki na wierzchu coraz więcej, aż mnie czasem zatyka w gardle . Chleb kupuję w Rawiczu w Biedronce, po przyniesieniu do domu to wierzch szoruję z mąki...a może by tak zrezygnować z tej posypki, toż to nie lukier. Mimo tej niedogodności chlebek nadal kupuję. Może ktoś z Tych co się tam kręcą a nic nie robią (w/g powyższych postów) wprowadzi jakąś drobną zmianę .

Robi

Nie szanuja ludzi wyzysk wyzysk...7.5zl na reka koszmar..za12/14h pracy dzien w dzien..

Leks Gorzow

Ostatnimy czasami jest coraz gorzej atmosfera się popsuła, kierownicy nie dają rady się tym zając, ogólnie panuje chaos, sprzęt zaniedbany, nie remontowany aż dziwne że jeszcze mają ważne badania techniczne chyba po znajomości załatwiane. Wśród pracowników prym wiodą "przydupasy" pani dyrektor , którzy wykorzystują innych pracowników do swoich obowiązków a sami nic nie robiąi do tego najwięcej zarabiają bo są "przydupasami" pani dyrektor. Są takie sytuacje że kierownik produkcji nakazuje robić bez jakiejkolwiek przerwy nawet tej obowiązkowej zapisanej w kodeksie pracy, raczej kto tam pracuje wie o którego kierownika chodzi.

paweł

witam pracuję w tej firmie od kilku miesięcy i było ok do dzisiaj kierowniczka powiedziała dyrektorowi zakładu że przez pół godziny chodziłem po zakładzie i nic nie robiłem co jest fałszem dyrektor do mnie zadzwonił i poinformował mnie o tej sytuacji a ja mu odpowiedziałem aby przeglądnoł monitoring firmy teraz czekam na wyjaśnienie tej sprawy zastanawiam się nad założeniem sprawy sądowej kierowniczce i upublicznieniu tej sprawy na portalach typu Facebook i Twitter nagrania monitoringu pani kierowniczko nie kłamią sytuacja miała miejsce 13.04.2017r

paweł

jestem kierowcą w tej firmie i nie narzekam zarobki ciut za niskie ale kierownictwo jest ok super podejście do pracownika pieniądze zawsze na czas zawsze jest premia nie zabierają premii za byle pierdołę ogólnie atmosfera w firmie jest dobra nie wiem jak na innych filiach leksa ja pracuję w Tarnowie Byckim

były
@paweł 21.03.2017, 16:19
jestem kierowcą w tej firmie i nie narzekam zarobki ciut za niskie ale kierownictwo jest ok super podejście do pracownika pieni...

To chyba pomyliłeś forum lub jesteś podstawiony

paweł
@były 21.03.2017, 21:29
To chyba pomyliłeś forum lub jesteś podstawiony

siemka nie jestem podstawiony i pracuję nadal w tej firmie w byczu za 11 zł brutto zarobki to masakra ale na kierownictwo nie narzekam

arek
użytkownik zarejestrowany

Wiesz nie jest to międzynarodowy koncern więc muszą na czymś pracować a że maszyny są stare no to cóż trzeba pracować tak żeby amortyzacja była jak najmniej kosztowana. Jak dla mnie jeśli nie zagrażają życiu to mogą być byleby była praca na miejscu a teraz tak właśnie jest

cycesz

Nowe linie??? O czym wy piszecie leks technologicznie jest niedorozwinięty. Stare zużyte glimki, wieczorki itp linia do bulek to konig tez lipa z wydajnością. Piece z obsluga reczna czyli dalej wyrzucamy lopatka. Gorzów mógłby zainwestowac w automat jakiś miwe athlet chociaz 8 polkowy ale Kubiak jest za tępy żeby to skalkulować. Obrzud tez nic nie wie wszyscy po znajomościach ludzi z wiedza juz dawno nie ma moze i dobrze bo rozwiajaja porządne firmy a nie jakiś chlam.

piekarczyk

A jak wielka to jest w ogóle piekarnia? Mają jakieś nowe technologie, np. spirale do chłodzenia czy jakieś automatyczne linie produkcyjne, czy wszystko raczej ręcznie? Pozdrawiam

olej

najlepiej to wszystko co się dzieje w firmie to analizują kierownicy a i tak gów...o z tego wychodzi.

lysa

hejka,wiedzie co ja mam taki problem ze jestem zatrudniona w leksie do krojenia chleba w biedronce, przeniesli mnie ale to kierownik rejonowy biedronki anie muj kierownik, tymbardziej ze nie ma nic do gadania. ja chce wrucic z powrotem na swoja biedronke , nie podoba mi sie to ze zedecyduje o tym rejonowy biedronki a firma,firma niedba o pracownikow!!!! co to maznaczyc? kto zna dyrektora albo prezesa? zglosze to gdzies albo sie zwolnie....

pracownik

ok to szczerze bez zgryzoty. W Firmie Leks - jest ciężka praca ale na umowę o pracę na czas określony 3 razy później ponoć dają na czas nie określony. Zawsze kasa jest na koncie zgodnie z umową jak ma być na 10go to jest> trzeba pilnować nadgodzin bo kierownicy kombinują ale można prostować. Pieniądze są nie za wysokie. Praca cięzka w systemie zmianowym ale jak dla mnie wszystko zgodnie z prawem. Wiem że często są kontrole różnych instytucji bo widzę i jest wtedy poruszenie na produkcji. Reasumując jak szukasz stabilnej pewnej roboty i nie boisz ciężko pracować to ok. Jak szukasz dużej kasy to nie Leks

bodek
@pracownik 29.09.2015, 10:37
ok to szczerze bez zgryzoty. W Firmie Leks - jest ciężka praca ale na umowę o pracę na czas określony 3 razy później ponoć da...

