Bricoman

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 82 ocen.

Opinie o Bricoman

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bricoman

BOLO

Czytajac opinie musze przyznac ze tak jest ,dzial farb to jedyny w ktorym pracownik chcial podniesc cztery litery i zainteresowal sie klientem ! Oby reszta brala przyklad

Jolka z Terespola

Jakie są zarobki na stanowisku specjalista do spraw klientów kluczowych na ręke i jakie godziny pracy

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@maciej, rozumieć mam, że możliwość awansu istnieje? Firma też prowadzi dosyć dużą rekrutację na różne stanowiska, ktoś z odwiedzających forum i uczestniczących w dyskusji był na rozmowie kwalifikacyjnej? Jesteście w stanie powiedzieć jaka wygląda rekrutacja? Czy firma przeprowadza testy z wiedzy? Wymagane jest doswiadczenie?

ZIGI

Witam, podsumowuję krótko i na temat: - byłoby jak trzeba gdyby wymieniono ludzi wokół dyrektora generalnego. Generalny jest OK. Myślę tu o małej grupce cwaniaków, którzy nie mają poszanowania dla innych - tu w sklepie wszyscy ich dobrze znają. Jak się pojawiają na sklepie to dla lansu i po to by "zakozaczyć". Poza tym: - inwentaryzacje , za które nikt nie zapłaci - praca po godzinach dla oddanych, praca za przysłowiowe poklepanie po ramieniu - mało osób na dziale - ciśnienie na wynik i obrót przy małej ilości pracowników

kant
@ZIGI 14.06.2017, 14:31
Witam, podsumowuję krótko i na temat: - byłoby jak trzeba gdyby wymieniono ludzi wokół dyrektora generalnego. Generalny jest O...

Masz rację ekipa jednym słowem mafia, które pozjadały rozumy. Z zazdrości i wściekłości są w stanie zabić . Nasyłając swoje mafie na ciebie.

mmmm

Nie polecam tam pracy stosowanie metod policyjnych na pracownikach byłych i obecnych, zastraszanie ,itd...

Arek

Oglądasz Ucho Prezesa? Kto jest Adrianem w Bricomanie? A kto Antonim ? Świr spod Złotowa czy Pychol z Jędrzejowa?

Basia

Fakt, pani z działu podłóg bardzo niemiła

nareszcie ktos to napisal :) baba w budowlance to

zgadzam sie z ta Pania na kazdym dziale faceci sa milsi niz kobiety

zbyszek
@nareszcie ktos to napisal :) baba w budowlance to 20.04.2017, 20:39
zgadzam sie z ta Pania na kazdym dziale faceci sa milsi niz kobiety

tak jest wiadomo od dawna

nik zostawie dla siebie

jak ktos napisal ,potwierdzam bylam tam pracownikiem i podziele sie opiia ,kobiety w tej firmie to same porzucone lub po przejsciach ,kobiety ktore sa zle ze sie urodzily .Ale ze wplywaja na zle relacje z innymi pracownikami tego nikt nie widzi ! kazdej potrzebny chlop ,tylko kto by chcial takie wredne kobiety !

Żakowie

Trzeba przyznać że obsługa na dziale farb w tym sklepie jest na najwyższym poziomie. Pan z tego działu bardzo dobrze wyjaśnił nam wszystkie różnice między farbami i doradzil także w wyborze koloru (wyszedł świetnie!) Dyrektor sklepu z miejsca powinien dać podwyżkę :)) Napis ekspert na koszulce jak najbardziej na miejscu. Pozdrawiamy i na pewno jeszcze przyjdziemy na zakupy :))

Coma
@Żakowie 08.04.2017, 10:53
Trzeba przyznać że obsługa na dziale farb w tym sklepie jest na najwyższym poziomie. Pan z tego działu bardzo dobrze wyjaśnił n...

Cala ekipa na tym dziale o przepraszam NA DZIALE bo to trzeba pisac z duzej litery ! Jest doskonala !

Coma
@Żakowie 08.04.2017, 10:53
Trzeba przyznać że obsługa na dziale farb w tym sklepie jest na najwyższym poziomie. Pan z tego działu bardzo dobrze wyjaśnił n...

Cala ekipa na tym dziale o przepraszam NA DZIALE bo to trzeba pisac z duzej litery ! Jest doskonala !

klient

za to dzial drzewny obsluga frechowna pozbawiona kultury !

hanna
@klient 03.04.2017, 22:04
za to dzial drzewny obsluga frechowna pozbawiona kultury !

tak ta pani masakra

klient i na dodatek staly uuu sorryyy
@hanna 03.04.2017, 22:21
tak ta pani masakra

racja jes okropna nie nadaje sie do tej pracy ,widac ze robi to za kare jakas !

jola

to pan Adam mysle :)

roman ela

Jestesmy klientami o niedawna i musimy to napisac . Przyjechalismy po emulsje na mieszkanie ,to co nas spotkalo od pracownika bylo totalnym zaskoczeniem ! W sklepach takich jak leroy czy castorama jest nie wyobrazalne .... szczuply pan wszystko nam doradzil i byl bardzo mily ,na dodatek nasza wiedza o wykonawstwie dotychczasowa byla bezuzyteczna jak sie okazalo .Jestesmy po remoncie i jetsesmy bardzo zadowoleni z doradzctwa ,wszystko wyszlo super . Klienci z Winiar . Pozdrawiamy !

były

jak tam koleżaneczki z kas? nadal sobie grafiki ustawiają i gniją ?

anonim

(usunięte przez administratora)

donosiciel donosiciela

@donosiciel - w obecnej sytuacji na rynku pracy ZATRUDNI KAŻDY bo tak jak brico i innych firmach bierze się wszystkich z łapanki .

lkw
użytkownik zarejestrowany

wiesz, w terminie to może być, ale kwestia ILE dają? zdaję sobie również sprawę że to w dużej mierze może zależeć od piastowanego w firmie stanowiska, mnie interesuje oczywiście praca jako kasjera - a na niepełnym wymiarze etatu to ile wychodzi godzin tygodniowo?

Na szczęście byly

Bricoman - doskonałe miejsce pracy dla ludzi którzy chcą poznać na chwilę inne osoby , rotacja jakich mało większość ucieka jak zrozumie gdzie się znalazła . Kadra pseudo zarządzająca wykazująca się wybitnym brakiem profesjonalizmu - głupota goni głupotę pomysły rodem lata 90-te Zarobki - tam się nie zarabia Atmosfera - ciśnienia , mobingi , itp. Reasumując : szkoda czasu jest 21 wiek

las

Teraz jest najlepszy dyrektor w Poznaniu , wywalili go z casto ..................... jednemu kierownikowi w bricomanie napisał , że jak nie wróci z urlopu i posprząta dział to go zwolni ciekawe gdzie się takiej motywacji nauczył zresztą większość dyrektorów w bricomanie są z kapelusza a jak zatrudnili jakiś inteligentnych dyrektorów stażystów to po dwóch miesiącach jak zobaczyli co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to podziękowali

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

.

he he dobre

byly pracownik

https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=GTgCSKWZe20 jak maja to puszczane od rana to nic dziwnego :)

Bogdan z Zona
@byly pracownik 26.07.2016, 10:13
https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=GTgCSKWZe20 jak maja to puszczane od rana to nic dziwneg...

Byly pracowniku jezeli jestes zazdrosny ze takich opinii nie dostawales to znaczy ze chyba do dzisiaj ze swoim poziomem inelektualnym nie masz pracy skoro masz czas na bruzganie na swoch zastepcow w tej firmie . Napisze cos wiecej jestem osoba starsza mam 67 lat i pamietam czasy gdzie szacunek dla czlowieka byl priorytetem ! teraz to zaniklo ,ale nie w Twojej bylej firmie kolego ! tam dalej bez wzgledu na wiek na tych ludzi mozna polegac ,pracownik ktory nam wszystko wyjasnil niestety nie znam nazwiska ani imienia oprowadzil nas z farb po wszystkich dzialach i nie bylo mu ciezko .Widocznie tobie to nie przychodzilo latwo lub nie robiles to wcale .CALE SZCZESCIE ZE JUZ TAM CIE NIE MA !

Bogdan z Zona

Po wizycie w firmie BRICOMAN jestesmy zona bardzo zaskoczeni mila obsluga . Na ul.Wojciechowskiego w Poznaniu kupowalismy listwy ,farby ,kleje i obsluga byla pierwsza klasa .Wiec czytajac te opinie chyba tym pracownikom nie jest tak zle skoro oddaja cale serducho w obsluge klienta ! Pozdrawiam wszystkich narzekajacych na swoj los ,widocznie nie nadaja sie do tej pracy !