dobrze napisałaś jak szukasz kasy to nie leks obóz pracy kierowcy mają 11 zł brutto na godz 05.09.2017 masakra

oko saurona

Praca w firmie Leks to nie tylko piekarnie, ale również firmowe stoiska, na których tak samo pracują ludzie. Dzięki nim interes się kręci bo dziewczyny robią co mogą i jak najlepiej potrafią a i tak wszystko jest źle. Praca w niedzielę przez 12 godzin i ani pięć minut przerwy na śniadanie. W tygodniu z resztą też. Inspekcja pracy również powinna się tym zająć. Pozdro

bodek
@oko saurona 23.09.2015, 22:18
Praca w firmie Leks to nie tylko piekarnie, ale również firmowe stoiska, na których tak samo pracują ludzie. Dzięki nim interes...

masz racje a kierowcy jeżdzą po 14 godzin dziennie ta firma to padaczka gdzie są kontrole kierowcy robią po 250 godzin miesięcznie bo mają 11 zł brutto ta firma musi upaść tam kodeks Pracy nie jest przestrzegany

papa

Jest fakt 7 ale nie ( usunięte przez administratora ) czeka do 10 by dac ludzia pieniadze jest cieplo przed wekendem mogli by dac wszytskie firmy maja bo wekend cieplo i dali ludzia wczesniej w tej firmie to jest tragedia

anonim

(usunięte przez administratora)

LOU

Ty chyba człowieku nie wiesz co piszesz, bo jeśli piszesz to co myślisz to musisz być wielkim DUPOLIZEM.

myślący

Czytając wpis Santa Claus muszę powiedzieć, że Zarząd firmy LEKS ma do czynienia ze stadem baranów (bo reniferami ich nazwać nie można). Może nowy Prezydent Gorzowa obiecał nierobom dozgonne zasiłki dla bezrobotnych, żeby nie musieli już hańbić się pracą tylko wylegiwać się nad brzegiem Warty i knuć intrygi. Zarządowi LEKS życzę udanej polityki kadrowej w nadchodzącym Nowym Roku i skutecznej eliminacji stada baranów.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ze STALI

kawior określ się bo raz piszesz " chciałem" a potem "słyszałam". Szczerze.? Nie warto. O jakich podwyżkach tym mówisz ?! Omijajcie szerokim łukiem ten zakład(usunięte przez administratora)

ponczek

Nastepnego pogonili hehe :) ale tu jest zabawa, mysliciele musza sie wykazywac

peli197

Witam:) mi sie pracuje super w tej firmie! Jest mila atmosfera , dobry kontakt i wyplaty na czas :) czasem przed czasem;) pozdrawiam .

jumi
użytkownik zarejestrowany

Wiecie ze jak sie zle dzieje to najlepiej robic zmiany na dole bo to przynajmniej stwarza pozory ze cos sie zmienia a tak naprawde jest jak jest i tylko sie maskuje niedoskonalosci, bo przychodza nowi niedoswiadczeni i przez jakis czas nie widza istniejącego bałaganu tylko starają się zarobić na kawałęk chleba. Leks to nie jakiś nowy twór tylko już trochę istniejąca firma i pewnie na tym bazują. Teraz szukają kierownika cukierni i ciekawe co to zmieni, może nowa świeża krew jest w stanie odmienić cokolwiek

anonim

(usunięte przez administratora)

burek
użytkownik zarejestrowany

rozumiem , że to znaczy , że jeszcze niedawno nie było tutaj takiej tragedii? w związku z czym się to zmieniło?

pracownik......

Masakra co wyprawiaja w tej piekarni dzisiaj zwolnili glownego kierownika,ktory naprawde byl wporzadku dla ludzi a zastapili go mlodym niedoswiadczonym.Sławek byles spoko kierownik pozdrawiamy

były pracownik

identyczna atmosfera panuje w leksie Tarnów Bycki

jowisz
@były pracownik 05.02.2014, 21:31
identyczna atmosfera panuje w leksie Tarnów Bycki

Żarty sobie robia

były

No niestety zgadzam się z kolegą. Też tam pracowałem. Atmosfera pracy straszna. Młody kierownik w ogóle nie ma pojęcia o prowadzeniu zakładu i pracy z ludźmi. (usunięte przez administratora)

pracownik

chyba czas zaczac opisywac co sie w tej piekarni wyrabia jakie tu sa warunki pracy ktos moze sie wreszcie przyjedzie i sprawdzi

bodek
@pracownik 14.04.2011, 21:32
chyba czas zaczac opisywac co sie w tej piekarni wyrabia jakie tu sa warunki pracy ktos moze sie wreszcie przyjedzie i sprawdzi...

przyjedź do piekarni pod Bytomiem Odrzańskim a zobaczysz jaka kadra mają chyba wodogłowie a kierowniczka irmina to szkoda słów aby ją opisać

Zostaw opinię o "Leks" Sp. z o.o. - Sulęcin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Leks" Sp. z o.o.