Bogdan z Zona

Po wizycie w firmie BRICOMAN jestesmy zona bardzo zaskoczeni mila obsluga . Na ul.Wojciechowskiego w Poznaniu kupowalismy listwy ,farby ,kleje i obsluga byla pierwsza klasa .Wiec czytajac te opinie chyba tym pracownikom nie jest tak zle skoro oddaja cale serducho w obsluge klienta ! Pozdrawiam wszystkich narzekajacych na swoj los ,widocznie nie nadaja sie do tej pracy !

emillo

Zapomniałem dodać że Bricoman w Warszawie

emillo

Czytam to wszystko i stwierdzam że gdziekolwiek bym nie czytał opinii o jakiejkolwiek firmie to tylko same narzekania i stękanie. Ja dziś byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, wypełniłem test po czym przeszedłem z kierownikiem do rzeczowej rozmowy. 2500 brutto + dodatek co miesiąc 100zł na pranie odzieży. Więc myślę że nie jest źle i nie ma co gadać głupot na firmę. Ale cóż, taka to Polaka mentalność :(

syn
@emillo 19.07.2016, 15:14
Czytam to wszystko i stwierdzam że gdziekolwiek bym nie czytał opinii o jakiejkolwiek firmie to tylko same narzekania i stękani...

rzeczywiście 2500 brutto jak na warszawe to szczyt marzeń

jola

dzial farb zajebisty !!! pan Adam szacun

Roman
@jola 04.07.2016, 11:37
dzial farb zajebisty !!! pan Adam szacun

racja bez dwoch zdan ma pani racje !

ewa
@jola 04.07.2016, 11:37
dzial farb zajebisty !!! pan Adam szacun

tak jest rzeczywiscie !

x

najlepiej to jest na kasach. Grafiki ustalają sobie koleżaneczki, które same nic nie robią a jak mają iść na budowlankę to obrażone bo przecież one nie są wpisane w grafiku a mają iść. robią po pare lat i tam zgniją same jak będą tak traktować ludzi

jan

o ile większość pracowników się stara i jest przyjazna innym tak szczebel kierowniczy ma w nosie (żeby nie przywołać innej części ciała) innych i utażsamiają się z centralą która ma też dokładnie innych w tym samym miejscu

.

Jak się starasz to cię doceniają, a jak lecisz w "kulki" to masz pod górkę. Proste, bo większości się nie podoba że jest dyscyplina w miejscu pracy.

Były

Więc Kamilu , powinieneś wywnioskować iż skoro tyle ofert pracy to coś jest na rzeczy , gdyby było kolorowo ofert by nie było bo pracownicy pracowali by tam cały czas . Miałem okazję przez krótki okres pracować w tym cyrku - ogólnie ten pseudo sklep budowlany przed upadkiem na twarz , ratują jeszcze obecni pracownicy reszta to szkoda słów - firma nierozwojowa chyli się ku upadkowi , ale na chwile dla młodych tak na góra 6 miesięcy jak najbardziej

swojak

Praca w tym markecie to strata czasu i zdrowia. Nie ma szacunku dla zwykłych pracowników. Kobiety w tym markecie ani trochę nie są doceniane tylko wyzyskiwane. Liczy się centrala i znajomości dyrektora regionalnego . Żadnego socjalu a premie świąteczne nie starcza ją na karpia. Ludzie poświęcają sie na maksa a podziękowaniem jest wypowiedzenie.

pracownik poznan

ogromne kolesiarstwo na stanowiskach dyrektorskich ,brak szacunku dla pracowników.liczy się tylko wynik ,płace beznadziejne uciekać bo lepiej nie będzie!!!!!

eMjakM

Praca dobra na początek, dla młodych osób chcących zdobyć pierwsze doświadczenia w namiastce korporacji. Uczy pokory, cierpliwości, radzenia sobie z klientem, przełożonymi i opornymi współpracownikami. Uczy się uczyć. Firma, wbrew temu co deklaruje, nie oferuje rozwoju, bo jej się to nie opłaca finansowo. Szkolenia, pakiet medyczny, możliwość nauki języka na preferencyjnych warunkach- brzmi to ładnie, w rzeczywistości sprowadza się do picia/braku kontaktu z firmą świadczącą usługi medyczne/płatnego kursu on-line, który można zastąpić innymi internetowymi, bezpłatnymi formami nauki języka obcego. Firma uczciwa- wypłata w terminie i dokładnie taka, jak na umowie. Pełna przejrzystość (jeśli ktoś czyta to, co podpisuje). Zarobki niekonkurencyjne, nieprzystające do realiów poznańskiego rynku pracy, niestety niepodawane oficjalnie, przez co wiele osób zaproszonych na rozmowę kwalifikacyjną po prostu zmarnuje swój czas (licząc na zarobki pozwalające utrzymać się na poziomie ponadstudenckim). Bezpieczeństwo i higiena pracy na wysokim poziomie. Ogólnie rzecz ujmując: polecić mogę tylko osobom młodym (z uwagi na charakter pracy- raczej młodym mężczyznom), chcącym zdobyć doświadczenie, wyssać firmę ze szkoleń produktowych (mimo wszystko mogą się przydać), poznać przedstawicieli handlowych, a przede wszystkim chcącym nauczyć się czegokolwiek nowego nt. wykończenia mieszkania/budowy domu/elektryki/hydrauliki itp. Taka wiedza będzie przydatna całe życie.

Były

Praca w Bricomanie...zależy od stanowiska. Sprzedawca- na pewno jeżeli się starasz to stabilność zapewniona. Jednak tyrasz za słabe pieniądze i musisz robić robotę za 2-3 osoby, bo taka jest polityka w firmie. Im mniej zatrudnionych ludzi, tym mniejsze koszty. Za tą robotę dostaniesz u konkurencji( może nie na początek)po pewnym czasie lepszą kasę. Wyższe stanowiska to praca dla odpornych na stres ludzi. Jesteś między młotem a kowadłem, dostajesz po głowie za wyniki, braki, porządek itd. Tylko nikogo z centrali nie interesuje jak to zrobisz ile czasu poświęcisz i ile nerwów stracisz...brak stabilności to na wyższych stanowiskach norma.Dzisiaj pracujesz, jutro może Cie nie być...Zapierniczają po 10-12 godzin, aby zadowolić centralę. Nikogo nie interesuje wkład włożony w prace...Jednemu się spodoba, drugiemu nie i tak ciągle. Za ta kasę nie opłaca się marnować zdrowia psychicznego. Taka jest prawda! Praca w Bricomanie jest ciężka i wynagrodzenie marne. Duża rotacja załogi świadczy o tym, że ktoś za bardzo się nie zna ile się w tych czasach zarabia. Co Cie motywuje? moi drodzy-KASA! Za pochwałę, szkolenia, pakiet medyczny nie wykarmisz rodziny, a o kredycie zapomnij, no chyba, że w parabankach:)Na początek drogi zawodowej polecam pracę w tej firmie, wykorzystaj ich na maksa, wyszkol się i uciekaj. Nie dasz rady fizycznie ani psychicznie, o wynagrodzeniu nie wspominając.

kol

W biedronce płacą lepiej

pytek

A może podacie jakieś konkrety? Szukają na kierownika działu sprzedaży, a ja wciąż nie wiem, ile właściwie się zarabia. 2000 brutto dla sprzedawcy, to już ktoś podał. A na innych stanowiskach? Ktoś wie, ile zarabia jakiś kierownik, albo dyrektor marketu? Jaka jest właściwie struktura w Bricomanie i jakie zarobki na poszczególnych stanowiskach? To chyba nie jest tajne? A jeżeli jest, to znaczy, że zarobki odbiegają od średniej... w dół i dlatego firma nie chce się "chwalić" :-)

Były

Krótko o firmie : Brak Premii , Brak płatnych niedziel , Brak pracowników , Ciągłe zwolnienia , Brak funduszu socjalnego , Kolesiostwo na szczeblach centralnych rzutujące na wszystkie sklepy związane z obsadzaniem znajomych na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich , Płace rodem roku 1995 ... nie polecam były pracownik

zenek1

Firma słaba, kolesiostwo ogólnie odradzam.

Pracownik

Powiem, tak: Pracuję w Łodzi od kilkunastu miesięcy i zasadniczo mogę polecić. Warto dodać, że nie jest to jakaś masakrycznie trudna praca ale trzeba się nastawić że się jest zwykłym popychadłem. Bardzo wulgarne odzywki to norma, presja duża, jak ktoś lubi to spoko. Uważam że za takie same $$ można znaleźć znacznie ciekawszą pracę, taką która rozwija i jest spokojniejsza. Pakiet szkoleń? OMG... 2-3 na początku a potem tylko mówienie że nie ma pieniędzy na szkolenia itd. Szkolenia na początku są dla wszystkich i są one ogólne, a produktowe? Nie wiem bo nikt nie miał ostatnim czasem. Opieka medyczna jest taka jak by jej nie było bo są takie kolejki. PS. W tej firmie się nie docenia i nie zauważa pracowników wyróżniających się.

GOŚĆ

ja składałam do bricomana lublin byłam na rozmowie i powiedzieli że w ciągu dwóch tygodnia dadzą odpowiedź i co już 10 września otwierają a tu nikt się nie odezwał dziwna rekrutacja ,chyba że mieli już swoich .

byly

jak chcesz wziac kredyt i go spokojnie splacac to napewno nie w i z brikomanem pracujac w tym francuskim obozie nie dostaniesz nawet kredytu bo zarobki najnizsze sa

tester

to samo w szczecinie 2000 brutto na start dostaniesz morda w kubel i do roboty zadnych swiadczen socjalnych bonow i premii tez nie dostaniesz

Yuken

Mi na sprzedawcy zaproponowali 2000 brutto. Za tyle można gdzieś na wsi wyżyć, ale nie w dużym mieście. Na szczęście ich wyśmiałem i dwa miesiące później znalazłem pracę jako informatyk za 3500 na rękę. Warto szukać aktywnie pracy.

maciej
@Yuken 09.06.2015, 18:59
Mi na sprzedawcy zaproponowali 2000 brutto. Za tyle można gdzieś na wsi wyżyć, ale nie w dużym mieście. Na szczęście ich wyśmia...

tak, wpierw jako sprzedawca szukałes, a potem zostałeś informatykiem.

maciej
@Yuken 09.06.2015, 18:59
Mi na sprzedawcy zaproponowali 2000 brutto. Za tyle można gdzieś na wsi wyżyć, ale nie w dużym mieście. Na szczęście ich wyśmia...

tak, wpierw jako sprzedawca szukałes, a potem zostałeś informatykiem.

mm

jesli chodzi o zarobki w Poznaniu to kiepsko 1450 na reke jakas masakra! mam tam siostre ktora pracuje od 4 lat i ma caly czas ta sama pensje! :(

anonim

Lublina jeszcze fizycznie jako sklepu nie ma, więc trudno mówić o atmosferze. A kobiety widziałem i na działach sprzedaży i na kasie. Są też kobiety kierowniczki.

GOŚĆ

mam pytanko a kobiety w bicoman pracują ,jeśli tak to na jakich stanowiskach ? czy dział obsługi klienta to osobny czy jest się jeszcze kasjerem

Ksiaciu
użytkownik zarejestrowany

Bricoman z Warszawy zatrudniają ponad 500 osób na obecną chwilę, to całkiem spora liczba osób, ja wcześniej nie znałem tej firmy no ale trafiłem dzisiaj na nią i zainteresowała mnie jej oferta. Obecnie posiadają oferty pracy do sklepów w Lublinie, Poznaniu, Warszawie, Łodzi, Białej Podlaskiej, Jaworznie i Szczecienie. Wiecie jaka panuje atmosfera w sklepie w Lublinie ?

były pracownik
@Ksiaciu 22.03.2015, 22:29
Bricoman z Warszawy zatrudniają ponad 500 osób na obecną chwilę, to całkiem spora liczba osób, ja wcześniej nie znałem tej firm...

Bzdury piszesz, pewnie jesteś kierownikiem albo kimś z centrali. Nie wiem skąd wziąłeś taka liczbę, w Wilanowie jest ok 65 osób ( łącznie z kilkoma kierownikami i konserwatorem ) , tyle samo na Połczyńskiej.

Marek
użytkownik zarejestrowany

to znaczy, że u nich nie dostaje się od razu takich umów, tylko trzeba czekać? a w sumie na co trzeba czekac, no to jest po prostu nie do końca poważne podejście z ich strony jednak.. mam nadzieje, ze teraz to się zmieni tak naprawde, bo co innego dostać umowe po 2 dniach, a co innego po miesiącu na przykład.

Jedrek

Praca w bricoman na pewno lżejsza niż u konkurencji, zarobki również mniejsze niż w LM casto itp trzeba uważać na osoby które strzelają uszami przykładowo Bricoman Wilanów (usunięte przez administratora)dzięki niemu już dwie osoby wyleciały z roboty

?

A ciężka jest to praca?

?

wejdź sobie na opinie o bricomanie w białej podlaskiej i tam była dyskusja o tym stanowisku, podejrzewam, że jest różnica w zarobkach - bo w warszawie pewnie wyciągniesz 2000 ale w białej to tyle raczej kierownik a nie specjalista zarabia.

Zostaw opinię o Bricoman - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bricoman